Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A testi fájdalmak doktora: fokhagyma
  2021-07-12 22:08:02, hétfő
 
 



Sajnos nagyon sokan szenvednek ízületi gyulladásban, nemcsak hazánkban, hanem világszerte egyre több és több embert gyötör ez a betegség. Az ízületi gyulladás során nagyon sok kellemetlen tünet léphet fel, megjelenhet például a fájdalom, a végtagok deformitása, a fáradtság, illetve állandósulhat a gyulladás a szervezetben.

Azok akik ízületi gyulladásban szenvednek, valószínűleg járnak kezelésekre és gyógyszert is szednek. A természetes gyógymódok közül is érdemes azonban néhányat kipróbálni, hiszen egyes esetekben lehetnek annyira hatásosak, mint a gyógyszerek.

Az egyik leghasznosabb gyógynövény a fokhagyma, hiszen kiemelkedően magas allicintartalmával és egyéb bioaktív hatóanyagaival együtt sokféle betegség tüneteinek a csillapításában és megszüntetésében lehet a segítségünkre.

A fokhagyma értékes összetevőinek köszönhetően remek gyulladáscsökkentőnek számít, de a fájdalom csillapításában is verhetetlen. A fáradtság csökkentésében is hasznunkra válhat, amely gyakori velejárója az ízületi gyulladásnak.

Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Az egyik csoport tagjai mindennap két alkalommal kaptak fokhagyma-kiegészítőt, míg a másik csoport tagjainak csupán placebót adtak. A vizsgálat végeztével az eredményeket összegezve azt a megállapítást tették, hogy a fokhagyma-kivonat jelentős mértékben csökkenti a gyulladást jelző markert, a C-reaktív fehérjét a szervezetben. Az is kiderült, hogy a résztvevők két hónap elteltével kevesebb fájdalomra és fáradtságra panaszkodtak, sokkal jobb lett a mobilitási szintjük és aktívabbak is lettek a fokhagyma-kiegészítő nyolc héten át tartó fogyasztását követően.

A fokhagyma egészségügyi előnyeit nemcsak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek élvezhetik, hiszen sok más pozitív hatása is ismeretes, például pozitívan hat a máj egészségére és részt vesz a méregtelenítésében is.

A gyógynövény ezen kívül hatékony lehet a magas vérnyomás csökkentésében is, amivel támogatja a szív egészséges működését. A fokhagyma rendszeres fogyasztásának köszönhetően mérséklődhet a magas koleszterinszint, csökkenhet a vérrögképződés kockázata, illetve erősödhet az immunrendszerünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A boldogság elérése 6 lépésben
  2021-07-12 21:45:08, hétfő
 
  A tanulmányok azt mutatják, hogy a boldogság számos pozitív hatással van az egészségre. A boldog emberek kevésbé vannak kitéve a szív- és érrendszeri betegségeknek, a szorongásnak, a súlygyarapodás okozta fájdalmaknak, emellett jobb emésztéssel rendelkeznek, aktívabbak és nyugodtabbak, illetve erősebb az immunrendszerük. A boldogság még további előnyökkel is járhat, hiszen csökkenthet a gyulladásos betegségek kialakulásának az esélye. Mitől lehetünk boldogabbak? Mutatjuk a válaszokat!

Egy jó edzés segít a szervezetnek a boldogsághormonok termelésében. Mindenféle edzés nagyon hasznos lehet, legyen az jóga, séta, futás vagy akár szobakerékpározás. Mindegy, hogy mit sportolunk, csak mozogjunk. Már a gyaloglás is sokat számít, hiszen segít megszabadulni a stressztől. Egy harmincperces séta pedig felüdítő a test és a lélek számára egyaránt.

Az 50 százalékosnál magasabb kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé is segíthet a boldogság megteremtésében. Ez a finomság megnyugtat, elnyomja a fájdalmat és az agyat arra buzdítja, hogy boldogsághormonokat termeljen.

A testünk hetven százalékban tartalmaz vizet. Tanulmányok szerint, ha a szervezetünk dehidratációt érzékel, negatívan befolyásolja a hangulatunkat. A dehidratáció fáradékonyságot, ingerlékenységet, lassabb agyi aktivitást, alacsonyabb koncentrációt eredményez. Naponta 6-8 pohár vizet kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a hangulatunk ne ingadozzon.

Tudományos bizonyítékok vannak arra, hogy a nyaralás, a kirándulás csökkenti a stresszt, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A szabadtéri tevékenységek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez azáltal, hogy az új környezetben antitestek termelődnek a szervezetben.

A mosoly segít az elmének pihenni és a boldog és egészséges környezet megteremtésében. A nevetés jó hatással van az emberi lélekre.

A pihenésnek is kiemelkedő szerepe van a boldogság elérésében. Gyakran hajlamosak vagyunk nem foglalkozni a pihenéssel a munka és a társadalmi élet érdekében. Pedig a pihenés csökkenti a szervezetünkben a stressz szintjét, ami pedig hozzájárulhat a lelkünk megnyugvásához és az elménk lecsillapodásához is, nem beszélve arról, hogy a pihenés az egyik kulcstényezője a jó fizikai egészségnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 189 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2975
  • e Hét: 7820
  • e Hónap: 39306
  • e Év: 244007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.