Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Virágos ruhában lopta el a show-t Sharon Stone
  2021-07-18 22:15:57, vasárnap
 
 




VIRÁGOS RUHÁBAN LOPTA EL A SHOW-T SHARON STONE


A 63 éves Sharon Stone virágos estélyi ruhája ellopta a show-t Cannes-ban: Enyedi Ildikó filmjét nézte meg.

Sharon Stone Enyedi Ildikó filmjének premierjére volt hivatalos Cannes-ban.

A cannes-i filmfesztivál július 17-én, stegnap ért véget, eddig tartottak az Arany Pálmára esélyes filmek vetítései, amelyekre természetesen számos hírességet is meghívtak.


Július 14-én, szerdán vetítették le A feleségem története című alkotást, amit a Testről és lélekről alkotója, Enyedi Ildikó rendezett. A premierre meghívást kapott Sharon Stone is.


Sharon Stone virágos estélyije


A 63 éves színésznő különleges ruhájával egyértelműen ellopta a show-t szerda este. Egy virágokkal díszített Dolce & Gabbana kreációban vonult végig a vörös szőnyegen. Az eseményen készült képeket Instagram-oldalán is megosztotta, ahol a rajongói nem győzték dicsérni a választását.







"Lenyűgöző vagy, imádom ezt a ruhát!" "Akár egy hercegnő, úgy festesz benne!" "Gyönyörű vagy!" "A megszállottja lettem ennek az estélyinek" - fogalmazták a dicsérő szavakat.

Kiegészítőként csak egy gyémánt fülbevalót választott, a nyakát teljesen szabadon hagyta. Smink terén az egyszerűségre törekedett, az alapozás és enyhe pirosítás mellett a tekintetét emelte ki szemceruzával, hozzá egy nem túl feltűnő, halványabb árnyalatú rúzst választott.


Az Arany Pálmát a fesztivál utolsó napján, július 17-én adták át egy díjátadó keretében, ez a nap volt a rendezvény fénypontja. Mi, magyarok, Enyedi Ildikónak is drukkolhatunk, jó esélyei vannak, hogy nyerjen. A feleségem történetét, miután levetítették, percekig állva tapsolták az alkotást.

A film Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. A holland Gijs Naber és a francia Léa Seydoux alakítják a két főszereplőt. Hazánkban várhatóan szeptember 23-án kerül majd a mozikba.

Mudruczó Kornél filmjét, az Evolúciót is jelölték, csak más kategóriában, azt a Cannes-i premierek szekcióban mutatták be még vasárnap.


Link



Az 54 éves Sophie Marceau fekete-fehér estélyiben jelent meg Cannes-ban: lélegzetelállító volt a Házibuli sztárja
Sophie Marceau a cannes-i filmfesztivál második napján lépett a vörös szőnyegre.

Link








 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
A kormány lehetővé teszi a harmadik oltás fölvételét
  2021-07-18 21:25:40, vasárnap
 
 







A KORMÁNY LEHETŐVÉ TESZI A HARMADIK OLTÁS FÖLVÉTELÉT
2021. július 16. 9:17


A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.


A kormányfő azt mondta, a harmadik oltás felvételére a másodikat követően négy hónap elteltével lesz lehetőség, de az orvosok ettől eltérhetnek. Azt is az orvosok döntik el, hogy melyik oltóanyagot adják be - tette hozzá.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarország még mindig az egyik vagy talán a legbiztonságosabb ország átoltottság tekintetében Európában, magasabb azok aránya, akik a teljes védettséget adó második oltást is megkapták, mint Németországban vagy Nagy-Britanniában.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás - közölte.

Az eddigieknél fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt az, aki nem vette föl az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány idején eddig bármikor. Ezért azokat a 65 évesnél idősebbeket, akik nem kaptak eddig oltást, személyesen meg fogják keresni - hangsúlyozta.

Orbán Viktor azt is bejelentette: az iskolakezdés előtt két nappal minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, ha a szüleik ezt megengedik.

A kormányfő azt mondta, a 12-15 év közötti korosztály 13-14 százaléka már megkapta az oltást. A 16-18 év közöttiek oltása nagy sebességgel halad, az átoltottság közöttük 45 százalék körül van - közölte.

Orbán Viktor azt javasolta, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták.

Kifejtette: minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt egy válságban, baj; minden, ami a közös, egymást támogató cselekvést gyengíti, ártalmas. Ez különösen így van járvány idején, mert emberéletekről van szó - tette hozzá.

Úgy látja, az igazi veszélyt nem az álorvosok jelentik, hanem az, ha politikusok járványügyi tanácsokat adnak tesztelésről, oltásról.

A gyermekvédelmi törvényről azt mondta: az Európai Bizottság által küldött dokumentumot illetően "jogi huliganizmussal" állunk szemben, mert a családjog és az oktatás kizárólagos nemzeti hatáskör, mégis ebben az ügyben akarnak eljárást indítani. A bizottság álláspontja szégyenletes, nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítását kérik azzal a céllal, hogy Magyarországon beengedjék az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba - magyarázta.







A miniszterelnök kijelentette: ezt nem fogják megtenni, mert a gyermekek szexuális neveléséről a szülő dönt és európai dokumentumok is megerősítik ezt. Az iskolában lehet szexuális felvilágosítást tartani, ha a szülő azzal egyetért, de nem lehet erre beengedni mást a tanáron és az igazgató által jóváhagyott személyeken kívül - mutatott rá. Hozzátette: úgy érezzük, hogy "el akarják venni tőlünk a gyerekeinket".

Kitért arra, hogy most a magyarok egy sajátos látószögből vethetnek egy pillantást Európára, láthatják, máshol hogy mennek a dolgok. De nem lehet elvárni, hogy a magyarok úgy neveljék a gyermekeiket, ahogy mások gondolják - jelentette ki.

Úgy vélte, a vita nyelvezete és kerete jogi természetű, de a lényege politikai és Brüsszel visszaél a hatalmával, ránk akarja kényszeríteni azt, amit mi nem akarunk. Itt a gyermeknevelés jogához való szabadságról van szó - mutatott rá. Hozzátette: a gyerek szent dolog Magyarországon és nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták "grasszáljanak" az iskoláinkban.

Megjegyezte: Nyugaton kiskorúakon is végrehajthatnak nemváltó műtétet úgy, hogy a szülő nem ért vele egyet, ilyen helyzet Magyarországon nem állhat elő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy őt nem hívták az Európai Parlament vitájára, de menni csak akkor szokott, amikor döntő jelentőségű a helyzet. A kormányfő mindenkit arra kért, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és erősítse meg a kormány álláspontját.

Arról is beszélt, hogy ez a vita nem csak magyar jelenség: Olaszországban, Romániában és Litvániában is volt hasonló. Litvánia megvédte az érdekeit és ha neki sikerült, a magyaroknak is sikerülni fog - vélekedett.

Megjegyezte: a kettős mérce általánossá vált Európában, ezt mutatja az UEFA Magyarországot érintő döntése is.

A miniszterelnök szerint elfogadhatatlan az uniós pénzek összekötése egy jogvitával, mert az uniós támogatások nem adományok, hanem járnak a magyaroknak, megdolgoztak értük. A helyreállítás nem várhat, épp az a lényeg, hogy gyorsan megérkezzenek az összegek, ezért a programokat akkor is megindítják, ha az uniós pénz nem áll rendelkezésre, majd a költségvetésből finanszírozzák azokat - magyarázta.


Link



Szükség van-e harmadik oltásra?

Link



M1 Híradó - Az időseknek ajánlják a 3. oltást

Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
10-ből 9 ember elvérzik ezen a rejtvényen: melyik szám illik
  2021-07-18 20:30:18, vasárnap
 
 







10-BŐL 9 EMBER ELVÉRZIK EZEN A REJTVÉNYEN: MELYIK SZÁM ILLIK A KÉRDŐJEL HELYÉRE?


Mennyi a megoldás?

Csak kevesen találják ki, hogy melyik szám illik a kérdőjel helyére.







A megfejtés:













38.

Első sor: 15+15+15 = 45

Második: 4+4+15 = 23

Harmadik: 4+3+3 = 10

Negyedik: 2+3+3*11 = 38








 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
Pártos Csilla megtámadta Pécsi Ildikó végrendeletét
  2021-07-18 19:15:35, vasárnap
 
 







MEGDÖBBENTŐ FORDULAT A HAGYATÉKI TÁRGYALÁSON:
PÁRTOS CSILLA MEGTÁMADTA PÉCSI ILDIKÓ VÉGRENDELETÉT
2021.07.17. 03:30 Bors


Váratlan fordulat történt Pécsi Il­­dikó hagyatéki tárgyalásán. A meghallgatáson megjelent Pártos Csilla ügyvédje, hogy közölje: a színésznő volt menye megtámadja a végrendeletet.


A koronavírus-járvány miatt hosszú hónapokig húzódott a tavaly december 5-én elhunyt Pécsi Ildikó hagyatéki tárgyalása, amelyre végül körülbelül egy héttel ezelőtt került sor. Éppen Szűcs Lajos halálának első évfordulóján, akivel Pécsi több mint fél évszázadon át élt regénybe illő szerelemben.

A színésznő halála után érdekes helyzet állt elő, ugyanis - ahogy arról korábban beszámoltunk - Ildikó két végrendeletet írt. Az egyiket az ügyvédjénél, dr. Magyar Györgynél hagyta, a másikat egy ismeretlen helyen, és mivel az a későbbi, azt kell figyelembe venni. Az sokáig rejtély volt, hogy mi áll a titkos tes­tamentumban.

A színésznő mesés örökséget hagyott maga után, s mivel hárman - Ildikó fia, Szűcs Csaba, az unoka, Csabika és a fogadott fiú, L. Péterfi Csaba - is a várományosai lehettek, megjósolható volt az újabb családi háborúskodás. A hadüzenet most meg is érkezett.

A Bors információi szerint a hagyatéki tárgyalás nem várt fordulatot tartogatott. Megjelent rajta ugyanis Pécsi Ildikó volt menyének, Pártos Csillának az ügyvédje, méghozzá azért, hogy megtámadja a végrendeletet! Ennek alapja az lehet, hogy az idős, gyászoló színésznő vélhetően nem volt olyan mentális állapotban, hogy teljes felelősséggel rendelkezhessen va­gyonáról.



A végrendelet megtámadásának alapja vélhetôen az, hogy a mûvésznô a férje halála után nem volt olyan mentális állapotban, hogy rendelkezzen vagyonáról - Ripost





A Bors megkereste Pártos Csillát, aki éveken ke­resztül pereskedett Pé­csivel a színésznő impozáns, Csepp­kő utcai in­gatlanáért. A jógaoktató meglehetősen rövidre zárta a beszélgetést: kedvesen, de roppant határozottan közölte, hogy nem szeretne ebben a témában megszólalni.


Újabb családi háborúskodást robbanthat ki Pártos Csilla bejelentése a hagyatéki tárgyaláson - Bors





De mi a helyzet az örökség többi várományosával?

L. Péterfi Csaba, a színésznő legfőbb bi­zalmasa lapunknak el­mondta, hogy meg­hívást sem kapott a meg­hallgatásra, ami azt jelenti, hogy nincs az örökösök kö­zött.

- Nem voltam jelen a tárgyaláson, nem is hívtak, de azt már többször hang­súlyoztam, hogy nekem Ildikó szellemi öröksége a fontos, azt viszem tovább. Ezért szerveztem a Pécsi Ildikó Keleti Éva szemével című fotókiállítást, és ezért hoztam létre a Pécsi Ildikó Színtársulatot is. Én annyi mindent kaptam Ildikótól az évek során, hogy azt anyagiakkal nem is lehet kifejezni - nyilatkozta a Borsnak L. Péterfi Csaba.



L. Péterfi Csaba Pécsi Ildikó szellemi örökségét gondozza. Képünkön Keleti Éva fotóművésszel





Hogy mi lesz így az örökség sorsa, az egyelőre rejtély, ám az biztos, hogy Pécsi Ildikó hagyatéki ügye még sok meglepetést tartogathat.

Bármelyik végrendelet megtámadható

Bármelyik végrendelet sikeresen megtámadható, amennyiben a Polgári Törvénykönyv által előírt valamely érvénytelenítő feltételnek megfelel. Egy végrendeletet négy feltétel alapján lehet megtámadni. Amennyiben bármelyik hiba fennáll, jogosan bízhatunk a sikerben. Érvénytelen a végrendelet, ha az örökhagyó végrendelkezési képessége hiányzik, nincs meg a végrendelkezés szándéka, végrendeleti akaratát nem a törvényes alakban teszi meg, a végrendelet tartalma nem felel meg a törvény feltételeinek.


Link



Komoly harc indulhat Pécsi Ildikó hagyatékáért

Link



Váratlan fordulat: Meglepő titok derült ki Pécsi Ildikó végrendeletével kapcsolatban

Link



Mesés örökséget hagyott maga után Pécsi Ildikó

Link



A szomszéd állítja: fia kiüríti Pécsi Ildikó gödöllői házát

Link



Szívszorító: halála után vált valóra Pécsi Ildikó álma

Link



Pécsi Ildikó előre eltervezte temetése minden apró részletét

Link









 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2081
  • e Hét: 13159
  • e Hónap: 35647
  • e Év: 213522
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.