Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Himalája só, pajzsmirigy betegségek
  2021-07-22 20:00:43, csütörtök
 
 



Az emberek többsége nem is tudja, hogy az asztali sót kb. 650 C fokon szárítják. A legtöbb étteremben megtalálható asztali só 97,5%-a nátrium-klorid (NaCl), amit szervezetünk nem képes tökéletesen megemészteni, így az gyulladásokat és más krónikus betegségeket okozhat szervezetünkben.
Ezzel szemben a Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve ,,pihen" a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is.

A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.
A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:
- szabályozza a szervezet vízháztartását
- fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
- segít a normál vércukorszint megőrzésében
- javítja a szív és tüdő működését
- erősíti a csontokat
- csökkenti az izomgörcsök kialakulását

A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében
A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.

A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:
- duzzadt pajzsmirigyek
- fáradtság
- meggyengült immunrendszer
- anyagcserezavarok
- hízás
- idegesség, depresszió

Jódban gazdag ételek:
- tenger gyümölcsei
- tőzegáfonya, eper
- Himalája só
- burgonya
- dió, brazil dió, pekán dió
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mit ne együnk, ha nem akarunk a hormonok működésébe beavatko
  2021-07-22 19:55:06, csütörtök
 
  Mit ne együnk, ha nem akarunk a hormonok működésébe beavatkozni?

Amikor a szervezet megfelelően működik, azaz minden funkció tökéletes, akkor a testünk és az agyunk is egészséges. Azonban bizonyos dolgok bezavarhatnak ebbe az ideális állapotba, például ha felborul a hormonális egyensúly, bizony problémák keletkezhetnek a szervezet működésében és akár betegségek is kialakulhatnak.

A hormonok megfelelő működése és az egészséges állapot szoros összefüggést mutat. Ha a hormonokkal nem stimmel valami, akkor egy sor megbetegedés, egészségügyi gond is előállhat. A hormonok voltaképpen különböző utasításokat adnak a testünknek, az egyes szerveinknek a hatékony munkavégzéshez. Bizonyos testi funkciókat is kontrollálnak, például az éhséget, a haj növekedését, a testsúlyt, de még a libidót, a vérnyomást és még a pulzusszámot is befolyásolják.

Nagyon sokféle hormon létezik az emberi szervezetben. Többek között ilyenek a női és a férfi nemi hormonok, az inzulin, a kortizol, az adrenalin és a dopamin is. Amikor veszélyben vagyunk, az adrenalin hormon szintje emelkedik meg, stressz esetén a kortizol, míg boldogság esetén a dopamin lesz nagyobb mennyiségben a szervezetünkben.

A hormonok működése sok mindentől függ. Többek között attól is, hogy mit eszünk. A nem megfelelő életmód és a nem kiegyensúlyozott, egészségtelen táplálkozás felboríthatja a hormonális rendszerünket. Ennek következménye lehet például súlygyarapodás, állandó fáradtság, hajhullás, emésztési zavarok vagy akár álmatlanság.

Egyes ételek és italok is nagy befolyással vannak a hormonok működésére. A koffein például megnöveli a kortizol szintjét a szervezetben. Jellemzően reggel a legmagasabb ennek a stresszhormonnak a szintje, míg este a legalacsonyabb.

A cukornak is hatása van a hormonok működésére, nagy mennyiségű fogyasztása például megemeli az inzulin szintjét a szervezetben. De a leptin és a ghrelin működését is megzavarhatja - ezek az éhség és a jóllakottság hormonjai. Ha zavar keletkezik az egyensúlyukban, egyenes út vezet az elhízáshoz és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához.

A keresztesvirágú zöldségek ugyan egészségesek, de nagy mennyiségben fogyasztva hozzájárulhatnak a pajzsmirigybetegségek kialakulásához.

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor is gyulladást generálhatnak a szervezetben, de más negatív folyamatot is elindíthatnak. Többek között megnövelik a stresszhormonok szintjét, de rendszeres fogyasztásuk összefüggésbe hozható az autoimmun betegségek kialakulásával is. Így a feldolgozott élelmiszerek akár hormonális egyensúlytalanságot is okozhatnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az avokádó gyógyhatásairól
  2021-07-22 19:45:02, csütörtök
 
 



Az avokádót egy tápanyagdús gyümölcsnek számít, nem véletlenül, hiszen rendkívül gazdag például egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokban. Ezek az úgynevezett jó zsírok, amelyek rendszeres fogyasztása az alacsonyabb szintű LDL-koleszterinhez kapcsolódik.

Az avokádó vitaminokban is gazdag, leginkább B-, C-, E- és K-vitaminokban, ezen kívül nagyon sok rostot és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok a következők: kalcium, magnézium és nátrium. Az avokádó az antioxidánsok gazdag tárháza is.

Az aligátorkörtének is nevezett gyümölcs gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, jó forrása az omega-3 zsírsavaknak, a fitoszteroloknak és a növényi hormonoknak is, amelyek mind-mind segítséget nyújtanak a gyulladás csökkentésében.

A gyümölcs másik előnyének számít, hogy támogatja az eredményes fogyást, hiszen tele van élelmi rostokkal. Ezek jól szabályozzák a testsúlyt, azáltal, hogy sokkal tovább érezzük jóllakottnak magunkat és kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz.

A rostoknak fontos szerepük van az egészséges emésztőrendszer fenntartásában, hiszen megkönnyítik a székletürítést. Ezen kívül nagyon hasznos lehet székrekedés és emésztési zavarok esetén, sőt csökkenthetik a vastagbélrák kialakulásának esélyét.

Az avokádó egy természetes növényi szterint is tartalmaz, az úgynevezett béta-szitoszterint, amely rendszeres fogyasztása segítségünkre lehet az egészséges koleszterinszint fenntartásában. Ha a koleszterinszintünk rendben van, akkor a szívünk, a vénák és az artériák egészségével sem lesz gond.

Az avokádó gazdag forrása még a káliumnak és a nátriumnak is. Ez a két ásványi anyag aktívan részt vesz a vérnyomás szabályozásában. A stabil vérnyomás pedig segít minimalizálni a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát.

A szemünknek is előnyös, amennyiben rendszeresen fogyasztunk avokádót, hiszen tele van antioxidánsokkal, többek között béta-karotinnal. Az avokádó luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek csökkenthetik az UV-sugárzás okozta károkat. Mivel az avokádó telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, segíti a béta-karotin hasznosulását, így csökkentve például a makula degeneráció kialakulásának esélyeit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 189 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1149
  • e Hét: 9931
  • e Hónap: 41417
  • e Év: 246118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.