Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/95 oldal   Bejegyzések száma: 942 
A szőlő taposása
  2024-04-15 22:49:53, hétfő
 
  A szőlő taposása

A próbatételek ideje a tanulás, a növekedés, a lelkünkben való belső fejlődés ideje. Amikor félelemmel és szívfájdalommal szembesülünk, szívünk gyengéden fogékonnyá válhat Isten új felismeréseire. Micsoda lehetőség a napi áhítatokra! Az Istennel töltött napi csendes időm átsegít minden egyes nehézségen, amivel szembe kell néznem. Vegyünk fontolóra három felismerést, amit másoktól szedtem össze a személyes növekedés folyamatáról a napi bibliaolvasás és imádság által, különösen a kettő kombinációjának erejét, mint a salétromsav és a glicerin.

Müller Györgytől:

Az első dolog, amit tettem, miután néhány szóval kértem az Úr áldását az Ő drága Igéjére, hogy elkezdtem elmélkedni Isten Igéjén, mintegy minden egyes versben kutatva, hogy áldást nyerjek belőle; nem azért, hogy nyilvánosan hirdessem az Igét, nem azért, hogy prédikáljak arról, amiről elmélkedtem, hanem azért, hogy táplálékot szerezzek a lelkemnek. Az eredmény majdnem mindig ez volt, hogy néhány perc múlva lelkemet vallomásra, hálaadásra vagy könyörgésre vezették; így, bár nem az imádságnak, hanem az elmélkedésnek adtam át magam, mégis szinte azonnal többé-kevésbé imádsággá változott.

Charles H. Spurgeontől:

Imádkozzatok a Szentírás felett, olyan ez, mint a szőlő taposása a borkádban, a kukorica cséplése a pajtában, az arany kiolvasztása az ércből.

Samuel Clarktól:

Az ígéretek alapos megismerése a legnagyobb előnyt jelentheti az imádságban. . . . Milyen megelégedéssel ajánlhatja fel [a keresztény] szíve különböző kívánságait, ha elgondolkodik azokon a szövegeken, amelyekben éppen ezek a áldások vannak megígérve! És milyen lelkesedéssel és a hit erejével erősítheti meg imáit, ha azokra a kegyelmi ígéretekre hivatkozik, amelyek kifejezetten az ő esetére vonatkoznak!
Miért nem teszed le ezt a könyvet, és veszed fel a Bibliádat? Keress egy igeverset, amit most azonnal magadnak és szeretteidnek mondhatsz.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Egy párkányon
  2024-04-14 21:15:34, vasárnap
 
  Egy párkányon

,,Kőszikla ő, tetteiben tökéletes, mert igazságos minden útja. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő." (5Mózes 32:4)

Clay Engel Coloradóba költözött, hogy a Rocky Mountain Collegiate League-ben baseballt játsszon. Egy este túrázni indult az Estes Parkba, és úgy tervezte, hogy az éjszakát a függőágyában tölti. Amikor a sötétben sátorhelyet keresett, csapdába esett egy párkányon, ahonnan nem lehetett se fel-, se lejutni. "Amikor rájöttem, hogy beszorultam, nagyon erős pánikrohamot kaptam - mondta -, amit sem előtte, sem azóta nem tapasztaltam. Nagyon természetfeletti volt, mintha az ellenség lenne. Ott volt ez a sok félelem, szorongás és pánik. Elnyomott engem. Annyi mindenre gondoltam, a gondolatok csak úgy repkedtek a fejemben. Emlékszem, hogy Istenhez kiáltottam, mondván: Istenem, segítségre van szükségem! " Pánikjában Clay lezuhant a szikláról, és olyan erősen csapódott a földbe, hogy öt órán át eszméletlen volt. Eltört a koponyája, eltört egy csigolyája, és mély vágás hasított a combján. Amikor magához tért, fogalma sem volt, hol van. Feltántorogva talpra állt, és sántikálni kezdett lefelé a hegyről. Ekkor valami rejtélyes dolog történt. Felidézte, hogy egy alacsony, fehér kendős nő sétál mellette. Ők ketten soha nem beszéltek. A nő elkísérte őt egy kunyhóig, majd nem látta többé. Egy nyugalmazott tengerészorvos nyitotta ki az ajtót, aki azonnal akcióba lépett, hívta a mentőket, és megmentette Clay életét. Ma Clay házas, még mindig baseballt játszik, és buzgón szolgálja Jézus Krisztust. "Azt hiszem, amire a legjobban rájöttem, és amit nagyon világosan láttam, az az, hogy Isten mennyire hűséges. Olyan világosan megtapasztaltam Isten hűségét." Mózes az 5Mózes 32. fejezetében írta utolsó prédikációját Izraelnek - egy záró éneket. "Ó, dicsérjétek Istenünk nagyságát!" - énekli. "Ő a Szikla, cselekedetei tökéletesek, és minden útja igaz. Hűséges Isten, aki nem tesz rosszat" (3-4. v.). Amikor megrekedsz egy párkányon, emlékezz arra, hogy Isten a te Sziklád - és Ő hűséges.
Bár nem tudom megmondani az okát, de bízhatok, és így áldott vagyok. / Isten szeretet, és Isten hűséges. Így hát tökéletes békében nyugszom.

I.G.W., patakok a sivatagban

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Tanácsok egy pszichológustól
  2024-04-13 20:56:07, szombat
 
  Tanácsok egy pszichológustól

Egy másik könyv, amely újjáélesztett engem, amikor úgy éreztem, hogy az érzelmeim kicsúsznak a kezemből, a Parenting the Prodigal, melynek szerzője S. Rutherford McDill, Jr. Tekintsük meg ezt a néhány bekezdést:

Maradj nyugodt. . . A tékozló fiad azt akarja, hogy hisztis legyél; ez a nyereménye. Ne add meg neki. Ez a visszautasítás azt az érzést adja a tékozló fiadnak, hogy te alapvetően földhözragadt, megingathatatlan, irányító vagy. Ha elveszíted a hidegvéredet, olyan szavakat válthattok, amelyek megsebezhetik a kapcsolatotokat. Ha úgy érzed, hogy mindjárt felrobbansz, tarts szünetet. Távolodj el a helyszíntől, és szedd össze magad. Vegyél mély levegőt, hallgass nyugtató zenét, menj el sétálni vagy futni. Hagyd, hogy a felszökő adrenalinszinted visszatérjen a nyugalmi szintre. A cél az, hogy önkontrollt gyakoroljál és mutassál . . .
Amikor különösen rossz idők jönnek, a tornácfény és a nyitott ajtó emléke lehet az egyetlen útbaigazító eszköz a tékozló gyermeked számára. . . . A tudat, hogy az ajtó mindig nyitva van, a veranda fénye ég, és az üdvözlő szőnyeg kint van, mágnesként vonzza haza gyermekedet.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
39 ígéret
  2024-04-13 15:11:25, szombat
 
  39 ígéret

,,De mi van akkor, ha némelyek hűtlenné váltak? Vajon az ő hűtlenségük hűtlenné tenné Istent? Szó sincs róla!" (Róma 3:3-4)

A Róma 3-ban Pál apostol elmagyarázta a zsidóság áldásait. Isten a héberekre bízta ószövetségi írásait. Ezek az Írások tele voltak ígéretekkel, mégis a zsidó nép - velünk együtt - nem úgy élt, ahogy Isten parancsolta. Vajon ez semmissé teszi Isten hűségét ígéreteihez?
Egyáltalán nem! Ő minden ígéretét, amelyet az Ószövetség minden könyvében megígért, be fogja tartani.

Isten megtartja ígéretét. . .
az 1Mózes 15:1-ben, hogy pajzsunk és nagyon nagy jutalmunk lesz.
2Mózes 33:14-ben, hogy velünk megy és nyugalmat ad nekünk.
3Mózes 26:12-ben, hogy közöttünk jár és a mi Istenünk lesz.
4Mózes 6:24-25-ben, hogy megáldjon minket és megtartson minket, és az ő orcája ragyogjon reánk.
Mózes 4:7-ben, hogy közel lesz hozzánk, amikor imádkozunk.
Józsué 1:9-ben, hogy velünk lesz, bárhová is megyünk.
Bírák 6:24-ben, hogy békességünk lesz.
a Ruth 4:15-ben, hogy megújítja az életünket és megtart minket öregségünkben.
az 1Sámuel 2:9-ben, hogy megőrizze hűséges szolgáinak lábát.
2Sámuel 22:29-ben, hogy sötétségünket világossággá változtassa.
az 1 Királyok 3:12-ben, hogy bölcs és belátó szívet ajándékoz nekünk.
a 2 Királyok 3:16-ban, hogy száraz völgyeinket vízzel tölti meg.
az 1Krónikák 28:20-ban, hogy megszakítás nélkül velünk van, amíg munkánkat el nem végezzük.
a 2Krónikák 15:7-ben, hogy megjutalmazza munkánkat.
Ezsdrás 8:22-ben, hogy kegyelmes kezét megpihenteti azokon, akik rá néznek.
Nehémiás 2:20-ban, hogy sikereket ad nekünk az Ő akaratának teljesítésében.
Eszter könyvében, hogy véghezviszi gondviselésének terveit az Ő népével.
Jób 19:26-ban, hogy feltámasztja testünket az idők végén.
a Zsoltárok 34:7-ben, hogy elküldi angyalait, hogy azok köré táborozzanak, akik félik őt.
a Példabeszédek 3:6-ban, hogy irányítja azoknak a lépéseit, akik elismerik Őt és bíznak benne.
(lásd KJV).
a Prédikátor 2:24-26-ban, hogy elégedettséget, élvezetet és bölcsességet ajándékoz nekünk.
az Énekek éneke 2:4-ben, hogy kibontja felettünk szeretetének zászlaját.
Ézsaiás 40:31-ben, hogy megújítja erőnket.
Jeremiás 23:23-ban, hogy olyan Isten lesz, aki közel van és nem messze.
a Siralmak 3:23-ban, hogy minden reggel új áldásokat ajándékoz nekünk.
Ezékiel 36:25-ben, hogy megtisztít minket minden tisztátalanságunktól.
a Dániel 4:17-ben, hogy uralkodik a történelem folyamán (lásd az NLT-ben).
Hóseás 6:1-ben, hogy bekötözi sebeinket.
Joel 2:14-ben, hogy áldást hagy hátra számunkra.
Ámósz 9:15-ben, hogy helyreállítja Izrael nemzetét az Ő idejében.
Abdiás 21. versében, hogy győzedelmeskedik az Ő királyságának elhozásában.
Jónás 2:7-ben, hogy meghallgatja imáinkat, amint azok az Ő szent templomába emelkednek.
Mikeás 4:2-ben, hogy megtanít minket az Ő útjaira, hogy az Ő ösvényein járjunk.
Náhum 1:7-ben, hogy menedékünk lesz a bajban.
Habakuk 2:14-ben, hogy egy napon betölti a földet az Úr dicsőségének ismeretével.
a Sofóniás 3:17-ben, hogy énekkel örvendez felettünk.
Aggeus 2:19-ben, hogy megáld minket ettől a naptól fogva.
Zakariás 2:5-ben, hogy tűzfal lesz körülöttünk, és dicsőség közöttünk.
a Malakiás 3:10-ben, hogy az Ő munkájának támogatását azzal honorálja, hogy megnyitja a menny ablakait, és kiárasztja áldásait, amelyek befogadására nem lesz elég helyünk.

Minden szó, amit Isten a Bibliában mond, valamilyen módon, közvetlenül vagy közvetve ígéret, mert az Ő gondolatait, elméjét, szándékait és hűséges szavait közli a mi szükséget szenvedő szívünkkel.


Egy ilyen világban, mint ez, ahol a kötelességek állandóan a gyakorlatunkat követelik, és ahol nehézségek és megpróbáltatások vesznek körül minket állandóan, mit tehetnénk jobbat, mint hogy szívünkben kincsként őrizzük az Ígéreteket?

Isaac Watts

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten hűségének mértéke
  2024-04-12 23:31:26, péntek
 
  ISTEN HŰSÉGÉNEK MÉRTÉKE

És elhaladt Mózes előtt, és ezt hirdette: "Az Úr, az Úr, a könyörületes és kegyelmes Isten, aki lassú a haragra, bővelkedik szeretetben és hűségben". EXÓDUS 34:6

Figyeljük meg a bővelkedő szót a fenti igeversben. Azt jelenti: "hatalmas mennyiségben létező, gazdagon ellátott, túlcsordulásig telt". Ez Isten hűségének a mértéke. Bőségesen bővelkedik a hűségben. Hatalmas mennyiségben létezik, túlcsordul, gazdagon ellátja minden szükségletedet. A Kivonulás könyvében Mózes leszállt a Sínai-hegyről, hogy megtudja, az izraeliták aranyborjút készítettek, bálványimádást és botrányt követtek el. Annyira feldühödött, hogy ledobta a Tízparancsolatot - a két kőtáblát, amelyet Isten ujja vésett bele. Azok darabokra törtek a hegy lábánál (32:19).
Később az Úr azt mondta Mózesnek: "Véss ki két kőtáblát, mint az elsőt, és én ráírom azokat az igéket, amelyek az első táblán voltak, amelyet összetörtél" (34:1). Mózes így tett, és kora reggel felcipelte a két táblát a Sínai-hegyre, ahol Isten újraírta parancsait.
A mindenható Isten ezekkel a szavakkal hirdette az Ő nagyszerű nevét: "Az Úr, az Úr, a könyörületes és kegyelmes Isten, aki késedelmes a haragra, bővelkedik a szeretetben és a hűségben, megtartja a szeretetet ezeríziglen, és megbocsátja a gonoszságot, a lázadást és a bűnt. Mégsem hagyja büntetlenül a bűnösöket" (34:6-7). Ezúttal, amikor Mózes a szövetségi törvény két táblájával a kezében lejött a hegyről, ragyogott az arca (34:29). Miközben vándorolsz az életen keresztül, milyen a megjelenésed? Olyan vagy, mint Mózes, amikor először ment le a hegyről, vagy mint amikor másodszor? Manapság sok minden miatt lehet felháborodni, és az igaz felháborodás helyénvaló. De amikor az arcunk komor és a tekintetünk szigorú, az kevéssé segíti Krisztus örömének terjesztését. A Zsoltárok 34:5 szerint: "Akik rá néznek, ragyognak, arcukat soha nem fedi szégyen". A Zsoltárok 19:8 azt mondja: "Az Úr parancsai ragyognak, világosságot adnak a szemeknek". Amikor a hűséges Isten Igéje úgy hidratálja elménket, mint egy lágyítószer, megváltoztatja arcszínünket. Egy korábbi fejezetben azt mondtam, hogy amikor egyre inkább Krisztushoz leszünk hasonlatosak, az nem azt jelenti, hogy fizikailag is úgy nézünk ki, mint Ő. De én ezt újragondolom. Ahogy éretté és érettebbé válunk Krisztus elméjével, az arckifejezésünk - az öröm, a békesség, a bölcsesség és a jellem - bizonyára Krisztus arckifejezését tükrözi. Még egy dolog. Hogyan nevezzük a ragyogó emberek tömegét, akik istentiszteletre gyűlnek össze? Az Efézus 5:27 szerint "ragyogó gyülekezetnek neveznénk, folt és ránc vagy más hiba nélkül, hanem szentnek". A világ legjobb kozmetikuma Krisztus ragyogása. Ő bővelkedik a hit teljességében, mi pedig Őt sugározzuk. Az Ő bőséges irgalma megment; az Ő bőséges hűsége megtart; az Ő bőséges győzelme uralkodik.
Ha tele vagy világossággal, és nincsenek sötét sarkok, akkor az egész életed ragyogni fog, mintha egy reflektor töltene el téged fénnyel.


Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Kedvenc felismerésem az imádságról
  2024-04-12 23:07:17, péntek
 
  Kedvenc felismerésem az imádságról

Joseph Hall püspök - egy lelkes tizenhetedik századi anglikán, akit egyszer a londoni Towerbe zártak puritán nézetei miatt - utolsó éveit egy kis angliai vidéki farmon töltötte, ahol olyan klasszikus áhítatokat írt, amelyek örökké élni fognak. A következőket mondta az imádságról.

A nyílvessző, ha csak egy kicsit van felhúzva, nem megy messzire; de ha a fejéig felhúzzák, gyorsan repül, és mélyre hatol. Így az imádság, ha csak hanyag ajkakról csöpög, a lábunk elé hull. A [kibocsátás] ereje és az erős vágy az, ami az ég felé küldi, és a felhőket átszúrja vele. Nem az imáink számtana, hogy milyen sok van belőlük; nem az imáink retorikája, hogy milyen ékesszólóak; nem az imáink geometriája, hogy milyen hosszúak; nem az imáink zenéje, hogy milyen édes a hangunk; nem az imáink logikája, hogy milyen érvelőek; nem az imáink módszere, hogy milyen rendezettek; még csak nem is az imáink istenisége, hogy milyen jó a tanítás - az ami Istent érdekli. A lélek buzgósága az, ami sokat használ.


Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Hogyan válunk hűségesekké?
  2024-04-11 23:33:45, csütörtök
 
  Hogyan válunk hűségesekké?

,,De a Lélek gyümölcse...hűség." (Gal 5:22)

Jézus egyszer magát egy szőlőtőhöz hasonlította, minket pedig az ágakhoz. Amikor kapcsolatban maradunk vele, a Szentlélek nedve rajta keresztül áramlik belénk, és gyümölcsöt, még több gyümölcsöt és sok gyümölcsöt terem (János 15:1-8). Pál apostol a Galata levél 5. fejezetében írta le ezt a gyümölcsöt, amelybe a hűség is beletartozik. Ezért van parancsunk arra, hogy telve legyünk Lélekkel (Efézus 5:18), ami azt jelenti, hogy naponta felajánljuk életünket Krisztusnak, hogy lényünk minden sejtje telítődhessen a Szentlélekkel, mint egy vízzel csöpögő szivacs. Eközben "átalakulunk az ő képére, egyre növekvő dicsőséggel, amely az Úrtól származik, aki a Lélek" (2Korinthus 3:18). Milyen az, amikor Krisztus képmására alakulunk át? Nem arról van szó, hogy fizikailag hasonlítunk Krisztusra, vagy az Ő ruházkodási stílusában öltözködünk. A vers az Ő alapvető személyiségének és alapvető attitűdjeinek - jellemvonásainak - magunkba szívásáról és visszatükrözéséről szól.
A Galata 5:22-23 szerint kilencen vannak.
Először is, Jézus szerető, és az irántad és irántam érzett szeretete vitte Őt a keresztre. Nagyobb szeretete senkinek sincs, mint az, hogy életét adja barátaiért (János 15:13).
Másodszor, Ő örömteli. Ha személyesen láthatnánk Őt, az öröme úgy ragyogna, mint a napfény.
Harmadszor, hihetetlen szívbékével és lelki békével rendelkezik. Soha nincs pánikrohama, soha nem veszíti el a nyugalmát.
Negyedszer, Ő türelmes és elnéző. Elviseli hibáinkat és kudarcainkat, miközben jobb emberré formál minket.
Ötödször, Ő kedves. A gyerekek szerették, ha a karjaiba emelte és megáldotta őket.
Hatodszor, Ő jó - lényegében, eredendően, örökké jó, nyoma sincs gonoszságnak vagy aljasságnak.
Hetedszer, Ő hűséges. Minden szava igaz, megbízható, őszinte és csalhatatlan.
Nyolcadszor, Ő szelíd. Gyakran érezhetjük az Ő szelíd érintését a szívünkön.
Végül, Ő önuralommal rendelkezik. Az önuralom az Isten akarata által szabályozott képesség arra, hogy megtegyük azt, amihez nincs kedvünk, és az elszántság arra, hogy ne tegyük meg azt, amihez kedvünk van.
Ez a Lélek gyümölcse. Amikor teljesen átadjuk magunkat Krisztusnak, a Szentlélek fokozatosan, de aktívan reprodukálja bennünk ezt a kilenc magatartást. Lassan, de folyamatosan egyre szeretetteljesebbek, örömtelibbek, békésebbek, türelmesebbek, kedvesebbek, jók, hűségesebbek, szelídebbek és önuralomra törekvőbbek leszünk férjekként, feleségekként, barátokként és az Ő országában dolgozóként.
Mivel Jézus minden tekintetben hűséges, így mi is állhatatosak, érettek és megbízhatóak leszünk, mint Ő.

A keresztyén élet egy pillanatról pillanatra történő csoda, amelyet a Szentlélek erejével élünk. A Szentlélek veszi Krisztus örömét és békéjét, és reprodukálja azokat az életünkben és az életünkön keresztül. Ő veszi Krisztus szeretetét, és kinyilvánítja rajtunk keresztül.

ROBERT C. MCQUILKIN

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
"Ez egy csoda"
  2024-04-10 23:21:48, szerda
 
  "Ez egy csoda"

,,Mert jó az ÚR, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre." (Zsoltár 100:5)

Leonard DeWitt barátom a Jehova-Jireh az Ő neve című könyvében elmesélte azt a lelki küzdelmet, amellyel a középiskolában találkozott. Tinédzserként úgy érezte, hogy Isten azt akarja tőle, hogy egész életét adja át Krisztusnak, de Leonard még nem állt készen erre. Ragaszkodott néhány saját tervéhez, amelyek kívül estek Isten akaratán. "Egy vasárnap, amikor a vasárnapi iskolába és a templomba készültünk - írta Leonard -, anyám közölte velünk, hogy otthon marad, mert apám beteg. Amikor hazaértünk, apa rosszabbul volt. Kivittük, és betettük a bátyám kocsijába. Elindultak a kórházba". Aznap délután Leonard és öccse elvégezték a házimunkát, de aggódtak apjuk miatt. Amikor végeztek a munkával, három mérföldet gyalogoltak a kórházba. Ahogy beléptek a kórház folyosójára, édesanyjuk sírva jött oda hozzájuk. "Apátok szívrohamot kapott. Kómában van, és nem éli túl az éjszakát". Azon a szörnyű estén Leonard erős bűntudattal küzdött. "Tékozló szívem mindkét szülőmnek jelentős fájdalmat és bánatot okozott" - mondta. "Most úgy tűnt, hogy soha nem leszek képes bocsánatot kérni apámtól. Még rosszabb, hogy a halál küszöbén állt, és nem volt keresztény." Aznap este sokan összegyűltek a család templomában, és imádkoztak DeWitt úrért. Leonard ugyanakkor heves belső harcot vívott. Mielőtt feljött volna a nap, teljesen és visszavonhatatlanul felajánlotta magát az Úr Jézusnak, bármit is akar Isten.
Másnap reggel Leonard bement a kórházba, és meglepődve látta, hogy az apja felült az ágyban, és beszélgetett az édesanyjával és a vizsgáló orvossal. "Ez egy csoda" - mondta az orvos. "Semmi közöm hozzá. Valaki nálam sokkal nagyobb gondoskodott erről a problémáról". "Szavakkal nem lehet leírni azt az örömöt, ami aznap a családunkat érte" - emlékszik vissza Leonard. "A könyörületes Úr meggyógyította az apámat, és egyúttal győzelmet aratott az életemben." Idővel Leonard édesapja is elfogadta Jézus Krisztust, mint Megváltóját.
Az Isten hűségébe vetett hitünk áldást hoz a körülöttünk élő és az eljövendő nemzedékekre.

"Mert az Úr jó, és szeretete örökké tart, hűsége megmarad minden nemzedéken át."

A hit az Isten hűségébe való kapaszkodást jelenti, és amíg ezt tesszük, nem járhatunk rosszul. A hit nem nézi a nehézségeket. A hit nem nézi önmagát ... A hit Istenre néz.

Martyn Lloyd-Jones

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Tekintsd Őt hűnek
  2024-04-09 22:42:58, kedd
 
  Tekintsd Őt hűnek

,,Hit által kapott erőt arra is, hogy a meddő Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette." (Zsidók 11:11)

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetét a Biblia "hit csarnokának" is nevezik, mert olyan ószövetségi hősök névsora, akik még lehetetlen helyzetekben is bíztak Istenben. A visszatérő mondat: "Hit által ...". " A hit egyszerűen Isten hűségére való számítás. Sára esetében Isten azt mondta neki és férjének, Ábrahámnak, hogy fiút ad nekik, és megsokszorozza leszármazottaikat. Isten Ábrahámot és Sárát jelölte ki Izrael nemzetének ősatyjául, akiken keresztül eljön majd a Messiás. Sára a Biblia egyik legszebb asszonya volt. Olyan gyönyörű volt, hogy Ábrahám aggódott, hogy valaki megöli őt és elragadja őt. De ahogy teltek az évtizedek, Sára szépsége az öregséggel elhalványult, és Ábrahám túlságosan leépült ahhoz, hogy gyermeket nemzzen.
Isten mégis megígérte. Gondolnátok, hogy egy gyermek - Izsák - akkor fogant meg, amikor Ábrahám száz, Sára pedig kilencven éves volt? Sárának csak egyetlen ígérete volt, és bár nem volt mindig tökéletes a hitének gyakorlásában, számított Isten hűségére, és győzelmet aratott. Neked és nekem is van egy ígéretekkel teli Bibliánk. Amikor bajban vagyok, odamegyek az íróasztalomhoz, kinyitom a Bibliámat ott, ahol legutóbb abbahagytam az olvasást, és azt mondom: "Uram, van valahol egy ígéret a következő fejezetekben számomra?". Aztán mérnöki ceruzával a kezemben elkezdem olvasni versről versre, fejezetről fejezetre. Amikor megtalálom azt a verset, amit Isten nekem szánt, aláhúzom a ceruzámmal, majd tollal bemásolom az imanaplómba. Esetleg kinyomtatom néhány kártyára is, és kiteszem őket olyan helyre, ahol láthatom. Mostanában az 1Thesszalonika 5:23-ba kapaszkodom: "Maga Isten, a békesség Istene szenteljen meg titeket mindvégig". Amikor a feleségem, Katrina tavaly meghalt, újra egyedülálló ember lettem. Nem könnyű új rutint kialakítani, és voltak pillanataim, amikor nem sikerült olyan jól. De a "végig és végig" kifejezés segített nekem. A megszentelődés szó egyszerűen azt jelenti, hogy elkülönülünk Jézus számára, egyre inkább Hozzá hasonlóvá válunk. Életemnek ebben az új és nem kívánt szakaszában így imádkoztam: "Uram, szentelj meg engem mindvégig". És hittel tudom, hogy Ő ezt el is éri, még akkor is, ha a fejlődés lassúnak tűnik. Nehéz vagy lehetetlen körülményeidben tedd azt, amit Sára tett: tekintsd Istent hűségesnek, mert Ő bármilyen helyzetben képes munkálkodni - mindvégig.

A hit, a hatalmas hit, az ígéretet látja és csak arra tekint; nevet a lehetetlenségeken és kiáltja: Meg fog történni!

Charles Wesley

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Áldások a terhekből
  2024-04-09 22:29:37, kedd
 
  Áldások a terhekből

Isten arra szánta ezt a próbatételt, hogy megerősítse a hitemet, hogy mélyebbre vezessen az Ő szívébe, és hogy kitágítsa az együttérzésemet. Kapcsolatba kerültem más szülőkkel, akiknek a gyermekei nehéz időszakon mennek keresztül, és jobban át tudom érezni a fájdalmat szenvedőket. Van egy listám a tékozló gyermekekről, akikért naponta közbenjárok. Az imaéletem ugrásszerűen megnőtt, és lassan megtanulom a titkokat, hogy egyedül Istenben találjak menedéket. Időnként rövid távú zavarok léptek fel a szolgálatomban, de a hosszú távú előnyök közvetve már megérintették a gyülekezetemet. Rendkívül türelmetlenül várom, hogy teljesen kilépjek a völgyből, de addig is Isten nem hagy el, és az Ő ígéretei nem hagynak cserben. Néha puszta hittel kell szolgálnom, prédikálnom kell, amikor a saját szívem megszakad, és vigasztalnom kell másokat, amikor én vagyok az, akinek nagyobb szüksége van rá. Amy Carmichael jól fogalmazta meg, amikor leírta a pánikba esett tanítványokat a galileai vízen.
Visszatekintve arra az éjszakára a legélénkebb emlékük bizonyára nem a sötétség vagy a fáradtság, nem a nagy szél és a háborgó tenger, hanem a reggel előtti áldott Reggeli Segítség volt. Ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget az éjszakai viharnak. . . A szél akkor is ellenszél volt nekik, talán most is ellenszél van nekünk. De éppen akkor, amikor a dolgok a legnehezebbek voltak abban a legfáradtabb időben (hajnali 2 és 6 óra között), éppen akkor jött Ő. Az Úr közel van. Még akkor is, amikor úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk másoknak szolgálni, Ő tud rajtunk keresztül szolgálni. És ennek egyébként is így kell lennie.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/95 oldal   Bejegyzések száma: 942 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 157 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 600
  • e Hét: 1495
  • e Hónap: 13370
  • e Év: 201172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.