|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2018-02-21 23:30:13, szerda
|
|
|
Citromos-chiamagos álomkeksz
Hozzávalók:
5 dkg kókusz liszt
10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
1,5 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
1 evőkanál chiamag
1 tk. Lovel Sweet édesítő
3 evőkanál frissen csavart citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt bio citromhéj
1 csipet só
1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.
2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.
3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.
4. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
5. Készíts 12 db golyót a masszából, ezeket kicsit lapítsd le és tedd a sütőpapírra, távol egymástól. Süsd 10-12 percig.
|
|
|
0 komment
, kategória: gluten-laktóz mentes diéta |
|
|
|
|
|
2018-01-27 19:48:20, szombat
|
|
|
Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
20 dkg darált dió
4 dkg Barco kókuszolaj
1 tojássárgája
a rizses réteghez:
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 (bio)citrom
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg rizspehely
a formához:
Barco kókuszolaj
Meru extraszűz kókuszliszt
a díszítéshez:
4 tojásfehérje
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 teáskanál gluténmentes étkezési keményítő
A diót elkevertem a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával.
A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntöttem, elegyengettem-simítottam, és hűtőbe tettem.
A kókuszvirágcukrot kihabosítottam a tojással és a tojássárgájával, beledolgoztam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet.
A diós alapra öntöttem, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral letakarhatjuk.)
Rácson hagytam kihűlni.
A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a vége felé beledolgoztam a kókuszvirágcukrot és a keményítőt is.
Habzsákba töltöttem, a pite tetejére halmokat nyomtam belőle, végül szakácsfáklyával karamellizáltam.
Jól lehűtve, szeletekre vágva kínáltam.
forrás: hankka.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: gluten-laktóz mentes diéta |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2021. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 50
- e Hét: 539
- e Hónap: 2590
- e Év: 30813
|
|
|