Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
Délutáni mosoly.......
  2021-03-29 17:19:45, hétfő
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2021-03-29 17:17:39, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-03-29)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Alkotóerő hatja át.

Ablak - világra nyitott ember, kifelé fordulás, remény, vágyak

Az ablakon kitekintő még saját belső burkából néz kifelé. Vágyódik a világ irányába. Ennek ellentéte a zártság, az ablakon beleső ,,vojőr", aki külső nézőpontjából a belsőben lejátszódó folyamatokba kíván bepillantani. Asszociál a számítógéped ablakára (windows!) is. A belső és külső világ, valamint a földi lét és a túlvilág közti kapcsolat szimbóluma - a természetfeletti fény bebocsátására szolgáló nyílás. A fény, az isteni üdvösség közvetítője - számos nyelvben azonos szót használnak a fény és az ablak kifejezésére. Az egyén és a külvilág kapcsolatának szimboluma is. Jelenti az ismeretlenbe való utat, és a halált. Függönye a valóság leplezése, a belül zajó folyamatok megóvása, az ablakba tett virág pedig jó benyomás keltésének eszköze.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek és párkeresőknek egyaránt őszinteségre, tisztaságra, világosságra épülő, egyenrangú kapcsolatot - vagy annak esélyét - mutatja. Szól a vágyak beteljesüléséről is.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy szimbolikus ablakunk kinyitása csak rajtunk múlik, tőlünk függ, mennyi fényt engedünk be, mennyire zárkózunk magunkba, mennyire veszünk részt a külvilág dolgaiban.
Vizsgáld meg mennyire voltál nyitott hozzád közeledő impulzusokra. Hogyan reagálsz, ha új ismerettel közelednek feléd?
Az ablak üzeni a lét megismerhetetlenségét is.
Erre is gondolj: Windows :) ,,Ablakomba, ablakomba besütött a holdvilág" énekeld a népdalt, ha ismered! Az ablakon át bejöhet a kozmosz. A Remény kártyája a cigánykártyában.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2021-03-29 17:15:09, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-03-28)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szentség hatja át.

Macska -öntörvényűség, ego, önállóság, nő

Az érzelmi világod egocentrikussá válik. Nem érzed annak a szükségét, hogy valahova tartozz. Megéled az elkülönülést. Elég vagy saját magadnak és ez ma így van jól. A macskának a hagyomány szerint kilenc élete van, így az újjászületés, az örök túlélés jelképe is, hiszen mindig talpra esik. A macska a nőiesség egyik ősprincípiuma. A hagyomány misztikus erőt tulajdonít a macskáknak. (A fekete és a vörös macska boszorkányos képességeket is kaphat.) Egyiptomban Bastet képében a szerelem és termékenység istennőjeként imádták. A macskát a tisztasággal is azonosítják. Számos festőt megihletett nemes mozgása, nyávogása. Sose felejtsük el, hogy valójában "zseboroszlán", igazi ragadozó. Nem idomítható, mint a kutya. Simulékony természete miatt sokan önzőnek tartják. Ha van macskád, ez a lap szerencsét hoz.

Szerelmi üzenete: Párkereső vagy? Nincs aki ellenállna egy macska csábításának, de ne engedd meg magadnak a felesleges, harcias karmolásokat. A macska kártyának a párkapcsolatban házasságtörés, csalás, becsapás is lehet a jelentése.

Ezt mondja neked:

A macska lapja óvatosságra int, használd híres hatodik érzékedet!
Vigyázz, nehogy a helyedet más elfoglalja, ha kell, nyávogj és karmolj, mutasd meg mindenkinek, mi jár neked.
A macska nem adja fel, ha kell neki valami, eléri a célját! Ha bezárják az ajtókat, menj be vagy ki az ablakon, tanulj a macskáktól, ha a célodat el akarod érni.
Erre is gondolj: Hallgasd meg a Macskaduettet, lehetőleg a Rossini félét, bár igen mulatságos a Hofi-Koós feldolgozás is.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyal-2021-ben.......
  2021-03-28 13:31:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hattyú.....
  2021-03-28 13:11:56, vasárnap
 
 



A HATTYÚ - Rainer Maria Rilke

Félni egyre, élni vontatottan,
életünk, akár a hattyú útja,
melyet még le sem írt a habokban.

És meghalni, titkosan elülni,
mily elembe jártunk itt, ki tudja,
mint mikor hattyút látsz elmerülni: -

a vizen, mely nyájasan fogadja,
fodrozódik, elmúlik alatta,
s boldogan gyürűzik föl a hab;
míg a hattyú csöndesen kiválik,
mind nyugodtabb, tisztább és királyibb
méltósággal cél felé halad.

Kosztolányi Dezső fordítása




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vírus kapcsán......
  2021-03-28 11:45:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Délelőtti mosoly.....
  2021-03-28 11:42:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óraátállítás.....
  2021-03-28 11:15:33, vasárnap
 
 



Óraállítás.

Egy szó jut eszembe (összevontan) erről, egy B-betűs. Igen, a leggyakoribb magyar kifejezés (és nem az, amelyik a South Park egyik korai epizódjából elhíresült.

Szóval óraállítás.

Nem szeretem.

Az őszit azért nem, mert rohadtul korán lesz sötét utána, a tavaszit meg azért nem, mert mínusz egy óra. Nyűglődés az egész, mókuskáim...
Aztán nagyjaink a kontinensen eszmélni látszottak, és két éve, különböző érvek és ellenérvek - a nyári vagy a téli lenne egész évre jobb, egységes legyen vagy országonként eltérhet, stb. - zuhatagát követően végre döntöttek. Méghozzá hihetetlen mód' úgy, ahogy számomra is szimpatikus lenne. És a mai óraállítás lett volna az utolsó, és nyári időszámítás lett volna innentől a konstans. Lett volna, hogy b.... Igen, ez ugyanaz a leggyakoribb magyar kifejezés.
De hát miért is ne durrantott volna bele az élet, pláne egy béna kacsa EU esetén. Az Időkép cikke így ír erről:
"Bár korábban úgy volt, hogy ez lesz az utolsó átállítás, ez még nem dőlt el hivatalosan. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta ugyan az óraátállítás uniós szintű eltörlését, de az EU Tanácsa még nem jutott dűlőre ez ügyben. Ehhez arra is szükség lenne, hogy a tagállamok részben egységes álláspontra jussanak arról, hogy a téli, vagy nyári időszámítást kívánják megtartani, ezzel lecsökkentve a gazdasági következményeket. Másik fontos akadály pedig, hogy az unió tevékenységét lekötik a koronavírus-járvány kapcsán való intézkedések.
Az óraátállítás eltörlésének témakörét így tovább napolják, és valószínűleg októberben is halasztani fogják, egészen addig, amíg nem sikerül a járványt megfékezni."
Szóval most így állunk... No comment, köszi EU, ügyes vagy, jár a keksz.
ps.: ha egy ilyen egyszerű dologban nem tudnak intézkedni, azt meglépni, ki lenne, ha isten ne adja egy háború jönne? Tudom, Covid (b...) de akkor is. Béna bürokraták buta barom bullshitgyártó bagázsa. Nem szép, de legalább alliterál.

De azért helló, nyári időszámítás, welcome .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt kedves barátaim ! .....
  2021-03-28 11:10:39, vasárnap
 
 



Ma egy kicsit kevesebbet alhattunk az óraátállítás miatt .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagypapa......
  2021-03-27 14:04:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 2716 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2120
  • e Hét: 5288
  • e Hónap: 7422
  • e Év: 59980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.