Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
MNM Hírlevél 2007-12-28.
  2007-12-28 22:29:01, péntek
 
  Egészségbiztosítás:
Sólyom nem írja alá a törvényt


Sólyom László köztársasági elnök ma délben
hozza nyilvánosságra döntését az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról
szóló törvényről.







Révbe
ért a liberális javaslat


Megrendülni látszik a házasság és a
család intézménye.

A regisztrált élettársi kapcsolat hivatalos keretet adhat két, azonos nemű
ember párkapcsolatának is.





Vizsgálat
az MDF-ben a Gárda miatt, és kérés az SZDSZ-hez





Akár személyi konzekvenciákkal is járó" vizsgálat indul az MDF-ben annak
nyomán, hogy a párt XIII. kerületi szervezetében Vona Gábor Jobbik
elnököt, Magyar Gárda alapítót látták volna vendégül.



Piramisjáték
az egészségbiztosítási pénztárak tagtoborzásában?





A Hír Televízió birtokába jutott dokumentum alapján az
egészségbiztosítási pénztárak már legalább másfél hónapja tartanak
közvetítő cégeken keresztül tagtoborzást, miközben Horváth Ágnes
miniszter szerint ezt legálisan csak január elsejétől tehetnék meg.



Sólyom
László köztársasági elnök nyilatkozata.





Sólyom László köztársasági elnök nyilatkozata az egészségbiztosítási
pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátási
igénybe-vételének rendjéről szóló törvény Országgyűlés részére történt
visszaküldésekor.



Mégis
az Alkotmánybíróság dönt az eü-törvényről?





Az MDF nem ért egyet Sólyom László döntésével, és az
Alkotmánybírósághoz fordul, ha az Országgyűlés újra elfogadja az
egészségbiztosítási törvényt - közölte Dávid Ibolya pártelnök.



A
parlament újra megszavazza az egészségbiztosítási törvényt.





A parlamenti többség újra megszavazza majd az egészségbiztosítási
törvényt azt követően, hogy Sólyom László csütörtökön visszaküldte
az Országgyűlésnek - így vélekednek az MTI-nek nyilatkozó
politológusok.



Illegálisan
toborozzák az egészségbiztosítási pénztári tagokat.





A Hír Televízió birtokába jutott dokumentum alapján az
egészségbiztosítási pénztárak már legalább másfél hónapja
tartanak közvetítő cégeken keresztül tagtoborzást, miközben
Horváth Ágnes miniszter szerint ezt legálisan csak január
elsejétől tehetnék meg.



Újabb
hazugság lepleződött le





Újabb hazugság lepleződött le, hiszen kiderült: számos
egyetemen az előre meghatározott 105, illetve 150 ezer
forintnál magasabb összegű tandíjat vetnek ki - fogalmaz
közleményében Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.



Simon
Peresz azt hitte jó a humorérzékünk.





A Népszabadságnak adott interjújában Simon Perez azt mondta,
ő csak humoros akart lenni, amikor még októberben azt
nyilatkozta: "az izraeli üzletemberek felvásárolják
Magyarországot, Lengyelországot és Manhattant'.





Szent
Karácsony a Kossuth téren





Serény készülődés, főzés és karácsonyfa díszítés után a
nyugalom perceiben szeretetteljesen pislákol egy gyertya
otthonomban.



B.U.É.K.


Balogh Béla

Magyar Nemzetért Mozgalom

http://magyarnemzetertmozgalom.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Mindnyájan!
  2007-12-28 22:17:31, péntek
 
  Tökéletesen igazat adok Istvánnak. Abszolut naivitás minden petició, felszólítás és üzengetések a parlamenti csürhe bármelyik tagjának, beleértve a Sólyommadarat is. Ezeken mindössze jót nevetnek markukba és mind a szemétkosárban köt ki. Minden szépen, emberül, udvariaskodás avagy éhségsztrájk szintén csak a parlamenti csürhe szórakoztatására jó. Ezeknek soha nem fogjuk semmiféle hasznát venni. Ezek mindössze teljes impotenciánk bizonyítékai a hatalmasok felé ami részünkre öngól.

Tisztelet és becsület Halász Józsefnek és társainak sziszifuszi erőlködéseikért. Sajnálatosan be kell lássák hogy peticiókkal és józan fogalmazásokkal soha semmit nem fognak-fogunk elérni a patkányhaddal szemben.

Elnézést hogy innen messziről merészelek javaslatot tenni. Megteszem mert még mindig nem látom nyomát hathatós politikai SZERVEZKEDÉSNEK és az idő egyre jobban sürget.
Javaslatom hogy minden nemzetmentő munkás tegye le a tollat és környezetében alakítson 2008 folyamán POLGÁRI KÖRÖKET. Nem orbánista köröket, hanem radikális nemzeti érzelműeket. Csak alapjaiból remélhető bármilyen bázis építés, melynek egyetlen feladata és célja, hogy 2010-re megértesse emberek százezreivel hogy vagy a "radikális" erőkre szavaznak, vagy önként ítélik magukat örökös rabszolgaságra. A helybeli polgári körökben heti intenzív felvilágosító előadásokra van égető szükség. Két év maradt mindössze arra hogy kinyissuk a teljesen elfásult választók szemét és eszét. Hogy felébresszük csipkerózsika álmából a magyart.

Ha ezt el tudják érni minden faluban-városban-kerületben, van még remény hogy elkerüljük teljes megsemmisítésünket. Ha továbbra is csak írásban tiltakozunk, előre elkönyvelhetjük hogy Magyarország csak mint izraeli gyarmat marad fent Európa térképén. Úriembereskedéssel, udvariasságokkal és törvények ismertetésével mindössze annyit érünk el mint 1990-ben a kétbalkezes "úriember" Antall akinek uralma alatt semmisültünk meg.
Engedjék meg hogy egy rövid levélrészletet, melyet percekkel ezelőtt írtam, idemásoljak.

Azt tudja, hogy Antall a választási győzelem után telefonhívást kapott az USA-ból? Ezt Csoóri mondta el idén Lakitelken: Antall hívták az amerikaiak, és közölték vele, hogy ha nem az SZDSZ-t támogatják, akkor kivonják a pénzüket Magyarországról.

A válasz egyszerűen az kellett volna legyen: vigyétek!! A lengyelek ezt az egyszerű választ még megtetézték avval, hogy azonnali adósság elengedést követeltek - és KAPTAK - a világ pénzeszsákjaitól!! Ez természetesen eszébe sem jutott a kádárista történelem tanár úrnak, avagy rossz szellem tanácsadóinak. Az elutasító válaszok uták a cionista világtőke természetesen nyakát törte a további befektetésekért és elfelejtett mindenféle "fenyegetést".

Miért van az hogy csak nekünk jut mindig semmihez nem értő, gyáva, gerinctelen és megalkuvó "vezetőségünk"? Miért van az hogy Németh Miklóson kívül nem volt senki az átok mdf-ben aki megpróbálta volna jobb belátásra bírni a történelem tanár úrat? Nálunk még ma is (2007) elég ha egy senkiházi amerikai politikus nemtetszését fejezi ki bármilyen kitalált "antiszemita, nacionalista stb.stb." vélt esemény ellen. Az egész parlamenti csürhe egységesen és azonnal parirozik és engedelmeskedik a hazájában semminek sem tartott zsidó politikusnak, miközben reszket félelmében és alázatos odaadásában. Minden néger és afgán törzs okosabban és gerincesebben viselkedik mint mi. Szépen elfogadják a lekenyerezési pénzeket s utána kirúgják a gyarmatosítókat.

Nem lenne ideje nekünk is a néger és afgán törzsek példáját elkezdeni követni??? Nem lenne ideje nekiállni radikális nacionalista igéket hirdetni peticiók helyett?

Szívélyes üdvözlettel
Metz Éva
Melbourne. Ausztrália
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Honfitársak!
  2007-12-28 22:14:05, péntek
 
  Ajánlom szíves figyelmetekbe meghallgatásra, Lányi András beszélgetését, amely az Infó Rádióban ment le, 26-án, az ARÉNA c. műsorban.



Terjesszétek ismeretségi körben, a tisztánlátás megerősítése céljából. Ha módotokban áll, elsősorban a megtévesztettek körében, hogy végre LEHULLJON a szemükről a hályog. Mi, többségünkben ismerjük a való tényállást, de a meggyőzhetetlenek hada még összetart, kivárva a végső összeomlást.



Ennek megakadályozására, szerény eszközeinkkel, bár csodák a politikában sem léteznek, de ami rajtunk áll, abban igyekezzünk töretlenül előre lépni. Az internetes FELVILÁGOSÍTÁS is ezek közé tartozik.



Üdvözlettel:



(P.A.Á.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évzáró
  2007-12-28 22:04:33, péntek
 
  Kedves Nemzettestvéreim!

Elmúlt egy küzdelmes év. Voltunk százezren is,de lassan elfáradt, megsérült, elfásult, megijedt sok-sok ember. Ám ha kevesen is, de vagyunk. Küzdünk tovább. Ősi magyar virtusból, csakazértis.Büszkén, méltóságteljesen, rendíthetetlenül állunk szemben az aljassággal, hazugsággal, az istentagadó, mutánskommunista csürhével. Mi, utcai harcosok, utonallok, a csőcselék.

"És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán."

Vörösmarty Mihály szavai, mai helyzetünket, kitartásunkat, hazaszeretetünket is híven tükrözik, s a Szózat legyen a mi hitvallásunk. Imádságként, mondjuk el, önmagunknak tett fogadalmunk mellé, hogy soha nem adjuk föl, s csakazértis, minden áron, legyőzzük az utálatos, országrontó hatalombitorlókat. Merítsünk erőt nagy elődeink Kölcsey, Vörösmarty álmaiból, hitéből, hazaszeretetéből további harcainkhoz. A Himnuszt énekelve szökjön könny a szemünkbe, s a Szózat szavai acélozzák meg szívünket

Megkérdőjelezhetetlenül eredményes volt az eltelt év. A nemrég még magabiztos, dölyfös hatalombitorlók, utcai harcaink, blokádjaink, s az egyre kiszélesedő elégedetlenség és ellenállás legkülönbözőbb megnyilvánulásainak hatására, tétova, frusztrált, kapkodó népséggé váltak. Sorozatban lepleződtek le csalásaik, tolvajlásaik. A civódó, önmagával is meghasonlott, rendezetlen csürhe egymásnak ellentmondó intézkedéseivel kudrarcról, kudarcra bukdácsol, s mára már mindenki számára világos, hogy erőszakos,eredményre nem vezető lépéseikkel csak ártanak az országnak.
Népszerűségük romokban hever, s a mára "elért" 10 %-ról csak lefelé vezet az út. Rerményük sem lehet arra, hogy állva maradjanak.
Azt is mondhatnám Bajtársaim, hogy legyőztük az ellenséget. Valóban. A kordonok mögött, a ketrecvárosban az ellenség már agonizál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a harc végetért.
Még kell a végső csapás. Még ott vannak mellettük a látszólag szembenállók, de valójában a mai politikai berendezkedés lehetőségeiből élő megalkuvók, képmutatók. A parlamenti "ellenzék." Ellenségünk összetettebb a maszop-szadesz koalíciónál.
Ez az "ellenzék" a hatalom közvetlen megkaparintásáért teszi, amit tesz, de korántsem akar változtatni semmin, ami a mai áldatlan állapotokat lehetővé tette. Ők is a globális nagytőke szolgálói, akik a Haza érdekeivel szemben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, s ennek biztosítékát egyedül a nemzetközi pénzhatalom kegyeiben látják.

Ezért tovább kell harcolnunk. Méghozzá az eddigi mellett egy újabb frontvonalon is.
Tovább kell folytatnunk az utcai, országúti demonstrációnkat, láttatva mindenkivel, hogy percnyi nyugtot nem hagyunk a megroggyant ellenségnek. Ugyanakkor a 2008-as esztendőben, heteken belül megnyitjuk a végső csapásra alkalmas hadműveletet, amely egységes, átfogó támadást jelent a pártokrácia hatalma ellen, s amelyben le kell győznünk minden mai parlamenti erőt, amely szembenáll a valódi rendszerváltás sürgető igényével.
Ehhez mindenekelőtt minden nemzeti radikális egységére van szükség. Arra kérlek tehát benneteket, fogjátok meg egymás kezét s szoros, testvéri összefogásban induljunk a végső csatába.
A sereg már épül. A neve: NEMZETI EGYSÉG MAGYARORSZÁGÉRT, amely NEM-et mond a mai aljas hatalomra, s minden rosszra ami belőle következik. De IGEN-t mond a szebb, igaz magyar jövőre. A hívó szót folyamatosan hallani fogjátok.KÉSZÜLJETEK.

Sikeres, boldog új esztendőt kívánok. Isten áldjon mindannyinkat.

Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy is van ez?
  2007-12-28 21:59:08, péntek
 
  IGEN.
Dr. Halász Józsefnek igaza van, amikor azt mondja:
1. Az EU reformszerződést, amit Lisszaboni Szerződésnek is neveznek újabban, NEM LETT VOLNA SZABAD ALÁÍRNIA GYURCSÁNYNAK, ÉS NEM LETT VOLNA SZABAD RATIFIKÁLNIA A PARLAMENTNEK.
De alá lett írva, és meg lett erősítve.
Hiába ellenezte ezt már az aláírás előtt Dr. Halász József, és még rajta kívül is sokan mások..

2. A parlamentnek fel kellene oszlatnia önmagát. De nem fogja. Hiába kéri ezt Dr. Halász József, és rajta kívül esetleg, sokan mások.
Különös naivitás ennek kezdeményezésére kérni a frakcióvezetőket, vagy a Köztársaság elnökét.

NEM.
Nincs igaza annak, aki letéved a realitások talajáról, és illúziókban ringatja magát, s ezzel áltat másokat.

1. A hatalom birtokosai erőből politizálnak, erőszakosan gyakorolják a hatalmat. Ellenükre irányuló kéréseknek, petícióknak nem tesznek eleget. Azokat félre söprik, figyelmen kívül hagyják.

2. Már bizonyosságot nyert, valóságos tény, hogy a magyar társadalom nem képes alkotmányos jogaival élve a népszuverenitást alkalmazva a közvetlen hatalomgyakorlásra.

Ezért nincs igaza Dr. Halász Józsefnek akkor, amikor eredményre nem vezető szélmalomharcot folytatva, udvarias hangvételű, képtelen petíciókkal, kérésekkel fordul a nemzeti érdekeket háttérbe szorító, elnyomó hatalom képviselőihez.
Súlyos hiba a részéről, amikor a kemény szembenállással összhangban levő igazi megoldás keresése helyett, még másokat is az általa követett meddő útra igyekszik csábítani.

Súlyos hiba, amikor nem hajlandó tudomásul venni, hogy a már évek óta tartó, jelentős szellemi értéket képviselő erőfeszítései, az aljas hatalom lábai élé vetve, petíciókká silányítva a semmibe vesznek.

Nagyon súlyos hiba, ha valaki nem hajlandó tudomásul venni, hogy a nemkívánatos hatalmat többszázezres, folyamatos "népakarat" hiányában, a saját eszközeikkel, a saját jogszabályi környezetük adottságait alkalmazva kell legyőzni. Akkor valóságos alkalom nyílik minden általuk elkövetett bűn szankcionálására, s minden rontott helyzet, nem helyénvaló körülmény korrekciójára.

Követelnünk lehet, de azt is annak tudatában, hogy követelésünk csak akkor teljesül, ha kikényszerítjük.
Tehetjük ezt Szőnyi Bartalos Mária kezdeményezéséhez csatlakozva. Ez is csak arra jó, hogy látszódjon az elégedetlenség.


IGEN. Az erőszakos hatalmat le kell győzni. Azzal a népakarattal, ami a közvetlen hatalomgyakorlásra ugyan még bátortalan, de a szavazófülkékben behúzott keresztekben meg fog nyilvánulni. Ott kell lenni a nemzeti radikális erőknek. Ott kell állni egységben, tisztességben, valódi megoldásokat kínálva az emberek bajaira, tiszteletet, őszinteséget és alkalmasságot mutatva irányukba. Velük kell szóba állni, nem a hatalommal. Ott, és így győzhetjük le a károkozókat. Ott és így kaphatunk támogatást a magyarságtól az EU-s gondjaink rendbetételére, ugyanúgy, mint a valódi rendszerváltásra.
Aki ezt nem érti, az jót akarva is, rossz útra téved.

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége
Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lisszaboni szerződés és alku
  2007-12-28 11:56:22, péntek
 
  A fekete hétfőnél gyászosabb hazudozás "jobbról"

A sánta kutya nemcsak utolérte, de meg is előzte a Magyar Nemzetet

Hétfőn folyt a szájtépés az Országgyűlésben az egészségügyi törvényről. Az ellenzék a Fidesz-MPSZ vezényletével hangoskodott, de mint tudni lehetett, teljesen fölöslegesen puffogtat, hisz az egészségügyi törvény feles, így annak elfogadása a kormánykoalíciótól függ.

Viszont a 2/3-os többséget igénylő EU-s lisszaboni szerződésénél, ahol lehetett volna érdemi beleszólása, tájba simulva mélyen kussolt. Tette ezt annak ellenére, hogy előtte az MVSZ az ellenzéki képviselőket, így a Fidesz-MPSZ-t is névre szóló levélben figyelmeztette a 2/3-os törvény adta lehetőségre - adják vissza a külhoni magyarok magyar állampolgárságát. Tette ezt annak ellenére, hogy a törvény sürgősségi napirendre vételéhez 4/5-ös többség szükséges. Tette ezt annak ellenére, hogy a sürgősségi napirendre tűzés előtti hozzászólásban Salamon László a KDNP és Boross Péter az MDF frakciója nevében óvta a képviselőket a felesleges kapkodástól, hisz még csak most fordítják angolról a szavazásra kerülő lisszaboni szerződés több száz oldalas szövegét. Ennek ellenére a szavazásnál: 282 igen 27 nem 7 tartózkodással megvolt a 4/5-ös többség a tárgysorozatba vételről. Tárgyalni és vitatkozni lehet arról a törvénytervezetről, amelyet alig ismernek, hisz akkor fordítanak! (Országgyűlési adatok szerint a fideszes képviselők fele sem beszél angolul.) Majd következik a törvény végszavazása, amely 2/3-os többséget igényel, tehát szükséges hozzá a Fidesz-MPSZ szavazata is. Az eredmény: 325 igen, 6 nem, 12 tartózkodás, vagyis nemcsak a 2/3-os többség, de 84%-os igenekkel a 4/5-ösnél nagyobb a jóváhagyás.

Aztán jöhet a gyávaság magyarázata, a szerecsenmosdatás a Magyar Nemzetben: "Politikai alku: valamit valamiért" címmel.

"Az Országgyűlés tegnap jóváhagyta az Európai Unió lisszaboni szerződését. Magyarország ezzel a tagállamok közül elsőként ratifikálta a dokumentumot. A Fidesz csak azért támogatta a javaslat sürgősséggel történő beterjesztését és parlamenti ratifikálását, mert több jelzés is érkezett a párthoz: ha másként szavaztak volna, a szocialisták nem járultak volna hozzá a népszavazás országgyűlési elrendeléséhez - értesült lapunk. A képviselők nagy részének fogalma sincs a szerződés tartalmáról, ami annak is köszönhető, hogy a több száz oldalas anyagot csak a hét végén kapták meg."

Jogosan merül fel a kérdés: ezek szerint a képviselők 4/5-e saját falhoz állítását is gondolkodás nélkül megszavazná?

A Magyar Nemzet fenti szánalmas magyarázkodásával szemben nézzük egy 3 évvel ezelőtti, 2004. szeptember 13-i népszavazást (állampolgárság és korházprivatízáció) kiíró parlamenti vita kormánypárti hozzászólásait, akik akkor is ugyanúgy ellenezték a népszavazást:

DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ebben a vitában két dolog keveredik. Az egyik, hogy a parlament kiírja-e a népszavazást, illetőleg a másik, ettől némelyest eltérő kérdés, hogy mit gondolunk arról a kérdésről, amelyhez kellő számú aláírást sikerült a kezdeményezőknek összegyűjtenie.

Hadd kezdjem az elsővel, hogyan kell a parlamentnek szavaznia erről a javaslatról. Szeretném a tisztelt Országgyűlés számára teljesen világossá tenni, a Szabad Demokraták Szövetsége a törvényesség alapján van, és mivel a magyar törvények úgy rendelkeznek, hogy ha kellő számú aláírást sikerül egy kérdés mellett összegyűjteni, akkor természetesen a Magyar Országgyűlésnek kutya kötelessége a népszavazást kiírni, és a magyar választópolgároknak lehetővé tenni, hogy ebben a valóban fontos kérdésben álláspontjukat nem is kifejthessék, hanem igennel vagy nemmel eldönthessék a kérdést.

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja természetesen támogatja a határozati javaslatot, a népszavazás kiírását. Természetesen, mondom, mert mint Eörsi Mátyás képviselőtársam nagyon világosan kifejtette, megítélésünk szerint az országgyűlési képviselőknek e tekintetben a törvény nem enged választást. A törvény, amely számos esetben meglehetősen félreérthetően és dodonaian fogalmaz, itt egyértelmű: ha az alkotmány által nem tiltott tárgyban megfelelő módon föltett kérdés népszavazásra tűzését 200 ezer magyar állampolgár aláírásával támogatja, akkor a népszavazást ki kell írni. Tekintettel arra, hogy itt a 200 ezer aláírás megvolt, ezért a népszavazást ki kell írni. Megítélésünk szerint ebben a kérdésben az Országgyűlésnek igazi döntési kompetenciája nincsen.

Ezek szerint ennyire ismerik a Fidesz-MPSZ képviselők a törvényeket, amlyeket ők is megszavaztak, vagy amnéziában szenved az egész frakció? Talán meg vannak félemlítve? És a Magyar Nemzetnél sincs egy, csupán egy legény a talpán, aki figyelmeztetné a Pártot, hogy ne halandzsázzanak össze-vissza, mert szánalmasan nevetségessé válnak, és még a sánta kutya is megelőzi őket.

Ezek után már csak egy kérdésem van a Fidesz-MPSZ frakció és a Magyar Nemzet szerkesztőségének döntéshozóihoz: Ugyanaz, amit 1918. novemberében Franchet d'Esperay francia tábornok Belgrádban kérdezett az országvesztő Károlyi Mihály vezette küldöttségtől: "Vous étes tombés si bas? / Hát már ilyen mélyre süllyedtek Önök?"

Budapest, 2007. december 18.
Okos Márton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fagy-halott mécses
  2007-12-28 11:33:01, péntek
 
  Gavallér János
A fagy-halott mécses
/egy hajléktalan halálára/

Riadtan fut a vad,
megbúvik az idő,
csak a hideg csíp
senki a szeretőd.

Szél se fú, hó se hull,
a madár se dalol,
kidobott maradék
csak a vigasztalód...

Más rongyában alszol,
más megunt kabátja
és senkinek a vágya
lóg testedre akasztva.

Sem ember! Sem állat!
Odúlak s utálat...
Reggel, délben, este
kivetett a tested.

Hozzád bú az állat
melegítni egymást;
Isten és a jászol
szemedben áldomás.

Kövek közt az álmok
örökre összetörnek...
Elnyelnek barlangok,
emberek nem gyötörnek.

Nem támad az állat
védtelen életre,
kutya-sors és eb-hit,
melenget a véletlen.

Otthon helyett otthon
a végtelen semmi,
még egy keveset élni
a vágyad csak ennyi.

Meleget érezni
belül a szívedben:
Örülni! Enni! Inni!
Ember szeretnél lenni.

A világon egyedül
a setét korcs-jelen,
s a végtelen küzdelem
ölelt csak magához.

Gyengébb vagy, vagy büdös,
szegény szerencsétlen,
mindegy a napellenzős
gőgös úri népnek.

Másé a világon
minden, ami öröm,
hordozd a batyud,
vigad a káröröm.

Könnyet reggelizel,
könny fő majd ebédre,
s ha megéred, majd este
könny hull a szívedre.

Belül kopik éned.
Sem nézet, sem átok
nem ölel magához,
púp vagy a pénzvilágon.

Szán suhan, csengő szól...
Karácsony-Isten bújt
didergő szívedbe,
s a fagy-halott meggyúlt.

2007.12.21.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
170 éve született Sissi
  2007-12-28 11:26:45, péntek
 
  170 éve született Erzsébet királyné - kerületünk névadója
2007-12-26 23:56:55 elnök


Százhetven éve, 1837. december 24-én született Münchenben Erzsébet Amália Eugénia, a későbbi osztrák császárné és magyar királyné, akit Sissi (Sisi) néven ismer az utókor.

Miksa bajor herceg és Mária Ludovika hercegnő harmadik gyermeke hét testvérével Possenhofen kastélyában nevelkedett, jól lovagolt, úszott, hegyet mászott és apjához hasonlóan fütyült az etikettre.
1853-ban elkísérte édesanyját és nővérét, I. Ferenc József osztrák császár jövendő jegyesét Ausztriába, ám a találkozón a fiatal uralkodó a kiszemelt menyasszony helyett a tizenöt éves Erzsébetbe szeretett bele.

A Habsburg-dinasztiában szokatlan szerelmi házasságot 1854. április 24-én kötötték meg Bécsben. Erzsébet egy olyan világba csöppent, ahol a külsőség és a származás volt a legfontosabb, aminek nem tudott és nem is akart megfelelni.

Magányát csak növelte az udvar ellenséges viselkedése, egészségét megviselte, hogy négy év alatt három gyermeket szült, Rudolf, a várva várt trónörökös harmadikként, 1858-ban jött a világra.
Amikor elsőszülöttje, Zsófia alig kétévesen meghalt, a lesújtott császárné egészsége egyre romlott, nem akart enni, kedélye depresszióssá vált.
Orvosa Madeirára küldte gyógyulni, ezután Korfu, Velence, Bad Kissing következett, majd Bécs helyett inkább apja bajorországi kastélyába utazott.

A távol töltött évek alatt Erzsébet megváltozott: határozott és öntudatos lett, ráébredt szépségére és az abban rejlő erőre, és megtanulta érvényesíteni akaratát. Bizalmasa, a kecskeméti köznemes Ferenczy Ida ismertette meg vele Andrássy, Deák, Széchenyi kiegyezéspárti eszméit, s Sissi az uralkodónak írt több levelében is a kiegyezés mellett érvelt.

Az 1867-es kiegyezés létrejöttekor hihetetlenül boldog volt, Ferenc József 1867. június 8-i koronázásakor a magyarok rajongásig szeretett királynéja lett.

Az ország - régi hagyomány szerint - ajándékot adott a királynak: a gödöllői Grassalkovich kastélyt.
E hely - Korfu mellett - Erzsébet igazi otthonává vált, aki kedvelte a magyarokat, megtanulta nyelvünket, s a gödöllői kastély lovardája is segítette ambícióját, hogy ő legyen Európa legkiválóbb hölgylovasa.

Rudolf trónörökös 1899-es öngyilkossága teljesen lesújtotta, ezután mindig feketében járt. Korfu szigetén méregdrága kastélyt építtetett Achileion néven, s életének hátralévő éveit egyre magányosabban, depressziótól űzve, inkognitóban utazgatva töltötte.

Ezt tette 1898. szeptember 9-én is, amikor Hohenembs grófnőként jelentkezett be az egyik genfi szállodában. Másnap udvarhölgyével a kikötőbe igyekezett, amikor egy olasz anarchista, Luigi Lucheni mellébe döfött egy tűhegyes reszelőt.
A császárné még felszállt a hajóra, s csak ott lett rosszul, másfél óra múlva a szállodájában halt meg, 1898. szeptember 10-én.

Európa legszebb királynéjának halála megrendítette a világot. Hatalmas temetése volt, a magyar országgyűlés törvénybe iktatta emlékét.
A főváros köztéri szobrot állított emlékezetére, utcákat, tereket, Duna-hidat neveztek el róla.

Legendája élő maradt. Arról kevesen tudnak, hogy Sisi legközelebbi társalkodónője, az észak-zempléni Nagymihályban (Michalovce) letelepedett Sztáray-családból származó Sztáray Irma bárónő volt, aki 1898 őszén ott volt Svájcban a királynővel, hogy együtt szálljanak hajóra.
Ám ez nem valósulhatott meg, mivel beszállás előtt egy olasz anarchista merénylő egy kézifűrész kihegyezett pengéjével hátba szúrta a királynőt.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járai temeti az országot
  2007-12-28 00:53:29, péntek
 
  2007. december 27., csütörtök 11:04 InfoRádió

A jegybank előző elnöke szerint a kormány idén ugyan csökkentette a költségvetési hiányt, de ennek az volt az ára, hogy jelentősen lassult a gazdasági növekedés és csökkent az ország versenyképessége. Járai Zsigmond az InfoRádiónak azt mondta: 2008-ban 2-3 százalékos GDP-bővülés várható, így a Magyarországgal együtt csatlakozott uniós tagállamokhoz képest is egyre inkább lemaradunk. A volt pénzügyminiszter jövőre 5 százalék körüli pénzromlást jósol.

Nehéz megmondani, hogy a jövő év rosszabb lesz-e a gazdaságban, mint az idei volt - mondta az InfoRádiónak Járai Zsigmond.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke közölte: 2007 nehéz év volt a konvergenciaprogram miatt, amit az adóemeléssel ronottak el.

A kormány eldöntötte, hogy az egyébként szükséges költségvetési konszolidációt nem a kiadások csökkentésével, hanem adóemeléssel próbálja meg elérni, ezzel pedig rossz vágányra került az egész gazdaság - fejtette ki.

A konszolidáció jórészt sikerült, amit tervezett a kormány a költségvetési hiány csökkentésében azt elérte, de ennek az lett az ára, hogy a gazdasági növekedés lelassult és a versenyképesség csökkent - hangsúlyozta az Orbán-kormány pénzügyminisztere.

Járai Zsigmond szerint jövőre 2-3 százalékos GDP-növekedés érhető el.

Ha nem lesz ekkor keresletvisszafogás, akkor az gyorsíthatja a növekedést, és most jó a külgazdasági környezet, bár várhatóan az Európai Unió növekedése is csökkeni fog - tette hozzá.

Hosszabb távon is ilyen mértékű növekedésre lehet számítani, ám ez nem felzárkózást, hanem fokozatos lecsúszást jelent - emelte ki a jegybank korábbi elnöke.

Járai Zsigmond közölte: Romániával és Bulgáriával sem vagyunk egy kategóriában, mert ennek a két országnak a gazdasága gyorsabban növekszik, bár lejjebbről indultak.

Elképzelhető, hogy az euró bevezetésében is előttünk lesz ez a két ország - tette hozzá.

A volt pénzügyminiszter úgy vélekedett, az infláció 5 százalék közelében maradhat jövőre.
Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó cikkek:
* MNB: jövőre 2,4 százalékos növekedés
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prófécia újesztendőre
  2007-12-28 00:50:18, péntek
 
  Zas Lóránt:
PRÓFÉCIA ÚJESZTENDŐRE

Hogy elfeledjük már a láncot,
kenyér legyen és szilaj tánc ott,
salétrom-sav és só terem,
amivel leöntjük majd a férget,
hogy többé ne legyen igéret,
csak tiszta szó a szent-hegyen.
Akasztani kell majd a galádok,
a helyezkedők és svihákok
sorait, hogy ne legyen kupleráj ott,
csak iskola és templom-árok,
ahol ima és bodza terem.
Már elkezdődött a kazárok
futása, magyarok nyila száll ott
és varjak serege károg
a fel-felparázsló végeken.
Nem sújthat többé átok,
Koppány feltámadt, az alánok
vértjein rozsdafolt van, és szivárog
sebeikből vörheny meg félelem.
Mert annyi év után a nemzet,
haza és Isten is teremthet
egy új világot, ami nem idegen.
Imádkozok és szitom a lángot,
táltos vagyok és költő : állok
népem elé, mert nagyon szeretem.

Mosonyi György
B Ú É K 2008.

Múlik a hazugság - idő. Kezd a reményteli év.
Hoszabb napok. Élőbb remények. Tettrekészebbé lesz a nép.
Mert ebben az önző, pénzhajszoló világban,
A lelkekben mindennél értékesebb világ van!
Az erkölcs el nem taposható,
Már nem minden bűn lemosható!
Sortűz, gyilok a múltba tűnt,
pufajkás szerint, nem is bűn!
De a folytonosat felírjátok!
Napkeltén, bírák elé állítsátok!
Ne lehessen mindent elcsalni;
Jog legyen tisztességet akarni!
Egy beteg országot, betegebbé tenni?
Tanulni kéne; nem iskolát elvenni!
Falu-elzáráshoz síneket felszedni.
Pazarolni. Népet csődtömegbe verni.
Mi is tarthassunk egy "pazar" napot!
Minden képviselőnek emlékoszlopot, ki erre szavazott!
Az oszlopokra pedig, kampókat rakunk,
azokon lóg majd a babérkoszorú,
Hogy bármi választásokon lengedezzen,
Választókat jól emlékeztessen!
Így kívánhatunk szebb, boldogabb évet!
A koalíciónak, győztes Ellenzéket!!!
Gyógyítani kéne! Főleg az országot!
A betegeket! A fekete gazdaságot!
Ez nem népszolgálat!
A hazug-csapat ezzel, csak áltat.
Megosztva Nemzetünk; dől a ház!
Arat a szegénység - halál!
De nekik paloták kellenek! Nem szolgálhatnak népet,
nyugta nélkül szerző, szavazó-gépek!!!
Nem Honatyák!
Életet tépő pénzvilág!

Az Ellenzék sokat hibázott.
/Hosszú ideig tartó kihagyások, az egyoldalúságok,
A kapkodó, pánik - EU szavazások,
hogy a védtelenek mellé ki nem állott!!!/
Mégis az Ellenzék a tiszta remény.
Övé a Nemzet, a város, a nép, a magyar vidék!!!
Nélküle nem lesz élet itt!
A hazug terrorizál, elbutít!
A koalíció ma már mocsár.
Ország - széthordás, harácsolás.
Új Bábel. Újraszerző jog,
mit a diktátor alkotott!
Hogy a szavazógép terelhető!
Elvész a múlt és nincs jövő!!!
Mégis maradt egy tiszta fény,
a magyar szívében és Egén:
Hogy felcseng még egy örömteli bordal;
Ez a Remény ma, a Nemzeti oldal!!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 557
  • e Hónap: 3683
  • e Év: 35413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.