Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 225 
Ébresztő magyarok!
  2007-04-29 13:39:14, vasárnap
 
  ÉBRESZTŐ MAGYAROK!
ÓÉVI MAGYAR PARADOXOK

A rendszerváltozást követő évek kiemelkedően tragikus évének számít 2006. A 2002-től kormányzó MSZP-SZDSZ duó ebben az évben tette meg a leghatározottabb lépéseket a diktatúrára való áttérés irányába. Ehhez kapcsolódott a példátlan méretű eladósodás, a kormányszintre emelt durva hazugsághalmaz, valamint a nyomorba taszított ország állampolgárainak további anyagi, fizikai és lelki sanyargatása. Tekintsük át az óév fontosabb történéseinek sajátos mérlegét, a tanulságok levonása és a miheztartás érdekében.

I. Az elmúlt évben (is) az a Gyurcsány Ferenc irányította az ország (szakadék felé rohanó) szekerét, aki az alkalmatlanná vált Medgyessy tanácsadója és minisztere volt, majd 2004 augusztusában, a tanácsaira szomjúhozó főnökét, páros lábbal rúgta "utazó nagyköveti" pozícióba.

II. A "dübörgő" hazugságokkal (valamint elhallgatásokkal, Góliát-plakátokkal, csasztuskákkal, médiatámogatásokkal) 2006-ban választási győzelmet arató MSZP (ismét) Gyurcsányban látta ragyogó jövőnk formálójának vezéralakját, és betuszkolta a paranoiás szimptómákkal rendelkező (szólótáncot lejtő) leaderét a miniszterelnöki bársonyszékbe.

III. A választásokat követően,- Gyurcsányék "felpörgették" az addig is esztelen, átláthatatlan és mértéktelen költekezést, melynek következtében, Kádárt, Hornt és Medgyessyt is "lepipálva", megtriplázták az ország adóssághalmazát.

IV. Az EU illetékeseinek, valamint számos - mértékadó - külföldi gazdasági (pénzügyi) szervezet vezetőinek "fejcsóválásait" követően - a táncos lábú nagy hazug - Balatonöszödön kiborította az éjjeliedényt, bejelentette, hogy miközben ő vért izzadt, éveken át nem "csináltak" (Sic!) semmit, semmit (Sic!), illetve szorgalmasan hazudtak "reggel, este és éjszaka" (Sic!). Itt "kurvázta" le az országot Magyarország miniszterelnöke (bocsánat a parlagi kifejezésért, de ezt a szavacskát nem lehetett kihagyni és mással helyettesíteni), és a mintegy kétszáz főnyi "párttag" közül "egy se bírta mondani", hogy: elég volt "Gyurcsány" elvtárs! Egy sem volt, aki elhagyta volna a termet, vagy hozzáérintette volna a tenyerét, a nagy lapaj "lepcses" szájához! Talán azért nem, mert igazat adtak Gyurcsánynak abban, hogy: közösen (partiban) "kurták el" az ország gazdaságát, az Euró bevezetését, és a reájuk szavazó választópolgárok bizalmát.

V. Bizonyos (átvitt) értelemben Demszky Gábor is,- Gyurcsányhoz hasonlóan, folyamatosan hazudott, ígérgetett, menedzselte önmagát, és egyetlenegy érdemleges (említésre méltó) eredményt nem mutatott fel (5 ciklus alatt, 6 helyettesével!), viszont 150 milliárd forint fölé "tornázta" a főváros adósságállományát, ami rekordként is felfogható a város történelmében! A félrevezetett, balek és elfogult budapesti választópolgárok többsége mégis benne látta a gazdátlan Budapest megváltóját, a kátyúk, kutyaürülékek, falfirkák, közlekedési dugók, a hajléktalanok, az utcai árusok és kéregetők, valamint a közterületet rongálók "eltüntetőjét", illetve a főváros felvirágoztatóját.

Hatodszorra is tévedtek!

VI. A váratlanul kipattant, majd országos és nemzetközi botránnyá fejlődött balatonöszödi Gyurcsány-féle produkciót mesteri ügyeskedéssel próbálták "elmaszatolni" a kormánypártok főgurui, és Karinthy Bauerjához hasonlóan magyarázgatták Gyurcsány "bizonyítványát", már-már "bátor" és "időszerű" lépésként feltűntetve botrányhősük ocsmány böszmeségét. Nem számoltak viszont a közvéleménnyel, az állampolgárok önérzetével és a felháborodott tüntetők reakciójával.

VII. Gergényi Péter "főrendőr" viszont résen volt, viperákkal, gumibotokkal, könnygázfelhővel, vízágyúkkal és kardlapozó lovas rendőrökkel verette szét a tüntető tömeget, válogatás nélkül ütötték a gyerekeket, felnőtteket, nőket, férfiakat, magyarokat és külföldieket. A magukból "kivetkezett" rohamrendőrök különös ellenszenvvel viseltettek a nemzeti színű zászlót lobogtató tüntetőkkel szemben.

Kádár rendőrségén is túltéve, rúgták és taposták a földre esetteket, diszkréten körbe állva áldozataikat, hogy a körön kívüliek ne lássák azt a mocskos eljárásukat, amelyet Gergényi főkapitányuk úgy jellemzett, hogy: "rendőrei bátrak voltak, határozottan és szakszerűen léptek fel a rendbontókkal szemben".
Tagadta, hogy vipera lett volna náluk, az azonosítók hiányát pedig azzal magyarázta, hogy dulakodás közben leesett a rendőrök ruhájáról. Hazudott!
Vagyis: Gergényi semmiben sem maradt el miniszterelnökétől! Önmaga is elhitte a hazugságait, és amikor a kamerák előtt megkérdezték tőle, hogy a példátlanul brutális rendőri fellépés miatt nem készül-e beadni a lemondását, akkor olyan (hosszan elnyújtott) "é" és "n" hangokkal képezett kérdőszóval (é-é-é-é-é-n???) válaszolt az érdeklődőknek, amelyből kitűnt, hogy a kérdésből is pontosan annyit értett meg, amennyit rendőrei tevékenységéből...

VIII. A hazug és polgárverető Gergényi elnyerte Gyurcsány főhazug bizalmát, majd - sebtében - két kitüntetést is kapott, a "SÁNTAKUTYA"-díjas (hazug) Demszkytől, Budapest tönkretevőjétől, a budapesti tüntetőket kihívó módon "szembeköpő" kátyúkirálytól! Ez volt a hazug triumvirátus óévi összefogása!

IX. A rendőrség - törvénytelen módon - kisajátította ("műveleti" területté nyilvánította) a Kossuth teret, állam lett, az államban (!), fittyet hányva a demokrácia írott és íratlan törvényeire!

X. Gyurcsány főhazug, az év vége közeledtével, az adófizetők pénzéből tekintélyes jutalmakat osztogatott szét (hallgatag) cinkostársai között, eredményes munkájuk elismerésekét, holott visszamenőleges hatállyal le kellett volna vonni, az általa is semmittevésnek titulált időszakra felvett járandóságukat!

XI. Az MSZP, az SZDSZ, a kormányfő és kormánya ígérete ellenére, az óév megszokott jelenségévé vált: a különféle adóterhek folyamatos növelése, valamint az adónemek "ötletes" bővítése. Rendszeres lett egyes szolgáltatások, élelmiszerek, iparcikkek, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árainak "felsrófolása", valamint postai-közlekedési-fűtési-oktatási-temetkezési díjak, továbbá egyes illetékek növelése.

XII. Külön kell megemlíteni a gázárak drasztikus emelését, mivel ezzel a kérdéssel Lendvai Ildikó is részletesen foglalkozott, és akkorát hazudott, hogy a Parlament mennyezete is megsínylette, de mégis a második helyre szorult, Gyurcsány "öszödi" - ominózus - beszédét követően.

Ettől függetlenül, stabil helyet vívott ki magának, az MSZP-s hazugok klubjában.

XIII. Hazánk szuverenitását fenyegető veszély csökkenésével magyarázható, hogy az óévben is tovább folyt, a rendszerváltozás óta (töretlen ütemű haderőreform végrehajtásával) megtizedelt honvédségünk leépítése (16-17 ezer főre), tüzérségünk megszüntetése, T-72-es harckocsijaink elajándékozása. Mindezek ellensúlyozását jelenti, hogy 35 dandártábornokunkkal, még mindig vezetjük a NATO-n belül, az egy dandárra eső dandártábornokok mennyiségi mutatóját.
Állampolgáraink számára megnyugtató, hogy a belső ellenség és gonosztevők ellen, a rendőrség létszámát feltornázták 40 ezer fölé! Most döntöttek arról, hogy sürgősséggel 3 milliárd forintot ad a kormány 120 gránátvető, 1500 darab könnygázgránát, 5000 darab paprikaspray, 11 új rabomobil és 4 darab kamerával ellátott parancsnoki jármű beszerzésére.

Egy rohamrendőr felszerelésére 386 ezer forintba kerül, a védősisak 140 ezerbe, a tömegoszlató gránát darabja 15 ezer forint, a parancsnoki jármű darabját pedig, potom 33 millióért adják.
Ne sajnáljuk a rendőrjeinktől a technikai eszközöket, szükség esetén nekünk is juttatnak belőle...

XIV. Dinamikusan hozzáláttak a MÁV vonalak "kiradírozásához", iskolák, kórházak, kórházi ágyak, postahivatalok tömeges megszüntetéséhez, az ingyenesnek ígért oktatás fizetésessé tételéhez, orvosi vizitdíjak és kórházi napidíjak, valamint várólisták bevezetéséhez, különféle szociális juttatások megnyirbálásához.

XVI. Az óév egyik emlékezetes mozzanatát képezte az '56-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának ünnepség-sorozata.

Gyurcsányék létrehoztak több száz milliós költséggel egy ormótlan, semmitmondó vascölöp-halmazt, majd vaskerítésekkel és rendőrségi biztosítással megszervezett rendezvény keretében, az állampolgárok és az '56-os forradalmárok kizárásával, ünnepelték azt, amelyet elődpártjuk (MSZMP) és az utódpárt (MSZP) tagságának többsége - szovjet szuronyok segítségével levert, és a megtorlásában évtizedeken át jeleskedett.
Az ünnepségek záróakkordjaként pedig: szétverték, megkergették, megrugdosták, könnygáz- felhőbe burkolták azt a "fasiszta, rasszista, nacionalista, antiszemita, huligán, randalírozó, barikádépítő, gyújtogató, zászlót lobogtató" több száz ezres "csőcseléket", akik képesek voltak felháborodni, mert a hazug, csaló és miniszterelnök nem akar sem lemondani, sem bocsánatot kérni.

EPILÓGUS
A tragikus eseményekkel tarkított óév átadta helyét az újévnek! Ébresztő magyarok, ébresztő Magyarország! Tanuljunk az óév hibáiból! Ne csüggedjünk el, bízzunk magunkban!

Petőfi Sándor: Újév napján, 1949. c. költeményéből idézve:
Megérte ezt az évet is,
Megérte a magyar haza;
A vészes égen beborult
De nem esett le csillaga.

BOLDOG ÚJ ÉVET MAGYARORSZÁG! BOLDOG ÚJ ÉVET TISZTELT OLVASÓK!

(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazafias magyarázat
  2007-04-29 13:36:11, vasárnap
 
  Hazafias magyarázat
2006. augusztus 18. 07:42

Nagy megtiszteltetés érte a magyar sajtót, hiszen maga a miniszterelnök kérlelte az újságírókat, segítsenek az országnak elmagyarázni, hogy nem hiábavaló a sok áldozat, azokat meg kellett hozni. A fennkölt mellébeszélés valódi célja, hogy a médiumok nagyobb lendülettel hirdessék az egyre fáradó és mind unalmasabbá váló kormánypropagandát a kiigazításról, reformról, konvergenciaprogramról, új egyensúlyról, új Magyarországról és egyéb koalíciós agymenésekről.
A miniszterelnök a zsurnaliszták hazafiságára apellál, amikor eme felvilágosítómunkára kéri őket, nem véletlen, hogy óhajának képtelenek vagyunk ellentmondani. Mi, akiket igazán nem lehet kormány közeli elfogultsággal vagy lekötelezettséggel vádolni - tekintettel arra, hogy ezt a rémítő zagyvalékot, amit a kormány gazdasági, pénzügyi programjának titulálnak, az egyszerű polgárok, de még a felülmúlhatatlan szocialista szakemberek sem értik, ezért örömmel teszünk eleget a kormányfő felkérésének és legjobb tudásunk szerint igyekszünk megvilágítani, mi is történik ebben az országban. Igazság szerint mi jó hazafiként eddig is gőzerővel magyaráztuk a gyurcsányi gazdaság- és pénzügypolitika lényegét és részleteit, így a mi olvasóinkat már nem nagyon kell kiokosítani. Ők meglehetősen tájékozottak a hiábavalóságok és az áldozatok témájában, bár tagadhatatlan, hogy Gyurcsány gyökeresen másfajta magyarázatokra gondolt. A miniszterelnök szereti ott kezdeni, hogy a Fidesz miatt van szükség áldozatokra, a gazdasági ügyekben dilettáns polgári párt hajszolta bele a szociálisan érzékeny szociáldemokrata kormányzást a túlköltekezésbe. A továbbiakban a miniszterelnök szereti a Fidesz felelőtlen választási ígéreteit, a lakosságot megtévesztő riogatásait emlegetni, valamint a vállalkozók és a középosztálybeliek döntő többségét holmi ügyeskedő, adókerülő, pitiáner csalóként beállítani, akikre ráfér egy kis "rend, fegyelem, pénzügyi szigor", vagy ha úgy tetszik: "reform". Természetesen mi, akik nem a "szocialista", de még csak nem is a Gyurcsány-féle "felelős" hazafiság talaján állunk, a szükséges áldozatok témakörében is egészen más véleményen vagyunk.
Az áldozatok valójában hiábavalók, azokra nem lett volna semmi szükség. 2002 tavaszán még a legelvakultabban liberális és a legfelvilágosultabban szocialista közgazdászoknak sem jutott eszükbe, hogy a magyar gazdaság adó- és járulékemelésekre, bérbefagyasztásra vagy más radikális kormányzati beavatkozásra szorulna. A magyar gazdaság egészségesen gyarapodott, a térségben élenjáró volt, felkészülten várta az uniós csatlakozást, s jó kilátásai voltak az euró bevezetésére. 2002 nyarán a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére alkalmatlan, felelőtlen, lelkiismeretlen, kupec mentalitású haszonlesők (és még finom vagyok és visszafogott, hogy nem rablókat és fosztogatókat írtam) ragadták magukhoz a hatalmat, akik rövid időn belül elherdáltak mindent, tönkretették az országot és a gazdaságot. Négy esztendei pocsékolásuk és pazarlásuk nyomán tényleg szükség van a gazdasági egyensúly visszaállítására, de annak sem a lakosság újabb kizsigerelése lenne az egyetlen lehetséges útja. Ám ha már a sarcoláson kívül egyéb módszert nem ismernek, legalább valami halovány jelét látnánk annak, hogy a kizsarolt közpénzeket a köz javára fordítják majd. De az igazságosság és hatékonyság nevében létrehozott intézmények leginkább arra jelentenek garanciát, hogy a közpénzek ezután is eltűnnek majd kézen-közön, ami kétségkívül biztosítja a "létező" szocializmus jogfolytonosságát, de azért igazán nem érdemes az állampolgároknak áldozatokat hozni. Hazafiként most hirtelenjében ennyit tudunk segíteni az országnak. Függetlenül attól, hogy Gyurcsány kéri-e vagy sem, igényt tart-e rá a továbbiakban, mi folytatjuk.

Ugró Miklós, Magyar Nemzet

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánk válságának okairól
  2007-04-29 13:34:47, vasárnap
 
  Hazánk válságának okairól
2006-12-14. 17:17:49 Kuruc.info

Magyarország súlyos, és egyelőre egyre mélyülő válságban van. Mind az országon belül, mind azon kívül számos "narratíva" igyekszik leírni a válság okait, megértetni következményeit, és felvázolni a megoldás lehetőségeit. Ez a dolgozat szintén erre tesz kísérletet, bár kétségtelenül eltér a szokásos "mainstream" megközelítési módok értelmezési keretétől és fogalom-készletétől.

Elsőként azokat a "rétegeket" kellene megértenünk, amelyek ennek a válságnak a főbb dimenzióit adják. Amit ma a közvetlenül érzékelhető felszínen látunk, az egy akut politikai krízis, melynek közvetlen kiváltó oka a miniszterelnöknek az áprilisi választások után pártja legbelső elitje előtt elhangzott beszéde.

Ebben a kormányfő brutális nyíltsággal beszél arról, hogy a választások előtt tudatosan tettek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar közvéleménynek ne legyen tudomása a súlyos gazdasági válságról és annak fenyegető következményeiről. A beszéd nyilvánosságra kerülése azonban nem oka a válságnak, hanem inkább csak egy olyan "tektonikus hasadék", amelyen keresztül a magyar társadalom régóta elfojtott megoldatlan kérdései most egyszerre törtek elő, és kezdtek olyan örvénylésbe, amelyet közvetlenül csak a botrányból már nem lehet megérteni.

A társadalom-újratermelési válság mélységét jól jelzi az alábbi három adat.

- 2008-ban Magyarország népesség száma az 50 évvel azelőtti szinten lesz, vagyis újra az 1960-ban már egyszer elért 10 milliós lélektani határ alá süllyed.

- A népesség általános egészség adatai (mortalitás és morbiditás) a 40 évvel ezelőtti szinten állnak, amelynek a fő oka, hogy 1970 és 1995 között, szemben minden világ-trenddel jelentős romlás ment végbe, így ma Magyarországon minden évben 50%-kal többen halnak meg, mint amennyin születnek.

- És végül az egy aktív keresőre eső reálbér 2008-ban pontosan azonos lesz a 30 évvel azelőtti 1978-as szinttel.

A magyar társadalom tehát évtizedek óta tartó általános lepusztulási "lejtőn" mozog, a népesség két harmadának életminősége a hatvanas évek szintjén van. Az 1990-es rendszerváltás kudarca döntően az, hogy e mozgást még fel is gyorsította, hisz nemcsak, hogy kielégítő válaszokat nem tudott adni ezekre a súlyos problémákra, de a kérdéseket sem volt képes megfogalmazni. Így nem túlzás azt állítani, hogy Magyarországon a "rendszerváltás rendszere" megbukott, újabb "rendszerváltás" nélkül nincs kiút a válságból.

Röviden összefoglalva tehát a magyar válság három fő rétegből áll:

1. A felszíni réteg lényegében egy régóta látványosan súlyosbodó kommunikációs válság, a diskurzus válsága, amely most már "verbális polgárháborúvá" kezd eszkalálódni. Ez azt jelenti, hogy a főbb társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális elitek között az elemi párbeszéd esélyei is elfogyni látszanak. Narratíváik inadekvát és inkoherens indulat-beszéddé kezdenek válni, amelyet csak tovább ront a társadalom vesztes többségének amorf dühe, növekvő frusztrációja, és az eliteknek az erre adott egyre hamisabb és egyre veszélyesebb válasza. Ráadásul a diskurzus-válság egyre inkább csak arra szolgál, hogy elfedje a válság második szintjét, a rendszerváltás rendszerének a válságát. Ennek fenntartásában egyelőre azért van az elitek között rejtett egyetértés, mert legitimitását minden politikai erő a rendszerváltásból származtatja, a rendszerváltás rendszerének bukása így automatikusan azonos lenne a rendszerváltó elitek kollektív bukásával.

2. A második réteg tehát magának a rendszerváltásnak a válsága. A rendszer most azért bukik meg, mert inadekvát feltevésre épült. 1990-ben ugyanis általános egyetértés volt abban, hogy a nyugatias demokrácia, jogállam és piacgazdaság bevezetése kb. egy évtized alatt minden fontos társadalmi-gazdasági problémát "automatikusan" megold majd. Nos, ez tragikus félreértésnek bizonyult, mind a "Nyugat", mind a kelet európai térség elitjei részéről! Kiderült ugyanis, hogy az "adekvát sorrend" éppen fordított lett volna. Először nemzeti megegyezés kellett volna az alapvető kérdésekről (pl. demográfia, egészség, nyugdíj stb.), és csak ezt követően, ehhez igazítva szabad lett volna elindítani magát a rendszerváltás folyamatát.

3. A harmadik réteg a társadalmi újratermelés legalább ötven éve zajló folyamatos roncsolódása, "lejtője". Ráadásul ennek a lejtőnek a legtragikusabb és legmélyebb eleme az, az általános mentális, morális, intellektuális és spirituális válság, amelybe a magyar társadalmat a kommunizmus sodorta ugyan, de amelyre a rendszerváltás rendszerének vagy nem volt válasza, vagy ő maga is tovább súlyosbította e roncsolódási folyamatokat. Ilyenek a bűnözés, drogfogyasztás, családok szétesése, alkoholizmus, öngyilkosság, általánossá váló norma-szegés, korrupció stb. Mindennek inkább már csak következménye a demográfiai válság, az egészség-válság (Magyarország az Európai Unió "legbetegebb" nemzete!), és a nyugdíj-rendszer vészesen közeledő összeomlása.

A fő kérdés, hogy a fenti három válság-réteg milyen közös alapra épül, és hogyan lehetne tartós megoldást találni.

A Magyarországon most akuttá váló és súlyosbodó válság végső, legmélyebb oka a globális hatalmi rendszer maga. Ennek bizonyítására a következő egyszerű szám-sor is alkalmas lehet. Magyarországon 1990 és 2005 között az egy keresőre jutó reálbér mindössze 1,5%-kal nőtt, vagyis átlagosan ennyivel nőtt a tőke-tulajdonnal nem rendelkező döntő többség részesedése az általa megtermelt összjövedelemből. Maga az összjövedelem (GDP) növekedési üteme évi átlagban kb. 2,2% volt. A magyar gazdaságban ma már abszolút meghatározó szerepet játszó multinacionális vállalatok adózás utáni profitja viszont évente több mint 20%-kal nőtt. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdasági térben tevékenykedő szereplők között van egy olyan, amely abszolút erőfölényre tett szert, és mindent ő "diktál". Márpedig aki "diktál", az "diktátor", és a rendszer, amelyben mindez végbemegy "diktatúra". Ráadásul e "diktátor" által profitja után fizetett adóinak növekedési üteme alig érte el a 2.5%-ot évente. Diktátumai realizálását részben az állammal, részben a számára "munkaerő és fogyasztóerőként" tételeződő magyar lakossággal szemben az alábbi főbb hatalom-technikákkal érte el.

Bár a multinacionális vállalatok a magyar munkaerőnek csak 15%-át foglalkoztatják, de egy beszállítói "piramis" csúcsán állnak, tehát közvetett módon mégis gazdasági kényszerítő hatalmat jelentenek a többség számára. Így a bérek alakulását döntően ők szabályozzák, ennek eredménye, hogy az egy keresőre jutó reálbér 2008-ban azonos lesz az 1978-as szinttel. Az államot folyamatos nyomás alatt tartva elérték, hogy az őket terhelő adók 1990 és 2005 között az egy harmadukra csökkentek, és ezzel 15 év alatt 80 milliárd dollár többletforráshoz jutottak.

Hasonló nagyságrendű összegekhez jutottak a számukra előnyös (áron aluli) privatizációkkal, és a kikényszerített liberalizációval, ami csődbe juttatta az egyébként jól működő magyar vállalatok tömegeit. A különböző állami juttatások és kedvezmények fő haszonélvezői szintén ők voltak. A magyar közvagyon mindezek nyomán 15 év alatt drámai változáson ment át. 1990-ben a közvagyon mai áron kb. 150 milliárd dollár lehetett, az állam nettó adóssága pedig 30 milliárd dollár. 2005-ben az állam nettó adóssága 70 milliárd dollár, a vagyona viszont már csupán 30 milliárd dollár. 15 év alatt tehát a magyar közvagyon 160 milliárd dollárral csökkent.

Mindezt a multinacionális vállalatok erőfölényükkel visszaélve "szivattyúzták" ki a magyar társadalomból. A magyar "köz"-t megtestesítő állam tehát teljes csődben van, és ennek okozója, a jelenlegi válság végső oka éppen az itt vázolt mechanizmus. Ezzel elérkeztünk a dolgozat legkényesebb pontjához.

Annak kimondásához, hogy Magyarországon ugyan "de jure" létrejött a "demokrácia, jogállam és piacgazdaság", "de facto" viszont maga a rendszer két tucat globális óriásvállalat erőfölényre épülő "hatalom-gazdasága" a "lokális" kollaboráns elitek által működtetve.

A válság legmélyebb oka tehát az, hogy ez a globális hatalom-gazdaság olyan arányban "zsákmányolja ki" a magyar társadalmat, hogy az már önmaga elemi szintű reprodukciójára sem képes. Sőt, most, amikor az állam és a lakosság éppen annak érdekében adósodott el, hogy továbbra is magas színvonalú "munkaerő-áruval" lássa el az itt tevékenykedő multinacionális vállalatokat, újabb hatalmas forrás-megvonással büntetik. Erre irányul a miniszterelnök megszorító csomagja, amelynek választások előtti tudatosan megtévesztő letagadása, és e tény napvilágra kerülése a válság közvetlen kiváltó oka.

Szembesülni kell azzal, hogy a globális hatalom-gazdaság viszonyai között a hazugság "strukturálisan kódolt", hiszen minden politikai erő csak akkor remélheti a kormányra kerülést, ha "kollaborál" a "diktáló" globális erőkkel. Ha viszont ezt nyíltan tenné, akkor ezek az erők ugyan szívesen látnák kormányon, de a vesztes helyzetük ellen tiltakozó polgárok nem választanák meg.

Minden politikai erő tehát a saját társadalmának reprodukciós érdekei és a multinacionális vállalatok hatalmi érdekei között vergődik, és hazudik, dezinformál többnyire mindkét félnek. (Hiszen a kormány nemcsak a közvéleményt vezette félre, hanem Brüsszelnek is "hazudott" már többször is!)

A válság tehát csak akkor oldható meg, ha a külső és belső elitek (magyar politikai és gazdasági vezetők, az EU vezetői, IMF, Világbank, hitelminősítők, globális média stb.) elfogadják az itt vázolt logikát, és intézményesen együttműködve megpróbálják a rendszerváltás összeomlóban lévő rendszerét korrigálni.
E korrekció lényege csakis az lehet, hogy megkíséreljük a globális szereplőket saját hosszú távú stratégiai érdekeikre építve "jobb belátásra" bírni. Ez azt jelentené, hogy átmenetileg akár profitjuk csökkentésével is akár, de hozzájárulnának a magyar társadalom általános reprodukciós válságának a megoldásához, amelyet végső soron az ő túldimenzionált profit-éhségük váltott ki.

E megoldás ma még utópisztikusan hangzik, de ennél utópisztikusabb csak az, az elképzelés lehet, amely a "mainstream" recept szerint neoliberális "strukturális reformokkal" próbálja a helyzetet megoldani.

Ezért az Európai Unió Bizottsága rendkívül súlyos hibát követett el azzal, hogy a szeptember elején benyújtott magyar konvergencia program kapcsán meg sem kísérelte az e dolgozatban is vázolt narratíva szerint értelmezni a magyar válságot. E helyett automatikusan a kényelmes megoldást választva teljesen a neoliberális narratívát tette magáévá, mintha ez abszolút evidencia volna.

Vagyis evidenciaként fogadta el azoknak a globális hatalmi faktoroknak a narratíváját, amelyek rövidlátó, cinikus gátlástalansággal kifosztották a magyar társadalmat, és most a válság következményeit az eddig is általuk kifosztottakra próbálják visszahárítani.

Ha az EU nem változtat ezen a megközelítési módján ő maga is aktívan járul hozzá a magyar válság-folyamat eszkalálódásához, ami beláthatatlan következményekkel járhat egész Európa számára.

Bogár László, közgazdász
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önrendelkezés minden népnek
  2007-04-28 23:55:12, szombat
 
  Az önrendelkezés minden népnek jár
Közlemény


Szégyen, hogy a nemzetközi közösség elött nem magyar, hanem szerb politikus
szájából hangzik el elöször, hogy a magyaroknak is joguk lenne az
önrendelkezésre.

A szerb miniszterelnök Vojiszlav Kostunica az ENSZ Biztonsági Tanács
küldöttsége elött jogosan vetette fel azt a kérdést, amivel a magyar
politikának már 1990 óta foglalkoznia kellett volna. Az utolsó 17 év
tapasztalatai az önrendelkezési jog területén és most a koszovói példa
fájdalmasan mutatják a mindenkori magyar kormány mulasztását.

Remélem, hogy az illetékes magyar politikusok végre a kármentési politika és
a kisebbségi jogok nem kielégítö követelése után, egy konstruktív
politikára térnek át, mert a magyarság súlyos problémáit nem a szomszédos
vagy más kormány tetszése szerint szabad kezelni, hanem a magyarság jogos
érdekeit és követeléseit szem elött tartva, a nemzetközi jog alapján meg
kell oldani.

Ha nem elöbb, akkor most a koszovói példa mutatja, hogy az önrendelkezési
jog, amely számtalan ENSZ határozatban és más nemzetközi okmányokban mint
alapvetö jog szerepel, és amely az ENSZ két emberi jogi Nemzetközi
Egyezményokmány óta kodifikált, írásos normává vált, nem csak üres elv,
hanem elérhetö cél.
Az ÖNRENDELKEZÉS MINDEN NÉPNEK JÁR

Az önrendelkezés minden népnek jár. A magyarság a Kárpát-medencében is nép,
és nem kisebbség - söt államalkotó nép ezeréves közös történelemmel és
kulturával. Egy számszerüleg kisebbségbe került nép sem veszítheti el a jogi
kvalifikációt mint nép.

Tehát a magyarságnak is jár az önrendelkezéshez való jog, mint a déltiroli
népnek, vagy az észt, litván, lett, horvát, szlovén, szlovák, koszovóalbán -
sorolhatnám tovább - népnek. Csak kérni és követelni kell.

A magyar politikában radikális irányváltozásra van szükség. A magyarok is
megérdemlik, hogy a saját hazájukban méltó körülmények között, szabadságban
és jogbiztonságban éljenek. Ez nem csak magyar, hanem európai ügy is.


Bécs, 2007 április 28.
Eva Maria Barki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nabukkó, v. kék áramlat?
  2007-04-28 23:53:23, szombat
 
  A Gyurcsány-kormány újabb pálfordulása? - Szekeres Imre a Nabucco mellett
2007-04-28 02:31:58 elnök


Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni tárgyalásain világossá tette: Magyarország, ha lehet, a közös európai energiapolitikai megoldást választja.

"Ha lehet és kell, Magyarország a Nabuccót választja, hiszen ez a közös európai energiapolitikai megoldást jelenti"

- mondta a miniszter washingtoni látogatása végén, az amerikai fővárosban magyar újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján helyi idő szerint csütörtökön.
(A Nabucco az Európai Unió által tervezett gázvezeték, amelynek az orosz Gazprom kezdeményezte Kék Áramlat vezeték a vetélytársa.)

A miniszter a választás feltételeit illetően azt mondta: még nyitott kérdés, hogy mindkettő megoldásra van-e lehetőség, és nem mindegy, "milyen gázt használ fel a két csővezeték".
Mint mondta, "választani pedig akkor kell, ha csak egyikre vagy másikra van lehetőségünk".

Szekeres mérsékelné a függőséget

Szekeres Imre, mint beszámolt, minden tárgyalásán világossá tette: Magyarország arra törekszik, hogy ne függjön az energiaszolgáltatás tekintetében senkitől, az energiahordozók beszerzését diverzifikálja, és "ha választani lehet és választani kell, akkor olyan megoldásokat válasszon, amelyek a közös európai energiaszolgáltatást és -biztonságot garantálják, ebben az esetben a Nabuccót".

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az amerikaiak üdvözölték azt a magyar álláspontot, hogy Magyarország nem akar egyoldalú függőséget és "természetesen, ha van mód választásra, akkor a közös európai energiapolitikai megoldást fogjuk választani".

Az MTI értesülése szerint nem véletlen, hogy Szekeres Imre éppen washingtoni tárgyalásai után tett ilyen nyilatkozatot az energiapolitikai vitában A honvédelmi miniszter " mint a magyar sajtó képviselőinek elmondta " azt is világossá tette, hogy Magyarországnak az általa jelzett energiapolitikai törekvése megalapozott, bírja a kormány és a parlamenti pártok teljes támogatását.

Putyin másképp tudja?

A Nabucco vs. Kék Áramlat kérdéskör márciusban vált belpolitikai viták témájává Magyarországon. Gyurcsány Ferenc moszkvai útja és Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélése előtt a Fidesz külpolitikusa, Németh Zsolt valamilyen háttéralku megkötésével vádolta a miniszterelnököt, amiért az úgymond az uniós energetikai stratégiának ellentmondva nem a Nabucco nevű földgázvezeték megépítését támogatja elsősorban (amely nem érintené Oroszországot), hanem az orosz területről induló Kék Áramlatét.

Budapest hátat fordít a Nabucco-gázvezeték európai tervének, s helyette egy orosz megoldást preferál - írta Gyurcsány moszkvai látogatását követően a Le Soir című belga napilap, beszámolva a magyar vezetés dilemmáiról, a különböző gázbeszerzési tervek mellett vagy ellen szóló érvekről és arról, hogy a makói gázmező felfedezésével Magyarország aduhoz jutott ebben a játszmában.

Az újság bécsi tudósítója, Maurin Picard szerint a Nabucco ma már nagybetegnek számít, s az Európai Unió gázvezeték-tervét - amely a Kaszpi-tenger térségéből Törökországon, Bulgárián és Románián keresztül szállítaná ezt az energiahordozót - egymás után két súlyos balszerencse is érte.

Az első március 15-én történt, amikor Magyarország bejelentette, hogy inkább az orosz konkurens, a Kék Áramlat mellett kötelezné el magát.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változatlanul, reménytelenül
  2007-04-28 23:47:20, szombat
 
  VÁLTOZATLANUL, REMÉNYEK NÉLKÜL - 16 %-on az MSZP
2007-04-28 01:32:17 elnök


Budapest, 2007. 04. 26.
A Fidesz elkötelezett, választásra kész törzstámogatói tábora kétszerese az MSZP táborának.

Az MSZP támogatottsága december óta lényegében mélyponton van.

A vezető kormánypárt a választópolgárok az előző havi 18 százalékkal szemben mindössze 16 százalékára számíthatna - ennél alacsonyabb támogatási arányt csak februárban mértünk.
Ezzel párhuzamosan a miniszterelnök támogatottsága továbbra is rendkívül alacsony mértékű, 24% elégedett vele.

A Fidesz sem tudta megtartani az elmúlt hónapban 34%-os támogatottságát és az elmúlt hónap alacsonyabb politikai érdeklődési körében a korábbiakban is stabilnak tekinthető 30%-ra esett vissza.

A családjuk helyzetének javulásában a következő 12 hónapban csak 12% reménykedik, bár a további romlást feltételezők aránya február óta meredeken csökkent.

Bovebben: http://www.gallup.hu/Gallup/release/ppref070426.htm

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Környezetvédelem Pesterzsébete
  2007-04-28 23:42:44, szombat
 
  Környezetvédelem: politikai és civil összefogás Pesterzsébeten
2007-04-28 01:22:34 elnök

Ha az ember elpusztítja a környezetét, önmagát semmisíti meg - ezzel a mottóval szerveztek erdőtisztítási akciót Dél-Pesten.

A környezetvédő megmozdulás lényege, hogy pihenő övezetet alakítsanak ki egy elhanyagolt területen. A takarítás politikai összefogás eredménye, a pártok közösen vettek részt.

A Kiserdő területe a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, amely tulajdonjogilag három részre van osztva, a Fővárosi Önkormányzat, a Pilisi Parkerdő, valamint a Pesterzsébet Önkormányzat része. A Dél-pesti Kórház felépítésével a területi egység megbomlott, a Gyáli patak medrének rendezése során megszűnt a kis horgász patak vízutánpótlása.

Mindez a tórendszer pusztulásához vezetett. A többkézi tulajdon, a figyelem, a pénzhiány, és a helytelen használat következtében eltűnt a focipálya, az eszközöket sem újították fel.
Mára a Kiserdő sportos jellege megszűnt, bár csalitos bokrai, még most is hangulatos, árnyas belső sétaútjai megmaradtak.
Az elmúlt években több lakossági, önkormányzati kezdeményezés is elindult, hogy a Kiserdőt visszaállítsák eredeti állapotába, de a közöny megölte ezeket.

Ám ezúttal megtörténik az első politikai és civil összefogás ebben a környezetvédelmi ügyben. Április 27-én a Kiserdő pihenő övezetté alakítása, az életképes és agilis zöldövezet létrehozása céljából civil szervezetek tagjai, politikai pártok képviselői, gyerekek és szülők, de közismert helyi lakos (Farkas Ágnes, egykori kézilabdázó) is részt vett a terület megtisztításában.

Az eseményen a munka mellett játék, tombola, Zolcsák István Fidesz képviselő által főzött bogrács várta a környezetük iránt tenni szándékozó helyieket. A Kiserdő-mentő programmal, a környezetvédelem iránti nagyobb odafigyelést várják a pártok képviselői.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IGEN, tudnék...
  2007-04-28 10:41:54, szombat
 
  IGEN, tudnék...

IGEN, tudnék csendesen hozzád bújni,
Esténként kedvesen átölelni,
Hallgatni a madarak énekét,
S megcsodálni a fényt s a naplementét.

IGEN, tudnék esőben is nevetni,
Egy szúrós fenyőfát megölelni,
Élvezni a pillangók táncát,
S átélni két ember valós nászát.

IGEN, tudnék táncolni a gyönyörtől,
Könnyezve sírni az örömtől,
S kitárni feléd a szívemet,
hogy megsimogathassam a lelkedet.

IGENT mondok, s akkor talán, a boldogság majd ránk talál...
Életünk gyönyör lesz, s ránk, csodás újjászületés vár.

IGEN, tudnék egy szempárból olvasni,
S benne a csillagot meglátni,
Egy érintésemmel átadni,
Mit szavakkal nem tudok elmondani.

IGEN, tudnék koldusnak kenyeret adni,
Alamizsnát, ha kell elfogadni,
Tárgyat s pénzt eszköznek tekinteni,
S a földet ajkammal érinteni.

IGEN, tudnám a virágot nem letépni,
Színét és illatát megérezni,
Szirmait boldogan megcsókolni,
S beteg állatot megsimogatni.

IGENT mondok, s akkor talán, a boldogság majd ránk talál...
Életünk gyönyör lesz, s ránk, csodás újjászületés vár.

IGEN, tudok dalt hallani viharban,
Melegedni szivárvány sugárban,
Meghallani csendben a szív szavát,
S átélni a teremtést, mint egyetlen csodát.

IGEN, tudok hallgatni, ha nem kérdeznek,
Nem sírni akkor, ha elfelednek,
Köszönni, ha nem köszönnek,
S tanulni abból ha megköveznek.

IGEN, tudok sötétben fényt keresni,
Szavak és tárgyak nélkül szeretni,
Legyőzni izzó tűz parazsát,
Szeretni Téged, Istent, és bárki mást.

IGENT mondok, s akkor talán, a boldogság majd ránk talál...
Életünk gyönyör lesz, ránk csodás újjászületés vár .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bányai Gábor: "ilyen szoc...."
  2007-04-28 08:53:00, szombat
 
  Bányai Gábor: " ilyen szocialistákat kívánok az ország kormányába!"


A 2007. április 27-ei Bács-Kiskun megyei közgyulésen az ellenzékben lévo
szocialista frakció tagja határozati javaslatot nyújtott be, hogy a
Kecskeméti Megyei Kórház kerüljön privatizációs tilalom alá – értesült az
OBJEKTÍV Hírügynökség a Hírösindex-tol.



A Bács-Kiskun megyei közgyulés elnöke, Bányai Gábor támogatta a javaslatot,
és a megyei közgyulés Fidesz-es tagjai módosító indítványokkal egészítették
ki az eredeti határozati javaslatot, így abba belekerült a vizitdíj és a
több-biztosítós modell elutasítása is.

Az eredeti felterjeszto szocialista képviselo ekkor azonban visszavonta a
módosító indítványokkal kiegészített határozati javaslatot, így végül a
közgyulés csupán az alábbi nyilatkozatot fogadta el.

BÁNYAI GÁBOR KÖZGYULÉSEN ELHANGZOTT NYILATKOZATA:

"Le kell szögeznem, hogy a megyei közgyulés sem most, sem a jövoben nem
gondolkodik a megyei kórház privatizációjáról.

Évek óta hangsúlyozzuk, hogy a köztulajdonban lévo egészségügyet
köztulajdonban kell tartani. Így volt ez a múltban is, és így lesz a jövoben
is.

Másodsorban szeretném kifejezni örömömet, hogy a szocialista
képviselotársaim is belátták, a kórház-privatizáció nem járható út, a
kórházainkat nem szabad eladni, a kórházakat állami és önkormányzati
tulajdonban kell tartani.

A magam részérol - már ha választani lehet -, ilyen szocialistákat kívánok
az ország kormányába!

Egyben arra kérem az itt ülo szocialista parlamenti képviseloket, hogy a
kórház-privatizációt megtiltó határozati javaslatot az országgyulésben a
magyar kormánynak is nyújtsák be."

KÖZGYULÉSI ZÁRSZÓ:

A megyei közgyulés egy felterjesztéssel kíván élni, hogy a 2004. évi
december 5-ei népszavazás után a szocialista frakció kórház-privatizáció
ügyében megváltoztatta az álláspontját, így már nem azonosulnak a jelenlegi
kormányzati szándékokkal.

Ezért a közgyulés elnöke tájékoztatójában három kiegészíto javaslat
megerosítését kérte a megyei közgyuléstol, úgymint: a megyei közgyulés nem
támogatja az egészségügyi privatizációt, a megyei közgyulés nem ért egyet a
vizitdíj bevezetésével, és a megyei közgyulés nem támogatja a
több-biztosítós rendszer bevezetését.

KÖZLEMÉNY

A Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Közgyulési frakciója mai ülésén
határozati javaslatot adott be, amely egyértelmuen kifejezi, hogy nem
kívánjuk privatizálni a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházát.

Arra kértük a Közgyulés FIDESZ-es többségét, hogy feltétel és módosítások
nélkül támogassa ezt az eloterjesztést.Erre sajnálatosan nem került sor.

MSZP Bács-Kiskun Megyei Közgyulési Frakciója

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. április 27.

Gy. Mészáros Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felkészülés a következő Novákv
  2007-04-27 23:28:29, péntek
 
  Felkészülés a következő Novákfalvi Szerre

A Szent Korona Tanítóinak első novákfalvi Szerét továbbiak követik.

Ezt nem az teszi szükségessé, hogy az NBH érdeklődését felkeltettük, hanem részben az, hogy a "Novákfalvi bizonyságtétel" 56 első aláírójának többsége ezt kérte, részben pedig az, hogy a bizonyságtételhez csatlakozóknak is ez a kívánsága (elsőként csatlakozott két professzor, Papp Lajos szívsebész és az Amerikában élő Balogh Sándor politológus).

Szeretettel kérlek az alábbiakra:
1. Amennyiben egyetértesz a bizonyságtétellel, de még nem csatlakoztál ahhoz, e-mailban tedd meg (ezeket a leveleket archiválom).
2. Légy szíves tégy javaslatot a következő Szer időpontjára, amit Pünkösd (május 27-28) előtti vagy utáni hétvégére tervezzük.
a./ Pünkösd előtti hétvége: május 18-20.
17-e Jézus mennybemenetelének napja, így az első nap esti Szerét ennek szentelhetnénk.
Ennek az időpontnak az előnye az, hogy értelmi és érzelmi felkészülést jelent Pünkösdre.
Hátránya, hogy viszonylag közeli.
b./ Pünkösd előtti hétvége: június 1-3.

3-a Szentháromság vasárnapja. Ebben az esetben a szakrális napot a 2-án köszöntenénk.

Ennek az időpontnak az előnye, hogy a csíksomlyói búcsún is ismertetni tudjuk a Szer jelentőségét és azok, akik csak ott értesülnek erről, már ezen a Szeren részt tudnak venni.
Hátránya, hogy június 3-a pedagógusnap, ezért az érintettek nem tudnak ezen a napon ott lenni.

A javaslatokat figyelembe véve jövő héten küldjük el e-mailen és levélben a meghívókat.

Megnyugtató, hogy nem kell "biztonsági" intézkedéseket tenni (pl. a részvételi díj előzetes átutalása), hiszen akinek ott kell lennie, az ott lesz - és ez nem kis létszám, ahogyan az első Szer bizonyította.

Kelt Szegeden, 2007. április 27-én
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona Szolgálója


*** ***********

Zarándoklat a csángók magyar nyelvű miséjéért

A zarándoklat 4. napján mi is csatlakoztunk Zolihoz Győrben. Mielőtt Zolival találkoztunk volna, megláttuk a Püspöki palota közelében a kísérő kocsit - bilincsbe verve. Hiába volt kitéve a kocsi minden oldalára a zarándoklatot hirdető tábla, ez nem érdekelte a hatóságot. A 18,000 Ft-os büntetés kifizetését végül a püspökség vállalta magára.

A kellemetlen kezdet után kellemes beszélgetést folytatott Zoli dr. Pápai Lajos győri püspökkel, aki elmesélte saját csángóföldi élményeit, amiből kiderült, hogy bár először franciául beszélgetett a Jászvásári püspökkel, később kiderült, hogy ő is csángó származású de sikerült elrománosodnia, ennek ellenére a szüleivel most is csak magyarul beszél. Részletesebben az alábbi videón látható a beszélgetés: http://www.youtube.com/watch?v=Wj437R2FlU0

A győri látogatás után tovább indultunk Pápára. Itt a Szent István Római Katolikus Általános iskolában nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az igazgatónő és Salgó Ferenc atya szívélyes beszélgetést folytatott a zarándokkal. Különösen Ferenc atya mesélt sokat a sanyarú sorsáról, ugyanis ők is kitelepítettek voltak, Érsekújvárról kellett Baranyába költözniük. Ott viszont egy német közösségbe kerültek, így itt sem hallgathatták magyarul a misét. Így nagyon jól átérzi a csángók áldatlan helyzetét. A helyi tv forgatócsoportja egy rövid interjút készített Zolival a zarándoklatról. Ezután kimentünk az udvarra, ahol a diákoknak is elmondta a csángók nehéz helyzetét, és hogy azért vállalta a 3000 km-es utat, hogy erre felhívja az egész világ figyelmét. Búcsúzásképpen együtt imádkoztunk el egy Üdvözlégyet. A pápai látogatásról készült videó itt tekinthető meg: http://www.youtube.com/watch?v=jT3Mh73ozOA

Zoli április 27-én elhagyta az ország területét, és Ausztriában folytatja útját a Vatikán felé. Május 14-én érkezik vissza Horvátországból Pécsre és utána Szegeden keresztül Erdélybe indul. Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúra érkezik meg. Aki tudja, kísérje kerékpárral vagy gépkocsival egy-egy szakaszon, ahogy mi is megtettük. A zarándoklat egy-egy állomásán a helybéliek az érkezéskor köszönthetik Zolit, melynek nagyon szokott örülni.
Nagy élmény volt vele menni és a beszélgetéseken részt venni. Imádkozzunk az út sikeréért.
A részletes útvonal itt található: http://www.keresztszulok.hu/zarandoklat/kerekparos.htm

A napi hírek Zoli útjáról a vele történtekrol itt olvashatóak:
http://www.zarandoklat.blogol.hu/

Polgár Ferenc és Katalin




Zoli Győrben a Püspöki Palota előtt kerekezik





Dr. Pápai Lajos győri püspök szerencsés utat kíván a zarándoknak





Zoli hátán a zarándoklat plakátjával





Győr és Pápa között 60 km/h sebességgel





Pápán a Katolikus Általános Iskolában Salgó Ferenc plébános úrral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 225 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 2066
  • e Év: 38007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.