Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
Röhög az osztály (Európa, vagy
  2007-06-30 22:34:49, szombat
 
  Röhög az osztály (Európa, vagy tán az egész világ)
2007-06-27 18:47 Barikád.hu



OEP: Unokáink nem fognak emlékezni rá.

Közismert, hogy hazánk még megcsonkítva is a legirigyeltebb ország volt, mind a kommunizmus idején, mind az úgynevezett rendszerváltás utáni időszakban. Úgy 2004-ig. Azóta valahogy fogy a környékbeliek irigysége és csak a távoli országok vonzalma maradt töretlen hazánk iránt. Ugyan segélyszállítmányok még nem érkeznek Románia felől, de szlovák ,,barátaink" már szívesen adnak menedéket annak a kb. egymillió gazdasági menekültnek, akik cégeiket akarják biztonságba helyezni, átmenteni egy Gyurcsány utáni időszakra.

Minden elismerésem a jelenlegi kormányé, hiszen elődeiket (Rákosit, Kádárt) meghazudtoló hatékonysággal tudták megutáltatni ezt az országot a létfenntartásukért küzdő tisztességes, de végtelenül kiszolgáltatott magyar néppel. A nép a túlélés érdekében elsüllyeszti önmagát. Az elmúlt hónapokban egy szaklapban cikksorozat jelent meg a klasszikus balatoni vitorlás hajók történetéről. A háború előtt épült csodálatos ipari műemlékek, kecses hajók jelentős része úgy vészelte át a háborút és az azt követő kommunista pusztítást, hogy a Balaton fenekére süllyesztették őket, bízva abban, hogy a hibernációs időszak nem fog sokáig tartani és ha más nem is, de a gerinc megmarad a hajókból. A céggel vagy magánemberként külföldre települt honfitársaink is reménykednek, hogy legalább a fő tartószerkezet a gerinc megmarad a hajóból az új világ kibontakozásáig.

A baj azonban ma nagyobb, mint a második világháború idején, vagy a kommunizmus időszakában volt. Az elsüllyesztett cégek és magánszemélyek gerince sokkal keményebb fából kell legyen, mert a hibernációs időszak hosszú lesz. Esetleg forradalmian rövid.

Az elmúlt napokban ugyanis kiszervezték alólunk az államot. 2008. január 1-től megszűnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az OEP, és létrejön egy, a még megmaradt állami vagyon kereskedelmével foglakozó Részvénytársaság, amely cég kizárólag a kormánynak tartozik elszámolással. Az OEP feladatát magáncégek - ma biztosítóknak hívják ezeket - veszik át. Természetesen a liberálisok szerint a versenyhelyzetben jobban jár a beteg.

Én azonban úgy fogalmaznék, hogy jobban jár a beteg, ha egészséges marad, mert a managerszűréseken kívül nem igen lesz olyan ágazat, amely a biztosítók számára kifizetődő lenne ezért a piacért folytatott ádáz versenyben, kartell-megállapodások keretében a cégek kiszervezik maguk alól a beteget. A minap nyilatkozott is az egyik biztosító vezérigazgatója, hogy ők bizony csak a kiegészítő szolgáltatásokban vennének részt szívesen. Persze más a helyzet, ha kötelezővé teszik a nép általi befizetéseket és azok adók módjára történő behajtását. Ebben semmi új elem nincs, hiszen a magánnyugdíj pénztárak is ebben a formában működnek, már amelyik még nem ment tönkre.

Az igaz, hogy a piacért folytatott ádáz küzdelemben a jövő nyugdíjasai legfeljebb a nyugdíjkorhatárt érhetik el (azt is nehezen), a havonta számlán megjelenő, vagy postás által kézbesített szerény összeg messze a hibernációs korszakon túlra mutat. Egyszerűbben fogalmazva a mai negyvenesek-ötvenesek nem fognak nyugdíjat kapni. És a piacért folytatott ádáz küzdelemben az egészségügyi cégek egymás felvásárlásán kívül egyébbel nem igen foglakoznak majd -hiszen a beteg úgyis jól jár.

Az állami vagyon felügyeletére, mit felügyeletére- birtoklására - létrehozandó profitra éhes részvénytársaságok segítségével megszabadít minket a vagyonnal együtt járó gondoskodás nehézségeitől és a piaci viszonyok szabályozóképességébe vetett hittel értékesíti az állami vagyon megmaradt részét az idekívánkozó telepeseknek.

Tehát a képlet a következő: az egészségügy hagyja megbetegedni és meghalni az embert, de ha valaki, genetikai csoda folytán mégis megélné a nyugdíjkorhatárt, annak az éhenhalás elleni küzdelem lesz élte következő kihívása. A piacért folytatott ádáz küzdelemben már régen elesett gyermekeire nem számíthat. A vagyonfelélés keserű piruláját a nyugdíjkorhatárt elérő aggastyán addigra már régen lenyelte és a laza szövésű szociális hálóba kapaszkodva kényszerfenntartású elfekvőben várja, hogy jobb létre szenderüljön.

A nemzet így szépen lefogy, 1-2 évtized alatt elveszejtjük 4-5 millió honfitársunkat. De ismerjük azt a mondást, hogy nincs pótolhatatlan ember - különösen addig, amíg távol-keleten a túlnépesedés problémájával küzdenek.

A helyzet kilátástalannak tűnik, de a remény hal meg utoljára. Közeleg a megváltás, népszavazás formájában. Várjuk is, mint egy Messiást. De Jézus nem késett egy percet sem és nem várta meg, hogy a népet feszítsék keresztre, hanem önként vállalta a kereszthalált megmentve ezzel az emberiséget.

Nos, keresztények és magyarok: előttünk a példa - csak le kell másolni. Mert áldozatvállalás nélkül nincs győzelem.

Wolf Gábor

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petrétei az ajtóból még vissza
  2007-06-30 22:31:41, szombat
 
  Petrétei az ajtóból még visszanyúlt a kasszába

2007-06-30 16:16 Barikád.hu


Petrétei József: Volt zsákjában minden jó...
Ha már bukunk, legalább hasznunk legyen belőle! - gondolhatta Petrétei József, volt igazságügyi és rendészeti miniszter, mielőtt május 20-án beadta felmentési kérelmét Gyurcsány Ferencnek.
Petrétei ugyanis több millió forint rendkívüli jutalmat osztott szét a tárca dolgozói között.
Összesen tízmillió forint ütötte a markát a miniszteri kabinet közvetlen munkatársainak.
Petrétei nem jelentette be előre a jutalmazás tényét, sokan a bankszámla-egyenlegükből értesültek a búcsúajándékról.

Mint ismeretes, Petrétei az ún. "Zsanett-ügybe" bukott bele, magával rántva a rendőri vezérkart. Vele együtt volt kénytelen távozni posztjáról Bene László országos rendőrfőkapitány, Gergényi Péter, budapesti rendőrfőkapitány és Dobozi József a Rebisz első embere.

Magyar Hírlap-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili: figyelmeztető jelek az
  2007-06-30 22:27:15, szombat
 
  MTI 2007. június 30. 11:04

Szili: figyelmeztető jelek az MSZP-nek
http://www.gondola.hu/cikkek/55047

A jelenlegi kormány reformpolitikájában várható félfordulatról beszélt Szili Katalin a Magyar Hírlapban. Figyelni kell a közvélemény-kutatások trendjeire, és figyelmeztető jelnek tartja, hogy az MSZP népszerűsége tizennyolc százalék körül van.

A jelenlegi kormány reformpolitikájában várható félfordulatról beszélt Szili Katalin a Magyar Hírlapban. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a reformok társadalmi elfogadtatása érdekében most kell felmutatni, mi lesz a folyamat vége, hogyan alakulnak az egyes rétegek terhei, ki és milyen arányban viselik az átalakítások költségeit. "El kell fogadtatnunk a társadalommal, ráerőszakolni nem lehet. A politikánk ezért módosításra szorul, ez a kritika a frakcióban is erőteljesen megfogalmazódott" - jelentette ki. Félfordulaton a házelnök azt érti, hogy a jövőben más, időigényesebb, de többszöri és szélesebb körű egyeztetési szisztéma lesz. Szerinte az elmúlt hetekben kívülről úgy tűnt, "mintha háromféle akarat lenne: a szocialistáké, a szabad demokratáké és a kormányé. Így nem csoda, ha a döntési alternatívákat azok is idegenül fogadták, akiknek meg kellett volna szavazniuk."

A kormányzati félfordulatot Szili Katalin nem Gyurcsány Ferenc kormányfő pozíciójának gyengüléseként és a szocialista pártvezetés erősödéseként értékelte elsősorban, fontosabbnak nevezte a társadalom figyelmeztető jelzéseit, azt, hogy a szocialista képviselők választókörzetükből "számos olyan impulzust kaptak, amelyből kiderült, hogy muszáj változtatni". Szerinte figyelni kell a közvélemény-kutatások trendjeire, és figyelmeztető jelnek tartja, hogy az MSZP népszerűsége tizennyolc százalék körül van, ahogyan azt is, hogy a debreceni önkormányzati választáson a szocialisták jelöltje nemrég csak tizenöt százalékot kapott.

Szili Katalin az interjúban elmondta azt is, már nem érzi kudarcnak, hogy nem választották meg köztársasági elnöknek és hangsúlyozta: nem szervez szociáldemokrata pártot. Több mint sajátságosnak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc éppen akkor sorolta a négy legjelentősebb olyan szocialista politikus közé, aki alkalmas arra, hogy átvegye tőle a kormány vezetését, amikor mindegyiküket az őszödi beszéd lehetséges kiszivárogtatóiként nevezték meg. "Én nem szoktam intrikálni, sem a saját fészkembe piszkítani. Ám azt senki sem veheti el tőlem, hogy gondolkodjak, írjak, beszéljek, mégpedig hitem és elkötelezettségem szerint. Ez ma talán nem divatos, de ebben én már csak ilyen vagyok" - fűzte hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szombati politikai történések
  2007-06-30 22:26:14, szombat
 
  Szombati politikai történések


Orbán Viktor Lipcsében a Konrad Adenauer Alapítvány rendezvényén, Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament elnökével, Helmut Kohl korábbi német kancellárral, valamint Bernhard Vogellel, Türingia tartomány volt miniszterelnökével, az alapítvány elnökével együtt vett részt azon a pódiumbeszélgetésen, amelyet a Lipcsében zajló európai ifjúsági kongresszus keretében tartottak. A német konzervatív alapítvány rendezvényének középpontjában az európai egység, illetve a német egység kérdésköre áll. Orbán Viktor előadásában Európa jövőjéről beszélt.

Orbán érvelése szerint Európa az elmúlt hatvan évben két nagy újjászületésen ment keresztül. Az első akkor volt, amikor létrehozták az Európai Uniót, s ez az újjászületés vezetett el a béke Európájához. A második újjászületés 1990-től számítható, amikor létrejött a német egység, keleten összeomlott a kommunizmus, s megteremtődött az egység Európája. Most egy új korszakhatárhoz érkeztünk, Európa ismét változáson megy keresztül. Ez a változás Orbán szerint, egy harmadik újjászületést jelent majd, amelynek középpontjában az erő, illetve az életerő áll, s megteremti az erős Európát. Azt az Európát, amely a globális versenyben is képes lesz megállni a helyét. Ennek a megújulásnak a kulcsa a szociális piacgazdaság megújítása - hangsúlyozta Orbán, aki szerint ,,két évtizednyi, neoliberális flört után Európa visszatalál a számára legmegfelelőbb politikai, illetve társadalmi berendezkedéshez, s ez pedig a szociális piacgazdaság."

Kereszténydemokrácia

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) készen áll a kormányzásra - jelentette be Semjén Zsolt pártelnök a KDNP országos gyűlésén. A párt politikai célja a népszavazást követően az, hogy új választások eredményeképpen kormányra kerüljön - mondta a gyűlésen, amelyet abból az alkalomból hívott össze a pártvezetés, hogy a KDNP tagja lett az Európai Néppártnak. A KDNP arra az útra akarja visszavezetni Magyarországot, amelyről az orosz megszállás és a kommunista diktatúra térítette el az országot. A KDNP elnöke kijelentette, hogy a miniszterelnök elhíresült balatonőszödi beszédének közismertté válását követően azért tudott a kormány hatalomon maradni, mert ,,az írástudók egy része, a lakájmédiával a hátuk mögött, nekiállt annak, hogy bemagyarázza a magyar társadalomnak, a hazugság az igazság, a gyávaság a bátorság, az országvesztés az országépítés". Semjén szerint ennek az országnak a miniszterelnöke - "legalább is azt képzeli magáról, hogy az" -, sokkal durvább módon gyalázza a magyar nemzetet, mint "Jan Slota vagy George Funar valaha tette".

Magyar Szabadság Napja

Négy méter magas, piramis alakú sátrat állítottak fel a Magyar Szabadság Napján a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) tagjai a budapesti Szabadság téren. A sátrat az egykoron a Szabadság téren állt Ereklyés Országzászló helyén állították fel, a szovjet hősi emlékmű előtt. Az állítók szándéka szerint a sátor addig marad a Szabadság téren, amíg le nem bontják a szovjet hősi emlékművet. Az Országgyűlés 2001. május 8-i ülésén nyilvánította június utolsó szombatját a Magyar Szabadság Napjává, emléket állítva annak, hogy 1991 júniusában az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarország területét.

Koalíciós vajúdások

Az MSZP választmánya támogatja a koalíciós megállapodás kiegészítését, hangoztatják a választmány ülése után. A Magyar Szocialista Párt választmánya támogatja az SZDSZ-szel kötendő koalíciós megállapodás kiegészítését - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a párt elnöke és Simon Gábor választmányi elnök a testület ülését követő sajtótájékoztatón. "A koalíciós megállapodás aláírásra van ítélve" - mondta Gyurcsány, hangsúlyozva, hogy. rendelkezik a megállapodás aláírásához szükséges felhatalmazással, nem lát politikai irányváltási szándékot a választmányban, a testület és a párt elnöksége is támogatja a kormányzati politika folytatását, valamint az egészségbiztosítási rendszer átalakítását.

http://www.gondola.hu/cikkek/55048
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lerövidítené a gyest az OECD
  2007-06-30 22:21:15, szombat
 
  2007.06.29.

Lerövidítené a gyest az OECD

A gyermekgondozási szabadság rendszerének átalakítását és idejének alapos lerövidítését, valamint a nyugdíjkorhatár fölemelését javasolja Magyarországnak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Az államháztartás és a hozzá kapcsolódó elosztási rendszerek reformjának lendületét fenn kell tartani, de további területeken is jelentős lépéseket kell tenni - hangsúlyozta Andrew Dean, az OECD igazgatóhelyettese a Magyarországról szóló 2007-es országtanulmány május végi ismertetésekor. Dean szerint elsősorban az egészségügyi, az önkormányzati és a szociális támogatási rendszer átalakítására van szükség. Az OECD értékelői egyetértettek abban, hogy Magyarországon nagyon hosszú a gyermekgondozási szabadság, és úgy értékelik, hogy annak lerövidítésére és rendszerének reformjára van szükség. Andrew Dean elmondta: ha 9 vagy 12 hónapos lenne a gyermekgondozási szabadság, az még megosztotta volna az értékelőket, ám a jelenlegi 3 éves időtartamot egyértelműen túl hosszúnak és károsnak tartják. Szerintük ugyanis rontja a költségvetés egyensúlyát, az aktív keresők arányát a társadalmon belül, és a munkáltatókat arra ösztönzi, hogy kevesebb gyermekeket vállaló nőt alkalmazzanak.

Ez még a Gyurcsány -kabinetnek is sok volt. Ők ilyen nyíltan még sosem mondták ki, hogy mi a valódi céljuk. Épp ezért Veres János pénzügyminiszter kijelentette: a magyar kormány nem támogatja teljes mértékben az OECD javaslatát. Az OECD szerint teljes egészében meg kellene szüntetni a korkedvezményes nyugdíjba vonulási rendszert, mivel az nem csökkenti a nyugdíjkifizetés mértékét. A ,,csökkentett korkedvezményes nyugdíj" intézményét pedig szerintük biztosításmatematikai alapra kell helyezni. A testület hangsúlyozza, hogy a reformnak mindenképp ki kell terjednie a törvényes nyugdíjkorhatár 62 év fölé emelésére. Az OECD szükségesnek tartja az egészségügyi reform továbbvitelét, az önkormányzati rendszer átalakítását és a nyugdíjrendszer módosítását is. Andrew Dean elmondta, a szervezet szerint sok kis önkormányzat helyett kevesebb nagyobbra volna szükség, mert jelenlegi formájában túl költséges és nem elég hatékony az önkormányzatok működése. A szervezet szerint ugyan a közkiadások sikeres reformjához szükség van az önkormányzati rendszer átalakítására, ám megértik, hogy politikai korlátok kizárják a települési önkormányzatok nagy számban történő egyesítését. Ugyanakkor támogatandónak ítélik a kormány azon célját, hogy a megyeiek szerepét regionális önkormányzatok vegyék át. Az OECD mindemellett szükségesnek tartja az önkormányzatok finanszírozási rendszerének átalakítását is.

A nemzetközi szervezet az egészségügyi rendszer folyamatban lévő reformjával kapcsolatban megjegyzi, erősíteni kellene a háziorvosok szerepét annak érdekében, hogy vissza lehessen szorítani a kórházi szakorvosi ellátás túlságosan gyakori igénybe vételét. Az OECD szerint a kórházvezetőknek nagyobb hatáskort kellene kapniuk, és nagyobb felelősséget viselniük az általuk irányított intézmény gazdálkodásáért. Kormányunkra vall, hogy nem jelentette ki nyíltan: tiltakozunk Dean igazgatóhelyettes javaslata ellen, mely szerint Magyarországon ,,fontolóra kell venni az igen hosszú gyermekgondozási szabadságok lerövidítését a velejáró pénzbeli juttatások rendszerének módosításával együtt". Tudjuk jól, hogy a gazdaság mindnyájunk anyagi jólétének alapja, viszont az emberi lét nem szemlélhető pusztán gazdasági szempontból.

Az OECD javaslata nem veszi figyelembe azt, hogy gyermeklélektani kutatási eredmények, a szakma prominens képviselőinek véleménye szólnak amellett, hogy a korai életkorban a gyermek egészséges testi-lelki fejlődéséhez az anya jelenléte szükséges. Ennek hiányában aránytalanul nagy számban rosszul szocializálódva nevelődnének fel az egyáltalán még megszülető gyermekek, akik nem lennének képesek a társadalom, a gazdaság jövője szempontjából megfelelő terhek viselésére, megfelelő jövedelem termelésére. Ezt ismerte fel több más európai ország is, és követi Magyarország példáját, amikor a fizetett szülési szabadságon túl bevezette a kisgyermekkor időszakára a gyermekgondozási pénzellátást (ilyen pl. a Kinderbetreueungsgeld Ausztriában). Meg kell tehát állapítani, hogy a jelenlegi gyermekgondozási szabadság tehát Dean ,,úr" véleményével szemben egyáltalán nem túl hosszú, hanem még éppen elfogadható. Tény, hogy a modern társadalom ellenérdekeltté teszi polgárait a gyermekvállalásban, minthogy a gyermeket gondozó szülők tartós, sokszor élethossziglani anyagi hátrányba kerülnek. Sokszor halljuk, hogy azokat a nőket, akik egy felvételi interjúban kijelentik: gyereket szeretnének, nem veszik fel egy adott munkahelyre. Sok édesanyát pedig a gyes lejárta után mondvacsinált okokkal kitesznek állásából. Egy gyerek sokszor betegeskedhet, csak baj van vele, így megbízhatatlan munkaerővé válik a kisgyermekes édesanya sok munkaadó szemében. A mostani kritikus demográfiai helyzetben, és mert Magyarországon a tervezett gyermekszám még éppen eléri a népesség egyszerű újratermeléséhez szükséges szintet, a gyermekellátási rendszernek nem a visszafejlesztésére, hanem éppenséggel a továbbfejlesztésére van szükség.

A közelmúlt kormányzati reformjai, megszorító intézkedési folytán a magyar társadalomban hatalmas mértékűre nőtt a munkanélküliség, egyes területeken a lakosság zöme a legsúlyosabb nélkülözéseket szenvedi el, amit a pénzbeli juttatások megkurtításával fokozni már nem szabad, a társadalmi feszültség további szítása, a szegénység mélyítése, kiterjesztése értelmetlen és veszélyes. Ráadásul a gyermekes magyar családokra a gyermeket nem nevelőkhöz képest amúgy is jelentős többletteher hárul, amit nem fokozni, hanem éppenséggel ellensúlyozni kellene. Fel kell tenni a kérdést: költségtakarékosabb megoldás lenne- e az, ha anyák tömegeit gyermekgondozási ellátás helyett munkanélküli segélyben részesítjük? A kérdés apropója, hogy évtizedek óta nem látott mértékű a munkanélküliség, és a magyar gazdasági feltételek mellett a munkapiac túlnyomó része nincs tekintettel a munkavállalók családi kötelezettségeire. No igen, ilyenkor szoktak előhozakodni a babysitter-rendszerrel. A Nyugaton, főleg a szigetországban elterjedt - színvonaltalan gyermekgondozást biztosító - babysitter-rendszer nálunk több okból is adaptálhatatlan, ezért szükség lenne az idő előtt a munkapiacra visszakényszerített anyák gyermekeit befogadó bölcsődei, óvodai és bentlakásos iskolai hálózat kiszélesítésére (és folyamatos fenntartására). Ez viszont a gyermekek kárára megspórolt pénz többszörösét vinné el, miközben a gyermekek megfelelő nevelése súlyos hátrányokat szenvedne. Többek között ennek az intézményrendszeri fejlesztésnek a megspórolási igényéből is született meg a fizetett gyermekgondozási szabadság ötlete 40 évvel ezelőtt. A gyermekgondozási szabadságok lerövidítésével, a szegényes juttatások megkurtításával elérhető pillanatnyi államháztartási ,,előny" tehát nem állna arányban azzal a rombolással - az azonnali kiadásnöveléssel és az érintett gyermekek szocializációs és mentális károsodásával, az emiatt később várható bevételkieséssel -, amit egy ilyen döntés okozna.

Sajnos korunkban egyre többen nézik le, csudabogárnak, fanatikusnak gondolják azt az édesanyát, aki 3-4, vagy esetleg ennél is több gyermeket vállal. Nagyanyáink számára még teljesen természetes volt, hogy akár négynél is több gyermek sertepertélt körülöttük nap mint nap. Régi mondás: ha az Isten báránykát ád, füvecskét is ád ám hozzá! Milyen igaz! De vajon korunk elkényeztetett báránykái beérik-e az Isten által nyújtott zsenge zölddel, vagy génmanipulált, vegyszerekkel hatalmasra növelt, különleges csemegék után vágyakoznak. Mert ez azzal a veszéllyel jár, hogy miközben egyre többet és drágábbat igyekeznek birtokolni, lemondanak a legnagyobb értékről: az élet tiszteletéről. Vannak azonban emberek, akik megpróbálnak szembe úszni az árral, s nem törődve környezetük rosszallásával, az anyagiak helyett igazi értékekben akarnak gazdagodni. Ezek a többgyermekes családok már puszta létükkel is - függetlenül attól, hogy tudatosan megélt hitre épül-e a több gyermek vállalása, vagy csak a minden ember szívében jelenlévő lelkiismeret szavára hallgattak a szülők - jelekké válnak önzésre hajló, kényelemhez szokott világunkban. Önzetlen szeretetük, mellyel a rájuk bízott új életeket fogadják, számukra is az élet ajándékát adja: egy olyan belső nyugalmat és biztonságot, amely a körülöttük forrongó, értéktipró világban a békesség szigete lehet, ha nem kényszerből, tudatlanságból vagy anyagi haszon reményében vállalják gyermekeiket. A kádári politika is a nagycsaládosokat nyomorgatta leginkább, amellett évtizedek óta hatásos szájpropaganda hangolja a közvéleményt ellenük. Sajnos a mai közvélemény, a több évtizedes napi agymosásokkal kinevelt közgondolkozás nem hajlandó tudomást venni a nemzeti létet fenyegető végveszélyről, minthogy szívósan ránevelték: ne érezzen felelősséget a magyarság jövőjéért, fennmaradásáért. Valóban vannak züllött nagycsaládok, de általánosítani finoman szólva is marhaság, hiszen a jó légkörű, rendes nagycsaládokban, az erős testvéri közösségekben nevelkedik az utánpótlás legjava. A nagycsalád az egészséges népesedés nélkülözhetetlen tényezője. Fank Notestein - ő tekinthető a világnépesség modern előreszámításai megalapozójának - népességkutató írja: ,,Akármilyen kedvezőek is egy populációnak a halandósági viszonyai, fennmaradása nem lehetséges számottevő arányban előforduló nagycsaládok nélkül, ezek hivatottak ugyanis ellensúlyozni a magányosan maradtakat, gyermekteleneket, illetve azokat, akiknek nem lehetett egynél vagy kettőnél több gyerekük."

Medveczky Attila

http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2007/junius/29/4.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antikatolikus akciófilm a Tv2-
  2007-06-30 22:17:56, szombat
 
  2007.06.29.

A jó zsidók és a gonosz Vatikán

Antikatolikus akciófilm a Tv2-n

Kevesen tudják - persze lapunk régi olvasói ez alól kivételt képeznek -, hogy a Tv2-t működtető norvégiai bejegyzésű cégben meghatározó tulajdonrésszel rendelkeznek Edgar Bromfman, a Zsidó Világkongresszus amerikai elnökének vállalkozásai. Ez a meglehetősen rejtett, többszörös áttételen keresztül érvényesülő birtoklás egyértelműen tetten érhető a földi sugárzás országos jogával rendelkező, tehát mindenki által nézhető kereskedelmi televízió műsorpolitikájában. A Tv2-ben ugyanis minden más televíziónál gyakrabban jelennek meg az Izraelt népszerűsítő, a zsidó törekvések elfogadtatását szolgáló, főleg Hollywoodban készült filmek. Ezek a művészileg értékelhetetlen, az akció és a kaland műfajába tartozó közönségfilmek idealizálják Izraelt és a zsidó embert. Akár az exodusról, akár valamelyik palesztin akció megtorlásáról vagy egy túszszabadításról szól a történet, a zsidó szereplők minden esetben makulátlan bajnokai az emberiességnek, a becsületnek és a tisztességnek. Ellenségeik viszont azt az ördögi gonoszságot képviselik, ami ok nélkül is gyilkol, csupán a pusztítás öröméért. Ezek az amerikai pénzből készülő zsidó propagandafilmek még a történelmi tényeket sem átallják meghamisítani, mint ahogy tették például az Izrael állam megalapításáról szóló vagy a TWA légitársaság repülőgépének elrablását feldolgozó történetekben. Az elvakultságig egyoldalú filoszemitizmus amerikai eredetű produktumaihoz most egy német kalandfilm is csatlakozott, melyben a már megszokott mondandó kiegészül a katolikus egyház sátáni szervezetként történő bemutatásával. A június 15-én, pénteken a Tv2 által az esti órákban műsorra tűzött Az elveszett Jézus-videó nyomában című akció sci-fiben a jó oldalt egy keresztény hitét megtagadó, az egyházat elhagyó német fiatalember és zsidó barátai képviselik, míg a Vatikán embertelen, szadista módszerek alkalmazásától sem visszariadó pokoli erőként jelenik meg a történetben. Jeruzsálemben és a Neveg sivatagban 2002-ben forgatták a filmet, az izraeli biztonsági erők tevékeny közreműködésével. Az alapötlet pedig - melyre az egész cselekmény épül - a science fiction műfajának művelői által már számtalanszor feldolgozott időutazás, ami vonzó, bár mindenféle realitást nélkülöző témaköre a fantasztikus irodalomnak. A film azzal kezdődik, hogy egy régészcsoport - amelynek tagja a főhős is - megdöbbentő leletet talál a sivatagban. A több mint kétezer éve nejlonzacskóba zárt feljegyzések arról tanúskodnak, hogy egy 21. századi időutazó visszatért Jézus korába és videó felvételt készített a Messiásról, melyet jól elrejtett egy rejtvényszerű kóddal megjelölt helyen. Rövid időn belül többen is tudomást szereznek a leletről. Az ásatásokat finanszírozó amerikai üzletember erőszakmentesen, viszonylag tisztességes eszközök alkalmazásával kívánja megszerezni a Jézust ábrázoló videó felvételt, ám felbukkan egy szadista fanatikusokból álló csapat is, amely az inkvizíció jogutódjaként, a katolikus egyház legfelsőbb vezetőinek parancsait teljesítve igyekszik hozzájutni a több mint kétezer éves filmhez. Ez a csapat azután emberséget, kíméletet, szánalmat nem ismerve, a legbrutálisabb kínzások, gyilkosságok által törekszik feladatának teljesítésére, egy magas rangú, a Vatikán legfelsőbb köreibe is bejáratos aberrált pap vezetésével. Sátáni módszereikre jellemző, hogy céljuk elérése érdekében még attól sem riadnak vissza, hogy egy keresztény kolostor teljes szerzetesi közösségét legyilkolják, vagy gyerekeket öljenek. Velük veszi fel a küzdelmet - nemes lelkű, önzetlen és Istenben eltökélten hívő zsidó barátai segítségével - a keresztény hitét megtagadó fiatal német régész. Bár a Vatikánból érkező fanatikus gyilkosok őt is elfogják és megkínozzák, sikerül megszöknie, majd minden akadályt leküzdve diadalmaskodik a gonosz felett. Közben azonban a jó oldalt is súlyos veszteségek érik. Életét veszti a fiatal régész mellett szívvel-lélekkel kiálló zsidó jegyespár férfitagja, ám hősünk és a magára maradt lány gyászát enyhíti, hogy egymásba szeretnek. A végső összecsapásban a gonosszal együtt semmisül meg a Jézusról készült videó felvétel is, ám hősünk néhány másodpercre még bele tud pillantani a kétezer éves képanyagba, és rádöbben, hogy zsidó szerelmével együtt ő lesz a múltba visszatérő időutazó. Ebből a meglehetősen bugyuta történetből egy látványos, akcióelemekkel teli film készült, ami vonzza az átlagos tévénézőt. Ugyanakkor a zsidóságot minden szempontból idealizáló cselekmény a legsötétebb színben tűnteti fel a katolikus egyházat. Az embertelen, szadista gonosztettek fanatikus elkövetői mint a legfelsőbb egyházi vezetés, a hivatalos Vatikán ellentmondást nem tűrő parancsainak végrehajtói jelennek meg a történetben. Filoszemitizmusában és antikatolicizmusában a német készítésű film azokkal a Hit Gyülekezete által terjesztett könyvekkel áll szellemi rokonságban, melyek agyrémszerűen igyekeznek leleplezni a Vatikán által vezetett antiszemita világösszeesküvést. Mindesetre törvényességi szempontból is komoly aggályokat vet fel a Tv2 által bemutatott film, hiszen azáltal, hogy a legkeményebb inkvizíciós eszközök alkalmazásával vádolja - igaz csupán egy képzelt történetben - a katolikus egyház mai irányítóit, alkalmas a vallási gyűlölet felkeltésére, miközben mélységesen sérti a legnépesebb magyarországi egyház híveinek önérzetét, érzékenységét. Úgy látszik, a politikai korrektség fogalmába - amihez a Tv2 mindig is igazodott - a történelmi keresztény egyházak tisztelete, híveik emberi méltóságának elismerése már nem fér bele.

Varga Imre

http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2007/junius/29/5.htm
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Titkosítási módszerek: negatív
  2007-06-30 21:32:33, szombat
 
 
Titkosítási módszerek: negatív rekord
2007. június 29.
http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.25713.html


Túltitkolunk Magyarországon - gyakran indokolatlanul titkosítanak évtizedekre információkat - derült ki a titokról tartott tanácskozáson Budapesten.

Magyarország negatív rekordot döntött a 90 évre szóló titkosítással, ez tarthatatlan - mondja Haraszti Miklós, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ médiabiztosa. A titkosított adatok körében is túlzott a hazai szabályozás - másokhoz képest -, derült ki abból a vizsgálatból, amit Európában, az Egyesült Államokban és a volt szovjet országokban végeztek. Litvániában és meglepetés, néhány nagyon új demokráciában, például Macedóniában csak a nemzetbiztonsági és hasonló súlyú titkokat nevezik államtitoknak, és csak azokat védik titkosítással.

Kiderült az is, hogy az 56 ország közül 29-ben még mindig büntetik a civilek által elkövetett titoksértést is, elsősorban az új demokráciákban. Az EBESZ médiabiztosa szerint Magyarországon módosítani kellene a Büntető Törvénykönyvet, hogy ezt eltöröljék, és csak a titkot őrizni köteles hivatalnokokra vonatkozzon a titoksértés fogalma. Továbbá azt is vizsgálni kellene, hogy a nyilvánosság nem szolgál-e közérdeket. Tőlünk nyugatabbra, ahol nem büntetik az újságírót titoksértésért, azon van vita, kényszeríthető-e, hogy kiadja informátora nevét. Nekünk is itt kellene már tartanunk - véli Haraszti Miklós.

Kerekes Zsuzsa, az adatvédelmi biztos hivatalából úgy gondolja, szándékos titoksértésnél a civilek, az újságírók büntethetőségét is fent kellene tartani. Bayer Judit, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa azt hangsúlyozta, hogy az állam gazdasági érdekére hivatkozás nem indokolhatja a titkosítást. Ez csak az állami kötelességszegés eltusolására jó. A Miniszterelnöki Hivatalt képviselő Buzálné Szabó Mária elmondta, hogy az új titoktörvény, amelyet pontosítás miatt visszavontak, csökkentené a magasan minősített adatok körét. Ugyanakkor a szándékos titoksértést továbbra is büntetnék a civileknél is, de enyhébben, mint a hivatalnokoknál.


[ Krónika ]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szókimondó olvasói segítség Le
  2007-06-30 21:23:58, szombat
 
  http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=7&HirID=13678





Szókimondó olvasói segítség Lendvainak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vita Horn Gyula múltjáról
  2007-06-30 21:21:14, szombat
 
  7. évfolyam 26. szám, 2007.06.28.
Vita Horn Gyula múltjáról


http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16072
Akik fegyvert fogtak novemberben, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel - mondta Horn Gyula 1989-ben. Németh Miklós pedig a határnyitásra emlékszik másként.

Aggályosnak tartja Sólyom László Gyurcsány Ferenc javaslatát, hogy köztársasági érdemrendet adományozzon az idén 75. születésnapját betöltő Horn Gyulának. Az elnök szerint a politikusnak sem 1956-os szerepvállalása, sem a forradalomról vallott nézetei nem állnak összhangban a mai Magyarország alapértékeivel.

A kormányfő viszont párhuzamot vont párttársa és Nagy Imre között, kijelentvén: Horn 1956-os szerepvállalása ellenére az elmúlt évtizedekben progresszív, európai politikussá vált, akinek meghatározó szerepe volt a vasfüggöny lebontásában.

Horn Gyula 1956-ban tagja volt annak a karhatalmista egységnek, melynek tagjai azt kapták parancsba: golyószóróval lőjék le az Ausztria felé menekülő forradalmárokat. Gyurcsány nyilatkozatával ellentétben Horn későbbi kijelentései nem arról tanúskodnak, hogy a politikus változtatott volna a nézetein. Az MSZMP KB 1989. február 10-11-i ülésén például így beszélt: "Nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert akik fegyvert fogtak novemberben, és novemberben felléptek, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel." Tavaly pedig így nyilatkozott egy külföldi lapban: "Én a pufajkás osztagban a törvényes rendet védtem."

Árnyalásra szorul Horn 1989-es szerepe is. A közfelfogás ugyan neki tulajdonítja az osztrák-magyar határ megnyitásának érdemeit, Németh Miklós akkori kormányfő a Heti Válaszban korábban fontos adalékokkal szolgált az üggyel kapcsolatban. "Ne gondolja senki, hogy akkoriban egyszemélyes döntések születtek" - mondta az exminiszterelnök lapunknak 2003 júniusában, egy évre rá pedig így kommentálta Horn szerepét: "Ön szerint elképzelhető, hogy egy ekkora döntést nem a kormányfő, hanem a külügyminisztere hoz meg? Akiknek tudniuk kell az ügy hátterét, azok tisztában vannak azzal, hogy mi történt. Amikor pedig tizenöt év múlva lejár a korabeli iratok harmincéves titkosításának ideje, a közvélemény is tisztábban fog látni. Azt szoktam mondani: az én unokáimnak nem kell majd szégyellniük nagyapjukat." Németh Miklós szerint azért a külügyminiszter kapta rendre a külföldi kitüntetéseket, mert a kilencvenes években az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank alelnökeként ő - az intézmény etikai kódexének értelmében - nem fogadhatott el semmilyen kitüntetést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis csak a Lekvár teszi el a
  2007-06-30 16:08:35, szombat
 
  Czakó István: Mégis csak a Lekvár teszi el a nagymamát!

http://www.fusz.hu/node/5767

2007.06.29.

Sokáig gondolkoztam, minek is nevezhetném a balliberális kormányt, s egyszer csak kipattant az isteni szikra. Hiszen állagát és kvalitását tekintve leginkább a lekvárra hasonlít, amiről olykor nem is lehet első ránézéssel eldönteni, hogy vajon emésztés előtti-e vagy az utáni az állapota. Ez tökéletesen illik a regnáló kormányra! Így elneveztem LEKVÁR-nak.

Lekvár elkezdte áldatlan működését, s módszeresen veri szét hazánkat, kiírtja népünket,... hiszen kell a hely! Kb. két évvel ezelőtt (azóta sem találom az eredeti szöveget) - ha memóriám nem csal - hangzott el egy ilyen kijelentés: "Elég 5-6 millió lakos Magyarországon". Figyelnek, kedves olvasók? Lakos! Nem honfitárs, nem magyar ember, hanem lakos! A lakos lehet bármilyen nemzetiségű!

Ha valaki végig veszi az azóta történt intézkedéseket, fura érzése támadhat. Lekvár ugyanis elkezdte reform-ámokfutását, s a következmények máris láthatók.

Mindig is azt mondtam, hogy "panta rhei", azaz minden folyik, vagyis semmi nem változatlan (kivéve a Teremtőt), főleg pedig nem változtathatatlan! Kell egészségügyi reform, de amit normális esetben 5-6 év alatt hajtanak végre, közvitában kiérlelve, minden részletét szépen kidolgozva, az nálunk néhány hónap alatt átviharzott a társadalmon.

No, de mi is a cél? Ez dönti el, hogy miként kezd el, hajt végre egy kormány bizonyos reformokat. Lekvárnak egyértelmű a célja. Helyet kell csinálnia azok számára, akik szemet vetettek gyönyörű hazánkra!

Ezért aztán Lekvár eltette a nagymamát,... láb alól,... majd jön a nagypapa is, meg anyuka, apuka, .... gyerekek szép sorban. No, nem a régi elavult módszerekkel tesz el senkit Lekvár. Ő csak reformál,.... amíg szépen elkezd hullani a nép, mint ősszel a légy.

Így aztán megdőlt a szellemesnek tartott kiforgatott mondás, és bizony, mégis csak a Lekvár teszi el a nagymamát.

Következnek még:

A Nyúl viszi a puskát
A Farok csóválja a kutyát.

Játékos kedvű olvasóink máris tippelhetnek, hogy miről is fognak ezek az írások szólni.

Czakó István, FÚSZ, Debrecen, 2007.06.29.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.