Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 606 
Lovas István: Négy éve az EU-b
  2008-04-30 22:48:20, szerda
 
  Lovas István: Négy éve az EU-ban
2008-04-30 06:43:04

Holnap lesz négy éve, hogy Magyarország az Európai Unió tagja lett. A tagság előnyei és hátrányai mérlegének megvonása nem könnyű feladat. Nyilván annyi mérleg készíthető, ahányan azt elkészítik. ,,Az élet, a szabadság és a boldogság elérése" - ezt tartotta Thomas Jefferson a Függetlenségi Nyilatkozatban, a világ egyik legmagasztosabb dokumentumában a szabad Amerika polgárai fő kincseinek. Mondatában visszacsengett John Locke hasonló felfogása az életről, az egészségről, a szabadságról, a tulajdoni vagyonról, amelyeket ,,senkinek nem szabad megkárosítania".

Hogy a magyar polgárok négyéves uniós tagság után miként vélekednek boldogságukról a belépés előtti időkhöz képest, nyilván nem kell külön felmérés. Elég, ha végigsétálunk arcokat fürkészve a főváros utcáin és aluljáróiban, de akár más településeken is, a legkisebb faluig. Valószínűleg abban sincs sok vita, hogy megkárosította-e az elmúlt, uniós tagsággal gazdagabb négy év a magyarok egészségét és egészségügyi ellátását, hogy az életet leginkább megkeserítő és azt megkurtító stressz nőtt-e vagy csökkent, és hogy miként áll négy évvel később a tulajdoni vagyon.
Az Európai Unió az átlagpolgár szemében messze nem töltötte be a hozzá fűzött reményeket és várakozásokat. Legnagyobb eredménye minden bizonnyal néhány fontos negatívum megszüntetésében jelentkezik: nem piszkálják az utazókat a határokon, egyre kevesebb az akadály a külföldi munkavállalás előtt, holott a legtöbb magyar polgár nyilván szívesebben venné, ha otthon találna munkát és tisztességes megélhetést.
Brüsszel egyértelműen kudarcot vallott azonban abban, amire leginkább büszke, és amit oly gyakran hajtogat: a szabadság és demokrácia értékeinek védelmében. Arról az unióról van szó, amely néhány kötelező jellegű piruettet tett, de lényegében nem vonta felelősségre azt a Gyurcsány-kormányt, amelynek azonosítatlan rendőrei 2006 októberében a polgárok szemét lőtték ki, ujját robbantották le, a Magyar Rádió udvarán fogakat rúgtak ki, a tetteseket egy-két kivételtől eltekintve nem állította bíróság elé, amely a titkosszolgálatát, az igazságszolgáltatási rendszerét és médiáját politikai játékszereként használja, és amely legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője kijelentette, Magyarországon nincs demokrácia. Talán nem véletlen, hogy a Gyurcsány-kormánnyal szembeni ellenséges érzületekkel nem vádolható Economist Intelligence Unit a magyar kormányzat működésére globális rangsorában pontosan olyan osztályzatot adott, mint Guatemala, valamint Trinidad és Tobago kormányáénak. A Zöld-foki-szigetek kormányánál kifejezetten rosszabbat.
A négy éve lefelé haladó hullámvasút gyomorforgató érzete azonban minden bizonnyal nem Brüsszel számlájára írható, amit jól mutat a Robert Fico ,,populista" miniszterelnök alatt ,,pannon pumaként" előrerohanó Szlovákia szédületes sikere: Pozsonyban jövőre - és ki gondolt volna erre 2004. május 1-jén? - már euróban fizethetünk, miközben Magyarország tavaly januárra tervezett euróövezeti csatlakozása a jelenlegi kormánynyal gyakorlatilag lehetetlen. Negatív uniós teljesítményünkben Tabajdi Csabának, az európai parlamenti magyar szocialista delegáció vezetőjének komoly része volt. Ahelyett, hogy ,,kilobbizta" volna Budapestet a Frontex, a határőrizeti szervek székhelyéül - amelyet azután Varsó kapott meg -, energiáját arra fordította, hogy az Európai Parlamentben Magyarországot a tomboló antiszemitizmus és neonácizmus helyeként fesse le. Ahelyett, hogy minden energiáját most az európai uniós technológiai és innovációs intézet székhelyének Budapestre hozatalára fordítaná - a döntés május végére várható -, a Fideszt ostorozta. Az eredményt e téren is előre tudjuk. Annyira kézzelfogható lesz, mint négy évünk az unióban a szocialista/balliberális kormányzat alatt.
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZÁMVETÉS - tanulságos összeál
  2008-04-30 22:43:38, szerda
 
  SZÁMVETÉS - tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről



Tizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.



Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült. Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma. 2628 km elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel. Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.



Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvő számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult. Politikai téren önállóságra törekedtünk.



Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.



No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évről szólnak ezek az adatok, hanem egy másik időszakról. Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot - vagyis a 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról szól az írás. Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz Horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet.



Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is. Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője -275 pengő nyugdíjra volt jogosult. Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak. Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítónő) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. No, jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.



Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A hazáról. Természetesen - mai szóval - 'vesztesei' is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna 'vesztesek'! Hisz az egész Magyarország vesztes volt! És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különböző dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettőt. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset. Az valóban náci típusú rendszer volt. Később, és idegen hatalom katonai megszállása alatt. (Csupán zárójelben, dőlt betűkkel fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a nemzetellenes szocializmus).



Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd erőszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot. Csupán az értékeket tisztelő, azokat megőrző s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélő a neve: értékkonzervatív.



Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínűleg mind a kettő! Mai politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsőséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett. Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat.



Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!



Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.

Csak azt kérem: adjátok tovább!

Privat-Forstoberrat

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fasisztázóknak-Ép embereknek!
  2008-04-30 22:40:35, szerda
 
  Fasisztázóknak-Ép embereknek!

Kevésbé Tisztelt és Tisztelt Honfitársak! (Ki-ki Érdeme Szerint Besorolva Önmagát, Ahová Való!)



Ajánlom, elsősorban a fejlődni kész, a téveszme túlburjánzást keltőknek, továbbá minden hasznos információt értékelő, azt terjeszteni kész, szülőföldünk és múltunk értékei előtt meghajlónak.



A MAG (Magyar Alkotók és Gondolkodók) honlapjára mag-tarsasag.freeweb.hu végre rákerült, egy nemcsak manapság, hanem évtizedek óta, szándékosan eltorzított, KÖZÉRDEKŰ témát taglaló előadás anyaga. Tisztázó célzattal, miheztartás végett, a történelemhamisítóknak és azok áldozatainak.



A szerző: Sárközy Csaba.



A címe: "Lássuk hát gyűlöletük tárgyát!"



Ajánlom minden olvasni tudónak -főleg a sajtó, az oktatáspolitika alakítóinak, gyakorló képviselőinek- alapos átgondolásra, továbbításra, oldal- és nézetrendszertől függetlenül, a való TÉNYEK megismerése, közkinccsé tétele céljából. Akinél IDŐSZERŰ, döbbenjen rá, mi történt anno, miért és hogyan? Vonják le belőle tanulságul a következtetéseket, miként kell egy tönkretett, kirabolt országot talpra állítani. Tisztességgel, becsülettel, felelősségérzettől áthatva, hazafiúi-leányi jellemerővel, KÖZÖS akarattal.



Épp itt az ideje, hogy az eddig TÉVÚTON JÁRÓK is jó irányt vegyenek s jöjjenek vissza a FŐÚTRA, az általuk kialakított, sehova nem vezető vakvágányról.



Ennek reményében köszönöm a szerző nevében is, hogy meghallgattak.



Ne feledje el senki, az IGAZSÁG legyőzhetetlen, amiből táplálkozni, építkezni lehet, kell, sőt érdemes, minden gondolkodni kész, az anyaországban és azon kívül élő magyarnak, SZENT kötelességeként!!!



/Péteri Attila Árpád/

ált. koordinátor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A remények elszálltak - kommen
  2008-04-30 22:38:18, szerda
 
  A remények elszálltak - kommentár a parlamenti bábszínházhoz

3 millió háromszázezer ember reménykedett a népszavazás után. A valódi kormányválságot megelőzve, Gyurcsányék profi módon eljásztották saját kis magánszámukat, "műkormányválság" címen, s lám, a dolog működik! A már ellenzékben "kormányzó" SZDSZ megszavazta az MSZP új 6 miniszterét. BRAVÓ!
Szánalmas, nevetséges, röhejes ami Magyarországon zajlik. A konzervatív Die Presse is megírta milyen amatőr kormány van Magyarországon, s mindehhez milyen felelőtlen ellenzéki vezető (Orbán) asszisztál. Nem én mondtam, hanem a Die Presse! A csúcsnyilatkozat Navracsics Tibortól hangzott el: "nem az előre hozott választás a cél, hanem az, hogy legyen egy cselekvőképes kormány, amely kihozza Magyarországot a válságból. " Értjük. Először kijelentik: "A Fidesz kész a kormányzásra", majd nem akarnak előrehozott választásokat. Roppant logikus.

Most már minden narancssárga ködben lebegő fideszes és a vörös szegfűt szagolgató MSZP-s is láthatja, hogy itt egy ostoba összeparlamenti aljas kis színház zajlik, a szerencsétlen magyar nép pedig csak ámul és bámul tehetetlenségében. A rezignált, beletőrödöm magyar kicsit meg megemeli fejét, s észreveszi, hogy "ezek mind hülyének néznek minket! Átvertek!", majd újra lehajtja fejét, és nem történik semmi. Ennek ellenére a hazai állapotok azonban tarthatatlanok!
Szép germanizmussal kijelenthetjük: Át vagyunk verve!

Mélyponton vagyunk, az ország tetszhalott állapotban van, ezért bizakodhatunk: közeleg a magyar feltámadás!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló


*************

Navracsics: Cselekvőképes kormányzás kell

2008. április 29.

A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szerint a kormányfőnek bizalmi szavazást kellene indítania maga ellen. Navracsics Tibor az MR1-Kossuth rádióban azt mondta, nem az előre hozott választás a cél, hanem az, hogy legyen egy cselekvőképes kormány, amely kihozza Magyarországot a válságból.

*************

Az SZDSZ-től is bizalmat kaptak Gyurcsány új miniszterjelöltjei

2008. április 29.

Az ellenzék nem támogatja a kormányátalakításhoz szükséges eltérést a házszabálytól. A keddi bizottsági meghallgatások során a Gyurcsány-kormány új miniszterjelöltjei elnyerték a szükséges támogatást, úgy, hogy az SZDSZ-es bizottsági tagok rendre a szocialistákkal együtt szavaztak. A testnevelőtanár képesítésű környezetvédelmi miniszterjelölt így is csak saját szavazatával kapta meg a bizalmat.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A határok mindig változnak!"
  2008-04-30 22:36:58, szerda
 
  "A határok mindig változnak!"


2008.04.28.

"A határok mindig változnak!"

Közeledik a trianoni diktátum aláírásának 88. évfordulója. Határon túli magyarok helyzetéről, megoldásokról, esetleges határmódosításról kérdeztük Szegedi Csanádot, a Jobbik országos alelnökét, aki minden évben két hónapot tölt Székelyföldön, és töretlenül hisz a trianoni határok ledöntésében.

- Ön Erdély kiváló ismerője. Hogy vélekedik, Trianon után 88 évvel mit nyújthat Tündérország a kis Magyarország lakóinak?

- Erdély területe több mint 103 ezer négyzetkilométer, durván akkora, mint Belgium, Hollandia és Dánia együttvéve, vagy akkora, mint az amerikai Kentucky állam. Természeti, vízrajzi, domborzati adottságai egyszerűen egyedülállóak, például csak Székelyföldön több száz borvízkút van. A Békási-szoros, a Király-hágó, Csíksomlyó, kincses Kolozsvár, a Zetelaki víztározó, Korond, a Medve tó, a Gyimesek és a többek között a Hargita alkotja azt a végtelen sort, amely hirdeti e csodálatos táj szépségét. Erdély a magyarság kimeríthetetlen kincsesbányája, tökéletesen kiegészíti a magyar Alföldet. Először is tehát azt kell tisztáznunk, hogy itt nem valamiféle elszegényedett prériről van szó, hanem Európa egyik legértékesebb területéről, amelynek hovatartozása egyáltalán nem lényegtelen. Fontos látni, hogy csonka Magyarországnak nagyon komoly gazdasági potenciált jelent a határon túli magyarság, és nem valamiféle konc a nyakán.

- Ön egy székelyudvarhelyi konferencián nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a határon túli magyarok elengedhetetlenek a jelenlegi demográfiai helyzet megoldása érdekében. Mi lenne a megoldás?

- Köztudott, hogy Magyarországon demográfiai katasztrófa van. A leghatározottabban el kell vetni az ázsiaiak betelepítését, és minél hamarabb szorgalmazni kell, hogy például azok a moldvai csángók, akik már nem tudnak megmaradni szülőföldjükön, kapjanak gyorsított és kedvezményes letelepedési lehetőséget Magyarországon. Ismert, hogy náluk a mai napig bevett az 5-6 gyermekes családi modell. Ennek "újrahonosításával" lényegesen lassíthatnánk a népességcsökkenést és talán még az asszimiláció mértékét is. Ráadásul kiváló képességű, erkölcsös, magyar öntudatú embereket tudnánk integrálni a társadalomba, a vérfrissítésről nem is beszélve. Ez lényegesen segítené a jelenlegi magyar társadalom nemzeti öntudatának felerősítését is. Természetesen a csángókat csak példaként foghatjuk fel, és a legfontosabb minden magyar nemzetrész esetében a szülőföldön maradás, boldogulás, gyarapodás. Aki viszont mindenképp elmegy, ne külföldre menjen, hanem a csonka honba!

- A határon túli magyaroktól függne a nemzeti öntudatunk?

- A hazaszeretet egy nemzet lelki egészségének a fokmérője. A csonka országi magyarok nagy többsége nemzeti kérdések tekintetében kisebbségi komplexusban szenved. Az olasz büszke arra, hogy milyen vagány, a német arra, hogy milyen pontos, a franciákról ne is beszéljünk. Ezzel szemben a magyarok nagy többsége lehajtott fejjel várja sorsának alakulását. Ennek a szorongásnak a leküzdésében óriási szerepe lehet a határon túli magyaroknak. Hogy csak pár nevet említsek: Benedek Elek, Tamási Áron, Wass Albert, Nyírő József. Ők olyan székely-magyar gondolkodók voltak, akik identitásuk megőrzésében élen jártak. Erre a székely-magyar világra, büszkeségre, nyakasságra, virtusra van szükségünk, ha meg akarunk maradni a Kárpát-medencében magyaroknak.

- Milyen az erdélyi magyarság élete? Hogy képes őrizni hagyatékát?

- Sehol sem könnyű magyarnak lenni. Problémának látom a hatalmas méretű elvándorlást, az elmúlt 18 évben több mint negyed millió magyar hagyta el Erdélyt a szebb jövő reményében. Ez megrázó szám, hiszen ez több mint akár Debrecen, vagy Miskolc lakossága. Viszont biztató jelnek tartom, hogy egyre több honfitársunk látogat el Erdélybe, és a turizmus által egyre több család talált megélhetést. Ezért hoztam létre a Csalámbozó Magyar Kört, hogy aki Erdélybe szeretne utazni, az úgy tehesse meg, hogy a befizetett összeg kizárólag székely-magyar családokhoz kerüljön, ezzel is segítve a szülőföldön maradást. Az ottani magyarokra tökéletesen illik a mondás, hogy "crescit sub pondere palma", azaz teher alatt nő a pálma. Ezeknek a kiváló embereknek meg kellett küzdeni a magyarságukért, nem ingyen kapták. Konokul őrzik hagyományaikat, és ezt a mindennapjaik részévé tették. Sajnos a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után kirekesztettnek érezték magukat, azt érezte minden határon túli magyar, hogy nem kell az anyaországnak. Hála Istennek, ezek a sebek kezdenek begyógyulni, és egyre kevesebbet hallok erről a szégyenteljes eseményről.

- Miért kellene mindenkinek meglátogatni Erdélyt legalább egyszer életében?

- Aki még nem járt március 15-én Kézdivásárhelyen, aki még nem látta Szentegyházán a Gyermek Filharmóniát, aki nem állt még magyar zászlóval a kezében a Madarasi Hargita csúcsán, aki még nem volt Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban, és aki nem volt még pünkösdkor a Csíksomlyói búcsún, az az ember nem tudhatja, hogy milyen jó és büszke érzés magyarnak lenni! Székelyföldön a magyar kultúra kimeríthetetlen tárháza tárul elénk, ha utánajárunk. Itt őrizték meg a galambdúcos kaput, amit ma székely kapunak hívnak; itt ismerik még az eredeti magyar írást, amit rovásírásnak nevezünk; itt beszélik még leginkább a valódi, tiszta magyar nyelvet, amelyet a székely és csángó nyelvjárásnak hisznek. Nagyon sokan még sajnos a nemzeti oldalon sem tudják, hogy micsoda kincs hever a parlagon, ezért valóban minden magyarnak minimum életében egyszer el kellene látogatnia Erdélybe, és ha egyszer megteszi, úgysem tudja majd abbahagyni. Akárhányszor csalámbozik az ember Erdélyben, mindig új, érdekes embereket ismer meg, egyre szebb galambdúcos kapukat fedez fel, egyre több meseszép tájra jut el; minél többet jár valaki a határon túli magyarság körében, annál jobban érzi a magyarság összetartozásának a fontosságát.

- Milyen megoldásokat lát Trianonnal kapcsolatban?

- Magánemberként azt mondom, hogy minél többeknek és minél többször kellene Erdélybe utazniuk. Szeretetet, megtartó testvéri tudatot kell vinnünk a határon túli magyaroknak, elmondani minden ottani ismerősünknek, hogy igenis szükség van rájuk és testvérként kezeljük Őket. Egyenként csak szeretettel és tudatos anyagi, lelki támogatással gyógyíthatjuk a trianoni sebeket. A Jobbik alelnökeként viszont politikai síkon is figyelem, keresem a megoldásokat. A határon túli magyarok sorsa Budapesten dől el, ezért a mi feladatunk, hogy minél hamarabb magyar kormány alakuljon fővárosunkban. A magyarság egyetlen lehetősége, hogy minden lehetséges eszközt bevetve minél hamarabb leváltsuk hazug Gyurcsány kereskedő kormányát, és a Jobbik parlamentbe kerülésével egy olyan határozott nemzeti radikális frakció kerüljön döntés helyzetbe, amely nem hagyja tovább elmaszatolni a kényes kérdéseket, és helyzetbe hozza a magyarság egyesülését szorgalmazó civil szervezeteket, mozgalmakat, mint például a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Magyar Gárda, vagy a Magyarok Világszövetsége. Ha megtörtént az első lépés, utána a parlamentnek azonnal vissza kell adnia a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárságot horvát mintára, ez csupán egy tollvonás lenne. A MÁÉRT üléseket havi rendszerességgel össze kell hívni, mert ne mi próbáljuk kitalálni, hogy mit szeretnének a felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, erdélyi magyarok, hanem közvetlenül tehessék meg Ők a javaslataikat. Miután megtörténtek az egyeztetések, minden diplomáciai szinten addig kell lobbizni, addig kell harcolni, amíg Székelyföld, a Felvidék magyarlakta része meg nem kapja a teljes jogú területi autonómiát! Kárpátalján be kell vasalni a kormányzaton a megígért magyar járást, és szintén kormányzati komolysággal kell felszínen tartani Délvidék ügyét. Ha elérjük mindezek mellett, hogy a Kárpát-medencében minden magyarnak lehetősége lesz az óvodától az egyetemen át anyanyelvén tanulni, akkor nagy baj már nem lehet. Az eddig direkt káros határon túli politikát egy-két éven belül jóvá lehet tenni, hiszen nem tudják annyira tönkretenni ezt az országot, hogy mi ne építsük újjá. A magyar nemzetnek elég tartalékai vannak, hogy a 21. században újra benépesítse a Kárpát-medencét, és az egészséges nemzeti öntudatot ismét beépítse az általános magyar néplélekbe. Valamint soha ne feledjük el: a határok mindig változnak!

- Reálisnak tart egy esetleges határmódosítást?

- Európa tele van határmódosításokkal. A Koszovó előtti élet nem hasonlítható össze a Koszovó utáni élettel. Világszerte újra felszínre törtek az eddig búvó patakként csörgedező határkérdések. Abházia bármikor kiválhat Grúziából, Oroszország benyújtotta az Északi-sarkvidék jelentős részére vonatkozó területi igényét az ENSZ illetékes bizottságához, az egész glóbuszt bejáró tibeti ügy is hasonló okból fakad, Kárpátalján újra hallatják hangjukat a ruszinok, ráadásul, amikor román miniszterek nyíltan beszélhetnek Moldova és Románia területi egyesítéséről, nem hiszem, hogy pont nekünk kéne csendben maradni.

- Végül mit üzen az olvasóknak?

- A trianoni határokat le lehet dönteni! Nagy tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy saját településén az idén mindenki szervezzen trianoni megemlékezést. Ez lehet egy előadás, tüntetés, gyertyagyújtás, versmondó verseny, vagy lehetőségek híján egyszerű koszorúzás, de ne várjon senki sem a másikra. Június 4-én este mindenki, aki hisz a magyar feltámadásban tegyen az ablakába egy égő gyertyát...

Az interjút Z. Kárpát Dániel a Karpatia havilap főszerkesztője és Balla Gergő a Bors Vezér Népe újság főszerkesztője készítette.


http://fusz.hu/node/8370
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áloé és mirha
  2008-04-30 22:35:20, szerda
 
  Czike László



Áloé és mirha



Azt álmodtam, hogy győztünk.

Hogy Gyurcsány és bandája eltakarodott, s elmenekült külföldre.

Állítólag a Gazprom menekítette ki őket Rodostóba, Rákosifalvára.

Mind a 2413-an disszidáltak, ezért nem is maradt kit felelősségre vonni. Az új kormány általános amnesztiát hirdetett - helyreállt a társadalmi béke. Liberálisok és konzervatívok békejobbot nyújtot­tak egymásnak, de aki békebalt kapott, az sem járt rosszabbul.

,,Nem állunk bosszút senkin!" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz egymaga kétharmados többséget szerzett, így a kormány­alakításhoz nem volt szüksége koalíciós partnerre. Orbán Viktor s szorgalmas csapata azonnal nekilátott az ország stabilizálásához.

Mindenekelőtt az állami költségvetésben kellett rendet teremteni.

Az új miniszterelnök haladéktalanul, minden jelentős problémára kiter­jedő, komplex megoldást kínáló programmal állt elő, amelyet az Ország­gyűlés egyhangúlag meg is szavazott. A végrehajtás po­zi­t­ív ered­ményei hamarosan meg is mutatkoztak.

A legégetőbb kérdés - amely nem tűrt halasztást - a gazdaság fel­é­lén­kítése volt, hiszen a stabilizáció csak dinamikusan növekvő GDP mellett képzelhető el. A Fidesz-kormány már első intézkedé­sei egyikeként bevezette az egykulcsos adót; ennek megfelelően az áfa, az szja, a forrásadó, a kamatadó, az osztalékadó, az ingat­lan­adó és a multik részére időközben bevezetett ,,befektetési adó", va­lamint az egészségügyi járulék és a nyugdíjjárulék mértéke egy­a­ránt, egységesen és egyetlen kulccsal 18%-ra változott. Az álla­mi költségvetés bevétele a következő két év alatt a másfélszeresére nőtt, a gazdasági növekedés mértéke 8%-ra ugrott fel. Megszűnt a krónikus költségvetési deficit, és szufficitre váltott át. Ez egy­részt azt jelentette, hogy - az időközben 2%-ra mérséklődött inflá­ciós ráta mellett is - ugrásszerűen megnövekedtek a közjó (pl. társada­lombiztosítás, nyugdíjbiztosítás, szociális juttatások, nem­ze­ti inf­ra­strukturális nagyberuházások, állama­dósság-csökken­tés stb.) érdekében mozgósítható és felhasználható erőforrások, másrészt gya­kor­la­­ti­lag felszámolódott a feketegazdaság, a hirtelen megjavult adó­fizetési fegyelem következtében.

Orbán azonnal visszaállította az általános és ingyenes egészségü­gyi ellátást, a helyreállított állami társadalombiztosítás kereté­ben, ami a megelőző ,,átkos" rendszer - az 1990-es rendszerváltó kor­mány által is garantált - egyik legnagyobb közjóléti vívmánya volt. Megszüntette a regionális egészségügyi pénztárak ,,rendszerét" és ,,versenyét" is, ami kínban fogant, s a világon semmi értelme nem volt. A gyógyszerek árait a nyugdíjasok által is elérhető mértékre csökkentette vissza, a gyógyszergyártókkal történt stratégiai megegyezés után. A kórházi ellátás is visszaállt a normális mederbe: megszűnt a betegek összevissza hurcigálása az országon belül.

A kormány hatékony intézkedéseket tett egyes, már elviselhetet­le­nül, mi több, képtelenül magas közszolgáltatási díjak, elsőként a vil­lany­áramdíjak, a vízdíjak, a távközlési és tömeg­közle­ke­dé­si dí­jak re­­ális szintre mérséklése érdekében is.

Orbán intézkedett az életszínvonal általános növelése érdekében is. Felemelte a minimálbért havi bruttó 150 ezer forintra; annak reálértéke így elérte az uniós átlag egyharmadát. Emellett felemel­te - volt miből, hiszen a GDP növekedése lehetővé tette! - a nyug­dí­ja­kat, egységesen 20%-kal, és a visszaállított 13. havi nyugdíj mellett elrendelte a 14. havi nyugdíj bevezetését is. A nyugdíjkor­határt egységesen 58 évre csökkentette.

A gazdaság az ésszerű és népbarát - élet- és vállalkozásbarát - tör­vények hatásá­ra soha nem látott lendületet vett. Az új adó- és já­rulékrendszer az állami költségvetésre gyakorolt egyensúly-hely­re­állító hatása mel­lett a vállalkozási kedv hirtelen felvirágzását is eredményezte. Két-három év leforgása alatt 800.000 új munkahely teremtődött, szinte a semmi­ből, ennek eredményeként gyakorlati­lag megszűnt a munkanélküliség. Orbán új programként meghir­det­te a teljes foglalkoztatás mielőbbi elérését is.

Orbán Viktor kiemelt feladatként kezelte a polgárosodás fellendítését.

Meghirdette a nemzeti-népi tulajdonosi programot, melynek kere­tében és révén a magyar nemzeti ipar, mezőgazdaság és kereske­delem újbóli megteremtését tűzte ki célul. Állami alapokat képzett egyrészt népi részvénycsomagok összeállítása, másrészt a családi (mező)gazdaságok működésének hosszú távú financiális megala­po­­zása céljá­ra. Az uniós pályázati pénzek felhasználását teljesen át­láthatóvá tette, miáltal megszűnt az állami és az önkormányzati kor­rupció. A felhasználás döntő hányadát a kistérségek, a falu életviszo­nyainak helyreállítására, a vidéki infrastruktúra felfej­lesz­tésére összpontosította. Kitüntetett fontosságúnak ítélte az ál­la­mi ok­ta­tás eredeti színvonalának újrateremtését, mert az elmúlt évtizedek liberális ,,reformmániája" gyakorlatilag amerikai szintre züllesztette a magyar közoktatást, annak minden szintjén.

Orbán a vidék életviszonyainak újrateremtése révén megoldotta a cigány lakosság foglalkoztatási és szociális problémáinak jelentős részét is. Az uniós pályázati pénzek 20%-át egy speciális alapba különítette el, melyet csak roma foglalkoztatású munkahelyek létesítésére használtak fel. Ez az intézkedés a továbbiakban a pótló­lagos GDP-növelés akcelerátorává, külön motorjává is vált.

A kormányfő elrendelte: modernizált formában vissza kell állítani a vidék eredeti közellá­tási, közszolgáltatási viszonyait: új kórhá­za­kat is épített és nyitott, s újra megnyitotta a bezárt kistérségi pos­tahivatalokat is. Megszüntette a MÁV és a BKV finanszírozási problémáit is, nyíltan deklarálva, hogy a tömegközlekedés éppúgy kiemelt állami feladat (marad) hosszú távon is, mint az egészség­ügyi alapellátás, mely minden magyar állampolgár alanyi joga.

A GDP dinamikus növekedése generális javulást hozott az ország külkereskedelmi teljesítményében is; megszűnt az immár közel 4 évtizedes ,,magyar átok", már ami az export-import mérleg króni­kus hiányát, és ezen keresztül a fizetési mérleg évi, 20 éve átlag 3-4 milli­árd USA-dolláros hiányát illeti, ami eladósodásunk fő oka. A nemzetgazdaság fizetési mérlege pozitívra váltott, megteremtve az évtizedek alatt reménytelenül felhalmozódott dolláradósságunk valamikori visszafizetésének elvi lehetőségét.

Orbán Viktor és lelkes, hozzáértő csapata különös súllyal és ered­mé­nyesen valósította meg az államadósság­­­-kérdés stratégiai meg­ol­dá­sát is, felszámolandó azt az állapotot, mi­szerint a költségvetés 30-40%-a, sőt, több mint a teljes személyi jövedelemadónk befize­té­se is már alig-alig fedezte az államadósság-szolgálatot. Felszá­mol­ta a tartha­tatlan állapotot, amely szerint az állam már csak a kamatok fizetésére vesz fel egyre újabb hiteleket, anélkül hogy a tőkeadósság valamikori visszafizetésére a leghalványabb reménye is lenne. Sikerült is megállítani a további eladósodást, a hitelezők megértették Magyarország kivételesen szorult pénzügyi helyzetét, s hozzájárultak az államadósság teljes átütemezéséhez, sőt, még jelen­tős ka­matkönnyítést is adtak. A külföldi befektetők, a multik és a nemzetközi nagybankok azonnal átlátták a hozott kormányintézkedések távlati racionalitását, sőt, sikerült velük még abban is megegyezésre jutni, hogy vállaljanak arányos részt a közteher­vi­se­lésben. Magyarország pár év leforgása alatt teljesítette az ún. maastrichti követelményeket, s újból az EU ,,húzó" országává vált.

A belpolitikában is korszakos változások következtek be.

Mivel nem jutottak a parlamentbe, finanszírozó híján megszűnt az MDF és az SZDSZ, viszont újjáalakult a Kisgazdapárt, és beju­tott az Országgyűlésbe az MSZP-ből kivált Szociális Platform, az önálló Kereszténydemokrata Párt, valamint a megerősödött, újjászerve­ző­dött Szo­ciáldemokrata Párt is. Az MSZP három részre szakadt, tovább szaporítva a parlamentben a törpepártok számát.

Magyarország gazdasági és mentális értelemben is feltámadott.

Az EU a továbbiakban követendő példaként állította eredményein­ket az újonnan felvett országok elé is.

Hazaérkeztünk - Európába.



Csak fel ne ébredjek...!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Wiesenthal Központ felháborí
  2008-04-30 22:34:09, szerda
 
  A Wiesenthal Központ felháborító bírálata
2008. Április 30. 16:15

Abcúg.hu

A Simon Wiesenthal Központ bírálta szerdán a volt kommunista országokat, amiért keveset tesznek a volt náci bűnösök felkutatásáért, s olyan országokat említett, mint Litvánia, Lettország, Észtország és Ukrajna. Természetesen Magyarország sem maradhatott ki a sorból.

A posztkommunista országok többsége ma éppúgy, mint tegnap egyáltalán nem hajlandó büntetőeljárást indítani volt náci bűnözők ellen" - állapította meg (ön)sajnálkozva a központ immár kilencedik éves jelentésében. Kiemelte ugyanakkor az Egyesült Államok és Olaszország sikeres tevékenységét e téren: az Egyesült Államok a legjobb zsidó seggnyaló,míg Olaszország a második legjobb osztályzatot érdemelte ki e téren.

A volt náci bűnösök felkutatásáért keveset tevő országok listájának végén találhatók a balti országok és Ukrajna, valamint Magyarország és Horvátország.

Abcúg.hu: Jó Isten, már így is lassacskán csak a zsidókról és a holokausztról szól a "magyar" történelem, mi lenne, ha még többet foglalkoznánk a kérdéssel. Bár a szoclibsik most biztos belehúznak, nehogy már mi ne legyünk a seggnyalólista első helyezettjei között!

Forrás: zoom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bekeményít a kormány
  2008-04-30 22:33:28, szerda
 
  Bekeményít a kormány
2008. Április 30. 16:19

Vass János - STOP

A kormány mai ülésén három lényeges területet érintett. Foglalkozott a közelgő érettségivel, s terítékre került a május 1-jével érvénybe lépő objektív felelősség elve, illetve az egyik legsúlyosabb versenyjogi jogsértés elleni hatékonyabb fellépés is.

Az első témát érintve Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: a kormány sikeresnek ítéli a kétszintű érettségit. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az oktatási reform egyik első vívmányaként bevezetett kétszintű vizsgarendszer révén igazságosabbá és kiszámíthatóbbá vált a magyar szisztéma. Daróczi emlékezetett: az idei a nyolcadik olyan tanév, amely a kétszintű vizsga szabályai szerint zajlik, vagyis a diákok emelt- vagy közép szinten is számot adhatnak tudásukról. Emellett a fiataloknak az is nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell kétszer vizsgázniuk, hiszen 2005. óta az új módszer kiváltja az egyetemi és főiskolai felvételiket is. Május 5. és június 27. között amúgy közel 1200 helyen több mint 125500 tanuló maturázhat majd.

Május 1-jétől már a valóságban is működik az objektív felelősség elve a közlekedésben - tért át a második fejezetre. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak csütörtöktől már nem lehet megúszni a közlekedési bírságot olyan kibúvóval, hogy rokon vagy ismerős vezette az autót. Az erre vonatkozó szabályok elvileg már évkezdettől érvényben vannak, de az állampolgárok és a hatóságok négy hónap felkészülési időt kaptak hozzájuk. Az autó üzemben tartója így eddig csak figyelmeztetésben részesült az elkövetett szabálysértés miatt, bár a rendőrség azt is jelezte, milyen összegű bírság járt volna ezért, ha a jogszabály életben lett volna. A kimutatások szerint a tulajdonosok januártól áprilisig több mint 20 ezer figyelmeztető levelet kaptak, amelyek 600 millió forint értékű virtuális büntetésről szóltak.

A következő tárgykört érintve kifejtette: a kormány azt szeretné, ha azt a cégvezetőt, akit kartellezésen kapnak rajta, két évre eltilthatnák tevékenységétől. Így ha a parlament elfogadja indítványukat, a Gazdasági Versenyhivatalnak lehetősége lesz az említett határozat meghozatalára. A kabinet egyúttal erősítené a magánjogi védelmét is azoknak, akik a kartellezés miatt kárt szenvednek. Ennek érdekében egyszerűbb lenne a perindítás és a bizonyítás annak révén, hogy a hatályos törvény kimondaná: a kartell meg nem engedett módon növeli az árakat. Ebben az esetben a beperelt cégnek kellene bizonyítania vélt vagy valós igazát. Az ilyen jellegű ügyek hatékonyabb feltárása érdekében a kabinet törvényi szintre emelné az úgynevezett engedékenységi politikát, azaz a kartellezésben részt vevő, és a vizsgálat során ezt a tevékenységet feltáró cég akár teljes mentességet is élvezhetne a szankciók alól. A nyilvánosságra hozatal mellett növekedne azonban a bírság mértéke, mégpedig napi 50 ezerről akár 200 ezer forintra.

Forrás: stop.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol van a Gyurcsány - Zuschlag
  2008-04-30 22:31:34, szerda
 
  Hol van a Gyurcsány - Zuschlag beszélgetés hangfelvétele?
2008. Április 30. 20:33

Abcúg.hu

Cáfolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, hogy az ügyészségen lenne az a hangfelvétel, amelyen Gyurcsány Ferenc Zuschlag Jánossal folytatott telefonbeszélgetéseit rögzítették. Lados István 200 oldalon át vallott a környezetében lévő politikusok ügyeiről. Vallomásához hangfelvételeket is csatolt, köztük a Gyurcsány Ferenc és Zuschlag közötti beszélgetésekről is.

Nánási László Bács-Kiskun megyei főügyész szerint ha az ügyészségen lenne ilyen felvétel, akkor neki tudnia kellene róla. A főügyész azt elismerte, hogy Lados, aki korábban a csalással gyanúsított Zuschlag titkára volt, heteken keresztül vallott az egykori szocialista honatya ügyleteiről, s a 200 oldalas vallomásban nagyon sok személy nagyon sok cselekedetéről szó esik.

Ám, mint mondta, Lados István nem adott át olyan hangfelvételt, ami bűncselekmény gyanúját alapozná meg. A hírügynökség úgy tudja, hogy a titkár felvetette a vádalku lehetőségét, de a vádhatóság csak ahhoz találta elegendőnek az általa elmondottakat, hogy az előzetes letartóztatását házi őrizetre változtassák. Olyan megdönthetetlen bizonyítékokkal viszont nem szolgált, amelyek a vádalkut megalapozhatták volna.

A Zuschlag János és Szilvásy György titokminiszter feltételezett kapcsolata ügyében hozott, nyomozást megtagadó határozatot azért nem fellebbezte meg a Kecskeméti Városi Ügyészség, mert jogilag erre nincs lehetősége.

Forrás: Hírszerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapolyi dicstelen pártállami m
  2008-04-30 22:29:59, szerda
 
  Kapolyi dicstelen pártállami múltja
2008. Április 30. 21:39

Abcúg.hu

Kapolyi László is részese volt az orwelli világnak: 1984-ben a milliárdos szocialista vállalkozó akkor még ipari miniszterként aláírta azt a Belügyminisztériummal kötött megállapodást, ami alapján 154 állambiztonsági munkahelyet hoztak létre a tárcánál, és nagyobb ipari cégeknél.

A dokumentumot és az akkori belügyminiszter, Horváth István Kapolyinak címzett kísérőlevelét a Helyi Théma hetilap hozta nyilvánosságra. Az immár napvilágra került megállapodás szerint a titkos tiszteket az iparágak fontossági sorrendjében osztották be, feladatuk az antikommunista tevékenységek megfigyelése volt. Magyarul: mocskos spiclik voltak.

Az ügynökök Medgyessy Péterhez hasonlóan a belső elhárításnak dolgoztak.

Kapolyi László érthető okokból továbbra is tagadja, hogy fizetett volna a Finder Bt.-nek azért, hogy adatokat gyűjtsenek Orbán Viktor volt miniszterelnökről, Simicska Lajos egykori APEH-elnökről és Kalmár István volt Posta-vezetőről. A Magyar Nemzet birtokába jutott hangfelvétel szerint a valódi megbízó Keller László akkori közpénzügyi államtitkár volt, aki Kapolyira "csak" a finanszírozást bízta.

Forrás: delilap.hu nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 606 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.