Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/92 oldal   Bejegyzések száma: 916 
A válság negyedik oka I. - A d
  2008-11-30 19:43:49, vasárnap
 
  A válság negyedik oka I. - A devizahitel

08.11.30.
Gyurcsány szerint négy tényező okozta a kialakult válságot. Az első tényező szerinte, hogy Magyarországon az elmúlt években nem született megtakarítás. A második okának az állam túlköltekezését jelölte meg. A harmadik ok szerinte, hogy országunk nem versenyképes. A válság negyedik okaként azt említette, hogy lakosság devizában adósodott el, megtakarításai azonban forintban vannak.
Gyurcsány úgy véli, ez igen sérülékeny konstrukció, mivel hiába van forintunk, abból "devizát kell csinálni". Mint mondta, Magyarországnak 30 milliárd eurónyi kötelezettsége van, ebből a kötelezettségből az államot 3 milliárd sújtja, míg a lakosságot 27 milliárd.

"Anélkül, hogy bármit csinálnánk, minden magyar elveszíti jövedelmének harmadát, negyedét" - tette hozzá. (MNO)

Ha a fele igaz, az is sok. Volt már példa 2004 - 2006 között a semmittevésre (lásd: őszödi beszéd). A kormány és a miniszterelnök kétéves semmittevését az országgyűlés szocialista és szabaddemokrata frakciója egyhangúlag elfogadta. Szerintük így kell vezetni egy országot. Már rájár a miniszterelnök szája a semmittevésre, annyira megszokta. De mi lesz, ha talán mégis csinálnának bármit is? Jobb lesz, vagy rosszabb? Az egészségügy területén rosszabb lett.

Ez a lakosság devizában történt eladósodása egy új eset. Az egész olyan, mint egykori tankönyveinkben Lenin halála, ill. halálhíre. Vette a távírász. Így kezdődött a történet. Arról, hogy a hírt ki adta le, s ott mi történt - nem volt semmi információ.
A svájci frankban (euróban) történt lakossági eladósodás jelentősége, nagy mértéke és kockázata csak most derült ki. Ennek ellenére a lakosság 98 % feletti arányban folyamatosan törleszti tartozását. Kilenc kereskedelmi bank (Figyelem! Nem az összes devizakölcsönzésben érintett bank!) látszatkönnyítést adott a devizaadósoknak. Erről szerződést kötött a kormánnyal. Így nem igazán érthető az egész, de a történet eleje nyilvánvalóan hiányzik.

A devizahitelezés 2004-ben kezdődött. A bankok hiteleiket kínálták forintban, euróban, svájci frankban, később japán yenben is. A forinthoz kapcsolódott a legmagasabb kamat, a svájci frankhoz a legalacsonyabb. Ez a magyar polgár számára érthető és elfogadható volt, hisz köztudomású, hogy a svájci frank értéktartó és biztos pénz. Mikor a svájci frankot választotta, nemcsak a legolcsóbb lehetőséget választotta, hanem a legbiztonságosabbnak látszót is.

Meg kell említenünk azt is, hogy az átlag állampolgároknak a svájci frank biztonságán kívül a kölcsön kockázatával kapcsolatos egyéb ismeretük nincs. Fogalmuk sincs az árfolyamingadozásból adódó helyzetekről. Ilyen ismeretük a gyakorlatból sincs. Kevesen tudják, hisz az iskolákban nem tanították, hogy 1945 után a kommunisták Magyarországon a világ gazdaságtörténetének legnagyobb inflációját generálták a pengő tönkretétele kapcsán.

A polgár egy-két hónap macerálás után megkötötte a bankkal a szerződést svájci frankról. Folyósítás után szabadon költhette, ill. utalhatta a szükséges összeget - forintban. A polgár nem is látott svájci frankot. Ami a bank és a polgár kapcsolatában létezett, az a magyar forint, mely un. forintszámlán jelent meg. A bank csak forintot fizetett ki.
A szerződés viszont svájci frankról szólt. Úgy, hogy a polgár által magyart forintban igényelt kölcsön összegét átszámították svájci frankra. Azt az összeget pedig X éven át, mondjuk 25 éven át havi részletekben kell visszafizetni mindig az aktuális svájci frank árfolyam alapján forint összegben. Tehát a törlesztéskor sem jelenik meg a polgár és a bank kapcsolatában a svájci frank. Ekkor is csak forint fizetés történik

Eddig e folyamatban a kölcsönt magyar forintban adták és vették fel, s hasonlóképpen magyar forintban törlesztik. A svájci frank csak egy elszámolási technikát jelent. Talán még egy költséget is, a konvertálási költség fizettetését és az egész folyamat instabilitása növelési módját. A szerződés teljesítését illetően (oda - vissza) forint fizetést tartalmaz. A svájci frank belekeverése azt fejezi ki, hogy mennyit. Az egész mintha hasonlítana az egykori KGST klíring rubel elszámolására. Akár nem létező pénzben is el lehetett számolni a tartozásokat. Jelen esetben egy Magyarországon eddig nem létező számítási módról van szó.

A polgár a kölcsön tisztességes mivoltát a svájci frank köztudomású biztonságán kívül a Magyar Állam hallgatólagos jelenlétén keresztül is érezhette. A bank a kölcsönzési folyamat során nem mutatott, és nem is adott egy svájci frankot sem, és csak forint összeget folyósított. Ezt a közjegyző nem kifogásolta. A végbement aktus eredményeképpen a földhivatal a jelzálogot bejegyezte az adós ingatlanára (lakására) svájci frankban (Magyarországon!). Természetesen a földhivatal sem látott egy svájci frankot sem. A bank, a polgár, a közjegyző és a földhivatal egyaránt végrehajtották a nem létező svájci frankról a szerződést. Az ő körükben svájci frank nem létezett, s mindnyájan tudták, hogy a szerződés forintban fog teljesülni.

Ez az egész olyan, mint Pomádé király új ruhája; mindenki "látja", holott nem is létezik.

Budapest, 2008. november 27.

Jakó Ferenc

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazsi és a zsidó
  2008-11-30 19:37:00, vasárnap
 
  Gazsi és a zsidó

Történt egyszer, hogy Gazsinak teljesen elfogyott a pénze. Mindenét el kellett hogy adja, már csak egy színes tévéje maradt.

Jön a tél, a rajkóknak meg csak enni kell adni valahogy. Gondolja, megkérdezi a feleségét, hogy vajon mitévők legyenek.

- Té ásszony, há` mostán mit léhétné csiná`ni?

- Ménnyí él á Kohnhuz, aszt kirjí tűle 100 ezeret.

- Dé há uccsé ádná!

- Csák próbá`d még!

Gazsi felkerekedik, és elmegy Kohnhoz. Bekopog az ajtaján. Kinyílik az ajtó, és ott áll Kohn.

- Jó éstít álássán csókolom á kezsit. Áz á hélyzét, hogy élfogyott á pízünk, már mindent éládtunk, csák égy színes tívínk márádt. Kíne 100 ézér forint hogy á rájkóknák énni tudjunk ádni á tílen.

Gazsi legnagyobb meglepetésére Kohn azonnal megy oda a széfhez, és már hozza is a pénzt. De mielőtt átadná, mondja Gazsinak:

- De aztán tudod-e, hogy 200 ezret kell majd megadnod?

- Gazsinak nincs mit tennie, nagyon kell a pénz, elfogadja az ajánlatot. De Kohn folytatja:

- Gazsi, ennyi nem elég. Azt mondtad, hogy van egy színes tévéd. Hozd el biztosíték gyanánt.

Gazsinak nincs választása, hazamegy és elhozza a tévét. De miután letette a tévét, Kohn folytatja:

- Nézd, Gazsi, amíg te elvoltál, kicsit gondolkoztam: te alkalmi munkákból élsz. Honnét tudnál előteremteni 200 ezer forintot? Ezt őszintén szólva elég nehezen tudom elképzelni. De tudod mit? Most itt hagyod a felét, a többit meg majd csak meg tudod majd keresni valahogy, és később majd megadod.

Gazsi szóhoz sem tud jutni, Kohn meg becsapja az orra előtt az ajtót. Gazsi megy haza lógó orral, és így morfondírozik:

- Most sé pízém, sé tívím, és míg ín lógók 100 ézérrél á Kohnnák...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
O. V. -nak elment a vonatja
  2008-11-30 19:32:45, vasárnap
 
  A gond és baj ott van, hogy az 2004 dec. 5.-i népszavazás körül akkor sem lett volna változás, ha történetesen sokkal többen mennek ki szavazni. Ugyanis, a népszavazás nem kötelezi a parlamentet semmire. Esetleg csupán annyira és akkora a jelentősége, hogy a nemzet egysége jobb lett volna más miatt is. A parlamenti hatalmi pártok, akkor sem lettek volna hajlandóak bármit változtatni, ha a népszavazáson akár 70%-os többség alakul ki az "igen" szavazatokkal. Mit ért el a Fidesz az utóbbi népszavazassal? Pedig milyen nagyarányú volt az "igen"-nel szavazók száma. Normális körülmények között már régen a helyzet miatt bukni kellett volna nemcsak a kormánynak, hanem az egész parlamentnek. Már régen túl kellett volna lenni a rendkivüli választásokon, akkor frissiben. Csak néhány szó kellett volna Orbán V. részéről és elindult volna a lavina megállíthatatlanul, elsöprően. De az, akitől a nép sokat várt el, nem tette meg a tennivalóját. Ide került az ország ahol van. Még mindig vár, de már O. V. -nak elment a vonatja - most már végleg.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borzasztó dolgok történhetnek
  2008-11-30 19:28:29, vasárnap
 
  Hegedűs Zsuzsa: Borzasztó dolgok történhetnek

Ma Magyarországon nem a futballhuliganizmus és a dunaszerdahelyi események jelentik a legnagyobb problémát - mondta Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Fidesz Ifjúsági Tagozata és Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett, Demokrácia és szélsőségek - szabadság és konzervativizmus című konferencián.



A szociológus elmondta: a kormány megszorító politikája a tökéletes ellentéte annak, amit a világon csinálnak Európától Észak-Amerikáig, Japántól Kínáig. Hozzátette: a néhány nappal ezelőtti OECD-jelentés szerint 2010 második felében már beindul a világgazdasági növekedés, de néhány ország nem tud majd ebben részt venni, hanem még inkább leszakad. Elsősorban nem a mostani gazdasági feltételek miatt, hanem azért, mert az adott kormány hibás, a válságot elmélyítő módszereket alkalmaz. Hegedűs Zsuzsa szerint a magyar kabinet válságkezelése ilyen.

A szolidaritás és a gazdasági válságból való kilábalás ugyanazt igényli: növeljék a legrosszabb helyzetben lévők jövedelmét, segélyekkel vagy másmilyen formában, mert a költésük növeli a keresletet, így kevesebb vállalkozó megy tönkre - fejtette ki. Hangsúlyozta: nem lehet csodálkozni, hogy nincs elég rendőr, amikor már most is létminimum alatt van a jövedelmük, és még elvesznek tőlük 15 százalékot.

A szociológus kiemelte: Magyarország gazdasági leszakadásának katasztrofális társadalmi következményei lehetnek, borzasztó dolgok történhetnek. Ma minden harmadik gyerek szegénységben él, magyarul nem eszik rendesen, pedig nem olyan szegény ez az ország, hogy éheznie kelljen a gyerekeknek - jegyezte meg.

A magyar társadalom harmada már jelenleg is a létminimum alatt él, nyomorog, ők még rosszabbul fognak élni; de zuhan következő harmad - ahova tartoznak a pedagógusok, ápolónők, kisvállalkozók - életszínvonala is. Ez egy harmadik világbeli struktúra - fejtette ki Hegedűs Zsuzsa.

InfoRádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyenesei miniszter főállásban
  2008-11-30 19:19:57, vasárnap
 
  Gyenesei miniszter főállásban somogyi kiskirály


2008. november 30. 15:18
HunHír.Hu

Gyenesei István úgy tűnik, nem vette észre, hogy tizennyolc éve lejárt a vidéki kiskirályok ideje, és nem hallgattathatja el az igazságot bármily kényelmetlen is az számára.
szolgai_naptar

Nem cáfolta és nem is cáfolhatja, hogy a fiát alkalmazó kastélyhoz vezető aszfaltút megépítésében meglepő aktivitással ügyködött. A Somogy Megyei Bíróság néhány napja ugyanis megállapította, hogy a Gyenesei István fia által fémjelzett kastélyvállalkozáshoz vezető út építésénél meg nem történt munkáért számlázott a kivitelező. Gyenesei István, aki akkor a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, és a Dél-Dunántúli Regionális Tanács társelnöke volt, azóta kétségbeesetten próbálkozik az igazság elfedésével.

A bíróság szakértői vélemények alapján azonban mára egyértelműen igazat adott a Somogy Megyei Önkormányzatnak abban, hogy az út építésénél több mint tizennégymillió forintnyi pótmunkát soha nem végeztek el. A területfejlesztési tanács által adott támogatást tehát nem arra költötték, amire azt a tanács odaítélte. Az önkormányzati miniszter most hasztalan igyekszik azon, hogy ezeket a tényeket elfedje, elferdítse, a Somogy megyei embereket és országot is megtévessze.

Továbbra sem Somogyért, hanem rokonaiért és üzletfeleiért tesz-vesz. Gyenesei István mindezek után átnevezhetné szervezetét, a Somogyért Egyesület, a saját képére formált Rokonaiért és Üzletfeleiért Egyesületnek, magát pedig ennek élére örökös elnöknek neveztethetné ki.

Csorba Ottó

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=14804
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvénytelen a 13. havi nyugdí
  2008-11-30 19:09:06, vasárnap
 
  Törvénytelen a 13. havi nyugdíj eltörlése?


2008. november 27.

Normakontrollt kérnek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók a 13. havi nyugdíjakról szóló törvény kapcsán, szakszervezetük ezért Sólyom László köztársasági elnökhöz fordul. Kónya Péter szakszervezeti elnök elmondta: a fegyveres szervezeteknél dolgozók esetében 57 év a kötelező nyugdíjkorhatár, így ezreket érint hátrányosan az, hogy a törvény a 62 év alattiaktól elveszi a juttatást.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a 13. havi nyugdíj összegének 80 ezer forintban történő maximalizálást. A módosítás értelmében 2009-től csak azoknak jár az összeg, akik betöltötték a 62 éves nyugdíjkorhatárt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) közölte: sérelmezik, hogy az elfogadott törvény alapján megvonják minden, a 62. életévét be nem töltött nyugdíjas 13. havi járandóságát. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádiónak elmondta: a korhatárt kifogásolják, mivel a fegyveres és rendvédelmi szférában dolgozók esetében 57 év az öregségi nyugdíjhatár, vagyis a rendelet hátrányosan érinti az itt foglalkoztatottakat.

Kónya Péter hozzátette: problémát jelent az is, hogy amíg a 62 év alatti rokkantnyugdíjasok megkapják a 13. havi nyugdíjat, azok a 62 évnél fiatalabb rendőrök, tűzoltók és katonák, akik munka közben sérülnek meg, szolgálati nyugállományba kerülnek, nem jogosultak a 13. havi illetményre.

A szakszervezeti elnök szerint az elfogadott törvény több tízezer embert érint hátrányosan, hiszen a rendszerváltást követően a 150 ezres magyar hadsereget 20 ezer fősre építették le, az utóbbi években pedig sokan vonultak nyugállományba a rendőrségtől és a tűzoltóságtól is.

Mivel a törvényben foglaltak veszélyeztetik a jogbiztonságot, és kimerítik a hátrányos megkülönböztetés alkotmányos tilalmát, normakontrollt kérnek, ehhez pedig Sólyom László köztársasági elnöktől várnak segítséget.

Kónya Péter hangsúlyozta: a szombati demonstráción követelni fogják a 13. havi nyugdíjak megőrzését.

InfoRádió

http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1801&Itemid=31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Szög és olaj” - A
  2008-11-30 19:07:33, vasárnap
 
  ,,Szög és olaj" - Advent

2008-11-30 18:27 barikád.hu



Adventi szokorú

Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés" lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.

Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás véges és kérdéses. Így értem azt, hogy a karácsony a szeretet és advent a várakozás megszentelése.

Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől - szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó szenvtelen vonulását.

Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál amire vár.

Pilinszky János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1988: Grósz fehérterrorral fen
  2008-11-30 19:06:11, vasárnap
 
  11.29.
1988: Grósz fehérterrorral fenyeget

http://index.hu/politika/belfold/tegnapiujsag/2008/11/29/1988_grosz_feherterrorra l_fenyeget/


Ki hinné, hogy Grósz Károly hírhedt fehérterroros beszéde annyira nem ütötte meg a korabeli Magyar Nemzet szerkesztőinek ingerküszöbét, hogy nem szerepel a címoldalon. A Hazafias Népfront lapjának november 30-i száma Gorbacsov értékelésével nyit ("Kivételesen nehéz feladat a politikai reform", hahaha), valamint bőven foglalkozik Ceausescu úgynevezett falurendezési elképzeléseinek nyugati visszhangjával.

A tízezer budapesti kommunista előtt a Budapest Sportcsarnokban elhangzott Grósz-beszédért lapozni kell, itt egy egész oldalon merülhet el az olvasó az MTI tudósításában, és akkoriban nem is volt olyan kicsi egy Magyar Nemzet-oldal.

A fehérterroros részt itt újra végigizgulhatja:

Öt nappal korábban ért véget miniszterelnöksége, ami a Disneylandben tett látogatásáról és a totális kudarcba fulladt aradi találkozóról marad emlékezetes.

A fehérterroros idézet és az alábbi válogatás alapján ma már nehéz elképzelni, miben is rejlett az ő reformkommunistasága. 1987-88-ra világossá vált, hogy - a korabeli szóhasználattal élve - kibontakozás kell, de kibontakozás alatt messze nem rendszerváltást értettek. Grósz fölött nagyon hamar eljárt az idő; egy év sem telt el a fehérterroros beszéde után, és az MSZMP kettészakadt. A kommunista elvei mellett kitartó pártvezért nem sokkal később Leninvárosban leköpdösik, az MSZMP (a későbbi Munkáspárt) nem kerül be a parlamentbe.

És most néhány idézet a BS-ben elhangzott beszédéből:

"Joggal vetődik fel a kérdés, hogy van-e valami rendkívüli oka ennek a mai találkozónak? Szerintem nincs. Egy politikai párt természetes létezési módja, hogy időről időre ilyen formában is megbeszéli teendőit, s megfogalmazza véleményét az időszerű politikai kérdésekről. [...] Közli ellenfeleivel is: szerte az országban birtokolja a sportcsarnokokat, a munkahelyeket, a területeket, és természetesen - ha kell - az utcákat is. (Nagy taps.) Megüzeni, hogy jelen van, nehogy félreértsék vagy rosszul magyarázzák higgadtságát, türelmét, megértését."

Grósz beszéde nagy részét saját kérdései megválaszolására szánta. És - ma már könnyen beszélünk - nem is sikerült jól válaszolnia:

"Felvetődik tehát a kérdés: a szocializmus maga került-e válságba, vagy sem. Nekem határozottan az a véleményem, hogy nem. Nem a szocializmus van válságban, hanem egy gyakorlat, amelyet meghaladott az élet."

Grósznak a pluralizmusról különös képe lehetett, megvalósíthatónak tartotta ugyanis az egypártrendszer keretei között:

"Az egypártrendszer viszonyai között a politikai pluralizmus gyakorlatának egyik biztosítéka és szervezeti kerete a legszélesebb politikai folyamatokat átfogó népfrontmozgalom. Lehetőséget ad a vitára, az eltérő vélemények egyeztetésére, a társadalmi ellenőrzésre, az alkotó közéleti munkára, és így alkalmat ad a hatalom gyakorlására is."

Ma már hátborzongató, hogy 1988-ban még tízezer ember tapsolt Grósznak erre a mondatára:

"Mi, a Magyar Szocialista Munkáspártban levő kommunisták a jövőt az egypártrendszer viszonyai között képzeljük el!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem lehet megállapítani, hogy
  2008-11-30 18:50:13, vasárnap
 
  Az eperjesi ügyész elutasította

"Nem lehet megállapítani, hogy Slota kire gondolt...!
2008. november 30. 14:31 FENET
A papagáj ügyész!

Az eperjesi ügyészség elutasította azt a bűnvádi javaslatot, amelyet a Konzervatív Polgári Párt alelnöke, Ondrej Dostál tett a szlovák nemzetvezér, Slota Ján ellen a magyar nemzet gyalázásért.

Slota magyarellenes kijelentését októberben tette Pavlovcén, ahol egy kettős keresztet avatott helyi szimpatizánsaival.
A szóbanforgó eseményen Slota a magyarokat mongoloknak, elődeiket gyilkosoknak nevezte, a turulszimbólumot pedig a papagájhoz hasonlította.



Az ügyészség szerint: "Nem lehet megállapítani, hogy Slota kire utalt megjegyzéseivel, azaz, kit nevezett gyilkosoknak és kit papagájnak..." Ennek aztán adtál ÜGYÉSZ ÚR!!!

A Konzervatív Polgári Párt nem ért egyet az ügyészi döntéssel, ezért fellebezést nyújtott be!

FE/NET


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Józan Ész halálára
  2008-11-30 18:47:51, vasárnap
 
 
A Józan Ész halálára
(nyugodjék békében)



Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.



Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".



Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.



Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.



Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.



Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.



Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.



Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.



Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé.



Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok.



Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.

Ha még emlékszel rá, küldd tovább ezt a levelet.



Ellenkező esetben csatlakozz a többséghez . ne tegyél semmit.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/92 oldal   Bejegyzések száma: 916 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.