Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/108 oldal   Bejegyzések száma: 1074 
Bosszúhadjárat a sztrájkoló va
  2008-12-31 10:11:34, szerda
 
  Bosszúhadjárat a sztrájkoló vasutasok ellen
2008-12-30. 23:19


Felmondanak a próbaidős vasutas dolgozóknak Borsod-Abaúj-Zemplénben. Cseh Béla Zoltán, a VDSzSz területi vezető ügyvivője szerint a sztrájk miatt bocsátják el őket.



"Megkezdődött a MÁV Start Zrt.-nél a bosszúhadjárat a sztrájkoló munkavállalók ellen" - hangsúlyozta Cseh Béla Zoltán. Véleménye szerint azokat a próbaidős dolgozókat küldik el, akik részt vettek a munkabeszüntetésben. "Sorra mondják fel a munkaviszonyokat azért, mert közülük mindenki támogatta a sztrájkot" - mondta a szakszervezeti vezető.

Körülbelül másfél millió forintba kerül egy műszaki kocsivizsgáló "kiképzése", ezeket az embereket engedik el most. A megyében hét embert érint az elbocsátás - mutatott rá. Szerinte ez országos tendencia, több térségből jelezték már a felmondásokat.

(FN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: karácsonyunkat is fels
  2008-12-31 10:09:45, szerda
 
  Olvasó: karácsonyunkat is felszámolná a kiválasztott nép
2008-12-31. 09:18


Hamarosan hazánkban is megérjük, hogy mások vallási érzékenységének figyelembevétele érdekében eltűnnek a feldíszített karácsonyfák a közterekről, középületekből. Mint a fejlett nyugaton már sok városból. Érdekes, hogy mindig ugyanaz a vallás sunyít a háttérben.

Kis hírveréssel, de megtörtént most Magyarországon is - Budapesten az Országháznál! Karácsonyt követő napon szétvágták az ország karácsonyfáját! Példát mutatva a sok konzumidiótának: ,,Te is szabadulj meg tőle! Még az Újesztendőt se várd meg."

A rövidke híradás szerint az ország karácsonyfájából húsz mázsa tűzifa lett, melyet az ,,Ökumenikus Pénzszerető Szolgálat" elszállíttatott egy rászoruló családnak. Micsoda partneri kapcsolat. Az árterekről nem gyűjtet bezzeg fát a szolgálat, pedig most nagyon sok a fagyoskodó rászorult országszerte.

Évek óta folyamatos kampányt folytatnak a liberális környezetvédők a vágott fenyő vásárlása ellen. Elegendő a HuMuSz honlapjára kattintani és olvasgatni karácsonyi oktalanságaikat:

,,Karácsony táján minden éveben ugyanaz történik: az utcákat ellepik a meg sem vásárolt - később pedig a megvásárolt majd kidobott - fenyőfák kupacai. Néhányat komposztálnak, de a zömét elégetik vagy hulladéklerakóra viszik... Köbméterben, fa-életben, környezetterhelésben mérve nagy árat fizetünk ezért a hagyományért.

- Tegyük a fenyőt a falra!
Karácsonyfát készíthetünk úgy is, hogy egyszerű zöld filcanyagból kivágjuk a fenyőfa alakját. Erre könnyű díszeket aggathatunk, sőt, ha zsebeket varrunk rá, a kisebb ajándékokat el is rejthetjük bennük (így kevesebb csomagolópapír kell).

- Viaszfenyő
Változó méretű, formás fenyőfa alakú gyertyával is nagyszerűen helyettesíthetjük az élő fenyőfát, sőt meggyújtáskor illatát is!

- 3D fenyő
Filcből térbeli kiterjedésű, rongyokkal vagy faforgáccsal kitöltött fenyőfát készíthetünk. Könnyebb, szalmából vagy papírból készült díszeket erre is rögzíthetünk.

- Árnyékfenyő
Pillanatok alatt készíthetünk vékony drótból fenyőfa alakot. Ha ez megvan, a fácskát rögzítsük egy fa lécre, aminek végére gyertyát helyezve a drótfenyő árnyékot vet a falra. Az árnyékkép mérete állítható a drótfenyő és a gyertya távolságának változtatásával."

Vajon ők mit szólnának az egyszerű ropogós zsírpapírra nyomtatott sült libához, vagy az árnyék hanuka gyertyatartóhoz?

Este bárhol Magyarországon szétnéztek már a Kedves Olvasók - mi világít karácsonykor a legtöbb ablakban?



Hétgyertyás világítótest adja az ünnepi fényt. Van, ahol több is világít. A megdöbbentő, hogy a többségnek fogalma sincsen, mit jelent a hanuka. Úgy járnak majd, mint a szíriai görögök vagy gázai palesztinok?

Johan

http://kuruc.info/r/1/32723/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Livni nem mondaná, hogy olykor
  2008-12-31 10:07:34, szerda
 
  Independent: Livni nem mondaná, hogy olykor a civilek is árat fizetnek, ha azok zsidók volnának
2008-12-31. 06:00


INDEPENDENT
independent.co.uk

Robert Fisk, a független brit lap világhírű közel-keleti tudósítója két cikkben foglalkozik a gázai mészárlással. Az egyikben arról ír, hogy nagyon könnyű ,,leszelni" a palesztinok történelmét, amelynek eredményeként, csak a mát nézve, azonnal hamis képet kapunk. Ha nem ezt tesszük, akkor például kiderül, hogy ma a Gázai-övezetben élő palesztinok nagy része 1948-ban menekült oda az izraeli etnikai tisztogatások elől azon Aszkalaanból, amelyet most Asdodnak hívnak és amelyet kétségbeesett ellenállásukban a ,,gázai pöcegödörbe" kényszerített palesztinok lőnek. Fisk cikkében idézi Cipi Livni izraeli külügyminiszter azon kijelentését, amely szerint - utalva a palesztin civil áldozatokra - ,,olykor a civilek is árat fizetnek". Ezt az érvet persze nem használná, ,,ha az áldozatok a másik oldalon lennének". Mint ahogyan az American Enteprise Institute (neokon) agytröszt - ,,amely papagájként ismétli az izraeli érveket" - sem használná azt az érvet, hogy ,,nincs értelme az áldozatok számával játszani", ha az áldozatok izraeliek lennének. Fisk másik cikkében (A vezetők hazudnak, a polgárok meghalnak és a történelem tanulságait figyelmen kívül hagyják) Madeleine Albright volt amerikai külügyminisztert idézi, aki egyszer kijelentette: ,,Izraelt tartják ostrom alatt". ,,Mintha palesztin tankok lennének Tel-Aviv utcáin", reflektál Fisk. Miután kifejti, népszerűsége megerősítése szempontjából mind az izraeli kormánynak, mind a Hamásznak jól jön az izraeli mészárlás, cikkét ezzel a mondattal zárja: ,,Valahol keleten - egy barlangban? pincében? hegyoldalon? - egy jól ismert, turbános ember mosolyog".

***


Egy gázai mecsetet ért izraeli légitámadás során az imaház melletti épületben egy szobában alvó öt palesztin lánytestvér vesztette életét.

***


A lap vezető politikai karikatúráján Barack Obama kíván a világnak boldog új évet, miközben a nyomorult állapotban, két kuka között a földön fekvő földgolyó utolsó erejével visszainteget neki.

(Lovas - MN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelben tanulják az afgánirt
  2008-12-31 10:05:04, szerda
 
  Izraelben tanulják az afgánirtást a csehek
2008-12-31. 09:25


A prerovi bázis 55 katonája és Mi-171-es helikopterek hajtottak végre felkészülési feladatokat Izraelben. A cseh haderő egységei valós, sivatagi körülmények között készülhettek izraeli vendéglátóik jószándékú szakmai segítségével megtámogatva a nehéz és kockázatos éles harci bevetésekre. A két hétig tartó hadgyakorlat során közel 900 repülést hajtottak végre a forgószárnyasok és személyzetük.

Petr Schvarz, a különítmény parancsnoka (akinek nemcsak a gépét lehet az orráról és a farkáról megismerni) elmondta, hogy rendkívül sokat számít a felkészülés során az afganisztánihoz nagyon hasonló, száraz, sivatagi domborzati és éghajlati körülmények, valamint az izraeliek hatalmas tapasztalata az ilyen területeken végrehajtott hadműveletekben. Bevetéseket hajtottak végre éjjel és nappal is, gyakorolták az ismeretlen, ellenséges terület feletti manőverezést. Az izraeli oktatók hatékony segítséget nyújtottak a támadó jellegű deszant bevetések és az ellenséges területről történő evakuációs manőverek gyakorlásában egyaránt.

(Háború művészete nyomán)



http://kuruc.info/r/4/32724/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazafias Magyarok Szövetsége k
  2008-12-31 10:03:20, szerda
 
  "Vissza a zsidók által elorzott magyar vagyont"

2008. december 30. 15:53
HunHír.Hu-információ

"Ki kell tiltani Magyarországról az összes izraeli érdekeltségű vállalatot, ingatlan-, média-, valamint biztonsági céget, fel kell számolni az összes izraeli magán hadsereget, meg kell tisztítani a moszados ügynököktől a titkosszolgálati intézményeket és fedőszerveket, ezzel egyidejűleg a Moszadot ellenségnek kell nyilvánítani".

A palesztin nép kiirtására irányuló Cipi Livni által vezetett izraeli terrorgépezet megállítására csak a legszélesebb nemzetközi-társadalmi összefogás esetén nyílik reális esély. Nyomást kell gyakorolni a nemzetközi szabadkőműves, cionista gyökerű politikai ,,elit" tagjaira szerte a világon tiltakozó demonstrációk sokaságával.

Ne higgyünk sem nyíltan megfélemlítő, sem suttogva leszerelő propagandájuknak, hogy úgy sincs értelme szembeszállni a túlerővel, mert a palesztin nép mostani harcának üzenete éppen az, hogy ha győzelmet egyelőre nem is arathat felette, de a hamis kiválasztottság-tudatból fakadó vad, törzsi sovinizmus igazi arcát elénk tárja.

Ezáltal arra készteti a világot, hogy álkeresztyéni beszentült naivitás és a cionista sajtó félrevezető manipuláció-hadjáratának eredményeként előálló hiszékeny bedőlés helyett komolyan vegye a legsötétebb faji alapú kizárólagosságra törekvés egész emberiségünket fenyegető veszélyét, s felkészüljön az ellene való hatékony együttes fellépésre.

Kiváltképp igaz mindez hazánkra, melyet az izraeli terrorállam kíván elfoglalni, államelnöke Simon Peresz országhódító deklarációja szerint. Ki kell tiltani Magyarországról az összes izraeli érdekeltségű vállalatot, ingatlan-, média-, valamint biztonsági céget, fel kell számolni az összes izraeli magán hadsereget, meg kell tisztítani a moszados ügynököktől a titkosszolgálati intézményeket és fedőszerveket, ezzel egyidejűleg a Moszadot ellenségnek kell nyilvánítani. Továbbá a rendvédelmi, az igazságszolgáltatási, a közigazgatási, a tájékoztatási és a népképviseleti szerveknél minden izraeli-magyar kettős állampolgárt tisztségéből haladéktalanul el kell távolítani, az izraeliek által elorzott magyar vagyont pedig haladéktalanul el kell kobozni.

Aki ezen követeléseket túlzónak tartja, ajánljuk figyelmébe a palesztin nép történelmét, a most zajló gázai népirtást, s nem utolsósorban a magyar nép történelmét, s jelen életében politikai bűzhödt szalonjának mélységesen túlzó hallgatását Gázáról és a pereszi országhódítás már eddig megvalósult tényeiről.

Szövetségünk a fentiek értelmében mindenkit felhív arra, hogy vegyen részt a Budapest Szabadság téri Hazatérés Templomában 2009. január 4-én, Újév első vasárnapján a délelőtt 10 órakor tartandó palesztin-magyar szolidaritási istentiszteleten. Részvételünkkel ítéljük el az izraeli terrorállam népirtó és országhódító offenzíváját, s az annak ideológiai támaszául szolgáló, a keresztyén felekezetekben uralkodóvá tenni kívánt gyakorlatot, mely a hamis kiválasztottság-tudat mammonimádatának áldozik, a Szentháromság egy, örök és igaz Istennek színlelt hódolatával egy időben.

Szövetségünk egyúttal pályázatot hirdet:"Izrael 60 éve az irgalmas samaritánus szemével" címmel, mely az elmúlt esztendő ,,ünnepi" megemlékezéseiből kimaradt tényeket fogja a nyilvánosság elé tárni a Budapest Szabadság téri Szabó Dezső Katakombaszínházban fotókiállítás keretében - áll a Hazafias Magyarok Szövetsége közleményében.

(Fotó: Newjság)


Hozzászólás


miranda - 2008.12.31. 00:50
A Byzantine birodalomban 1200 évig a zsidók semmiféle pozíciót nem tölthettek be, még gyermekeket sem taníthattak. Aztán a törökök szétverték Byzantinet és itt az eredménye.

gyilkosgaloca - 2008.12.30. 22:55
A zsidók nem véletlenül akarnak két Las Vegast is létrehozni hazánkban, ez a pénzmosás legegyszerűbb módja, ezek létesítését is meg kell akadályozni. Ez a zsidó maffia!


2T - 2008.12.30. 20:35
betli

Nem hiszem! Amerika és a többi talpnyalója biztosan segitene a terrorista államon...
Szerintem még innen is menne "békefenntartó", sajnos!


2T - 2008.12.30. 20:32
Vissza a zsidók által elorzott" marha vagont?
Övék lehet!
Még mozdonyt is kapnak, csak menjenek!
1.-6. vágány israel
5.-25. vágányok Lengyelország!



betli - 2008.12.30. 20:25

RE:Tetko4 - 2008.12.30. 19:05
Itt már békés megoldás nincs a MAGYAROK egyetlen reménye ha most a zsidokat elverik jó alaposan az Iszlamista erők. Mert ha igen akkor legyengülnek annyira hogy kussoljanak és akkor van reményünk ellenkező esetben nekünk is az a sorsunk mint a PALESZTINOKNAK, csak idő kérdése mikor lőnek megint belénk mint 2006-ban. Csak most már éleslőszert fognak használni mert látják hogy a MAGYAR saját magát sem védi meg. A PALESZTIN ki hajtja őket onnan még ha mindannyian beledöglenek is. ÉS MI ????????
SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT AMIT A MAGYAR NÉP TESZ!
PARAZITA MENTES SZEBB JÖVŐT!!!


betli - 2008.12.30. 20:16
Jó a cikk és igaz is de gyanítom ezzel már elkéstünk :(
DE A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA!!!
PARAZITA MENTES SZEBB JÖVŐT!!!
Tetko4 - 2008.12.30. 19:05
Nagyon helyes amit írnak! Szó szerint ezt kell tennünk, és ez még a legbékésebb megoldás!


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=15554
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilt levél Veres elvtarsnak!
  2008-12-31 09:16:26, szerda
 
  Nyilt levél Veres elvtarsnak!

A szeretet ünnepén Veres Janos pénzügyminiszter a következöket
nyilatkozta a Népszavaban:
Szigoruan ellenörzik az IMF-hitel felhasznalasat /a kormany a
helyén van/
De "ha Orbannak lehetösége lenne ra,biztosan ellopna ezt a pénzt"

Kedves Veres elvtars ez annyit jelent. "ha a Marinéninek kereke
lenne,akkor vonat volna"
De nincs kereke, ezért nem is vonat.

Veres elvtars ön pontosan tudja,hogy Orbannak semmi lehetösége nincs
arra,hogy a pénzt ellopja, mert azt
önök a 6 éves kormanyzasuk alatt mar elloptak
ezért kellett az IMF-hitelt felvenni.
.
Önök kormanya azt is pontosan tudja,hogy kik loptak el a közpénzt
egyszer majd erröl is el kell szamolni az MSZP-SZDSZ-MDF kormanynak.

Ha csak az eddig folyamatban lévö MSZP-SZDSZ tagjai altal
különlegesennagyértékre, bünszövetkezetben elkövetett büncselekmény
sorozatot nézzük maris talalhatunk sokszaz milliard jogtalanul
eltulajdonitott közpénzt.

Ha ön Veres elvtars a sajat hazuk tajan keresné a közpénzeket több
sikert érne el!

Igy önnek ezek utan csak egy sikerélménye marad, kénytelen tudomasul venni
hogy "Marinéninek nincsen kereke,tehat nem is vonat"

"Tévedni emberi dolog,masra kenni még emberibb" az MSZP-SZDSZ -MDF
köreiben!

B.U.E.K az egész orszagnak!

Kassai Laszlo
Svajc




Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napról napra gyengül a Zuschla
  2008-12-31 09:15:31, szerda
 
  Ablonczy Bálint, itthon@hetivalasz.hu
8. évfolyam 45. szám, 2008.11.06

Napról napra gyengül a Zuschlag-per alapsztorija: immár nem az
ifjúságpolitikai belügy, a pályázati pénzek elsíbolása, hanem az MSZP
hálózatának működése áll a középpontban.
A rajtakapott politikus kezét a legutolsó pillanatig fogták - a volt
pártpénztárnok és több helyi erős ember.
Nemszavazók, politikusellenesek klubja - a legnépszerűbb hálózatépítő
portálon ennek a közösségnek is tagja Lados István.
A Zuschlagper másodrendű vádlottjának politikusellenessége már csak eső után
köpönyeg.
Ő is érzi, hogy az okirat-hamisítások, fiktív számlák kiállítása és
pályázatok összedobása miatt komolyan megütheti a bokáját. Éppen ezért
Lados, Zuschlag János korábbi személyi titkára részletes beismerő vallomást
tett az ügyészségen.


Ami bizonyos: nem csupán arról van szó, hogy néhány gátlás nélküli ifjú
baloldali rájárt
a civilszervezeteknek szánt forrásokra, hanem napvilágra kerül a szocialista
hálózat működése is.
Zuschlag azért szemtelenedhetett el, mert bizalmi tőkéje sokáig megmaradt.
Pártkarrierje során befolyásos emberek oldalán mutatkozott, erős
érdekcsoport tagja volt.
Hozzá lojális emberek nemcsak az MSZP-n belül, hanem az államigazgatásban is
akadtak - legalábbis egy ideig.


A per során rituálisan ismétlődő mondatok arra utalnak, hogy szinte minden
pályáztatással foglalkozó szervnél volt
olyan tisztviselő, aki felfigyelt a Zuschlaghoz köthető szervezetek
dokumentációjának primitívségére (aláírások hamisítása, szó szerint egyező
kérelmek stb.), vizsgálat azonban soha nem lett a dologból.
"Ocsovai Tamáséknál úgysem ellenőrzi a pályázatokat senki (...) Ocsovai
mondta,
hogy jobban vigyázzunk az aláírásokra" - idézte Zusch lag szavait
vallomásában Lados,
felvillantva, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 2002-2004
között működő
helyettes államtitkárának személyében jó barátot tudhatott maga mellett a
szocialista politikus.


Ocsovai a pályázat-ellenőrző tanácsot is vezette, így értesíthette a
kompániát, ha valamelyik elszámolással gondok adódtak. Zuschlag arra is
törekedett, hogy embereit elhelyezze a stratégiai pontokon: a szintén
ifjúsági, civilszervezetek pályázataival foglalkozó Közép-Magyarországi
Regionális Ifjúsági Tanácsnak például az a Tóth Cecília lett az
irodavezetője,
akinek édesapja 1998 és 2002 között Kiskunhalas szocialista támogatással
megválasztott polgármestere volt.
Igaz, ennek ellenére nem mentek olajozottan a dolgok, információink szerint
Zuschlag többször vitába keveredett
a valódi szervezetek valódi pályázatait előnyben részesítő tanácsvezetéssel.


A pályázatokon nyert pénz (a vádirat szerint 75 millió forint) a személyes
kiadások fedezése mellett elsősorban a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták
Mozgalma (Fibisz) és a kiskunhalasi MSZP-szervezet működtetésére ment.
Azaz: Zuschlag, illetve a vele egyívású ifjúszocik párton belüli pozícióinak
erősítésére.
A mozgalmárkodásból már javarészt kinőtt, de együtt mozgó fiatal politikusok
lobbicsoportja a Mozaik Klub volt
- ennek tagjaként működött Zuschlag is.
A 2004 elején megalakult tömörülés és a párt ifjúságpolitikával is
foglalkozó gárdája átfedést mutatott:
Arató Gergely, Ujhelyi István, Nyakó István mellett Zuschlag is tagja volt
mindkét csapatnak.

Ők mindanynyian ott voltak azon a vacsorán, amelyet 2004 januárjában
szerveztek Gyurcsány Ferenc akkori ifjúsági és sportminiszter, valamint az
MSZP-frakció szakpolitikusai részére.
Lados István szerint a tárcavezetővel rossz viszonyt fenntartó Zuschlag
Aratót kérte meg,
hogy beszéljen érdekében Gyurcsánnyal.
A két politikus félrevonult, majd egy idő után a jelenlegi miniszterelnök a
már Őszödről ismert szavakkal
és stílusban üvöltött át az éttermen, felróva Zuschlagnak, hogy már megint
baj van a pályázataival.
Ha az eset megtörtént, aligha tartható az a miniszterelnöki védekezés, h
ogy tárcavezetőként nem volt rálátása a mostani elsőrendű vádlott üzelmeire.

A Mozaik Klub tagjait nemcsak a hasonló életkor, hanem a módszerek is
összekötötték
- az idősebb generáció rossz szemmel nézte a fiatalok eszközökben nem
válogató területfoglalási kísérleteit Hajdú-Bihartól a nyugati végekig.

Zugló és Zuschlag

Zuschlagot még 2003-ban gyanúsították meg hivatalosan azzal, hogy része volt
a Vas megyei Fibisz-szervezet
fiktív tagokkal való feldúsításában.
Akkor, amikor a később szintén mozaikossá vált Tóth Csaba kísérletet tett a
megyei MSZP elfoglalására
- hasonló módszerekkel. Bár Tóthot végül sikerült a megyéből eltávolítani, a
politikus hamarosan a zuglói MSZP elnöke lett.
S hogy, hogy nem, Lados István is a XIV. kerületi önkormányzat külsős
bizottsági tagjaként mutatkozhatott egy idő után.
A zuglói szocialistáknak nem ez az egyetlen kapcsolódási pontja a
Zuschlag-ügyhöz:
a korábban szintén mozaikos Arató Gergely oktatási államtitkár felesége,
Kinisch Andrea ugyanitt önkormányzati képviselő.
Ő papíron tagja volt az egyik fiktív szervezetnek, a Holnap Városáért
Egyesületnek, amelyet férje "vezetett",
s amelynek ké sőbb a per harmadrendű vádlottja, Katus Ferenc lett az
"elnöke".

Pártfinanszírozási kísérlet is köthető a Zugló-Zuschlag-tengelyhez.
Lados elmondása szerint két fiktív egyesület is pályázott az MSZP Táncsics
Mihály Alapítványához.
Az elnyert kétszer félmillió forint pedig a szintén Zuglóban induló Csiha
Judit és Baráth Etele kampányára ment
- a két érintett már tavaly, a vallomás kiszivárgásakor cáfolt.
Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány vezetője tagadta, hogy MSZP-aktivistákat
biztatott volna a pályázásra, ez által is pluszforrásokat te remt ve a
2006-os kampányra - a pártalapítványok költségvetési támogatását
szigorúan tilos kortescélokra fordítani.
Tény azonban: az alapítvány honlapján mai napig megtalálható az a kiírás,
amelynek beadási határideje 2006 januárja,
s amelyen civilszervezetek pályázhatnak legfeljebb 500 ezer forintra.
A támogatás "kommunikációs programokra, rendezvényekre, illetve hírújság
valamennyi formájára,
valamint azok megvalósítását szolgáló eszközökre" fordítható. Mindezt nem
nehéz egy választási kampányban adódó feladatokra átváltani.

Üzleti kapcsolat


Zuschlag János pártbéli beágyazottságának köszönhetően sokáig mindent
túlélt.
A holokauszt áldozatain való viccelődés miatt ugyan 2004-ben le kellett
mondania parlamenti mandátumáról
(a per névadója később azzal hencegett, hogy jelentős összeget kapott
ezért),
ám erős emberek fogták továbbra is a kezét; például a baranyai lobbi
prominensei.
Zuschlag a Puch László korábbi pártpénztárnok stábja által tulajdonolt és
vezetett Horizont Zrt.-től kapott
havi fizetést (az ingatlanos cég az MSZP Köztársaság téri székházának
magánosításában is közreműködött).
Zuschlag tanácsadói "szakértelmére" 2005-2006-ban igényt tartott a KISZ KB
utolsó első titkáraként ismert,
ma az MSZP pénztárnoki vonalához kötődő Nagy Imre is, pontosabban: a
tulajdonában álló Corex-Bioner nevű cég.


Amikor 2005-ben gyülekezni kezdtek az első viharfelhők, Zuschlag a szintén
baranyai Lusztig Péter
- volt rendőrtábornok és korábbi MSZP-képviselő, akkoriban Lamperth Mónika
belügyminiszter tanácsadója - segítségét kérte,
hogy kapcsolatot találjon az illetékes szervekkel.
Akkor még nem is lett baj: egyéves eljárás után a Bács-Kiskun megyei
rendőrség senkit sem gyanúsított meg.
A hátország segítségétől megtámogatva Zuschlag ismét pártbéli karrierről
álmodott.
Egy évvel mandátumáról való lemondása után, 2005 szeptemberében őt
választotta meg elnökévé az MSZP
(fiktív tagokkal felduzzasztott) kiskunhalasi csoportja, majd a szocialisták
megyei szervezetének ügyvezető elnöke lett.
2006-ban pedig nemcsak ő került be a közgyűlésbe és újrázott a kiskunhalasi
képviselő-testületben, h
anem megyei mandátumhoz segítette a most szintén vádlott Katus Ferencet,
és helyi pozícióhoz jutott az azóta befolyással való üzérkedéssel megvádolt
Weiszenberger László is.

Permanens harc a korrupció ellen

"Brutális" és a "magyar jogrendben szokatlan" korrupcióellenes csomag
kidolgozására tett ígéretet
Gyurcsány Ferenc.
A részleteket Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter dolgozza
ki;
sajtóinformációk szerint a csomag főbb pontjai amerikai mintára készülnek.
Például a korrupciógyanús ügyletet bejelentő személy díjazásban részesülhet
- amennyiben a bűnügy nyomán az állam bevételhez jut.
A tervezet bejelentésének körülményei nagyban emlékeztetnek az egy évvel
ezelőtti nekibuzdulásra:
akkor is elkezdett hullámokat vetni a Zuschlag-ügy, ráadásul elérhető
közelségbe került a Fidesz 2006-ban meghirdetett népszavazásának kiírása.
Gyurcsány Ferenc 2007 októberében "tisztasági csomagot" javasolt.


A miniszterelnök egy éve sem fukarkodott a bombasztikus jelzőkkel:
"Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi szabályainak megalkotását",
"vagyonosodási vizsgálat elrendelését"
fontos köztisztviselőknél, minisztériumi vezetőknél, képviselőknél,
"átlátható" párt- és kampányfinanszírozást ígért.


A Zuschlag-ügy hatását jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc a pártok ifjúsági
szervezeteinek finanszírozását is rendezte volna,
és azt óhajtotta, hogy "pártközeli civilek" ne kaphassanak állami
támogatást.
A szocialista frakciónak nem akarózott támogatni a nagyívű javaslatot,
mert annak része volt a polgármesteri és képviselői poszt
összeférhetetlenségének kimondása.
A miniszterelnök azzal próbálta zsarolni képviselőtársait, hogy népszavazást
kezdeményez, amennyiben nem támogatják ötleteit.
A korrupcióellenes hevület végül ötpárti tárgyalásokat követően szépen
elaludt.
A kételkedők máris ezt a jövőt jósolják az aktuális miniszterelnöki
programnak.











Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januártól jön az ingatlanadó!
  2008-12-31 09:07:48, szerda
 
  Eldöntötték: Januártól jön az ingatlanadó!

A betörőknek kedvez addig az új törvény?
Beidegződött struktúrák
[2008.12.27. 09:47]

2009. január 1-jén lép életbe az építésügy, a településfejlesztés
és -rendezés körébe tartozó dokumentációk központi nyilvántartásáról szóló
új kormánytervezet.


Tudni, tudni és tudni

A kormány célja az volt, hogy 2009-től egy olyan egységes központi egyedi
műleírásokra lebontott
épület-adatbázist állítson fel, amit az ország bármelyik állampolgára
- információink szerint akár az adóhatóság is - bármikor elérhet.

A kormányhatározat (277/2008.) a törvény januári hatálybalépés előtt, a
181/1999. törvényre hivatkozva
már most kötelezi a beruházókat, a fejlesztőket, vagy a felszámolókat, hogy
az ország összes műtárgyának
építésügyi-műszaki tervdokumentációját, tervtárát (ideértve a bauxitbeton és
martinsalak felhasználásával készült építményekre vonatkozó
nyilvántartásokat és dokumentációkat is), területfejlesztési koncepciókat,
helyi építési előírásokat,
valamint a még csak ötlet szintjén megjelenő önkormányzati vagy beruházói
programok és területrendezési tervek
másodpéldányát ingyen bocsássák át a Dokumentációs Központnak.
A rendelet hatálybalépését követően az építőipar kivitelezési
tevékenységéről, az építési naplókról, valamint a kivitelezési dokumentáció
tartalmáról szóló megvalósítási dokumentumokat szintén csatolni kell
januártól
a dr. Benedek János vezette VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és
Urbanisztikai Kht. által működtetett
Dokumentációs Központnak CD-n vagy DVD-n.
A rendelet megköveteli azt is, hogy azokat a szakértői véleményeket is
csatolni kell ezen túl,
amelyek az építmények vagy telkek állapotáról szólnak, különös tekintettel a
szintén januártól kötelezővé tett
energiatanúsítványra -, a zöld kártyára.


Bedobhatjuk a kesztyűt?
Millennium Média

Nincs titok

A novemberben elfogadott kormányrendelet kitér arra is - külön jogszabályok
alapján -,
hogy ezen kívül januártól mindig csatolni kell majd a kéményseprők műszaki
felülvizsgálataikról szóló szakvéleményeit, a használatbavételi
engedélyezési eljáráshoz benyújtott közműszolgáltatói nyilatkozatokat,
valamint a geodéziai, geotechnikai szakvéleményeket is.
Az építmények vagy telkek műemléki régészeti védettségére, valamint a helyi
építészeti és természeti értékek védelmére,
az azokkal összefüggő tilalmakra, korlátozásokra vonatkozó határozatok,
rendeletek, nyilvántartásba vételi és területi adatok; a településrendezési
eszközökre, továbbá a tilalmakra, korlátozásokra vonatkozó önkormányzati
határozatokat, rendeleteket is szintén kötelezően csatolni kell majd
januártól.

Az építész felel érte

Az új rendelet azonban nem elégszik meg ennyi adattal. További terv- és
információszolgáltatást ír elő a tervezőknek
például az épületek használatbavételi vagy fennmaradási engedély
jogerősségéről, amit a kiállítás dátuma szerinti naptári negyedévet követő
30 napon belül be kell szolgáltatniuk PDF formátumban 100 MB terjedelemig,
vagy - 100 MB terjedelem felett minden esetben, csak egyszer írható
elektronikus adathordozón postai úton.

A mindenkori adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az építtető nevét,
megnevezését, címét; az építési, módosított építési, továbbépítési,
használatbavételi vagy fennmaradási engedély számát; az építmény címét,
helyrajzi számát,
megnevezését; a tervező nevét, megnevezését; szakvélemény benyújtása esetén
a szakértő nevét is.

http://www.ingatlanmagazin.com/iread/7105#bb_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézzük meg ki, mit lop
  2008-12-31 09:04:01, szerda
 
  Lista:




Ki mint él, úgy ítél! Nézzük meg ki, mit lop

Avagy Veres szerint Orbán ellopná az IMF hitelkerete


Veres János pénzügyminiszter egy napilapban azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor ellopná az IMF hitelkeretét. Úgy folytatta, hogy ki mint él, úgy itél. Nézzük meg milyen nagy igazságot mondott a pénzügyér. Mert ki mint él.... Vizsgálódjunk.

Kapcsolódó cikkek:

Veres: Orbán lenyúlná az IMF-től kapott pénzt

Mert volt már közpénzügyi államtitkár is. Meg Új rend kormánybiztosa is. Meg Fair Play is.

Valószínű, hogy rosszul gondolom, hogy az alább felsorolt emberek, sőt politikusok hova tovább az elit- a Fair Play jegyében cselekedtek!

Zuschlag János, Weiszenberger László.

De még ott van a libás gordonka.

Az ügyek elévülése miatt felelősségre nem vont Bársonyos Reformer Fair Play Ferenc.

Eszembe jut a kiskunhalasi csoda fiatal szocialista lehallgatott telefonbeszélgetése: Feri, akinek 4 milliárd van a zsebeiben, és nem engedi kibontakozni őt. ( Értsd Zuschlagot.)

De hát milyen Feri?

Hiszen olyan sok Feri van az MSZP-ben. Igaz, hogy akinek négy milliárdja van, abból kevés van.

Még Feriből is.

Nézzük a szocialisták folyamatosan bővülő listáját

Mazsolázzunk a közelmúltból.

Kodela László a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkára. A volt helyettes államtitkár, aki 2003-as távozása után a Magyar Hivatalos Közlönykiadó elnök-vezérigazgatója lett, 1 év börtön 2,4 millió pénzbüntetésre ítélték első fokon. Természetesen a volt helyettes államtitkár nem értette, hogy miért keveredett a Kulcsár ügybe. 18 millió forint bevételkiesést okozott az államnak, mert az adóbevallásában nem tüntette fel a sztárbrókertől kapott valutáját. Amikor kiderült az ügy, befizette az adót.


Pénzes Sándor kislétai szocialista polgármester. 1 év 8 hónap több mint 18 millió Ft adócsalás, 3 rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás. 2006-ban Veres János lobbistája volt.


Csonka Gábor. Lendvai Ildikó korábbi kampányfőnöke. 3 év és fél millió forintos pénzbírság, 6 milliós vagyonelkobzás, vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés.


Rácz Péter. Az ítélet másfél év felfüggesztett és 1 millió pénzbünti, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés. Ő az aki, 14,2 millióért eladta a csillebérci tábor 200 m2-es vadászházát ami 94 milliót ért.


Kaszab Csaba. A volt X. kerületi szocialista alpolgármester. Vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság. Nem jogerősen két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint megfizetésére kötelezték.


Kabai Károly. Kabai Károly 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a legutóbbi választási ciklusban pedig 2007-ben történő lemondásáig a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. 3 és fél év börtön, adócsalás, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett jelentősen nagy kárt okozó csalás és magánokirat hamisítás. Kabai Károly és Veres János nyírbogáti fémfelvásárló cége 1991 és 1994 között is hamis számlák alapján igényelt vissza áfát. Ezzel kapcsolatban a pénzügyminiszter azt nyilatkozta: A vizsgálatok lefolytak, a vizsgálatok személyemet nem érintették, ebből következően nem értem, hogy miért feltételezi bárki azt, hogy a céget egyébként nem érintő vizsgálatoknak rám nézve lenne negatív hatása. Veres János Híradónknak azt mondta, már az 55 millió forint is visszakerült az államhoz (2007. október 14-én)

Minden mesének van néhány tanulsága

Két érdekes tanulsága azért van a pénzügyminiszter felettébb érdekes nyilatkozatának. Biztosan Orbán Viktor áll a felsorolt esetek mögött.

Végül is, majd hét éve nem kormányoz!

Az is érdekes, hogy az adócsalás, a korrupciós kenőpénz elfogadása előbb-utóbb inkább utóbb- börtönbüntetés esetén pszichés betegséget okoz az elkövetőknél. Lehet, hogy a pénz nem boldogít? Csak bolondit? Hiszen sokan kértek pszichiátriai állapotukra való tekintettel halasztást.

A másik tanulság. Olyan kormányunk van, aki most csúcsra járatja az országot, és mindenkivel összefogna. Ez a kormány üzenget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyermekded plakátjain. Valamint az elbulvárosodott kormányszóvivői tájékoztatókon. Szerintem mindenkit megnyugtat az a tudat, hogy ez a cselekvőképes kormány száll szembe a feketegazdasággal, a korrupcióval!

Sárkányölő Szent György módjára- az IMF-el választási koalícióban- fél kézzel legyőzi a gazdasági és pénzügyi válságot. Heroikus küzdelemben megvédik a forintot a spekulánsok támadásaitól. Minden a legnagyobb rendben van!!

A Magyar Köztársaságnak olyan miniszterelnöke van aki nagy felelősséggel kormányoz, és nem lódít!

Nem trükközik, inkább kimondja a fájdalmas igazságot!

Például olyanokat: nem kell félni, nem fog fájni.

Pénzügyminiszter úr megnyugodhat.

Orbán úr nem fogja tudni lenyúlni az a temérdek pénzt.

Az IMF és a magyar kormány legnagyobb dicsőségére a szerződés úgy lett köttetve,

hogy 2010 márciusáig lehet lehívni.

Addig nem lesz kormányváltás. Sajnos!

Önök ezt az utolsó fillérig el is fogják költeni.

Köszönjük János!


Lőrincz Miklós


Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
meddig csupaszodunk..
  2008-12-31 00:14:58, szerda
 
  Kristóf Attila: (meddig csupaszodunk...)
2008. december 30. 08:56


MNO
Kristóf Attila: Én nem tudom, hogy önök gondolkoztak-e azon, hová kellene elküldeni a celebeket. Afrikában elég meleg van ugyan, de mégis... Annyi biztosnak látszik, hogy kies hazánkban a ,,sztárok" és a toprongyok között nincs nagy lelki különbség, mi több, hírességeink közel azonos szellemi szintet képviselnek a ,,művészetekben" és a politikában. Ha megfigyeljük, mekkora szókincsből válogat mondjuk egy MSZP-s középkáder egy-egy magnóra vett és nyilvánosságra került telefonbeszélgetés során, rájövünk, hogy Gyurcsány hozzájuk képest oly választékos, mint egy jól nevelt papagáj.

Magyar Nemzet, 2008. december 30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/108 oldal   Bejegyzések száma: 1074 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.