Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/33 oldal   Bejegyzések száma: 326 
Jogellenesen motoztak
  2008-07-27 23:53:52, vasárnap
 
  Jogellenesen motozták a turulvédőket
2008. július 26. 18:07 hírtv - HunHír.Hu

Jogellenesnek tartják jogvédő szervezetek, hogy a rendőrség válogatás nélkül megmotozta a XII. kerületi turulszobornál tartott csütörtöki tüntetés résztvevőit.

Schiffer András, a Társaság a Szabadságjogokért volt ügyvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta, bűncselekmény megalapozott gyanúja kellett volna ahhoz, hogy az egyenruhások előzetesen átvizsgálhassák az összes résztvevőt. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársa pedig arra emlékeztetett, a rendőrségi törvény csak kivételes esetben jogosítja fel a tömegrendezvényeket biztosító rendőröket a velük ellentétes nemű tüntetők megmotozására. A kordongyűrűt mindkét jogvédő a gyülekezési jog korlátozásának tartja, miután ellentüntetést nem jelentettek be a szobor környékére.

Kapcsolódó hírek:
* Turulvédők képekben
* Rendőröket mentett a Magyar Gárda
* Rendőrhegyek, elszállított autók, mert ez a Turul
* Tüntetés: igazoltatások, motozások a fővárosban

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rácslovagok
  2008-07-27 23:52:44, vasárnap
 
  Mit tettél rendőr?
Nincs benned szégyen?

Rács rács hátán. Kapu, csikicsuki, fenyegető motozósorfal. Szégyen!
Emlékezzünk együtt a Turul szobor védőivel 2008 július 24-re!

Hogy nincs bennetek félelem, megszoktuk. Azt is, hogy miért nincs, és hogy ezt a ferdített tudat és lelkiállapotot miként érik el pszichétek legaljának rejtekén fentről. Hogy állat módjára kegyetlenek vagytok, megtudtuk. Ország-világ látta, s elszenvedők ezt nem felejtjük. De nem ám! Ugye tudjátok? Azt is értitek rögtön, ugye, 2006 október 23-áról szólok ismét. Ne húzd a szád rendőr! Ugyanolyan bűnös az is, aki verte a fegyvertelen ártatlanokat, mint aki vezényelte a tömegverőket. Az is bűnös, aki nem tartóztatta le parancsnokát fegyverrel a kézben kényszerítve társait is a népellenes háborús bűnre utasítás megtagadására. Hogy sunyi módon a politikai elitt elit szennyesét tisztogatjátok, mindenki látta. Ki is tüntette a főszégyenmester a főtörpöt, aki vöröslő kopasz fejjel, színehagyottan, megfeledkezve kékségéről vette át azt sűrű hajlongások közt. Porig is alázta ezzel az egész testületet, saját embereit, örök szégyent hozva ezzel a mundérra.

Most csütörtökön nagyon bátrak voltatok, háttal állva a szent madarunknak. Le is sült volna a bőrötök azokba a szemekbe nézve? De a mi szemünkbe sem tudtatok nézni, csak állni némán a sort, kis terpeszben, ahogy dukál ilyenkor. Hírlik az országban, hogy egy tiszt közületek megint nagy arcnak akart látszani. Tömegoszlatással, vagyis kiszorítással, veréssel fenyegettétek az egyik rendezőn keresztül a tömeget? - az már egyenesen gyalázat az egyenruhátokra. Vonyító, eu-globál rablók és rabtartók igénye szerint ismét megaláztátok a munkaadóitokat, a magyar embereket. A zsírunkból töltitek a szolgálatot naphosszat, és közben egyébként nem csináltok semmit! Semmit!
Egy egész ünneplő seregletet berkeczeltetek az önkény kapujában! Ez már egyenesen vérlázító! Szerintetek ennek mekkora helye lesz a számlátokon? Jobb helyeken ezért úgy repülnétek, mint ősszel a vadludak. Szúró-vágó eszközöket kerestek a kapuban. Mi közötök a ruhámhoz, mi? Józan ember nem támad rendőrre, ha az nem követ el törvénytelenséget! Nehéz ezt felfogni? Mi?

Fölétek magasodott a gyönyörű madár. Olyan, de olyan kicsik voltatok előtte, szánalmas törp-droidok. Éppen olyan kékek. Megérte csontig ázni, kellően megfázni, amiből nehezen fogtok kigyógyulni? Megérte a szégyen? Mert ez szégyen volt a legjavából! A mundér szégyene. Talán addigra a szívetekbe is eljut mindaz, amit hallottatok csütörtök este. Ha nem, hát nem.
Mint azt is letagadnátok, hogy mindenki csak panasszal tud szólni rólatok, gondolni rátok? Mert ha ma nálunk valaki rendőr ellen panaszt tesz, az megjárja?
2010-ben, legkésőbb, szerintetek ki fogja a kilépő cédulkával a kilépését intézni közületek?
Ne panaszkodj rendőr! Mit tettél rendőr? Azt leltározd lelkedben, ha van ilyened!

Választások, elitváltás, ellenzékváltás, hatalomváltás, valódi rendszerváltás, rendőrváltás.
Hogy tetszik a sorrend?
Hogy tetszik motozók? Hogy tetszik szemkilövők? Hogy tetszik mérgesgázzal támadók? Hogy tetszik kardlapozók? Hogy tetszik fogdai zuhanyzóban szadisták? Hogy tetszik veselerugdalók? Hogy tetszik ujjak tördelői? Hogy tetszik tonfával bordákat ropogtatók?
Mind ÁVH-s! Mind!

Emlékezzetek! Emlékezzetek a kilőtt szemek helyén tátongó sebekre! Emlékezzetek a futva menekülő tömegre! Emlékezzetek a lovak előtt sikítva utat nyitókra! Emlékezzetek a fogdai zuhanyban meztelenül térdepelve az életéért könyörgő ártatlanra! Emlékezzetek a recsegő ujjakra és csuklókra! Emlékezzetek a tonfa suhintására, s ahogy az ütés íve barázdát szántott a szabadságba! Mindenre emlékezzetek! Mert fel van írva a magyarok lelkébe!
Átadjuk gyerekeinknek az emlékeket, hogy idegen érdekeket szolgálók szolgái tették ezt a magyarokkal. Hogy soha egyetlen magyar el ne felejtse ezt. Nektek, meg a többinek.

Egyet ne felejtsen egyetlen törp se! A mi adónkból, érettünk zajlik életük minden perce! Erre tettek esküt! Értünk tettek esküt! Nem a hazaáruló bitangokra és az azokat végletekig kiszolgáló, végtelenül aljas hatalomgyakorlókra.
Azt se felejtse el egyetlen törp se, hogy a törvény mi vagyunk, és nem a parlamenti fehérgallérosok százai.
Mi vagyunk a törvény! Legkésőbb - bár mára tömegek akarják előbb, mint utóbb (tán még ki is kényszerítik) - a választások éjszakája számotokra egy folytatásos rémálom kezdete lesz. Féljetek! Ha úgy tetszik, a törvénytől féljetek! A nép maga a törvény!

Naponta adjatok hálát minden percetekért, hogy a kegyes nép ilyen türelmes veletek.
Hálálkodjatok nekünk bizony, mert még a helyeteken vagytok. Azért vagytok a helyeteken, mert a kegyes népnek még nem jött el az ideje a valódi rendszerváltásra. A nem hazugságözönnel kordonozott és veretesen veretett hatalomátvételre kell gondolni. A valódira. S nem azért, mert kegyeinkbe fogadni kedvünk telne, hanem az ártatlanok százezreinek verése helyett számtalan dolgotok van a fizetésetek ellenében, amit sajnos nem lehet még nélkülözni.

Ott van rögtön a bűnüldözés! Ártatlanok háta után a megélhetési szemetek lába nyomát veritek. Grasszáltok naphosszat az üzemanyagot pazarolva. Mit láttok az utcából? Semmit! Ugyan mit láttok a kocsiból meg a flancos motorokról? Semmit!
Sötétedés után az ország némely településén önkéntes kijárási tilalom lép életbe. Mert volt egy talpig libériás liberális beszélő szénvegyület, akinek netán a száján kicsúszott a metán, és megélhetési bűnözőknek nevezte az államalkotó többségi tisztességes milliókat fosztogató kisebbségi hordákat. Megértést rendelt és követelt az éjszakák ragadozóival kapcsolatban. Ti meg megértőkké váltatok, akárha Cipolla, a szörnyszülött mágus szólt volna.
Tovább is van, mondom még!
Ott van még a közlekedési morál, ami a nap bármely szakában minden utcán tartózkodó számára mára elviselhetetlen szörnyűségek tengerévé vált.
Tovább is van, mondom még!
Ott van testhezálló feladatnak a csalók, az uzsorások, a nemzetvesztők, a hazaáruló bitangok sora. Ott lébecolnak a szemetek előtt! Ki az a hókuszpók, aki nem engedi mindezt látnotok?

Magyar emberek megszégyenítése, verése helyett azzal foglalkozzatok, ami a dolgotok!

A kordonok nélkül könnyebb az élet. A kordont követelők nélkül is könnyebb az élet.
Hát tegyetek arról, hogy ne kelljen kordon.
Akkor esetleg a kegyes nép megtarthat titeket a mi szolgálatunkban.

Isten irgalmazzon a bűnöseitek lelkének!

Budapest, 2008. július 26.
Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Á.: Mindannyian tudjuk
  2008-07-26 17:41:05, szombat
 
  Seszták Ágnes: Mindannyian tudjuk, hogy nincs náciveszély, szélsőjobboldali veszély és nincs fasiszta jobboldal. Vannak viszont bűnösen felelőtlen alakok, akik most nácikat fognak csinálni. Hogy ki lesz a náci, azt egy szőkére festett művésznő állapítja meg. Mutogatással vagy szaglászással? Lehet antifasiszta fasiszta nélkül? Hogy a felelősség ez ügyben kit terhel, kiderül, mert ha egy csoport nácivadászatra szerveződik, akkor találniuk kell nácit. Ha nincs, akkor rád mutatnak: te vagy náci. És a fordított pogromért, ami nagyon is valós, ki felel? Ki felel az épülő metró költségtúllépéséért, a pályázati korrupciókért, a sikkasztásokért, a MÁV Cargoért, a Malév Airportért, a makói gázmezőért, a műtéti várólistákért, a lakhatatlan fővárosért, az egészségügyi reform halottaiért, a lepusztult falvakért? Ki nevelte ki az embertípust, aki válogatás nélkül gázol halálra bárkit a zebrán, és nem érez felelősséget? Amelynek megállapítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az emberek józan többsége tudja, látja, hogy kik a felelősök, anélkül, hogy hosszasan nyomoznának a tettesek után. Ismerjük a bankárokat, ex-minisztereket, miniszterelnököket, pénzembereket, vállalkozókat, politikusokat, családi kapcsolatokat, fiúkat, anyósokat, unokákat és mozgalmi haverokat, akik nyakig ültek és ülnek bizonyos ügyekben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Balfour-deklaráció
  2008-07-26 14:21:50, szombat
 
  Egy végzetes lépés: a Balfour-deklaráció

A magát civilizáltnak, humanistának és demokratikusnak gondoló Nyugat ostobaságát, fennhéjázását és agresszív világuralmi törekvéseit pontosan megmutatja az úgynevezett Balfour-deklaráció. Éppen 90 esztendeje, 1917. november 2-án írta meg nevezetes levelét Arthur Balfour brit külügyminiszter (képünkön) Lord Rotschild számára, aki akkoriban a Brit Zsidó Közösség vezetője volt. Rotschild azután a levelet megküldte a Cionista Világszövetségnek, amely az abban leírtakat, mint a brit kormány hivatalos álláspontját lobogtatta a továbbiakban. És az is volt valóban. Olyannyira, hogy a deklarációban foglaltakat beépítették a Törökországgal megkötött /a trianonihoz hasonlóan végtelenül elfogult és ostoba/ sevres-i béke pontjai közé. A továbbiakban pedig a brit kormány közel-keleti politikája a levélben kifejtett álláspontnak megfelelően alakult.

És ma is annak megfelelően alakul. Miként immár az amerikai politika is követi a balfour-i ,,alapelveket", sőt az összes nyugati és számos arab kormány sem tehet mást, mint amit Balfour kifejtett.

De mit is fejtett ki pontosan? Nos a levél rövid, lényege a következő: a brit kormány elkötelezi magát egy ,,zsidó otthon" létrehozása mellett Palesztinában. Ezzel a Nagy Britannia lényegében kiállt a cionisták törekvései mellett. /És azóta, különösen pedig a második világháború óta egyre többen és többen követik a brit példát./ Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy a Balfour-deklaráció fordulatot jelentett a brit kormány politikájában. Korábban ugyanis az angolok nemzeti érdekeikre nézve hátrányosnak gondolták a zsidók palesztinai bevándorlását. Miután azonban az antant győzelem a háborúban elérhető közelségbe került, a britek gondolkodóba estek. Rájöttek, hogy egy közös angol-francia hegemónia a felosztott Török Birodalom romjain, nem kedvező a számukra. Különösen káros lehet a franciákkal közösködni Palesztinában, amely oly közel van a féltve őrzött Szuezi-csatornához - gondolták. Ekkoriban 300 ezer brit katona tartózkodott a csatorna környékén, ráadásul az egyelőre még mindig a Török Birodalom fennhatósága alatt álló Szíria ellen nagyszabású hadművelet előkészületei is folytak.

Lloyd George miniszterelnök ezért úgy döntött: ha törik, ha szakad, Palesztina angol befolyás alatt marad. Éspedig a cionisták segítségével, akik megfelelő szövetségesnek tűntek. Londonban azt remélték, Palesztinába beáramló zsidóság a brit gyarmati érdekek feltétlen védelmezője lesz a térségben.
A brit kormány álláspontjának változása mögött azonban meghúzódik egy másik megfontolás is. 1917-ben még teljes erővel tombolt a háború, és az angolok az Amerikában már akkor is roppant befolyásos zsidó közösség révén szerették volna a háborúba belerángatni az USA-t. Sőt, egyes feltételezések szerint az is megfordult a fejükben, hogy a ,,zsidó nemzeti otthon" felcsillantásával az Oroszországban egyre nagyobb hatalomnak számító bolsevikok zsidó vezetőit is sikerül rábírni a háború folytatására. /Hiszen mint tudjuk, a bolsevikok azt hirdették, ha uralomra jutnak, kiléptetik az antant oldalán álló Oroszországot a háborúból./ Mi több, ismerve a németek és a bolsevikok közötti meglehetősen szoros kapcsolatokat, Londonban szerették volna elkerülni, hogy esetleg a németek ígérjék meg a cionistáknak a palesztinai zsidó állam létrehozását.

Ezért sürgősen lépniük kellett. Arthur Balfour tehát megírta nevezetes /a palesztinok számára végzetes/ levelét. Vagyis, mint látjuk, a nagyhatalmak versengtek a zsidóság kegyeiért. Anglia lépett először. Egyébként úgy Lloyd George miniszterelnök, mint Balfour külügyminiszter hívő kereszténynek vallotta magát - illetve keresztény cionistáknak nevezhetők, akik komoly vallási jelentőséget tulajdonítottak a zsidó állam helyreállításának. /Egyes bibliai jövendölések szerint ugyanis Jézus Krisztus második eljövetelét meg kell előznie a zsidók visszatérésének őseik földjére. Legalábbis ezt hirdetik a keresztény cionisták./

A tárgyalások már 1917 nyarán megindultak a cionisták és az brit Külügyminisztérium között. Balfour november 2-i levele lényegében a világ tudtára adta a megállapodás tényét. Igaz, a deklarációban szerepel a következő mondat is: ,,Semmi olyasmi nem fog történni, ami sértené a Palesztinában élő nem zsidó népek vallási és polgári jogait." Ezt a kijelentést azonban sem a britek, sem a cionisták nem vették komolyan. Szép lassan megkezdődött a palesztin lakosság kiszorítása szülőföldjéről. Amikor pedig Izrael állam megalakult, majd 800 ezer palesztint űztek el hazájából. Ők illetve leszármazottai pedig a mai napig nem térhettek haza. Izrael újabb és újabb területeket foglalt el, amelyek jó részét ma is megszállás alatt tartja. A Balfour-deklaráció persze nem tett említést a határokról. Kettős célja volt: egyrészt maguk mellé kívánták állítani a világ zsidóságát a központi hatalmak elleni háborúban, másrészt a győzelem után biztosítani kívánták a Brit Birodalom érdekeit a Közel-Keleten. Nos, kétségtelen, a világ zsidósága szívvel-lélekkel az antant mellé állt: sikerült az Egyesült Államokat beléptetni a háborúba /ami kevéssé volt amerikai érdek/, hatalmas pénzeket mozgósítottak az antant háború erőfeszítései érdekében, a Németországban és a Monarchiában élő zsidóság pedig sztrájkokkal, bojkottal, pacifista és kommunista szervezetek létrehozásával és hatalmas sajtókampánnyal igyekezett szétzilálni a központi hatalmak belső rendjét.

Sikerült is a közvéleményt úgy a Monarchiában, mint Németországban a háború ellen hangolniuk.

Mindkét államban forradalom tört ki.

Ez volt hát az a bizonyos ,,hátba döfés", amiről oly sok szó esett a háború után. A németországi és Monarchia zsidóságának ez a látványos pálfordulása és átállása /árulása/ vezetett azután a zsidóellenes érzelmek hihetetlen fölerősödéséhez. Ebben rejlik Hitler nemzetiszocialista pártja sikerének is a legfőbb titka. Viszont ami reménykeltő: a Brit Birodalom, amely /mint minden más birodalom/ gyalázatos módon sakkozott népekkel uralma fenntartása érdekében, mára már nincsen sehol.
Zábori László




http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2007/november/16/1.htm

1.
http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE

2.
http://www.youtube.com/watch?v=Q3Wokz2H9Ck&NR=1

3.
http://www.youtube.com/watch?v=ouXF2DLyPhY&NR=1

4.
http://www.youtube.com/watch?v=aQD0Xdtjwvc&feature=related

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legnagyobb nemzeti fesztivál
  2008-07-26 13:59:54, szombat
 
  Jön a VIII. Magyar Sziget! A legnagyobb nemzeti fesztiválon idén is számtalan újdonság lesz!
Magyar Sziget: jul. 28 - aug. 4.

Az elmúlt nyolc év alatt, ahogy a nemzeti oldal csaknem a nulláról indulva erősödött a mai szintre, a nemzeti érzelmű emberek legfontosabb találkozója, a Verőce melletti Csattogó-völgyben minden évben megrendezett Magyar Sziget is kinőtte magát, hiszen tavaly már tízezernél is többen érezték fontosnak, hogy meglátogassák. Mára komoly intézmény vált belőle, amit megrendezni óriási felelősség a szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) számára, hiszen itt találkozhat egymással a szétszakított magyar nemzet azon része, akiket nem tántorít el a mindent átható kilátástalanság és közöny. A Magyar Szigeten olyan barátságok, kapcsolatok, egyes esetekben akár házasságok is köttetnek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a magyar nemzet szétszakított szálainak újra összekötéséhez. A magyarság legnagyobb újkori találkozójának közelgő időpontja kapcsán beszélgettünk a rendezvény egyik főszervezőjével, Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével.

- A nemzeti oldalon már megszokottá vált, hogy ha augusztus első hete, akkor Magyar Sziget. Idén is a szokásos időpontban lesz?

- 2008-ban a megszokotthoz képest egy kicsivel korábbra került a rendezvény, Július 28-tól Augusztus 4-ig tart majd. Az eddigiekhez képest az is más lesz, hogy hétfőn kezdődik és vasárnap éjszaka ér véget.

- A helyszín viszont változatlan, most is a már jól ismert, csodaszép Dunakanyarba látogathatnak a Magyar Szigetre érkezők.

- Már hozzánőttünk a Dunakanyarhoz. Azon belül is a két faluhoz, Verőcéhez és Kismaroshoz, amik között elterül a Magyar Szigetnek otthont adó Csattogó-völgy. A falvak lakói is magukénak érzik már a Magyar Szigetet, rengeteg barátság, kapcsolat alakult ki, köztünk szervezők és az itt élő emberek között, sőt mára már a Magyar Sziget ismert törzsvendégeit is nevükön szólítják, ha végig sétálnak az utcákon.

- Hogyan tud fennmaradni egy olyan rendezvény a mai átpolitizált kulturális életben, amelyik folyamatosan szembe megy a hatalom által diktált kulturális trendekkel, és állami és egyéb támogatásokat sem vesz igénybe?

- Pontosan azért tudtunk megmaradni és évről évre előrébb jutni, mert önállóan a saját erőnkből, tégláról téglára, néha a saját kárunkból tanulva építettük fel a Magyar Szigetet. Mondjuk, ha indulnánk különböző kulturális pályázatokon, akkor úgymond ,,politikailag korrekteknek" kellene lennünk, és feladnánk az önállóságunkat, onnantól kezdve beleszólhatnának, hogy mit csináljunk. Erre természetesen nem vagyunk hajlandóak és megyünk tovább a magunk útján. Rengeteg munkával, alternatív megoldásokkal, ötletekkel és persze kemény elhatározással törtük ki azt az utat, amin most járunk.

- Készültök-e a tábor bővítésére, hiszen egyre nő a közönség létszáma?

- Tavaly már például elértük azt a pontot, hogy főleg hétvégén, azt lehetett érezni, hogy kinőttük a rendelkezésünkre álló területet, ezért idén nagyon komoly utána járással és szervezéssel elértük, hogy jóval nagyobb hely áll rendelkezésünkre. A tábort körülvevő területek használatba vételével és a táboron belüli területrendezéssel, sokkal több lesz a parkoló és sátorozó hely, sokkal nagyobb íjászpályát építhetünk. A vizes blokkok számát is jelentősen megemeltük az eddigiekhez képest.

- Zeneileg mit tud még fejlődni a rendezvény, hiszen minden létező nemzeti rockot játszó csapat megfordult már itt?

- A nemzeti rock zenekarai elválaszthatatlan részei a Magyar Szigetnek, az Egészséges Fejbőrtől a Titkolt Ellenálláson át a Kárpátiáig, ezek a zenekarok adják a mostani zenei program gerincét is, melléjük érkeznek azok a zenészek, akik ugyan nem a szorosan vett nemzeti stílust képviselik, de már számtalanszor bizonyították, hogy közénk tartoznak, idén például a magyar metál nagy öregjei, az Ossián zenekar és Kalapács József is a meghívottak között szerepel.

- Milyen új programok kerültek be idén a Magyar Sziget kínálatába?

- A már ismerős előadók és fellépők között, idén nagyon sok új arcot lehet majd felfedezni, hiszen a nemzeti előadók gárdája egyre gyarapszik, és mi mindig figyeljük, hogy ki áll elő olyan előadással, aminek mindenképpen a Magyar Szigeten van a helye.
A teljesség igénye nélkül tudok felsorolni párat az egészen új programok közül, hiszen eddig talán még egyik Magyar Szigeten sem vártuk annyi újdonsággal a résztvevőket, mint most. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt produkció mindenképpen a Romantikus Erőszak zenészei által színre vitt Mondák Könyve című előadás lesz, amit lovas hagyományőrzők segítségével adnak elő és eddig összesen még csak 2 előadása volt a Kárpát-medencében. Különlegességnek számít majd a Veszprémi Megyer Sarja lovas hagyományőrző csoport által előadott Táncoló korok című bemutató is, amiben a magyar harci hagyományokat kísérik végig, méghozzá úgy, hogy minden korhoz hozzárendelik az akkori harci táncokat is, de a VIII. Magyar Szigeten végre bemutatkozik a legismertebb magyar lovasíjász, Kassai Lajos is, persze a már megszokott harci bemutatók sem maradnak el, sőt még gyarapodott is a számuk. A haditornán kívül is lesznek még nagyszabású fellépések az egy hét alatt, nálunk lesz például Szakács Gábor új történelmi zeneművének a bemutatója is, Rákóczi él címmel. A Magyar Sziget egyik büszkesége az lesz idén, hogy a hozzánk nagyon közel álló énekesnővel, Herczeg Flórával a női főszerepben láthatunk majd részleteket a legnépszerűbb magyar rockoperából, az István a királyból, a Társulat című zenei tehetségkutató televíziós műsorból megismert ifjú művészekkel a szerepekben. Természetesen a minden évben fellépő Magyarkanizsai Udvari Kamara Színház is legújabb darabját hozza el a rendezvényre, Magyar Piéta - Az őszödi köztársaság címmel.

- Úgy tudom, nemcsak zenei programok és előadások várják a szigetelni érkezőket, hanem nagyon sok egyéb elfoglaltság is.

- Az elmúlt években örömmel tapasztaltuk, hogy a kézműves foglalkozások mennyi embert lekötöttek, milyen átéléssel készítik gyerekek és felnőttek egyaránt ezeket az őseink által használt tárgyakat. Idén amellett, hogy a megnövekedett igényekre felkészülünk és nagyobb területet, és több munkavezetőt biztosítunk, az eddig megszokott elfoglaltságok, mint a nemezelés, a csont-, réz- és bőrművesség mellé bekerül a papírmerítés, a textil- és fakorong festés is. A haditornával foglalkozó Harcmező nevű helyszínünkön pedig a most már szinte mindenki által valamilyen szinten űzött íjászat mellett, lehet ismerkedni több olyan, őseink által ránk hagyott fegyverrel, mint a csatacsillag, kelevéz vagy a karikás ostor.
A magyar hagyományokhoz szervesen hozzátartozik a tánc is, az eddigi Magyar Szigeteken nagyon jó hangulatú táncházakat tartottunk. Egyre többen érdeklődnek az aktív kikapcsolódás ezen formája iránt, ezért idén folyamatosan lesz tánctanítás is, a hét minden napján, ezek az órák persze, majd közös tánccal fejeződnek be, a koncertek után két napon is lesz a nagysátorban élőzenés táncház, egy népi zenekar közreműködésével. Az utolsó napi koncertek után pedig egy régi adósságunkat törlesztjük majd, hiszen a most megkapott új területen már nem lesz akadálya annak, hogy egy óriási szertűz mellett búcsúzzunk el egymástól az együtt töltött egy hét után.

- Megszokhattuk, hogy a Magyar Sziget évről évre új program-helyszínekkel gazdagodik, lesz-e idén megint újdonság?

- Igen lesz. A Nyugalom Szigete elnevezésű helyszínünk, ahol eleink szellemiségét és műveltségét szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel egy kicsit közvetlenebb formában, hiszen jurtákban lehet majd beszélgetni az előadókkal, akik be is fogják vonni a hallgatókat a különböző programokba. A helyszínen lesz gyógymasszázs, természetgyógyászattal kapcsolatos beszélgetések, életmód tanácsadás, de a pihenni, feltöltődni vágyóknak meditáció is.
A tavalyi rendezvényen már bemutatkozott a csak magyar söröket, pálinkákat, üdítőket árusító, 100% Magyar Kocsma névre keresztelt büfénk is, ami idén szintén megújult, meglepetésnek szánt arculattal, kibővített árukészlettel fogadja a megszomjazott látogatókat a tavalyinál jóval nagyobb területen.
Ugyan nem program-helyszín, de mindenképpen megemlíteném, hogy a tábor mellett közvetlenül létesült egy halastó is, tehát aki horgászattal is kiegészítené a Magyar Szigetes tartózkodását, most már gond nélkül megteheti.

- Az elszakított területekről mennyien érkeznek a rendezvényre, vannak előrejelzések?

- A tavalyi évben a Felvidékről érkező testvéreink képviselték magukat a legtöbben az elszakított területeken élők közül, de idén rengetegen jelezték Erdélyből, hogy jönnek a rendezvényre. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az elszakított magyarokhoz is eljusson a híre a Magyar Szigetnek, és ennek meg is van az eredménye, hiszen évről évre többen jönnek. A Magyar Sziget többek között pontosan attól Magyar Sziget, hogy teljesen megszokott, hogy 8-10 tagú beszélgető társaságokban rendre kiderül, hogy a társaság egy része nem csonkaországból, hanem az elszakított részek valamelyikéről érkezett.

- Más fesztiválokkal ellentétben a Magyar Szigeten nagyon odafigyelnek a nemzeti oldal utánpótlását jelentő gyerekekre.

- A Magyar Sziget egyik fontos feladata, hogy az ide érkező nemzeti érzelmű magyarok gyermekei is úgy térjenek haza, hogy jó és érdemes magyarnak lenni. Ezért minden évben egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a szervezésben arra, hogy az utánpótlás ne csak jól érezze magát, hanem a szakavatott mesterektől sok mindent meg is tanuljon arról, hogy milyen dolgokkal kell felvérteznie magát egy nemzeti érzésű hazafinak. Idén újdonság lesz például a kicsiknek a Hat körjáték, körkerengő névre hallgató építmény, amiben játékos formában ismerkedhetnek majd meg a magyar hagyományokkal.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanárverés a VIII. kerületben
  2008-07-26 13:35:25, szombat
 
  Tanárverés egy VIII. kerületi iskolában
2008-07-25 10:03 hírTV

Három fiatalkorú támadt a tanórát kezdő tanárra Budapesten. Az eset még február 28-án történt, de csak most adott hírt róla a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Egyikük egy osztálytársára is rárontott, zacskót húzott a fejére és megverte.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vészhelyzet Egerben
  2008-07-26 13:34:20, szombat
 
  2008. július 25., 10:46 fidesz.hu

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő az egészségügyi miniszterhez fordult az egri Markhot Ferenc Kórház ügyében. Székely Tamás miniszternek 15 napon belül érdemi választ kell adnia a feltett kérdésekre.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kordonok tengerében ...
  2008-07-26 13:33:40, szombat
 
  Vajta Dénes: A turulvédő erődemonstráció a nemzeti ellenállás fontos állomásává vált
2008.07.25. FÚSZ

A Jobbik által meghirdetett és a kordonok tengerében megtartott erődemonstráció március 15-e óta a nemzeti erők legnépesebb megmozdulása lett. A résztvevő pártok és mozgalmak Budapesten és máshol is sok kis turulszobor felállítását tervezik.

A hivatalos verzió szerint...
A turulszobor elbontása ellen tüntettek Budapesten
2008. július 24. 21:30 (MTI)

A hegyvidéki turulszobor elbontása ellen tüntettek mintegy két és fél ezren csütörtökön Budapesten, a XII. kerületben. A demonstráción, amelyet szigorú rendőri biztonsági intézkedések mellett tartottak, részt vett a Magyar Gárda száz egyenruhás tagja.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdok haveroknak
  2008-07-26 13:32:25, szombat
 
  A száz kitartott - milliárdok haveroknak
Heti Válasz 2008. július 25. 09:43 gondola

Magunkon kell kezdenünk a spórolást - fogadkozik néha egy-egy politikus -, ám az igazgatósági, felügyelőbizottsági tiszteletdíjakból élő "járadékos osztály" mégis terebélyesedik.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány adóemelési tervei
  2008-07-26 13:31:43, szombat
 
  Fidesz: a kormány ne titokban tárgyaljon adóemelési terveiről
2008. július 25. 13:55 MTI

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy az ország életét befolyásoló döntéseket, az adóemelési terveket ne titkokban készítse elő, és sürgősen tegyen le adóemelési terveiről - mondta a párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/33 oldal   Bejegyzések száma: 326 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 326 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5127
  • e Hét: 6507
  • e Hónap: 7454
  • e Év: 43395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.