Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
Az ausztriai választások margó
  2008-09-30 20:08:42, kedd
 
  Az ausztriai választások margójára


2008.09.30.

A történelemben viszonylagosan és alaposabban járatosak, akik felelősen tekintenek a mi jövőnk elé, a következő választások alakulását illetően, örömmel fogadták a hírt a "sógorok" öntisztulási folyamatairól, a politikában és a KÖZÉLETBEN.

Érdekes, hogy a kiemelt és favorizált politológusok (tisztelet a kivételeknek) nyomban rátettek egy lapáttal, mondván, nálunk nincs sok létjogosultsága az ilyetén formájú radikalizmus térnyerésének. Naná, hogy számukra nem jönne jól ez az állapot, ugyanis nem lenne miről "hadoválniuk" tovább, ha a NEMZET magára találása meggyökereződne s teret nyerne végre szó és a TETT harmóniája. Mert mi a legnagyobb probléma nálunk, Tisztelt Felebarátim? Egyszerű a válasz, a hatalom bitorlói szemszögéből nézve, az igazmondókat, a tényfeltárókat ördögként kell lefesteni, s reményeik szerint, ezáltal maradhatnak helyükön a zavarosban halászók, hogy az állandó média sulykolás eredményeként ezen tévhitek bebetonozódjanak, s a megrendelők érdekei szerint, minél tovább tarthassák szellemi sötétségben az állampolgárokat. Még véletlenül se váljon le szemükről a hályog. Pedig a nemzeti radikalizmus térnyerése, igenis MEGVÁLTÁS lenne az országunk számára.

Annál is inkább, mert az e nézeteket vallók bevonása által, a közéletben vérfrissítés zajlana le, elsősorban a kibeszéletlen, szőnyeg alatti témák területén s végre érdemileg szóhoz jutnának a méltatlanul partvonalra kényszerített társadalmi- és civil szervezetek iránymutató élharcosai, nagy tudású, tapasztalt képviselői. Akik nem karrierről vágynak, álmodnak és taposnak le minden útjukba kerülőt, semmibe véve az alapvető erkölcsi normákat, -mint az ellenoldaliaktól megtapasztalhattuk- hanem a NEMZET felemelkedéséről, az össznépi közmegelégedettség megalapozásáról, tehetségük, alkotókészségük függvényében dolgozva. Úgy bizony ám, DOLGOZVA, alkotva, eredményeket elérni. Közös akarattal és elszántsággal, a felvilágosított, szavazati joggal rendelkező állampolgárokkal, jobb sorsra érdemes honfitársainkkal, magasztosan fogalmazva a NÉPPEL együtt a NÉPÉRT.

Minden írni, olvasni tudónak ajánlom, kövessék a sógorok példaadó tetteit s amint mód nyílik rá, mutassuk meg közös AKARATTAL, ÖSSZEFOGÁSSAL, mi sem vagyunk alávalóbbak náluk. Ehhez azonban rá kell ébrednie minden megtévesztett, félrevezetett embertársunknak, akik már a saját bőrükön is érzik (ha másutt nem, a folyamatosan emelkedő közüzemi számlák végösszegéből), hogy igen rossz lóra tettek, a baloldalinak beállított (hogy finoman fogalmazzak) áldemokrata szocialisták többszöri nyakunkra szavazásával. Használják végre a józan eszüket és a gyakorlati tapasztalataikat, mely egyértelműen bebizonyította, hogy köznapi nyelven szólva átveretettekké váltak, az utóbbi 18 év során éppúgy, mint korábban, a diktatúra évtizedeiben. A viszonylagos jobb létet prezentáló gulyáskommunizmus ugyanis nem a rendszer életképességének volt köszönhető, hanem a felvett kölcsönöknek, amelyek azóta oly mértékben eladósították az országot, hogy az, nekünk hétköznapi embereknek fölfoghatatlan összeget jelent.

Munkában megfáradt honfiak, honleányok, a középgeneráció derékhada, a jövő reménységét adó tanulók, diákok, egyetemisták, életüket végig dolgozó nyugdíjasok, gondolkodjatok. Aki hallja adja át. Ne higgyetek többé a szirén hangoknak, a "VÖRÖS VÍRUS" tartósnak tűnő fertőzőképessége ellenére. Hallgassatok a TISZTA SZÓ erejéből fakadón, a társadalmi megújulási esélyt magában hordozó írástudókra, aki mindig az IGAZAT, csakis a színtiszta valóságot tárják elétek. Ne dőljetek be a rágalmaknak, hamisításoknak, a félrevezetések láncolatának, hogy ezek az emberek fasiszták, rasszisták, kirekesztők lennének. Ez mind szemenszedett HAZUGSÁG. Az ország tönkretevőinek gyakran alkalmazott eszköztárából folyamatosan előrángatott módi, a lényegről való, jól begyakorlott elterelési hadművelet.

Ha az ország eddig "csőbe húzott" lakói, akik egyben áldozatai a lib-bolsi mahinációknak, hajlandók lesznek végre a fentiekben elmondottakat elismerni, FELISMERNI, annak eszmei mondanivalóját magukévá tenni, ez esetben van remény a feltámadásra, a régóta várt nemzeti megújulásra! De csak akkor, ha mindenki a maga helyén elveti a beléjük nevelt, ivódott közönyt a közéleti kérdések iránt és igenis erőt véve magán, nem restell esetenként elgondolkodni az őt körbe vevő világ általa is megejthető alakíthatóságáról. Nemcsak -többnyire akarata ellenére- a rossz irányba, hanem a szülőhazáján túl, a saját BOLDOGULÁSA érdekében egyaránt.

Honfitársak! Magyarok! (Nálunk lakók!)

Nyakunkon egy bizonytalan idejű VÁLASZTÁS, ne legyetek többé birkák s az orrotoknál fogva vezetett robotok, hanem a SORSOTOKON javítani képes teremtő ERŐK.

Hogy ez miként valósítható meg, mely erőviszonyok kialakításával, a jelenlegi rendszer megváltoztatásáért, az a közeljövőben eldől.
Tanuljatok más kárán is a magatokén túl, szavazzatok egy új távlatokat megvalósítani kész szerveződésre, amely alapjainak lerakása folyamatban van.

Két út áll előttünk, vagy békés úton kiegyezünk egymással, e Hazában élők, az IGAZSÁGOSSÁG jegyében, leszámolva a múlt ránk hagyományozódott, nem kívánatos vadhajtásaival, elszámoltatva azok még köztünk lévő képviselőit, vagy beláthatatlan következményei lesznek, az önzésen alapuló, lelkiismeretlen hozzáállásnak, amelyet a jelenlegi hatalom birtokosai gyakorolnak.

Szerény javaslatom, válasszuk a BÉKÉS megoldást! /Higgyétek el, borzasztó egyszerű, szavazzuk ki elegáns "húzással" és juttassuk a történelem süllyesztőjébe a jelenlegi ország rontókat s kezdjünk hozzá egy ÚJ HAZA felépítéséhez! Csak rajtunk múlik! Igénybe vesszük é a saját tapasztalatainkat, meglévő lehetőségeinket, sorsunk jobbra fordításához?/.

Ezért lesz korszakváltó jelentősége az állampolgárok kijózanodásának, a következő választásokon és nagy szükség a higgadt, tárgyilagos szemlélet elterjesztésére, minden ebben részt vállalónak, hogy a HAZA VÉGRE FÉNYRE DERÜLJÖN!

/Péteri Attila Árpád/
http://fusz.hu/node/9256
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új pénzt ad ki az USA
  2008-09-30 20:07:33, kedd
 
  Új pénzt ad ki az USA

http://www.l88.hu/ezmegaz/2_nuevo_billete_1.jpg

http://www.l88.hu/about3243.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elérték, akik erre játszottak:
  2008-09-30 20:05:53, kedd
 
  Elérték, akik erre játszottak: a radikálisokat sújtja a Draskovics-csomag
2008. szeptember 30. 12:05
HunHír.Hu

Tudtuk, hogy ez lesz a vége. Draskovics felhasználta a sok direkt vagy véletlen melléfogást, amit a radikáloldal produkált az elmúlt időben. Itt a csomag, ami csak a langymelegeknek szabad kitételt tartalmazza. Köszönhetően a sok nemzetinek mondott uszítónak.

Az igazságügy-miniszter szerint a jogalkotásnak kell kijelölnie az elfogadható és az elfogadhatatlan magatartás közötti választóvonalat. Draskovics Tibor a közrendvédelmi törvénycsomag általános vitája előtt arról beszélt, hogy kicsiny, de jól szervezett csoportok a véleménynyilvánítás, a gyülekezési jog örve alatt mások jogainak súlyos sérelmével próbálják szándékaikat kifejezésre juttatni. A törvényjavaslat ezért módosítani kívánja a büntető törvénykönyvet és a szabálysértési törvényt is. Ha a parlament elfogadja, változik a garázdaság és az etnikai csoport tagja elleni erőszak paragrafusa, súlyosabbnak minősülnek a bíróságok és más hatóságok, ellen irányuló cselekmények és szigorúbban büntetik azt, aki a közérdekű üzem működését zavarja meg.

MR

HunHír.Hu kommentár:
Na, most a parlamenti "jobbon" múlik minden. Ha a Fidesz rábólint, beindul a láncfűrész a radikálisok ellen. Várjuk ki a végét!

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13415
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lógni fogsz- mondta ki a rég v
  2008-09-30 20:04:07, kedd
 
  Lógni fogsz- mondta ki a rég várt mondatot a bátor fideszes
2008. szeptember 30. 08:23
HunHír.Hu

Csúcstartó lett a Fidesz püspökladányi képviselője: a nyári szünetet is beleszámolva 4 hónapot sikerült eltöltenie a parlamenti patkóban Arnóth Sándornak. Lógni fogsz! - kiabálta tegnap Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkárnak. Előbb kellet volna, 19 éve, de nem csak beszélni róla...

Iváncsik Imre titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár éppen az UD Zrt. és a Fidesz közötti kapcsolatokat feszegette éppen a parlamenti patkóban, amikor a súlyos mondat elhagyta az ellenzéki képviselő száját. Ez volt egyébként a nap eseménye a T. Házban, még azt is elhomályosította, hogy Veres János pénzügyminiszter benyújtotta a költségvetést az Országgyűlésnek.

HunHír.Hu kommentár:
Ezért lett ilyen a "rendszerváltás". Nincs vér nélküli átmenet. Ezért töröltették el gyorsan a halálbüntetést az ávós zsidók kölkei. Pár jól irányzott akasztófa, s egyből másképpen alakult volna az egész.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13407


***********************

Észbontó hogy mikor a tilosdisznórádió nyugodtan sugározhatja a "kiirtanék
minden keresztényt" karácsonykor, egy "lógni fogsz" bátor kijelentésért
ilyen boszokrányüldözésbe kezdhet a demokrácia mentes parlament és annak
szolga médiája.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány megint tüntet, az or
  2008-09-30 20:02:36, kedd
 
  Gyurcsány megint tüntet, az ország meg belerokkan diktatúrájába
2008. szeptember 30. 15:37
HunHír.Hu

Feje tetejére állt a világ. A kormányfő képtelen a normális kormányzásra, helyette tüntetget. A nem létező rasszizmus, antiszemitizmus ellen.

Gyurcsány Ferenc aláírja a Magyar Tarka felvonulás nyilatkozatát és feleségével együtt ott lesz a civil jogvédő szervezeteknek titulált rasszista és magyargyűlölő, zsidó és cigány szervezetek szombati megmozdulásán. A A civil szervezők az Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódva hirdettek békés, pártfüggetlen tömegdemonstrációt az erőszak és a kirekesztés ellen, amelyeknek pont ők a fő gerjesztői.

HunHír.Hu - mr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gy. F. 2041-ben...
  2008-09-30 19:53:56, kedd
 
  Humor: Gy. F. 2041-ben...
2008-09-30 13:43 barikád.hu


Gy. F. (1961) közgazdász, nagyvállalkozó 2041 őszén is megtartotta hagyományos előadását a budapesti Corvinus Egyetemen. A nyolcvanéves egykori miniszterelnök, a Gazprom nyugdíjas alelnöke elérzékenyülten emlékezett meg magyar származásáról, majd vörös szegfűkből kötött koszorút helyezett el volt harcostársai sírján az Országház helyén épült bevásárlóközpont panteonjában. Az idős politikust és üzletembert az úgynevezett magyar törzs néhány rezervátumban élő tagja anyanyelvén köszöntötte, és ELKÚRTAD, FERI! feliratú táblákkal és népi rigmusokkal szórakoztatta.

Délután a Tienanmen (volt Kossuth) téren a Csu Cseng teázó előtt hosszú sorok vártak Gy. F.-re, aki dedikálta After Őszöd című nagy sikerű önéletírását. A vezető napilap, a People's Freedom újságírójának kérdésére Gy. F. elmondta, a hosszú élet titka a jó lelkiismeret, az őszinteség, a rendszeres futás és a sok pénz. Kedves meglepetésként az agg Demszky Gábor, Budapest örökös főpolgármestere Gy. F. jelenlétében avatta fel a volt miniszterelnök ifjúkori szobrát a Sándor-palota előtt. A szobrász azt a történelmi pillanatot ábrázolja, amikor Gy. F. döntésének súlya alatt roskadozva meghozza a legnagyobb áldozatot, és elindul a palota felé, hogy legalább egyetlen ígéretét beváltsa.

Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokunk óhaját mondta ki!
  2008-09-30 19:50:37, kedd
 
  Arnóth Sándor nem mond le a polgármesteri posztról
2008-09-30

Az MSZP hajdú-bihari szervezete után kedden a szocialisták püspökladányi elnöke és az SZDSZ megyei elnöksége is felszólította Arnóth Sándort, a Fidesz hétfőn lemondott országgyűlési képviselőjét, hogy teljesen vonuljon vissza a közéletből, és püspökladányi polgármesteri tisztségéből. Arnóth Sándor a képviselői mandátumáról való lemondással lezártnak tekinti a bekiabálási ügyet.

"A képviselői mandátumról való lemondással az ügyet lezártnak tekintem, az nem érintő polgármesteri és kistérségi munkámat" - reagált a felszólításokra az MTI-nek Arnóth Sándor.

Hegedűsné Varga Irén, az MSZP püspökladányi elnöke a helyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón kedden kijelentette: Arnóth Sándor a parlamentben tett "Lógni fogtok!" kijelentésével szégyent hozott a városára, a ladányi emberekre, ezért távoznia kell az önkormányzat éléről.

"Ahogy a Fidesz elnöke és frakcióvezetője kivezette Arnóth Sándort a parlamentből, a Fidesz püspökladányi elnökének és helyi frakcióvezetőjének ugyanúgy ki kell vezetnie a városházáról" - mondta az MSZP-elnök. Hozzátette: a kisebbségben lévő szocialista frakció az önkormányzati ülésen is felszólítja Arnóth Sándort a távozásra.

Amennyiben a polgármester ezt nem teszi meg, az MSZP várhatóan aláírásgyűjtésbe kezd a fideszes politikusnak a város éléről való eltávolítása érdekében - jegyezte meg a szocialisták helyi elnöke.

Az SZDSZ hajdú-bihari elnöksége kedden közleményben szólította fel Arnóth Sándort, hogy mondjon le polgármesteri és kistérségi vezetői tisztségéről, s miután méltatlanná vált rá, teljes mértékben vonuljon vissza a közéletből.

Arnóth Sándor a képviselői mandátumáról való lemondással lezártnak tekinti az ügyet.

"A képviselői mandátumról való lemondásommal lezártnak tekintem az ügyet, az országgyűlési tevékenységem nem érinti a polgármesteri és a kistérségi munkámat" - reagált a felszólításokra az MTI-nek kedden Arnóth Sándor.

A fideszes politikus hozzátette: polgármesterként és kistérségi vezetőként is tovább dolgozik a helyi lakosság érdekében.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Borsod megyei Gárda kapitány
  2008-09-30 19:48:59, kedd
 
  A Borsod megyei Gárda kapitány döbbenetes története
2008-09-30 14:00 barikád.hu

A 20 millió forintos ember: kereshetnek mást...A 20 millió forintos ember: kereshetnek mást...A LÁTHATATLAN KÉZ DOLGOZIK

Engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy érdekes történetet!

A napokban - még az új Gárda főkapitány megválasztása előtt - megyénk egyik településén járva (B.A.Z.megye), éppen a boltban vásároltam és odalépett hozzám egy fiatalember.

- Ne haragudjon,tudnánk pár szót váltani?

Kicsit csodálkoztam, de mondtam: persze, csak fizetek.

- Rendben, a kocsinál megvárom. - mondta és kiment.

Mire kiértem, erős szél volt, javasolta, üljünk be a kocsiba. Gondoltam, vagy biztosítási ügynök, vagy valami hasonló. Szép autó volt, egy új, sötétmetál Passat.

Beültünk az autóba, a kormánynál ült egy 50-es férfi bőrkabátban. Rögtön a lényegre tért:

- Zsolt, bizonyos érdekcsoportokat zavarja az ön szabadidős tevékenysége!

Most én döbbentem meg, nem értettem miről van szó. Ekkor megismételte előbbi mondatát.

- A Gárdáról és a Jobbikról beszélünk? - kérdeztem.

- Látod, értjük egymást! - innen tegeződés volt.

- Hallgass ránk! - mondta nagyon tört magyarsággal az idősebb.

- Te fiatal ember vagy, - mondta a fiatalabb - el tudnád a szabadidődet kellemesebben is tölteni, ezt az érdekcsoport honorálná.

- Milyen érdekcsoport? - kérdeztem.

- Az lényegtelen. - mondja a fiatal.

- De lényeges! - válaszoltam.

- Hidd el, nem fontos. A fontos az, hogy szabadidődet megtámogatnánk, mondjuk 20 millió forinttal, és ezért nem kell tenned semmit, éppen ez a kérésünk: SEMMIT ÉS SEHOL.

- Nem vagyok nagyigényű ember. - mondtam. - Van házam, kocsim és becsületem, így ez engem nem érdekel.

- Gondolkozz rajta, még beszélünk - mondta a fiatal és ezzel jelezte: a beszélgetésnek vége.

Kiszálltam a kocsiból és azt sem tudtam, hol vagyok. A rendszámot is elfelejtettem megnézni, amikor elmentek, de így utólag visszagondolva, semmire sem mentem volna vele.

Néhány nap távlatából és rengeteg gondolkodás után, csak két megjegyzés:

1. Ki lehetett az a bizonyos érdekcsoport? - Én már sejtem.

2. Mennyire valószínű az, hogy csak engem próbáltak megkörnyékezni? Teljesen kizártnak tartom. De mi lehet az oka, hogy sorstársaim hallgatnak? A válasz: az üzlet megköttetett!

Egyed Zsolt
Magyar Gárda
B.A.Z. megyei kapitány

Friss hír! Szerkesztőségünk most tudta meg, hogy Dósa István, volt főkapitány feljelenti rágalmazás miatt Egyed Zsolt, megyei kapitányt. Elindul hát a feljelentgetősdi is? Szomorú.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a nacionalizmusról
  2008-09-29 22:05:44, hétfő
 
  Gondolatok a nacionalizmusról


A nacionalizmus kifejezés jelentéstartalmát döntően befolyásolja társadalmunk jelenében a XX. század első felében megerősödött, szélsőséges, soviniszta eszmék ámokfutása, melyhez népcsoportok kirekesztettsége, kiirtása párosult a II. Világháború borzalmaiban kiteljesedve.

A II. Világháború után, a Nyugati ,,demokráciák" által eladott országunk, a szovjet-orosz dominancia érdekszférájába került, melynek következtében a nacionalizmus, amely sértette volna a szovjet-orosz gyarmatosítási érdekeket, nem kívánatos elemmé vált és megkezdődött a nacionalizmus, tudatos pellengérre állítása a vádlottak padján, a II. Világháborúban való szerepvállalásunk főbűnöseként. Így sulykolták évtizedekig egész generációk fejébe, hogy a nacionalizmus egyenlő a fasiszta, soviniszta, antiszemita, hitlerista ideológiákkal, melyek felelősek a háború kirobbantásáért.



A rendszerváltás /rendszerváltoztatás/ után úgy tűnhetett, hogy népünk esélyt kapott lemosni a gyalázatot, amely csorbát ejtett nemzeti önérzetünkön, de hiába szűnt meg a szovjet-orosz dominancia zsarnoki befolyása hazánkra, a moszkoviták egykori vazallusai érintetlenek maradtak. Tévedés volt azt gondolni, hogy a rendszerváltás, újjászületése nemzetünknek és egy új kezdet hajnala. Az egykori kollaboránsok felülről irányították a részleges társadalmi változásokat, melynek következtében sikerült megőrizni hatalmi státuszukat, továbbra is kezükben tartva a felhalmozott nemzeti javakat, továbbra is vörösen, azonban immáron a vadkapitalizmust szolgálva, a demokrácia álarcába bújva. Ironikus, hogy manapság ugyanazok az emberek próbálják a szabadság és demokrácia eszméivel megbabonázni a népet, akik az előző rendszerben a szocializmusnak hazudott, szovjetek által megalapozott diktatúrát tartották fent és elnyomást gyakoroltak az ország felett.



A diktatúra hierarchiájából gyökeredző, jelenlegi politikai elit, akárcsak elődeik, közel 50 évig, továbbra is igyekeznek minden nacionalista felfogást kiirtani a társadalomból, összemosva a sovinizmus fogalmával, ezáltal megfosztva a nemzetet önérzetétől, büszkeségétől és lelki egyensúlyának helyreállásától. Folyamatosan bűntudatot keltenek mindazokban, vagy lejáratják mindazokat, akik közösséget vállalnak olyan fogalmakkal, mint a nacionalizmus, vagy a nemzet. Ez a megrögzött gyűlölet, azon félelmükből táplálkozik a hatalom bitorlóinak, hogy felelősség terheli Őket a nemzetgazdaság eladósítása miatt, mind a rendszerváltás előtt és után, úgy, hogy közben személyes érdekeiket tartották fenn, vagyongyarapításuk céljából, a nemzet építésével szemben.



A nacionalizmust, azonban nem szabad összemosni a sovinizmussal, amely a nemzeti felsőbbrendűséget hirdeti más nemzetek, népcsoportok kárára. A nacionalizmus eszméjének kell lennie annak a közös kapocsnak, amely összeköt mindnyájunkat, magyarokat. A nacionalizmus, a hazafiság, a nemzeti összetartozás eszméjének rendszerezése, melynek elemei a közös nyelv, kultúra, szokások és a történelem. Egyetlen nemzetnek sincsen jövője, identitása megőrzése nélkül. Az identitás tudata volt az egyetlen fegyverünk, amely ezer éven át hajtott Minket tovább a történelem viharain keresztül. A jövőben is erre a rendíthetetlen hazafiságunkra kell támaszkodnunk. Éppen ezért is olyan fontos, hogy ne engedjük a nacionalizmusunk, a sovinizmussal való szándékos összetévesztését!



A nacionalizmus nem a nemzetek alá és fölé rendelt viszonyát kell, hogy megszemélyesítse, hanem a nemzet egységét és helyét a világban. A nacionalizmus nem zárja ki a toleranciát, sőt, nagyon fontos eleme kell, hogy legyen egy nemzet eszmeiségében. Mi magyarok is, csakis úgy várhatjuk el más nemzetek Velünk szembeni toleráns viselkedését, ha Mi is elfogadjuk és tiszteljük nemzeti identitásukat. Ez lehet az alapja a nemzetgazdaságok kölcsönös együttműködésének is. Ugyanilyen toleranciával kell viseltetnünk népcsoportjaink iránt is, akiknek többsége szintén a magyar nyelvet beszéli, ebben az országban él és dolgozik, elfogadja kultúránkat és hazájának érzi azt a földet, ahol lakik. Történelmünk nem egy példája igazolja, hogy sokszor egy-egy, az országhatáron belül született, származását illetően más népcsoporthoz tartozó ember hazafisága megkérdőjelezhetetlen volt.



A nacionalizmust nem köthetjük fajhoz, vérhez vagy valláshoz, hiszen Mi magyarok is rengeteg népcsoporttal találkoztunk, keveredtünk, ismereteket cseréltünk vándorlásaink során, míg el nem jutottunk hazánk földjére, a Kárpát-medencébe illetve az azt követő ezer évben is. Ennek ellenére azonban megőriztük nyelvünket, kultúránkat és szokásainkat is. Fejlődtünk és gyarapodtunk, melyet hozzánk csatlakozott népcsoportjainknak is köszönhetünk.

Nem szabad leragadnunk történelmünkben a XX. század első felénél, mikor a világot a gyűlölet hajszolta pusztító háborúkba. Nem engedhetjük, hogy folyamatosan gyűlölködő, rasszista népnek állítsanak be Minket és ezzel bűntudatot ébresszenek bennünk, nacionalista érzelmeink miatt.
Szabaddá kell válnunk végre, hogy újjászülethessünk a nacionalizmus és az azzal párosuló tolerancia jegyében, demokratikus alapokon!



,,A magyar név megint szép lesz,


Méltó régi nagy híréhez;


Mit rákentek a századok,


Lemossuk a gyalázatot!


A magyarok istenére


Esküszünk,


Esküszünk, hogy rabok tovább


Nem leszünk!"

http://ellenkultura.blogspot.com/


Petőfi Sándor (Nemzeti Dal - részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több a nyomorgó művész
  2008-09-29 20:59:44, hétfő
 
  Egyre több a nyomorgó művész
2008.09.29. 13:01

Már itt a blogon is volt szó a "nyomorgó művészekről" (Sáfár Anikó, Nagy Feró), a Vasárnapi Blikk megint felhozta a témát:

"A lap információi szerint Csala Zsuzsának már a házát is el kellett adnia, és most abból él, amit az otthonáért kapott. Ha az otthonáért kapott pénz nem állna a rendelkezésére, akkor gyógyszerre sem futná a havi 100 ezres nyugdíjából."

Csak jelezni szeretném, hogy aki dolgozik, és nettó 100 ezret keres, annak bruttó 141 580 a fizetése. Ez a nagy magyar átlagfizetés, vagy még annál is több ... és ugye 13-szor kapja meg a művésznő.

"Medveczky Ilona viszont nem bír megválni ajándékba kapott villájától, noha a művésznő a rezsit is alig bírja kifizetni. Ő 47 ezer forint nyugdíjat kap, az ennivalót és a kutyatápot a barátai állják."

Ajándékba kapott villa - na, itt durrant el egy hajszálér az orromban ... ízlelgessük egy kicsit... Tegnap kaptam ajándékba egy bögrét, örültem, mint majom a farkának. Medvczky 1974-ben hozzáment egy német herceghez, és el is hagyta az országot! Kedves Ilona, külföldről is utalta a TB és nyugdíj-járulékot haza? Vagy mégis mit gondolt, névre szólóan állapítják meg a nyugdíjat? És a Ön nevétől error-ra fut a kalkuláló szoftver? Ön csak egy számsor a rendszerben, amennyit törvényesen befizetett a pályafutása alatt, annyi pontosan a nyugdíja. És ez 47 ezer forint. Amit én még sokkallok is, mivel nagyrészt nem is élt/dolgozott itthon.

"Sztankay István 150 ezer forintból gazdálkodik, de már előre fél attól, hogy ha nem lesz képes fellépésekre, akkor neki is el kell adnia a lakását."

Mégis mennyi nyugdíjat szeretne? 250 ezeret? 300 ezret? Mire fel? Csak úgy? Gondolom van neki feleség, aki szintén kap nyugdíjat, vannak gyerekei, akik támogathatják a szüleiket, ahogy sokan mások teszik az országban. Ezek az emberek még tényleg a szocializmusban élnek ...

"Koncz Gábor csak talált pénznek hívja a nyugdíját, olyan kevés, de szerencséjére folyamatosan van munkája, nem úgy, mint több kollégájának, akik azt fontolgatják, hogy beállnak egy kőműves mellé malterhordónak."

Anyádat ... "talált pénz"? Elszedik a rendesen dolgozók fele fizetését, hogy neked meg a másik 3 millió 800 ezernek jusson "talált pénz", 13-szor egy évben.

Hányszor kapták vajon zsebbe kapták a gázsit? Ez nem az ő hibájuk volt, ilyen volt a rendszer. De az átlagnál sokkal értelmesebbek, gondolhatták volna, hogy az akkori jólét nem fog jó nyugdíjas éveket hozni.


66 komment • Trackback (1)

http://vastagbor.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.