Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
mézes lapos
  2009-12-21 21:39:11, hétfő
 
  Babapiskótás mézes


Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport,  40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék : 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sonkás tekercs
  2009-12-21 21:26:20, hétfő
 
  SONKÁS TEKERCS / vadrózsa

Hozzávalók:
1 kg liszt
10 dkg rétesliszt
6 dl tejföl
1 dl tej
1 dl olaj
1 ek. Cukor
1 ek. Só
1 cs. 11 grammos szárított élesztő
2 tojás

Töltelék:
kb. 30 dkg sonka
20 dkg krinolin vagy virsli
4 db lilahagyma
1 fej fokhagyma
0,5 dl olaj
10 dkg margarin
20 dkg sajt
őrölt bors

Elkészítése: a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát vékony kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük ( nem pirosra!). A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.

Ha készen van, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lila hagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.

Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél óráig. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzés: Én kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem, és házi sonkával készítettem. Fantasztikusan finom lett!
Az utolsó tekercsnél a margarinos fokhagyma után megkentem tejföllel, utána tettem rá a sonkát, hagymát sajtot. Annak sokkal zaftosabb lett a tölteléke. Szerintem úgy még finomabb.
A tejföl kicsit lehúzza, nem lesz olyan magas, de nagyon ízletes.
 
Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz!

 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karácsonyi zene
  2009-12-21 20:19:42, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  zene  
kókuszos szelet
  2009-12-21 15:11:12, hétfő
 
  Kókusz szelet
 

Tészta:
30dkg liszt
1/2cs sütőpor
2ek kakaópor
15dkg porcukor
1tojás
15dkg margarin

Töltelék:
6db tojásfehérje
20dkg porcukor
20dkg kókuszreszelék

Krém:
6tojás sárgája
3ek liszt
3dl tej
4cs van.cukor
25dkg margarin
20dkg porcukor
csoki reszelék

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük,
majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,
akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük.
A kókuszt is belekeverjük.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük
az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal.
Közepes lángnál 20percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van.cukorral, liszttel,
és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük ,a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre
eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel
megszórjuk.(a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)

 
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karácsony
  2009-12-18 14:59:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
karácsonyi csaj
  2009-12-16 14:54:48, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szép
  2009-12-15 21:56:11, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kedd
  2009-12-15 06:59:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
hello
  2009-12-15 06:56:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
karácsony
  2009-12-15 06:48:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 732 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 1047
  • e Hónap: 2039
  • e Év: 33768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.