Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/118 oldal   Bejegyzések száma: 1172 
Kényszermunka
  2009-02-28 18:39:30, szombat
 
  KÉNYSZERMUNKA

szombat, 2009. február 28.

Segélyért közmunka vagy munkáért ségély?
A ,,segély helyett munka" elvére épül az országgyűlés karácsony előtt módosított szociális törvénye.

Segélyért közmunka vagy munkáért ségély?

A ,,segély helyett munka" elvére épül az országgyűlés karácsony előtt módosított szociális törvénye. Szegeden 2008 decemberében mintegy 1700-en szorultak szociális segélyre, közülük az önkormányzat 1553 főt tart közmunkára alkalmasnak a következőképpen: 525 álláshelyet hoznak létre hirtelen, amely 90 munkanapra, körülbelül 4 hónapra ad számukra munkát. A ,,foglalkoztatottak" erre a 4 hónapra nem szociális segélyt, hanem minimálbért kapnak, ezt az összeget ,,a cég", ,,az intézmény" az állami költségvetésből visszaigényelheti.
Diplomások is közmunkások lesznek
A szegedi segélyezettek között 109 a diplomás, csaknem kétszer annyian vannak, mint azok, akiknek nincs meg a 8 általánosuk. Számukra a végzettségüknél egy fokkal alacsonyabb képesítést igénylő munkahelyet adnak. Ha valaki alkalmas a munkavégzésre, de a lehetőséget nem fogadja el, kiesik a ,,támogatások rendszeréből".


délmagyar



http://hungary.indymedia.org/node/11451
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Késsel, kaszával járőröző romá
  2009-02-28 18:29:43, szombat
 
  Késsel, kaszával járőröző romák Borsodban


itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Onlne - 2008.02.28.


Magyarország folyamatosan téma a külföldi lapokban, s ez most a legkevésbé sem jó hír számunkra. A legtöbb újság az ország gazdasági helyzetével foglalkozik, ám egyre többször kerülnek szóba az egyre élesebbé váló etnikai konfliktusok is.


,,Amikor leszáll az éj Hetés szélére, az észak-magyarországi város, Ózd melletti cigánytelepre, a férfiak az utcára mennek őrséget állni, mindenféle összetákolt fegyverrel vértezik fel magukat, a bunkóspotoktól kezdve a konyhai késig - írja riportjában a The Financial Times. ,,Egész éjszaka fent vagyunk" - mondja Radics Henrik, miközben keze egy kaszán nyugszik. ,,Amikor autó hajt be a faluba, megállítjuk, hogy kiderítsük, mit akar. Ha békések a benne ülők, továbbengedjük őket."

Radics és társai saját kezükbe vették a dolgok irányítását, azokat az incidenseket követően, amelyek csúcspontját egy ház felgyújtása, és a jobboldali egyenruhás csoport, a Magyar Gárda azon tervei okoztak, hogy megvédjék a magyarokat a ,,cigánybűnözéstől" és toborzó menetet tartsanak a városban. Felmérések mutatják, hogy a magyarok - éppen úgy mint több szomszédjuk a régióban - a cigányok elleni előítéletek erős érzéseit táplálják magukban.

Ez azt jelenti, hogy a romákat elsőként és a legsúlyosabban sújtja a növekvő munkanélküliség, amely 14 százalékon áll Borsod megyében, ahol nagy, az országos átlagot kétszeresen meghaladó cigány népesség él. A kormány saját előrejelzése is azt valószínűsíti, hogy a gazdaság 2,7 százalékkal fog zsugorodni az idén, a munkanélküliség gyors növekedésével" - zárja cikkét a londoni lap.

Ugyancsak a magyar gazdasági helyzetről írva Gyurcsány Ferenc böszmeségről szóló kitárulkozását említi a The New York Times. ,,A pénzügyi ösztönzés és a bankok kisegítésének költségeit alapul véve az Egyesült Államokban a GDP-arányos államadósság egyre duzzadni fog. Ez 2011-re elérheti a jelenlegi magyar mutatót, amely az egekbe szökött a tékozló költekezés és a központilag tervezett pazarlás maradványai miatt - számol be az amerikai lap.

,,Egyetlen európai kormány sem csinált még olyan böszmeséget, mint mi" - mondta Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke országa pénzügypolitikájáról 2006 májusában. Könnyen meglehet, hogy 2012-ben az Egyesült Államok döntéshozói visszhangozzák majd szavait." - von végül párhuzamot a The New York Times.

A bécsi Die Presse cikkírója szerint ,,Magyarország kétszeres kényszer foglya: a kisebbségi kormánynak a gazdasági visszaesés ellen kell küzdenie, miközben az államadóság terheit kell csökkentenie. Még 2006-ban a GDP tíz százalékát tette ki a költségvetési hiány. Nincsenek tartalékok, amivel be lehetne indítani a gazdaság motorját." Az osztrák lap megjegyzi: ,,Hónapok óta minden gazdasági mutató meredeken lefelé tart: az ipari termelés, a külföldi befektetések és a belső fogyasztás. Gyurcsány közlése szerint az idén több mint három százalékkal zsugorodhat a gazdaság."


http://www.hetivalasz.hu/cikk/0902/kessel_kaszaval_romak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sasazértis
  2009-02-28 18:26:07, szombat
 
 
Sasazértis


Kell a csasztuska! - Így menti meg az MSZP Sas Józsefet
Sümegi Noémi, kultura@hetivalasz.hu
9. évfolyam 9. szám, 2009.02.26


Példátlan baloldali összefogás készíti elő Sas Józsefnek a visszavonulási terepet. Ha ugyanis jogerős ítélet születik az adócsalásért első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt komikus perében, minden bizonnyal le kell mondania a Mikroszkóp Színpad igazgatói posztjáról. A másodfokú tárgyalást értesüléseink szerint márciusra írja ki a Fővárosi Ítélőtábla, s hamarosan a színház közszolgálati szerződése is lejár.

"Józsi az életben maradásért küzd valamennyi színpadon töltött percében, a mélyről jöttek elszántságával, a létükben fenyegetettek elkeseredett lázadásával. A Sas Józsi-félék többé már nem hajlandók veszíteni" - írta az Élet és Irodalomban február 6-án Verebes István, a Mikroszkóp Színpad állandó fellépője. Sas Józsefnek van is miért küzdenie, hiszen 2005-ben többrendbeli tb- és adócsalás, valamint magánokirat-hamisítás miatt emeltek vádat ellene, s az ügy végére azóta sem került pont. Van, aki szerint a per elhúzódása is a direktort segíti, de az elsőfokú ítélet óta kapott lehetőségek anyagilag és erkölcsileg is Sas túlélését készítik elő.

Szilveszteri dömping

Az átlagnéző csak annyit érzékelt, hogy bár már régen elmúlt a Kádár-korszak, és Sas József az utóbbi időben inkább a bűnügyi tudósításokban tűnt föl, két televíziós csatorna is Sas-kabarét adott szilveszterkor. Az ATV a legújabb, óévbúcsúztatóra készült műsort sugározta, a TV2 viszont képes volt leadni a Mikroszkóp Színpad egy korábbi összeállítását. Mondhatnánk, az élet őket igazolta, mert toronymagasan Sas nyerte a nézettségi versenyt. Január 3-án azonban a közszolgálati televízió is ünnepi műsort közvetített Sas József 70. születésnapja tiszteletére. Megérne egy elemzést, hogy kétmillió embert vajon miért a "munkásőrcsasztuskák" szórakoztatják még mindig, a népszerűség azonban más kérdéseket is felvet: akire ennyien kíváncsiak, s a piacon is megélhetne, azt miért kell közpénzekkel támogatni?

A tavaly márciusi elsőfokú ítélet szerint Sas József 46,1 millió forinttal rövidítette meg az államot, színlelt megállapodással kerülve meg az adófizetési kötelezettséget. Amikor márciusban lejárt a Mikroszkóp Színpad - évenként meghosszabbítandó - közszolgáltatási szerződése is, úgy tűnt, Sas színháza hamarosan összeomlik. A tiltakozó fővárosi Fidesz-frakciónak azonban csupán az első fokon már elítélt direktor - szerinte megérdemelt - Kossuth-díját sikerült megakadályoznia, azt már nem tudták elérni, hogy az 51 százalékban önkormányzati, 49 százalékban Sas tulajdonában lévő színház éléről elmozdítsák: a közgyűlésben a színház mellett kardoskodó szocialistákat az MDF segítette ki (lásd keretes írásunkat). A színház közszolgálati szerződését Sas Józsefestül hosszabbították meg, így továbbra is évi 117 millió forint közpénzt kap (80 milliót az államtól és 37 milliót a fővárostól).

A direktor az elsőfokú perig a 46,1 millió forintból 25 milliót visszafizetett, a kárból tehát ennyi megtérült. Mire másodfokon is ítélet születik, a fennmaradó összeget is törlesztheti - ehhez pedig, úgy tűnik, minden segítséget megkap. Havi bruttó 448 ezer forintos igazgatói fizetésén túl a főváros prémiumként megadja neki éves fizetése 100 százalékát, s a kulturális bizottság - akár formai és eljárási hibákon keresztülbukdácsolva - további szerződéseket is tudomásul vesz. A birtokunkba került dokumentumok tanúsága szerint így Sasnak pluszpénz jár egy jelenet megírásáért, megrendezéséért és eljátszásáért is. Mindez olyan mulatságos helyzetekhez vezet, amelyekben Sas József (a színházi vállalkozás nevében) megbízza a saját bt.-jét képviselő Sas Józsefet, hogy játssza el a Sas József által írt jelenet egy szerepét - szigorúan alávetve magát Sas József rendező utasításainak.



Sas megbízza Sast

A legutóbbi szerződések a Mikroszkóp Színpad Kht. (képviseli: Sas József) mint megbízó és a Miksas Bt. (képviseli: Sas József) mint megbízott között jöttek létre tavaly október-novemberben. A Közkívánatomra című kabaré megrendezéséért így Sas 1,1 millió forintot, ugyanezen műsor hat jelenetének megírásáért 140 ezer forint plusz áfa megírási jogdíjat kapott. A Le vagytok szavazva, a Közkívánatomra és a BÚÉK Mikroszkóp című előadásokban való fellépésért előadásonként 85 ezer forint plusz áfa járt neki, a Viharos nap című dalszöveg, valamint a Létminimum és a Betéti társaság című jelenetek megírásáért pedig összesen 70 ezer plusz áfa megírási jogdíjat kapott.

A tévéműsorokért járó összegek is őt gazdagíthatják, mert bár a produkciókat a színházból közvetítik, erre vonatkozó egyértelmű tétel nem jelenik meg a színház bevételei között. A szerződések pedig, mivel magántulajdonban lévő csatornákról van szó, üzleti titoknak minősülnek. Televíziós forrásokból azonban úgy tudjuk, hogy nem saját gyártású egész estés showműsorokért, melyekhez nem kell díszletet építeni, a tévék 5-6 millió forintot fizetnek, ezen osztoznak a közreműködő művészek. Mindazonáltal szokatlan, hogy ugyanazon a napon, főműsoridőben két csatorna is ugyanolyan programmal próbáljon nézőket csábítani, s hogy valaki két helyre is el tudja magát adni.

Mint Latinovits

"- Mondja, Hacsek, ért maga az adókedvezményekhez? - Nagyon keveset... De még nem jogerős!" - hangzott el a poén Sas József szilveszteri kabaréjában. A műsor felvételekor a közönség vette a lapot, így az ellene folyó eljárást a komikus sikerrel fordítja a saját javára. A nézők nemcsak a Kolompár Orbán-os viccekért hálásak, de kedvencük melletti szolidaritásukat is kifejezik. Gyurcsány Ferencnek nem sikerült Kossuth-díjjal javítani Sas megtépázott nimbuszán, a baloldali értelmiség azonban az anyagiakon túl erkölcsileg is támogatja.

"Nem tudom, ha egyszer otthagyja a Mikroszkóp Színpadot, a vidéki kultúrházak deszkáin kívül vár-e rá máshol is tér. Ha nem, az a magyar színházi állapotok újabb nagy mulasztásai közé sorolható majd" - zárta méltató sorait Verebes István már említett írásában, melyben a legnagyobb komikusokhoz (Latabár, Salamon Béla, Hofi), illetve a legnagyobb színészekhez (Latinovits, Mensáros, Sinkovits) hasonlítja Sas Józsefet. Az üzenetet talán vette valamelyik budapesti színház jelenlegi vagy leendő igazgatója; s ha így van, akkor a komikus az adósság megfizetésével nemcsak a börtön fenyegető rémétől szabadul meg, de a fővárosi művészvilágnak is megbecsült tagja lehet.


--------------------------------------------------------------------------------


IGÉNYES REPERTOÁR

"Lendületes, összeforrott társulat, kemény munka, sokszínű, igényes színvonalú repertoár, magas látogatottság" - írja a 2007/2008-as évad művészeti tevékenységéről Sas József, amit a többi, közhasznú társaságként működő budapesti színház szakmai beszámolójával együtt - a Fidesz ellenszavazatával - múlt csütörtökön fogadott el a főváros kulturális bizottsága. A sikert szerinte többek között a neves vendégművészek sora - Bajor Imre, Straub Dezső, Verebes István, Hernádi Judit, Kapócs Zsóka, Koltai Róbert, Nyertes Zsuzsa - garantálja. Sas Józsefet az ülésen Selmeczi Tibor helyettesítette, aki elmondta: a Centrál Színházzá alakult Vidám Színpadról kikopott nézők átmentek hozzájuk, bár örömmel fedezik föl, hogy fiatalok is látogatják őket. Mindazonáltal tudják, hogy fiatalítaniuk kellene, ezért áprilistól stand up comedyt is terveznek.


--------------------------------------------------------------------------------


HUMÁNUS GONDOLATOK SZÍNHÁZA?

A Fővárosi Közgyűlés tavaly - a színházi évadokhoz igazodva - március 31-ről július 31-re módosította a közhasznú társaságként működő budapesti színházak közszolgáltatási szerződésének lejárati idejét. Ha tehát Sas József másodfokú pere valóban megkezdődik tavasszal, versenyfutás indul az idővel: előbb születik-e meg a jogerős ítélet, mint ahogy a színház szerződése lejár? Ha nem, jó esély van arra, hogy a közgyűlés újabb egy évre megerősítse a színpad működését. A lehetséges forgatókönyveket jelzik a közgyűlés tavaly március 27-i vitájának alábbi részletei:

Csomós Miklós (Fidesz): "A Mikroszkóp Színpad Kht.-nak március 31-én lejár a szerződése, s mivel a jelenlegi ügyvezető igazgató, Sas József ellen első fokon ítélet született, felkérnénk őt, hogy önként mondjon le. Ezzel megkönnyítené a közgyűlés dolgát a közszolgáltatási szerződéssel kapcsolatban."

Gy. Németh Erzsébet (MSZP): "A fővárosi önkormányzat akkor jár el helyesen, ha egy elsőfokú, nem jogerős bírói ítéletet, amely Sas József művészigazgatót magánemberként érinti, nem keveri össze egy színház meglétével és működtetésével. Aki a közszolgáltatási szerződést nem hosszabbítja meg, az azokat a nézőket sérti meg, akik kedvelik ezt a műfajt."

Hock Zoltán (MDF): "Nem kívánunk közreműködni egy budapesti kulturális intézmény bezárásában vagy felszámolásában. Sas József igazgató személyére akkor térjünk vissza érdemben, amikor a bíróság meg fogja hozni a jogerős ítéletét."

Steiner Pál (MSZP): "Az ártatlanság vélelme Sas Józsefet is megilleti. Tudjuk, hogy erkölcsileg felróható, amit tett, de akkor lehet majd azt mondani, hogy bűnös, ha a másodfokú bíróság is így ítéli meg."

Dancs Gábor (SZDSZ): "Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a közpénzek helyesen használódnak fel egy olyan cégben, amelynek a vezetőivel szemben adóhiány miatt büntetőeljárás folyik. Ezért támogatni tudom Csomós képviselőtársam javaslatát."

Rétvári Bence (KDNP): "Nem egyszerűen arról van szó, hogy ki lesz a kht. ügyvezetője. Komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy leszünk-e társtulajdonosai egy olyan embernek, akit jogerősen elítélnek."

Horváth Csaba (MSZP-s főpolgármester-helyettes): "A Mikroszkóp Színpad jelenleg az egyetlen olyan klasszikus kabarét játszó, élő színház, amely humánus gondolatokat juttat el a nézőkhöz, és amely színház működésével naponta megmenti az egyik legősibb magyar színházi hungarikumot, a pesti kabarét. Ennek a polgári öntudat számára olyan fontos műfajnak nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is van. A Mikroszkóp a félelem nélküli szabad véleménynyilvánítás szimbóluma, még ha ez önöknek nem is tetszik."



http://www.hetivalasz.hu/cikk/0902/sasazertis
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vidéki közbiztonsági körkép a
  2009-02-28 18:18:20, szombat
 
  Vidéki közbiztonsági körkép a Riasztás stábjával


2009.02.27. 10:01
Egy kis vérnyomásnövelő videó hétvégére, kivágva a kedd esti Riasztásból.

Ízelítő: Fatolvajok Nyírségben, elkeseredett erdőtulajdonos, rasszizmus, levegőbe elsütött vadászfegyver, 62 betonoszlopból álló kerítéssel körbekerített friss erdő, melyből 60 betonoszlop már hiányzik. 1 méter mély, 2 méter széles árok kiásva az erdő körül markolóval (!), így védekezve az autós fatolvajok ellen! Ha nem látom, nem hiszem el, hogy ilyen létezik. Közbiztonság vidéken:

http://vimeo.com/3362912
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ujabb cigánytámadás egy közl
  2009-02-28 18:04:09, szombat
 
 

Először az autóst, majd a rendőröket támadták meg a cigány bűnözők
2009. február 28. 13:39
HunHír.Hu

Intézkedő rendőrökre támadott egy agresszív cigány csoport a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban péntek este. Az egyenruhások egy autós kérésére érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek egy közlekedési konfliktusban. Az utcán sétálgató társaság ugyanis korábban az autósra támadt, és megrugdosták a kocsiját, mert rájuk mert dudálni.

A rendőrök igazoltatni akarták a csoport tagjait, de egyikük ellenszegült az intézkedésnek, társai pedig védték. A rendőröket rángatták, letépték jelvényüket.

A 3 férfi és 2 nő ellen a rendőrség és az ügyészség is eljárást indított.

HunHír.HU -hirtv.hu

Hozzászólás


Papi1 - 2009.02.28. 16:31
Hát én is remélem, nem messze van az az idő, amikor a "rendfenntartók AK47-essel sétálnak"! De abban méginkább reménykedem, hogy nem rendőröknek fogjuk nevezni őket, hanem "Nemzeti gárdának, vagy csendőrségnek. Akkor fognak csak helyére kerülni a dolgok! A hivatásos szerv elleni erőszak? Lehet hogy nem is az, mert "rendőr ipartan hallgatók". Az meg így, nem nem teljes. Más, ha oszlatni kell a Hősökterén, mert ott, mondják nekik a teendőt. "Belégzés-kilégzés, belégzés-kilégzés-oszlatás-gáz stb" is így él a nyakunkon a sok parazita.


miranda - 2009.02.28. 16:31
enyingiember,

Szabadságon voltál? Jó hogy visszajöttél.


Darázs - 2009.02.28. 15:54
Szerintem ezt a hírt is elfelejtik majd megemlíteni a zsidó kézben lévő rádiók és TV-k.
Hasonlóan elfelejtették említeni a néhány nappal ezelőtt, a siófoki, zsidó tulajdonban lévőTesco parkolóban elkövetett rendőrverést, amit szintén "újmagyarok" (cigányok) követtek el.
Rasszizmus lenne, ha szerepelhetnének ezek a hírek is valamelyik médiában?

Mi lesz, ha a komcsikat, vagy a zsidókat is verik már a cigányok? Vagy megkéselik őket. Akkor azonnal tele fogják kürtölni az egész világot? Természetesen akkor ez majd úgy jelenik meg, hogy magyarok vertek zsidókat, ami ugye nem ugyanaz!



sobri - 2009.02.28. 15:45
Remélem még megérem, hogy ideér az az idő, hogy a rendfenntartók AK47-essel sétálnak, és az ilyen söpredéket az első támadó mozdulatra szitává lövik. Mohácsiék meg szörnyülködhetnek a cellatársaik közt a rasszista eseményeken. Mert ugye addigra a jelenlegi elit-ből elit-éltek lesznek...


sipisanyi - 2009.02.28. 15:37
Ha kezet emel rá, vagy esetleg megüt valaki a rendőrt a SZABADSÁG államában, szerintetek hány másodperce marad arra, hogy Mohácsi Viktóriáék a védelmére kelljenek?


enyingiember - 2009.02.28. 15:26
miranda ! Na látom , amig nem voltam zajlanak az események .. ez akkor már hívatalos személy elleni erőszak !



1899 - 2009.02.28. 14:08
Felfegyverkezve!!!Ez kimaradt.
Kerítéslécekkel támadott a rendőrökre a cigányhorda:

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7632



1899 - 2009.02.28. 13:59
Az ügyészség eljárást indított... De vajon milyet??Gondolom nem csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak,forgalom akadályozása,rongálás!Azt csak hazafiakkal szemben szokás!!!


miranda - 2009.02.28. 13:51
Mi ebből a tanulság?
Soha ne dudálj egy Audira, BMWre vagy Mercedesre. Jellegzetesen nagyon rossz sorban élő szegínyek használják ezeket a márkákat.


dr. Hannibal Lecter - 2009.02.28. 13:46
trágyaevő II mohácsivész merre van? cigány valagát meresztve gyűlölködik brüsszelben.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17228


***************


Ujabb cigánytámadás egy közlekedő autós védelmére kelő rendőrök elle. Sejlik egy autonom északkelet-magyarországi autonom cigányrégió kialakulása, önálló és öntörvényű (i)gazságszolgáltatással és önbíráskodássa. De Gyurcsányt ilyesmi nem aggasztja. Csak az, ha valaki szóváteszi.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köcsögök, lágydrogosok, cigány
  2009-02-28 17:57:41, szombat
 
  Köcsögök, lágydrogosok, cigányok, liberális értelmiség: Céloz az SZDSZ

2009. február 28. 17:32
HunHír.Hu

Mivel Fodor Gábor pártelnök és Kóka János frakcióvezető a nyílt színen újabban nem kakaskodik egymással, kivételesen egységesnek látszik az SZDSZ, bár - mint a Hetek írja - a ,,régi öregek" fogják a fejüket a párt politikája és az EP választási kampány miatt.

A SZDSZ frakció ugyanis Kóka győzködésére úgy döntött, hogy a Reformszövetség programját támogatják, noha az a kormányénál jóval nagyobb ÁFA emelést javasolna. Ez hitelteleníti a konzekvens politika látszatát, hiszen Kóka János az elmúlt hetekben folyton azt emlegette, hogy nem támogatják az adóemelések egyetlen formáját sem.

Bár a jelenlegi vezetés elégedett a párt EP kampányával, a "nagy öregek" arcára gúnyos mosolyt csalt a stratégia. Az SZDSZ ugyanis abból az elgondolásból, hogy a reformok, válság, és modernizáció témakörét a két nagy párt, az MSZP és a Fidesz ,,elszívta" előle, egy úgynevezett liberális imázskampányt rendelt meg: célközönségnek a melegcsoportokat, a fővárosi, lágydrog-fogyasztó liberális fiatalokat, a romákat és a városi humánértelmiséget célozták meg. ,,Mivel az EP szavazáson alacsonyabb a részvétel, valójában nem is a szavazókorúak öt százaléka, hanem inkább a 3-3,5 százaléka a küszöbérték, ezért így tűnt biztosabbnak a bejutáshoz szükséges szavazók ,,összeszedése" - vélekedett a Heteknek az SZDSZ egyik vezetője, aki azóta már elbizonytalanodott, hogy eredményes lehet-e ez a taktika.

HunHír.Hu - atv


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17232
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lévai Katalin: Áll a bál
  2009-02-28 17:52:19, szombat
 
  Lévai Katalin: Áll a bál
2009. február 28. 09:01


MNO
Dühös tüntetők az Andrássy út egyik oldalán, korlátok mögé zárva, miközben az "úri közönség" halk zsongással tölti meg az Operaház termeit. Furcsa érzés kerített hatalmába. Ritkán fordul elő velem, hogy nem az utca emberének pártján állok. Nem olyan rég még magam is ennek az útnak a korlátokkal elkerített szélén meneteltem a tüntetők között. Azután jártam Párizs külvárosában a bevándorlók barikádharcai idején, részt vettem számtalan antirasszista felvonuláson, elutaztam Szászrégenbe a cigány gettóba, amikor a rendőrök gumilövedékkel lőtték a romákat, de tüntettem annak idején a rendszer- váltásért is, miközben Budapest legszegényebb kerületében, a "Csikágóban" dolgoztam szociális munkásként. Sokáig éltem szegénységben magam is, és nem felejtettem el a múltamat. Most viszont megnyitom Budapest legszebb, legelegánsabb bálját, mert tisztelem a hagyományokat, szeretek táncolni, és nem gondolom, hogy az Operabál kárt okozna az országnak, vagy ártana a szegényeknek. Nemcsak azért nem gondolom, mert a bevételek egy részét jótékonysági célokra fordítják - 1500 embernek osztottak ebédet, ingyenkoncertet adtak 2000 gyereknek - ez valóban csepp a tengerben.

(Népszabadság, 2009. február 28.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellentámadás önvédelemből
  2009-02-28 17:36:57, szombat
 
  Czike László



Ellentámadás önvédelemből



Genetikus átok



Miután a dinoszauruszok valami rejtélyes csillagközi katasztrófa, állítólag egy viszonylag ,,közeli" szupernóva-robbanás következtében kihaltak, a kétéltűek hódították meg a szárazföldet, melyek - legalábbis a törzsfejlődés időrendjét és irányát tekintve - a madarak és az első emlősök (s vele a méhlepényesek) közvetlen elődeinek tekinthetők. Ősi elődünk - hiszen ez a lény a ma élő valamennyi emlős, tehát az ember genetikai elődje is! - úgy 200 millió évvel ezelőtt, az ún. felső triász korban alakult ki, egy erősen ,,patkányszerű" rágcsáló volt: nyúl nagyságú, tehát némileg termetesebb a mai vándor, földi, illetve legegyszerűbben szólva házi vagy csatornapatkányoknál.

Tehát ,,patkányoktól" származunk; s nem csupán az ügynökök...



Kezdeti illúziók



Egy magyar fiatalember mezőgazdasági telket örökölt, és mivel a foga túlzottan amúgy sem fűlt a banktisztviselői élethez - inkább valami hasznos, értékalkotó tevékenységre vágyott -, elhatározta, hogy gazdálkodni fog. Legott hát összegyűjtötte minden megtakarított pénzecskéjét, az ingóságait pénzzé tette, és korábbi életét felszámolva, egymaga kiköltözött a dúsan termő vidékre. Szerszámokat vásárolt, rendbe hozta a düledező viskót, tenyészállatokat, vetőmagvakat, kerti kisgépeket vett, beszerzett a mezőgazdálkodáshoz szükséges minden eszközt, anyagot.

A ,,kánaáni" időszakot rövidre fognám, amúgy sem tartott sokáig.

Eleinte rendben ment minden - a fák, bokrok, egyéb haszon- és dísznövények dúsan virágoztak, a kert tavasztól őszig egyetlen illatfelhőbe burkolózott. A cseresznye- és meggyfák roskadoztak a sok ízletes gyümölcstől; a szorgalmas ifjú gazda alig győzte a piacra hordani a dús levű termést. Fiatal kajszi- és nektarinfái minden évben megkétszerezték hozamukat - a sok üveg jóféle lekvár mellett jutott az asztali gyümölcsöskosárba is bőven. A föld amolyan hamísítatlan ,,biokertészetként" termett mindenfajta primőr zöldséget - paprikát, paradicsomot, hagymákat, levesbe valót - és számtalan gyönyörű virágot; az első néhány évben a permetezés szükségessége fel sem merült, mert kártevők szinte egyáltalán nem jelentkeztek. Az állatok is szépen szaporodtak: a kisnyulakból, csirkékből, tojásból szintén bőven jutott a közeli kisváros piacára is, a napi friss húsétel biztosítása mellett. Sőt, a gazdi skót juhász szukája kilenc szebbnél szebb kölyköt ellett egy meleg áprilisi napon...



Parazita ,,silánygazdaság"



Aztán egyszer csak - mintegy varázsütésre - összeomlott minden.

Mert hiába a gyümölcsfák megszokott pompázó virágtengere, április végén hirtelen 30 fokos afrikai hőség tört az alig elvirágzott kertre, és rendkívüli szárazság. A kipattanó levélbimbóknak megszűnt a nedvutánpótlása, a frissen ,,harsanó", élettel teli gallyak azonnal lekókadtak. Az ágak barnán leszáradtak, a fák törzseit szürke csomós üszök lepte be. Ezen a tavaszon nem nyíltak a nárciszok, jácintok, minden tulipán bennszorult a rengeteg esőtől lucskosra ázott földben. A rózsabokrok sem hajtottak bimbós ágakat, zsenge száraik barnán leszáradtak. A gyümölcsfatörzseken iszamós, undorító barna gumók, alkalmi rákos daganatok nőttek, és nyomásra kipukkadva, spórákat szórtak szerteszét. A gazda a zöldségekkel sem járt különbül. A palánták ugyan most is gyorsan szárba szökkentek, de néhány nap elmúltán érthetetlen okból hanyatt dőltek, és többé semmilyen módon nem lehetett lábra állítani őket. Amelyik paradicsombokor zöld termést hozott, azzal sem büszkélkedhetett... Bepirulás helyett keddről szerdára megfeketedett a paradicsomfejek nap felőli oldala, megenni nem lehetett őket.



Globális rákfene



Az éghajlat, az időjárás teljesen megváltozott.

Azelőtt - ha nem is óraműpontossággal, de - egymástól jól elkülönülő évszakok váltották egymást. Most a kiszámíthatóság egy csapásra megszűnt. A hőmérséklet elkezdett összevissza ugrálni - nem volt ritka, hogy egy-két napon belül 15-20 fokot liftezett a hőmérő higanyszála. Forróság és özönvíz váltakozott. A palánták vagy kiégtek a tikkasztó ibolyántúli sugárzásban, vagy elrothadtak a 20 centis belvíz és sár alatt. A napon szinte azonnal megégett a gazda háta, vagy megfőtt a tarkója - az árnyékban pedig nem lehetett megmaradni a rengeteg szúnyog, bögöly és a döglegyek miatt. Soha nem látott mennyiségű és eleddig ismeretlen fajgazdagságú, repülő s mászó rovarinvázió fenyegetett. Hangyákból csak 15-20 fajta, különböző nagyságú jött elő a semmiből... A hetekig tartó monszun jellegű időjárás hatására a növényeken fürtökben lógtak a különböző színű, formájú és nagyságú hernyók és kukacok - a fák törzsét és a talajt belepte valami hófehér penész. A kert megtelt üres madárfészkekkel, a föld kikeletlen tojásokkal, majd több tucat, repülni még nem tudó kis rigóval, melyeket éjszaka levadásztak a szintén szaporodó macskák. A bőven kiszórt fűmagot szinte azonnal felcsipegették a verebek százai; ami meg kikelt, az befulladt az ingoványosra ázott földben. Mintha a természet egyszerre fellázadt volna az ember ellen.

Nem volt magyarázat...



Elgázosított gyümölcsöskert



Hiába a piacgazdaság - a piacon is felborult a korábbi egyensúly.

Hirtelen minden mérhetetlenül megdrágult, és újra felszaporodott a hiánycikkek listája, ami egyaránt érintette az eszközök, az anyagok és a termények legkülönbözőbb csoportjait. Például: amíg korábban voltak évek, hogy alig lehetett eladni a cseresznye- és meggytermést, mert mindenkinek olyan sok termett - most szinte egyik évről a másikra eltűnt mindkettő. A növénynek, állatnak, embernek egyaránt elviselhetetlenül nedvesre változott éghajlattal, időjárással együtt fellépő moníliajárvány és a tűzelhalás majd' minden fát elpusztított.

Időnként akkora esőzés zúdult a kertre, hogy az enyhén lejtős oldal kerítése mellett valóságos alkalmi patak hömpölygött a kapun át, be a kertbe. A páratartalom alig esett 100% alá, ami persze kedvezett minden, a levegőn át terjedő fertőzés kialakulásának is. De a levegővel valami más baj is volt. A gazda időnként furcsa szagot érzett, és a nyálkahártyái is begyulladtak valami rejtélyes ,,gáz" hatására, ami meghatározatlan, szabálytalan időközökben, de leggyakrabban este 7 óra után lepte el a kert légterét, majd félóra elteltével - előzmények nélkül, ahogy jött, ugyanolyan észrevétlenül - nyomtalanul eltűnt. Amíg tartott a havária, a kutyák elbújtak a vackukban, s keservesen vonítottak, mint egy vezérét veszített farkasfalka. A mérgezés egyre erősödött, s egyre gyakrabban jelentkezett; elvonulta után sok elpusztult lepke és bogár teteme borította a földfelszínt. Különösen a pávaszemek, atalanták és a szarvasbogarak sínylették meg - bénultan hevertek, szárnyaik és lábaik görcsökben rángatóztak kimúlásukig. A kerti tóban az aranyhalakat is valami ismeretlen kór támadta meg: a testükön ,,vattaszerű" bevonat keletkezett, ami behatolt mélyen a testszövetekbe, s a szerencsétlen - még táplálkozó állatokról - élve rothadt le az izomszövet, a nyers hús, amíg el nem fogytak. De a fiatal gazda egészsége is kezdett megromlani - krónikus légcsőhurut és orrmelléküreg-gyulladás kínozta, melyeket semmilyen kezelés nem tudott elmulasztani, de még enyhíteni sem.



Mérgező hőerőmű



Beszélték, hogy a légvonalban alig néhány száz méterre működő hőerőmű az olaj- és pakurafűtésről profitnövelés céljából részben áttért veszélyes hulladékok (pl. az ipari zagytavakból származó savgyanta, gumiabroncsok, műanyagok stb.) égetésére, ami a szűrők tisztításakor dioxin és egyéb, súlyosan mérgező anyagok kibocsátásával járt, de a helyi önkormányzat mindenkit megvett vagy megfélemlített, aki ezt terjeszteni próbálta, merészelte.

A közeli kisváros kórházában és rendelőintézeteiben ugrásszerűen a többszörösére nőtt a felső légúti panaszok, megbetegedések gyakorisága, ám e statisztikák közlését a városvezetés egy idő után betiltotta. Épp, mint a csernobili atomkatasztrófa idején, 1986-ban, az átkos kommunizmus uralma alatt...

Dezinformáló tömegtájékoztatás



Ami mármost a megmagyarázhatatlan, hirtelen éghajlatváltozást illeti - a korábban dúsan termő vidék egyszerre alkalmatlanná vált a mezőgazdasági termelésre -, hivatalos magyarázat vagy tájékoztatás híján, a legkülönbözőbb találgatások keltek szárnyra. Beszélték például, hogy valami üvegházhatás következtében globális felmelegedés zajlik, ami állítólag felborította volna a glóbusz atmoszférájának stabil egyensúlyát, levegőjének, csapadékának és vizeinek körforgását, az alapvető szélirányokat stb., és emiatt fordult volna szélsőségesre az időjárás, de mivel ezeket a híreket semmilyen tájékoztatás nem erősítette meg, az igazság csak puszta szóbeszéd, híresztelés maradt.



Váratlan hangulatváltozás



A megelőző években a környéken vidám gazdaélet folyt.

A szomszédos gyümölcs- és zöldségtermelők a kerítésnél beszélgetve, egymást esténként meg-meglátogatva kicserélték híreiket, tapasztalataikat, megkóstolták egymás pálinkáját, könnyítettek mások gondjain - egyszóval valóságos közösségi életet éltek, miközben mindenki megőrizte teljes önállóságát. A vidéken csend, nyugalom és béke honolt, civódás vagy pláne veszekedés, erőszakos cselekmény sohasem fordult elő. Mígnem egyszerre jött a szörnyű hír: az egyik távolabbi szomszéd verekedés közben kiszúrta a másik mindkét szemét. Majd - merthogy kiengedték - a rákövetkező évben késsel leszúrta a feleségét. Egy évre rá - gyors egymásutánban - még hárman meghaltak; egyikük tisztáz(hat)atlan körülmények között. Lassanként elnéptelenedett a környék, mintha átok telepedett volna az egykor oly otthonos kis völgyre. Körös-körül lakatlan, egyre romló állagú tanyák maradtak csak; három-négy év elteltével pedig minden szomszéd elköltözött.



Föld alatti mozgolódás



A gazda azt is észrevette, hogy valami furcsa, fokozódó tevékenység folyik közvetlenül a földfelszín alatt, de mivel gyakran látott sok, különféle állatot - kígyót, mókust, nyestet, pockot, vakondot, sündisznót, macskát - mászkálni a környéken: nem tulajdonított az ügynek jelentőséget. Egyik nap például már félig oszlásnak indult sünt fedezett fel az aranyhalas tó festett betonkáváján - hogyan került estéről reggelre oda? -, és ugyebár az is föld alatti üregekben lakó, éjszakai állat... De a kutyák csak nem nyugodtak el - minden éjjel fokozódott a sűrűsödő, kétségbeesett vonítás, amit vad kergetőzés zaja kísért, hatalmas ,,zuhálásokkal", mintha a sötétség nyughatatlan vámpírjai rohangásznának, egymásnak adva randevút az ereszcsatornán meg a kennelek tetején. Közben némely egyedek mintha diókkal golfoztak volna a palatetőn, majd a dobálás zaját fűrészelő-nyeszetelő hangok kísérték, követték. Észbontó volt! A gazda éjjel már a legapróbb neszekre is fel-felriadt, és az álmai lassan fél-ébrenléti lidércnyomássá torzultak. Próbálkozott egérfogók kihelyezésével, ragasztóanyaggal is - de csak ,,saját magát" fogta meg, néhány kis széncinege mellett...



Csalhatatlan bizonyíték



Ám egy napon felülkerekedett a szerencséje. Észrevette, hogy egyik kutyája valamivel a szájában elrohan, majd nagyot nyel, és a fogai között eltűnik egy farkinca. ,,Egér lesz ez" - gondolta, és felújította az egérfogókkal korábban félbehagyott ,,kísérleteit"... Hajnaltájban fülsértő lármára ébredt. Kapkodva felöltözött s kirohant az udvarra. A palatetőre, az esőcsatorna mellé ,,kihelyezett" nagyméretű egérfogó csörömpölve leesett a meggyfa elé a földre, és a földön ugrált tovább. Lecsapódott ,,guillotine-ja" megfellebbezhetetlenül tartotta nyakánál a kövérre hízott, felnőtt vándorpatkányt. A gazda beleizzadt a hirtelen felismerésbe. ,,S én még mókusnak hittem a padlásról jövő furcsa zajokat és a kicsik nyüszögését" - gondolta. Minden mozaik a helyére került.



Nehéz nap éjszakája



Éjszaka, mikor már stabilan beállt a sötétség, fogta felspécizett légpuskáját, és kiült egy hokedlire a nyitott verandán, patkánylesre... A nehéz nap után egy nehéz nap éjszakája következett; nem is csoda, ha a gazda szépen elbóbiskolt. És hirtelen élettel telt meg az éj. Arra riadt, hogy mindenfelé, amerre pillantása befogja a félhomályt, szorgos kis négylábúak rohangásznak látszólag céltalan sietségben - fára fel, fáról le, cirkuszi bohócként, hasmánt kúszva kültéri villanyvezetéken, villámhárítón, sodronykötélen, ruhaszárító spárgán -, ám a legnagyobb sürgés-forgás a ház mellett álló óriás ezüstfenyő hordónyi törzsén tűnt fel; tucatjával mászkáltak át a fenyőről a háztetőre, meg vissza. ,,Ez itt a vég, ezek itt csak esznek és rágnak, nem állhat nekik ellen senki és semmi. Patkányok ellen légpuskával? Ez maga, az apokalipszis, meneküljünk!" - gondolta a gazda, és lemondóan, mintegy önmagának legyintve, visszament a házába.



Szabad asszociációk



Erősen elgondolkodott. Mire jók ezek az állatok, mit akarnak? Mitől szaporodhattak el ennyire? Talán csak nem saját civilizációt építenek, egy dekadens rágcsálócivilizációt? Gondolatai egyre vadabbul csapongtak - nem tudott már uralkodni a kínálkozó szabad asszociációk tengerén.

Globális felmelegedés és globalizáció? De vajon kik globalizálnak?

A héják, a modern tömegpusztító fegyverek szabadkereskedői, a hamis próféták, a gyarmatosítók, a multinacionális bankok, a szupranacionális spekulatív tőke, az őrült politikusok - akiknek mindegy, mi is történik a Földdel, az éghajlattal, az emberek milliárdjaival -, a nemzetközivé aljasult elektronikus média, a közvélemény-kutatók és a politológusok, a hatalom apologétái. A nemzetközi tőke, mely valójában semmilyen használható értéket nem állít elő, de mégis ragaszkodik átlagprofitja realizálásához. ,,Úristen, ezek mind csak rágnak és zabálnak, futkároznak, lázasan szöszmötölnek és ragadoznak, de semmilyen értéket nem alkotnak, csak elveszik, elsajátítják, felfalják, amit a kreatív emberek állítanak elő. Ezek valójában olyanok, mint a patkányok!" - S amikor ezt gondolatban kimondta, egy sunyi tekintetű, túl közelálló, szúrós szemű, sörtebajszos arc rémlett fel előtte, a szuperpatkány rémképe! A szuperpatkányé, aki az evolúció csúcsa lesz. Akinek nincsenek már erkölcsi gátlásai, skrupulusai, és mintegy ,,gyári hibásan" született: lelkiismeret nélkül. A globalizáció: a patkányok, a gondolattalan, öncélú rágcsálók globalizációja, mert a globalizáció az internacionalista kommunizmus továbbfolytatása a demokrácia leple alatt...



,,Patkányölő" Wass



A gazdának most eszébe jutott, mit is olvasott Wass Albertnél: ,,S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s azután büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a madaraknak, még a virágoknak is, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint. Azzal uralkodni is kezdtek - patkány módra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de a szemük elé került..." Ült a cserépkályha ülőkéjén, a hátát és a veséjét melengette. Gondolkodott, erősen törte a fejét, hogy a bajban mitévő legyen. Mivel momentán semmi okosat nem tudott kiagyalni, pótcselekvésként bekapcsolta a televíziót. Valami hírműsorban egy politikusi beszéd ismétlését adták. Belehallgatott: ,,...el lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni bennünket, kérem szépen, tessék!"

A gazdának ez az adott lelkiállapotában már több volt a soknál.

Dühös mozdulattal kikapcsolta a tévét, majd felugrott ültéből, mint akit a tömegoszlató rendőrök viperája mart meg. - Hát én ezúttal nem megyek el! - kiáltotta belül. - Ezúttal nem én megyek el! Ezúttal ti mentek el, azt garantálom! - Azzal kifordult a kamrába, hogy legott valami célszerű szerszám után nézzen. Amint visszatért, leült a lócára, és két kezével keményen munkához látott. Egy vadonatúj kaszakővel elkezdte élesre fenni...
http://members.chello.hu/kapu/tarca_nelkul/czike.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biztonság: Csendõr a várt
  2009-02-28 17:14:38, szombat
 
  Biztonság: Csendőr a vártán




Napverőfényben és szálltán,

Ott áll a csendőr mindig a vártán

Ügyelve neszre, figyelve vészre,

Nem lehet baj, mit ne venne észre.

Nem lehet bűn, mit fel ne kutatna:

Hol fut a bűnös, mert ég a pajta?

Úttalan úton, irdatlan éjben:

Szent kötelesség virraszt lelkében.

Nyári viharban, őszi avarban,

Tavaszok árján, hózivatarban:

Állja a csendőr mindig a vártát,

Őrzi a földnek szent, magyar álmát.

Kis faluk rendjét, tanyáknak csendjét,

Apró házacskák szentélye-szentjét.

Mindenkit, akik szebb jövőt várnak

Új életétől Magyarországnak.

Igazságát minden magyarnak,

Akik itt élni békén akarnak.

Akik itt győzni hitükkel fognak,

Mert e szent hitből fogan a Holnap.

...Napverőfényben és éjek szálltán

Ott áll a csendőr mindig a vártán!




Palasovszky Béla


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kúrcsány Fegyenc szerint a ci
  2009-02-28 17:11:36, szombat
 
 

Kúrcsány Fegyenc szerint a cigányok elleni előítélet a probléma, nem a cigánybűnözés


2009. február 28. 13:11
HunHír.Hu

Gyurcsány Ferenc szerint a cigányok a szociális előítélettel fűtött bűnbakkeresés áldozatai. A miniszterelnök az egyik kormányközeli napilapnak adott interjúban azt mondta: a legszegényebbek, köztük a cigány családok válnak a legkönnyebben a válság miatt kialakult társadalmi indulat célpontjaivá.

A kormányfő még mindig az előítéletességet tartja a legmegrázóbbnak, nem pedig a cigányok által elkövetett bűncselekményeket - olvasható a Népszabadságban. Ezért Gyurcsány Ferenc továbbra is felháborítónak tartja Orbán Viktor korábbi véleményét, miszerint cigánybűnözés nincs, de a cigány bűnözők száma emelkedik Magyarországon.

hirtv.hu

Egyértelmű, hogy Gyurcsányinak a helyzet további fokozása és a rendes emberek provokációja a célja egészen akár egy esetleges polgárháborúig.


Hozzászólás


sobri - 2009.02.28. 15:51
Ne félj, feri, mész te is a szögesdrót mögé, a gyüjtőhelyre, a szeretett etnikumod közé. Amilyen törekvő és karrierista vagy, még azt is elérheted, hogy fővajdának megválasztanak, és beoszthatod melyik nap ki tol csillét az uránbányában.


enyingiember - 2009.02.28. 15:27
Lehet a feri más országban él !


paret - 2009.02.28. 14:59
Bár a bűn egy etikai kategória, elnézést ezért a közhelyért, de... én már sokkal inkább azt a nézetet vallom, hogy az ember jóra s rosszra na s a szabadságra való (el) ítéltetése a bűn oka. A választás s annak eredménye mellett a törvények semmibevétele valamint a más vagyonának, életének szentségének figyelmen kívüli hagyása az, ami már ontológai kategóriává emeli a bűnt magát. Gyurcsányt kijavítva az előítéletek helyett tán az előzetes ismeretekről beszélnék, amely szükséges rossz, de inkább duplikátummal bír, gondolok, hogy tapasztalataink óvatosságra vezérelnek mindennapjainkban. Gyurcsány téved, abban is, hiszen a cigányok által elkövetett bűncselekmények, mint ahogy a jelzős szintagma, szószerkezet is mutatja, az elkövetők nevére utal, azaz a csoport rasszának megnevezésére mutat reá. A szegénység nem alapja, s nem ok arra, hogy más életére törjek, lopjak. Mindenki tehet magért valamit, mondjuk a tanulás mellett a munka az, amely egy járható alternatíva a problémák kezelésére. Jól is néznénk ki, ezen az alapon a fél ország bűnöző életet élhetne, hisz oly szegény, munkájuk mellett. A cigányok aszociális statusa komplexebb problémahalmazt ölel fel. Gyurcsány miniszterelnöknek azt üzenem, hogy a jelen cikk írója is egy beás-cigány, több diplomás, doktori cím előtt álló egyén, aki valójában szégyenkezik azért mert a bűnöző életmódot folytató cigányok miatt vesznek egy kalap alá, s még se beszélek oly butaságokat, mint Ön (GyF). Például nem állítom, hogy a fél magyarság fasiszta, kirekesztő, náci...etc. A holisztikus modell már rég alkalmatlan a társadalmak leírására, kedves miniszterelnök úr. Illene a dolgokat már nevén nevezni, hiszen a látás előbbre való a hallásnál, csakhogy Hérakleitoszt említsem meg. A szegénység nem alap a gyilkosságokra, ez egy elégtelen rossz alap, hivatkozási alap, uram. A cikk kísértetiesen azt a párhuzamot juttatta eszemben, hogy a harmincas évek Németországában a szegénység s a válság korának embere bűnbakokat keresett- meg is találta. Csakhogy itt a cigányok egymás közti leszámolásáról beszélhetünk, ugyanis a vitális kultúrájuk idiografikus jellegét a véres leszámolás s gyilkosság ölti. Természetesen vannak tisztességesen élő romák is, nem őket bántják az emberek, hanem azokat, akik megérdemlik. Orbán V.helyesen beszélt, eltekintve, hogy a bűnözés nem rassz kérdés.



miranda - 2009.02.28. 13:44
Feri,

Te minden nap a cigány himnusz hangjaira ébredsz?
Vegyél már be egy - két családot az Apró villába, hátha elvégzik a piszkos munkát helyettünk.




http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17227
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/118 oldal   Bejegyzések száma: 1172 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.