|
2/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 46
|
|
|
|
2009-03-12 12:23:13, csütörtök
|
|
|
* 1 kg burgonya
* 20 dkg hagyma , apróra vágva
* 5-8 db tojás
* 1 dl olívaolaj
* só
* bors
1. A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. Ha apróbbra szeretnénk almareszelőn is lereszelhetjük.
2. Egy nagy serpenyőben, felhevített olajon a krumpliszeleteket süssük meg, amikor már ¾-ig megpuhult, adjuk hozzá a hagymát. Időnként kevergessük meg. Amikor a hagyma is megfonnyadt sózzuk, borsozzuk. A masszát tegyük egy tálba, és a felvert tojással keverjük össze. A tojást is sózzuk meg. A tojás mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk. Én közepesen tojásosan készítettem (5 db).
3. A tojásos masszát helyezzük vissza a serpenyőbe és süssük szép pirosra az alját. Úgy süssük, mint egy omlettet, amit sütés közben csak rázogatunk. Amikor az alja megsült, fedjük le egy nagy tállal vagy fedővel és borítsuk fejjel lefelé arra. Így könnyen megfordítható az omlett, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, és a másik oldalát is süssük meg.
4. Amikor kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 46
|
|
|
|
2009. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
46 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 138
- e Hét: 1070
- e Hónap: 2062
- e Év: 33791
|
|
|