Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 338 
Vona Gábor: csak a pártok féln
  2009-05-31 22:18:30, vasárnap
 
  Vona Gábor: csak a pártok félnek tőlük, az emberek nem
2009-05-31 19:01 barikád.hu

A Jobbik elnöke szombaton Békés két településén tartott lakossági fórumot. Mezőkovácsházán mintegy százötven, Szarvason pedig közel háromszáz érdeklődő volt kíváncsi Vona Gábor beszédére.

A Jobbik elnöke előtt Szilágyi György, a Nemzeti Egyletek főkoordinátora tartott előadást, aki a média Jobbikhoz való viszonyát elemezte. Annak fontosságát hangsúlyozta, hogy szükség van a jobboldalon egy pártoktól független mozgalomra, amelynek tagjai minden esetben figyelnek egymásra, s ez a Nemzeti Egyletek mozgalma. "Egyedül védtelenek és kiszolgáltatottak, együtt legyőzhetetlenek vagyunk."

Vona Gábor kijelentette, hogy minden parlamenti párt fél tőlük, csak az emberek nem. A pártelnök szerint a Jobbik az új erő, amely megtisztíthatja a közéletet, és felszámolhatja a korrupciót. Mint fogalmazott, utóbbit minden párt ígéri, de mivel mindannyian benne vannak, csak beszélnek róla.

Az elnök szerint gyakran nevezik őket alaptalanul szélsőségesnek és rasszistának, de soha nem beszélnek a párt programjáról, amelyet egyébként elsőként, már március 15-én nyilvánosságra hoztak. Ebből három lényeges elemet emelt ki: a gazdasági válságra adott válaszukat, a rend kérdését, valamint a nemzettudat erősítését.

Vona Gábor hangsúlyozta, a gazdaság van az emberekét, és nem fordítva.
"Nem megszorításokra van szükség, hanem tárgyalásokat kell kezdeményezni hazánk óriási mértékű adósságának elengedéséről. Nem hitelekre van szükség, az úgyis csak a bankoknak megy" - mondta a Jobbik elnöke.

Vona szerint a cigánybűnözés szociális és rendvédelmi kérdés, ezért a Jobbik visszaállítaná a csendőrség. A nemzettudatról szólva elmondta, hogy ha végre az iskolákban nem csak a magyarság vereségeiről és történelmi kudarcairól tanulnának a gyerekek, hanem népünk dicsőséges tetteiről is, akkor senki nem merné beletörölni lábát a magyarokba.

beol.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösd üzenetét tolmácsolja a
  2009-05-31 22:13:43, vasárnap
 
  Pünkösd üzenetét tolmácsolja a Jobbik: "Meneküljetek ki ebből a romlott nemzedékből!"



,,Térjetek meg - felelte Péter -, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűnei bocsánatára. És megkapjátok a Szentlélek ajándékát." (ApCsel 2,38) Napjainkban, amikor a megváltó Krisztust és a nemzeti eszmét őszintén megvallóknak csak kirekesztés és üldöztetés jár, tekintsünk bizalommal pünkösd napjának üzenetére! Nem csüggedhetünk a bennünket körülvevő, bűnös sötétség fenyegetése által, hiszen ezen a napon kaptuk örökül a Szentlélek Úristen mindent beragyogó lángját. E láng segítségével az apostolok előbújtak rejtekükből, áttörték a hallgatás falát, és ettől a naptól kezdve hirdették az örömhírt az egész világnak.

Pünkösdkor, a szentlélek eljövetele előtt közvetlenül zúgás támadt az égből, és szélvihar tisztította meg az Úr útját. A magyar pünkösd előtt vállaljuk bátran magunkra a mindent megtisztító szélvihar szerepét, használjuk roppant erejét, győzzük le félelmeinket, kishitűségünket, őrizzük meg, és növeljük magunkban az Istentől kapott, mindent betöltő világosságot! Legyen ez a követendő példa mindannyiunk szeme előtt! A Szentlélek töltse be szívünket, és világítsa meg utunkat, hogy kimenekülhessünk e romlott nemzedékből, és ezután is hirdessük együtt Krisztus Urunk és keresztre feszített nemzetünk igazságát!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom minden, a feltámadt Jézusban hívő magyar testvérének kíván pünkösd vasárnapján további erőt a nemzetépítő, nemzetet megtisztító munkájának beteljesüléséhez!

,,Tudja meg hát Izrael egész háza teljes bizonyossággal, hogy az Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Krisztussá tette!" (ApCsel 2,36)

Jobbik Egyházügyi Kabinet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "magyar metróval" szemléltet
  2009-05-31 22:12:07, vasárnap
 
 


2009-05-31. 19:15
A "magyar metróval" szemlélteti a közös EU-kassza értelmetlen voltát egy brit párt





A hátunk mögött ez a hat miniszterelnök átadta az irányítást az EU-nak Nagy-Britannia felett. Ideje, hogy mi kormányozzuk magunkat!


Brüsszel kormányoz - Te engedelmeskedsz

Uralkodnak rajtad az idegen bíróságokkal, a brüsszeli törvényekkel és a 25 EU-biztos révén, akiket nem te választottál meg, de még csak nem is hallottál róluk
Több ezer EU-s rendeletnek megfelelően dolgozol, amíg 68 éves nem leszel, hogy összehangolják a nyugdíjakat.
,,Európai" állampolgárként élsz, az EU egyik régiójában, egy országban, ami nem korlátozhatja a bevándorlást.
Jelen pillanatban 39 millió fontot fizetsz naponta egy kelet-európai autógyárért, egy új csatornarendszerért Lengyelországban, egy magyar metróért és egy uniós rendszerért, ami nem rendezte a mérlegkönyveit 1994 óta.
A britek 62%-a mondja: ,,Ideje, hogy magunkat kormányozzuk - ISMÉT".

Az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja



http://kuruc.info/r/6/41372/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távozott a 200001-edik
  2009-05-31 22:01:16, vasárnap
 
 

Távozott a 200001-edik


Egy feltehetően kábítószer-túladagolásban meghalt férfit találtak egy furgonban vasárnap délután Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Kormos Endre ismertetése szerint a 31 éves férfira a járókelők találtak rá a XIV. kerületi Egressy úton egy furgonban.
Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a férfi kábítószer-túladagolásban vesztette életét. A rendőrség rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a halálesetet.
(MTI)

http://kuruc.info/r/1/41381/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bíróságon landolt Kivágóné u
  2009-05-29 22:11:17, péntek
 
  A bíróságon landolt Kivágóné utódjának mandátumkiadási ügye
2009. május 29. 13:48:00

Vasárnap délutánig eldől, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére meglesz-e az MSZP-SZDSZ-koalíció egyfős többsége ismét, vagy marad a jelenlegi, 33-33 fős patthelyzet a két oldal között.

Közigazgatási forrásokból a távirati iroda úgy értesült, még mindig nem dőlt el, hogy a mandátumáról május közepén lemondott Kivágó Iván Györgyné utódja, a szocialista Bihary Gábor átveheti-e képviselői megbízólevelét a közgyűlésig. A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfőn azért nem tudta átadni az új képviselő megbízólevelét, mert egy állampolgár kifogást nyújtott be az Országos Választási Bizottságnál (OVB).

A panaszos - aki korábban már számos fővárosi választási döntést megtámadott - ezúttal azt tartotta jogsértőnek: az FVB azon tagjai is szavaztak a mandátum sorsáról, akiket csak az európai parlamenti választás idejére delegáltak a testületbe jelölő szervezeteik. A hatályos választási szabályok szerint már több mint tíz éve ez a rend minden választási bizottságnál, mivel a törvény szerint a delegáltak mandátuma azonos a választott bizottsági tagokéval addig, amíg delegálásuk ideje le nem jár. Az OVB ezért elutasította ezt a kifogást. A fellebbezési határidő lejárta előtt alig két órával a panaszos kifogást nyújtott be az OVB döntése ellen.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője pénteken elmondta, hogy a kifogást továbbították a Legfelsőbb Bírósághoz, amelynek vasárnap délután 4 óráig kell döntenie ez ügyben. Demszky Gábor főpolgármester azért nem hívta össze a szokásos időpontra, a hónap utolsó csütörtökére a Fővárosi Közgyűlés soros ülését, mert tartott attól, hogy valaki valamiért kifogást nyújt be az új fővárosi képviselő mandátuma ellen. A főpolgármester azt szeretné, ha a közgyűlés koalíciós többséggel kezdhetné meg a munkáját, és ne az ellenzéktől függjenek a döntések.

Ha megalapozatlansága miatt a Legfelsőbb Bíróság is elutasítja a panaszt, Bihary Gábor jövő kedden átveheti képviselői megbízólevelét, szerda reggel pedig leteheti fővárosi képviselői esküjét. A szocialista politikus 1994-2006 között már tevékenykedett a Fővárosi Közgyűlésben, városképvédelmi bizottságának jelenleg is a tagja. Emellett a III. kerületi önkormányzat MSZP-frakcióját vezeti. Kivágó Iván Györgynéhez hasonlóan Bihary Gábor lehet a második olyan fővárosi képviselő, akinek a mandátumát jogerősen a Legfelsőbb Bíróság hagyja jóvá.

Forrás: MTI


http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= A_birosagon_landolt_Kivagone_utodjanak_mandatumkiadasi_ugye__57780&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik ellen több kell a ná
  2009-05-29 22:02:02, péntek
 
  Kiss Viktor: A Jobbik ellen több kell a nácizásnál
péntek, 2009. május 29.

A Jobbiknak minden esélye megvan arra, hogy a mai kor Fidesze legyen, mert a magyar politikában egyedül ő beszéli a fiatalok nyelvét, rajta kívül egyetlen pártnak sincs mondandója a 30 alattiaknak, állítja Kiss Viktor politológus, a Zsigmond Károly Főiskola adjunktusa, aki szerint a radikális jobboldalról egészen másképp kellene gondolkodni, mint eddig.
http://hungary.indymedia.org/files/body_pic/34594_5.jpg

Kiss Viktor politológus (Fotó: Magócsi Márton)

A nemzeti radikalizmus jó ideje része politikai életünknek, és láthatóan még mindig nem tudunk vele mit kezdeni, pedig a Jobbik már a siker kapujában áll.

Közéletünk sosem tudott mit kezdeni a radikális jobboldallal. A 2000-es évek elejéig még szerencsénk volt, a Fidesz egyes prominenseitől a MIÉP-en át a neonácikig terjedő mezőből mindig felbukkantak olyan elmebetegek, akiknek köszönhetően hagyományos antifasiszta eszközökkel el lehetett riasztani tőlük a választókat. Könnyedén szalonképtelenné és félelmetessé lehetett tenni őket. A Jobbik esetében egyelőre nincs ilyen szerencsénk. Ha másért nem, legalább ezért észre kéne vennünk, hogy a radikális jobboldalról egész másképp kellene gondolkodni, mint eddig, és nem szabadna továbbra is összemosni a neonáci-hungarista irányzatokat az úgynevezett jobboldali vagy nemzeti radikalizmussal, még akkor sem, ha mindkettő igen káros és veszélyes.

A közvélemény formálói viszont erre láthatóan nem képesek. Ha belenézünk a televíziók beszélgetős műsoraiba, vagy elolvassuk a lapok publicisztikáit, döbbenetes szellemi megkövültséggel találkozunk. Ugyanazok az emberek ugyanazokat a kliséket szajkózzák két évtizede, mintha még mindig abban a világban élnénk, mint a rendszerváltás idején. Azt kellene tudni mondani, hogy valami történik most, ami első látásra olyan, mint a kilencvenes évek elején volt, de ha jobban megnézzük, teljesen másról van szó.

Miről van szó?

Nem nézünk azzal szembe, hogy a fiatal generációk életének a nemzeti radikalizmus természetes és normális része, és hogy hívei jobbára nem hithű neonácik, antiszemiták és irredenták. Nem meri senki kimondani, hogy jelenleg a radikális jobboldal és szubkultúrája az egyetlen választási lehetőség a fiatal nemzedékeknek, ha a számukra fontos problémákról akarnak hallani vagy beszélni, vagy működő megoldásokat keresnek rájuk kicsiben vagy esetleg nagyban.

Akár tetszik, akár nem, a Jobbiknak komoly esélye van arra, hogy olyan párttá váljon, mint amilyen a csupa nagy betűs FIDESZ volt 1989-ben. Jelenleg csak ő tudja a fiatalok nyelvét beszélni. És ha kezelni tudja a Budaházy Györgyöket, a gárdistákat meg a neonáci futballhuligánokat, akár hosszú távon is sikeres lehet, mert hatalmas tartalékai vannak, és egyre nagyobbak lesznek, ahogy újabb és újabb nemzedékek érkeznek be a politikába.

Politikustól józan ember nem várja el, hogy kijelentései igazságtartalmával jobban törődjön, mint a tőlük várt hatással. Mire lehet menni a Jobbik ellen a szimpla nácizással?

Semmire. A hagyományos antifasiszta retorika, mellyel az MSZP és az SZDSZ próbálkozik, ebben a helyzetben hatástalan. A MIÉP annak idején egy átlagos fiatal szemében nem volt szalonképes. A Jobbikkal most ez a változás történik meg. A franciák és az osztrákok Le Pennel, illetve Haiderrel már megtapasztaltak egy ilyen helyzetet, és a dühödt, elkeseredett antifasiszta retorika velük szemben sem működött. Ha a Jobbik egy átlagszavazónak lehetséges alternatíva, és arról beszél, amit ő gondol, akkor nehéz odaállni elé, és azt mondani neki, hogy ezek rohadt nácik. Azt gondolja, neki ugyan ne mondja senki, hogy rohadt náci, mert ő rendes középosztálybeli fiatal vagy dolgozó ember.

És azt is meg kellene érteni, attól még nem oldódik meg az alapvető probléma, ha a Jobbik nem jut be az Európai Parlamentbe vagy jövőre az országgyűlésbe. Az antifasiszta retorika helyett kínálati konkurenciát kellene teremteni vele szemben. Másoknak is meg kellene tudniuk szólítani a fiatal nemzedékeket.

Kicsit részletesebben, miért ilyen népszerű tehát a Jobbik a fiatalok körében?

Az egész magyar szellemi, kulturális elit és az összes párt mondandója egy korszakkal lemaradt a Jobbiké mögött. Kivéve talán a Lehet más a politikát. Ők is a fiatalokat érdeklő problémákra próbálnak reagálni, de konkrét válaszaikban ők szándékosan viszonylag szűk közönségre összpontosítanak, a városi, nyelveket beszélő, környezetvédelemre és multikulturalizmusra nyitott, civil kurázsival bíró közép- vagy felső középosztálybeli fiatalokra. Ez persze hiteles is tőlük, prominenseik éppen ilyenek.

Úgy gondolom, ma három olyan téma van, amivel az új nemzedékek nap mint nap találkoznak: az individualizmus, a globalizáció és az elit problémája. De mindhárom igen speciális módon vetődik fel számukra.

Ma olyan világban élük, amikor a fiatalok többsége őszintén azt gondolja, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, és aki tanul, talpraesett és rámenős, annak rengeteg lehetősége van a brüsszeli állástól a bécsi cukrászdáig. Minden lehetőség nyitva áll, csak éppen ezek az egyszemélyes projektek maguk alá gyűrik, bedarálják az embert. Ezért az individualizmus, a fogyasztás és a karrier mellett egyre nagyobb igény van bennük azokra a közegekre, amelyek védelmet nyújtanak, ahol közösségben lehetnek, természetesen anélkül, hogy fel kellene adniuk egyéni mobilizációs törekvéseiket.

A Jobbik fiatal hívei nem azt mondják, hogy az individualizmus hülyeség, hanem azt, hogy igen, mi is szeretjük, csak éppen jó lenne, ha emögött a háttérben lenne valami biztos bázis, melyre támaszkodhatunk, ahová vissza lehet vonulni. Elmenni egy Kárpátia koncertre vagy egy magyar fesztiválra annyit tesz, hogy kötődünk valamihez, tartozunk valahová, valakik közé, akkor is, ha különben csak egymást tapossuk és fogyasztunk ezerrel.

A globalizáció hogyan merül fel számukra?

A Jobbik részben olyan jelszavakat tűz a zászlajára, amilyeneket nyugaton a radikális baloldal szokott. Például nem a nemzeti bezárkózást hirdeti, mint a radikális jobboldal szerte Európában, hanem egyszerűen csak hevesen ellenzi a lisszaboni szerződést. A párt vezetői jól tudják, a mai fiatalok többsége nem lenne vevő egy bezárkózó programra, hiszen a globalizáció számukra természetes, szeretnek külföldre járni, a magyar mellett szeretik a globális kultúra termékeit és ikonjait is.

A globalizációról az SZDSZ és az MSZP azt mondja, ha az ember bizonyos kényszereknek megfelel, akkor kap lehetőségeket, melyekkel élhet. A mai fiatalok nagy részének viszont az a gyanúja, valami nincs rendben ezzel a világképpel. Úgy érzik, óriási hátránnyal indulnak a nyugatiakkal szembeni versenyben, és ha mi mindig csak megfelelünk az elvárásoknak és a külső kényszereknek, akkor ez azt jelenti, hogy másodrendűek és vesztesek leszünk.

A radikális jobboldal azt mondja a mai fiatalok többségének hangján, hogy kell valami, amiben mi diktálunk, amiben mi vagyunk az erősek. Összefogunk, és mi mondjuk meg a multiknak, mi legyen az ábra, mi mondjuk meg az EU-nak, hogy kié a földünk. Szükségünk van hagyományainkra, hiszen ezek nyújtják azokat a dolgokat, amelyekben mi vagyunk a legjobbak a világon. Nem véletlenül volt olyan sikeres a fiatalok körében az egyik - amúgy egy multi által gyártott - magyar sör reklámja a betyárral, a sárga villamossal meg a legszebb lányokkal. Ugyanezt viszi végbe a Jobbik a politikában: olyan erőt ígér, ami bizonyos pillanatokban azt az érzést nyújtja, hogy eddig nekünk diktáltak, de most ebben mi fogunk. Ez persze hazugság. Tényleg kellene valami ellensúly, csak hát ezt egy ilyen kis ország képtelen megteremteni. De a Jobbik rájátszik erre az érzelmi igényre.

Ezzel szemben az LMP vagy SZDSZ azt mondja, hogy legyünk világpolgárok, részesei a globális kultúrának és kapcsolathálónak, legyünk mi a legjobbak, és ezzel elérhetjük, hogy ne kis elnyomott nép fiai legyünk, hanem egyenrangú szereplői a sikeresek világának.

Az elitellenesség nálunk össznépi életérzés.

A hét éve ellenzékben lévő Fidesznek köszönhetően - de ettől függetlenül nagyrészt joggal - a magyar választó a romlott és bűnös elitet szinte egyértelműen az MSZP és az SZDSZ köreivel azonosítja, a posztkádáristákkal és a lenyúlásokból meggazdagodott lendületes fiatal vállalkozókkal. De mindannyian tudjuk, hogyan mennek ebben az országban a dolgok, ismerjük a rendszerváltás utáni elitet a maga korrupciójával és képmutatásával. A fiatalok is pontosan így gondolják. A Jobbik egyszerűen a leghangosabban mondja ki, amit ebben az országban sokan éreznek: ezt az egész undorító magyar elitet el kellene zavarni. Ha e mellé odatesszük az LMP-t, akkor látjuk, ők egy lépéssel sem mennek tovább annál, hogy a politikai elitet le kell cserélni. A kulturális elitről nem is beszélnek, azzal vélhetően rokonszenveznek. Azt pedig nem érzik szalonképes követelésnek, hogy a gazdasági elitet is el kellene hajtani.

Lassan minden empátiám a mostani huszonéveseké, csak azt nem értem, hogyhogy nem bántja a fülüket a Jobbik cigányozós szövege?

Ebben a szubkultúrában az a nagyon veszélyes, és a romaellenességet is az teszi lehetővé, hogy olyan választ adnak a fiatalok aktuális problémáira, amiből szinte magától következik a kirekesztés, az intolerancia meg a verbális és tényleges leszámolás. Ha az individualizmus mögé védelmező hagyományos közösségek kellenek, akkor mindenki ellenség, aki ezeket veszélyezteti vagy bomlasztja, például a romák, a feketék, az idegenek. Ha a globalizáció ellensúlyaként olyan dolgok kellenek, amelyekben mi diktálunk, akkor hazaáruló, aki ezeket nem akarja, hiszen kiszolgáltatottságunkat kívánja fenntartani. Ezek főleg az elithez tartozó trendi és multikulti fiatalok, meg persze a liberálisok. Ha az elit minden baj okozója, akkor mindenki ellenség, aki együttműködik vele, vagy nem akar vele leszámolni. Így lesz ellenség mindenki, aki passzív, de a média is.

Ez a logika könyörtelenül belevési a fiatalokba, hogy az, aki nem vesz részt ezekben a sorsfordító projektekben, az ellenfeleket erősíti vagy maga is ellenség. A radikális jobboldali szubkultúra észrevétlenül egyfajta túlhajtott küldetéstudatot és paranoid veszélyeztetettségtudatot kelt a fiatalokban: itt élethalálharcról van szó a nekünk fontos kérdésekben, és mindenhonnan ellenségek leselkednek ránk. Ami tehát a fiataloknak elsőre használható megoldásnak látszik az őket érintő kérdésekben, innentől mégiscsak önveszélyessé és pusztítóvá válik.

Mit tud mondani a fiataloknak a Fidesz, az SZDSZ és az MSZP?

A Fidesz egy lépéssel szintén lemaradt. Ha megnézzük, az eredettörténetét máig két elemre építi: Orbán Viktorra, a fiatal, lendületes modernizátorra 89-ből, és a polgári kormányzás időszakára, melyet ezek a csalók megszakítottak, tönkretettek, visszafordítottak. A Fidesz olyan dolgokhoz köti magát, amelyek harminc alatt az égvilágon semmit nem jelentenek. Lényegében nem tesz mást, mint megpróbál finomabb kiadásban azokról a témákról beszélni, melyekről látja, hogy a Jobbiknál működnek. Szalad a Jobbik után. Régebben feltételezett egy szélsőjobboldali szavazói bázist, melyről azt gondolta, nélküle nem tud választást nyerni, és ezért mindig tett gesztusokat feléje. Most viszont azt érzi, a Jobbik versenyképes dolgokat mond, ezért versenytársnak tekinti, nem pedig titkolni való szövetségesnek.

Mintha a határ, mely régen a Fidesz és a MIÉP között húzódott, eltolódott volna a Jobbikon belülre. A Jobbik vezetői érzékelik, hogy versenyképes mondandójuk van a fiatalok nagy részének, csak éppen ott vannak nekik a maguk szélsőségesei, akikkel majd kezdeni kell valamit.

Az MSZP és a mai fiatalok között pedig szerintem akkora szakadék tátong, mint annak idején egy átlagos fiatal és az MSZMP-bürokrácia között. A baloldalnak gyakorlatilag nem maradt bázisa a fiatalok körében, és biztosan sok idő fog eltelni, mire a baloldal hitelesen reagálni tud problémáikra. Pedig csak egy új baloldali erő tudna alternatívát nyújtani a radikális jobboldalhoz sodródott fiataloknak, vagy egy nagy gyűjtőpárt részeként vagy - amiben én jobban hinnék - valamilyen autonóm formációként a radikális baloldalon.

Mi kellene ahhoz, hogy egy ilyen radikális baloldal létrejöjjön? És miket hirdetne?

Egy ilyen baloldal jelenleg utópia. Nehéz erről bármi konkrétat mondani, a kulturális és ideológiai alapok hiányoznak. És ezeket nem lehet mesterségesen létrehozni, legfeljebb annyit lehet tenni, hogy nem gátoljuk meg kialakulásukat. Az elmúlt húsz évben azonban minden ilyen kezdeményezést tönkretettek vagy megbénítottak azzal, hogy rátelepedtek.

Ha levonjuk a radikális jobboldal sikeréből a tanulságot, a fiatalokat csak egy olyan baloldal tudná megszólítani, amely arra buzdítja őket, hogy közösségi stratégiákban gondolkodjanak. Azt hirdetné, hogy az egyéni mobilizáció nem jár és nem jut mindenkinek, és az életminőséget a barátok, az értelmes tevékenységek és az emberi viszonyok szabják meg, nem pedig a pénz meg a fogyasztás. Azt mondaná, hogy a globális erősek diktátumaira csak globális összefogással lehet válaszolni, ennek azonban az az ára, hogy le kell mondanunk igazságtalan előnyeinkről. Olyan baloldal lenne, mely fel tudja vállalni, hogy az elittel szemben a leghatásosabb fegyver, ha megjelennek a társadalomban olyanok, akik valóban másképp akarnak élni, más elvek alapján cselekedni, akik nem osztoznak a hazugságokban és elfogadhatatlan játékszabályokban.

Térjünk vissza a valósághoz! Radikális baloldal most csak nyomokban fedezhető fel.

A rendszerváltás idején nálunk minden szubkultúra liberális vagy nemzeti volt, hiszen a szabadságot elnyomó, a Birodalom alá kényszerítő államszocializmus volt a fő ellenség a fiatalok között. Akik jelenleg - és 1989 óta - balról támadják a szocialistákat, és az antifasizmus leghangosabb szószólói, szintén felelősek közéletünk hihetetlen elmaradottságáért. Még mindig vagy Kádár hívei, és máig azt a rendszert akarják rekonstruálni javított formában, vagy pedig az államszocializmus baloldali ellenzékéhez tartoztak, és reformterveiket, akkori harcaikat és arcaikat hozták át a kapitalizmusba. Még azt sem veszik észre, hogy a szemük előtt generációs fordulat zajlik a 80-82 után születettektől kezdődően, és nem valamiféle elkorcsosulás, hogy a fiatalok nem fogékonyak az ő eszméikre és jelképeikre. Ezzel a mentalitással még az esélyét is elvették annak, hogy a baloldal új szubkulturális alapokhoz jusson, és ugyanúgy áthangszereljen régi dolgokat, mint a radikális jobboldal tette.

Nézzük meg a két üldözött jelképet, a vörös csillagot és az árpádsávos zászlót! Az egyiket koncerteken és meccseken lengetik, autókra ragasztják, pólókra varrják, a szabadságharcosok jelképévé vált bizonyos körökben. Köze nincs a nyilasokhoz és a zsidóüldözéshez. A vörös csillag viszont még ugyanúgy Kádárt, a diktatúrát és a szovjeteket jelenti, maximum néhány tucat kisöreg nosztalgiázik alatta május elsején a Városligetben. A radikális jobboldal új jelentést tudott adni a régi jelképeknek, át tudta hangszerelni őket. A fiatalok úgy érzik, ezek nem 60 éves ócskaságok, hanem tegnap vagy ma találták ki őket, és kifejezik számukra mindazt, amit az őket érintő kérdésekről gondolnak.

Két éve az Élet és Irodalomban egy cikkében azt írta, hogy a nemzeti radikális utcai harcosokra lényegében a rendszerváltó elit önmitológiája hatott.

Azt állítottam, paradox módon a baloldaliak és a liberálisok tehetnek arról, hogy a fiatalok döntő többsége ma vagy teljesen passzív, vagy radikális politikai akcióként nem tud mást elképzelni, mint szélsőjobbos jelmezben rendőrökkel verekedni. Ha valaki elmegy egy kicsit nyugatabbra, akkor látja, hogy ott a fiatalok életében a politika folyamatosan jelen van. Az iskolában találkozik az állampolgári ismeretek részének tekintett diákönkormányzattal, utána az ifjúsági szervezetekkel. Amikor elkezd dolgozni, kapcsolatba kerül a szakszervezetekkel. És akkor még nem is beszéltünk a civil társadalomról. Tehát van egy csomó politikai cselekvési lehetősége, mely természetes módon beépül az életébe. Nálunk viszont csak a négyévenkénti szavazás van, ami - lássuk be - a lehető legkorlátoltabb politikai részvétel. Ha valaki úgy érzi, hogy ez az egész neki nem tetszik, akkor ezt a hagyományos politikai rendszerben nem tudja kifejezni.

Egyetlen modell van előtte, a rendszerváltó elit mítosza, hogy milyen hősiesen küzdött az államszocializmus ellen, tüntetett és verekedett a rendőrökkel. Ha nekem nem tetszik, ami van, akkor - gondolja sok nemzeti radikális fiatal - ehhez a pozitív mintához nyúlok. És én vagyok az őrzője ennek, a rendszerváltó elit pedig az árulója. Nem véletlenül kering a radikális jobboldal élcsapatán belül az a narratíva, hogy éppen az a Demszky Gábor verte le lázadásukat a posztkommunisták ellen, aki annak idején ugyanezt csinálta a kommunistákkal szemben.

Abban az írásban egyébként azt akartam mondani és most is úgy gondolom, hogy nem fognak működni ebben az országban a dolgok, ha nem találjuk meg a kritika, a lázadás, az elégedetlenség, a nonkonformizmus új útjait, ha nem nézünk szembe azzal, hogy valamilyen radikalizmus nélkül egy társadalom magatehetetlen, önpusztító és beteg. Nem kellene félnünk ettől.


Forrás: Hírszerző, 2009. május 29.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zitának is nagyon fáj
  2009-05-29 21:57:50, péntek
 
  Zitának is nagyon fáj
2009.05.28.



Nemrégiben Lendvai Ildikó omlott majdnem össze a pusztulat nagy fájdalom alatt, most Gurmai Zitán volt a sor, aki érdekes módját választotta a kampánynak: azzal harcol, hogy milyen rossz nekünk, de fel a fejjel, másoknak még rosszabb. Hajrá, ezzel a dumával tuti a siker. A kulcsszó a "fájdalom", lassan Krisztus összes kínszenvedése piskóta a szoci elit fájdalmához képest. Ha sikerülne egy igazán elgyötört tekintetű sajtótájékoztatót összehozni, ahol még el is sírja magát egy emeszpés néni - mert annyira fáj -, az már szakrális pillanat lenne. Eddig a pontig lehet röhögni. A többi az idegesítő, vérnyomást bolondító kategóriába tartozik. Valaki pedig szóljon Gurmai Zitának, hogy ezt gyorsan fejezze be, függetlenül a dolog igazságtartalmától. Azt mondja a fájdalomtól fetrengő listás hölgy egy sajtótájékoztatón:

"Fájó döntés volt a gyes és a gyed szigorítása, de Magyarország az egyetlen uniós tagállam, ahol az édesanyák ilyen hosszú ideig otthon maradhatnak gyermekükkel. Most, amikor gazdasági válság van, a megszorításoknak mindenkire vonatkozniuk kell. Az európai uniós tagállamokban messze rosszabb körülmények között kell gyermeket vállalni, mint Magyarországon."

A közös teherviselés blablája rendben lenne, az első mondat első fele viccesen igaznak tűnik, utána jön azonban az ingerlő. Az utolsó mondat ostoba viszonyítási kényszere. Ez így, egyetlen rövid kinyilatkoztatásba belepréselve egyszerűen sülthülyeség. Bár van benne igazság, nem ebben a formában. Gurmai nyilvánvaló tényként próbál tálalni valamit, ami csak bizonyos nézőpontból sasolva elfogadható. Ezt az egy mondatát bő egy órában kifejtheti - meg is tette már talán -, de ha nem tud, nem akar bevilágítani a setét zugokba, inkább ne hozakodjon elő vele.

Lenne itt egy rövid, tömör kifejezés erre az összehasonlító ártatlanságra: leszarom Kit érdekel? Ezt sok millióan gondolhatják így, alapjában véve jogosan. Gurmai érvelése kábé azon a szinten mozog, amikor elkezdenek érkezni a kommentek egy olyan poszthoz, amely Kósa Lajos teljesen elmebeteg és lekezelő, polgárokat hülyének néző kommunikációjáról szól. A síkduma általában a következő: "Költözz Budapestre, legyen a szemétkorruptlibsiféreg Demszky a polgármestered, majd akkor pofázz, hogy milyen szar Kósa városában!" Ez és ennek variánsai borítják be ilyenkor a kommentfelületet, remek szórakozási alkalmat teremtve. Itt most nem Kósával foglalkozunk, csupán azért hoztam fel, mert a két érvelés közötti hasonlóság kétségbeejtő. (A tipikus magyar világszemlélet: "Mit picsogsz? Nézd meg a másikat, annak milyen szar, na látod, pofa be!" És bégetve szépen elfogadjuk ezt a hibátlan magyarázatot, mintha ettől bármit is javulnának a dolgok.)

Engem ugyan egy cseppet sem érdekel, hogy Demszky mit művel. Nem ott élek, nem én választottam, megbuktatni sem én fogom. Gurmai szavaival ugyanez a helyzet: nem érdekel, hogy milyen körülmények között kell gyermeket vállalni az EU-s tagállamokban. (Túllépve a fentebb leírtakon, miszerint ez csak bizonyos szemszögből állja meg a helyét) Az sem izgat, hogyan csinálják Romániában, és az sem, hogyan Olaszországban. Egyszerűen nem hat meg, mivel itt élek, és egy gyerekvállalásról szóló beszélgetésben nem lehet hivatkozási pont az, hogy "megmondta Gurmai is, máshol sokkal szarabb a helyzet." Ez nonszensz, ostoba, lekezelő és teljesen érdektelen érv.

Ha valamit nem kellene negatív irányba baszkurálni, ez az. A helyzet eddig is megalázóan keserves volt, ezután is az lesz, legalább ne dühítsük egymást Gurmai-féle mondatokkal. Fájó döntés volt. Elhiszem. De nézzük a jó oldalát. Álláskeresés közben a legkedvesebb kérdés a potenciális munkaadótól mindig a következő egy nőhöz: "Gyereket? Akarnak mostanában?" Legalább nem kell hazudni. Őszintén lehet válaszolni, hogy "már nem".

Mindenhol szar, pedig a legjobb otthon.


http://holdrablo.blog.hu/2009/05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt Józsi bácsi!
  2009-05-29 21:43:38, péntek
 
  ÚJ SZELEK, RÉGI BOLONDOK

9:00

- Jó reggelt Józsi bácsi!

-Jó reggelt doktor úr. Lehoztak a gyerekek.Kocsival, Mert már biciklivel se tudok. Messze van.

Miért kelletett mostan lejönni?

- Józsi bácsi, siessünk, mert kint ötvenen vannak, és én ma még négy beteget el akarok látni, vetkőzzön kend.

-Egyedül nem bírok doktor úr...

-Na jó a nővérke majd segít.

9:05

-Vegyen mély levegőt, jóóó, most szépen nyugodtan lélegezzen, jó, száját nyissa ki rákszűrést gyorsan elvégezzük, most pedig tessék az asztalra felfeküdni.

-Nem bírok doktor úr drága.

-Na jó, majd a nővérke.

9:12

-Has puha, betapintható, durva kórós eltérés nem tap. Józsi bácsi, most bele fogok nyúlni a fenekébe, mert szűrés van.

-Oda nem nyúlsz te be édes fiam.

-Józsi bácsi akkor alá teccik írni, hogy ebbe nem teccik beleegyezni.

-Megpróbálhatjuk, de az írás nem nagyon megy...

- Na még egy vérnyomásmérés mind a négy végtagon. Így szabályos. Jó, felöltözhet.

-Nám bírok, mondtam már...

-Majd a nővérke segít Józsi bácsi.

9:20

-Vérnyomás rendben. Józsi bácsi maga 12 féle gyógyszert szed, most meg kell beszélnünk kötelezően, hogy abból, amit maga szed, mindegyikből van többféle, ugyanolyan, vagy hasonló hatóanyaggal, és nekem magát fel kell világosítanom arról, hogy vannak mellékhatások, de alapjában véve, a gyógyszer inkább gyógyszer, mint méreg, és mégis tessék szedni, mert a gyógyszergyárnak is meg kell élni valamiből. Az alcsonyabb ár nem jelent feltétlenül rosszabb minőséget, tessék gondolkozni azon, hogy szeretne-e maga olcsóbb, de ugyanolyan jó gyógyszert.

-Meddig?

-Mit meddig?

-Meddig gondolkozzak, mert már nagyon kell huggyoznom a vízhajtótól amit reggel bevettem.

9:35

-Ha nem akar változtatni, nem kötelező, minden a beteg kívánsága szerint zajlik nálunk.

- Akkor végezzünk gyorsan doktor úr, mert már baj lesz...

-Nna, kinyomtattuk a recepteket, mostan tessék aláírni ezeket.

-Minek?

-Nem tudom, de az van ráírva, hogy maga ezzel igazolja, azt, hogy miről beszélgettünk.

-Miről???

-Meg, hogy meg lett vizsgálva.

-Behugyoztam...

-Józsi bácsi, hagyjuk, írja szépen alá.

-Hol? Nem látom...

-Itten-e.

-Mind a tizenkettőt?

-Igen, mindet.

10:00

-Viszontlátásra Józsi bácsi.

-Isten áldja dokor úr. Én ide többet nem gyövök. Mert maga meghülyült.



- Éééén???Csak parancsot teljesítek tisztelt bíróság...



10:05

- Kérem a következő beteget gyógyszeríratásra.

Ring, telefon csöng.

-Tessék, orvosi rendelő. (Azt hiszem)

- Doktor úr tessék jönni azonnal, mert a Józsi bácsinak félre van húzódva a szája, nem tud beszélni és csak mered a szeme. De még él.

-Nővérke, szóljon ki, hogy sürgős hívás van, lesz egy kis szünet a gyógyszeríratásban. Adjon egy Xanaxot....Ma még két betegre lesz idő. Talán.

------------------------------------------------------------

Most persze azt hiszitek, hogy viccelődök, mi?

Nem. Ez nem vicc. Ezt így kell csinálni szabályosan. Olvassátok el az új recept hátulját. És imádkozzatok, hogy ne legyetek betegek. Ne kelljen gyógyszer.

Ezt valaki kitalálta, kötelezően előírta, én meg betartom. Jogszabály és szerződés kötelez erre.

Megváltoztatni nem tudom. Talán a betegek, ha van egy kis eszük, és élni akarnak...

A recept hátulja bonusként még felsorolja azt is, hogyha az orvos netán, józan eszét követve eltérne a megkövetelt eljárási rendtől, akkor a jószándékú páciens hol jelentheti fel őt, vagy a gyógyszerészt. Ezért pedig vagy négy hatóság szabhat ki rá büntetést.:-)

Ha betartok mindent, és nem látok el naponta csak nyolc beteget, akkor mindenki mehet a sóhivatalba jelentgetni, mert jogilag támadhatatlan vagyok.

Az tény, hogy viszont sokan meg fognak halni, mert egyáltalán nem kerülnek ellátásra. És mindenki hörögni fog.

De ez nem az én érdekköröm, hanem az idiótáké, akik ezt a munkamenetet kényszerítik ránk.

Kérdés, hogy ezeket az idiótákat ki kényszeríti a szakmára?
http://giulio.freeblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olaszliszkai lincselés: Életfo
  2009-05-29 21:29:46, péntek
 
  Olaszliszkai lincselés: Életfogytiglanit kapott a gyilkos cigány
2009. május 29. 13:58:48


http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/cigany564.jpg

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a másodrendű vádlottat az olaszliszkai emberölés büntetőperében pénteken első fokon a Borsod megyei bíróság. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt gyermekei szeme láttára verték agyon vérszomjas cigánybűnözők (vagy negyvenen), akik közül nyolc vérszomjas fenevadat állítottak bíróság elé. A képen az első- és másodrendű vádlottak: ifj. és id. H. Dezső.

Nyolc vádlott állt a bíróság előtt. A másodrendű vádlottat, idősebb H. Dezsőt életfogytiglani börtönbüntetésre, az öt további felnőtt vádlottat - köztük az elsőrendű vádlottat, H. Dezsőt 15-15 évi fegyházbüntetésre, a két fiatalkorú vádlottat pedig egyenként 10 évi, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság.

Id. H. Dezső legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A hetedrendű vádlottnak le kell töltenie azt a két év felfüggesztett börtönbüntetést is, amelyet korábban a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság egy másik bűncselekmény miatt szabott ki rá. A bíróság mindezeken túlmenően mindannyiukat 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős.



Forrás: Hunhir
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggály
  2009-05-29 21:27:38, péntek
 
  BRÜSSZEL A CSEKÉLY ÉRDEKLŐDÉS MELLETT A RADIKÁLISOKTÓL IS TART
2009. május 26. 22:56:58

A brüsszeli ,,establishment"-et nem csak a válság miatt is terjedő közömbösség zavarja, azaz a felmérések szerint az európai parlamenti választások iránt megnyilvánuló nem túlzott érdeklődés, hanem azok a jelentések, amelyek Európa-szerte a ,,szélsőségek" előretöréséről számolnak be.



Anglia észak-nyugati, munkások lakta városának Moston nevű elővárosában - hagyományosan a brit baloldalnak épp oly egyik jellegzetes fellegvára, mint a franciának a párizsi Billancourt - száguldoznak az autók úgy, hogy az ablakaikból a Brit Nemzeti Párt lobogója nyúlik ki.

A szociológusok szerint az ipari hanyatlás radikálisan átalakította a várost, amihez még hozzájárultak a főként Nigériából jövő bevándorlók, akik az ott lakók körében nem a legnépszerűbbek.



Nick Griffin, a BNP pártjának a híres Cambridge Egyetemen végzett elnöke, az MSZP egykori ,,románveszélyéhez" hasonlóan azzal riogatja híveit, hogy mi lesz, ha az unió következő bővítésével 80 millió török ,,áraszthatja el" Nagy-Britanniát.



Franciaországban ugyanakkor éppen egy kameruni anya és francia apa gyermeke, az antiszemitizmusáért már többször súlyos pénzbüntetésre ítélt Dieudonné M'bala M'bala, a tele színháztermeket vonzó humorista ,,anicionista listája" a botránykő: a fekete ruhába öltözött Dieudonné is képviselő szeretne lenni az Európai Parlamentben és, mint a televíziókban olykor ,,elkapható", a magrebi arabok nem is kis tömege előtt tart nagy tapssal kísért beszédeket. A téma általában az, hogy ,,Franciaország térdre hullott a cionisták pénz- és sajtó monopolóiuma előtt".



Dieudonné egyébként Marine Le Pen-t, a Nemzeti Front alelnöke, Jean-Marie Le Pen elnök lányát is már megvádolta azzal, hogy a ,,cionista intézményekhez" közelít és ,,iszlámgyűlöletét" árulja.



Annyi kétségtelen, hogy Nyugat-Európában egyes radikális pártokat is érnek hasonló vádak - mint Hollandiában és a brit BNP-t -, azaz, sejtetik a náluk is radikálisabb ellenfeleik: a háttérben netán súlyos összegek cseréltek gazdát, amiért korábbi anticionizmusukat e pártok feladva iszlámellenességük ,,elmélyítésével" kompenzálnak.



E közben az utcákon olyan parázs jelenetek játszódnak le: Belgiumban, pontosabban Hal-ban, Brüsszel flamandok lakta elővárosában flamand nacionalisták többször is megakadályozták a ,,Francia nyelvűek Unióját", hogy a június 7-i európai parlamenti választásokra kiragasszák plakátjaikat és harciasságukat az sem lohasztotta le, hogy mindezt a tévékamerák előtt tették. Mindennek a rendőrségnek kellett véget vetnie.





Lovas István

Brüsszel





Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 338 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.