Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Égi országban álmod...
  2010-11-03 17:59:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szülő-gyermek kapcsolat
  2010-11-02 18:30:17, kedd
 
  Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása

A nemrég megtartott “Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása" előadás kezdetnek azt hiszem nagyon jó volt, de sok továbbgondolást és részletezést kíván még részemről a téma, ezért nem teszem közzé a készült hangfelvételt, ám szerintem még fogok róla beszélni.

Addig is van néhány kulcs-információ, amit mindenképpen át kell adnom. Az első, és egyik legfontosabb természetesen a Szaturnusz égi helyzete. A képen jól látható, hogy októberben megközelítette a Szűz csillagkép “középső" részét, illetve most már szépen lassan elhagyja azt. Ugyanakkor nagyon fontos tudatosítanunk, hogy jövő júniusban pontosan ugyanide fog visszatérni, hogy aztán kb harminc évig ne is jöjjön a közelébe. Látható tehát, hogy ez a központi csillag a Szűz közepében igen kiemelt, hiszen itt fordul a Szaturnusz, ide tér vissza, ide fog mutatni, azaz ide hívja fel a figyelmünket! Ezért amiről most fogok írni, az egy folyamat kezdete, amely júniusban kerülhet igazán feloldásra!

Ez az égi terület, ahol a Szaturnusz járt pedig nem más, mint a Szűz méhe, Szűz Mária - Nagyboldogasszony - Szent Kelyhe, amely életed adott a Krisztusi energiák fizikai szintre való lehorgonyzásának. Tulajdonképpen ez történt most is október 25-én, csak nem egy testbe, hanem minden emberbe érkezett meg teljes egészében a Krisztusi Szeretet minősége! Erre érdemes ráhangolódnunk, és megéreznünk magunkban ezt az energetikai kódolást!

- - -

Ha a fenti üzenetet a mindennapi életre vetítjük, akkor látjuk, hogy ez az, ami arra mutat, hogy a szülő-gyermek kapcsolatra kell most fókuszálnunk. S ha megnézzük a Szűz méhét szimbolizáló csillagot, és a fölötte álló másik két csillagot, akkor egyből megértjük miért írom ezt. Ezek a csillagok a következők: Porrima, Auva és Vindemiatrix (alulról fölfelé haladva).

A Porrima annak a szimbóluma, amikor egy anya számára minden ember a gyermeke, azaz úgy táplál minden gyermeket, mintha a sajátja lenne - azaz az ősi korok matriarcháinak megjelenítője egy szinten. Ez a kozmikus anya szimbóluma. Az Auva pedig egy gyermekeket gyógyító csillagsugár, amely a gyermekek egésszé-válását segíti.

Az itt álló Szaturnusz mutatja számunkra hogy bizony most minden a gyermekekről szól(t), illetve szólni fog! Gyakorló kétgyermekes szülőként látom és tapasztalom magamon és a baráti-ismerősi környezetemen, hogy a gyermekekhez való hozzáállásunkat időtállóvá, az időn túlivá kell tennünk.

Erre hívja fel a figyelmünket a Szaturnusz, a Valódi értékeket képviselő égitest - hogy minden ami nem időtálló, azaz a régi illúziókkal terhes múltban gyökerezik, átalakul. Mert a Szűz stációjában a Fényt aratjuk le, itt rakjuk helyre azt, amit életeken keresztül begyűjtöttünk. Ez a Szolgálat stációja is, ahogyan az anya szolgálja a gyermekét - tehát mindaddig, amíg a Szaturnusz itt jár, addig ezekre kell fókuszálnunk.

Mit is jelent ez? Spirituális közhelynek számít, hogy a mostanában és korábban született gyermekek “mások", és hogy máshogyan kell hozzájuk állni. Csakhogy tapasztalok itt egyfajta spirituális rózsaszín ködöt, hogy majd ezek a tündérbögyörők jönnek, és megoldanak mindent, és juj de édesek, és beszélnek az angyalokkal, meg minden.

Igen, ezek a gyermekek, kezdve az indigókkal valóban a régi rendszereket döntögetik - és ha még mindig úgy állunk a gyermekekhez, ahogyan szüleink és ahogyan az elmúlt pár száz évben, akkor bizony a Szaturnusz tükre által arra leszünk korlátozva, hogy átértékeljük a hozzáállásunkat. És itt nem arról van szó, hogy a gyermekekkel kedvesek vagyunk, nem mondjuk nekik, hogy “ne rohangálj, mert elesel" és hasonló tudatromboló, negatívat kódoló dolgokat. Ennél sokkal többről van szó! Ez csak az első lépés.

Ahogyan én látom arról van szó, hogy felismerjük, hogy a gyermekek nem a mi gyermekeink. Nem uraljuk, nem irányítjuk, nem korlátozzuk, nem mondjuk nekik, hogy “mert azt mondtam", nem rakjuk rájuk azokat az elveket, amelyek szerint mi eddig éltük az életünket. Hanem azt kell nekik MEGMUTATNI, hogy legyenek önállóak, és éljenek a saját szívük és Magjuk szerint.

Igen ám, ez így nagyon jól hangzik, és biztos vagyok benne, hogy most sokan bólogatnak. De mondok néhány példát, amellyel meg próbálom mutatni, hogy MENNYIRE MÁSRÓL és komolyabb dolgokról van itt szó - általában nem is vesszük észre, hogy miről.

- - -

Vegyük pl az én nagyobbik lurkómat, aki imád csavarhúzókkal rohangálni. Az átlag szülő is általában szerintem erre azt mondaná, hogy “kés villa olló, nem gyerek kezébe való", és ugye megvágja magát, elesik, kivágja a szemét, stb... Ha Te már nagyon spirituális vagy, akkor elmagyarázod a gyerekednek, hogy miért nem szabad ezzel futkározni, és nem mondod neki, hogy “vigyázz, mert elesel". Nem, ezt nem mondod, de attól függetlenül elveszed a csavarhúzóját.

Ugye? ;)

Hát, én erre azt mondom, hogy ez UGYANÚGY KORLÁT, UGYANÚGY A SAJÁT FÉLELMEID KIVETÍTÉSE A GYEREKRE!!! Nem bízom a Teremtőben, a Forrásban, a gyermek magasabb tudatosságában? Elveszed a gyerek csavarhúzóját és csak olyan játékot adsz a kezébe, amit Te vettél neki, amit Te határozol meg: nem hagyod a gyereknek, hogy megélje saját magát.

Tudom, hogy az ego most nekiáll kötekedni, hogy “akkor mindent engedjünk meg a gyereknek"? Nem ezt mondom, hogy ne tanítsuk meg dolgokra! Csak azt, hogy a BERÖGZÜLT, TUDATTALAN MINTÁKAT VEGYÜK ÉSZRE, és változtassunk rajta. Nagyon sok ilyen kis apróság van az életben, ezekre most nem tudok egyesével példát hozni, Rád bízom, hogy mit kezdesz ezzel az üzenettel.

Hogy értsük a lényegét, tényleg arról van szó, hogy a Gyermekekhez való hozzáálláson nagyon nagy változtatni való van! Mint mondtam, sokkal több, mint amit gondolnánk elsőre!


Mondok még egy példát: ugye az ember általában a munkahelyén ha elfáradt, akkor fogja magát, feláll, kimegy a vécére, megiszik egy kávét, esetleg trécsel a kollégákkal... megnézi a csillió továbbküldözgetős leveleket, youtube videókat, mindenféle hülyeséggel tölti a munkaidejét...

A gyerekeinknek meg bent kell ülniük reggel 8-tól mondjuk délután kettőig az iskolapadban, és ha 11 körül elfáradnak, mert a 15 perc szünet kevés volt, és kimennének pisilni, meg elkalandoznak, akkor kapnak egy intőt... Te meg fél órás kávészünetet tartasz, ha úgy esik kedved.

És ez még csak a jéghegy csúcsa...

Nem azt mondom, hogy a gyermekeknek nem kell megmutatni, hogy mi a követendő - hanem PONTOSAN EZT MONDOM, hogy a gyermekeknek példaképre, PÉLDÁRA van szükségük!

Kíváncsi lennék, hogy te hogyan reagálnál, ha egy előadáson megcsörrenne a telefonod, odamennék hozzád, leüvölteném a fejedet, elvenném a telefonodat, mert azt sem tanultad meg, hogy az előadáson kikapcsoljuk a telefonokat? Sőt, még egy taslit is lekevernék. :) Ezt (na nem a taslit) hányszor tesszük meg a gyerekekkel, amikor az ember felnőtt fejjel sem képes alapvető dolgokat megtanulni? És így akarunk a gyerekeknek példát mutatni? Amikor mi szabadok akarunk lenni, a gyerekeket meg nem engedjük csavarhúzóval rohangálni...)

Semmi több - mint írtam, és mint Osho is írta: a gyermekeink nem a mi gyermekeink!

Remélem sikerült érzékeltetnem, hogy milyen dolgokra gondolok - tehát tényleg át kell alakítanunk a Szülő - Gyermek kapcsolatot: nincs gyermek: csak kis ember van, akinek meg kell mutatni, hogy hogyan kell itt élni a Földön. NEM MEGMONDANI! Nem kényszeríteni! Nem nevelni.

csak MEGMUTATNI

Szerintem.
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Halottak napjára
  2010-11-01 17:22:09, hétfő
 
  Minden csupa-csupa hófehér virág,
s mintha mécsesből állna az egész világ,
lobogva világít a sok-sok gyertya,
elment lelkek szeretetének lángja.

Szülő, nagyszülő, gyermek, testvér,
...tovább »lelkük most hozzánk visszatér,
körülállják mind az emlékező lángot,
itt vannak, látják ők a sok virágot.

Gyertyafüst száll őszülő hajunkba,
akár nagyszüleink keze, simogatva,
lecseppenő viasz mintha könnyük lenne,
összes fájdalmuk, szeretetük belerejtve.

Lelkük a miénkkel ismét összeér,
régi szép emlékeket velünk újraél.

Merengünk fájón, lelkünkből száll sóhaj,
imát mondunk értük alázatos szóval,
emlékezünk, legördülnek könnyeink,
hiányoztok nagyon, elment szeretteink!
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napja  
Halottak napja
  2010-11-01 07:30:19, hétfő
 
 
Halottak napja, november egy,
sírhantok útján embersereg.
Kezünkben virág, őszirózsa,
szívünk száz emlék hordozója.

A síron innen, a síron túl
könnyek peregnek, bealkonyul.
Szűnik a mezsgye, nincsen határ
ősök költöznek szívünkbe már.

Nagyszülők keze megsimogat,
szemek őriznek mosolyokat.
Búcsúzó kezed újra fogom,
míg holdfény játszik sírhantodon...

Emlékek gyúlnak mint gyertyaláng,
elébünk toppan anyánk, apánk.
Rég elsiratott, szép kedvesünk,
dédi-mamánk is itt van velünk.

Iskolatársad sírhantja vár,
ő vele múlt el számtalan nyár.
Barátod bátor katona volt,
lelkedben élő, soha nem holt...

Mécsesek lángja táncoló fény,
mindegyik sír egy életregény.
Idők tollával szívünkbe írt,
emlékek keze szeretet-hírt.

Éjjel a sírkert csillogó menny,
millió mécses ég idelenn.
Leszállt hozzánk a csillagos ég,
mindent betölt az emlékezés.


 
 
0 komment , kategória:  Halottak napja  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 123
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 2640
  • e Év: 54906
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.