Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 210 
Juhtúrós sztrapacska
  2010-11-30 16:19:28, kedd
 
 


Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
5 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított nyers burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, és azonnal összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az olvasztott, de már nem forró zsírt és 1 teáskanálnyi sót. A masszának galuskasűrűségűnek kell lennie. Ha nagyon sűrű (vagyis nem szaggatható), néhány evőkanálnyi vizet is hozzáöntünk. Bő, forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk a galuskákat, és megfőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A leszűrt zsírt összekeverjük egy dl tejföllel, amibe beleforgatjuk a leszűrt és meleg vízzel leöblített galuskát. A tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Milánói makaróni
  2010-11-30 16:17:28, kedd
 
 


Milánói makaróni

Hozzávalók:
50 dkg makaróni
10 dkg gomba
15 dkg füstölt hús
fél fej vöröshagyma
3-4 ek paradicsompüré
10-15 dkg reszelt sajt
kevés olaj
ízlés szerint cukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, s egy kanál olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és a hagymával pároljuk puhára. Végül keverjük hozzá az apróra vágott füstölt húst és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy kevés cukrot. Ha újra jól átforrósodott, engedjük föl 1 dl vízzel. Főzzük meg a makarónit, adjuk hozzá a paradicsomos mártást, s forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Császármorzsa baracklekvárral
  2010-11-30 16:15:39, kedd
 
 


Császármorzsa baracklekvárral

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
4 db tojás
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg búzadara
2 ek vaj
kevés porcukor a szóráshoz
1 üveg baracklekvár

Elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A tojássárgájákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Baracklekvárt kínálunk hozzá.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Aranygaluska vaníliaszósszal
  2010-11-30 16:13:35, kedd
 
 


Aranygaluska vaníliaszósszal

Hozzávalók:
10 dkg margarin
50 dkg liszt
3 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 csipet só
15 dkg darált dió

A vaníliahabhoz:
4 dl tej
4 db tojás
1 csomag krémpudingpor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor

Elkészítése:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra. 5 dkg olvasztott margarinnal kenjük be minden oldalról a pogácsákat, és helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára. A vaníliás krémpudingot 1 dl tejszínnel és 4 tojás sárgájával hőálló keverőtálban simára keverjük. A tejet felforraljuk, és a keverőtálba öntjük, állandó keverés közben vízgőzre tesszük, felfőzzük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és még egy kis ideig verjük, majd a forró alaphoz adjuk, gyorsan elkeverjük. Az aranygaluskát a vaníliahabbal tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Túrós tészta szalonnapörccel
  2010-11-30 16:11:56, kedd
 
 


Túrós tészta szalonnapörccel

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 db tojás
ízlés szerint só
25 dkg túró
3 dl tejföl
15 dkg kisütött szalonnakocka

Elkészítése
A lisztből, tojásból és sóból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Megszórjuk a túróval, megöntözzük a tejföllel és a kiolvasztott szalonnakockákkal. A sütőben 10 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Bolognai spagetti
  2010-11-30 15:45:49, kedd
 
 


Bolognai spagetti (Spaghetti bolognese)

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
40 dkg sűrített paradicsom
2 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
1 kk paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint oregano
ízlés szerint só
5 ek cukor
1 ek olaj
fél kg spagetti
20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk és az olajon kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. A hús megfehéredése után jöhet bele a pirospaprika. Egy-két keverést követően hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd beletesszük a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforraljuk. 3 liter vizet felforralunk, sózzuk. Mikor forr, beletesszük a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük. Tálalásnál a tésztára rátesszük a ragut, és megszórjuk reszelt sajttal.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Spagetti Carbonare
  2010-11-30 15:40:42, kedd
 
 


Spagetti Carbonare

Hozzávalók
40 dkg spagetti
10 dkg baconszalonna
15 dkg sonka
2 dl tejszín
1 ek liszt
6 dkg margarin
1 ek olaj
2 db tojássárgája
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
ízlés szerint szerecsendió
kevés őrölt fehérbors
ízlés szerint só

Elkészítése:
A húsféléket 3-4 mm-es csíkokra vágjuk, és olvasztott margarinon megpirítjuk. Ha kész megszórjuk a liszttel, ismét lepirítjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Kevés szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal, sóval ízesítjük. Mindeközben sós vízben kifőzzük a tésztát. A kész tésztát leöblítjük, jól leszűrjük és összeforgatjuk a már enyhén besűrűsödött szósszal. A tojássárgáját közvetlenül a tálalás előtt adjuk a tésztához, összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk rá, és durvára vágott petrezselyemmel díszítjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Gundel palacsinta
  2010-11-30 15:37:08, kedd
 
 


Gundel palacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:
2 db tojás
20 dkg liszt
2 csipet só
4-5 dl szóda és tej

Töltelékhez:
1,5 dl rum
4 dkg mazsola
2 dkg cukrozott narancshéj
18 dkg darált dió
1 dl tejszín
12 dkg kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj

Mártáshoz:
2,5 dl tej
1 csomag vaníliáscukor
3 dkg kristálycukor
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
3 db tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
1,5 dkg liszt

Elkészítés:
Töltelék: A rumba beáztatjuk a mazsolát és a narancshéjat. A felforralt tejszínbe beletesszük a darált diót, cukrot, kis fahéjat, a leszűrt mazsolát és narancshéjat, 1-2 percig főzzük, esetleg egy kevés tejet is adva hozzá, míg kenhető pép lesz. Mikor kissé lehűlt, a fele rumot beleöntjük. A kisütött palacsintákat a szokott módon megtöltjük, hengeresre csavarjuk. A mártáshoz: a tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A csokoládét a sütőben megolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a cukorral, majd a kakaóval, kevés liszttel és tejjel, a habverővel simára keverjük. Hozzávegyítjük a megolvadt csokoládét, majd gyors keverés mellett, öntjük hozzá a forró tejet. Mérsékelt tűzön, forrásig hevítjük. Levéve a tűzről még kevergetjük, majd a tejszínhez keverjük, melybe beleöntjük a rum másik felét. A forró mártást csak a tányéron öntjük a palacsintákra. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Krumplis tészta
  2010-11-30 15:24:02, kedd
 
 



Krumplis tészta

Hozzávalók:
1 csomag kocka tészta
1 kg burgonya
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint pirospaprika
2 ek olaj
2 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Az olajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, majd pirítjuk, félrehúzva a tűzről megpaprikázzuk. Az összetört krumplit beletesszük a hagymás zsírba, amit tovább fűszerezünk sóval, borssal, végül a kifőtt, leszűrt tésztát, is belekeverjük. Sütőben átmelegítjük

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Káposztás sztrapacska
  2010-11-30 15:22:08, kedd
 
 


Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
1 kk kristálycukor
30 dkg liszt
75 dkg burgonya
1 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4 ek olaj

Elkészítés:
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, és olajon kevés cukorral puhára pároljuk. A burgonyát nyersen lereszeljük, vagy zöldség-darálón a csillagformán ledaráljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, amennyit a galuskatészta felvesz. Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk, amikor megfőtt, leszűrjük. Összekeverjük az elkészített párolt káposztával.

Forrás : teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 210 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.