Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
Hol találhatod meg Jézust?
  2010-12-28 10:52:40, kedd
 
  Ne állj meg addig, amíg nem találkozol Jézussal!



,,Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. ...Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával és leborulva imádták őt." (Máté 2: 9, 11)

A Bölcsek nem adták fel, egészen addig mentek, amíg találkoztak Jézussal. A Biblia elmondja nekünk, hogy ők végül megérkeztek ahhoz a helyhez, ahol Jézus volt. Te már valaha jártál ott? Volt az életedben egy olyan pont, amikor személyesen találkoztál Jézussal?
Ha nem, akkor te még mindig úton vagy. Ha nem találkoztál még Vele szemtől szembe, akkor ne add fel a keresést, haladj tovább.

Sok ember tesz föl fontos kérdéseket az életében:
'Ki vagyok én? Hol vagyok? Honnan jöttem? Hová tartok? Van az életemnek valami értelme? Van célja? Mi a lényeg mindebben?
Ezek fontos kérdések. Ha te nem keresel kitartóan válaszokat, hamarosan elvonják majd a figyelmedet más dolgok, amik egyébként fontosak, például a karrier, vagy továbbtanulás. De amikor az emberek ezt teszik, nagyon nehéz lesz visszatalálniuk az útra. Sok ember megnyugtatja magát és figyelmen kívül hagyja életének valódi célját.
De te, éppen úgy, mint a Bölcsek, ne hagyj fel addig a kereséssel, amíg nem találkozol Jézussal!

Hol találhatod meg Jézust?

Ugyanazon a helyen, ahol a Bölcsek is ráleltek. -Egy megszokott hétköznapi helyen. Az élet problémái kötött találhatod meg nem a látványos dolgok között. Megtalálhatod Őt az élet dolgaiban, helyzetekben és istállókban, amik szagosak és ahol az élet születik.

Napi Remény.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Bővített Biblia*Ige: Isten hív
  2010-12-27 23:28:32, hétfő
 
  Ige: Isten hívása

Isten hívása: ,,Oh mindnyájan, kik szomjúhoztok, jertek e vizekre, ti is, kiknek nincs pénzetek, jertek, vegyetek és egyetek, jertek, vegyetek pénz nélkül és ingyen, bort (az öröm szimbóluma) és tejet (az Evangélium szimbóluma).

Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseteket (keresményeteket) azért, ami meg nem elégíthet (amivel nem lehet jóllakni)?

Hallgassatok, hallgassatok reám, hogy jót egyetek, és gyönyörködjék lelketek (életetek) kövérségben" (Ésa. 55,1-2)

,,Mert vizet öntök (árasztok) a szomjúhozóra, és folyóvizeket (patakokat) a szárazra; kiöntöm (kiárasztom) Szellememet a te magodra (utódaidra), és áldásomat a te csemetéidre (sarjadékaidra). És nevekednek, mint fű között (mint fű a víz mellett), és mint a fűzfák vizek folyásinál (csatornák mentén)" (Ésa. 44,3-4)






Biblia - göröggel és más fordításokkal bővítve.
Ha olvasod, meglátod, hogy a Bibliánál, Isten szavánál nincs izgalmasabb!


Link Ige: tanításomról el ne feledkezz.

A Szent Szellem figyelmeztetése: ,,Fiam! Az én tanításomról el ne felejtkezzél, és az én parancsolataimat megőrizze a te elméd (a te szíved, a bensőd);

Mert napoknak hosszú voltát (magas életkort), és sok esztendős (hosszú) életet, és békességet (szerencsés éveket s boldogulást) hoznak (jólétet szereznek) néked bőven" (Péld. 3,1-2)

,,Őrizd meg (tartsd hát meg), fiam, atyád (apádnak) parancsolatát, és anyád tanítását el ne hagyd (ne vedd semmibe)" (Péld. 6,20).
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Mi teszi bölcsé az embert
  2010-12-27 12:26:30, hétfő
 
 


Mi teszi a bölcs embert bölccsé?

"Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe,és ezt kérdezték: "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Mt 2,1-2



Ha szeretnél bölcs lenni ebben az évben, akkor ugyanazt kell neked is tenned, amit a bölcsek tettek.

Eloször is ők az igazság keresői voltak. Valóban akarták tudni az igazságot. Nem hagyták magukat eltántorítani attól, hogy megtudják az igazságot Istenről.

Látjuk ahogyan kérdezik "Hol van a zsidók királya, aki most született?".. Az egyedüli módja, hogy tudhatták ezt az igazságot, az, hogy tanulmányozták az Írásokat. Ez az egyedüli módja annak, hogy ismerték a próféciát, mely szerint egy Messiás, egy Megváltó, a Krisztus születik meg.

Ismered a mondást: "A bölcs ember ma is Jézust keresi". Te keresed Jézust? A bölcs férfiak és a bölcs nők ma is keresik Őt. Tulajdonképpen kétféle ember létezik, ha az igazság kereséséről beszélünk: spekulánsok és keresők.

A spekulánsok azt mondják: "Igen,akarom tudni, hogy mi az igazság", de nem tesznek semmilyen valódi erőfeszítést, hogy megtalálják. Nem keresik az igazságot hanem feltételezgetnek. Ilyen dolgokat mondanak: "Tudod, szeretek úgy gondolni Istenre, mint...", vagy "Valóban segít azt gondolnom Istenről, hogy....".

Azonban igazából egyáltalán nem számít az, hogy mit gondolnak Istenről. Ugyanis egy spekuláns gondolhat úgy is Istenre mint hónyuszi, vagy Elvis, vagy egy ember a Holdon - bárhogyan - de az egyetlen dolog, ami számít az, hogy ki Isten valójában - ami számít, az egyedül az igazság.

A kereső emberek veszik az időt és a fáradtságot, hogy felfedezzék az igazságot. A Biblia azt mondja, hogyha teljes szívvel keressük Jézust, megtaláljuk Őt. Ha arra fókuszálsz, hogy megtaláld Őt, nem tudod elszalasztani. Ha valóban meg akarod találni, Isten nem engedi, hogy elszalaszd.

A bölcsek készek voltak bármilyen messze elmenni, hogy megtalálják az igazságot. Ha te is erre törekszel ebben az évben, te is bölcsnek neveztetel.

Daily Hope by Rick Warren * Napi Remény.hu




Link Kaktuszgyümölcs * Pitaja Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Karácsony történet gyerekeknek
  2010-12-26 14:29:53, vasárnap
 
  Jézus élete 1-3.Link Nyomok a hóban Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!Zenés képeslapok Link Link Klikk a holdra!





 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
Jöjj haza Isten szeretetéhez
  2010-12-26 10:59:55, vasárnap
 
  Jöjj haza Isten szeretetéhez és megbocsátásához

"Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." (Róma 8:39)

Tudtad, hogy mennyei Atyád azt szeretné, ha hazatérnél hozzá ezen a karácsonyon? Nem számít, hogy ki vagy, vagy mit tettél, vagy milyen sokáig voltál távol tőle. Isten azt mondja: azt szeretném, hogy gyere haza szeretetemhez és megbocsátásomhoz. Erről szól a karácsony.

Mi tart távol attól, hogy ezt megtedd? Mi tart távol attól, hogy hazatalálj Isten szeretetébe és megbocsátásába? A visszautasítástól való félelem.

Azt gondolhatnod: Isten nem akarhat engem ebben az állapotomban, olyan távol vagyok tőle. Olyan régóta így van ez, és oly sok rosszat követtem el, amit Ő biztos, hogy rossz szemmel néz.

Ha ezt gondolod, akkor totálisan tévedsz. Róma 8:39 azt mondja: "Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." Isten számára nem számít, hogy mit tettél, és milyen sokáig követtél el bűnöket. Ő szeret, és meg akar bocsátani neked.

De honnan tudhatod, hogy Isten szeret? Épp a karácsony a bizonyíték erre. Isten földre jött emberi formában. Jézus Krisztus azért jött, hogy megmutassa, hogy Isten mennyire szeret, és hogy minden vágya, hogy megbocsáthasson neked. A Biblia azt mondja: "Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala." (I. János 4:9)

S hogy miből derül ki, hogy igaz ez az Írás? Jézus nem maradt a jászol bölcsőben, felnőtt, és a keresztre ment értünk.

A kereszten pedig tulajdonképpen ezt mondta: inkább meghalok értetek, mintsem éljek, nélkületek ennyire szeret az Isten. Krisztus hátrahagyta mennyei otthonát és eljött a földre, hogy megmutassa Isten szeretetét neked, és hogy kifizesse a bűneid árát, hogy elnyerhesd a megbocsátást, és hazatérhess Őhozzá.

Ez az igazi szeretet. Ez a karácsony lényege.


Rick Warren, Daily Hope * Napi Remény
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Vár az egész világ
  2010-12-25 22:43:31, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten járt itt!
  2010-12-25 22:13:45, szombat
 
  Jézus születése óta,

nem mondhatja senki sem,

soha nem láttam az Istent,

így Őt, nem is ismerem.



Pedig Isten, betlehemben,

embertestbe öltözött,

kapcsolatot hozott létre,

a menny és a föld között!



Fiában: Ő maga járt itt,

éhezett és szomjazott,

bűn-leprások gyógyításán,

ó mily sokat fáradott!



Ő nem kényeztette magát,

ránk pazarolt éjt - napot,

éhezőket vendégelt meg,

hálát, soha nem kapott!



Ma már nem mondhatja senki,

kemény szívvel, gőgösen,

sajnálva őt, őhelyette,

ne haljon meg senki sem.



Az áldozat mindenkiért

végbe ment, a Golgotán,

ki elhiszi, mennybe juthat,

rövid földi lét után!

Pecznyík Pál

Celldömölk

2010. XII. 20.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Karácsony - Üdvözlet
  2010-12-25 14:59:26, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A Szeretet elküldte az Ő Fiát,
  2010-12-25 10:48:12, szombat
 
  A Szeretet elküldte az Ő Fiát,hogy üdvözüljünk általa

Link
Az Ige testté lett! Link BIBLIA



Mert aki benne fogantatott, a Szent Szellemtől van. Szül pedig fiat, és nevezd annak nevét JÉZUSNAK, mert Ő szabadítja meg az Ő népét annak bűneiből.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert nem azért küldte az Isten az Ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa.

MÁTÉ 1, 20-21.; JÁNOS 1, 14. 3, 16-17.
Link Az IGE



Az Ige testté lett

Kezdetben volt az Ige: a láthatatlanból
A látható Őáltala állott elő
Istennek hozzánk lehajló irgalmából
Emberi testté lett a Teremtő Erő.
Igazi világosság, mely közénk leszállott,
Hogy fénye vezessen minden embert,
S kövessük, mint Betlehemi Csillagot
Bölcsekké lévén, meglelve a Mestert.

De jaj! Hiába jött közénk, nem ismerték fel Őt
sokan, kik gyermekévé válhattak volna.
De a világosságot sötétté tevőt
Most is várja, szánja irgalmas Ura.
Az Ige testté lett, közöttünk lakozott,
S mi láthatjuk az Ő dicsőségét.
Általa mi, kiket Isten alkotott
Hordozhatjuk Teremtőnk képét.

Adja az Úristen - mint legszentebb ajándék -
Házunk fölé a betlehemi csillagot,
Hogy a mi arcunkon is Krisztus látsszék
S nálunk lakjék, ki megváltotta a világot!
Róla szóljon ünnepünk és hétköznapunk,
Hirdessük mi is az igaz világosságot!
S a világosság Atyja, ki megváltó Urunk
A mi kezünkkel ölelje át a világot

Lénárt Tibor



Ébredés Portál Link


János evangéliuma Link

 
 
1 komment , kategória:  Ébredési Portál  
Micsoda történet, igaz?
  2010-12-25 10:43:18, szombat
 
  ,,...ajándékokat adtak neki..." (Máté 2:11)

Karácsony történetéből megtanuljuk, hogy:

1) Isten olyan embereket is felhasznál arra, hogy megáldjon, akiket nem is ismersz. A napkeleti bölcsek nem voltak sem buzgó zsidók, sem elkötelezett keresztények, ők perzsa csillagjósok voltak. Ne légy személyválogató, ezzel megkötöd Isten kezét! Nyisd meg a szíved, és meg fogod látni, hogyan nyúl ki feléd Isten a legérdekesebb emberek által is.

2) Isten gondoskodni fog a jövődről. Józsefnek és Máriának el kellett hagyniuk az otthonukat, és Egyiptomba kellett menekülniük. Miből fognak megélni? Arany, tömjén és mirha - ezek olyan ajándékok, amiket csak gazdag emberek tudnak adni. Ha Isten akarata szerint élsz, ő gondoskodni fog az ellátásodról. Lehet, hogy a munkádon keresztül fogja megadni, lehet, hogy mások nagylelkűsége által, de meg fogja adni. Nem kell egész éjszaka aggódva virrasztanod azon gondolkodva, hogyan fogod betölteni szükségeidet. A zsoltáríró azt mondja:

,,Gyermek voltam, meg is öregedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett az igaz,
sem azt, hogy gyermeke koldussá vált" (Zsoltárok 37:25).

3) Isten felülírja a rendszert, hogy megadja neked, amire szükséged van. ,,...a csillag... előttük ment... és... megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt". A naprendszer történetében soha nem történt még semmi ehhez hasonló. Isten úgy mozgatott egy csillagot, ahogyan mi a sakkfigurákat mozgatjuk, azért, mert Ő ,,mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik" (Efézus 1:11). A történetben ezt olvassuk: ,,Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát."

Micsoda történet, igaz Ézs 9,1-7, Mt 1,18-25, Mik 5,2-5.

Mai Ige.hu, melynek írója Bob Gass
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 266
  • e Hét: 2605
  • e Hónap: 6406
  • e Év: 67707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.