Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
Pendrive-on tárolta a terhelő
  2010-02-23 19:53:57, kedd
 
  Pendrive-on tárolta a terhelő hangfelvételeket a BKV informatikai igazgatója

2010-02-23 16:25 barikád.hu


Egy hordozható adattárolón rögzítette a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kéréseket bizonyító felvételeket a BKV ma már előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója.

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetője egy kis méretű adathordozón, úgynevezett pendrive-on tárolta azokat a politikai kéréseket bizonyító hang- és képfelvételeket, amelyek elsősorban Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez kapcsolódnak. Értesüléseink szerint Fuzik az öngyújtóméretű számítástechnikai eszközön belső feljegyzések, BKV-s szerződések kép-, illetve telefonbeszélgetések hanganyagait rögzíthette abból a célból, hogy a gyanús ügyek kirobbanása után saját büntetlenségét biztosítsa.

MNO - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: nem lesz számonkérés
  2010-02-23 19:52:07, kedd
 
  Fidesz: nem lesz számonkérés

2010-02-23 19:22 barikád.hu


Politikai felelősségre vonás nem lesz a kormányváltás után, de az elkövetett bűncselekményekért: lopásokért, csalásokért felelniük kell a politikai döntéshozóknak - jelentette ki szekszárdi sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója azt mondta, a párt által megfogalmazott öt nemzeti cél egyike a közrend és közbiztonság helyreállítása.

A barikad.hu szerkesztősége nem érti, a Fidesz miért csak most akarja helyreállítani a közbiztonságot, s miért nem merik vállalni a politikai felelősségre vonást? Talán csak nem azért, mert nyakig benne ülnek ők is a slamasztikában?

MTI nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány és pártszakadás a Fide
  2010-02-23 19:46:56, kedd
 
  Botrány és pártszakadás a Fideszben

2010-02-23 08:40 barikád.hu


A Somogy megyei hírportál úgy értesült, hogy bírósághoz fordult néhány nagyatádi Fidesz-tag azt kérve, hogy semmisítse meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot.

Barbalics István, a feloszlatott szervezet elnöke megerősítette: tudomása van arról, hogy keresetet nyújtottak be emiatt Nagyatádon. Elsőként a Sonline adta hírül, hogy a párt országos választmányának elnöksége feloszlatta a nagyatádi szervezetet. A döntés meglepetésként érte a városi tagságot, s indoklást a mai napig nem kaptak. A Fidesz regionális politikai igazgatója egy nyilatkozatában azt állította: az vezetett a döntéshez, hogy a nagyatádi szervezet több esetben is alapszabályt sértett. Volt olyan tisztújítás, amelyre a helyi vezetők szelektíven küldtek meghívókat, az őket nem támogató tagok közül többeket elfelejtettek értesíteni. Az is a feltételezett okok között szerepel, hogy nagyatádi szervezet gyengén teljesített 2006-ban. A választásokon polgármesterjelöltjük feleannyi szavazatot kapott, mint a győztes Nagyatádért Egyesületé, s a város egyetlen önkormányzati választókerületében sem tudott fideszes jelölt győzni.

Barbalics István, a megszüntetett szervezet elnöke szerint ugyanakkor ezek az állítások minden tényszerűséget nélkülöznek. Állítja: jegyzőkönyvekkel tudja bizonyítani az ellenkezőjét. - Amióta én vezetem a szervezetet - tavaly októbertől - a soronkívüli üléseink előtt mindig írásos meghívókat küldtünk ki, s a soros gyűléseink legtöbbjénél is így jártunk el - közölte.

- A találkozókat egyébként mindig ugyanabban az időpontban, a képviselő testületi ülést követő hétfőn, este hatkor tartjuk. Az eredményességről pedig csak annyit: mára 15-ről 48-ra nőtt a tagság létszáma. Nem gátoltunk meg senkit, aki közénk akart lépni, nem volt egyetlen elutasított kérelem sem. Ellentétben a korábbi állapotokkal, amikor a tagfelvételi kérelmek többnyire a fiókban porosodtak. Egyik önkormányzati képviselőnk például sokáig nem volt tagja a pártnak.

Elmondta: a két legutóbbi tisztújítás alkalmával voltak olyanok, akik otthagyták a gyűlést, mert nem tetszett nekik a megválasztott elnök személye. Barbalics István szerint a nagyatádi fideszes boszorkányüldözés mögött személyes ambíciókat kell keresni. Érdekes helyzetet eredményezne, ha a bíróság megsemmisítené a feloszlató határozatot. Mivel csak egyetlen Fidesz-szervezet működhet a városban, ezért az újonnan alakuló illegitimmé válna.

A választásokhoz közeledve az egyre inkább kiéleződő ellentéteket a múlt év végén elégelte meg a Fidesz választókerületi elnöke, s kezdeményezte a párt megyei választmányánál a nagyatádi szervezet feloszlatását. Úgy tudjuk, arra hivatkozott: a szervezet vezetése megosztó, kirekesztő.

Megkezdődött a helyezkedés

Egyes Fidesz-tagok szerint az áll az ügy hátterében, hogy megkezdődött a helyezkedés - írta a Somogy megyei hírportál. Egyesek vérszemet kaptak a Fidesz-győzelem reményétől, s mindent megtesznek azért, hogy pozícióba kerüljenek. Különböző civil szervezetek mögé bújva új tagok csapatos beléptetésével próbálták az alapszervezetben átvenni a hatalmat. Mivel a helyi vezetés ezt megakadályozta, rájuk sütötték a bélyeget hogy megosztók, kirekesztők.

168óraonline - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentősen csökkent a Fidesz t
  2010-02-22 20:24:25, hétfő
 
  Jelentősen csökkent a Fidesz tábora

Nyolc pontot zuhant, de még mindig 40 százalék fölötti a Fidesz támogatottsága az aktív szavazók táborában. Az ellenzéki szavazók egyelőre csak elbizonytalanodtak, még nem választottak maguknak új pártot.

Szignifikáns mértékben, 8 ponttal esett a Fidesz népszerűsége a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint. A aktív szavazók körében még így is 43 százalékon áll a párt, 31 ponttal előzve a második helyezett, pillanatnyilag 12 százalékos támogatottságú MSZP-t.

A Nézőpont felmérése szerint még a Jobbik kerülne be a parlamentbe, támogatottsága jelenleg 9 százalék.

Az MDF-nek vannak tartalékai

Az MSZP és a Jobbik támogatottsága statisztikai értelemben nem változott, azaz a Fidesztől elvándorolt szavazók elbizonytalanodtak, nem álltak át más párthoz.

A felmérés szerint az MDF 2, az LMP 1 százalékon áll.

A Nézőpont felmérésében kísérletet tesz az aktív, de rejtőzködő szavazók pártpreferenciájának felmérésére, azaz a pártok maximális táborának feltérképezésére is. A kutatás szerint a Fidesz maximálisan 51, az MSZP 21, a Jobbik 20 százaléknyi szavazatra számíthat, és ha az MDF is mozgósítani tudja összes tartalékát, 6 százalékos eredménnyel bejuthat a parlamentbe.

Átjárás a jobboldalon

A Jobbiknak nagy tartalékai vannak a Fidesz szavazótáborában. A Fidesz szimpatizánsainak 15 százaléka, négyszázezer szavazó nyilatkozta, hogy második szavazatával kész a Jobbikot támogatni. A Jobbik szavazóinak viszont 43 százaléka adná második szavazatát más pártra, nagyobb részt a Fideszre.

A felmérésben vizsgálják a pártok keménymagját, azaz a legaktívabb törzsszavazói bázis méretét is. Ebben a körben a Fidesz 34, az MSZP 10, a Jobbik 7 százalékon áll.

A felmérés 2010. február 12-15-én készült 1000 fős, országos reprezentatív mintán, telefonos lekérdezéssel. A Nézőpont Intézet nemcsak vezetékes, hanem mobiltelefonos adatbázissal is dolgozik. A felmérés részleteit elérheti a Nézőpont Intézet honlapján.

Király András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyhalottak, ha összejönnek
  2010-02-22 20:23:30, hétfő
 
  Agyhalottak, ha összejönnek


Ahogy az ember elnézi a hétvégi szoci kampánynyitóról készült beszámolókat, pontosabban az ott készült fotókat, akkor önkéntelenül is felmerül benne a felismerés: a cionkripliéknek nagy valószínűséggel sikerült az egész országból összetrombitálniuk azokat a régi, vérkomcsi elvtársakat, akik még járókeret nélkül is képesek mozogni.

Azt hiszem, nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogyha csak azokat engedték volna be a terembe, aki nem volt párttitkár, ávós, ügynök, besúgó vagy munkásőr, akkor valószínűleg Mesterházy Atti csak az üres széksorok előtt visíthatta volna bele a mikrofonba, hogy ,,átmegyünk tüzön és vizen át". Azonban ilyen szűrő természetesen nem volt és így a nyugger elvtársak nagyrészt megtöltötték a termet.

[nagyításért katt a fotóra]

Aztán se szó, se beszéd, se Internacionálé hirtelen Lendvai szökkent a színpadra és többek között ilyen dumákkal fűtötte fel a baloldali érzést a megjelentekben:

Muszáj megküzdenünk a baloldal erejéért, az ország jövőjéért, a magunk hiteléért. Ady persze ezt szebben írta abban a bizonyos versben. Dőltömre Tökmag Jankók lesnek, meg kell maradnom Herkulesnek...

A templomba járás még nem tesz önmagában kereszténnyé, ahogy a garázsba mászkálás sem változtat autóvá. Hazafivá sem száz Nagy-Magyarország matrica, pláne nem az Árpád-sávos zászló tesz, hanem éppen a közös teljesítmény megbecsülése és vállalása.

Nem hergelek tovább senkit sem, de aki kíváncsi az egész cirkuszra az itt megnézheti. Azonban annyit még érdemes megjegyezni, hogy a Lendvai által felelevenített Ady költemény, nem úgy szól, mint ahogy azt a cenzorasszony megpróbálta felidézni. Mert A muszáj-Herkules című vers első versszaka igazából így hangzik: Dőltömre Tökmag Jankók lesnek: Úgy szeretnék gyáván kihúnyni, S meg kell maradnom Herkulesnek.

Ja, hogy így már azért más az értelme? Ez, mint látható Lendvait és persze a többi felszólalót sem nagyon zavarta. Meg az sem, hogy cirka annyi köze van a szocik helyzetértékelésének a valósághoz, mint az idézett soroknak az eredeti szöveghez.

Na, de legyünk nagyvonalúak és lendüljünk túl ezen. Inkább nézzük a programot, mert hogy most már az is van nekik. [Aki elolvasná, az itt megteheti.]

Nem kell szóról szóra végigolvasni az egész erőlködést elég, ha csak belelapozunk. Már ekkor is látszik, hogy az egész egy nagy rizsaduma.

Aki kapásból félrehajítaná az egészet, annak azért javasolnám, hogy az utolsó oldalakba azért olvasson bele. Már csak érdekességképpen is. Az elvtársak ott 74. pontban összegyűjtötték azokat a dolgokat, amit igazán fontosnak gondolnak az ország jövőjével kapcsolatban. Kedvhozóként beidéznék néhányat azok közül, amelyek nem a ,,Megvédjük ..." ezt, vagy azt a szoci intézkedést kérdéskörben fogalmazódtak meg.

* 2011. január 1-jétől ismét adómentességet kapnak a melegétkezési jegyek, havi 12 ezer forintig. Szintén 2011. január 1-jétől az üdülési csekk éves szinten a mindenkori minimálbér értékéig adómentességet élvez.
* Tömegesíteni és demokratizálni kell az internethasználatot Magyarországon. 2014-re minden magyar állampolgárnak lakhelytől függetlenül, állampolgári jogon, megfizethető áron elérhetővé kell tenni a gyors internetelérést. El kívánjuk érni, hogy a legalább 1 megabit/másodperces internet-hozzáférést legfeljebb a minimálbér három százalékának megfelelő havidíjért lehessen igénybe venni.
* Egyszeri 75 ezer forintos kegyeleti támogatást kapnak az átlag alatti nyugdíjat kapó özvegyen maradtak.
* A megkezdett program folytatásával, 2013-ig 100 romatelep felszámolására kerül sor.
* A gyermekkori fertőző betegségek előfordulásának további csökkentése érdekében tovább korszerűsítjük védőoltási programunkat, bevezetjük a bárányhimlő elleni oltást.
* Az interneten keresztül minden iskola számára hozzáférhetővé tesszük az iskolai tananyagokat tananyagegységekre, tanórákra bontva.
* Megvédjük a rendszerváltás demokratikus örökségét, a harmadik köztársaság intézményrendszerét. Megvédjük a bíróságokat, megvédjük a közalkalmazottakat és köztisztviselőket a politikai támadásoktól!
* Változatlanul hangsúlyozzuk a gyűlöletbeszéd tiltásával kapcsolatos jogalkotás szükségességét.
* Megvédjük a Magyarország iránti nemzetközi bizalmat, jó hírünket. Megvédjük a munkahelyteremtő nemzetközi beruházásokat, a Budapestre helyezett EU innovációs központot!
* Megvédjük Magyarországot a szélsőségesektől és a nácikkal, hungaristákkal együttműködő felelőtlen politikusoktól.

Gondolom, most sokakban felmerülnek a következő kérdések: Tényleg ezek lennének ma Magyarországon a legnagyobb problémák? Tényleg ezek azok a gondok, amelyeket ha megoldanánk, akkor minden rendben lenne?

Az elvtársak 8 éve pusztítják ezt az országot. Tönkre ment a gazdaság, az egészségügy, mindenhol káosz uralkodik. Az állami vállalatok korrupcióban fuldokolnak, az államadósság az egeket veri, amit az unokáink is szenvedve fognak visszafizetni. És ezek után az a legfontosabb pontok egyike, hogy lesz-e bárányhimlő elleni oltás vagy sem? Hogy lesz-e olcsó internet, hogy lesz-e adómentes kajajegy, hogy a gyerek házi feladata felkerül-e a netre?

Azt hiszem, ezt már csak egyféleképpen lehet kommentálni:
Elmentek ti a f@szba, meg az a 12% agyhalott is, aki ezek után még rátok szavaz.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/02/agyhalottak-ha-osszejonnek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan verte szét a Fidesz saj
  2010-02-21 19:33:29, vasárnap
 
  Hogyan verte szét a Fidesz saját táborát Szolnokon?

2010-02-21 16:22 barikád.hu


Köztudott, hogy Szolnokot mindig kis Moszkvaként emlegették, egy igazi kommunista bázis volt. Ám a 2006. évi önkormányzati választáson, a tenni akaró emberek összefogásának köszönhetően a Fidesz tarolt. Sok lelkes jobboldali gondolkodású ember gyűlt össze a Fidesz zászlaja alatt.

Mindenki úgy hitte, eljött a változás ideje, de ez nem így történt, ugyanis a jobb sorsra érdemes Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere maga köré vette Szolnok legalját. Tanácsadójaként a zsidó származású Vörös Miklós besúgót nevezte ki, aki vérkomcsi családban nevelkedett. A volt városi rendőrkapitány 1989. március 15-én még verte és verette a Damjanich szobornál megemlékezni próbáló fiatalokat. Ma ő szervezi a megemlékezéseket, és koszorúzni jár. Vörös Miklós a tehetségtelen fiát, Ádámot - akinek becsülendő ugyan a kitartása, hisz kilenc éve próbálja elvégezni valamelyik főiskolát, ez idáig sikertelenül- a Fidelitas szolnoki elnökévé, és országos alelnökévé tolta fel a ranglétrán.

A Szolnok Városi Tv szerkesztőjének Hortobágyi Zoltánt nevezték ki, aki III/II-es besúgó és szintén zsidó származású. Nagyon sokat elárul a szolnoki állapotokról, hogy ezt az aljas embert sehol, egyik előző munkahelyén (pl. HÍR TV) sem tudták elviselni pár hónapnál tovább. Itt azonban már a negyedik évet húzza átlag fölötti fizetésért. Természetesen az ő útját is Vörös Miklós egyengeti (zsák a foltját). A példákat napestig tudnánk sorolni, de most legyen elég ennyi.

Miközben ők és hozzájuk hasonló emberek irányítják a várost és szívják a vérét, addig a polgármesterünk vagy a bűnöző cigányok vállát veregeti és egyezkedik velük, vagy bugyuta MSZP-s öregasszonyokkal ugrabugrál a nyugdíjas klubokban. Azok a megtévesztett emberek, akik csak addig kellettek, amíg a Fideszt hatalomra segítették, most már senkit sem érdekelnek, de a fiatalokkal sem törődik a kutya sem. Sokan közülük joggal vannak felháborodva, hogy Ők nem azért dolgoztak, hogy pár senkiházi meggazdagodjon. Ők azok, akik nélkül ez az ingyenélő slepp most nem dúskálna könyékig a javakban, nem tudna zsíros üzleteket kötni (pl.: gyaloghídépítés, kötvény kibocsátás, építőipari beruházások stb.).

Jó volna tudni, hogy a szolnoki polgármester nem tud, vagy nem akar ettől a bagázstól megszabadulni, és miért hagyta leghűségesebb híveit cserben. És ezek után nem kell csodálkozni azon sem, hogy a Jobbik tettrekész emberekkel erősödik Szolnokon.

Egyelőre ennyi, a téma kiaknázhatatlan.

(Folyt. köv.)

Zanza

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy magyar régió az Unió legs
  2010-02-21 13:49:19, vasárnap
 
  2010-02-21. 13:01

Négy magyar régió az Unió legszegényebbjei között

A hét magyarországi régióból négy van az unió legszegényebbjei között. Az Eurostat adatai szerint továbbra is Belső-London a legtehetősebb, Közép-Európából pedig Prága számít a leggazdagabbnak. Az adatokba jobban belegondolva, levonhatjuk azt a következtetést, hogy hazánk területének több mint felén mélyszegénységben élnek a magyarok, amihez vélhetően a cigányok munkakerülő, bűnöző életmódja is hozzájárul.
A vásárlóerő szerinti összehasonlítás azt mutatja, hogy a legrosszabb helyzetben az egyik bulgáriai régió van, ahol az egy főre eső GDP az uniós átlag negyedét is alig haladja meg. A 20 legszegényebb uniós régió közül négy Magyarországon van: az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, valamint a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon sem éri el az egy főre eső GDP az uniós átlag felét.

(hírTV nyomán)

http://kuruc.info/r/26/55520/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem meglepő: Netanjahu hagyta
  2010-02-21 13:47:44, vasárnap
 
  2010-02-21. 13:24


Nem meglepő: Netanjahu hagyta jová a dubaji gyilkosságot

Benjamin Netanjhau izraeli miniszterelnök személyesen hagyta jóvá a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik magas rangú tagjának dubaji meggyilkolását - írta saját vizsgálatára hivatkozva a The Sunday Times.
A vezető vasárnapi brit lap feltáró riportja szerint Netanjahu január elején felkereste az izraeli titkosszolgálat, a Moszad tel-avivi központját, ahol Meir Dagan, az ügynökség vezetője tájékoztatta a készülő merényletről. A találkozón részt vett a rajtaütésre kijelölt osztag néhány tagja is.
A kormányfő, akinek személyes felelősségi körébe tartozik az ilyen műveletek végső engedélyezése, jóváhagyta az akciót - áll az írásban.
Mahmúd Abder-Raúf el-Mabhúhot január 20-án, dubaji szállodai szobájában ölték meg; a hivatalos gyanú szerint a tettesek hamis nyugat-európai útlevelekkel utaztak be az emírségbe.
A The Sunday Times "a Moszadot ismerő forrásokat" idézve azt írta: a szolgálat hírszerzési értesülést kapott arról, hogy Mabhúh Dubajba készül, és arra gyanakodott, hogy a Hamász-tisztviselő onnan Iránba akar tovább utazni, fegyvervásárlás céljával. A gyanú szerint a fegyverszállítmány célpontja a gázai övezet lett volna.
A brit lap forrásai szerint Mabhúh január 19-én, Damaszkuszból utazott Dubajba az Emirates légitársaság járatán. A gép felszállását a Moszad egy ügynöke a repülőtér mellől figyelte, és - miután repülőtéri informátorától tudta, hogy a Hamász-tisztviselő beszállt a repülőgépbe - üzenetet küldött a már Dubajban tartózkodó osztagnak, hogy Mabhúh úton van.
A The Sunday Times szerint azonban a Moszadot "igen kínos" helyzetbe hozta, hogy kiderült: az osztag tagjai brit, francia, német és ír állampolgárok személyes adatait felhasználva utaztak be Dubajba. A lap az ügynökséghez "közel álló forrásokból" úgy értesült, hogy a Moszad az ügy nyomán kibontakozó diplomáciai botrány közepette felfüggesztette hasonló műveleteit a Közel-Keleten, elsősorban azért, mert tart attól, hogy a biztonsági ellenőrzések szigorítása miatt ügynökei fokozott veszélynek vannak kitéve. Dagan pozíciója is kérdésessé vált - írta a brit vasárnapi lap.
A dubaji rendőrség tájékoztatása szerint tizenegy, európai útlevéllel utazó személy vett részt Mabhúh meggyilkolásában; a felhasznált útlevelek közül hat brit volt.
A brit külügyminisztérium a minap bejelentette: a bűnszövetkezetek által elkövetett súlyos cselekmények feltárására létrehozott brit hatóság - Serious Organised Crime Agency (SOCA) - vezetésével bűnügyi vizsgálat kezdődött az incidens hátterének kiderítésére.
A SOCA máris közölte: a dubaji hatóságok által bemutatott brit útlevelekben a fotók és az aláírások nem egyeznek azokkal, amelyek a Nagy-Britanniában kibocsátott valódi útlevelekben szerepelnek.
Azok a britek, akiknek nevei az útlevelekben szerepelnek, maguk is cáfolták, hogy bármi részük lett volna a rajtaütésben. Az érintettek kettős brit-izraeli állampolgárok, és többen közülük Izraelben élnek.

(MTI)

http://kuruc.info/r/4/55522/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A villanyóra menetrendje...
  2010-02-21 13:45:34, vasárnap
 
  A villanyóra menetrendje...


Ma már semmi szükség sincsen se villanyórára, se gázórára.

Ezek a mérőórák eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a Fog ...tovább »yasztó és a
Szolgáltató egymás közötti korrekten elszámoljon és a Fogyasztó annyi díjat
fizessen, amennyi villanyt, vagy gázt a mérőóra szerint elhasznált.
Ennek ma már semmi jelentősége nincsen, mert bármit mutat a mérőóra a
Szolgáltató olyan összegű számlát állít ki, amilyet akar.
Miért ? Mert nincsen ember, aki ellenőrizni tudná, hogy a számlán szereplő
összeg megfelel-e a tényleges fogyasztással. Miért ? Mert a számlán szereplő
fizetendő díj és a mérőóra által mutatott elhasznált mennyiség és annak egy
egységnyi díja köszönő viszonyban sincs egymással.
Egy normális országban, tisztességes államrezonban, egyértelműen meg van
határozva, hogy egy kilowatt áram, vagy egy m3 gáz mennyibe kerül és a
mérőóra által mutatott mennyiséget be lehet szorozni ezzel az egységárral és
máris megvan az eredmény, hogy mennyit kell fizetni.
Nálunk nem így van, mert ez nem normális ország és nem működik tisztességes
államrezon.

Vegyünk akkor egy villanyszámlát.
Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758.-Ft
díj:
24h áramdíj tömb I. 2009.02.12.-2009.03.22. 110 kWh 20,38 Ft/kWh 2.242.-Ft
24h áramdíj tömb II. 2009.02.12.-2009.03.22. 45 kWh 21,68 Ft/kWh
976.-Ft
Összesen:
3.218.-Ft.
Idáig rendben is lennénk, hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155
kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy
miért a két különböző egységár, de még belefér) 3.218.-Ft áramdíj fizetendő.

De ezzel nincsen vége, mert a számla folytatódik, úgy, mint
Szénipari szerkezetátalakítási támogatás
31.-
Kedvezményes árú villamos energiai támogatás
19.-
Összesen:
50.-
Átviteli-rendszerirányítási díj
89.-
Rendszerszintű szolgáltatás díj
66.-
Elosztói forgalmi díj
1.341.-
Elosztói veszteség díj
648.-
Menetrend kiegyensúlyozási díj
78.-
Összesen:
2.222.-
Még nincs vége, de egy villanyszáml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kiszivárgott Gyurcsány b
  2010-02-21 11:38:13, vasárnap
 
  Újabb kiszivárgott Gyurcsány beszéd - az MSZP nem indít viszgálatot

2010-02-21 10:26 barikád.hu


Nem indítanak belső vizsgálatot a helyi szocialisták amiatt, hogy egy csütörtöki zárt körű rendezvényükön valaki titokban felvételt készített Gyurcsány Ferenc beszédéről, és nyilvánosságra hozta azt - közölte Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szombaton a sajtó kérdésére.

A Magyar Nemzet azt írta szombati számában, hogy az MSZP egyik Vas megyei vezetőségi tagja felvette Gyurcsány előadását, a hanganyagot pedig eljuttatta lapjukhoz. Gyurcsány a lap szerint azt mondta: a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, hogy kik állnak vele szemben.

Az MSZP Vas megyei elnöke a sajtó megkeresésére kifejtette: a zárt körű rendezvényen, amelyet csütörtök kora este a szombathelyi a Tó vendéglőben tartottak, az MSZP-tagok mellett szimpatizánsok is részt vettek, összesen mintegy 250-en, ahol a volt miniszterelnök egy rövid beszéd után kérdésekre válaszolt.

Nemény András szerint az egyik kérdező vetette fel: hogyan viselkedne az MSZP, ha ellenzékbe kerülne a választásokon, milyen ellenzék lenne.

"A volt miniszterelnök két lehetőséget vázolt fel. Győzelemre készülünk, de ha ellenzékbe kerülnénk, úgy az ország érdekében felvetett szakmai kérdésekben együtt kellene működni. Amennyiben viszont nem felvállalható módon viselkedne a bármilyen összetételű kormány, úgy keménynek és kritikusnak kellene lenni" - emlékezett vissza a Gyurcsány által elmondottakra Nemény András.

Nemény András közölte: Gyurcsány Ferenc a kemény ellenzéki magatartásról szólva említette Orbán Viktor nevét, de neki szánt üzenetet nem fogalmazott meg.

Az MSZP vasi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: személy szerint szomorúnak és a mai magyar állapotokra jellemzőnek tartja, hogy bárhol, bármikor, még egy zárt körű rendezvényen is készülnek és kikerülnek hangfelvételek.

"Egyébként ott semmi olyan nem hangzott el, ami ne hangozhatott volna el nyilvánosan, ezért ugyan szomorúnak tartom ami történt, de nem látom értelmét lépéseket tenni, hiszen nem nyomozóhatóság, hanem egy társadalmi szervezet vagyunk" - hangsúlyozta.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.