Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Hatékony természetes kúrák
  2010-08-24 15:15:47, kedd
 
  Nagyon hatékony természetes kezelések, kúrák. (1)

A következő leírásokban elsősorban a szervezet általános regenerálódása a cél, néha kissé hosszadalmas, rohanó világunkban torturának tűnik, de a hatásért megéri a fáradozást.
A kezelések alapgondolatainak forrása Csete barátnőm, melyeket javítottam saját tudásom és tapasztalataim alapján.
Jó egészséget mindenkinek
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kékestetői pihenési lehetőség
  2010-08-18 10:28:46, szerda
 
  Az ország legmagasabb pontján Kékestetőn (1014m) található Kányai Uram fogadója.

Szolid árak, (3 főre apartman napi 10 ezer Ft összesen) Egy fő/ nap nem apartman esetén 3900 FT, családias légkör, a mini állatkertben pár hónapos őzike található.

A közeli szanatóriumban a mókusok így szeretik a diót meg a mogyorót:




Allergiás és légúti betegségekkel küzdőknek ideális hely. Dohányosok 3-4 nap múlva érzik a látványos tüdőtisztulást.

A fogadó megközelítése: Budapestről közvetlen járat a felső szanatóriumig onnan kb 200 m, kérésre elénk jönnek.

Autóval : Gyöngyösről Mátrafüred irányába,Mátrafüred után Mátraházára kell tovább hajtani itt útjelző mutatja a Kékestetői irányt. A Kékestető tábla után nem kell bekanyarodni felső szanatóriumhoz, hanem tovább kell haladni, ez egy nagyon rövid szakasz, ezután található egy parkoló és egy parkolóőr, aki közúton akar parkolási díjat szedni .


Nem kell vele törődni, hiába állítja, hogy tovább már nincs semmi , haladni kell a közúton egészen Kányai Uram fogadójáig, ahol természetesen ingyenes a parkolás.

Kányai Uram fogadójának telefonszáma : 06 37 36 70 64

Pár méterre Kányai Uram fogadójától van a Hegycsúcs szálloda és kb 30 méterre az ország legmagasabb pontját jelző kő, a motoros emlékhely , a tető étterem ( többnyire zárva) és a kilátó torony.

Jó ha MELEGEBB RUHÁT IS VISZÜNK, mert KÉKESTETŐN MINDÍG HŰVÖS VAN !

Túrázoknak: nagyon szép a Rákóczi turista út, bár most egy kis szakaszon elterelték, (Kékestető-Mátraháza, alsó szanatórium- Mátrafüredi kilátó-Rákóczi forrás- majd Sástóra jutunk ki)

Edzettebb túrázóknak : Kékestető-Galyatető , vagy Kékestető-Parádfürdő.

A környéken érdemes megnézni Mátraderecskén a MOFETTÁT ( gyógygázzal kezelnek keringési és reumatikus betegeket, egyszeri kipróbálása lehetséges bejelentkezés nélkül is vérnyomásmérés után: 1500 Ft)
Megközelítése:24-es útról Mátraballa irányában, a MOFETTÁT külön jelzik.
Száraz fürdőnek is hívják, egyszerű lehetőleg pamut-ruházatban célszerű beülni a 15 perces
kezelésre.

A Fallóskúti Mária kegyhelyet sokan látogatják, illetve bíznak az ottani kútvíz gyógyító erejében.
Célszerű könnyű ásványvizes palackot vinni, és azt ott megtölteni.
Az ott élő Remete nagyon kedves és olyan szívből mondja a jókívánságokat, hogy sokunk szerint biztosan hatnak.




CSODÁS GYÓGYULÁSOK FALLÓSKÚTON:

Egy pesti orvos vak felesége visszanyerte a látását.
Egy férfi 1947-ben rettenetes fájdalmakkal esett ágynak. Felesége vitt neki a kórházba egy üveg fallóskúti vizet. A gyógyszerek nem segítettek, ezért néhány nap múlva elkezdte iszogatni a forrásvizet, és sokat imádkozott. Nemcsak a fájdalmai múltak el, hanem a krónikus székrekedése is.
1950-ben egy 13 éves paralízises kislány csodák csodájára saját lábán tette meg Hasznostól Fallóskútig a 13 kilométernyi hegyi utat.
Egy egri asszony 1979-ben súlyos ízületi gyulladást kapott. Megmosta lábát a forrás vizében, és nemsokára már kerékpározni is tudott.
Egy tüdőrákos asszony elzarándokolt Fallóskútra. A kápolnában megjelent neki a Szűzanya, egyik kezét a mellére tette, másikat a hátára, és rámosolygott. Az asszony állítólag meggyógyult.
(Forrás: Kerekes József: Egy zarándokhely kialakulása)



A Mátrában általában finoman főznek, nekünk Kányai Uram főztje nagyon ízlett, Parádfürdőn a Póni hamizóban akkora adagot adnak 1150 Ft-ért, hogy biztosan nem kell aznap vacsora és nagyon-nagyon finom.
Mátraházán a lángos szintén a kedvencek közé tartozik.

A Mátrában igen jó gyógy és ásványvizek kaphatók : pl : Oxigén( Oxigénnel dúsított ) Oxigén+ (ami kalciummal és oxigénnel dúsitott)
néha Borsodi víz (savlekötő, kálcium stb) Parádi víz stb.. Ezeket sajnos csak a kisebb falvakba betérve a boltokban találjuk ( 70Ft-tól 180 Ft-ig) a turista központokban egyáltalán nem.

Viszlát Kékestetőn !
 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Természetes kezelésekről (31)
  2010-08-16 20:31:24, hétfő
 
  Gondolatok a természetes antibiotikumokról és a természetes kezelésekről:


Végül de nem utolsósorban :

Az antibiotikumok nem rendeltetésszerű használata a modern orvostudományi irányzat eredménye. A komplex életműködések összességét egyetlen ok-hatás összefüggésre egyszerűsítik le.

A ,,gonosz" baktériumok betegséget okoznak, ezért meg kell ölni a ,,gonosz" baktériumokat.

Ennek nagyon súlyos következményei vannak az emberi faj egészségére és a Föld egészének ökológiai egyensúlyára nézve is.

Mi, emberek kétségtelenül nagy mesterei vagyunk az ökológiai egyensúlyok felborításának, sőt megsemmisítésének is. Ez azonban ránk is visszahat.


Semmiképpen nem szeretnék senkit arra bátorítani, hogy súlyos betegségek gyógyításával önmaga próbálkozzon, mert ennek gyakran káros következményei lehetnek !

A gyenge immunrendszerrel rendelkezők számára még a biológiailag és orvosilag ésszerű, ellenálló képességet javító terápia is sokkal hatékonyabb, ha szakember felügyeletével végezzük, mint ha mi magunk próbálkozunk.

A biológiai alapú orvostudományban és a természetes gyógymódok között számos hatékony módszert találunk, amelyekkel a szervezet teljes ellenálló képességét erősíteni lehet, és a fertőzések 95%-ában az antibiotikumok használatát feleslegessé teszik.

Ilyenkor általában elégséges, ha növényi alapú gyógyhatású szereket alkalmazunk, amitől gyorsan meggyógyulunk, és nem esünk a következő fertőzés áldozatául.

Az antibiotikumok elnyomják a szervezet immunválaszát, és ezzel jelentősen növelik az újabb fertőzés kialakulásának veszélyét.

A kisgyermekes anyák hosszasan tudnának mesélni arról, hogy gyermekük évente 4-5-ször vagy még többször betegszik meg tüszős mandulagyulladásban. Minden ilyen esetben antibiotikummal látszólag hamar meg lehet oldani a problémát - amíg a következő fertőzés meg nem jelenik. A legvégén pedig általában nincs más megoldás, mint a mandulaműtét. Ilyenkor a gyermekek elveszítik immunrendszerük egy fontos részét, és a kórokozók most már a szervezet más területein is tombolhatnak.

Statisztikailag egyértelműen bizonyítható, hogy azok a kisgyermekek, akikkel már kétéves koruk előtt szükségtelenül szedettek antibiotikumot, később - hatéves koruk környékén - gyakrabban lesznek asztmások.

A gyártók és kereskedők az ilyen statisztikákat megbízhatatlannak tartják, pedig a gyakorlat a statisztikákat igazolja. Azokat a statisztikákat, amelyek az ő érdekeiket támasztják alá,
mindenhol felmutatják, de azokat, amelyek számukra kedvezőtlen eredményt mutatnak...

Az antibiotikumok használata során számos, a légutakat, a bőrt, a vizeletkiválasztó szerveket, a vastagbelet és egyéb szerveket megtámadó baktériummal szemben rezisztencia alakul ki.

Ezt a tényt szerencsére már nem lehet megcáfolni. Az azonban elkeserítő, hogy ebből semmit sem tanultunk, és hogy számos antibiotikum mára szinte hatástalanná vált.

Folyamatosan fejlesztenek ki újabb hatóanyagokat, amelyek azonban egyre rövidebb idő alatt ugyanarra a sorsra jutnak.

Az antibiotikum-kutatás fontos, de a felhasználásukat azokra az esetekre kellene szűkíteni, amikor valóban szükség van rájuk. Mindenkinek ez lenne a legfőbb érdeke.

Ha a kritikus, orvosi szakirodalmat böngésszük, nem tudunk szabadulni az érzéstől, hogy az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek korlátlan alkalmazása részben felelős az úgynevezett civilizációs betegségek kialakulásáért.

Egy amerikai felmérés szerint krónikus kimerültség esetek több mint háromnegyedében találtak a betegek kórtörténetében ismétlődő antibiotikum-használatot. Ez még nem bizonyíték, de érdemes rajta elgondolkodni.

A laikusokra, a (remélhetőleg) bátor betegekre vár tehát a feladat: ne fogadjunk el mindent, amit fel akarnak írni nekünk, legyünk kritikusak, és kérdezzünk, hogy tényleg szükséges-e antibiotikumot szednünk. Jelezzük orvosunknak, hogy vállaljuk a felelősséget saját és gyermekünk egészségéért.

Az orvosok sok esetben hajlanak arra, hogy először enyhébb szerekkel természetes alapon kezeljék a betegséget.

Senki sem várhatja el tőlünk, hogy egészségügyi szakemberekké váljunk, de az egészségünket saját felelősségvállalásunk és aktív közreműködésünk nélkül nem tudjuk visszanyerni vagy megőrizni.

Az arra való törekvés, hogy a fertőzést minél előbb elnyomjuk, hogy újra munkaképesek legyünk, vagy egyszerűen csak megszabaduljunk a kellemetlen tünetektől, az egészségünkre nézve hatalmas kockázatokat rejt magában.

Az immungyengeség, a kimerültség, az allergiák, a neurodermatitis, a rák és számos más immunrendszerrel kapcsolatos betegség mind része annak az árnak, amit a mai teljesítményorientált világunknak kell fizetnünk, hacsak nem törekszünk arra, hogy ebből az ördögi körből kitörjünk.
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (30)
  2010-08-16 20:22:42, hétfő
 
  Természetes kezelések (30) szakanyag

A lágyék gombás megbetegedései (tinea cruris follicularis):

Ezt a fonalgomba által okozott megbetegedést egy speciális kórokozó, a Trichophyton okozza.

Főleg nyáron és meleg éghajlatú területeken különösen gyakori ez a megbetegedés. Főleg a láb belső oldalán jelennek meg vörös, borsó nagyságúra is megnövő, gyulladt, viszkető csomók.

Mossuk meg a beteg területet tiszta vízzel, amelyhez tegyünk egy kis almaecetet s egy-két csepp bergamott- és teafaolajat. Végül hagyjuk megszáradni, és kenjük be (a beteg területnek megfelelő mennyiségű) 3-4 grép-frútmagkivonattal kiegészített aloégéllel.

Ha ezeket az előírásokat rendszeresen követjük, akkor a gomba 2-3 hét alatt eltűnik, és a bőr meggyógyul.

Ne viseljünk szűk, műszálas anyagból készült ruhát, és amennyire lehet, hagyjuk szellőzni a bőrt. Érdemes elgondolkodni életmódunkról és étkezési szokásainkról, és megfelelő mennyiségű mozgással, valamint almaecetes zöldtea-kúrával aktiváljuk a vérkeringésünket.

Mindkettő kellemesen salaktalanítja a szervezetet, és stabilizálja az immunrendszert. Több héten át naponta háromszor étkezés előtt fogyasszunk el egy pohár ásványvizet 2 teáskanál rostos almaecettel kiegészítve.

A savképződésért felelős kávé helyett fogyasszunk inkább zöld teát.

Ennek elkészítésekor tartsunk szem előtt egy-két egyszerű szabályt: mielőtt a teát kiöntjük, hagyjuk állni addig, amíg a forró víz kb. 80 °C-ra le nem hűl. Kínai módra öntsük ki az első főzetet, amely során a tealeveleket csak egy percig kevés vízzel borítjuk, és a teát öntsük le újra vízzel. így a második főzet keserűanyag-tartalma alacsonyabb lesz.
Ezt 3-5 percig hagyjuk állni.

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (29)
  2010-08-16 19:59:03, hétfő
 
  Természetes kezelések (29) szakanyag


Fejkorpa:

Ez a széles körben elterjedt és meglehetősen kellemetlen jelenség, bár gyakran hajlamtól függ, mégis sok esetben okozza Candida albicans.

Ha a fagygyúmirigyek túl aktívak, például vegyi alapú hajápoló szerektől, vagy fehérje-, zsír- és cukortartalmú ételek gyakori fogyasztásától, és így a haj nagyon gyorsan zsírosodik, és a panaszok súlyosbodnak.

A fejbőr tisztítása tehát a bélrendszer tisztításával kezdődik (lásd a ,,Bélrendszer gombás fertőzéseinél leírtak alapján) , és azonnal fel kell hagyni a hagyományos samponok és hajszeszek használatával.

Válasszunk inkább természetes hajápoló szereket.

Keverjünk 30 csepp teafaolajat 50 ml felmelegített jojoba-, kókuszdió- vagy bojtorjánolajba, és jól masszírozzuk be a fejbőrbe. Végül a fejet legalább egy órára csavarjuk be előmelegített törülközőbe. A legjobb, ha a keveréket egész éjszakán át a fejen hagyjuk, mert így a korpa feloldódik, és a fejbőr és a haj regenerálódni tud.

Ezután enyhe természetes samponnal mossunk hajat. Ennek diónyi mennyiségéhez adjunk 5 csepp teafaolajat.
Használjunk csalánsampont, amely kovasavtartalmával az egészséges hajnövekedést is serkenti. Ma már különböző teafaolaj-samponokat is lehet kapni az üzletekben.

Végül 1/2 liter vízbe keverjünk 3 evőkanál almaecetet, és ezzel öblítsük le a hajat.
Ez erősíti a fejbőrt, és a száradás után szépen csillog tőle a haj, mivel az oldott vízkövet az ecetsav megköti, és így a hajról leöblíthető. Ezt már ne mossuk ki a hajból.

Jótékony hatás elérése érdekében ezt minden hajmosáskor végre kell hajtani.

Kiváló enyhe hajápoló szernek bizonyult az afrikai lávakőből készült ásványiszap. Bioüzletekben ezt is megvásárolhatjuk. Ha meleg vízbe keverjük, és teafa-, bergamott- vagy fahéjolajat és lecitinben gazdag tojássárgáját teszünk hozzá, akkor még hatékonyabb. ( Ha zsiros a hajunk akkor a tojásfehérjét is tegyük hozzá)

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (28)
  2010-08-16 19:49:29, hétfő
 
  Természetes kezelések (28) szakanyag

A hüvely gombás fertőzései:

A hüvelyfertőzések fő okozója a Candida.

A Candida-fertőzésre jellemző az erős viszketés és a sűrű fehér vagy sárgás váladék megjelenése.

Az ülőfürdő ilyen esetekben is hatékony terápia lehet.

Egy liter lapachoteához adjunk három liter meleg vizet, és 5-5 csepp bergamott-, oregánó-, fahéj- és teafaolajat. Egy evőkanál tejszínben oszlassuk el az illóolajakat, de ez egyben a nyálkahártya védelmét is szolgálja. Használhatunk levendulavagy szantálfaolajat.

A fokhagyma is kiválóan alkalmas a gyulladást okozó különféle gombák leküzdésére, ezért fontos, hogy helyet kapjon a kezelésben.

Nagyon jó eredményeket sikerült elérni a hüvelybe helyezett, meghámozott, gézbe csomagolt fokhagymagerezddel. Tampont is átitathatunk fokhagymalével, amit kb. egy órán át kell a hüvelyben hagyni.

Fokhagymaléhez úgy juthatunk hozzá, hogy 5-6 átpréselt fokhagymából egy vékony pamut ruhán keresztül a levet átnyomjuk, és 1:10 arányban desztillált vízzel felhígítjuk.
A hosszabb eltarthatóság érdekében tegyünk hozzá egy rész gyógyszertárban kapható 90%-os alkoholt.

Belsőleg a következő fertőtlenítő tinktúrát alkalmazhatjuk:
négy kezeletlen, megtisztított citromot 50 g hámozott fokhagymával vágjunk apróra és turmixgépben 1/2 liter forralással fertőtlenített vízzel, valamint 10 csepp grépfrútmagkivonattal dolgozzuk péppé.

Ezt azután egy napig hagyjuk állni, közben néha-néha kevergessük meg. Végül az egészet szűrjük át, és töltsük kifőzött üvegekbe.

Ebből naponta kétszer fogyasszunk el egy likőröspohárral, esetleg együnk hozzá egy kis kenyeret. Ezt addig folytassuk, amíg az egész adag el nem fogy.

Ezenkívül fordítsunk kellő figyelmet arra is, hogy ruházatunk ne legyen túl szűk, alsóneműnk pedig természetes alapanyagú legyen. A szintetikus anyagok ugyanis olyan körülményeket alakítanak ki, amelyben a gomba jól érzi magát, és gyorsan szaporodik.

Ne fogyasszunk kávét és alkoholt, és igyunk naponta 3-szor egy nagy csésze teát, amelybe egy-egy teáskanál szárított fehér árvacsalánt és körömvirágot teszünk. Ezek beszerezhetők gyógyszertárban, bioüzletekben, vagy a természetben mi magunk is gyűjthetjük.

Igen fontos: A fertőzés lezajlása után is legalább 3 napig folytassuk a kezelést, és az alsóneműt, törölközőket , ágyhuzatot alaposan fertőtlenítsük ki , mert újra visszakaphatjuk a fertőzést.
 
 
2 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (27)
  2010-08-16 19:17:59, hétfő
 
  Természetes kezelések (27) szakanyag

Körömgomba:

Erről a nagyon makacs körömbetegségről már volt szó, gyakorisága miatt érdemes többet foglalkozni.

A körömgombát penész-, fonal- vagy sarjadzógomba okozza, és a betegség terjedését elősegíti a láb túlzott izzadása, keringési zavarok a kéz és a láb ujjain, gumicipő vagy gumitalpú cipő viselése, körömsérülések, és a vízzel vagy agresszív mosószerekkel való gyakori érintkezés.

Esetenként előfordulhat, hogy a köröm sárgásra színeződik és megvastagodik. A legvégső stádiumban akár le is eshet.

Ajánlatos a körömgombásodásnak megfelelő fertőtlenítő hatású higiéniai előírásokat követni. Készítsen naponta többször ujjfürdőt 50%-os ecetből, erre a legalkalmasabb az ellenőrzött bioter-mesztésű rostos almaecet, amelyhez tegyünk 2-3 csepp grépfrútmagkivonatot.

Végül tegyünk a beteg körömre hígítatlan teafaolajat, és jól masszírozzuk be. Hasonlóan hatékony a bergamott-, a borsika vagy a citromolaj, amelyet olívaolajjal keverve használhatunk körömápolásra.

Ugyanígy járjunk el az antiszeptikus hatású fokhagymalével.

A hatás megnyújtása érdekében kis vattapamacsot mártsunk bele, és éjszakára rögzítsük a beteg körömre.

A gombás megbetegedésekre jellemző, hogy külső tünet nélkül is jelen lehet a fertőzés, a látható jelek eltűnése után legalább még egy hétig folytassuk a kezelést.

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (26)
  2010-08-16 19:11:32, hétfő
 
  Természetes kezelések (26) szakanyag

Körömágy gyulladás:

A kéz vagy a láb körmei körül található bőr krónikus gyulladását szinte mindig gombás fertőzés hozza létre, amely a nyirkos környezetben végzett munka vagy a túl erős tisztítószerek használata miatt tud elterjedni.

A körömágy és az ujjhegy fájdalmasan megdagad, ami gennyképződéssel is járhat. Ha a fertőzés mélyen bejut a köröm alá, a köröm alatt lévő bőr is elszíneződik. A köröm megvastagodik, barázdált lesz, és eldeformálódik.

E nagyon makacs betegség leküzdésében nagyon hatékonynak bizonyult a teafaolaj.

A beteg körmöket naponta többször egy-két percig áztassuk tiszta teafaolajban, és masszírozzuk be vele a körömágyat is. 5-10 perces ujjfürdőt is készíthetünk úgy, hogy egy pohár lapachoteába 10 csepp grépfrútmagkivonatot teszünk. Ezt a kezelést addig kell végezni, amíg a fertőzés teljesen el nem múlik.

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (25)
  2010-08-16 19:07:38, hétfő
 
  Természetes kezelések (25) szakanyag

Szájpenész:

Ez a szájnyálkahártya Candida-fertőzése, amely főleg csecsemők antibiotikus kezelése után vagy protézist viselő időseknél lép fel.

A nyálkahártya kivörösödik, és szürkésfehér lerakódások vagy foltszerű lepedék jelenik meg a fogínyen az arc belső oldalán és a nyelven, amely gyakran a száj sarkába is eljut.

A betegség a szájüregből a nyelőcső egész nyálkahártyájára is átterjedhet, sőt az emésztőrendszer további részeit is megfertőzheti, és csúnya gyulladásokat hozhat létre. Ilyenkor apró piros gennyes csomók jelennek meg a csecsemők végbélnyílása körül.

A kisgyerekek kezelésére :
főleg a kiváló hatású gyógyteákat használjuk, de ne édesítsük meg!
Használjunk lapachokérget, körömvirágot, levendulavirágot, oregánót és kakukkfüvet. Teafaolajat hígítsunk ugyanannyi vízzel, és a jól összerázott oldatot egy vattapamaccsal kenjük fel a fertőzött helyekre.
Ezt több napon át, minél gyakrabban ismételjük.

Felnőttek használhatnak grépfrútmagkivonatot is a fentiekhez hasonlóan, de ezt 1:10 arányban hígítsuk.

Ezenkívül gargarizáljunk gyakran mindkettőből készült vizes oldattal. Ebbe a keverékbe tehetünk még propoliszkivonatot, bergamott- és kakukkfűolajat, valamint egy kis citromlevet.
Mivel a gomba valószínűleg már továbbterjedt, belsőleg is alkalmazzunk aloélevet és grépfrútmagkivonatot.

Ne fogyasszunk erősen fűszerezett és édes, valamint túl forró ételeket, azért hogy a nyálkahártyát ne tegyük ki további izgató hatásnak. Ilyenkor védő hatású lehet a lenmaggal vagy gyógyiszappal kevert natúr joghurt.

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes kezelések (24)
  2010-08-08 20:59:00, vasárnap
 
  Természetes kezelések (24) szakanyag

Lábgomba (tinea pedis):

A lábujjközök fertőzését, amely hosszabb idő után a talpra, a láb hátsó részére és a körmökre is átterjed, általában fonalgombák okozzák, és a túl szoros, nem szellőző harisnya vagy műbőr cipő csak ront a helyzeten.

Megfertőződhetünk vele öltözőkben, uszodákban, iskolákban, vagy közös használatú törülköző vagy ruha által.

Ha túl erős szappant és antibakteriális krémeket használunk, azzal elősegítjük a gomba megtelepedését, mivel a bőr flórájának egyensúlya és a pH-értéke ettől eltolódik.

A beteg bőrterületek kivörösödnek, beduzzadnak, érdesek lesznek, és kellemetlenül viszketni kezdenek. Esetenként az ujjak körül vagy a talpon megjelenhetnek apró nedvedző hólyagocskák.

A legfontosabb, hogy a lábunkat naponta gondosan mossuk meg, utána mindig teljesen szárítsuk meg, és minél gyakrabban hordjunk nyitott cipőt, hogy a lábunk szellőzni tudjon.

Ez a szívós, köny-nyen elkapható fertőzés természetes antibiotikumokkal jól kezelhető.

Készítsünk naponta lábfürdőt, amelybe 3 evőkanál aloélevet, és 5-5 csepp grépfrútmagkivonatot, teafa- és bergamottolajat adunk.

A beteg területek balzsamozására aloégélhez tegyünk néhány csepp teafaolajat, fokhagymalevet vagy grépfrútmagkivonatot.

A borsikaolaj is alkalmas a lábgomba kezelésére. Naponta elegendő egy evőkanál olívaolajból és 5 csepp borsikaolajból álló keveréket alkalmazni.

Köröm kezelésére hígítatlan formában alkalmazzuk az illóolajokat.

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.