Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
A betegségiparról
  2011-01-23 23:12:09, vasárnap
 
 




A BETEGSÉGIPARRÓL


Most kaptam


Egyik korábbi levelemben megígértem, hogy legközelebb a betegségipar, vagy ahogy a kevésbé tájékozottak nevezik, az egészségügy által okozott szervezetszennyezéssel fogom folytatni. Némi csúszással ugyan /karácsonykor nem akartam erről írni/, de most essen erről néhány szó.

Nem a hazai egészségügy helyzetéről szeretnék beszélni, hanem arról a tendenciáról, ami odáig juttatta ezt az ágazatot, hogy már nem gyógyításról, hanem iparról beszélünk.

A félresiklás, vagy inkább kisiklatás ott kezdődött, amikor Amerikában egy jól behatárolható érdekcsoport, látszólagos segítő szándékkal, különféle alapítványok közreműködésével, az egyetemek anyagi támogatásán keresztül kezébe kaparintotta az orvosképzés szakmai, pénzügyi irányítását. Ezzel szinte egy időben óriási pénzeket fektettek be a szintetikus gyógyszergyártás, kutatás területén is.

Nem voltak ezek buta emberek, hiszen a biznisz legfontosabb alapelemeit biztosították ezzel. A gyógyszergyártással megvolt az eladható termék, az emberek beteggé tételével, betegen tartásával a biztos piac, az orvosképzéssel pedig egy stabil, anyagilag is érdekeltté tett értékesítő, ügynöki hálózat.

Elnézést kell kérnem azoktól az orvosoktól, akik a rájuk nehezedő nagy nyomás ellenére a szó nemes értelmében gyógyítók tudnak maradni és nem válnak receptíró automatává, hogy teljesítsék a gyógyszeripar által előírt normát, és egyben biztosítsák saját egzisztenciájukat.

Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de egy kicsit is logikusan gondolkodva világosan kirajzolódik az a tendencia, amely a világ talán legjövedelmezőbb üzletévé teszi, tette a gyógyszeripart.

1. vonjuk meg az emberektől az egészséges táplálékot

2. neveljük át őket a gyorséttermekre, a ,,finomított", nagyüzemileg gyártott élelmiszerekre

3. teremtsünk olyan gazdasági környezetet, ahol szó nélkül kénytelenek robotolni, önként kizsákmányolva saját egészségüket a látszólagos jobb létért, vagy egyszerűen csak a megélhetésért.

4. tiltsuk el, vagy rettentsük el őket a megvásárolt médián keresztül a természetes gyógymódoktól, ősi módszerektől, bevált készítményektől.

5. tegyük minél könnyebben elérhetővé számukra a különböző szintetikus készítményeket, árasszuk el a médiát az erre vonatkozó reklámok tömegével.

6. az orvosképzésben kapjon aránytalanul fontos jelentőséget a gyógyszer hatóanyagok ismerete, alkalmazása.

7. félemlítsük meg az orvosokat, hogy ne hippokrateszi esküjüknek, hanem a mindenkori, a gyógyszerlobby által erősen befolyásolt hatalomnak engedelmeskedjenek. /tudta Ön, hogy az eskü szerint az orvosnak kötelező volt ezoterikus ismeretekkel is rendelkeznie?/ Hová lett a gyakorlatból e két alapelv?

Csak nem ártani (Primum non nocere)
A beteg java a legfőbb törvény (Salus aegroti, suprema lex esto)
Ezek a pontok szinte kivétel nélkül működnek ebben a rendszerben, amit ma egészségiparnak nevezünk.

Példák sokasága bizonyítja, hogy az elsődleges cél nem az emberek meggyógyítása, főként nem az egészségben tartása, hanem az üzleti érdekek minél gátlástalanabb érvényesítése.

Ha más nem is, de a halálozási statisztikák mindenképp erre utalnak. Tény, hogy a gyógyszer mellékhatások miatt elhunytak számánál csak a keringési problémák és a rák áldozatainak száma magasabb, ha egyáltalán magasabb.

Ami viszont reményt jelent az, hogy a gyógyszerfogyasztás csökkentése, és az egészségesebb életmód óriási mértékben rajtunk, Önön, rajtam, és a többieken áll. Lehet, hogy nem a legjobb példa, de a dohányzás és a túlzott alkohol fogyasztás ugyan úgy nem kötelező, mint az, hogy a legenyhébb megfázásra antibiotikumot, vagy egy enyhe fejfájásra fájdalom csillapítót szedjünk, ahelyett, hogy egy jót sétálnánk a friss levegőn, vagy innánk egy jó teát.

Az Ön érdeke nem az, hogy a gyógyszeripar minél több profitot zsebeljen be, hanem hogy egészségesen élje az életét. Ne szálljon be önként abba a mókuskerékbe, amit a gyógyszerek rendszeres, túlzott fogyasztása jelenthet! Mert ebből ritkán van lehetőség kiszállni.

Üdvözlettel:
Pálinkás Miklós

Önnek is joga van az egészséghez!!!








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Gondolatok a diszkótragédia után
  2011-01-23 21:18:15, vasárnap
 
  Budapesti tragédia - országos megdöbbenés

Minden gyász fájdalmas. de közülük is a legmélyebb, ha gyerekeket veszítünk el, ha fiatal életek hunynak ki. Az elkeseredettség pedig tovább nő, ha azt érezzük, hogy mindez megelőzhető lett volna, hogy mások felelőtlensége miatt következett be. A lányok emléke családjuk, ismerőseik és sok más ismeretlen gyászoló lelkében él tovább. És mindenki fejében egyformán ott a mondat: ILYEN TÖBBÉ NEM TÖRTÉNHET MEG!!!







"Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis"

"Adj nekik, Uram, örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék nekik!"

(Gondolatok a diszkótragédia után)

Az elmúlt húsz év bűneinek egyik legsúlyosabbja történt szombaton éjjel. Mondhatnám azt is, hogy az elmúlt húsz év bűneinek a keresztmetszete az, ami történt. Ártatlan emberek, fiatal lányok haltak meg értelmetlenül, és ártatlanul. Beleborzongok, ha ennek a drámának az okait keresgélem.
Mert csak okokat lehet keresni, magyarázat és vigasz erre nincs.

Ha valaki megkérdezné, hogy ki a hibás, ki a felelős ezért, akkor legelsősorban az elmúlt húsz év liberális-kommunista demagógiáját, és felelős állami vezetőit, lelketlen és alávaló politikusait említeném. Az önös érdekeket, a saját zsebeiket szolgáló ócska senkiháziakat, akik "demokratikus" választásokon nyerték el a lopáshoz, a gyilkossághoz, az erkölcstelenség társadalmi terjesztéséhez való jogot- igaz, a kampányokban nem ezeket ígérték. Ám, ígéret ide vagy oda, húsz év alatt nem volt egyetlen olyan politikus sem(!), aki azt tette volna, amit ígért, akinek a nemzet, a fiatalság, a tudás, a nevelés lett volna a célja. Az SZDSZ, majd Hiller István teljesen lezüllesztette az oktatást, sőt, a tanári pályára is félművelt és félig képzett senkik kerültek a kommunista-liberális züllesztés okán.

Igen, a liberalizmus átka az, ami halálba kergette ezeket a fiatal áldozatokat. Mert átértékelődött a zene fogalma, a kultúra fogalma, a szereteté, az erkölcsé, a hité, s mindené, amitől az ember, ember volt... Átértékelődött a nevelés, a rend, a jog és kötelesség, a tisztelet, a szófogadás... bár ez utóbbit ma már nem is ismeri a fiatalság - a gyermekek - kilencven százaléka.
Minden "modern" lett, minden megváltozott a vörös-liberálisok szellemi és lelki diktatúrájának következtében.

A "rendszerváltáskor" még reménykedett az, aki hitt a rendszer megváltoztatásában. Reménykedett abban, hogy lesz hit és erkölcstan az iskolákban, hogy egy olyan Magyarország épül, amilyenben élni lehet, amilyenben a kommunista diktatúra alatt elgondoltuk az életünket.
De nem lett, nem épülhetett olyan csodálatos Magyarország, mert a dögkeselyűk, azaz, a liberálisok és a gazdasági hatalommá változott kommunista politikai hatalom (Antall József súlyos bűne révén) és a balga társadalom elutasította mindazt, amitől egy állam tisztességes utódokat nevelhetett volna. Nem kellett többé kettes sorokban sorakozni az iskolák folyosóján a tanítás előtt és után, nem kellett többé a tanárt tisztelni (ma már többnyire nincs is miért!), nem kellett többé a szülői tiszteletet emlegetni, mert a gyerekeknek csak joguk lett hirtelen, s nevelőiknek pedig joguk sem maradt ahhoz, hogy fegyelmezzenek és megköveteljenek a tanulóktól bizonyos ismereteket, házi feladatokat. Már a kommunista söpredék eltörölte a művészeti oktatást, a zenét, s megszűntek az iskolai énekkarok ahol a közös, többszólamú éneklés olyan szellemi és lelki táplálékot biztosított Monteverditől Farkas Ferencig, amely élményt semmivel sem lehet pótolni. Az értéktelen értékké, az érték értéktelenné vált a beteg agyú liberálisok (jobbára a volt ÁVH-sok utódainak) szellem, és jellem nélküli világában. S mindezt tűrte, olykor támogatta, s nem megváltoztatta az Antall József és Boross Péter vezette nemzeti kormány...

Most meghalt két kiváló diák, s egy huszonéves fiatal. Haláluk fajsúlyos, kemény figyelmeztetés a társadalom és annak vezetői számára. Kormányszinten is újra kell(!) értékelni az oktatás ügyét, a gyermekjogokat, a művészeti és vallási oktatást, s arra kellene törekedni, hogy megismertessük a fiatalokkal az értéket, az igényességet, a magasabb rendű élvezeteket. Nem a foci az és az egyéb sport az első, hiszen az ép testhez az ép lélek is hozzátartozik. A lelket pedig a valódi értékek, a tényleges és magasabb rendű élvezetek fejlesztik. Be kell vezetni újra az erkölcstant, és mintegy a legkomolyabban vett tantárgyat kell kezelni, számon kérni a diákoktól. Ugyanis, amíg ez nem történik meg, addig a kormány és a képviselők egyre többször fognak gyertyát gyújtani saját áldozataik halálának emlékére haláluk helyszínén. És ez nem elegendő!

Van még tanulsága ennek a tragikus éjszakának. Ezernyi... tanulmányt lehetne írni az okokról, és a következtetésekről. A lényeg azonban az, hogy e három halott fiatal az elmúlt húsz év összes politikusának személyes áldozata! Kivált a liberális és a kommunista bűnözőkéi.

Turizmusról beszélünk manapság sokat. Vendéglátásról. Ám, ez a drámai eset is igazolja, hogy a magyar turizmus és vendéglátás nem a vendégek, hanem a vendéglátók miatt állt le, csökkent tragikusan. Hiszen ebben a drámában a vendéglátók kapzsiságának a keresztmetszete is benne van. Országos szinten... De tovább megyek. Benne van ebben a tragédiában az összes vállalkozó kapzsisága is, és a "találékonyság", amely most is megmutatkozott... "a külsős a hibás"... mi mossuk kezeinket.
A pénz a műveletlen, kulturálatlan és érzéketlen ember kezében fegyver, ostor, gyilkos szerszám. S ma milliós létszámú műveletlen, de pénzzel teli ember él ebben az országban, akiket nem lehet törvényekkel - ma érvényben lévő törvényekkel - rendre tanítani, mert vagy megveszik a hivatalnokot, vagy utol sem éri a törvényt betartatni hivatott szerv. Ahhoz, hogy rend legyen pár napig ebben az országban egy-egy területen, embereknek kell meghalniuk... Elképesztően szörnyű ország ez, elképesztően szörnyű és ostoba társadalomban élünk.

Igen, ezernyi kép, ezernyi baj és probléma "ugrik be" az embernek a szombat éjszakai tragédiát végiggondolva. A végkövetkeztetés mindig ugyanaz. Isten, hit, és erkölcs nélkül katasztrófába torkollik minden. A társadalom, az ifjúság, Magyarország, a nemzet és a világ. Az ember hátat fordított a normális morális életnek, a léleknek, mert erre sarkallta a kommunista diktatúra, erre nevelte húsz év alatt az emberiség alja, a liberális eszme és az azt képviselő politikusok, tanárok és miniszterek, akiknek már a nevét is el kellett volna felejtenünk, miután halálra ítélték és kivégezték őket. Mert ezek a politikusok megtorolhatatlanul sokat vétettek Magyarország, a magyar nemzet és a világ ellen, Hitler és Sztálin együtt a vörös-khmerek vezetőivel sem ártott annyit a világnak, mint a liberalizmus, a liberális gondolkodásmód, a "csak te vagy a fontos" eszméje és szellemisége, az egyházellenesség, az Istentől erőszakosan eltávolító stílus.

És ideérkeztünk gyászoló, döbbent barátaim! Három érték, életét még el sem kezdő fiatalnak kellett ismét meghalnia. Az elhazudott rendszerváltás, és az azt követő politika, és politikusok áldozataiként. Hiába a vendéglátóhelyek ellenőrzése, hiába minden... őket nem lehet már visszahozni. S tűrni sem lehet tovább azt, ami e kis hazában, és a kerti budi aljáig süllyedt Európában van. Fel kellene ismerni végre Krisztust, az alapvető erkölcsi követelményeket, amelyek Krisztus kereszthalála és feltámadása óta beváltak. Meg kellene ismerni a szeretetet, az egymás iránti elkötelezettséget. El kellene kezdeni imádkozni, s meg kell tanítani gyermekeinket is erre. "Hit nélkül sem élni, sem alkotni nem lehet" - énekelte Szörényi Levente egy régi dalban.
S ez a régi dal máig figyelmeztetés mindannyiunk számára.

Most amikor búcsúzunk e három fiataltól, álljunk meg egy percre s kérjük a Teremtő Istent, hogy ebből a posványból, ebből az őrült és lélek nélküli világból vezesse vissza a nemzeteket, a magyarságot arra az útra, amelyen járt, s amelyről letérve eltévedt. Amikor búcsúzunk ezektől az élettel teli, illatos, virágzó, de idejekorán letört virágszálaktól, eszembe jut egy ima, amelyet nap-nap után el kellene mondanunk:

Oltalmad alá futunk Istennek szent anyja,
Hogy, könyörgésünket meg ne vesd szűkségünk idején,
Hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,
Mindenkor dicsőséges és áldott Szűz!
Mi asszonyunk, mi közbenjárónk, és szószólónk!
Engeszteld meg nekünk Szent Fiadat,
Ajánlj minket Szent Fiadnak,
És mutass be minket Szent Fiadnak!
Amen"

Mindazokat kérem, akik hivatalból, vagy érdeklődőként olvasták fenti gondolataimat, gondoljanak arra: - ha nem változtatunk a fiatalság helyzetén, ha nem képzünk értelmes okos, lélekben és testben hivatásuknak élő pedagógusokat, ha nem fordulunk Isten felé e hatvanöt szánalmas és nemzetromboló év után, akkor gyermekeink is áldozatokká lesznek, mint ahogyan áldozattá válik a nemzet, és Európa egyaránt. A mi áldozatunkká... mert a felelősség az utókor iránt nem áthárítható. A jelenért és a jövőért mi vagyunk a felelősök. Politikusok, törvényalkotók, törvényhozók, írók, értelmiségiek, tudományos munkatársak, jogászok... Krisztust, a kereszténységet - még ha ma oly nagy divat is -, nem szégyellni kell, hanem kérni, élni vele. A hitet sem kell szégyellni, hanem élni kell a hit lehetőségeivel, bármilyen nevetséges azok előtt, akik még nem ismerik a hit erejét és oltalmát.

Gondolkodjatok tehát politikusok, és felelős ország-vezetők. Mert mostantól egy gyertyagyújtás és bizonyos törvények felülvizsgálata semmit sem ér. Azonnali új oktatási törvényen és megfelelő ellenőrzésen, rendőrségi és igazságügyi szervek tekintélyének visszaállításán, és a renden magán. Mert mostantól, ha áldozatokká leszünk, vagy lesznek gyermekeink, Titeket nevezhetnek a megmaradottak gyilkosoknak... és Ti is odaálltok majd Isten elé - ha hiszitek ma még, ha nem -, aki igazságosan ítél majd és ha ismernétek a Bibliát, tudnátok, hogy az, az ítélet milyen lesz számotokra, ha a népet, a nemzetet sanyargatjátok, s meg nem véditek. Három halottunk van, három, akik a nemzet halottai, a politika és a politikusok áldozatai.
Nyugodjanak békességben!

Stoffán György

"Adj nekik, Uram, örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék nekik!"
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Médiatörvény
  2011-01-23 20:13:28, vasárnap
 
 




MÉDIATÖRVÉNY - Orbán Viktor megvédte Magyarországot Strasbourgban
2011. január 19.


Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban.

Orbán Viktor a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája. Már beszédének kezdetén több EP-képviselő - többségükben zöldpártiak - fehér szalaggal leragasztott szájjal ült az ülésteremben, illetve olyan transzparenseket mutatott fel, amelyek a ,,cenzúrára" hívták fel a figyelmet. Az ülésteremben időnként némi hangzavar uralkodott, néhány közbekiabáló zöldpárti politikust német néppárti EP-képviselők csitítottak.

A konzervatív lengyel Jacek Olgierd Kurski viszont képmutatónak, tisztességtelennek nevezte a médiatörvény kapcsán Magyarország ellen indított ideológiai támadást. Kiemelte, hogy a magyar kormány nagy támogatást élvez hazájában, és ez segíti a szocialisták kormányzása utáni kilábalást.

Orbán Viktor leszögezte, nem presztízskérdés az ügy: ha az Európai Bizottság elemzése alapján módosítani kell a médiatörvényt, akkor az meg fog történni.

Arra kérte az EP-képviselőket, hogy lehetőség szerint ne keverjék össze a magyar belpolitika vitás kérdéseit az EU-elnökség ellátásával kapcsolatos közös feladatokkal. A kormányfő szavai tapsot váltottak ki a képviselők részéről.

José Manuel Barroso, az uniós végrehajtó testület elnöke hangsúlyozta, hogy a jogi kérdéseket illetően Magyarországot is objektív módon kell megítélni, és ettől elválasztva kell foglalkozni a politikai kérdésekkel.

Joseph Daul, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciónak - a Fidesz pártcsaládjának - a vezetője kijelentette: bízik abban, hogy az Európai Bizottság betölti az uniós szerződések őrének szerepét, valamint bízik a magyar miniszterelnökben is, aki ígéretet tett a törvény módosítására abban az esetben, ha a végrehajtó testület a jogszabály egyes rendelkezéseit a közösségi joggal ellentétesnek találja.

Werner Langen német néppárti EP-képviselő szerint a médiatörvény miatti kampányt a 2010-es választás vesztesei indították. Hangsúlyozta, hogy a magyar jogszabály nagyon sok európai médiatörvénnyel összeegyeztethető, így az elítélő értékelés kétszínű.

Ernst Strasser osztrák néppárti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a kommunista időkből származó médiatörvényt meg kellett reformálni.

Orbán Viktor elmondta, hogy súlyos tárgyi tévedések vannak a magyar médiatörvényt ért bírálatokban. ,,Önöket csúnyán rászedték" - mondta a vádakat megfogalmazó képviselőknek. Kiemelte, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya miatt például nem lehet pénzbírságot kiszabni. Azt mondta, ,,nem gondolhatják komolyan", hogy az internet korában el lehet nyomni a véleményszabadságot. Szerinte a magyar nép megsértése, ha azt állítják, hogy Magyarország a diktatúra felé mozdul el, ha kétségbe vonják az ország demokratikus elkötelezettségét. Hangot adott azon véleményének, hogy a médiatörvény támadói valójában a kétharmados parlamenti többségben látnak veszélyt, mert az ilyen helyzet szokatlan Európában.

mti -

Érdemes hát megnézni az alábbi link alatti videót, aki még nem látta!!! Nagyon,nagyon büszkének kell lennünk a miniszterelnökünkre, ahogyan Európa parlamentjében kiállt valamennyiünkért, értünk, a magyar népért!!! Mert neki nem "kurva" ország vagyunk! Végre elmondhatjuk, van az országnak egy MAGYAR miniszterelnöke!

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Roma viccek V.
  2011-01-23 17:32:38, vasárnap
 
 







Roma viccek V.

Angyal száll le a földre, odamegy a vakhoz:
- Láss!
- Csoda történt, látok!
Odamegy a bénához:
- Járj!
- Csoda történt, tudok menni!
Odamegy a romához, mire a roma:
- Neközeliccsé... Neközeliccsé... most százalékútak le!

Egy cigány férfi és egy zsidó nő házasságot kötött. Született egy gyerekük. A gyerek 10 évesen megkérdezi az apját:
- Apám, én cigány vagyok vagy zsidó?
- Én cigány vagyok, hát te is az vagy!!!
Kis idő múlva megkérdezi az anyját.
- Anyám én cigány vagyok vagy zsidó?
- Hát én zsidó vagyok, akkor te is az vagy!!! De miért kérded?
- A szomszédban van egy piros bicikli. Alkudozzak vagy ellopjam?

Roma romantika:
Holdtalan éjszaka. Sötét van. Csak ketten vagyunk. Előveszem a csövemet, te tágra nyílt szemmel nézed. Kupakolunk, aztán ledugom kicsit mélyebbre. Te óvatosan megszívod, de vigyázol. Nem szereted az ízét, nem akarod, hogy a szádba menjen.... NAGYON!!!
(K..va) nehéz sötétben benzint lopni!!!

A cigányt kivégzése előtt megkérdezik, hogy mi az utolsó kívánsága:
- Hát szeretnék még egyszer elmenni a WC-re.
- Hát jó, menjél cigány.
Cigány elmegy, eltelik 1 perc, 2 perc, 3 perc... Az 5. percnél az őr utánamegy a WC-be, ahol a cigány rejszol, mint az állat és közben csak mondja, mondja...
- Meneküljetek gyerekek... meneküljetek gyerekek!

Két cigány megy az úton. Szembe jön velük a pap. A papnak el van törve a keze, a lába. Kérdi tőle az egyik cigány:
- Hát Plébános Úr, mi történt magával?
- Tudjátok gyermekeim, tegnap este elcsúsztam és beleestem a kádba.
Jól van, megy tovább a két cigány. Megszólal az egyik:
- Hé, te! Mi az a kád?
Mire a másik:
- Honnan tudjam, nem járok én templomba!

Az elsős Kolompár Rómeónak mondja a tanítónéni:
- Beszélni akarok az apukáddal!
- Az nem lesz nehéz tanárnő, tessék átmenni ide a negyedik bébe, oda jár már tíz éve.

Három roma érkezik a Mennybe. Szent Péter fogadja őket, majd közli az Úrral:
- Uram, három cigány érkezett a Mennybe.
- Nyisd a kapukat és engedd be őket, Péter! Mindenkit befogadunk.
Két perc múlva jön vissza Szent Péter:
- Eltűntek.
- A cigányok? - kérdi Isten.
- Nem, a kapuk.

A cigány meglátogatja a barátját. Belép a lakásba és meglepetten látja, hogy az éppen az leskelődik a fürdőszoba kulcslyukán keresztül.
- Mi van, Gázsi, nem láttad még meztelenül az asszonyt?
- Meztelenül már láttam, de fürdeni...

Gyümölcsszedés:
- Ki tudja nekem megmondani, hogy mikor jó a fáról leszedni a gyümölcsöt? - kérdi a tanító néni.
A kis Gazsi jelentkezik:
- Amikor a kutya meg van kötve...

Építkezésen a cigány tolja az üres talicskát a téglakupactól a házig és onnan vissza. A főnök egyszer odalép hozzá és kérdőre vonja:
- Hallod-e, minek tologatod azt a talicskát, nincs is benne semmi!
- Háde há... főnök, annyi a meló, hogy bepakolni sincs időm!

Társadalmi tükörkép, avagy nesze neked kultúra!
Kérés a Mónika show-ban:
Vendég:
- Az élettársam felhívta a Westel telefonunkról annak a buzi, köcsög cigánynak a kurváját.
Mónika:
- Lehetne, hogy a telefontársaság nevét nem mondja ki?

Inkorrekt kisebbségi viccek

- Helló. mikrohullámú sütőtök van?
- Öööö, Béla, gyeremá' b..., valami hülye mikrohullámú sütőtököt keres...

A cigány feleség telefonál a férjének:
- Szia drágám, képzeld örökbe fogadtam az öcséd fiát, 2 hónap múlva szülöm.

A cigány elviszi a fiát névadásra. Ott az előadó megkérdezi:
- Mi legyen a neve a gyereknek?
- Jacobs! - mondja a cigány.
- Dehát ilyen név nincs is!
- Már hogyne lenne nagysága! A reklámban is azt mondják: Jacobs a roma.

Cigánygyerek kérdi az anyjától:
- Há mé van az, hod én huszig tuok számmóni, az oszálytársaim meg a nyócast tuggyák még csak?
- Mer te egy okos purdé vagy.
- Oszt mé van, hod én mán tíz betűt tuok írni, az osztálytársaim meg csak ötöt?
- Mer te egy okos purdé vagy.
- Oszt az mé van, hogy nekem a izém is tíz centivel nagyobb, mint az osztálytársaimé?
- Me' te 16 vagy, a többi meg csak hat...

Hazamegy a cigány és így szól az asszonyhoz.
- Hallod e te ásszony! Há lement a bútor ára!
- Aztán hol?
- Hát itt á torkomon.

Ül a roma árus a cucca mögött a piacon. Arra megy egy másik, hopp, felkapja az egyik árucikket, majd gyorsan elszalad vele. Mire az árus nagy búsan megszólal:
- Nnna, ez is beszerzési áron kelt el.

Egy cigány felkerül Pestre. Odamegy az első járókelőhöz, és megszólítja:
- Köszönöm, kedves magyar úr, hogy beengedtek az városba, lakhatást, ételjegyet, ingyen orvosi ellátást és oktatást biztosítanak, és nem kell adóznom!
Erre a járókelő:
- Téved, uram, én mexikói vagyok.
Az ember továbbmegy, és megszólítja a következő járókelőt:
- Köszönöm, budapesti barátom, hogy egy ilyen szép országban lehetek!
- Ön téved, én vietnami vagyok.
Emberünk nem adja fel, a következőt is megszólítja:
- Köszönöm önnek, hogy láthatom a csodálatos Budapestet!
- Mi közöm hozzá? Én a Közel-keletről jöttem.
Végül csüggedten még odamegy egy szép hölgyhöz.
- Ön magyar?
- Nem, dél-afrikai vagyok.
Emberünk kiábrándultan:
- És hol vannak a magyarok?
A nő az órájára néz, és megszólal:
- Valószínűleg munkában.

Valutával üzérkedik a cigány a Nyugatinál, de csakhamar mellette terem két rendőr.
- Valutázunk, valutázunk?
- Nem csináltam én semmit, drága főtörzs úr, csak szolmizáltam.
- Aha! - nevet a főtörzs - És mit szolmizáltál?
- Do-lá-re-la-dó.







A cigányprímás elmegy a kontráshoz:
- Te Gázsi! Én megmásztam a feleséged.
- Nem báj, a bándába márád.
- De Gázsi, én áttám neki ötven forintot is.
- Nem báj, gázdág a bándá.
- De Gázsi, lápostetüt káptám tőle!
- Mit ákársz ötven forinté', szentjánosbogárát?

Cigányok a mozi pénztárnál:
-Tessik mondani, jáccák aztat a filmet, amiben a cigányok legyűzik Bruszliiit?
-Nem!
-És aztat amiben a cigányok legyűűzik a Artur Király lovagjait?
-Nem
-És aztat amiben a cigányok lesznek a világ urai?
-Azt sem!
-Há akkor mit játszanak?
-Azt amiben a cigányok nem kapnak segélyt, mert becsületesen élnek, és minden nap dolgozni járnak. A kölkeik pedig iskolába, meg óvodába. A börtönökben pedig csak elvétve találni cigányt, kérnek rá jegyet?
- Nem kérünk, mert utáljuk a fantasztikus filmeket!

Cigány ül a padon. Odamegy hozzá egy skinhead és megkérdi:
- Mit csinálsz itt, te cigány?
- Há' koncentrálok!
- Nem mondod, vazze. Pont ilyen tábort szervezek.

Mi az???
- Fekete pötty a Holdon?
- Cigány a Holdon.
- Kettő fekete pötty a Holdon?
- Kettő cigány a Holdon.
- Sok fekete pötty a Holdon?
- A MEGOLDÁS!!!

A cigánykérdésre három alternatíva merült fel. A mezőgazdasági, a militarista és a sportszerű.
A mezőgazdasági: Egy réteg cigány, egy réteg föld.
A militarista: Egy sor cigány, egy sortűz.
A sportszerű: Barátságos vízipóló mérkőzés kiírása, fehér sapkában a cigányok, fekete sapkában a krokodilok.

A cigánynál vagyonosodási vizsgálatot tart az APEH.
- Te cigány, honnan van ez a nagy ház, hisz a bevallásod alapján segélyből élsz?
- Hááá kezit csókolom, kifogtam az árányhalat!
- És van erre valamilyen bizonyítékod?
- Háá ott a ház, nem?

Állásinterjún:
Zsiga és Gazsi munkát vállalnának a bányában.
- Dolgozott már bányában? - kérdezik Gazsit.
- Hát persze! -szól a válasz.
- Akkor mondja meg, mivel világítanak odalent?
- Hát, pitróleummal. -feleli.
- Látszik, hogy sosem dolgozott bányában. Küldje be a következő jelentkezőt!
Gazsi odaszól Zsigának:
- Vigyázz, a lámpás kérdés beugratós!
Zsiga bemegy.
- Dolgozott már bányában? -kérdezik.
- Hát természetesen.
- Akkor mivel világítanak odalenn?
- Kezit csókolom, én aztat nem tudhatom, mert állandó nappalos műszakban voltam!

A cigány álláshirdetésre jelentkezik, mint favágó.
- Hát cigány, milyen referenciamunkát tudsz felmutatni, hogy elnyerd az állást?
- Há' dikmá, á káláhári erdőt!
- Cigány, a Kalahári az nem erdő, hanem sivatag!!!
- Mosmá!

Kolompár bemegy az állásközvetítőbe, hogy távmunkát akar vállalni.
- Remek. Rengeteg lehetőségünk van. Nézzük csak az adatlapot... Mennyire ért az internethez?
- Semennyire.
- Az adatrögzítésben jártas?
- Nem.
- Ért a számítástechnikához?
- Sose hallottam róla.
- Ööö... Mondja, van egyáltalán számítógépe?
- Nincs.
- Akkor meg milyen távmunkában akar elhelyezkedni?!?!
- Hát az mindegy, csak jó távol legyen a melótól...

A polgármester összefut a cigánnyal és mondja neki:
- Te cigány, hát miért nem segítesz a többieknek és mégy ki a gátra dolgozni? Hamarosan mindnyájunkat elönt a Tisza!
- Drága polgármester úr, mondja már meg nekem, hogy ez köz ügy vagy magánügy?
- Közügy ez bizony!
- Na látja polgármester úr, a közügyektől én 5 évre el vagyok tiltva!

Zsiga és Gazsi a vásárban ketten vesznek egy sült kolbászt. Zsiga kettétöri, majd minden szívbaj nélkül kiveszi a nagyobbikat. Gazsi ezen felháborodik és szóvá is teszi:
- Hallod-e te Zsiga, há mé a nagyobbikat vetted ki, hogy süljön ki a szemed?
- Mé, te melyiket vetted vóna ki? - mondja Zsiga.
- Há a kisebbiket...
- Na... há ott van, a Tiéd!

Két cigány megy egy lóval az országúton. Megállítja őket egy rendőr:
- Hol szereztétek ezt a lovat?
- Sakkon nyertük.
- Na persze... szerintem loptátok!
- Dehogyis. Gazsi ütötte a parasztot, én meg léptem a lóval...

A cigányok elmennek a videokölcsönzőbe, mivel szeretnének kikölcsönözni egy kazettát. Az eladó így szól hozzájuk:
- Van itt kérem egy kazetta, amin cigányok énekelnek.
- Ugyan kérem, azt mi is tudunk.
- Rendben. Van egy másik, azon cigányok táncolnak.
- Kérem alássan, azt mi is tudunk.
- Jó, akkor van itt egy, amelyiken cigányok dolgoznak.
- Jaj kérem, fantasztikusat mink nem nézünk.

Jézus sétál a Váci utcán. Köré gyűlnek az emberek, és csodálják. Jézus odalép egy vakhoz, ráteszi a kezét a vak szemeire, mire az rögtön látni kezd. Odalép egy sükethez, ráteszi a kezét a süket füleire, az rögtön hallani kezd. Jézus odalép a cigányhoz... mire az rémülten hátrál:
- Hozzám ne nyúlj, rokkantnyugdíjas vagyok!

A roma bemegy az anyakönyvi hivatalba.
- Csókolom a kezsit! Há modernizsálni seretném á nevem!
- Hogy hívják?
- Orsósnak!
- És mi szeretne lenni?
- Kazsettás!

Két roma beszélget:
- Mikor voltál legutóbb könyvtárban?
- Két éve.
- És mit vittél ki?
- A fénymásolót meg a videót!

Két cigány asszony találkozik!
- Hé Mari! Kinn van a fél csecsed!
- A kurva életbe! A Purdét a buszon hagytam!

- Hinnye Mári! Lapostetűt kaptam tüled!
- Gázsi, Gázsi, há mit ákársz kétszáz forinté? Selyemhernyót?

- Mi a különbség az elütött kutya és az elütött cigány között??
- A kutya előtt van féknyom!

Vajon kikről van szó???
Én, te, ő...
Én tanulok, te tanulsz, ő lóg,
Én vizsgázom, te vizsgázol, ő nem buktatható,
Én dolgozom, te dolgozol, ő hátrányos,
Én spórolok, te spórolsz, ő segélyt kér,
Én építek, te építesz, ő igényel (és kap is),
Én gyereket szülök, te gyereket nemzel (annyit, amennyit el tudunk tartani), ő világra potyogtatja tucatjával, és eltartatja velünk,
Én nevelem a gyerekemet, te neveled a gyerekedet, ő megveri a gyerekeinket,
Én megvásárolom, temegvásárolod, ő kirabol,
Én kertészkedem, te kertészkedsz, ő ellopja,
Én állatot tenyésztek, te állatot tenyésztesz, ő elhajtja,
Én továbbképzem magam, te továbbképzed magad, ő segélyt kap,
Én adót fizetek, teadót fizetsz, ő visszaigényel,
Én nyugdíjjárulékot fizetek, te nyugdíjjárulékot fizetsz, ő méltányossági nyugdíjat kap
Én korán meghalok, te korán meghalsz, ő a társadalom áldozata, ha korán meghal,
Az én hamvaimat szétszórják, a te hamvaidat kicsi betonfalba falazzák, ő családi márványozott, aranyozott, étellel, itallal pénzzel, arannyal megrakott kriptában tér örök nyugalomra!
....MERT UGYE, KINEK MI A HAGYOMÁNYA, KI HOGY TANULTA....VAGY MÉGSEM, CSAK EZ JUTOTT?

- Na, ez a Zsiga kivágta a rezet!
- Hogyan és hol?
- Bicskával, a sínek mellett, a vasúti kábelből.

A cigány szó betiltása miatt a cigánykerék új neve:
**ETNIKAI FORDULAT**

Van olyan, hogy a cigány dolgozik?!


Link








 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Rendőr viccek III.
  2011-01-23 17:19:37, vasárnap
 
 




RENDŐR VICCEK III.


Egy kisfiú almamagot árul az utcasarkon. Meglátja a rendőr, és kérdi:
- Mit árulsz kisfiú?
- Almamagot! Ettől lehet okosodni. Száz forint az ára.
- Na, adj egyet! - azzal lenyeli a rendőr.
Pár perc múlva így szól a gyerekhez:
- Te becsaptál engem! Ennyi pénzért én két kiló almát tudok venni, és abban rengeteg mag van.
- Na látja! Már hat is!

Egy német kamionos furikázik az autó úton. Szembe jön vele egy sárga kabátos ember és megállítja a sofőrt. Azt mondja:
- Tudna adni egy kis innivalót?
A sofőr odaadja neki az innivalóját majd továbbhajt. Kis idő múlva egy piros kabátos ember állítja meg és ennivalót kér a sofőrtől. a sofőr odaadja az ennivalóját majd továbbhajt.
Nemsokára egy kék kabátos emberrel találkozik, de ennek már azt mondja:
- Na te kék kabátos köcsög te mi a szart akarsz tőlem?
- FORGALMIT, JOGOSÍTVÁNYT!

A rendőrhöz odamegy egy kisfiú és megkérdezi tőle, hogy hány óra. A rendőr azt mondja:
- Fél tizenkettő.
- Akkor 12-kor kinyalhatja a seggem.
A gyerek elszalad, a rendőr utána. A következő utcasarkon találkozik a kollégájával.
- Hová rohansz? - kérdezi.
- Képzeld az a gyerek azt mondta, hogy 12-kor kinyalhatom a seggét.
A másik ránéz az órájára és azt mondja:
- Akkor hová sietsz annyira, még van huszonöt perced.

Paraszt bácsi a híd tetején guggol fényes nappal, és végzi nagy dolgát. Arra megy egy rendőr, majd mérgesen rászól:
- Bátyám! Ha végzett elviszem!
- Végeztem fiam, viheti...

Paraszt bácsi Pesten át megy a zebrán magával húzza kecskéjét is. Rendőr meglátja és elmondja hogy most vagy fizet azonnal helyszíni bírságot vagy...
Pislog a paraszt bácsi és vissza kérdez...
- Vagy...?
- Hát elveszem a kecskéjét.
- Vegye! Rendőr vejem még úgyse volt!

A rendőr odamegy a juhászhoz:
- Hány juha van?
- Nem tudom.
- Ha megmondom nekem adja az egyiket?
- Persze!
- 165.
- Ez fantasztikus a magáé!
A rendőr felkapja az egyik jószágot, de ekkor megszólítja a juhász:
- Ha megmondom mi a foglalkozása visszaadja?
- Igen.
- Maga rendőr.
- Honnan tudta?
- A pulit vitte el...

- Öreg bácsi megy a kivilágítatlan kerékpáron. Megállítja a rendőr és így szól:
- Bátyám, ha nem ég a lámpa a biciklin, akkor tolni kell!
Mire a öreg:
- Már kipróbáltam, de akkor se ég!

- Móricka, mi volt az iskolában? - kérdezi Móricka apja.
- Hallottam egy tök jó rendőrviccet! - mondja Móricka.
- De fiam, én is rendőr vagyok!
- Akkor lassabban mondom, hogy Te is megértsd!

- Gyorshajtásért felírom! - mondja a rendőr az autósnak.
- Az még mindig jobb, mintha én írnám fel magát.
- Miért? Ki maga?
- A sírköves...

A faluba bevezetik a villanyt. Hogy jobban menjen a munka, versenyt hirdetnek az oszlopállító brigádok között. Este a számláláskor:
- Első brigád, mennyi?
- 8.
- Szép munka!
- Második, mennyi?
- 11.
- Ez egész szép teljesítmény!
- Rendőrök, mennyit ástatok le?
- Kettőt!
- Az nagyon kevés, a többiek 8-at és 11-et.
- De azok mind kilátszanak.

A rendőrök új lakást kapnak, így kivesznek egy hét szabadságot, hogy rendbe tegyék. Egy hét után ismét találkoznak és elkezdenek panaszkodni:
- Képzeljétek el, milyen trehány munkát végeztek ezek az építők, ferdén rakták le a parkettát. Egy hetembe telt, amíg újból leraktam egyenesre.
- Ne is mondd, nekem meg belülről be volt csomagolva az egész, ráment a hetem, hogy kicsomagoljam.
- Ti beszéltek, nekem az egész hetem arra ment rá, hogy megtanítsam inni a családomat abból a láncos kútból.







A rendőr és családja új lakásba költözik. Rendezkednek, kijelölik a falon a képek helyét is. A férj egy széken állva, kalapáccsal a kezében várja, hogy az asszony odaadja a szöget. Az asszony véletlenül fordítva adja, úgy, hogy a szög feje áll a fal felé.
- Anyukám ! Adj egy másikat. Nem látod, hogy ez a szemközti falba való?

Átmegy a piroson két egyetemista, és a rendőr meg akarja büntetni őket.
- Na, fiúk, ez most ezer forintba fog kerülni!
- Na de biztos úr, mi szegény egyetemisták vagyunk, nincs pénzünk.
- Nem érdekel! Ezer forint!
- Ne büntessen meg, tudja siettünk az előadásra, és azért szaladtunk át a piroson.
- Nem érdekel! Ezer forint!
- Na de biztos úr! Megérthetne minket. Maga is volt egyszer egyetemista!
- Na jó. Menjenek!

Két sofőr pálinkázik a kocsmában, kint meg járó motorral pöfögnek a kocsik. Az ablakon keresztül lesi a rendőr, ahogy a sofőrök koccintanak.
- Hé! - kiált oda. - Maguk mit isznak?
- Pertut.
- Az más! Mert ha pálinka lenne, most rögtön elvenném a jogosítványukat!

A rendőrtiszti főiskolán az egyik jelölt megbukik.
- Mik voltak a kérdések? - kérdezi tőle a barátja.
- Az első, hogy hogyan halt meg Napóleon?
- És mit mondtál?
- Hogy leesett Waterlooról.
- Hát a második?
- Hogyan halt meg Rákóczi?
- És erre mit válaszoltál?
- Hogy beleesett a Rodostóba.
- És a harmadik?
- El kellett mondanom a Szeptember végén című verset!
- Na mondd el!
- 29, 30, 31.
- Megvan a hiba! Szeptember csak 30 napos!

A siófoki Fő téren szerencsétlenkedik egy nyugatnémet Opel, utasai láthatóan keresnek valamit. A téren ácsorog két rendőr. A kocsi melléjük gurul.
- Sprechen Sie Deutsch? - hajol ki a vezető.
A két rendőr rázza a fejét, hogy nem érti.
- Do you speak English?
Ismételt fejrázás.
- Parlez vous francais?
Továbbra is semmi, az autós bosszúsan továbbhajt. Az egyik rendőr megszólal:
- Azért nem ártana már megtanulnunk egy idegen nyelvet!
A másik legyint:
- Minek? Látod, ezek is hány nyelven tudtak, oszt mire mentek vele?

A rendőr sétál öt éves csemetéjével a Balaton partján.
- Nézd apu! Egy döglött sirály! - kiált fel a kisfiú.
A rendőr felnéz az égre:
- Hol ?

Egy szállodába rendőrszázados érkezik. A segítőkész portás bemondás alapján előzékenyen kitölti neki a bejelentőt, és aláírásra átnyújtja. Legnagyobb megrökönyödésére, a százados, aláírás helyett három keresztet tesz. A portás óvatosan érdeklődik:
- Elnézést, százados úr, ezek mik?
- Hát az aláírásom, a nevem.
- És elöl, fent ez a kisebb kereszt?
- Ja, hát az a doktorátusom.

Egy közlekedési rendőrt kiraknak egy elhagyatott útszakaszra, hogy mérje az autósok sebességét. Ott üldögél a kocsiban egész nap, de az a néhány véletlenül arra tévedő autó is betartja a sebességkorlátozást.
Este azután végre jön egy autó, jócskán gyorsabban a megengedettnél. A rendőr gyorsan bekapcsolja a villogót, a szirénát, és utána indul. Megállítja, odalép a vezetőhöz és így kezdi a mondandóját:
- Hehe, magára vártam egész nap!
Mire az autós:
- Biztos úr, pedig jöttem amilyen gyorsan csak tudtam

Egy rendőrségi autó gyors tempóban halad a főváros utcáin. A volánnál az őrmester, a hátsó ülésen parancsnoka, az ezredes, ölében nagy csokor virággal. Az első úticél a Mátyás templom. Az ezredes bemegy, kisvártatva kijön, most a Batthyány téri templomhoz irányítja a kocsit. Aztán sorra járják az összes budapesti templomot. Az őrmester végül szemérmesen megkérdi parancsnokát.
- Mit keresünk ezredes úr, hátha segíthetnék ?
- Hagyja, János fiam. Kaptam két jegyet a Figaró házasságára, csak nem tudom, melyik templomban tartják az esküvőt.







Két, a Közgáz előtt posztoló rendőr beszélget:
- Te Józsi! Már öt éve minden nap itt vagyunk, ennyi idő alatt akár el is végezhettük volna az egyetemet.
- De hiszen te még írni-olvasni sem tudsz!
- Nem is levelezőn gondoltam!

Két rendőr találkozik. Az egyik tréfából megkérdi:
- Mondd komám, hány gombócot tudsz megenni éh gyomorra?
- Nyolcat.
- Nem igaz, csak egyet, a többit már nem éhgyomorra eszed!
A rendőrnek nagyon tetszik a poén, ezért úgy dönt ő is elmondja a barátainak az őrszobán:
- Mondd Pista, hány gombócot tudsz megenni éh gyomorra?
- Hatot.
- Ó, de kár, hogy nem nyolcat mondtál, tudtam volna egy jó viccet!

Mikulás reggelén a lovas rendőr figyeli az útkereszteződést. Észrevesz egy kisfiút, aki egy vadonatúj, csillogó biciklivel kerekezik. Odaszól neki:
- Szép új bringád van! Csak nem a Télapó hozta?
- De igen! - így a fiúcska.
- Jövőre mondd meg a Télapónak, hogy lámpát is hozzon rá! - mondja a rendőr, és átad egy büntetőcédulát.
A fiú elmenőben még visszaszól:
- Szép lovad van, ami azt illeti! Csak nem neked is a Télapó hozta?
- De igen - veszi a rendőr a tréfát - persze, hogy az.
- Na akkor mondd meg a Télapónak, ha jövőre is lovat hoz neked, akkor a f@szt a ló alá tegye, ne a hátára!

Két rendőr gyorshajtásért megállít egy nőt, és megbünteti kétezer forintra.
- Sajnos nincs nálam ennyi pénz - mondja kacéran a nő -, de választhatnak: kapnak két üveg finom vodkát, vagy pedig kiszállok, letolom a bugyimat és...
A két rendőr tanakodni kezd, és a vodkát választják. Megkapják az italt, és a nő elmegy. Miközben iszogatnak, így szól az egyik:
- Milyen jó, hogy a vodkát választottuk. Ugyanis a nő bugyija a te feleségedre kicsi lett volna, az enyémére meg nagy.

Megy a rendőr az utcán, a karján két fekete karszalag. Találkozik a haverjával, aki kérdezi:
- Miért van a kezeden fekete karszalag?
- Meghalt az apám.
- Őszinte részvétem. És miért van a másik karszalag?
- Telefonált az öcsém, hogy neki is.

Jutalomosztás van a rendőrségen, a parancsnok név szerint szólítja a rendőröket, akik egyenként átveszik a jutalmat. Amikor a lap aljára ér, így szól:
- Áthozat!
Semmi válasz, majd bátortalanul megszólal egy hang.
- Jelentem, nincs itt!
- A fenébe, pedig ő kapta volna a legtöbbet.

A rendőr lemeszel egy kb. kétszázzal száguldozó autóst.
- Hova ilyen sietősen?
- Ne is kérdezze biztos úr! Most lőttem le az anyósomat, itt a hullája a csomagtartóban. A csőre töltött pisztolyt meg nem volt időm eldobni, itt van a kesztyűtartóban.
A rendőr döbbenten előrántja a pisztolyát és a sofőrre fogja, a másik kezével meg rádión sürgős segítséget kér.Megjön az erősítés.
- Mire volt a nagy riadó, őrmester?
- Hadnagy úr, jelentem, ennek az egyénnek ott az anyósa lelőve a csomagtartóban, a pisztoly meg a kesztyűtartóban!
Átvizsgálják a kocsit se hulla, se pisztoly, semmi különöset nem találnak. Egyszer csak megszólal a sofőr:
- Fogadjunk, most meg azt is rám fogja majd, hogy kétszázzal száguldozok.

A rendőr elkésett az eligazításról, s az alezredes bosszúsan faggatta a késés okáról.
- Tisztelettel jelentem, a lift miatt.
- Hogyhogy a lift miatt?
- Mert ki volt írva benne, hogy ötszemélyes, és egy fél órába tellett, míg össze tudtam szedni még négy személyt.

Egy hídon megy végig egy rendőr, és észrevesz egy férfit, aki a korlátra támaszkodik, és nézi a vizet. Odalép hozzá, és megkérdezi:
- Uram, csak nem akar öngyilkos lenni?
A férfi szomorú mosollyal fordul a rendőr felé, és azt mondja:
- Nem, csak az emlékek bántanak. Szegény feleségem ezen a helyen esett a vízbe, és most eszembe jutottak az együtt töltött szép napok.
- Bocsásson meg, uram, hogy megzavartam - szól részvéttel a rendőr, majd megkérdezi: - És mikor történt a szerencsétlenség?
- Egy perccel ezelőtt.

A rendőr elmegy a jósnőhöz, aki jósolni kezd:
- Vészes jövőt látok... Pénteken este ki fogják rabolni a házát!
Mire a rendőr:
- A fenébe, én meg pont akkor leszek színházban a feleségemmel!

Pistike 5 lapát kutyaszarból kupacot épít a ház előtt. A postás rászól:
- Mit csinálsz Pistike?
- Postást.
Másnap, harmadnap ugyanez történik, a postás megunja és szól a rendőrnek, hogy szedje már rendbe Pistikét. A rendőr el is megy és probára teszi Pistikét:
- Na, mit építesz Pistike?
- Postást.
- Nem véletlenül rendőrt?
- ÁÁÁ!!! Ennyiből???







Döglött ló
Egy dadogós fickó betelefonál a rendőrségre:
- Jo-jo-jónapot ki-ki-kívánok. Ta-ta-ta-találtam e-e-egy dö-dö-döglött lo-lo-lovat.
- És hol találta azt a döglött lovat?
- A p-p-p-p-p-p...
- A Petőfi hídnál?
- A p-p-p-p-p-p...
A rendőr erre leteszi a telefont. Fél óra múlva megint csörög a telefon:
- Jo-jo-jónapot ki-ki-kívánok. Ta-ta-ta-találtam, e-e-egy dö-dö-döglött lo-lo-lovat.
- És hol találta azt a döglött lovat?
- A p-p-p-p-p-p...
- A Petőfi hídnál?
- A p-p-p-p-p-p...
Erre a zsaru lerakja a telefont. Egy óra múlva ismét csörög a telefon a rendőrségen:
- Jo-jo-jónapot ki-ki-kívánok. Ta-ta-ta-találtam e-e-egy dö-dö-döglött lo-lo-lovat.
- És hol találta azt a döglött lovat?
- A p-p-p-p-p-p...
- A Petőfi hídnál?
- Ne-ne-nem, de cse-cse-cseszd meg, o-o-odahúztam!

A rendőrhöz odamegy egy kisfiú és megkérdezi tőle, hogy hány óra. A rendőr azt mondja:
- Fél tizenkettő.
- Akkor 12-kor kinyalhatja a seggem.
A gyerek elszalad, a rendőr utána. A következő utcasarkon találkozik a kollégájával.
- Hová rohansz? - kérdezi.
- Képzeld az a gyerek azt mondta, hogy 12-kor kinyalhatom a seggét.
A másik ránéz az órájára és azt mondja:
- Akkor hová sietsz annyira, még van huszonöt perced.

Az aluljáróban egy fiatal nő így kiabál:
- Kék ibolyát tessék! Kék ibolyát tessék!
Egy rendőr odamegy hozzá és letorkolja:
- Itt tilos árulni. Igazolja magát! Hogy hívják?
- Kék Ibolya.

A rendőrnek gyereke születik.
- Tudtam, hogy fiú lesz - ujjong az újdonsült apa
Mire a gyereket fogó nővér:
- Nem fiú ez, hanem kislány, és tessék már elengedni a kisujjamat!

Két rendőr találkozik:
- Mi van a nálad?
- Termosz.
- Az mi?
- A hideget hidegen, a meleget melegen tartja.
- És mi van benne?
- 2 adag fagyi és egy kis leves.

A rendőrt vizsgáztatják közlekedéselméletből. A rendőr természetesen semmit nem tud. A vizsgáztató felteszi a mentőkérdést:
- A részegség és az ittas vezetés okozza a közlekedési balesetek 35 százalékát. Mit mond magának ez az adat?
A rendőr csak áll ott, és úgy csinál, mintha gondolkozna, majd pár pillanatnyi hallgatás után felderül az arca:
- Azt, hogy a józanság és a józan vezetés sokkal veszélyesebb!

Kisfiú szalad a rendőrért:
- Rendőr bácsi, jöjjön gyorsan az édesanyám felakasztotta magát!
- Engem?! - mondja döbbenten a rend őre.

A rendőr egy bűnözőt kísér át a bíróságra. Hirtelen nagy szél támad, és elviszi a rendőr sapkáját. A gyanúsított ravaszan azt mondja:
- Őrmester úr! Megengedi, hogy a sapkája után fussak?
- Persze, hogy megszökjél, te kis ravasz? - mondja a rendőr - Te csak maradj itt, majd én futok a sapkám után!

Három gyanúsítottja van egy bűncselekménynek: Hófehérke, az okos és buta rendőr. Melyik az elkövető ?
Megoldás:
- A buta rendőr, mert Hófehérke és az okos rendőr csak a mesében létezik.

Rendőr áll a sarkon, amikor egy idős néni átsétál a tilosban. Fütyül, odainti:
- A néni nem tudja, hogy nem szabad átmenni a piros lámpánál?
- Nem ismerem én a szokásokat, most szabadultam 25 év után a börtönből.
- Miért volt lecsukva a néni?
- Hülyére vertem a gyerekemet.
- Édesanyám!!!

- Milyen nap van ma? - kérdi egyik rendőr a másiktól.
- Nem tudom, de ott az újság a kezedben, nézd meg abban!
- Nem jó, ez tegnapi újság!

Két rendőr..sétál egy kiszáradt folyóm mederben, kérdi az egyik:
- Ki a fene hordta ide ezt a sok kavicsot??
Mire a másik
- Hát a folyó......!
- És hol a folyó.......?
- Hát el ment kavicsért!






Rendőrnő

Link







 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Paraszt bácsis viccek
  2011-01-23 16:14:52, vasárnap
 
 







PARASZT BÁCSIS VICCEK


A parasztbácsi felvesz egy vándort a szekérre. Az hosszan hálálkodik, majd megkérdi:
- Mondja, bátyám, messze van még Kolozsvár?
- Nincs messze.
Fél napi szekerezés után a vándor már nyugtalan. Ismét megkérdezi:
- Bátyám! Messze van még Kolozsvár?
- Hát, most már elég messze.

Székely parasztbácsi telefonál a rádió kívánságműsorába:
- Találtam egy pénztárcát, benne van 30.000 forint, 500 dollár és 30.000 euró. - mondja a bácsika.
- Ez igen gratulálok, más nincs benne?
- De egy névjegykártya, valami Kovács. Na, ennek a Kovácsnak szeretnék küldeni egy számot.

A paraszt bácsi felmegy Budapestre dísszemlét nézni.
- Na, hogy tetszik? - kérdezik tőle.
- Jaj, nagyon szép! Az a sok tank meg rakéta!
- Figyeljen csak, ott jönnek az oroszok!
- Nem baj, lelakatoltam a biciklimet!

A paraszt bácsi igyekszik a Parlamentbe. Biciklijét a falnak támasztja. Mire az őrök:
- Bácsikám, hát nem gondolja komolyan, hogy letámaszthatja a biciklijét? Ide politikusok járnak!
Mire a bácsi:
- Politikusok? Igaza van akkor jobb lesz, ha lelakatolom.

Választások után nagy, fekete autó megy vidékre, benne Gyurcsány Ferenccel és a kormány négy másik politikusával. Egyszer csak az autó nagy sebességgel nekicsapódik egy fának. A rendőrök, mentők, tűzoltók azonnal a helyszínre sietnek, de csak a totálkárosra tört autót találják, a politikusoknak hűlt helye. A közelben azonban meglátják a parasztbácsit, aki egy hatalmas földhalom mellett támaszkodik az ásójára. Megkérdezik tőle:
- Bátyám, látta a balesetet?
- Láttam én.
- S hová lettek a politikusok?
- Elástam őket.
- Meghaltak?
- De meg ám.
- S egy sem maradt életben?
- Hát, a Gyurcsány és az a másik, a Kóka, az mondták, hogy ők még élnek, de én ezeknek már semmit sem hiszek el!

A paraszt bácsi szorgalmasan kaszálja a lucernát. Az egyik nap ellátogat hozzá Causescu, és így szól:
- Mennyit teljesít egy nap bátyám?
- Egy holdat! - válaszolja büszkén a paraszt bácsi.
- Az kevés! Nálunk naponta két holdat vágnak le.
- Ez hogy lehet? - ámul a paraszt.
- Úgy, hogy a nyél mindkét végén van kasza, így nincs üresjárat. Oda-vissza vágva van a rend.
A parasztnak tetszik az ötlet, és tényleg többet tud aratni. Egy hónap múlva maga Brezsnyev látogat el hozzá:
- Mennyit kaszál egy nap?
- Két holdat! - húzza ki magát a paraszt.
- Az kevés! Nálunk naponta négy holdat kaszálnak, ugyanis mindenki köt egy gereblyét a derekára, és egyben össze is húzza maga után a rendet.
A paraszt ezt is megfogadja, és tényleg gyorsabban halad. A harmadik hónapban Kádár látogatja meg. A paraszt eldobja az összes szerszámát és rohanni kezd. Mire Kádár:
- Álljon meg, hova rohan? Nem is tudja, mit akarok mondani magának!
- Dehogynem! - válaszolja a paraszt - Azt, hogy akasszak a tökömre egy viharlámpát, hogy éjszaka is tudjak dolgozni.

Kosziginnek szobrot állítanak Moszkvában. Mivel nagyon jól sikerül az alkotás, a készítők úgy döntenek, hogy pályázatot hirdetnek, mely értelmében aki talál rajta hibát, az nagy jutalomban részesül. Özönlenek az emberek, ám hibát senki sem talál benne. Mígnem jelentkezik egy grúz paraszt, hogy ő két hibát is lát rajta. Mindenki körülállja, hogy mi is lehet az.
- Az első, hogy ferdén van a nyakán a kötél! - kezdi a paraszt.
- De bácsika maga nem jól lát. Nincs is kötél a nyakán - válaszolják csodálkozva a szobor készítői.
Mire a bácsika
- Na látják, ez a második hiba.

Parasztbácsi a műszaki boltban: - Rádiót szeretnék venni!
- Van de csak kombinálva. Magnóval.
- Hát ez nekem nem kell. De TV-jük van?
- Van, de csak kombinálva. Videomagnóval.
- Az nem jó. Mosógéppel hogy állnak?
- Az is van, de csak kombinálva. Szárítóval.
- Hát, úgy látszik, nem kötünk üzletet. Na, Isten áldja! - és indul kifelé.
Az eladó ekkor nézi meg jobban, az öltözetén látja, vidéki lehet. Hu -gondolja - jó kis tanyasi tojást kéne venni tőle, ha már ilyen jól összeismerkedtek!
- Papa - kiált utána - tojása van?
- Van - szól vissza az öreg -, de csak kombinálva. A f...ommal!

Józsi bácsi pereli a Coca-Cola vállalatot, mert az ő teherautójuk neki ment Józsi bácsi kis teherautójának. A tárgyaláson a CocaCola vállalat ügyvédje kérdezi Józsi bácsitól:
- Maga ugye azt mondta a rendőrnek a helyszínen, hogy jól van?
- Hát - mondja Józsi bácsi - az úgy kezdődött, hogy a tehenemet felraktam a kis teherautómra...
Erre belevág az ügyvéd:
- Én nem arra vagyok kíváncsi, én azt kérdeztem, hogy azt e mondta a rendőrnek a helyszínen, hogy jól van?
- Aztán - folytatja Józsi bácsi elindultunk be a faluba a teherautómmal és elértünk az útkereszteződéshez...
Megint belevág az ügyvéd:
- Tisztelt bíróság én úgy veszem észre, hogy Józsi bácsi nem akarja beismerni, amit a helyszínelő rendőrnek mondott és most csak nagy kártérítést akar kikövetelni testi sérülésért, ami nem is történt meg.
A bíró már kíváncsi volt a történetre és mondta Józsi bácsinak, hogy csak folytassa a beszédjét.
- Hát ugye a kereszteződénél nekem volt elsőbbségem, a CocaCola teherautó meg csak áthajtott a stop táblán és jól nekünk jött. A nagy ütközés következtében én jobbra, a tehenem meg balra repült. Igen nagy fájdalmaim voltak alig bírtam egy kicsit is feltápászkodni amint
hallom, hogy a tehenem nagyon bőg, mert igen megsérült. Egy fél perc múlva már ott is volt egy motoros rendőr és látom, hogy megáll a tehenem mellet. Nézi, majd előveszi a pisztolyát és a tehén szeme közé lő, hogy ne szenvedjen tovább. Ezek után átjön oda ahol én fekszem,
kezében még mindég ott a pisztoly és megkérdezi tőlem:
- Maga jól van?
- Hát mi a lófaszt mondtam vóna neki??

Az egyszeri gazda fogadott valakivel a kocsmában.Az ökre árát tette fel igazsága igazolásául. Másnap kiderült, hogy elveszítette a fogadást. No, a másik fél jött is az ökörért.
- Az ökör áráról volt szó - mondta a vesztes gazda.
- Majd kimegyünk a szombati állatvásárra és eladjuk, ott megkapja az árát kend.
Elérkezett a szombat. A nyertes már ott toporgott a gazda háza előtt. Mielőtt elindultak, a gazda felkapott egy kakast az udvarról :
- Eladom akkor már ezt is.
Be is álltak az eladósorra az ökörrel, meg a kakassal.
- Mennyér adja ezt a kakast bátyám ? - kérdezte egy vevő
- 250 Pengő az ára - mondta a gazda.
- Mennyi??? - maga megbolondult! - Hát akkor az a szép ökör mennyit kóstál ?
- Ó, azt odaadom 60 fillérért. Nos jöttek is többen az ökörért. Hanem a gazda kikötötte:
- Az ökör csak a kakassal együtt eladó.
Ilyenformán aki megvette az ökröt,kénytelen volt kifizetni a kakast is. Így aztán az ökör árával be kellett érnie a nyertesnek.

Egy öreg parasztbácsi megszólítja az utcasarkon posztoló rendőrt:
- Mondja már meg biztos úr, Budán vagyok vagy Pesten ?
- Hogy lehet ilyen hülyét kérdezni ?
- Mit tegyek, hisz csak maga van itt egyedül.

Józsi bácsi felutazik Budapestre, de mivel utoljára a háború előtt járt ott, nehezen tud eligazodni. Gondol egyet, és megszólít egy járókelőt:
- Tessék mondani, merre van a Horthy Miklós utca?
- Jaj, bácsika, ne mondjon ilyet, mert rögtön elviszik! - válaszolja a járókelő - Horthy Miklós utca már nincsen! Helyette Vlagyimir Iljics Lenin utca van.
Józsi bácsi elballag, majd megkérdezi a következő embert:
- Tessék mondani, merre van a Mussolini tér?
- Hallgasson, mert csúnyán megütheti a bokáját! - hördül fel a kérdezett. - Már nincs Mussolini tér, Moszkva tér van helyette.
Józsi bácsi elcsodálkozik, majd megy tovább, és megint megszólít valakit:
- Tessék mondani, merre van az Adolf Hitler utca?
- Megőrült, öreg? - sápad el a járókelő - Már nincsen Adolf Hitler utca, helyette Vörös Hadsereg utca van.
Józsi bácsi nagyon elkenődik, és továbbmegy. Elérkezik a Dunához, és szomorúan leül az egyik lépcsőre. Arra megy egy rendőr, és megkérdezi:
- Mit csinál itt, bácsika?
- Nézem a Volgát! - válaszolja szomorúan az öreg

Paraszt bácsihoz be csengetnek. Ki megy, hát látja, hogy a levélszekrényében egy darab fasirt van. Mérgelödik, aztán eldobja. Másnap ugyan ez megtörténik. Majd harmadnap is. 4.ik nap ujra ekkor mérgesen ki rohan, látja az ujabb fasirtot. Erre meg szólal:
- Má megent ki a fas irt?







A parasztnak 23 gyereke van. Elgondolkodik rajta hogy ideje a fogamzásgátlásnak. Elindul az erdőbe,hogy megkeresse az erdei manót,kikérje a véleményét. A manó segít.
- Egyél reszelt répát.
A paraszt megörül. Haza négy lereszel egy répát,megeszi. Ráveti magat az asszonyra. Kilenc hónap múlva megjött a 24. gyerek. A paraszt vissza az erdőbe panaszra.
- Etted a répát?
- Igen.
- Vizet ittál rá?
- Nem.
- Így szúrtad el.
Hazamegy a paraszt.....kilenc hónap múlva ismét jön panaszra.
- Ettél répát?
- Ettem .
- Ittál rá vizet?
- Ittam.
- Mézzel?
- Nem.
- Öreg hiba.
Paraszt haza. Reszel répát felönti jó sok mézzel,iszik rá egy nagy pohár vizet.. De megérkezik a következő gyerek. Paraszt vissza.
- TE Manó kinyúvasztalak!
- Ettél répát?
- Mint a nyúl!
- Ittál vízet?
- Mint a gödény!
- Mézzel?
- Mézzel!
Manó ránéz.
- Mond paraszt, és b***tál az asszonyal?
- Persze!
A manó a fejéhez kap.
- Jaaaaj, azt nem lehet!

Az öreg gazda vesz egy új kakast a tyúkjainak, egy fiatal, büszke léptű jószágot, és szabadon ereszti a baromfiudvarban. Az öreg kakas gyanakodva figyeli az ifjú, peckes kakast, amint kerülgeti a tyúkokat. Odasétál az ifjúhoz és így szól:
- Nyiszlett pörköltbe való, tán csak nem férfinak képzeled már magad?
- Különb vagyok nálad ezerszer, öregúr! - mondja az ifjú.
- Úgy! Hát akkor fuss velem versenyt, te nagyszájú! 10 kör az ólak körül és kiderül, hogy csibének se vagy való!
- Gondolod? Rendben van, fussunk! Sőt! Adok még fél kőr előnyt is, te rozoga madár!
Azzal az öreg veszett rikácsolással el kezdi róni a köröket, a zajra kijön a házból a gazda is, kezében a puskája. Az ifjú már már beéri az öreg kakast, amikor lövés dörren és a fiatal kakas elterül a földön. A gazda morog az orra alatt:
- Megbolondult a világ! Három hét alatt ez volt már a negyedik homokos kakas, amit hazahoztam...

A paraszt bácsi megy az utcán. Látja ám,hogy egy ember a fekvő lova alá szórja a homokot.
- Mér' szórja a lova alá a homokot? - kérdi.
- Azért,hogy fölálljon.
A paraszt bácsi gondolkodik egy rövid ideig, majd letolja a gatyáját:
- No,akkor ide is dobjon egy lapáttal!

A farmer büszkén meséli a kocsmában:
- Tudjátok, a bikám az utóbbi időben teljesen lekettyent. Csak ránézett egy tehénre, és majdnem összeesett. Aztán a doktor felírta neki az orvosságot, azóta napi húsz-huszonhat tehén meg se kottyan neki. A többiek ámulnak.
- A nemjóját, aztán miféle orvosság az?
- Tudja fene - mondja a farmer - Olyan jó fahéjjas íze van.

A mozi pénztáránál a falusi bácsi bosszankodik:
- Tessék ideadni a panaszkönyvet és még egy jegyet!
- De bácsi, maga már a negyedik jegyet vásárolja!
- Hát éppen ez az! Ahányszor bemennék vele, ott áll egy nő és mindig összetépi!

A vándor szállást kér a tanyán. Észreveszi, hogy az egyik sertésnek deszkából van a két hátsó lába. Megkérdezi a gazdát:
- Mondja má meg, gazduram, mi baja annak a disznónak?
- No - pödri az a bajszát -, ammondok, ho az egy igen különlegös desznyó. Az egyik téli éjszaka eltörtem a lábam a jeges úton, mozdúnyi se bírtam, há ez hazagyütt magától és hívott sögíccséget. Így meneküttem mög a fagyhaláltúl.
- Az már nem semmi - csak így pestiesen -, de azt is árulja már el, hogy miért van falába?
- No - pödri a másik bajszát is -, há' azt möghiszi-é kend, hogy ez egy ollan különleges desznyó, ho eccer, amikor égett a porta, e főgyütt az emeletre, főkőtött engem, mög a zasszonyt, oszt úgy menekuttünk mög a tűzhalálbúl.
- Valóban, valóban... - kezd már türelmetlen lenni a vándor... -, no de mondja már meg végre, hogy veszítette el a lábát ez a jószág?
- No - hunyorít az öreg -, hát, ha kendnek illen különleges desznyaja lenne, kend talán egyszerre enné mög az egészet!?

A pesti János bácsi leutazik Szegedre. A vasútállomáson nagy köd fogadja. Mondja is rögtön, csak úgy saját magának, de azért hangosan:
- De nagy fene köd van!
Erre a közelben álló ifjú hölgy megkérdezi:
- Neköm, bátyám?

Bácsika rohan a vonat után, végül csak lekési, a vonat akkor gördül ki a peronról, mikor odaér. Erre a bácsi:
- Eredj csak, eredj, a jegy úgyis nálam van!

Paraszt bácsi csizmát vett a vásárban. Este a feleságe az ágyból figyeli az urát, hogy meztelen, csak a csizma a lábán, sétál le-föl a szobában.
- Ugyan mit csinál kend?
- Mutogatom a csizmámat a f*szomnak.
- Vehetett vóna kend inkább kalapot!

Parasztbácsi veri a f*rkát a jobb kezével. Egy kis idő múlva elzsibbad a keze, így kénytelen a bal kezével folytatni a műveletet. Néhány perc múlva a bal keze is elkezd fáradni, mire megszólal:
- A picsába már magamnak se köllök?! ..

Egy paraszt vett egy Mercedes-t a Daimler-Chrysler-től. Sokat mérgelődött az extrákért fizetendő felár miatt. Nem sokkal később a Daimler-Chrysler egyik vezetőségi tagja vett ettől a paraszttól egy tehenet a hétvégi birtokára.
A következő számlát kapta:
Számla:
- 1 tehén - alapmodell - Alapár 2.400,- EUR
- 1 tehén - kétszínű (fekete/fehér) - Felár 150,- EUR
- Marhabőr huzat: 100,- EUR
- Tejtartó nyári és téli üzemre: 50,- EUR
- 4 lefejtő szelep: 12,50 EUR/db, 50,- EUR
- 2 lökhárító, szaru: 17,50 EUR/db, 35,- EUR
- Trágyázó berendezés (Bio): 60,- EUR
- Paták (párosujjú, négyévszakos): 100,- EUR
- Kétkörös fékrendszer (első és hátsó): 400,- EUR
- Légycsapó, félautomata: 30,- EUR
- Többhangú hangjelző: 135,- EUR
- Becsukható halogénszemek: 150,- EUR
- Vegyes üzemű tápanyaglebontó: 1.250,- EUR
Teljes tehén a kívánt kivitelben: 4.910,- EUR

Volt egyszer egy pásztor, aki egy magányos helyen a juhait legeltette. Egyik nap megáll mellette egy vadonatúj metálszürke Audi. A vezetője egy Armani öltönyös, magabiztos fiatalember.
Megkérdezi a pásztort:
- Ha megmondom magának, hogy hány juha van, nekem ad egyet?
A pásztor ránéz a fiatalemberre, aztán a békésen legelésző nyájra, és nyugodtan azt mondja:
- Rendben.
A fiatalember odamegy az Audihoz, összeköti a mobiltelefonját a notebookjával, az Interneten felmegy a NASA oldalára, GPS helymeghatározójának segítségével letölt egy megfigyelő műhold képet a környékről, megnyit egy adatbankot, egy szkennelő-programmal, összeszámolja a juhokat, majd egy 15 oldalas jelentésben kinyomtatja, aztán odafordul a pásztorhoz és azt mondja:
- Pontosan 87 juha van itt a környéken.
- Igaza van, - válaszolja a pásztor. - Válasszon ki egy juhot magának.
A fiatalember kiválaszt egy nem túl nagy, de szép bundájút, beteszi az Audi csomagtartójába. A pásztor ránéz, egy kicsit gondolkozik, aztán megszólal:
- Ha megmondom magának, hogy mi a foglalkozása, visszaadja?
A fiatalember nagyképűen rábólint. A pásztor erre azt mondja:
- Maga tanácsadó.
- Honnan jött rá? - kérdezi.
- Nem volt nehéz. - feleli a pásztor.
- Először is: idejön anélkül, hogy bárki is hívta volna.
- Másodszor: egy juhot akart fizetségül, hogy megmondja nekem azt, amit úgyis tudtam.
- Harmadszor: fogalma sincs arról, amivel én foglalkozom.
- Úgyhogy most adja szépen vissza a pulikutyát!

A cirkusz járja a falvakat és egyik nagy attrakciójuk, hogy az artista a szájában lógatja a farkánál fogva a disznót és megmondja, hogy hánykiló. A paraszt gazda így szól a fiához:
- Gergő fiam, ugorj haza anyádért, mert ilyet még ű se látott...
A gyerek haza rohan, majd kisvártatva vissza is jön...
- Ídesapám, gyűjjék haza, anyánk mérlegeli a postást.*

Béla bácsi elmegy az orvoshoz:
- Doktor úr, nem tudok menni!
- Hát akkor hogy jött ide?
- Hát jönni azt tudok, csak menni nem!

Pista bácsi elmegy az orvoshoz:
- Doktor úr! Mostanában hatkor szarok!
- Na és? Én is hatkor szoktam!
- De én hétkor kelek.

A vonaton utazik egy kisasszony, vele szemben pedig ül egy parasztbácsi. A kisasszony észreveszi hogy a lábaszárán mászik egy bolha,lehajol hogy elkapja de közben egy nagyot fingik.
Erre megszólal a parasztbácsi:
- Úgy-úgy kedves, ha nem tudja megfogni lője le!

Az autópiacon egy falusi ember árulja a kocsiját. Odamegy hozzá valaki, és megkérdezi:
- Mennyit fogyaszt ez a kocsi városban?
- Nem tudom, kérem, én falusi vagyok.







 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Virtuális túra - Zeneakadémia
  2011-01-22 19:31:54, szombat
 
 




VIRTUÁLIS TÚRA - ZENEAKADÉMIA


Liszt Ferenc Zeneakadémia


A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet - a korábban főiskolaként működő felsőfokú zenei képzést nyújtó intézményt - 1875-ben alapították Országos Magyar Királyi Zeneakadémia néven. Az oktatás eleinte Liszt Ferenc Hal téri, majd Andrássy úti lakásán folyt. A Zeneakadémia szecessziós jellegű épületét Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján 1904-1907-ig építették.

Az európai hangversenyélet, valamint a világszínvonalú felsőfokú zenei oktatás egyik jelentős központjaként jegyzik a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet, korábbi, s ma is közkeletű nevén a Zeneakadémiát, melynek központi palotája a magyar építészet aranykorának kivételes épségben és egységben megmaradt alkotása. De az idő sajnos nem kímélte sem ezt, sem pedig az intézmény új, Wesselényi utcai kiegészítő épületét.

Bő egy évszázaddal az 1907-es átadás után megújul a Zeneakadémia épülete.


A virtuális túra használata:

Vedd kezedbe az irányítást! Húzd az egered a gömbpanoráma képre, tartsd lenyomva a bal gombot, majd mozgasd arra, amerre nézni szeretnél. Tipp: Közelíteni, távolítani a SHIFT, Ctrl billentyűkkel tudsz!

Amennyiben másik helyszínre szeretnél átlépni, klikkelj valamelyik nyílra, vagy válassz az elölnézeti képek közül.

Kellemes túrázást!


Virtuális túra

Link



Liszt Ferenc Zeneakadémia homlokzat 360 panoráma - Felujítás előtt

Link



Liszt Ferenc Zeneakadémia homlokzat 360 panoráma - Felújítás után
/Homlokzat, aula, kisterem, nagyterem, páholy, emelet, Bartók terem, Tanácsterem, Könyvtár, és Múzeum panorámák/

Link








 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Vizit Norvégiában: 3D képek
  2011-01-22 17:14:33, szombat
 
 




VIZIT NORVÉGIÁBAN: 3D KÉPEK


Nyugat-norvégiai fjordok - a Geirangerfjord és a Synnylvsfjord


A Geirangerfjord (Geirangerfjorden):

Geirangerfjorden




A fjord a Storfjord 15 kilométeres oldalága, az ország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja, és 2005 óta - a Naeroyfjorddal együtt - a Világörökség része. A világörökségi címet veszélyeztetik azok a tervek, amelyek szerint elektromos távvezetékeket vezetnének keresztül rajta.

A Geirangerfjordot folyamatosan veszélyezteti az Ákerneset hegy is, amely bármikor beleszakadhat a vízbe. Egy hegyomlás szökőárt válthat ki, amely tíz percen belül több környékbeli települést, köztük Geirangert és Hellesyltet is elérné. A fjord mentén néhány elhagyott gazdaság található.

A fjordnál számos lenyűgöző vízesés található.


A Synnylvsfjord (Synnylvsfjorden):

Synnylvsfjorden




Synnylvsfjord 26 km hosszú és 600 - 2000 m széles. A legnagyobb mélysége 452 m.

A fjord mentén egy csomó elhagyott hegyi gazdaság található, egyébként egy tipikus nyugati norvég fjord. Területét folyamatosan veszélyezteti az Ákerneset hegy, egy hegy repedés, a jövőben valószínűleg súlyos földcsuszamlás is várható.

A látvány lenyűgöző!


A Fjordok 3D-és képekben:

Link



Geirangerfjord


Videó

Link



Képek















Synnylvsfjorden - Képek


Dia

Link




















This is my North Face - hajónapló /III

Link



Norvégia - PPs

Link



Norvégia - PPs

Link



Flor og Fjære - gyönyörű kert egy norvég szigeten

Link



Megpróbálnád???

Link











 
 
1 komment , kategória:  Világjárók  
Az erkölcsi nevelés
  2011-01-22 16:21:38, szombat
 
 




Pápai Szabó György: Magyar erkölcs, magyar jellem c. előadássorozatának bevezetője. Elhangzott a Miskolci Bölcsész Egyesület budapesti magyarságtudományi szemeszterén.


Pápai Szabó György : AZ ERKÖLCSI NEVELÉS


Ha sommás ítéletet szeretnénk hozni, azt mondhatnánk, nincs miről beszélni, mert ma nincs ERKÖLCS, és nincs NEVELÉS, s akár haza is mehetünk. Az igazság azonban összetettebb, s mi mindig ebben az összetettségben vizsgáljuk az igazságot. Kétségkívül, hogy a klasszikus értelemben vett erkölcsnek és erkölcsi nevelésnek a nagyfokú hiányát élik meg mindazok, akik még ebben nőttek fel, s életük egyfajta erkölcsi értékrend szerint épül fel. Hisz az "ethos" (gör.) erkölcsiséget és erkölcsi magatartást jelent.

Hogy kinek milyen az erkölcse (ethosza) az tehát a magatartásban, a tettben, a cselekedetben, viselkedésben, a magatartásban mutatkozik meg. Mondhatnánk, hogy minden ember egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, más, tehát eltérő erkölccsel, ethosszal bír, de ez is csak részben igaz, mert vannak a történelemből és a jelenből ismert, általánosan elfogadott értékrendek, erkölcsi szabályok, amelyek meghatározták és meghatározzák egy szűkebb vagy tágabb közösség erkölcsi felfogását, magatartását, tehát összefogták, összegyűjtötték az ugyanazon elveket valló, vagy ugyanabba a közösségbe beleszülető embereket. Több ilyet mondhatnék, de a teljesség igénye nélkül mindjárt a számra kívánkozik még a keresztyénség előtti időkből a híres szkíta erkölcs, amelyről oly lelkesen írnak az antik görög szerzők: a harcban tanúsított bátorságukról, a békében tanúsított szelídségükről, békés természetükről, hűségükről, kitartásukról, szeretetükről, állhatatosságukról, hűségükről, barátságukról, bölcsességükről, türelmükről, és így tovább. Ezek valóban a legfontosabb tulajdonságok, erények, amelyek ott vannak az újszövetségi keresztyén-krisztusi erények sorában is, de éppígy a szkítaság vallási örökségében a buddhizmusban, Zoroészter vallásában, vagy éppen a Krisztus utáni gnosztikus tanokban, mint pl. a manicheizmusban.
Természetesen (ahogy Pál is vallja az 1 Korinthusi levélben - 18. fej. - minden embernek más szolgálat és más lelki ajándék adatik, de minden Istentől van, ahogy egyéniségünk, lelkiségünk, habitusunk, természetünk, gondolkodásunk meghatározottsága is.
S nem győzöm hangsúlyozni a hit erkölcsformáló szerepét. Hit nélkül nincs erkölcs. Ám mivel az erkölcs mindig a tettben, a cselekedetben ölt testet a lélek, a szó, a gondolat nyomán, ezért igaza van Jakab apostolnak abban: hogy hitetek mellé ragasszatok jó cselekedeteket... A tett, a cselekedet a keresztyén lelkiismeret, erkölcs tükre, amelybe, ha belenézünk, meglátjuk önmagunkat a maga valóságában.
Jézus az ószövetségi Tízparancsolat (2Móz 20:2-17) újszövetségi értékrendjét a jézusi nagy parancsolatban, a kettős nagy parancsolatban foglalta össze, aktualizálta, amely a keresztyén erkölcs/etika alfája és ómegája: "Szeresd az Urat teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből... Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." (Mt 22:37-40). Ez a törvény summája. Törvény. Mert az erkölcs mindig rend és törvény. Ha nem az, nem erkölcs. S e törvény, rend nélkül nem létezhet egyén, család, egyház, nemzet, társadalom.
Ezért fontos, hogy egyetemünkön, talán egyedüliként, tantárgy az erkölcs, s keresztyén erkölcsoktatás van. A teológiákon, hittudományi karokon tanítják a teológiai etikát, de az az un. rendszeres teológia része, teológiai diszciplína, tehát kimondottan teológiai-elméleti tárgy. Világi egyetemi tanszékeken az erkölcs és az erkölcsi nevelés ugyancsak elvont, elméleti tárgy, jobbára a pedagógia vagy a filozófia részeként.
Az erkölcsi nevelés tere maga az élet. Én magam, mint pap a mindennapokban hit és erkölcstant tanítok óvodásoknak, az általános iskola alsó és felső tagozataiban, középiskolákban, s most a felsőoktatásban is. A hit és erkölcstan minden esetben nevelés is, s nemcsak tanítás, különben nincs értelme. Tárgya az ifjúság. Célja pedig az útmutatás, a helyes magatartás, életfelfogás kialakítása. Valahogy úgy, ahogyan az idős Pál tanította az ifjú Timótheust két levelében, óvó szeretettel, gondoskodással, nagy figyelemmel, féltő szigorral.

Karácsony Sándor a két világháború közötti időszak nagy nevelője négy érési szakaszt különböztet meg: a kisgyermek, a növekedő gyermek, a serdülő és az ifjú (adoleszcens), s mind a négy életkorszak más-más fejlődési szintet, nyelvet, világot takar, s más-más nevelési hozzáállást kíván. Karácsony Sándor máig ható gondolatainak jó összefoglalása a 2003-ban megjelent "Magyarság és nevelés" c. kötet Lendvai L. Ferenc szerkesztésében.

A nevelésnek, a hitközpontú erkölcsi nevelésnek a végeredménye, úgy is mondhatnám bibliai terminológiával: gyümölcse: a JELLEM. Az erkölcsi nevelés célja és ez minősíti hatékonyságát.

Minden kornak persze megvolt az erkölcsi-nevelési-jellem-karakter ideálja. De a fő erények vonatkozásában a lényeg nem nagyon változott, s megállapítható, hogy a keresztyén erkölcsnevelés mindmáig összefoglalja, fókuszálja a különböző korok nevelési eszményeit, így az antikvitásét, s a reneszánszét, amely visszanyúlt a görög-római kor jellemeszményéhez, erkölcsi ideáljához. Mindez legteljesebben Erasmus nevelés-rendszerében mutatható ki. Azt írja: - A nevelésnek a különböző tudományok elsajátítása mellett a másik fő feladata a jámborságnak és erkölcsösségnek beoltása a gyermeki lélekbe... "semmi nehézség abban, hogy a kettőt együtt végezzük, csakhogy a vallásosságot illeti az elsőség." (Christ. Matr. Inst. Op. V. 713. C.)

A keresztyén nevelés eszménye, eszmény és példaképe persze maga a MESTER, Krisztus, aki a Legfőbb tanító, akinek a nyomában járnunk kell, aki előttünk jár, s mutatja az utat. A keresztyén nevelés módja és célja tehát nem más, mint az Imitatio Christi, a Krisztus követés, ahogyan arról oly csodálatosan ír Kempis Tamás (De imitationes Christi). Rotterdami Erasmus (aki annyiszor ütközik kora értetlen egyházával) írja: - A keresztény példányképe Krisztus legyen, aki a boldogság felé vivő utat a maga teljességében megmutatja... "Elég boldognak tarthatod azt, sőt csak egyedül azt tarthatod boldognak, aki Krisztust magában hordozza". (Op. V. 42. B.) S most már tényleg csak egy Erasmus-idézet: "Minden erénynek forrása a szorgos és lelkiismeretes nevelés." (De pueris lib. Instit. Op. I. 491. E.). Nagy nevelő volt, nevelési elvei ma is érvényesek.
A nevelés összefoglalva: emberformálás, s ez a nem könnyű feladat magában hordja a vajúdást, az ütközést, a szigort, s bizony olykor a kényszerítést is. A nevelés latin szava (e-ducatio) kivezetést, kiszabadítást is jelent, ami telitalálat, hisz a nevelés kiszabadítja a gyermeket az ösztönök sokszor rossz, parlagi, vad, sötét világából.

A keresztyén nevelés mindig hármas célzatú: 1. értelmi (a sötétségből a szellem világosságát ragyogtatja fel). 2. Erkölcsi nevelés (az ösztönök öntörvényű világából szabadít ki, közösségi emberré, érték-elvű emberré tesz. 3. Vallási-hitbeli nevelés (kiszabadít a bálványok, babonák világából, érző-együttérző emberré tesz, s az élő Istenhez vezet el.

Mivel a keresztyénség a szeretet vallása, Krisztus a Szeretet Istene, ezért a keresztyén nevelés központjában a szeretetre nevelés áll. Ez is hármas egységet jelent: istenszeretet, emberszeretet, hazaszeretet.

Egy olyan korban, amelyiket a szeretet és az erkölcs hiánya jellemez újra teret kell, hogy nyerjen a keresztyén erkölcsre nevelés az élet minden területén, s különösképpen az oktatásban. Dr. Török István egykori pápai teológiai professzor külföldön kiadott Etika c. könyvében "az erkölcsi kérdés kikerülhetetlenségéről" és "etikai bizonytalanságról" ír értékvesztett világunkban. Észleli mindezt a két világháború közötti időszak nagy filozófusa, moralistája, dr. Prohászka Lajos is "A mai élet erkölcse" c. alapművében, amelyben az erkölcs, az erények háttérbe szorulásáról ír, s összefoglalja korunk etikai válságának okait és kialakulását. Könyve első fejezetében a Méltóságot és a Szeretetet jelenti ki korunk legnagyobb hiányának és egyúttal szükségének, a keresztyén morál két alapkövének.

Karácsony Sándor, a nagy magyar nevelő csodálatos könyvének ("Magyar ifjúság") egy szép gondolatával fejezem be:
- Az ifjúság erkölcsi nevelése akkor eredményes, ha a felnövekvő nemzedék nem zsarol, hanem küzd jogos igényeiért. Nemcsak ajándékozni van kedve, hanem szolgálni, áldozni is tud, mert áthatja nevelőinek példája, a belőlük áradó szeretet.



 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Rákgyógyítás: új esély
  2011-01-22 15:29:34, szombat
 
 




RÁKGYÓGYÍTÁS: ÚJ ESÉLY


Miután évekig azt mondták az embereknek, a KEMOTERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHN HOPKINS egyetem rák-kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, más választásunk is van!

HÍRLEVÉL,
friss hírek a rákról a John Hopkins Egyetem RÁK-kutató Intézetéből:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állunk szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, helytelen táplálkozási és káros életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend radikális megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek - a máj, vese, szív, tüdő stb. - súlyos károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A RÁKSEJTEK táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful Aszpartamot stb. tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke)
használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat.
A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

c. A ráksejtek (gombák, rákmikrobák) / a.szerk.megj./ virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A vágóállat-húsok - antibiotikumokat, növekedési hormonokat, féregtelenítő szereket és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat(dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.

e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású.
Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálék-kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék-kiegészítők, mint pl. az E-vitamin, a CoD tea (a szerk.megj.) köztudottan apoptózist /programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére.

Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizes palackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket az információkat a John Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed Katonai EÜ Centrumban is terjesztik.

A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi test sejtjei számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyagpalackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel.

Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Castle Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe.

Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üvegedényeket vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe.
A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett üveget, stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styrofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt.

Azonkívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

Ezt a cikket mindenkinek el kell küldenie, aki fontos az életében.

Forrás és fordítás: Munkácsi Zsuzsanna Lektorálás: Assoc.prof.mag.dr.Dávid Tamás






Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2432
  • e Hét: 10887
  • e Hónap: 50708
  • e Év: 228583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.