Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Az utolsó napokban nehéz idők
  2011-02-23 11:10:44, szerda
 
  Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
2
Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
3
Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
4
Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
5
Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.
6
Mert ezek közül valók azok, akik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,
7
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.
8
Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképpen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
9
De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, amiképpen amazoké is az lett.
10
Te pedig követted az én tanításomat, életmódomat, szándékomat, hitemet, hosszútűrésemet, szeretetemet, türelmemet,
11
Üldöztetéseimet, szenvedéseimet, amelyek rajtam estek Antiókhiában, Ikóniumban, Listrában: minémű üldöztetéseket szenvedtem! de mindezekből megszabadított engem az Úr.
12
De mindazok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.
13
A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.
14
De te maradj meg azokban, amiket tanultál és amik reád bízattak, tudván kitől tanultad,
15
És hogy gyermekségedtől fogva tudod a szent írásokat, melyek téged bölcscsé tehetnek az idvességre a Krisztus Jézusban való hit által.
16
A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
17
Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

Biblia * Károli Gáspár *
Pál Apostolnak Timóteushoz írt második levele 3. fejezet
Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten szeret ! Jézus él !
  2011-02-23 09:48:05, szerda
 
  Ki a valódi Jézus?


Jézus pedig ezt mondta: "Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek." János 9:39


Miért olyan nehéz Jézussal valódi kapcsolatban lenni? Vajon miért olyan nagy kihívás? Azért, mert hajlamosak vagyunk rá, hogy csupán majdnem működő kapcsolatot alakítsunk ki egy kitalált Jézussal.

Az agyunkban Jézusnak olyan változata születik meg, akinek van azért pár kérése felénk, de főként olyan, amilyennek mi elvárjuk, elképzeljük, és aztán békén hagy minket.

Itt van a gond, ez a kitalált Jézus nem törődik velünk. Nem érdekli, hogy sikerül-e valami, vagy elbukunk, vakok vagyunk vagy van-e látásunk, hogy élünk-e vagy meghalunk.
Azonban a valódi Jézus komolyan törődik veled. Szenvedéllyel szeret téged. Azóta a nyomodban jár, mióta csak megszülettél. Semmibe veheted, átkozhatod, elutasíthatod a létezését. Ő mégis szenvedélyesen keres téged.

Ő maga mondja a Jelenések 3:20-ban: ,,Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem."

Szenvedéllyel szeret téged, nem akarja azt, hogy a kapcsolatotok bemagolt imádságokból, különböző szabályok betartásából és sematikus megoldásokból álljon. Pál apostol szavaival: "... hogy megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig."

Ez bár egy mozgalmas, feszengő, szenvedéllyel teli kapcsolat, ugyanakkor nagyon gazdag és mély, a végsőkig megelégedést ad. Ezért nem fog Jézus magadra hagyni téged, hiszen azt szeretné, hogy az igazi, örök életet ismerd meg. Ez egy valóságos kapcsolat, a valóságos Jézussal, aki érted függött a kereszten.

Képzeld el őt így, ahogy az időkön keresztül a te szemedbe néz és ezt mondja neked: ,,Szeretlek. Hajlandó vagyok meghalni érted. Hajlandó vagyok mindent odaadni azért, hogy megismerhess engem és igazi, örökké tartó életed legyen, tele szenvedéllyel és szeretettel."

Te hol tartasz? Elégedett vagy azzal az élettel, amelyet eddig éltél? Vagy esetleg kész vagy rá, hogy átlépd a határvonalat, azért, hogy megélhesd azt a szenvedélyes, mozgalmas, igazi kapcsolatot az igazi Jézussal, aki nagyon szeret téged?

Daily Hope - Geoff Surratt




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A hit jelentése
  2011-02-22 13:43:42, kedd
 
  A hit jelentése: Pontosan azt tenni, amit Jézus mond, hogy tegyek

,,Majd így szólt hozzá: ,,Menj el, mosakodj meg a Siloám- tavába" ami azt jelenti,: küldött. Az pedig elment, megmosakodott, és már látott, amikor visszatért. A szomszédok pedig, és azok, akik látták azelőtt, hogy koldus volt, így szóltak: ,,Nem ő az, aki itt szokott ülni és koldulni?" (János 9:7-8 MBT)


Azután Jézus mondta, ,,Menj... mosakodj meg a Siloám-tavában" (János 9:7)
Elsőre a vak koldus talán elbizonytalanodott, összezavarodhatott, hogy miként fogja Siloam visszaadnia látását. Talán csodálkozott azon, ,,miért is akarja tőlem Jézus, hogy ezt tegyem, amikor Ő egyszerűen meg tudna gyógyítani enélkül is." De az ő elszántsága továbbvitte őt a Siloám tava felé, éppen úgy, ahogyan Jézus használja a te elszántságodat, hogy eljuttasson téged a céljaid felé.

A vak ember hallhatta a nevetéseket és a gúnyt, ahogy az emberek nézték a botladozását a vízhez. "Nézzétek ezt a bolondot sárral az arcán!" Még mi sem látnánk sárral a szemünkön! Elég őrült vagy, hogy azt gondolod, hogy meg fogsz gyógyulni."
De a vak ember nem szégyellt bármit megtenni, ami hozzájárult gyógyulásához. Jézus megmondta neki, hogy mit kell tennie, és ha ez azt jelentette, hogy mossa meg az arcát a Siloám tavában, akkor ő azt meg is tette - nem számított, hogy más mit mond. Siloám jelentése: ,,küldött" -Jézus elküldte, az ember pedig elment, és ahogy megmosta az arcát, egyszerre csak látott!

A hit azt jelenti, hogy pontosan azt teszem, amit Jézus mond. Miután Jézus bedörzsölte a vak ember szemét sárral, nem mondta neki, ,,Na most gyorsan töröld le a sarat a szemedről." Nem mondta neki "menj a legközelebbi forráshoz vízért, aztán mosd meg az arcodat". Azt mondta: ,,Menj a Siloámhoz."

Amikor Jézus megmondja nekünk, hogy mit tegyünk, fontos, hogy nagyon figyeljünk a részletekre. Máskülönben, a feltevéseink szerint cselekedhetünk - a saját elképzeléseink szerint, amiről azt gondoljuk, hogy Jézus mondta nekünk. Te feltehetőleg az igazi Jézust akarod követni, aki nem csak azt tudja, hogy mit csinál, de azt is, hogy neked mi a legjobb.

Rick Warren Daily Hope * Napi Remény
Link





Ha a te száddal Úrnak vallod Jézust,és hiszed,hogy Isten feltámasztotta Őt ahalálból, akkor üdvözülsz. Róma 10:9. Link


Picasa Webalbumok Link
Képek az internetről Link Link HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az ál­dás­mu­ta­tó
  2011-02-21 13:09:59, hétfő
 
  ,,Emberé a munka, Istené az áldás"

Tartja az erdélyi-székelyföldi magyar gazda, s figyel a természet jeleire.

Ezernyi beszélő jel az égitestek járása, az időjárás változása, növények virágzása és állatok viselkedése az iránytűje a termésjóslásban. Csak ízelítőül álljanak itt a:

Ha sok a mogyoró kevés a pityóka! (Csík, Gyímes);

Ha fehérlik a kökény (=tömegesen virágzik!), jó kukoricatermés lesz (Udvarhelyszék) stb. termésjósló mondások.

A következő sorokban egy érdekes, mesélő növénynév az áldásmutató foltos kontyvirág (Arum maculatum L.) kapcsán szólunk a gazdálkodó emberekhez és az olvasókhoz.

A kontyvirág (Arum) nemzetség 12 faja Közép-Európától a Földközi tenger mellékén át egészen Iránig megtalálható. Az Erdélyben is előforduló foltos kontyvirág közép-európai (mediterrán), melegkedvelő faj.

Erdélyi Nimród
Link Link Virágcenter



 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Jézus áthágja az elvárásokat
  2011-02-21 11:24:22, hétfő
 
  "Ezt mondta, és a földre köpött, sarat csinált a nyállal, és rákente a sarat a vakon született ember szemeire,majd így szólt hozzá:"Menj el, mosakodj meg a Siloám-tavában" Jn 9, 6-7



Jézus tehát rátalál egy emberre, aki születésétől fogva vak. A férfi Jeruzsálem utcáin koldult. Majd ez az idegen, valószínűleg letérdelt mellé és csendesen így szólt: "Ha mindazt megteszed, amire kérlek, újra látni fogsz. Én meggyógyítalak."

A vak férfi kétségbeesetten meg akart gyógyulni; kétségbeesetten vágyott a változásra; kétségbeesetten szeretett volna egy jelet Istentől; kétségbeesetten akarta tudni, hogy az élete számít valakinek.

A vak kéregető a hang irányába fordult, reménykedve, hogy a beszélő parancsol szemeinek, hogy nyíljanak meg, reménykedve, hogy a férfi világosságot szól ott, ahol egy életen át csak sötétség volt.

Csak szólj, Uram és minden aszerint lesz.

Azonban Jézus nem adott ki ilyen parancsot. Ehelyett összedolgozta nyálát a porral, sarat készített, amit maszkként rákent a férfi szemeire.

Csupán ezek után adott ki parancsot. Méghozzá olyat, amire nem számított a vak férfi, mert arra késztette, hogy felálljon és hitben kilépjen.

"Menj!", szólt Jézus, " mosakodj meg Siloám tavában."

Jézust soha nem befolyásolja az, hogy nekünk milyen elvárásaink vannak felé, inkább sokszor mi vagyunk áldozatai saját elképzeléseinknek -Ő róla.

Hitünk egy valóságos és kézzelfogható engedelmesség lépéssel kezdődik. Más szóval, Jézus tanítványának lenni nem azt jelenti egyszerűen, hogy egyetértünk vele, vagy ugyanabba az általános irányba haladjunk mint Ő. Arra vagyunk elhívva, hogy lépésről lépésre elszakadjunk a jelenlegi fizikai életünktől, hogy követni tudjuk Jézust az azt követő új és igazi életünkben (Kol 3,3) - rendeltetésünk és célunk felé haladva.

(Jon Walker, Daily Hope * Napi Remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Picasa képtárak
  2011-02-20 23:47:41, vasárnap
 
 

Link Picasa képtárak





Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Szárnyalás a magasban
  2011-02-19 10:10:42, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Link Esther Toncz: Szárnyalás a magasban

Ha Isten lehajol hozzánk és megszabadít, akkor szárnyalhatunk magasra újra, mint a szabad madár! Magasabban, mint a sasok! Láthatom a Menny kapuját!




 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Fogd Istent a szaván!
  2011-02-19 09:55:18, szombat
 
  "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper c. könyv szerzője írja.

A tartós változás nem veled kezdődik, hanem Istennel. És minden akkor kezdődik, amikor azt mondod:" Igen Uram, én a szavadon foglak." Isten nem kér téged arra, hogy ígérj meg valamit, amit úgysem tudsz megtartani. Azt szeretné, hogy kapj egy olyan ígéretet, amit csak Ő tud megtartani.

Amikor megvallod a hited, megkapod Isten ígéreteit az életedre nézve, és Ő tartja is magát ezekhez. Amikor megvallod a hited, Istent a szaván fogod, és ezt meg is teheted!

Ő szeret téged. Erre a szavát adta. (Jn. 3:16)
Megbocsátást nyertél. Erre a szavát adta. (Zsolt.103:3)
Hozzá tartozol. Erre a szavát adta. (Róm.1:6)
Sosem hagy el téged és nem mond le rólad. Erre a szavát adta. (Zsid.13:5)
Betölti szükségeidet. Erre a szavát adta. (Fil.4:19)
Terve és célja van az életeddel. Erre a szavát adta. (Jer.29:11)

Ahogy Isten igéjére építed fel életed, Ő valóban új emberré alakít át téged, teljesen átformál legbelül. És amit Isten elkezd, azt be is fejezi.

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

A te felelősséged, hogy ezt megvalld. Engedd, hogy helyreállítsa életedet! "újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Ef.4:23)
De hadd figyelmeztesselek: számíts kihívásokra! Az ördög nem akarja, hogy te szabad légy, ezért régi hazugságokat fog súgni. Megpróbál majd elbizonytalanítani és vádolni. Fel fogja hánytorgatni a múltadat, hogy az kísértsen és bosszantson téged.
De ahogy Greg Laurie mondja:" Amikor az ördög emlékeztet téged a múltadra, emlékeztesd őt a jövőjére!"
És kezdd el megvallani a hited!

Melyek azok a hazugságok, amelyeknek még mindig hiszel? Mi tart vissza attól, hogy az Úr szabadságában és örömében járj?
Kezdd el kinyilvánítani Isten Igéjének igazságát és cselekedj is eszerint.
Ezáltal létre fog jönni egy teljesen új "én".


(Daily Hope by Buddy Owens * Napi Remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Könnyű poggyásszal utazz!
  2011-02-18 21:06:57, péntek
 
  "Annakokáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra..." (Zsidók 12:1-2)

Ha egyszer már eldöntötted, hogy befejezed a versenyedet, akkor a szellemi agresszivitásnak van egy másik eleme, amelyet működésbe kell hoznod. Ez a türelem.

A türelem nem hangzik nagyon erőszakosnak, ugye? Pedig az. A Zsidók 12:1-2-ben az ige azt mondja: "kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért."

Gondolj azokra az olimpiai futókra. Gondolj rájuk, ahogy edzenek, hajtják magukat a végső határig, a célra összpontosítanak, és nap-nap után gyakorlatoznak - hogyan? Türelemmel! A görögben ez a szó azt jelenti: állandó folyamatosság (türelem, tűrés, elviselés; kitartás, állhatatosság.)

A türelem azt jelenti, hogy nem adod fel. Folyamatosan teszed, a legjobb tudásod szerint. Lehet, hogy egy ideig nem látsz még eredményt. De ha kitartasz, akkor el fogsz jutni a célba. Ahogy Kenneth Hagin mondja: "Isten nem minden szombat este rendezi, de rendezi a számlát."
Ha türelemmel futod a versenyt, akkor akadálytalanul futsz. "...félretéve minden akadályt (angolban: terhet) és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra..." (Zsidók 12:1-2).

Az akadály (angolban: teher) és a bűn két különböző dolog. De mindkettőt el kell távolítanunk, hogyha folytatni akarjuk a futást.
A terhek olyan dolgok, amelyek lehúznak téged a fizikai világba, amikor szárnyalnod kellene a Szellemben. Tehát engedd el, bármi is tart téged vissza! Törtess előre a Szellemben és fuss!

A bűnt Isten igéje és a Szent Szellem meggyőző ereje leplezi le. Tudod, hogy mikor estél bűnbe. Valld meg azt. Rendezd le, hogy futhassál. Szabadulj meg tőle és térj vissza a pályádra.

ALAPIGE: Mt.11:28-30

28 Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.
30 Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.



[Forrás: Gloria Copeland - Törtess! Ez mindent megér!]
Link Link





Link Ausztrál citrom
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Új Éden
  2011-02-18 20:57:15, péntek
 
  Atyám úgy hiányzik

elveszített Éden,

melyben Veled jártam,

gyöngyvirágos réten.



Most még bomló szürke,

porsátorban járok,

minden új nap, égi

behívóra várok.



Úgy vágyik a lelkem,

új Édenben élni,

fehér fényruhában,

szépséged szemlélni.



Ama káprázatos

dicsőséges honban,

élet vize mellett,

üde zöld fasorban.



Abban: új szépségek,

új örömök várnak,

hívő fiaira,

a dicső Királynak!



Pecznyík Pál

Celldömölk

2011. II. 18.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 2073
  • e Hónap: 13126
  • e Év: 74427
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.