Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Amerikai fánk
  2011-02-14 14:26:40, hétfő
 
  Hozzávalók:
2 egész tojás
1 pohár kefír
2 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
13 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:

A hozzávalókat a liszt kivételével öszekeverem, majd a végén hozzáadom a lisztet is. Miután az egészet jól elkevertem, 5 percet hagyom állni, majd forró olajba kanalazom és kisütöm.
Megjegyzés:

Nagyon hamar készen van és szerintem isteni finom. Porcukorral és lekvárral nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kohut Katalin: Vigadjunk hát!
  2011-02-11 21:34:36, péntek
 
 

Farsangi ünnep köszöntött ránk,
S önfeledt arccal vígad a világ.
Soha nem értem, ez hogy lehet,
Míg egyik sír, a másik meg nevet?

Utcákon alszanak rengetegen,
Nincs pénz semmire, s betegen
Lenézetten néznek a semmibe,
Együttérzésünk nem kerül semmibe.

Igaztalan és fáj a nehéz élet,
A gazoknak önfeledtség béget,
Autó, luxusút, nagy ház dukál,
Az ember csak orrával dudál,

Sírásra görbül a száj,
Könnypotyogva arra vár,
Hátha fordul a szerencsekerék,
Elillan létéből minden sötét.

Vigadjunk, erről szól a lét,
Gondtalanul köszönt ránk a vég,
Egy pillanat, azt mondják csupán,
Nem tudni, kit arat a halál.

péntek, 2011. február 11.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Coelho történet
  2011-02-11 19:40:48, péntek
 
  A sirály az öböl partja fölött szállt, amikor megpillantott egy egeret. Leszállt az égből, és megkérdezte a rágcsálót:
- Hol vannak a szárnyaid?
Minden állatnak megvan a maga nyelve, és az egér nem értette, hogy mit beszél a madár. De az feltűnt neki, hogy van rajta két nagy, furcsa valami, ami a testéből nő ki. ,,Biztosan beteg szegény" - gondolta az egér. A sirály észrevette, hogy az egér a szárnyait bámulja, és azt mondta:
- Szegénykém. Megtámadtak a szörnyek, megsüketítettek és ellopták a szárnyadat.
Megrendülten a csőrébe vette a kis állatot, és elvitte egy sétarepülésre az egekbe. ,,Biztosan hiányzott már neki, hadd élvezze egy kicsit" - gondolta, miközben repült vele. Azután óvatosan visszatette a földre. Az egér hónapokig mélységesen boldogtalan volt, hiszen megismerte a magasságot, és egy óriási, gyönyörű világ látványa tárult elé. De ahogy telt-múlt az idő, újra hozzászokott saját kis egérlétéhez, és azt gondolta, hogy a csoda, amit átélt, nem volt több egy szép álomnál.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, novellák  
Van örök-szerelem(Örök-asszony
  2011-02-10 19:34:14, csütörtök
 
  Először is tisztázzuk, milyen az az örök-asszonyi ideál. Nem hasonlít a Évára, sem a régire, sem az újra, nincsenek tiltott gyümölcsei, nincs benne semmi romlandó. Az igazi asszony légies, nehéz elérni, mert megtartja a távolságot mindenkivel, időnként hűvősnek is látszik. Kedves mindenkihez, modora természetes, mimikája könnyen kiismerhető, mert azt mutatja arca, ami belül zajlik benne. Férjét imádja, minden áldozatra képes érte, egyetlen gondolata a családja. Ő az az angyali lény, akiről minden férfi álmodik. Szeme lehet tiszta zöld, vagy kék, akár barna, haja dús fürtös sörény, teste formás, harmónikus, amilyen a mellbősége, annyi a csípőbősége, a dereka legalább harminc centiméterrel keskenyebb, arca csodálatos, olyan, akin minden embernek megakad a szeme, ha egyszer meglátják, többé soha nem felejtik el. Megjelenése feltűnő. A nők irigykednek rá a háta mögött, a férfiak felsóhajtanak. Általában rosszul házasodik, hamar tönkreteszik. Az igazi örök-asszony áldás a környezetének, gyermekeinek, nemcsak játszani, tanítani tud ösztönösen, csengő hangján énekelni, különösen szépen ejti, formázza a szavakat.
Ezt a szépasszonyt könnyen ki lehet használni, mert születésénél fogva jó szívvel rendelkezik, mindenki fordulhat hozzá bajával, nála meghallgatásra lel. Az örök-asszony tiszteli az emberiséget, a növény-állatvilágot, mindenben felfedezi belső szépségének megfelelő harmóniáját. Így is öltözködik, szereti a halvány színeket, különösen a fehéret, de valamennyi szín jól áll neki, vehet bármit magára. Nőiesen öltözködik, ruhatárában a farmer csak boltba járóként szerepel, amolyan futkosó ruhadarabként, a melegítő kiránduló ruhaként hűvös időben. Mindig alkalomnak megfelelően öltözködik, nála a divat nem számít, mert mindig minden jól áll rajta, mintha örök-klasszikus lenne minden ruhadarabja.

Az örök-asszony csak egyszer házasodik, szerelmével visszaélni nem lehet, mert akkor magába zárkózik, s magányosan éli le életét. Ha megtalálja szerelmét, örökké együtt maradnak, érintésük villámcsapásként éri a másikat, bizsergés fut át tagjaikon, mikor megfogják egymás kezét.

Vigyázzunk nagyon örök-asszonyainkra, ezekre a légies angyalokra!
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Marcus Aurelius idézet
  2011-02-10 11:18:28, csütörtök
 
  ,,Az emberek alig tudják, mit jelentenek ezek a szavak: test, lélek, értelem. A test érez, a lélek lát, az értelem gondolkodik. De a jó embernek van meg néhány roppant tulajdona: a szelíd nyugalom, az illendő alázat, a derű és az igazságos cselekedet. Érez, ha érezni, és lát, ha látni kell, gondolkodik, ha értelmét teszi próbára az élet, de bölcs megnyugvással fogadja, ami a sors rendeléséből neki jutott. Semmi nem nyugtalanítja, beszédében igazmondó, cselekedeteiben igazságos. Mikor a világ félreérti, ő akkor is derűsen él, nem neheztel senkire, és nem tér le arról az ösvényről, amely az élet céljához, az igazi boldogsághoz vezet... Mint ahogy az orvosok kéznél tartják a műtéthez szükséges eszközeiket, úgy te is mindig tartsd kezed ügyében isteni és emberi tulajdonságaidat. Mindenben - még a legcsekélyebb dologban is - úgy járj el, hogy ne feledd: a kettő kapcsolatban áll egymással. Mert semmi emberi dolgot nem intézhetsz el jól, hogy ne hivatkoznál az istenire. Ugyanez áll meg - fordítva is... Szeretnéd megtalálni a boldogságot? Ha követed a józan ész szabályait, ha buzgón, határozottan, békés lélekkel azt teszed, amit a pillanat kíván, ha sem jobbra, sem balra nem téved el tekinteted, ha nem nézel maszkok után, és cselekedeteid összhangban állnak a természettel, ha minden szavad a hősi időket felidéző igazság jegyében születik, ha semmit sem vársz, és semmitől nem remegsz, ha megőrzöd lelked és szellemed tisztaságát - akkor biztos lehetsz benne, megtalálod, amire annyira áhítottál: a boldogságot. Ebben senki meg nem akadályozhat."




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Remegő hangú púpos áldozata
  2011-02-09 20:05:02, szerda
 
  A hatvanas években megjelent,
hangja felettébb remegett,
visszafojtott vágy talán,
ez a zenész egy talány.

Magyar ifjú született,
Máv-nál létra ráesett,
s mert remegett az énekes,
az ő hangja is tönkrement.

Ez a karma börtöne,
visszafojtott köbgyöke,
hogy mitől remegett a hang,
fő, hogy volt-e egykor bitang.

Púpos lett a magyar legény,
mert a zenész bűnét hordta szegény,
így lett híres a karmikus,
púpos a magyar ember tipus.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Van örök-szerelem?(Gondolatok)
  2011-02-09 19:59:32, szerda
 
 

A válasz egy szó: igen. Mit jelent a szerelem, mely minden ember vágya?
A herceget fehér paripán helyett a nagybetűs embert lehetőleg menő autóval, saját házzal, nyaralóval, rengeteg pénzzel. Ezekből a legfontosabb a nagybetűs ember, de tudni kell az emberségről, hogy nélkülözésben igen csak megtépázódik, elvész előbb-utóbb az önbizalom, az emberi tartás. Legalábbis, ha sokáig tart az emberhez méltatlan állapot.

Lehet-e szerelmesnek lenni egy hangba, egy szempárba, vagy magát az embert teljesen elfogadjuk, ezek csak még jobban hangsúlyozzák szerelmünket?

A kedves hangja a szívhez szól, a pillantása a szívbe hatol, ha nincs is velünk, akkor is érezzük jelenlétét, egész nap csakis ránk gondol, úgy, mint mi reá. Gyönyörűséges állapot, felemel a szerelem, ugyanakkor lenyűgöz fenségével. Milyen nagy szerencse éri azokat a párokat, akik kölcsönösen csodálják egymást!

Milyen az illata a szerelemnek? Aki még nem tapasztalta, soha meg nem értheti két ember szerelmi kötődését. Nektárként árad a kedves szájából az illat, mely a beteljesülést jelenti.

Ismerjük saját bőrünk illatát? Tisztában vagyunk azzal, hogy a testszagunk vonz és taszíthat is. Vannak kellemes testszagú emberek, akik mint az állati világban a nőstények, hímek, vonzzák egymást. Hiába a legdrágább parfüm, ha a testszag taszítja a másikat. Ilyenkor a szerelem soha be nem teljesülhet. Ilyen apróságnak gondoltak is befolyásolnak minket. Erre valók érzékszerveink. Szemeink, hogy meglássák az áhított személyt, orrunk, hogy érezze bőre illatát, kezünk, mellyel végigszánthatunk testén, megölelhetjük, szájunk, mely nem csak táplálékfogyasztásra szolgál, hanem szerelmeskedésünk legfontosabb szerve, szinte együtt működik a méhvel, a hormonokkal. A méh apró rángásokkal jelzi a számára tökéletes egyed befogadásának idejét. A mellbimbók kiemelkednek udvarukból, hiszen a szerelmi egyesülés célja nem más, mint a fogantatás. Készen áll a pár arra, hogy szerelmük gyümölcsét létrehozza. Mi történik akkor, ha már készen vannak az utódok, s többé nem irányítja fogamzás a szerelmi együttlétet? Tart-e továbbra is az örök-szerelem?
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Reményik Sándor: Tündérfok
  2011-02-08 20:11:07, kedd
 
  Az életednek van egy titkos csúcsa,
Mely rejtve őrzi boldogságod,
Egy sziklafok, ahonnan Te az élet
Töretlen teljességét látod,
Hol imádkoznál hosszan, térdenállva,
Mert onnan végtelen a panoráma.
Az életednek van egy titkos csúcsa
Köröskörül őserdő, ősbozót -
Keresztül-kasul vágtató csapások,
A sok hamistól nem látni a jót,
Isten előre ment, a csúcson vár be -
Csak az a kérdés, hogy odatalálsz-e?
Az életednek van egy titkos csúcsa,
Hová a mélyből kibukkan fejed
S a szépség minden gazdagsága, fénye
Megáldja két csodálkozó szemed,
Hol tiszta vagy, mint kristálypatakok
S megnyitod szíved, mint egy ablakot.
Az életednek van egy titkos csúcsa,
Vezetnek hozzá szent véletlenek,
Jaj, hogy leszállni kell, jaj, hogy nem adhatsz
A pillanatnak örökéletet!
S botlasz újra sok rögös, buta úton. -
De mindegy. Egyszer fenn voltál a csúcson
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mobil tanácsok
  2011-02-08 12:13:38, kedd
 
 


ÉN FELÍRTAM A SOROZATSZÁMOM! J


Mire képes a mobiltelefonod (amiről esetleg Te nem is tudsz)



1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a
telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!


2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik.

Tégy egy próbát!


3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.



4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06# HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.

Ezért hát küldd tovább minden ismerősnek és ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reményik Sándor:Úgy fáj minden
  2011-02-07 18:52:58, hétfő
 
 
Úgy fáj már minden, minden idebenn:
A szó, s a mozdulat, s a csend is fáj,
Minden, mi általreszket szívemen,
Legyen az ember, muzsika, vagy táj,
Úgy fáj már minden, minden idebenn.

De néha egy-egy halk szó símogat,
S rejtekúton a szívembe talál,
S álomba ringatja a kínokat,
Elaltatja a multat, s a jövőt.
Pedig be nehéz megtalálni már
Az ösvényt, a szívembe vezetőt.

Gyom és gaz benőtte az utakat,
Ördögpalánták ágaskodnak rajtok:
Száraz kórók és keserű füvek,
Minden, mi beteg szívemből kihajtott.

Mártír a szó, mely jó hozzám ez úton,
És szent a szív, mely küldi őt ezen,
S mely liliomok magvát hinti el
Ott, hol különben csak bogáncs terem.

Áldott az óra és áldott a szél,
Mely liliomok messze magvát hozza,
Magot, melyből a békesség kikél
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 1619
  • e Hónap: 7860
  • e Év: 60126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.