|
2/69 oldal
|
Bejegyzések száma: 680
|
|
|
|
2011-02-20 19:07:15, vasárnap
|
|
|
Mézes-citromos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
* 2 csirkecomb
* 3 + 1 evőkanál méz
* só
* frissen őrölt bors
* chilipor
Elkészítése: a megmosott és szárazra törölt csirkét pácold be egy órára vagy akár egy éjszakára a citromlé és a citromhéj, a méz, a tört fokhagyma, a chilipor, a só és a bors keverékével. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd told be a csirkét a páclével együtt 20-25 percre. Ekkor csorgass a tetejére egy evőkanál mézet. Ha van a sütődön grillrács, válts át grillfokozatra, és süsd a csirkét pirosra. Tálald friss salátával és az isteni lével, amely a csirke alatt képződik. Az asztalnál szeletelj rá hámozott citromkarikákat, vagy csorgass rá egy kis friss citromlevet.
- Csirke comb helyett lehet csirkemell is - Úgy is nagyon finom lessz!!!
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2011-02-20 18:56:10, vasárnap
|
|
|
Gyors vadas
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg marha felsál
1 nagy csomag vegyes zöldség (Sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
2-3 dl. tejföl
2 evőkanál mustár
6-8 babérlevél
só, bors,
Elkészítés:
A húst megmossuk, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, mintha húslevesbe készítenénk elő. (Használhatunk mélyhűtött húsleves zöldséget, 1 zacskónyit, de a hagymát és a kelkáposztát, valamint - ha van benne - a paradicsomot és a paprikát vegyük ki.)
A felszeletelt húst egy külön serpenyőben, lisztezés nélkül, mindkét oldalán egy kevés forró olajban megfuttatjuk, hogy egy kis kérget kapjon.
A kuktafőzőbe kevés olajat teszünk, ráfektetjük a hús szeleteket, egyenként megsózzuk őket, rászórjuk a zöldséget és a babérlevelet, egy kicsit azt is megsózzuk. Megöntözzük 2-3 evőkanál olajjal, s felöntjük kb. 2 dl. vízzel. A kuktát lezárjuk, s fütyüléstől kezdve kb. 40 percig kis tűzön főzzük. Miután levettük a tűzről, megvárjuk míg a maradék gőz is távozik, majd kinyitjuk. Kivesszük és egy tálba tesszük a hússzeleteket, gondosan leszedve róluk a zöldséget. A zöldséget (a babérlevelet is) a szafttal együtt jól összeturmixoljuk. Ízesítjük a mustárral és bekeverjük tejföllel, majd visszatesszük a tűzre, s állandó keverés mellett kétszer-háromszor átrotyogtatjuk. Ráöntjük a mártást a húsra, levés tejföllel díszítjük a tetejét, s már találhatjuk is. Köretként zsemlegombóc a legfinomabb hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2011-02-20 18:46:41, vasárnap
|
|
|
Gyros
50 dkg pulykamell filét vékony csíkokra vágok és gyros fűszerbe megforgatok. Izlés szerint még lehet sózni, borsozni. Állni hagyom legalább egy órát.
Közben elkészítem az öntetet, ami joghurtos-fokhagymás. 2dl tejfölt 1 dl natúr joghurttal és 3 gerezd áttört fokhagymával, cukorral, sóval, borssal símára elkeverek.
A pulykamell csíkokat lassú tüzön vajban megpárolom, majd a végén egy kis színt is adok neki.
Közben a tányért kidiszítem: félkörbe, szeletelt paprikát, paradicsomot és uborkát rakok.
A másik felébe fölhalmozom a húst és a hasábburgonyát (Ezzel a körettel a legfinomabb).
Evés előtt lehet a húsra reszelt sajtot tenni és hirtelen átpirítani, illetve ilyenkor tesszük rá az öntetet.
Nagyon laktató és finom étel!
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2/69 oldal
|
Bejegyzések száma: 680
|
|
|
|
2011. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
680 db bejegyzés |
e év: |
977 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1003
- e Hét: 4311
- e Hónap: 14664
- e Év: 73917
|
|
|