Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Visszatérésünk emlékére
  2011-06-16 22:03:24, csütörtök
 
  VISSZATÉRÉSÜNK EMLÉKÉRE


Magyar érzelműek a Székelyföldön: az utolsó esély a lelki, szellemi múltmentő misszióra
2011. június 15. 10:31
Hunhír.info






A román állami törekvések miatt veszélybe került mindaz, ami egy nemzeti, magyar érzelmű csonka országinak jelent Székelyföld historikus történelmi, és elhallgatott irodalom-történeti vonatkozású emlékhelyeinek megismerésében. Az illyefalvi Szabó Dezső kúria jövőre lehet, hogy látogathatatlan román raktár, vagy "dák" történelmi központ lesz. Az Úz völgyi, Kós Károly által építtetett, s minden más helyszínnél jobb állapotban megmaradt egykori magyar határvadász, belülről is megtekinthető, lakatlan laktanya, legénységi és tiszti épületek, a visszacsatolás idején épített erődvonalak, géppuskafészkek, hősi emlékhelyek és most még háboríthatatlan honvédsírok a romboló erőgépek áldozatai lesznek. A román közigazgatás betilthatja azokat az ünnepségeket, amelyek a magyar hősöknek, az elmúlt évszázadok hétköznapi nagyságainak, a visszacsatolás utáni időszak honvédő küzdelmeinek állítanak emléket a most még emberi kéz által még meg nem sebzett, rongált érintetlen Kárpátokban. Lehet, hogy az idei nyár adja már csak az utolsó esélyt.

Az Úz-völgyi, háborítatlan környezetben lévő ezeréves határ térségében sok-sok négyzetkilométeren már csak két idős ember lakik. Ők maradtak meg azokból a székely családokból, akik nem hagyták el a sebzetlen területüket azután sem, hogy Székelyföldre ismét beköszöntött a román időszak. A románt nem érdekelte a Kárpátok ezen úttalan, háborítatlan része, nincs infrastruktúra, villany, gáz, vezetékes víz és egyebek, megmaradt olyannak, mint ezer évvel ezelőtt.





E két idős ember még tudja, hol vívott a muszkával kézitusát a magyar baka, honnan lőtték honvédeink a beözönlő ellenséget. A jelenlegi közigazgatási rendszer miatt idén még megrendezhető a harcoknak és hősöknek emléket állítóünnepség, ahol korhű egyenruhában emlékeznek a hősi időszakra, a visszacsatolás utáni megtartó harcokra.

Szabó Dezső és az elsodort falu minden magyar számára nemcsak irodalomtörténeti érték, hanem egy olyan teljes korrajz is, a múlt évszázad zivataros székelyföldi eseményeiről, hogy igazán befogadni, érzékelni és átélni ott, a helyszínen lehet. Még áll, és a jó kapcsolatoknak köszönhetően meglátogatható az íróóriás egykori lakhelye, és vannak még olyanok, akik tudnak mesélni Szabó Dezsőről, tevékenységéről, és az egykori székely életről, az egyszerű ember küzdelmeiről.

A megmaradt vártemplomok Háromszék eldugott területeinek természeti, néprajzi és épített környezeti kincseinek megtekintése, felkeresése most még nem vívja ki senki rosszallását, de lehet, hogy a régiós átalakítás után a székely inkább magába fordul, és az életét akarja fenntartani, mint a múlt megismertetését szolgálja. A Hunhír.info Baráti Köre - HuBa ezért is tartja nagy lehetőségnek a nyár végén rendezendő nagy székelyföldi látványkirándulását, amely lehet, hogy a politikai erőviszonyok miatt az utolsó szellemi múltmentő misszió.

Tudja-e Ön, hogy mit jelenthet az, ha az egyre népszerűbb és ismertebb, a nemzeti oldal által elfogadott és tisztelt Szabó Dezső alapműve, Az elsodort falu vélt helyszínén hallgathat meg egy irodalomtörténeti előadást ifj. Tompó László irodalomtörténésszel, az író leghíresebb magyarországi kutatójával? Tudja-e Ön, mit jelenthet egy magyar hazafinak, ha a Csíki havasok és a Nemere-hegység autóval járhatatlan útjain, az érintetlen természetben átkelve eljut az Úz-völgyi világháborús emlékhelyre, ahol a földgolyó minden szegletéből összesereglett, korhű ruhákba öltözött hagyományőrzők emlékeznek meg színpompás ünnepség keretében a II. világháború nagy honvédő harcáról? És ezek csak az alapok, mert a részletek és a további kihagyhatatlan lehetőségek ezután következnek...

A Hunhír.info a Jövőnk a Tét Polgári Egyesület közreműködésével irodalomtörténeti és hagyományőrző kirándulást szervez Székelyföld kevésbé ismert területeire, az Úz-völgyi ezeréves határra, illetve Szabó Dezső leghíresebb regénye, az Elsodort falu vélt helyszínére. Az előadásokkal, hagyományőrző seregszemlével és irredenta nótaesttel színesített kirándulás olyan területeket is érint, amelyeket az útviszonyok miatt ez idáig még a terepjáróval rendelkező magyarok sem tudtak felfedezni. A nyár igazi látványkirándulása olyan kiegészítőkkel, amelyet csak a Hunhír Baráti Köre és a csatlakozott egyesületek tudnak kínálni egy nemzeti gondolkodású magyar ember számára.

A kirándulás időpontja: augusztus 24-28.

Részletes program:

Augusztus 24., szerda

Indulás este 18 órakor a Nagyvárad téri Szent István kórház parkolójából, a Budapest - Ártánd - Kolozsvár - Korond - Farkaslaka - Székelyudvarhely - Csíksomlyó - Csíkrákos - Csíkszentmárton útvonalon.

Augusztus 25., csütörtök

Az egészségügyi pihenőkkel megszakított utunk során hosszabb időre megállunk Korondon, a népművészeti termékeiről híres vásárfaluban, ahol kedvezményes áron vásárlási lehetőséget biztosítunk kedves utasainknak Máté Károly taplász mester minden igényt kielégítő boltjában. Felkeressük Tamási Áron sírját Farkaslakán, és itt is lehetőség nyílik a farkaslakai kézművesek termékeinek megtekintésére, vásárlásra.

Székelyudvarhely érintésével átkelünk a Hargita-tetőn és a Hargita-fennsíkon, megállunk Csíksomlyón a kegytemplomnál, hogy azok is megérinthessék a csodatevő Szűz Mária szobrát, akik a búcsúi forgatagban a nagy tömeg miatt ezt nem tehették meg.

Rövid kitérőt teszünk a madéfalvai hősi emlékműhöz, illetve a magyar táltos ősvallás meghatározó helyszínére, a csíkrákosi erődtemplomhoz, amelynek falán a csaknem ezeréves freskók, a táltosavatás szertartásának momentumait mutatják be.

Ezt követően érkezünk szálláshelyünkre, Csíkszentmártonba, arra a településre, ahol szinte összesűrítve megtalálható a magyar történelem ezeréves maradványai, a román kori szentségtartótól a csíksomlyói kegyszobor másolatán át a hősi temetőig, illetve az irredenta emlékszoborig. A székely családoknál történő elszállásolás és az ott elfogyasztott bőséges vacsora után még lehetőség nyílik ismerkedésre a helybéliekkel és egymással a helyi, a Trianon előtti időkből származó vendéglátóipari-egységben.

Augusztus 26., péntek

A reggeli órákban indulunk a Csíki havasok, valamint a Nemere-hegység háborítatlan természeti környezetében vezető, az Úz-völgyi ezeréves határon található II. világháborús emlékműhöz, amely a honvédő magyar bakáknak és székely hősöknek állít emléket. Itt találhatóak a II. világháborús magyar honvédő harcok legjobb állapotban és legnagyobb mennyiségben megmaradt történelmi relikviái, a Kós Károly építette hátárőr laktanyától kezdve a géppuskafészkeken át a betonerődön keresztül a magyar határkövekig. Itt részt veszünk azon a hagyományőrző színpompás ünnepségen, ahol a világ minden szegletéből összesereglett katona matuzsálemek, és a csíkszentmártoni hagyományőrzők korhű ruhákban emlékeznek a II. világháború hőseire, illetve áldozataira az ottani kegyhelyen.

Az irredenta muzsikával, és közös dalolással összekötött rendezvényen többfogásos, a helyszínen készített estebédet szolgálunk fel tisztelt utasainknak, amely székelyföldi tájjelegű gasztronómiai különlegességekből áll, és korlátlan italfogyasztás is jár mellé. Ezzel egy időben, illetve ezt követően lehetőség nyílik a további közös éneklésre és ünneplésre. A késő esti órákban érkezünk vissza a sötétbe burkolózott Kárpátokon át csíkszentmártoni szálláshelyünkre.

Augusztus 27., szombat

A napot Szabó Dezsőnek, a székely népművészetnek és néphagyománynak, a letűnt korok székely-magyar hőseinek, a rovásírásnak és az épített környezet megmaradt emlékei megtekintésének szenteljük.

Utunk során felkeressük a Nyerges-tetői emlékművet, az alsócsernátoni skanzent, Székelyföld leghíresebb néprajzi gyűjteményét, a dálnoki kúriákat és a legrégibb rovásírásos emlékeket, Gábor Áron sírját és megérkezünk Illyefalvára, arra a településre, ahol az irodalomtörténészek szerint Szabó Dezső Az elsodort falu című regénye játszódik. Megtekintjük a helyi Szabó Dezső Emlékmúzeumot, és nagy írónk szobránál ifj. Tompó László irodalomtörténész előadással emlékezik meg az íróról és életútjáról.

Illyefalván a református templomvár megtekintése is napirenden szerepel; a jó állapotban megmaradt, ötszög alapú, külső várral megerősített erősség Székelyföld egyik legjelentősebb műemléke.

Tovább kalandozunk az irodalom ösvényein, Mikszáth Kálmán emlékszobáját is megnézzük a Séra-kúriában, az 1811-ből származó empire épületben, ahol szintén ifj. Tompó László méltatja Mikszáth, illetve a település egykori országgyűlési képviselőjének, Jókai Mór életútját. Sepsibodok, Málnás és Tusnádfürdő érintésével az esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre, Csíkszentmártonba.

Augusztus 28., vasárnap

A hazaindulás napja. A reggeli órákban Székelyudvarhelyig a megszokott útvonalon haladunk, innen viszont letérünk a Küküllő-völgyébe, ahol megtekintjük Bögöz Szent László freskóiról világhíres református templomát, a csíki székely nemzetgyűlés agyagfalvi helyszínét, s azt az emlékművet, amely arra figyelmeztet, hogy szibériai száműzetése előtt itt látták a menekülő Petőfi Sándort a segesvári csata résztvevői.

Segesvár érintésével érkezünk meg Körösfőre, Kalotaszeg leghíresebb kazettás mennyezetes templomáról elhíresült településre, ahol szintén vásárlási lehetőséget, illetve templomlátogatást biztosítunk. Körösfő néprajzi vására a színmagyar faluláncolatok kézműves termékeinek kavalkádja. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

A kirándulás során bőséges, tájjellegű ételekből összeállított félpanziós ellátást (reggelit és vacsorát) biztosítunk tisztelt utasainknak. Szállás Csíkszentmártonban vendégszerető székely családoknál.

Az Úz-völgyi megemlékezés többfogásos ebédje és a korlátlan italfogyasztás, valamint a zeneszolgáltatás költségét is tartalmazza a részvételi díj, éppen úgy, mint a vadregényes tájon keresztül az ezeréves határra történő kirándulás teljes költségét.

A túra összköltsége:

- vendégszerető székely családoknál falusi vendéglátás keretében 54.500.- forint.
- a csíkszentmártoni Bözsi Panzióban korlátozott létszámban (12 fő) 59.500.- forint.

Foglaló: 30 000 forint.

Jelentkezni július 15-ig az info@hunhir.info, vagy az ifjtompolaszlo@gmail.com címen lehet.

Link





 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
A kalciumra is igaz: a több nem biztos, hogy jobb
  2011-06-15 20:43:31, szerda
 
 




A KALCIUMRA IS IGAZ: A TÖBBI NEM NIZTOS, HOGY JOBB
Natúrsziget 2011. június 10.


Csontjaink egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű kalciumot vigyünk be a szervezetünkbe. Itt is érvényesül azonban a ,,több nem biztos, hogy jobb" elv, ugyanis a szükségesnél több kalcium nem jár további jótékony hatással - mutatták ki kutatók.

Az életkor előrehaladtával a csontok kezdik elveszíteni legfontosabb építőelemüket, a kalciumot. Ez pedig a törés és a csontritkulás nagyobb veszélyének teszi ki az embereket, főként a nőket. A károsodások megelőzése érdekében a kevés kalciumot fogyasztó nőknek növelniük kell bevitelüket, hogy elkerüljék a csontritkulás okozta csonttöréseket, ezzel szemben a megfelelő kalciumbevitelt biztosító nőknek nincs szükségük erre.

,,A napi 700 mg-nál kevesebb kalciumbevitel a törés és a csontritkulás megnövekedett kockázatával hozható összefüggésbe, a magasabb kalciumbevitel azonban nem csökkentette nagyobb mértékben a kockázatot a kísérletben részt vevő svéd nők körében" - számolt be a BMJ szakfolyóirat május 24-i számában megjelent tanulmányt vezető Eva Warensjo, az Uppsalai Egyetem kutatója.

A kísérlet során a kutatók 61 433 svéd nő adatait elemezték, akik 1914 és 1948 között születtek, és a Svéd Mammográfiai Tanulmányban vettek részt 1987-ben. A 19 éves utánkövetés során az derült ki, hogy a napi 750 mg kalciumot fogyasztó nőkben volt a legalacsonyabb a csonttörés kockázata, viszont akik napi 750 mg-nál többet fogyasztottak, nem tapasztalták a törés és a csontritkulás kockázatának további csökkenését. Sőt, utóbbi esetben megnőtt a csípőcsonttörés esélye.

Az ajánlott napi kalciumbevitel kérdése nem egyértelmű, az egyes országokban különböző mennyiségeket javasolnak. Az Egyesült Államokban például napi 1200 mg-ot, Nagy-Britanniában napi 700 mg-ot, a skandináv országokban 800 mg-ot, Ausztráliában pedig 1300 mg-ot javasolnak a hatóságok. Magyarországon a 31-60 éves korosztálynak 1000, a 60 év felettieknek 1300 mg kalcium bevitelét ajánlják naponta.

(Forrás: Medipress)


Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
A daganat mint törölhető program
  2011-06-15 20:39:15, szerda
 
 




A daganat mint törölhető program
Szloboda Balázs 2011. június 14.

Cikkünk szerzője, Szloboda Balázs az IMMUNOTIC készülék feltalálója. Mint írja: ,,a készülék tulajdonképpen újraindítja a szervezetet. A daganatos betegségeknél - az eddigi tapasztalatok, visszajelzések alapján - az esetek döntő többségében nagy hatékonysággal működött, javulást hozott a betegek állapotában." Lássuk, milyen alapon működik az IMMUNOTIC.

Talán nem számít újdonságnak az immunrendszer erősítése mindenfajta betegség esetén. De hogyan erősítsünk valamit, amit lényegében meg sem tudunk határozni? Az immunrendszernek sem a helyét nem ismerjük, sem azt, hogy a sajátunk éppen miben szenved hiányt, mire lenne szüksége. És a túlzott vitaminpótlásnak is megvannak a maga kockázatai - noha sokkal kisebbek, mint a halálos kórnak.

Halálos kór?

Halálos kór - ez rossz elnevezése ennek a betegségnek. Annyi más nevet kaphatott volna, mégis a halálos jelzővel együtt említik leggyakrabban. Miért? A betegség komolyságához valóban nem fér kétség, de hogy bele kell halni, az nem törvényszerű. A hagyományos orvosi értelemben vett terápiája viszont sok kérdőjelet vet fel, és rengeteg kockázattal jár.

Ha megpróbáljuk kicsit más szemszögből látni a betegségeket, rájövünk, hogy szellemi szinten értelmük van, lelki szinten kiváltó okuk, fizikai szinten pedig vagy hiány, vagy többlet energiájuk. Vagy el kell venni onnan valamit, mert sok van (daganat), vagy éppen pótolni kell, mert kevés (sorvadás).

Ezt a fizikai programot az agyunk irányítja különböző frekvenciák segítségével. És ez a fizikai program a helyes irányba terelhető a megfelelő frekvenciák használatával.

Erre nyújt kiváló lehetőséget az IMMUNOTIC nevű készülék, amely a test és az immunrendszer frekvenciájának harmonizálásával lerövidíti az egészséghez vezető utat.

Hogy megértsük az IMMUNOTIC hatásmechanizmusát, először meg kell értenünk, miként működik az emberi szervezet.

Az ember hihetetlen pontossággal és tökéletességgel működő lény. Minden elváltozásnak a szervezeten belül oka van. Ha külső lelki hatás (sokk, trauma) éri az embert, arra az agyunk minden esetben reagál, és a külső hatástól függően az érintett szervnek jelet küld, amely erre a sokkra rezonáló, értelmes biológiai választ tud teremteni. Ez lehet elbontó (sorvadás), vagy építő (daganat) jellegű.

A sejtek átprogramozódnak

Immunotic kezelés előttMiután a sejtek az agyból érkező információt megkapják, ,,átprogramozódnak" a kívánt kérés elvégzéséhez. Tulajdonképpen egyfajta biológiai alkalmazkodás történik a lelki sokk után. Ez a folyamat addig tart, amíg a konfliktus fennáll, vagy amíg a sejt új programot nem kap.

Az IMMUNOTIC készülék tulajdonképpen újraindítja a szervezetet. Hasonló funkciót lát el, mint a számítógépeken a reset gomb.

Amint ez megtörténik, az ideális állapotot visszaállító folyamat azonnal beindul, és a szervezet gyorsan helyreállítja a problémát - ha az immunrendszer még elég erős.

Az IMMUNOTIC ebben is segít, mivel folyamatosan ösztönzi az immunrendszer működését, és a külső kórokozókkal is megbirkózik.

Elváltozások mindössze 3 okból alakulhatnak ki:

- mérgezés
- sugárzás
- lelki ok

Eddigi tapasztalatok az IMMUNOTICkal

Ebből a sugárzás és a mérgezés aránya együttesen 10% körüli. Tehát a testi elváltozások 90%-a lelki konfliktus eredetű. (Itt eltekintettünk a baleset okozta fizikai elváltozásoktól.)

Az IMMUNOTIC készülék a daganatos betegségeknél - az eddigi tapasztalatok, visszajelzések alapján - az esetek döntő többségében nagy hatékonysággal működött, javulást hozott a betegek állapotában.

Szloboda Balázs
Tel.: +36-30-722-93-93
www.immunotic.5mp.eu
e-mail: immunotic@gmail.com

Forrás: Natúrsziget - Kikötő az egészséghez






Link



A rák gyógyítható I. - már 30 éve

Link



A rák pár hét alatt kemikáliák nélkül gyógyítható!

Link



Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható Dr. Leonard Coldwell
/azonos tartalommal/

Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Tévhitek a magas vérnyomásról
  2011-06-15 20:28:03, szerda
 
 




TÉVHITEK A MAGAS VÉRNYOMÁSRÓL


Mind a mai napig számos tévhit kering a köztudatban a magas vérnyomással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

A magas vérnyomás nem veszélyes

Tévedés - bár a hypertonia nem midig jár panasszal, fájdalommal, ijesztő tünetekkel, a kezeletlen magas vérnyomás hosszú évek során alattomosan szívelégtelenséghez vezethet, fokozza az érelmeszesedés kialakulását, így a szélütés, infarktus kockázatát, károsítja a vesét. A célérték alatt tartott, megfelelően beállított vérnyomásértékekkel a stroke előfordulása 45%-kal, az infarktusé 21%-kal csökkenthető.

Az életkor emelkedésével megengedhető a magasabb vérnyomás

Régi tévhit, hogy a normális szisztolés vérnyomást úgy kapjuk meg, ha az életkorunkhoz hozzáadunk 100-at. Ez azonban helytelen, a vérnyomás felső értéke a legtöbb esetben 140/90 Hgmm, vesebetegek, cukorbetegek, érbetegek esetén az érték alacsonyabb, 130/80Hgmm, akár 125/75 Hgmm is lehet.

A magas vérnyomást nem lehet megelőzni

A magas vérnyomás kialakulásában valóban szerepet játszanak megváltoztathatatlan, örökletes tényezők, azonban nagy jelentőségük van az életmódbeli faktoroknak is. A mozgásszegény életmód, a kalóriadús táplálkozás, az ezek következtében kialakuló elhízás, mind kedvez a magas vérnyomás kialakulásának. Napi 30 percnyi rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megtartásával, a dohányzás abbahagyásával, az alkoholfogyasztás mérséklésével, megfelelő diétával a magas vérnyomás kialakulásának kockázata csökkenthető.

Fiatal korban nem lehet magas a vérnyomás

Sajnos napjainkban a fiatalokat is egyre gyakrabban érinti a magas vérnyomás, a tendencia már serdülőkorban megfigyelhető. Fiataloknál gondolni kell a másodlagos hypertonia lehetőségére is (a magasabb értékek hátterében valamilyen egyéb betegség áll), de az egészségtelen életmód miatt náluk is inkább az elsődleges magas vérnyomás-betegség előfordulása dominál, így már ebben az életkorban (sőt, gyermekkorban is) hangsúlyt kell fektetni a rendszeres mozgásra, a megfelelő étkezésre.

Az orvosnál magas a vérnyomásom, de ilyenkor izgulok

Az orvosi vizsgálat miatti félelem, idegesség megemelheti átmenetileg a vérnyomást. A rendelőn kívüli értékek megítéléséhez kezelőorvosa vérnyomásnapló vezetését, otthoni vérnyomás-mérést kérhet Öntől, illetve beutalhatja 24 órás vérnyomásmérésre (ABPM vizsgálatra). Abban az esetben, ha ezek alapján normális tartományban van a vérnyomás, nincs szükség kezelésre, de a megfigyelések alapján az ún. fehérköpeny-hypertoniás betegek esetén nagyobb valószínűséggel alakul ki később tényleges magas vérnyomás-betegség, a megelőzésre ilyenkor is nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Csak addig kell szednem a gyógyszert, amíg magas a vérnyomásom/panaszom van

A magas vérnyomás egy életre szóló betegség, tünetek hiányában is lassan, alattomosan károsítja az érrendszert, megnövelve az infarktus, stroke rizikóját. A gyógyszer önkényes elhagyása a szövődmények kialakulásának kedvez


A gyógyszerektől csak rosszabbul leszek

A sokáig kezeletlen hypertonia esetén előfordulhat, hogy a szervezet hozzászokik a magasabb értékekhez, és a vérnyomáscsökkentés hatására kellemetlen közérzet, szédülés jelentkezik, de ez csak átmeneti állapot. Sokan megijednek a betegtájékoztatók hosszától, a lehetséges mellékhatásoktól is. A napjainkban használatos gyógyszerek már sokkal korszerűbbek, mint elődjeik, kevesebb mellékhatással járnak, a gyártók igyekeznek minél szelektívebb, csak az adott szervre/betegségre ható szereket piacra dobni.

A betegtájékoztatókon általában a legritkább mellékhatások is szerepelnek, ezeket nem feltétlenül tapasztalják meg a betegek. Mindenesetre a magas vérnyomás kezelésére számos gyógyszer áll rendelkezésre, ha valamelyik készítmény nem válik be, van lehetőség más típusúra cserélni, viszont a gyógyszerszedés abbahagyása nem megoldás.

Emellett életmódváltással segíthetik a betegek a kezelést, így kevesebb gyógyszer, kisebb adag is elég lehet, ami szintén csökkenti a mellékhatások előfordulásának valószínűségét.

(WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya)


Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Az Emberi Faj Titkolt Történelme
  2011-06-13 20:19:58, hétfő
 
 




AZ EMBERI FAJ TITKOLT TÖRTÉNELME (english! with hungarian subtitles)


By Morgó Sapiens - Posted on 31 május 2011







Elgondolkoztató videót osztunk meg most az emberi civilizáció múltjával kapcsolatban. A film erőssége, hogy nem valamiféle kizárólagos elméleti dogmát próbál felállítani, hanem rengeteg konkrét régészeti lelet kapcsán indítja el a teljesen logikus kérdést: vajon tényleg primitívek voltak az emberiség ősei? Vajon tényleg a huszonegyedik század embere a fejlődés csúcsa? Mit tud kezdeni a mai hivatalos történelemszemlélet azokkal a leletekkel, melyek világ szinten egyre több helyen bukkannak elő és a napnál világosabban bizonyítják a jelenlegi dogmák tarthatatlanságát és hamisságát? (Jó mélyen elhallgatja, múzeumok jól őrzött pincéibe száműzi vagy megsemmisíti őket.)

A boszniai piramisok kapcsán már a 30.000 éves múlt sem meghökkentő senkinek, aki tanulmányozta már ezt a területet, a filmben szereplő leletek pedig zömében 10.000 évnél jóval régebbiek, az elkészítésükhöz szolgáló technológiák pedig a mai kor emberének is fejtörést okoznának olykor. Hogyan lehetséges akkor, hogy mindezeket holmi primitív, kőbaltával rohangászó egyedek készítették volna el? Véleményem szerint a mai történelemszemléletet csak az elitnek az emberi tudatosságot mindenáron uralni akaró törekvései tartják fennt. A világszerte hatalmas mennyiségben található bizonyítékok mind egyértelműen azt mutatják, hogy az igazság nagyon messze áll attól, amit ma ,,történelemoktatás" címen az emberi tudat manipulálására használnak fel. A spiritualitásuktól megfosztott emberi tömegek, pedig jelenleg könnyen manipulálhatóak a múltjuk igazi ismeretének hiányában. (Atlantisz és Lemúria ,,legendája" lassan egyre közelebb kerül a tudományos bizonyíthatósághoz a napjainkban visszatarthatatlanul felszínre törő igazság fényében.)





A filmben megfigyelhetőek egyes leleteken különleges írásjelek. Ezekről több helyen üvölt a rovás és ékírás alapú ősi kultúrákkal való rokonság, illetve párhuzam. A fenti kép a filmben Klaus Dona szerint preszanszkrit írásjeleket tartalmaz, és ő igen óvatosan fogalmaz. Ám aki ismeri a magyar rovásírást annak nem kell nagy erőlködés hogy felismerjük rajta rovásábécénk jeleit. Az Orion (Nimród!) csillagjegy szerepe a bemutatott tárgyak egy részénél pedig a sumír-pártus-szkíta-hun-magyar vonal szempontjából nézve enyhén szólva is nem elhanyagolható súlyú kérdéseket vet fel. De nem folytatom, inkább mindenkire rábízom, hogy miként értelmezi a filmben szereplő tényeket.


Az Emberi Faj Titkolt Történelme (english! with hungarian subtitles)

Link



A film eredeti forrása angolul:

Link



A film átirata, rengeteg képpel:

Link



Forrás:http://kataklizma.info/2011/05/31/az-emberi-faj-titkolt-tortenelme


,,Jaj annak a népnek amelynek történelmét az ellenségei írják!"


 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Ahogy a Google figyel...
  2011-06-13 16:24:31, hétfő
 
 










AHOGY A GOOGLE FIGYEL...


Tíz mód, ahogy a Google adatokat gyűjt rólunk

Nagy Testvér az interneten is figyel minket - előfordulhat, hogy nem veszünk róla tudomást, ettől azonban a helyzet nem változik, csak mi dugjuk homokba a fejünket. Lássuk, hol gyűjti be rólunk a legtöbb infót a legnagyobb Testvér mind közül!







Tíz mód, ahogy a Google adatokat gyűjt rólunk











Link









 
 
1 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Pünkösd
  2011-06-11 20:26:45, szombat
 
 




PÜNKÖSD


Reviczky Gyula: PÜNKÖSD

Piros pünkösd öltözik sugárba,
Mosolyogva száll le a világra.
Nyomában kél édes rózsa-illat,
Fényözön hull, a szívek megnyílnak.

Hogy először tűnt fel a világnak:
Tüzes nyelvek alakjába\' támadt.
Megoldotta apostolok nyelvét,
Hírdeté a győzedelmes eszmét.

Piros pünkösd, juttasd tiszta fényed\'
Ma is minden bánkódó szívének,
Hogy ki tévelyeg kétségbe\', homályba\':
Világító sugaradat áldja.

Habozóknak oldjad meg a nyelvét,
Világosítsd hittel föl az elmét.
Hogy az eszme szívből szívbe szálljon,
Diadallal az egész világon!

Piros pünkösd, szállj le a világra,
Taníts meg új nyelvre, új imára.
Oszlasd széjjel mindenütt az éjet,
Szeretetnek sugara, Szentlélek!







Piován Győző: PÜNKÖSDKOR

Piros pünkösd napján,
mikor gyümölcs érik
életed kalászát
angyalszemek nézik.

Ezüstös harmatot
csorgatnak tövére,
hogy termése nőjön
S vihar ki ne tépje.

Piros pünkösd napján
az Úr keres téged
zúgó szelek szárnyán
Lelkét küldi néked.

Fogadd szeretettel
a mennyei lángot,
növeljen szívedben
hitet, boldogságot.







Balassi Bálint: BORIVÓKNAK VALÓ
IN LAUDEM VERNI TEMPORIS
az "Fejemet nincsen már" nótájára

Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje,
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókot könnyebbítő szele!

Te nyitod rózsákot meg illatozásra,
Néma fülemile torkát kiáltásra,
Fákot is te öltöztetsz sokszínű ruhákba.

Néked virágoznak bokrok, szép violák,
Folyó vizek, kutak csak néked tisztulnak,
Az jó hamar lovak is csak benned vigadnak.

Mert fáradság után füremedt tagokat
Szép harmatos fűvel hizlalod azokat,
Új erővel építvén űzéshez inokat.

Sőt még az végbéli jó vitéz katonák,
Az szép szagú mezőt kik széllyel béjárják,
Most azok is vigadnak, s az időt múlatják.

Ki szép füvön lévén bánik jó lovával,
Ki vígan lakozik vitéz barátjával,
Ki penig véres fegyvert tisztíttat csiszárral.

Újul még az föld is mindenütt tetőled,
Tisztul homályából az ég is tevéled,
Minden teremtett állat megindul tebenned.

Ily jó időt érvén Isten kegyelméből,
Dicsérjük szent nevét fejenkint jó szívből,
Igyunk, lakjunk egymással vígan, szeretetből!

Áldott Pünkösdöt Kívánok Mindenkinek!


Pünkösd

Link



Pünkösd vasárnapi evangélium

Link



Veni Creator Spiritus

Link



ÁLDOTT PÜNKÖSDÖT KÍVÁNOK!

Link



Pentecost-Pünkösd-Pentecostés-Rusalii-

Link



Pünkösd Ünnepére

Link



Z. JUHOS MÁRIA - PIROS PÜNKÖSD NAPJÁN

Link



Pünkösd - Kalmár Pál - Piros Pünkösd napján

Link



PIROS PÜNKÖSD NAPJÁN - Kalmár Magda

Link



Virágok Pünkösdre!

Link













 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Mozgasd az egered
  2011-06-04 21:51:18, szombat
 
 




Mozgasd az egeret, így mozog a hal is!
A jobb oldalon a hátteret is meg lehet változtatni, bal oldalon pedig "halat" lehet cserélni.
1x klikk rá bsp;

SharkBreak Relax. Take a Shark Break! Online Aquarium





Link




Menj az egérrel a pali fejére... és bosszantsd!

Move your cursor to the guy's head...





Link




PicInMotion.com - Minden héten új fénykép hatása!
Forrás: hu.picinmotion.com

A képet az egérrel kell összerakni...





Link





 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
Kolozsvári panorámák
  2011-06-04 21:45:04, szombat
 
 







KOLOZSVÁRI PANORÁMÁK


Főtér, Kolozsvár

Link



Kaja Tanya Vendéglő, Kolozsvár

Link



Panoráma a Szent Mihály templom tornyából

Link



Minorita templom, Kolozsvár

Link



Dónát úti Református templom, Kolozsvár

Link



Ferences templom, Kolozsvár

Link



Sétatér, Kolozsvár

Link



Farkas Utcai Református templom, Kolozsvár

Link



Szent Mihály Katolikus templom

[linkhttp://transilvanart.ro/index.php?p=portfolio&sp=4&open=2" target="_blank" >rel="nofollow"Link



Ortodox katedrális, Kolozsvár

Link



vagy itt:

Link






















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
A nemzeti összetartozás napja
  2011-06-04 21:06:41, szombat
 
 




A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA


Ma tartják a nemzeti összetartozás napját, a fővárosban parlamenti nyílt nap, országszerte trianoni megemlékezések, Ópusztaszeren és Sárospatakon ünnepi műsor és megemlékezés várja az érdeklődőket. Ez alkalomból mintegy négyszázan kapják meg a magyar állampolgárságot igazoló dokumentumaikat országszerte, és több határon túli magyar szervezet képviselője is felszólal az ünnepségeken. Szombat reggel Schmitt Pál, Orbán Viktor és Kövér László jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Kossuth téren.


Trianon - Justice For Hungary!

Link



Trianon emlékére - Trianoni versek

Link



Trianon Himnusz - Tartsd magad Nemzetem!

Link


Link


Wass Albert - Ébredj Magyar

Link













 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4017
  • e Hét: 12472
  • e Hónap: 52293
  • e Év: 230168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.