Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
2020: Felavatták a Felelős Pol
  2011-07-29 21:05:01, péntek
 
  2020: Felavatták a Felelős Politika Szobrát

Rövidhír

Befejeződött a Kossuth tér közparkká alakítása, miután az iménti percekben felavatták az Országház épületéhez és az ott zajló országnemesítő áldozatos munkához stílusában és jellegében is illeszkedő szoborcsoportot. "A Felelős Politikai Szobra a magyar kultúra és a magyar közgondolkodás sosem látott szakmai, művészi és közgondolkodói egységében, a magyar nemzet szellemi érettségét megjelenítő kialakításban készült el" - mondta az avatóünnepségen Szőcs Géza, a nemzetkultúra szőcsgézája, utalva arra, hogy a műalkotást a Makovecz Össznemzeti Kultúrmissziós Akadémia és a Tiszta Forrásból akadémia szervezésében a Sanghaji 33-ak néven elhíresült művészcsoport készítette el.

A kompozíció a legmodernebb képzőművészeti technikákat ötvözi a kékfestés, batikolás és tépéscsinálás nemes hagyományaival. Ennek köszönhetően a komplex alkotás más és más képet mutat annak függvényében, hogy ki és honnan nézi. A kép központi alakja a magát Gyurcsány Ferenc Totó kutyájának láncával a Köztársaság térhez kötözve chipsadóval sújtott egészségkárosító termékeket magába tömő Karsai József, aki bal kezében a demokrácia iránti elkötelezettségében éppen hamvába hulló Lendvai Ildikót tartja, míg leláncolt jobb kezével torkon ragadja a Pokorni Zoltánt egy pártetikai kódexbe csomagolt Bibliával kígyóvá változtató Hoffmann Rózsát.

A szobor egyik mellékalakjaként Mesterházy Attila ledarálja az őszödi beszédet és a szocialista pártot, a másik mellékalakként Matolcsy György kezéből búzaszemekké válva kifolyik a nyugdíjvagyon és az egész ország, miközben ő adótudatosságának és szakmai felkészültségének páncéljában egyszerre teremt egymillió munkahelyet és űzi el az IMF ország köré csavarodó kígyóját. Az alkotás azzal válik tökéletessé, hogy a Matolcsy kezéből kihulló búzaszemek éppen a bechipsezett Karsai elé hullnak, aki azt egy felelős vidékpolitikus borongós tekintetével lángra lobbantja.

http://holnapiujsag.blog.hu/20​11/06/21/2020_felavattak_a_fel&#8203 ;elos_politika_szobrat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Breivik 'bevándorlóellenes' p
  2011-07-29 20:56:09, péntek
 
 

Breivik 'bevándorlóellenes' pártjának indiai vezetője: Semmi bajunk a muszlimokkal, támogatjuk Izraelt, az európai radikális jobboldal ellen vagyunk


2011. július 29. 10:46:03

A HVG interjút készített azzal a párttal, amelyet "a" norvég radikális pártnak tartanak, s amelynél radikálisabbat Norvégiában elmondása szerint maga a norvég tömeggyilkos sem talált. A beszélgetésből tökéletesen kitűnik, mennyire beteg lehet az egész norvég társadalom (mely nem mellesleg luxusbörtönökben tartja bűnözőit), ha a "bevándorló-ellenes radikálisok" ifjúsági szervezetét egy indiai vezeti, akinek a legfontosabb üzenete, hogy elhatárolódik például a Jobbiktól, ugyanakkor semmi bajuk a muszlimokkal (csak ha nagyon szélsőségesek, és nem legálisan érkeztek), viszont annál több az európai nemzeti radikálisokkal, akiknek viszont bátran hadat üzennek. Izrael imádata persze nem is kérdés.


Himanshu Gulati, az indiai 'radikális'


A norvég Haladó Párt szerint az országban történt példátlan dráma nyomán Európa-szerte növekedni fog a klasszikus parlamenti demokráciába vetett hit, az igazi szélsőségesek gyengülni fognak. A világsajtóban leginkább jobboldali populistának, némelykor radikálisan jobboldalinak nevezett alakulat egyik alelnöke, ifjúsági tagozatának vezetője személyes sorsával véli igazolni, mennyire tarthatatlanok azok a vélemények, amelyek összefüggésbe hozzák a Haladó Pártot annak egykori tagjával, 76 ember gyilkosával.

Zentai Péter: Nem lehet szerintem véletlen, hogy Anders Breivik az ön pártját tekintette politikai otthonának.

Himanshu Gulati: Breivik egy őrült gonosztevő. Hazámban szerencsére nem akad komoly ember, aki összemosná őt a mi pártunkkal csupán azért, mert egy darabig nálunk tevékenykedett. Más pártoknál is ugyanezt tette. Viszont mi voltunk az egyedüliek, akik kidobtuk zavaros nézetei miatt.

Z. P.: Ettől függetlenül Breivik elhíresült írásában azt állítja helyeslőleg, hogy végülis a Haladó Párt az egyedüli Norvégiában, amelyik legalább napirendre meri venni a bevándorlók ügyét, és a deportálások szükségességéről beszél.

H. G.: Igaz, hogy ezt írja, de egyúttal kifejezi elégedetlenségét is velünk szemben, mondván, hogy nem ízlése szerint valóak vagyunk, mert szerinte kesztyűs kézzel bánunk a külföldiekkel, a muszlimokkal. Ő olyan nézeteknek ad hangot, amihez nekünk sosem volt semmi közünk, és nem is lesz soha. Olyan dolgokat kér tőlünk számon, mint amilyeneket a dán, a svéd radikális jobboldal, vagy maguknál a Jobbik nevű párt képvisel.

Z. P.: Azt akarja mondani, hogy a Haladó Pártnak semmi köze sincs az európai radikális jobboldalhoz? Ez azért lenne furcsa, mert - különösen a komoly angol és az amerikai sajtó, amely azért nem szokott túl nagy zagyvaságokat állítani - mégis egy és ugyanazon csoporthoz tartozóaknak írja le mindannyiukat.

H. G.: Ezúttal azonban hülyeségeket írnak. Főleg a skandináv baloldali pártok propagandájának hatását érezni e cikkekből, elemzésekből. Le akarnak bennünket járatni, össze akarnak mosni bennünket olyan szélsőségesekkel, akikhez nemhogy semmi közünk, hanem harcolunk ideológiájuk ellen. Egyszerűen vérvádnak tartom, hogy bárki - külföldről - a mi propagandánkat felelősnek nevezze annak a tömeggyilkosnak a tettéért. Ha most beszélne nálunk egy kormánypárti, tehát szociáldemokrata vezetővel, az bizonyosan védelmébe venne bennünket, és cáfolná ő is, hogy bármi közünk van fasisztákhoz vagy bármely szélsőjobboldali erőhöz.

Z. P.: Minek tartják hát magukat? Kikkel érzik magukat egy ideológiai platformon?

H. G.: A közép-jobb színezetű a nemzeti liberálisokkal. Az amerikai republikánusokkal például. Norvégiában minden polgár tudván tudja, hogy Haladó Párt gazdasági nézeteit tekintve jobboldali erő. Alapvetően liberális, nemzeti liberális a pártunk. A szabad verseny állami korlátozása ellen vagyunk. Egyébként nálunk egyáltalán nincs is olyan politikai erő, amely propagandát folytatna a muszlimok ellen úgy, ahogyan ezt Svédországban, Finnországban, Dániában, Ausztriában tapasztalni, még ha kétségtelen, hogy a szabad piaci gazdálkodásba vetett hit nem választ is el minket egymástól. Viszont egy pici darabka azonosság sem fedezhető fel köztünk és Le Pen franciaországi mozgalma között, jóllehet a brit sajtóban párhuzamost húznak köztünk és köztük.

Z. P.: Mi a véleményük a közép-európai nacionalista jobboldalról? Tud e témában valamit is Magyarországról?

H. G.: Az itteni tévében és újságokban többször is írtak arról, hogy maguknál erősödik az államközpontú gondolkodás és az antiszemitizmus. A magyar szélsőjobboldal, a Jobbik cigány- és zsidóellenes. Ilyen dolgokhoz van aztán a legkevésbé közünk, a mi pártunk ráadásul erősen elkötelezett Izrael irányában. A muszlim terjeszkedés egyformán súlyos kihívás Európa és Izrael jövője szempontjából ugyanis.

Z. P.: Szóval mégsem véletlen, hogy Anders Breivik fantáziát látott a maguk pártjában, mert szót emelnek a muszlimok ellen.

H. G.: Pontosítok: csak a nyugati társadalmakat elutasító és mégis köztünk élni akaró muszlim szélsőség, a muszlim fanatizmus, fundamentalizmus a problémánk, a muszlimokkal és más harmadik világbeliekkel az égvilágon semmi bajunk. Ha lenne, akkor én nem lehetnék az ön interjúalanya, ugyanis anyai részről muszlim vagyok, az egész családom Indiából vándorolt ide.

Z. P.: Kettős identitása van?

H. G.: Itt születtem, Norvégia a hazám. Norvégnak vallom magam, külsőm miatt azonban nem is tagadhatnám, hogy Indiából származnak az őseim. Egész eddigi életemben nem volt ebből problémám, érdem alapon jutottam előre a pártomban, karrieremet se pro, se kontra nem befolyásolta a származásom. Norvégia ilyen ország, nyitott társadalom, és nyitottnak is akarjuk látni a jövőben. E nyitottságot és szabadságot azonban szerintünk igenis veszélyeztetik egyrészt a fanatikus, másrészt az illegálisan itt tartózkodó külföldiek. A norvég állam évente 15-20 ezer bevándorlónak ad letelepedési és munkavállalási engedélyt. De átlagban dupla ennyien jönnek be az országba és az első pillanattól kezdve hazudnak. Hazudják, hogy üldözik őket saját hazájukban, hazudnak azért, hogy - illegális ittlétük dacára is - felvehessék a nagyvonalú állami segélyeket. A norvég adófizetk pénzéből fizetünk bűnözőket tehát. Ez ellen vagyunk, de nagyon.

Z. P.: Mit kellene ön szerint ezekkel az emberekkel csinálni?

H. G.: Kiutasítani. El kell hagyniuk az országot, rögtön azután, hogy lelepleződtek. A szociáldemokrata kormánypárt azonban tétovázik, és emiatt érezhetően romlik a társadalmi légkör. Mi kimondjuk azt, amit az átlag ember itt Norégiában gondol.

Z. P.: Az önök külföldi kritikusai viszont éppen azt vetik a szemükre, hogy túldramatizálják, mindenesetre állandóan napirenden tartják ezt a témát, ha nem tennék, akkor nem kapnának szellemi munícióhoz a Breivikek és más őrült vagy normális szélsőjobboldaliak.

H. G.: Ezt teljesen másként látjuk. Azok a baloldaliak, akik ilyesmiket hangoztatnak, becsapják önmagukat és a nemzetet egyaránt. Az átlagember nem hülye ugyanis, akár beszélnek neki az illegális bevándorlók által elkövetett bűnökről, akár nem, pontosan tudják, hogy miről van szó. Azáltal fokozódik a feszültség, azáltal jönnek elő a szélsőjobboldaliak, minél kevésbé nevezik nevükön a külföldi bűnözőket, minél inkább azt a látszatot kelti a baloldali sajtó és a baloldali politika, hogy a muszlim szélsőségesek nem jelentenek veszélyt a társadalomra, nincs az illegálisan itt tartózkodó idegenek által elkövetett jellegzetes bűnözés. Mindenki tudja, hogy létezik ez a bűnözés. Az a határozott véleményünk, hogy a társadalomnak ki kell beszélnie ezt a problémakört, hogy ne történhessenek társadalmi drámák.

Z. P. : Mégis azt olvasom egy friss amerikai sajtóelemzésben, hogy az önöknél történt dráma inkább elijesztette és letompította propagandájukban a radikális jobboldaliakat, ha úgy tetszik, a jobboldali populistákat egész Európában. Ha ez így van, akkor ez ellentmond annak, amit az imént kifejtett.

H. G. : Még egyszer: nekünk semmi közünk az európai radikális jobboldalhoz, minden porcikánkban ellenük vagyunk. Norvégiában a következőt tapasztalom, és remélem, hogy ugyanez lesz tapasztalható egész Európában: a drámát követően minden parlamenti párt iránt megnőtt az érdeklődés, a mi pártunkhoz még soha nem csatlakoztak fiatalok olyan nagy számban néhány nap leforgása alatt, mint az elmúlt héten. Természetesen a legtöbbet tagság gyarapodásban a kormánypárt, a versenytársunk, a szociáldemokrata párt profitált, hiszen őket érte közvetlenül a terrorista csapás.

Z. P.: Csak azt ne mondja, hogy Breivik valójában a baloldal ügynöke volt!

H. G.: Természetesen ez még viccnek is rossz lenne. Nincs, természetesen semmiféle összeesküvés. Az a férfi egy magányos őrült, aki felmutatott némi zseniális vonásokat is ugyan, de kívánom, hogy inkább ne legyenek ilyen zsenik sehol sem. Minden esetre tette nyomán nőtt az emberek, főként az ifjúság politikai aktivitása és a szolidaritás, mindenekelőtt a parlamenti demokrácia iránt. Bármennyire borzasztóan hangzik is, de ez a tragédia hasznára vált a demokráciának. A demokráciának az fog még nagyobb hitelt adni, ha az általunk erőltetett kérdéseket, köztük az illegális bevándorlás ügyét, az eddigihez képest sokkal nyíltabban fogjuk kibeszélni parlamentben és a médiában egyaránt.

Kapcsolódó:

- Megszereztük a norvég tömeggyilkos HVIM-nek küldött levelét

- Breivik a cionizmust magasztalta - Izrael nagykövetsége előtt tüntetnek a HVIM-esek

- Nem szélsőjobboldali, hanem szabadkőműves, Izrael-barát volt az oslói merénylő

- Breivik a palesztinok elűzését szorgalmazta Ciszjordániából és a Gázai övezetből

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 86047&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Allah akbar!
  2011-07-29 20:53:25, péntek
 
  2011. július 24., vasárnap

Allah akbar!


Allah malmai lassan és nem egyenletesen őrölnek. A liberálisok memóriája viszont nyulfaroknál is kurtább. Ez teszi őket hajlamossá a csodálkozásra és a felháborodásra. Nem áll jól nekik. Senkitől se várjanak együttérzést, pláne részvétet. A zsidó pökhendiség viszont a plafonig korbácsolja az indulatokat. A részvét csupán azokat a keresztényeket illeti, akik rosszkor voltak rossz helyen.


Már biztos kitalálták, hogy az oslói sajnálatos eseményekre gondolok.

Jó régen, még 2006.02.03-napján, írtam egy blogot, ugyancsak "Allah akbar!" címen. Akkor arról volt szó, hogy a Dániában kiadott Jyllands Posten című lapban néhány "szellemes" karikatúra jelent meg Allahról, a mohamedánok istenéről.


A kázusról akkor France Soir, a címlapon persze, úgy vélekedett "jogunk van ahhoz, hogy az Istent kifigurázzuk!"


Ugyanazon a napon, amikor a blogom megjelent az Index büszkén közölte ... "A dán kormány nem kér elnézést a Mohamed prófétáról gúnyrajzot közlő liberális és független újság helyett - jelentette ki pénteken Anders Fogh Rasmussen miniszterelnök."


Ugyanilyen büszkén jelentette azt is, hogy a "Magyar" lapok is szolidárisak! Szolidaritásból tette közzé a muzulmán világban ellenérzést kiváltó Mohamed-karikatúrákat előző napi számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap - nyilatkozta a két orgánum főszerkesztője pénteken az MTI érdeklődésére. Megértik azokat, akik úgy gondolják, hogy ez az ábrázolás szerencsétlen, és sértő a számukra, de megengedhetetlennek tartják azokat a fenyegetőzéseket, amelyek az ügy kapcsán elhangzottak - közölte Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője. A Magyar Hírlap föszerkesztője Szombathy Pál pedig azt hangsúlyozta: a karikatúra lényege, hogy provokál. Mint mondta, ilyen rajzok ezerszámra jelentek meg eddig is a kontinens lapjaiban, "műbalhénak" tartja a rajzok körüli felzúdulást.


[Megnyugtató egy olyan országban élni, ahol ilyen barmok kezében van a sajtó...]Azóta tudjuk hogy 2006-ban egy kis norvég lap is leközölte a Mohamed prófétáról készült dán

karikatúrákat. Jellemző módon ez a zsidó hecclap a Christian Magazinet címet viseli.Tessenek benne gyönyörködni!


Ezért a kis szellemességért sokan megfenyegették Norvégiát az interneten. Plusz Szíriában felgyújtották a norvég nagykövetséget, Pakisztánban pedig megtámadták a norvég cégek irodáit. Gondolom, a norvégiai jakhecek egy csőppet sem ijedtek meg, hisz Damaszkusz és Iszlámábád oly messze vannak Oslotól. Pedig pont attól kellett volna megijedniük, hogy milyen messziről jön a az iszlám düh morajló visszhangja. Dehát ők csak a zsidó pénzügyi globalizmust ismerik, az iszlám terrorizmus globalizmusával pedig csak most kezdenek ismerkedni de nem értik. Nem is érthetik, hisz ők a gójokat állatoknak tekintik és el sem tudják képzelni, hogy az állatok között interkontinentális szolidaritás is létezhet. De mivel létezik, Dánia is számíthat rá, hogy előbb - utóbb odasóznak neki is. Legyen ez az ő bajuk. Ők is résztvesznek az Afganisztáni disznóságban, csakúgy mint Norvégia.


És mi, gyászmagyarok, vajon mire számíthatunk? Mi is ott idétlenkedünk Afganisztánban. Szolidárisak vagyunk Allah gyalázóival és kiadjuk Salman Rushdie Sátáni versek c. könyvét, akire az Iszlám kimondta a a halálos ítéletet, a fatwát. A könyv nem volt neki elég, még piszkoskodik is. A Sófár zsidó médiaportál (a Hírszerzőtől átvett) november 29-i tudósítása szerint "Két napja volt arra, hogy végighaknizza a magyar médiát, és ezt az időt jól ki is használta: tegnap óta nyilatkozik, dedikál, ott volt a tévékben, ott lesz a rádióban, a lapokban, most pedig itt van online, ha csak pár kérdés erejéig is az iszlámista veszélyről, a Nyugat puhaságáról, stb. Rushdiet lovaggá üti az angol királynő, ez alkalomból egy brit főiszlámista a következő találó mondattal foglalja össze, mit gyűlöl benne: Indiában született, Nagy-Britanni ában problémákat okozott, és most az Egyesült Államokban él".


És hogy nyaljuk Rushdie seggét mi magyarok?


"A Sátáni versek korunk megkerülhetetlen, nagyszabású mesterműve. Bármelyik oldalnál ha fölütjük, megbízhatóan találunk univerzumokat magukba ölelő mondatokat, melyeknél újra és újra el lehet időzni, ízlelgethetjük, mint az érett, finom bort. Irodalom a szó legnemesebb értelmében. A szólásszabadság jelképeként tartják számon, de ezzel nem érdemes foglalkozni, mert akik mondják, vallási és politikai körülményeket helyeznek előtérbe irodalmi szempontokkal szemben. A szerző üldöztetése is meglehetősen anakronisztikusnak tűnik, mert észrevehetően semmi köze nincs regényszövege megnyilvánulásához, mely szöveg

elbeszélő jévelegyetemben, írójától különálló entitás."


Miondják, ha a zsidó hülye, nagyon hülye. Csak egy ilyen hülye írhatja le, hogy a gyalázodó mű az írójától különálló entitás...



Az izraeliek a gázaiakat gyalázzák azzal, hogy élő pajzsul szolgálnak a Hamász terroristáinak. Ez nem igaz. Az viszont igaz hogy a héber provokátorok élő pajzsként használják a gójokat, mint most Oslóban történt. Mi a tennivaló? Kirekeszteni az ilyen elemeket? Nem jó, mert e szónak irtózatos kicsengése van. Inkább ki kell őket finoman filtrálni (szűrni), a legfinomabb szűrőkkel, mielőtt még nagyobb bajokat okoznának.



Rushdie kérkedik azzal, hogy nem fél és szellemeskedik hogy majdcsak visszavonják az ellene kiadott fatwát. Ugyan miért vonnák? Csak Izrael előjoga, hogy évekig hajszolja és meggyilkolja ellenségeit szerte az egész világon? Miért?


Van azonban ennek a dolognak egy jellegzetessége, amely mindennél lényegesebb. Gondoljunk csak vissza az 1995. április 19-én Oklahoma City-ben Timothy McVeigh és társa által végrehajtott robbantásra. Az elkövető töknormális fehér ember, Vietnámot megjárt veterán volt. Tettének motívumait kötetszámra elemzték. Egy dolog nem jött ki: Veigh fanatikus volt, de nem vallási (!) fanatikus. A legveszélyesebb (gój) állatfajta: aki valamilyen belső meggyőződés hatására, Allah paradicsomába jutás reménye nélkül, képes letépni a léthez való ragaszkodás szörnyű béklyóit és egy eszméinek megfelelő, méltónak vélt halált választani.


Mit is mondtak róluk? Egy - két fecske nem csinál nyarat. Tényleg úgy látszott. Sok idő telt el.az oklahomai robbantás óta és most itt az oslói incidens... Csakhogy most olyan hírek terjengenek, hogy a Utoya szigeti fehér tömeggyilkos, Anders Behring Breivik, cionista ügynök, korábbi szabadkőmüves volt. Hát, nem tudom... És kik robbantottak Oslóban? Ott is cionista ügynökök? Hát ez pikáns lenne... Az Oslóban felvert pornak és koromnak még ülepednie kell

a tisztánlátáshoz.


Egy azonban máris bizonyosra vehető: az esetleges cionista provokáció nem fedheti el azt a tényt, hogy a cionizmussal szemben lassan felsorakoznak az újkor "keresztesei". Ha Breivik is "keresztes" az nagy baj. Ha zsidó provokátornak bizonyul, még nagyobb baj. Ha netán arról van szó, hogy a "CI(A)ONIZMUS" Északafrika és a Közel Kelet után destabilizálni óhajtja Európát is, ennek következményei beláthatatlanok lesznek; egy következmény kivételelével és ez a kivétel az európai zsidóság sorsa egy olyan Európában, amelyben sokmilliós muzulmán özösségek élnek.


Ki kell térnem még az ügy egy magyarországi vonatkozására is. Az Orbán kormány épp most delegálja Jeszenszky Gézát Norvégiába nagykövetnek... Ez a Mekk Elek még oda sem ért, máris ökörködik. Ilyeneket mekeg. Akik Magyarországon élnek és netán gyűlölködnek, azoknak szembe kell nézniük önnmagukkal, ert ilyen embertelen cselekedeteket nem vállalhatnak. Továbbá reméli, Magyarországon remélhetőleg nem következik be hasonló merénylet és ennek érdekében talán a józan gondolkodás erősítésével lehet fellépni.


Mi sem egyszerübb ennél. Cak fel kell állítani a "józan gondolkodás minisztériumát", vagy legalább egy államtitkárságot és passz, védve vagyunk!


Azért erre a dologra később visszatérek még...


2011.07.24






Sz. Gy.

http://szeszkgyulablogja.blogspot.com/2011/07/allah-akbar.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a fasz az a dajcstomi?
  2011-07-29 20:45:48, péntek
 
  Ki a fasz az a dajcstomi?

Azt hittem az uborkaszezon unalmas lesz. Kormányunk nyaral, hűsölve pihen a törvénygyár, legfeljebb némelyik túlhevült narobot pattogása veri föl majd a csöndet - ezt gondoltam. Ehhez képest minden napra jut valami röhögni való. Pedig úgy néz ki az ország, mint ahonnan a felnőttek elmentek nyaralni, a három házőrző suhancot meg tokától bokáig nyári viseletben feldobták Csillebércre, mondván ügyeljenek a cserediákokra, és lehetőleg ne szarják össze az udvart.
Addig nincs is baj, amíg csöndben eljátszanak maguk között, nyomják a bulizónát, élvezik a nyarat, kipihenik a Nagyszabású Fülkeforradalom verítékes küzdelmét. A probléma akkor kezdődik, mikor felügyelet nélkül mennek a strandra, megsüti kis buksijukat a nap, és ráadásul a szomszéd törölközőről is beszólnak nekik. Mire a napszúrástól tántorogva túlesnének az ilyenkor szokásos mivanMIVANmivan???? -on, máris harsogja a hangosbemondó: az illemhely mellett flamand feliratú Viagrát találtak, tulajdonosa átveheti a budiipari szakszolgálat munkatársánál, és a Nemzet Trubadúrját sajtótájékoztató várja a öltözőknél. Ő pedig megy, mit megy, szalad, hisz hívja kötelesség, aminek eleget is tesz azon hirtelenjében.

Azért szeretem Szijjártó nyilatkozatait, mert átlényegül közben, és eggyé válik a mondandóval. Profi, na, nincs ezen mit szépíteni. Belekezd egy körmondatba teljes átéléssel, és mire körbeér vele a közhelygyűjteményen, tökéletesen ellentmond saját magának. A szocialista Józsa István - Matolcsy a felelős a benzinárért, nem csökkenti a jövedéki adót, monnyonle! - kifakadását így sikerült kommentálnia:

Ha van ember, akinek vajmi kevés köze van a benzinár alakulásához, az a nemzetgazdasági miniszter, különben is a rohattkomcsik kéccer is emelték a benzin jövedéki adóját, és aki ezen változtatni tud, az a nemzetgazdasági minisztérium, nyilván azzal a nemzetgazdasági miniszterrel az élén, akinek az egészhez vajmi kevés köze van.

Annyira elszontyizott, hogy egy Matolcsy ártatlan, tekintetes népbíróság! - is majdnem kiszaladt a száján, de gondolom a másik két jómadár integetett neki időben, hogy elég lesz, a hülyét már sikerült megcsinálni magadból a hagyományok szerint.

Alig heverednek vissza a napozóágyakra, éppen csak betölt a mobilnet a csajozós kormányzati táblagépen, máris retinájukat égeti a következő probléma: nabasszadmeg, há'nem a jenkik is beszóttak? Vádöfákk, Washington külsőre nem jár a Magyar Nemzet, és nem értesülnek róla, hogy az ilyenért kokit meg sallert oszt Kedves Vezetőnk? Nosza Kovács Zoltán kommunikációképtelen államtitkár rávetődik a pinamágnes iPadjára, megpróbálja munkára fogni, amivel nagyjából elmegy a fél délutánja. Dajcstomi nem vacakol ilyennel, egyrészt tabletből csak a kék bogyóformát ismeri, másrészt nem kormánytag, így ő nem kapott, harmadrészt meg tudja, okostelefonnal egy csiripet kidobni fényévekkel gyorsabb, mint táblagépen hivatalos kommünikét írni. Nem lacifacázott, megfogalmazta gyorsan és frappánsan:

Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?

Ritka pillanat, de kénytelen vagyok egyetérteni dajcstomival: való igaz, hogy napról napra a szart pofozzák. Örvendetes az éleslátás, szívből üdvözöljük a felismerést. Ezek után csak halkan jegyzem meg, hogy bár szerintem is elfogadott dolog időnként a trágárkodás blogolás, csiripelés és faszbúkozás közben, de hozzáteszem: nekünk. Akik csak saját magunkat képviseljük, és nem az országot Európa parlamentjében. Én személy szerint elnézem, ha Gyurcsányt lehordja a maga módján, de legalább a külföld diplomatáival szemben nem ártana némi önmérséklet. Tudjuk rég, hogy kemény vagy, akár a fagyott kutya lába, de ez nem virtus, hanem szimpla parasztság, kedves dajcstomi. Arról nem beszélve, hogy ha Thomas Melia viszonozza a szívességet, és rákeres a nevedre, akkor a találati lista első oldaláról számára is kiderül, mi foglalkoztat téged igazán: a csiripelés Gyurcsány gusztustalan rohadék módon, és odafigyelsz rá, hogy fogynak a bolti polcokról a pornólapok.

Időközben Kovács államtitkár is összehozta a hivatalos állásfoglalást, ami tartalmát tekintve legalább ennyire viccesre sikerült:

Rosszindulatú torzítás történt megint. Hiába fordítunk le ezeknek mindent többféle tartalommal, csak ragaszkodnak a saját, összevissza értelmezhető fordításukhoz, azt a kupoláját neki. Pedig itt kérem minden a lehető legnagyobb rendben van, az irományainkban szereplő szavak betűi használatosak a kontinens összes billentyűzetén, így a felvetett pontok joggal minősülnek áskálódásnak. De különben is, a magyar emberek arra adtak felhatalmazást a fülkeforradalomban, hogy Orbán Viktor többször mondja ki a forradalom szót egy év alatt, mint Kadhafi negyven alatt, kiépítse az autokráciát, médiatörvényt írjon a népnek, és alkotmányt önmagának. Mi a lófasz nem világos ezen még mindig?

Én már csak arra lennék kíváncsi, mikor veszitek észre, hogy a felhatalmazósdira hivatkozáson milyen régen lejárt a szavatossági címke. Volt felhatalmazása a kormánynak, egyszer régen. Az azóta elért "eredmények" alapján a teljes lakosság harminc százaléka gondolja, hogy támogat még titeket. Ez meg ugye az egyharmadot is alulról súrolja. Nekünk többieknek éppen az a bajunk - többek között - amit az amerikai külügy helyettes államtitkára is megfogalmazott. Ha ti érdemi válaszok és intézkedések helyett - pl Alkotmánybíróság jogköreinek maradéktalan visszaállítása, pont ahogy ígértétek - még mindig ott tartotok hogy a három bohóc valamelyikét kiállítjátok égetni magát előttünk és a világ előtt, akkor nyilván nem lesz más választásunk, mint újra forradalmat csinálni a szavazófülkékben. Ti meg tegyetek majd úgy közben, mintha nem szóltunk volna ezért időben.

A fenti példák alapján levonható a nyilvánvaló tanulság: Az ország nem maradhat gazda nélkül nyáron sem. Mindig, minden körülmények között legyen a közelben egy dada, vagy legalább egy Pótviktor, aki a csínycsontokat időben behozza az árnyékba, mert a napszúrásnak kurva nagy égés a vége. Szó szerinti és átvitt értelemben is.

http://varanus.blog.hu/2011/07/28/ki_a_fasz_az_a_dajcstomi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kitaszítottak bosszúja
  2011-07-29 20:40:14, péntek
 
  Szávay László: A kitaszítottak bosszúja
2011. július 29. 12:36:38

A HVG 2011. július 28-án megjelenő számában kétoldalas riportot közöl a nemzeti oldal egyik "kedvencével", Iványi Gábor metodista lelkésszel. A mikulásszerű liberális megmondóember saját bevallása szerint akkor haragította magára a legtöbb jobbikost, amikor a ,,romagyilkosságok két tatárszentgyörgyi áldozatának temetésekor nem az égiekhez fohászkodtam, hanem cigány testvéreink bocsánatát kértem, azokét, akiknek ötszáz éve tartozunk azzal, hogy befogadjuk őket."

A liberális értelmiség egyik kedvenc játéka, hogy nemszeretem arcú jobboldali közszereplők mondatait addig csűrik-csavarják, amíg a végeredmény valami zaftos kis zsidózás, vagy egyéb olyan szélsőséges álláspont nem lesz, ami ellen fel kell emelnie egy ,,demokratának" a szavát. Az aczélendrék, betlenjánosok, bolgárgyörgyök és iványigáborok finom lelkében egyszerre szólal meg az európai humánum bátor vészcsengője, amikor olyan borzalmatos szavak hangzanak el, mint például a cigánybűnözés. Levegőt sem kapnak ilyen elképesztő szélsőségesség láttán-hallatán. Szerencsére vagyunk mi, akik olyankor tollat ragadunk, és megpróbáljuk elmagyarázni nekik is, hogy a Föld nem lapos, és tisztességesen gondolkodni, beszélni, megvizsgálni és megérteni mások álláspontját nem is olyan rossz dolog.

Iványi Gábor régi-új gondolata nekem ugyanilyen pepitában. Az Iványi-féle liberálisok híreszteléseivel ellentétben, attól a ténytől, hogy valaki nemzeti érzelmű, Jobbik-szimpatizáns, és valamelyik történelmi felekezet tanítását iránymutatónak tartja az életében, még nem lesz automatikusan kirekesztő, gyűlöletkeltő, rasszista, sőt esetenként, ha már végleg elgurul a gyógyszer odaát, akkor már neonáci is. Ennek a gondolkodási sémának inkább az felel meg, amikor valakinek jó érvek híján valahogy mindenről az antiszemitizmus jut eszébe.

Szóval, nem értem Iványi gondolatát arról, hogy ötszáz év óta képtelenek vagyunk befogadni a cigányságot. Hát nem éppen itt élnek ötszáz éve? Ha nem fogadtuk volna be őket, elköltöztek volna, nem? A honi cigányság boldogult elődeit még nem Horváth Aladár mobilizálta Kanada felé, hanem ha nem érezték jól magukat, egyszerűen továbbálltak. Most magyar állampolgárok, velünk élnek, annyira rossz mégsem lehetett az az ötszáz év. Akkor most kit nem fogadtunk be? Csak nem arra gondolt Iványi Gábor, hogy ötszáz év után valami bennünk is elszakadt, és teljes joggal türelmünk végső határán követlejük, hogy végre ne csak az állampolgárság szempontjából illeszkedjen be a magyar cigányság, hanem a mindennapi kulturált együttélés íratlan szabályainak szintjén is?


Befogadásra várva...



Iványi gondolata azt sugallja, hogy a hazai cigánysággal szemben, amelyik túlnyomó többsége hatalmas szegénységben tengődik ma, nekünk valamilyen történelmi mulasztásunk van, mert mi, mi voltunk képtelenek arra, hogy ebből a szomorú helyzetből felemeljük őket. De hát a borzalmas történelmi időket éppúgy megélt magyar többségi társadalom feladata lett volna ez valójában? A török hódoltság után Magyarországra telepített német szegényparasztság néhány évtized elteltével, szívós, kitartó munkával a honi parasztság legmódosabb rétegévé gyarapodott. Aztán a világégés után a kommunizmus földönfutóvá tette őket, s nagy részüket el is üldözte. Mégsem protestált egy hazai német sem a rendszerváltás óta ezen égbekiáltó igazságtalansággal szemben, előjogokat követleve magának arra, hogy húszezer forintig büntetlenül lophasson. A német kisebbség és a magyar többség ma is mindenhol békésen él egymás mellett az országban.

Jelenleg is zajlik a romagyilkosságok nyomán indult eljárás. Szavakkal kifejezhetetlen, végtelenül szomorú néhány ember tette, hogy érthetetlen módon gyilkosságokban keressen megoldást. Iványi Gábor azonban nem gondolhatja komolyan, hogy ezek a gyilkosságok azért történtek, mert az elkövetők egyik napról a másikra észrevették, hogy nekik világosabb bőrük van, amazoknak meg sötétebb. Nosza, rakjunk puskákat a csomagtartóba, menjünk sötétebb bőrűeket gyilkolni (akiket egyébként a saját hibánkból vagyunk képtelenek befogadni) - gondolhatta magában egyikük az Iványi-féle gondolkodás alapján. A minden nap tapasztalt erőszak, a cigányok súlyos bűncselekményei okozták ezt a megmagyarázhatatlan tébolyt az elkövetők lelkében. A többségi társadalom azonban nem így reagált. Hanem tűrt a végsőkig, és amikor már nem bírta tovább, akkor nem gyilkolni indult, hanem életre hívta a Magyar Gárdát, hogy védje meg otthonát, vagyonát, életét, amire a magyar rendőrség egyszerűen már képtelen volt.

Egyébként hogy lehet az, hogy például Mága Zoltánt, vagy a Száztagú Cigányzenekart szinte mindenki szereti és tiszteli ebben az országban, de K. J. nyolcgyermekes, büntetett előéletű, dolgát az udvarra végző, hajnali négyig részegen üvöltöző ember mellé senki nem költözne szívesen, mitöbb, ha meglátja valahol, félni kezd tőle? Előbbieket befogadtuk, sőt, igen büszkék is vagyunk sikereik hallatán, de az utóbbiakkal egyszerűen nem tudunk mit kezdeni, tehetetlenek vagyunk.

Hét éves voltam, késő délután hazafelé tartottam és az utcán szembejött velem három cigánygyerek. Kettő közülük velem egyidős volt, a harmadik olyan tíz éves lehetett. Körbefogtak, megpofoztak, a legidősebb arcon köpött, és lecsatolták az órámat. Hétévesen még nem volt semmilyen világnézetem, de igen sokáig, ha megláttam egy cigányt, gyermeki ösztönösséggel félni kezdtem tőle. Iványi Gábor, ha olvassa ezeket a sorokat, valószínűleg felhorkan, hogy na tessék. Pedig végre megbirkózhatna a felfoghatatlannak tűnő ténnyel, hogy a magyar emberek óriási többsége még az ilyen események hallatán sem gyűlölködik, nem akar bántani senkit, főleg nem azért, mert pusztán a bőrszíne más. De egy idő után egyszerűen elege lesz.

,,...ötszáz éve tartozunk azzal, hogy befogadjuk őket."

Mi nem fogadtuk be őket? E torz gondolkodás által bátorított emberektől kell rettegnie, napi megaláztatásban, kiszolgáltatottságban élnie több ezer városi, és főleg vidéki magyarnak, sokaknak, akiknek élete munkáját teszik tönkre, rabolják, hordják el nap, mint nap, akiknek sokszor a puszta életét veszélyeztetik. Akikkel szemben elkövetik ezeket a súlyos bűncselekményeket, nem rasszisták, én sem voltam az hét évesen. S hála Istennek, soha nem is lettem azzá. Csak félnek, ahogy én féltem akkor.

Egyelőre itt élünk, sokakkal ellentétben dolgozunk is, hogy egyről a kettőre jussunk. Közben megedződtünk már, ha idegesíteni akarnak, és fasisztáznak, szélsőségeseznek, mert ragaszkodni merünk ahhoz, ami a miénk, mind szellemi, mind anyagi javak terén. Legutóbb például Gyöngyöspatán érzett rá ösztönösen egy falu többsége, hogy aki iványiul gondolkodik, azt előbb-utóbb kirabolja vagy agyonveri valaki, akinek ötszáz éve az egyetlen vágya, hogy befogadják.

Szávay László

Forrás: barikad.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 86051&offsetlo=0
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Magánéletünkbe is beleszólhatn
  2011-07-29 20:21:21, péntek
 
  Magánéletünkbe is beleszólhatna a munkáltató

2011. július 28., csütörtök, 11:02 • Utolsó frissítés: 2011. július 28., csütörtök, 11:25
Szerző: Kósa András


Akár egy vasárnapi fröccsözés vagy a ,,nem megfelelő" ruházat is ok lehet a kirúgásra az új Munka Törvénykönyve szerint, ha a munkaadó úgy gondolja, hogy ezzel az érdekeit sértettük - olvasta ki a gumiparagrafusoktól hemzsegő tervezetből az MSZOSZ elnöke és egy munkajogász.

Szabadidőnkben sem lesz mindegy, milyen magatartást tanúsítunk, viselkedésünkkel, öltözködésünkkel ,,sértjük"-e munkaadónk érdekeit, netán egy árnyas teraszon, baráti társaságban fogalmazunk meg kritikát főnökünkről - az új Munka Törvénykönyve (mt) tervezete szerint ezek ugyanis akár rendkívüli (illetve az új terminológia szerint: azonnali hatályú) felmondást is eredményezhetnek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által közreadott tervezet nyolcadik paragrafusában ugyanis jelentősen kiterjesztették a ,,munkáltató jogos gazdasági érdekeinek megsértése" eseteit. A hatályos törvényszöveg eddig erről egy mondattal szólt: ,,A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt - kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné".

Az NGM ehhez még két bekezdést fűzött. Ezek szerint ,,a munkavállaló a munkaviszonyon kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére, jogos gazdasági érdekének, illetve a munkaviszony céljának veszélyeztetésére". Illetve: ,,a munkavállaló véleménynyilvánítási szabadsága a munkaviszonyra való tekintettel nem korlátozható, ha a vélemény a munkaviszonnyal nem függ össze".
Fotó: Végel Dániel

A hvg.hu által megkérdezett munkajogász szerint az, hogy a tervezet a magánéletre is kiterjesztené a törvény hatályát, aggályos, főleg azért, mert olyan gumiparagrafusokról van szó, amiket nehezen lehet értelmezni. ,,Ha életbe lépne ez a szabályozás, akár akkor is szabályt sérthetnék, ha egy komoly vállalat vezetőjeként nyilvánosan spiccesre innám magam egy vasárnap délután, vagy éppen - a munkáltatónak a munkavállaló megjelenésével kapcsolatos elvárásával szemben - rövidnadrágban, strandpapucsban sétálgatnék a Margitszigeten" - mondta Hadnagy József, aki szerint ha ebben a formában lép életbe a szabályozás, évek alatt megszülető bírósági ítéletek sorára lesz majd szükség, hogy kikristályosodjon, mit lehet ezeken a szabályokon érteni.

Ugyanettől tart Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke is. ,,Érezzük a szándékot a jogalkotó részéről, hogy egyértelműbb szabályokat teremtsen, de sajnos pont az ellenkezőjét sikerült elérni: ha ebben a formában lépne hatályba a szabályozás, az rengeteg jogvitához vezetne" - mondta a hvg.hu-nak Pataky Péter. Az MSZOSZ elnöke nem érti például, mit jelent a ,,munkaviszonyon kívül" kifejezés: ,,ha megszűnt a munkaviszonyom, akkor sem kritizálhatom az előző főnökömet? Ebben az esetben hogy rúghatnak ki? Ha viszont munkaviszonyban állok, akkor ez nem vonatkozik rám? Értem én, hogy a munkaidőn kívüli időszakra akartak itt gondolni (ez kiderül az indoklásból), de a szöveg nem erről szól". A tervezet 179. paragrafusa szerint pedig akár kártérítésre is kötelezhető a munkavállaló a szabadidejében ,,elkövetett" tetteiért, ,,ha nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható".

,,Ezek a paragrafusok jól illusztrálják a kormányzati szándékot, hogy alapvetően a munkaadók érdekei szerint szabályozzák újra a munka világát, a munkavállalók kárára. Ez a szemlélet számunkra még akkor is elfogadhatatlan, ha néhány pozitív elem is van az új mt-ben, például az, hogy végre kimondták: a munkavállalók személyhez fűződő jogait tiszteletben kell tartani" - mondta a hvg.hu-nak Pataky Péter.

A szakszervezetek jelenleg is folyamatosan egyeztetnek arról, milyen választ adjanak az NGM tervezetére.


http://hvg.hu/itthon/20110728_munka_torvenykonyve_szakszervezet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legyek ősszel a legszemtelen
  2011-07-29 20:20:22, péntek
 
  A legyek ősszel a legszemtelenebbek, legkínzóbbak, amikor pusztulásukat érzik. Ugyanez áll a bukó rendszerre."

Szálasi Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nagy Testvér a kis telefont
  2011-07-29 20:18:11, péntek
 
  A Nagy Testvér a kis telefont figyeli?

2011. 07. 28. csütörtök. - 17:43
A mobiltelefonok világában már senki sem bújhat el. Hátborzongató érzés, hogy bármikor, bárhol járunk, egy nyomkövető talán minden lépésünket figyeli. A legtöbb ember számára eddig ismeretlen TruePosition nevű pennsylvaniai cég egy olyan helymeghatározó rendszert üzemeltet, amely mobiltelefonról érkező segélyhívások esetén segítséget nyújt a lokalizálásban, hogy a mentők, a tűzoltók vagy a rendőrök hamarabb a helyszínre érkezhessenek. A technológiát azonban a bajbajutottak megsegítésén túl sok másra, megfigyelésre és létesítmények védelmére is fel lehet használni, és ez iránt - a vállalat bevallása szerint - egyre több ország kormánya érdeklődik.

Eddig a cég amerikai mobiltelefon-szolgáltatókkal működött együtt, amelyektől a kormány elvárja, hogy helymeghatározással segítsék a rendőrök, tűzoltók vagy mentősök munkáját. A TruePosition azonban az elmúlt néhány évben kifejlesztette azt a technológiát, amely épületek, tömegközlekedési központok vagy más létesítmények védelmében játszik kulcsszerepet. A LOCINT névre keresztelt technológia egy virtuális, elektromos kerítéssel veszi körül a védett területet, amely azonnal jelez, ha jogosulatlan behatolót érzékel. A technológia neve a geofencing vagyis földrajzi határmegfigyelés. A kulcsfontosságú létesítmények biztosítására a kormányoknak és vállalatoknak több összetevőből álló védelemre van szükségük, amely ötvözi a jelenlegi, és még fejlesztés alatt álló technológiát - hirdeti a cég.

A LOCINT rendszer így az esetleges támadások megelőzése terén is fontos lépést tett. A vállalat nemcsak figyelemmel követi és rögzíti a mobiltelefonok jeleit, hanem el is raktározza és elemzi az adatokat, hogy megakadályozható legyen egy esetleges merénylet. Ha pedig mégis bekövetkezne egy tragédia, a hatóságok pontos képet kaphatnak a támadók mozgásáról, és arról is, hogy korábban kikkel álltak kapcsolatban. A TruePosition terméke egyben segítheti az alkalmazottak védelmét is. A rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy a biztonsági személyzet a mobiltelefonos technológia igénybevételével minden pillanatban nyomon követhesse a dolgozókat - áll a hirdetésben.

A Wired nevű internetes magazin nemrégiben megjelent cikke szerint a technológiát arra is lehet használni, hogy azonnal értesítse a hatóságokat, ha terrorizmussal gyanúsított személy, vagy bűnöző lép be például egy reptéri terminálba. A rendszer nemcsak nyomkövetésre, de lehallgatásra is alkalmazható - áll a cikkben. A vállalat marketingigazgatója az internetes magazinnak elmondta, hogy a három éve piacra dobott termék iránt a világ minden tájáról érdeklődnek a kormányok. Brian Varano hozzátette: a vállalat csupán értékesíti a rendszert a kormányoknak, de azután már az országok törvényein múlik, hogyan használják fel a helymeghatározó technológiát. A marketingigazgató szerint a legtöbb nyugati ország jogszabályai limitálják a nyomkövetők használatát, de a világ más részein, ha semmi sem szabályozza a lakosság megfigyelését, a technológia tömegek nyomon követésére is alkalmas. Varano nem árulta el, hogy mely országok használják a LOCINT rendszert, de annyit megemlített, hogy európai, közel-keleti és dél-amerikai államok is vannak a megrendelők listáján.

Tóth Krisztián, a Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület főtitkára a Napközben című műsorban elmondta, a technológia annyira azért nem új, az Egyesült Államokban a szülő például már megrendelheti azt a szolgáltatást, amivel nyomon követheti gyermeke mozgását. De akár felhasználható lehet a gyanakvó házastársak számára is a ,,gyanúsított" megfigyelésére, igaz, ez a szolgáltatás legálisan egyelőre nagyon drága, és az ár hallatán a megbízók általában vissza is rettenek tőle - mondta már Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. A házastárs telefonjára ugyanakkor észrevétlenül telepíthető már olyan kémprogram, amellyel a másik fél folyamatosan látható, ha működik a GPS, az adatforgalom a készüléken, mert a mobilhasználók jelentős része egyáltalán nem tudja, milyen programok futnak a telefonján - tette hozzá a szakértő.

(mr1)
.

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/nagy-testver-kis-telefont-figyeli
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NORVÉG MESE FOLYTATÓDIk
  2011-07-29 20:10:47, péntek
 
  JÚLIUS 28 - A NORVÉG MESE FOLYTATÓDIK
A CIONISTA MÉSZÁROS
Megjegyzésünk kékkel közbeszúrva!

"Most befejeztem". A Verdens Gang című norvég lap (Az MTI elhallgatja, hogy egy szennylapról van szó! Amit nálunk bulvárlapnak emlegetnek.) csütörtöki száma szerint ezek voltak Anders Behring Breivik első szavai az Oslóhoz közeli Utoya szigetén rendezett múlt pénteki vérfürdő után, amikor a rendőrök őrizetbe vették. A 32 éves gyanúsított ezután egyfolytában beszélt - folytatta az újság, de a cikkből nem derül ki, miket mondott pontosan. (Hát persze, mert a rendőrség a lényeges információkat elhallgatja!) A rendőrség - amely csütörtökön nem óhajtotta megerősíteni a lap információit - előző nap beszámolt az őrizetbe vételről, megjegyezve, hogy Breivik nem tanúsított ellenállást. (Ez egy röhejes mondat, hiszen féltette a bőrét ez a cionista patkány a kommandósokkal szemben.) Az NTB norvég hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozó csütörtöki jelentése szerint másodpercekkel az őrizetbe vétel előtt a közelben tartózkodó elitegység tagjai már célba vették a férfit, hogy ártalmatlanná tegyék vagy megöljék. Amint azonban az egyik rendőr meggyőződött arról, hogy Breiviknél nincs fegyver, és nincs rajta robbanószerkezet, a tűzparancsot az utolsó pillanatokban visszavonták. (Igen gyanús ez a szöveg is. Talán még lövöldözött a fiatalokra és megvárták még abbahagyja?) Az elitkommandó vezetőjének, Haavard Gaasbakknak az elmondása szerint nem sokkal azután, hogy a szigetre értek, és közeledtek a lövöldözés helyszíne felé, odakiáltottak, hogy "Rendőrség! Fegyverrel vagyunk!". Ezután egy fás helyről előjött Breivik feltartott kézzel, fegyvere 15 méterrel mögötte letéve. A rendőrség szerint ekkor 18 óra 27 volt, egy órával és egy perccel azután, hogy a helyi rendőrség az első riasztást kapta, s körülbelül nyolcvan perccel azután, hogy a norvég média szerint a mészárlás elkezdődött. (MTI)
Arról viszont hallgatnak ebben a hírben, amit nálunk bemondtak, hogy nem is volt a rendőrségnek ilyen készenléti alakulta és először autóval mentek oda, aztán csónakkal, ami "elsűllyedt" és találtak egy másik csónakot, majd a végén egy helikopteres kommandó szállt ki - állítólag. De azt is mondták, hogy mire a rendőrkommandó odaért, előtte már a levegőben ott köröztek a külföldi tévék helikopterei. Az egész ügy legalább annyira büdös, mint a 2001-es WTC tornyok fölrobbantása körüli hazugságok. Kép: a zsidók hercegét szállítják

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/07/julius-28-norveg-mese -folytatodik.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavalyra hozzák előre augusztu
  2011-07-29 18:30:35, péntek
 
  Tavalyra hozzák előre augusztus 20-át

2011. július 28., csütörtök

A kormány úgy döntött: idén spórol a tűzijátékokon, és előbbre hozza az ünnepséget 2010. augusztus 20-ára.

Visszamenőleg kell elképzelnünk a tűzijátékot, vagy pedig felvételről megnéznünk a tavalyit, mert a kormány tegnap bejelentette: ahhoz, hogy elkerüljük az államcsődöt, a tavalyi évre hozzák előre az augusztus 20-ai ünnepségeket.

Ezzel nemcsak a pirotechnika költségeit spórolják meg, de a biztonsági és egyéb kiszolgáló személyzet díjait is, valamint nem kell tartaniuk az időjárástól sem, hiszen a tavalyi idővel semmi gond nem volt. Ha az intézkedés sikeres lesz, akkor a kormány a Valentin-napot összevonja március 15-ével, és 1848-ra viszi előre, a 2012-es esztendőt pedig a honfoglalás évére, 896-ra viszik előre, mert abban az évben minden olyan flottul alakult.

http://hircsarda.blog.hu/2011/07/28/tavalyra_hozzak_elore_augusztus_20_at
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 4365
  • e Év: 157861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.