Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
“Istenem,csak Rád várok
  2011-08-26 09:29:07, péntek
 
  Amikor minden szétesik, maradj egyedül és várj Istenre
,,Üljön hát magányosan és maradjon néma... Hajtsa porba fejét, talán van reménysége." (JSir 3:28-29 UB)

Istenre várni egy szellemi állapot. Ez az egyetlen ellenszer az aggódásra és a feszültségre. Ez egy szellemi fegyelmezés, amit meg kell tanulj vagy teljes életedben stressz alatt leszel.

Istenre várni annyit jelent, hogy leülsz és elhallgatsz. Keress egy helyet, ahol nyugodtan csendben ülhetsz! Ne olvass semmit! Ne imádkozz! Csak vegyél pár mély levegőt, ahogy Isten előtt ülsz és mondd Neki, hogy " Istenem, csak Rád várok " ! Elképesztő, hogy ez mennyire lecsendesíti a szívedet és az elmédet. ,,De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, ... futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el" (Ézs 40:31 UB).

Isten szeretne szólni hozzád. Ha nem hallod Őt, az azért van, mert nem hagysz időt rá, hogy meghallgasd. Túl elfoglalt vagy, mert hallgatod vagy játszol az iPododdal, TV-t nézel, videó játékkal játszol vagy a mobilodon beszélgetsz valakivel. Talán agyonhajszolod magad.

Ha szeretnéd meghallani Istent, akkor csendben kell leüljél. Kapcsolj ki minden elektronikus kütyüt és tedd szabaddá magad minden zavaró dologtól! Keress egy kényelmes helyet és ülj le! Mondd el Istennek, hogy várod Őt, hogy beszéljen, és hallgatózz! Maradj csendben!

Ezt mondta Jézus a tanítványainak, hogy cselekedjék: ,,Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked. Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg." (Mt 6:6-7 UB). Ez az ereje a csendességnek.

Kihívás elé állítalak: Szeretném, ha a következő hét nap minden napján 10 percet csendben eltöltenél Isten előtt. Mondd el Neki, hogy azért vagy ott, hogy várj Rá, és ezután csak ülj nyugodtan. Egy kicsit olvashatsz és imádkozhatsz is Istenhez, de az időd nagy részét töltsd csendben Isten előtt! Meg fogsz lepődni azon az új erőn, amire rátaláltál.

,,Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz. Jó csendben várni az ÚR szabadítására." (JSir 3:25-26 UB). Várj türelemmel, és várd, hogy Isten megszabadítson. Ha a világod darabokra hullik, akkor szeretnéd azonnal összerakni, de nem fog sikerülni. Nem hirtelen esett szét, így idő kell ahhoz, hogy a darabok újra összeálljanak. De várj türelemmel, mert Isten időzítése tökéletes!

(Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Majdnem száz
  2011-08-25 17:18:32, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Szeret az ÚR, azért nincs még
  2011-08-25 10:32:03, csütörtök
 
  Amikor a dolgok széthullanak körülötted, összpontosíts Isten szeretetére

"Gondolj nyomorúságomra és hontalanságomra, az ürömre és a méregre! Mindig erre gondol, és elcsügged a lelkem. De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom. Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz. Jó csendben várni az ÚR szabadítására." (Jsir 3,19-26)



Amikor széthullik minden körülöttünk, könnyen a fájdalomra, a problémákra, a nyomásra és a nehézségekre fókuszálunk. Ez a természetes reakció. A bibliai reakció viszont az, hogy összpontosítsunk Isten szeretetére.

Akkor is, ha nagyon dühös vagy Istenre, emlékeztetned kell magad, hogy mennyire szeret téged. Összpontosíts a feltétel nélküli szeretetére. Ne felejtsd el, nem tudod megakadályozni Istent, hogy szeressen téged. Panaszkodhatsz, üvöltözhetsz és kiabálhatsz vele, Ő mindig szeretni fog.

Ezt a biblikus hozzáállását láthatjuk Jeremiás életében, a Siralmak 3,19-26-ban. Jeremiás azzal kezdte, hogy fájdalmára fókuszált:"Gondolj nyomorúságomra és hontalanságomra, az ürömre és a méregre! Mindig erre gondol, és elcsügged a lelkem." Jeremiást felemésztette a körülötte levő pusztítás, felemésztette a gondolatait, és még keserűbbé, depressziósabbá tette.

Ha meg akarod változtatni az életedet, meg kell változtatnod a gondolataidat. Ezt tette Jeremiás is. Láthatjuk a gondolkodásában történt változást a következő igeszakaszban: "De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom."

Addig nem tudod, hogy minden, amire szükséged van, az Isten, ameddig Isten nem lesz minden, amid van. Azonban Ő minden, amire szükséged van, mert Isten fog gondoskodni rólad.

Buta hibákat ejtünk mindig, amikor kételkedni kezdünk Isten szeretetében. Elkezdünk így gondolkodni: "Én jobban tudom, mint Isten, inkább a magam útját választom, mint Istenét." Vagy azt gondoljuk, Isten a nagy ünneprontó, aki keresi, hogyan tehetné szerencsétlenné az életünket.

Változtatnunk kell a gondolkodásunkon. Emlékeznünk kell a következőre: "Mert nem vet el örökre az Úr. Még ha megszomorít is, irgalmaz, mert nagyon szeret. Mert nem szíve szerint alázza és szomorítja meg az embereket." ( Jsir 3,31-33)

Isten szeret téged. Ő nem egy szigorú szülő, akinek nem lehet a kedvében járni. Ő nem egy gyengeségekkel és hibákkal teli tökéletlen szülő, aki néha összekúszál mindent. Ő Isten - az örökkévaló, mindentudó, tévedhetetlen Isten, aki megalkotott téged azért, hogy szeressen, és soha nem fog lemondani rólad.

Tehát, amikor úgy érzed, hogy mindent elvesztettél, ne erre összpontosíts, hanem arra, ami megmaradt: Istenre és az Ő irántad való szeretetére.



(Daily Hope, Rick Warren * Napi remény
Link



Debreceni Nagytemplom szószéke és régi orgonája.
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten egyetért vele
  2011-08-24 09:01:45, szerda
 
  Amikor minden darabokra hullik szét - mondd el Istennek, hogyan érzel

,,Én vagyok az a férfi, aki nyomorúságot látott az Úr haragjának botja miatt. Sötétben űzött, hajtott, ahol nincs világosság. Bizony, ellenem fordítja kezét folytonosan, egész nap. Elsorvasztotta húsom és bőröm, összetörte csontjaimat. Körülbástyázott engem méreggel és fáradsággal. Vaksötétbe helyezett engem, mint a régen meghaltakat. Falat emelt körém, nem juthatok ki, súlyos bilincsbe vert. Ha segítségért kiáltok is, elzárkózik imádságom elől. Faragott kőből emelt falat utaimra, ösvényeimet járhatatlanná tette." JerSir 3,1-9

Jeremiás nem finomkodik a szavakkal. Egészen pontosan elmondja Istennek amit éppen érez; és tudod mi van? Isten egyetért vele. Azt szeretné, hogyha minden csalódottságodat neki mondanád el és nem a feleségedre, a gyerekeidre, a főnöködre vagy egy online blogra vetítenéd ki. Bízd teljesen Istenre, mert ő képes kezelni a helyzetet.

Isten tudja kezelni a haragodat, a panaszaidat és a csalódottságodat. Azt akarja, hogy mindezt neki mondd el, hiszen szükséged van rá, hogy kiadd magadból. Ez egy nagyon mély élmény. Ha nem teszed, akkor a következő történhet: ahogyan mondani szoktam, ,,Amikor folyamatosan elfojtom magamban az érzelmeimet és a haragomat, azt a gyomrom megjegyzi. Amikor a félelmemet és a dühömet nyelem le, azt pedig a hátam jegyzi meg." Ha nem beszéled ki magadból a dolgaidat, akkor a tested látja majd kárát annak.

Egyszóval tehát ki kell adnod magadból, és Isten elfogadja, amit adsz. Csak rajta, nyugodtan legyen dühkitörésed vele. Isten a te mennyei Atyád és még így is szeret téged, ahogyan a szülő szereti a gyermekét, akkor is, amikor az esetleg ,,földhöz veri magát".

Nem tudhatod, hogy Isten miért enged megtörténni bizonyos dolgokat az életedben, ő nem tartozik neked magyarázattal erre nézve, mert ő Isten, te pedig nem vagy az. De majd egy napon - és talán még azelőtt, hogy a mennybe kerülnél- képes leszel majd hátranézni és meglátni az ő tervét. De addig is, amíg ez a nap eljön, bízd az aggodalmaidat Istenre.

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link


Nagyerdő - Békás tó * Avagy " Délibáb "



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
kca_keresztyén_cigánymisszió
  2011-08-23 15:41:50, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Pintér Béla és a Csemeték: Soha se nézd

" Csendes a város, estére jár, rövid séta a vacsora után
Az utcákon egy kisgyerek pénzt meg élelmet kéreget
Sötét a bőre nincs rajta cipő, a kislányom megkérdi:
"Apa, mond ki ő? Miért rongyos a ruhája és hol van a mamája?"
Látom a szemén, érzi a megvetést, ahogy az emberek ellökik kezét
Ki ez a gyerek? Rontja a képet, nem látszanak tőle a kirakati fények
Hátrányos helyzetből jött a kis szegény, az ilyenek számára úgysincs már remény
Rosszkor született, rossz időben, rossz helyen, egy rossz milliőben

Sohase nézd a bőre színét
Sohase vádold a bűneiért
Mutasd meg neki Isten szeretetét
Ő is ugyanúgy éhes, és ugyanúgy fél
Ugyanúgy fázik, ha eljön a tél
Nem jobb, és nem is rosszabb, mint te és én

Kimutatták a szociológusok, hogy hova kerülnek az utcai koldusok
Túl nagy életcéljuk nincsen, kattan a bilincs és ülnek a sitten
Lehúznak néhány évet, aztán újra indul a nagybetűs élet
Ők már nem várnak és nem remélnek, nem nevetnek és nem beszélnek
Tudod-e hogy mi az igazi Istentisztelet?
Meglátogatni az árvát és az özvegyet
Elmenni a szegényhez, a nincstelenhez és megosztani vele a kincseket
Hallja meg hogy milyen az élet szava
Nem baj ha érződik a bőrén a szemét szaga
Lehet hogy vedeli a piát, de szeretetért kiált
Isten odaadta érte egyszülött fiát

Sohase nézd a bőre színét
Sohase vádold a bűneiért
Mutasd meg neki Isten szeretetét
Ő is ugyanúgy éhes, és ugyanúgy fél
Ugyanúgy fázik, ha eljön a tél
Nem jobb, és nem is rosszabb, mint te és én. "



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Így szeresd gyermekedet !
  2011-08-23 11:24:43, kedd
 
  Gyökössy Endre: Így szeresd gyermekedet!


- Ha gyermekedért imádkozol, ne felejtkezz el azért könyörögni, hogy hited soha meg ne rendüljön a gyermek Atyjában, akié gyermeked, a teremtés és a megváltás jogán, akinek célja van vele - s veled. S hogy megértsd azt a célt, amit Ő tűz ki gyermeked elé - és nem te.


-Hogy hosszútűrő türelmed soha el ne fogyjon gyermekeddel szemben. Hiszen Ő is eltűr téged. Hogy tudj újra kezdeni, el nem fogyó szeretettel szeretve!


- Hogy tudj várni! Várni, és újra várni: a megfelelő pillanatra a nevelésben. Olyan türelemmel, ahogy az Atya várakozott a tékozló fiúra.


- Hogy mindig megtaláld az Ő segítségével a megfelelő szót és cselekvést minden alkalommal, s éppen akkor, amikor kell! Hogy ne mondj, cselekedj se többet, se kevesebbet, mint kell. Nem később és nem előbb, mint amikor kell.


- Hogy soha ne ingadozz az Igében, ha szól gyermeked felől!


- Hogy mindig megtaláld a megfelelő büntetést s elkerülhessed azt, ami nemcsak többet árt, mint használ, de amit Ő sem cselekednék!


- Hogy tudj megbocsátani kevés szóval, vagy szó nélkül - bocsánatért esdve és bocsánatot nyerve.


- Hogy adjon Isten elég időt gyermekedhez, s te ezt az időt ne használd másra. Hogy megismerd őt legalább úgy, mint földedet, állataidat, szerszámodat.


- Hogy a gyermek hibáit elsősorban magadban keresd, mert majd' mindig bűntársak vagyunk, hiszen tőlünk örököl, lát, hall, és les el mindent.


- Hogy nevelés közben - te is nevelődjél. Ha kell, gyermeked által. Mert mindig az a nevelő gyermek és szülő közül, aki közelebb van Krisztushoz. S nemegyszer a gyermek áll, ér közelebb Őhozzá.


- Hogy megismervén a gyermeket, örömmondó, evangéliumhirdető szülője legyél. Mert az evangélium örömhír. Csak így emelheted át testi-lelki nehézségein. Csak így gondol majd rád szeretettel, akkor is, ha már nem leszel e testben.


- Hogy a hosszútűrő türelem és szeretet mellé adjon megértő tapintatot, hogy megérezzed: fájdalomszerzésre nem szabad fájdalomszerzéssel, dacra dühvel, neveletlenségre gorombasággal, szívtelenségre hidegséggel válaszolnod. Mert a hasonló csak fokozza a hasonlót, míg a szeretet felold. Az öröm: gyógyít. A jóság: fölemel. Mert Jézus is így cselekednék!


- Hogy mindig le tudd győzni magad, amikor úr akarsz lenni az Úr helyett. Hogy bálvány ne légy otthonodban. Hogy soha el ne felejtsd: Néki növekednie kell, neked pedig alábbszállanod.


- Hogy vegye el a kaszárnyahangot és beszédet, hogy megtanulhass Jézustól röviden, világosan, melegen, szívvel beszélni gyermekeiddel.


- Hogy gyakran legyen erőd az 1. Korintusi levél 13. fejezetében leírt szeretet himnuszának mérlegére tenni szülői szeretetedet, mert ez az Ige. Jézus azonnal megmondja az így kérdezőnek: hol a baj. De azt is - újra és újra -, hogy a mi nevelésünk elsősorban: szolgálat. Mégpedig mentőszolgálat. Odamentés az Orvoshoz, Jézushoz, aki meg is tudja menteni gyermekünket.

Erre, és az örök életre,velünk együtt.



 
 
1 komment , kategória:  Dr. Gyökössy Endre  
" hogy kezeljük érzelmeinket "
  2011-08-23 09:36:01, kedd
 
  Mit tegyél, ha darabokra hullik körülötted a világ

"Mert nem vet el örökre az Úr. Még ha megszomorít is, irgalmaz, mert nagyon szeret." (Jer. sir. 3:31-32)


Mit teszel, ha a világ darabokra hullik körülötted?

Lehet, érkezett egy rettegett telefonhívás, ahol ezt hallottad: "Sajnálom, megkaptuk a teszteredményeket, és azt mutatják, hogy ez rák."
Lehet, hogy elhagyott a kedvesed, vagy épp meghalt egy szeretted. Lehet, hogy elveszítetted a munkahelyedet, vagy a tőzsdeindex süllyedése bizonytalan pénzügyi helyzetet eredményezett számodra.
Minden olyan simán ment az életedben, és a következő percben mintha egy vihar csapna le az életedre, és minden terved összedől. Mit teszel?

Egész könyvek foglalkoznak a Bibliában ezzel a kérdéssel. Egyiket, a Jeremiás siralmait, Jeremiás próféta írta miután látta Jeruzsálem pusztulását, és azt, ahogy Izráel népét elviszik fogságba a babilóniaiak.

A Siralmakban Jeremiás kegyetlenül őszinte miközben Istennek panaszkodik. Gyakorlatilag ezt mondja:" Nem tetszik semmi, ami az életemben történik. Nem tetszik, ami a gazdasággal történik. Nem tetszik ami a nemzetbiztonsággal történik. Nem tetszik, hogy éhező és munkanélküli embereket látok. Nem szeretem látni az erkölcstelenséget, igazságtalanságot és bűnözést. És igazán nem nem tetszik, hogy a népünket rabszolgaságba viszik."

De ennek a panaszokkal teli könyvnek a közepén, Isten - felhasználva az ihletett Szentírást, amely "hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" (2Tim.3:16) - megmutatja, hogy kezeljük érzelmeinket miközben darabokra hullik körülöttünk a világ.

Ezen a héten szeretnék áttekinteni 6 konkrét dolgot, amiről Isten mondja, hogy tegyük, ha az életünk romokban hever.
Lehetséges, hogy most nincs szükséged erre. Lehet, hogy számodra most minden csupa napsütés. Ebben az esetben dicsőség az Úrnak! De remélem, megszívleled ezeket a kis áhítatokat, mert garantálom, hogy egy napon szükséged lesz rá. Elkerülhetetlenül lesznek az életedben (talán többször is) olyan időszakok, amikor rosszra fordulnak a dolgok, és tudnod kell, hogy mit tegyél, ha eljönnek a kemény idők.

Íme a házi feladat mára:
Szánj időt arra, hogy elolvasd a Jeremiás siralmai 3. Link

Szánj oda 10 percet a mai napodból, olvasd lassan, emlékezz közben arra, mit élt át Jeremiás, miközben ezeket a szavakat írta. Kérd Istent, hogy szóljon hozzád, és készítse a szívedet arra, amit ezen a héten tanítani szeretne számodra.



Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ébredj Magyarország
  2011-08-22 07:47:22, hétfő
 
  Ébredj fel, alvó Magyarország!
Az éjszakának vége már.
Halld meg: az Úr szól hozzád,
nyisd meg a szíved, hallgasd szavát!

Nem oly rövid az Úr keze,
hogy ne szabadíthatna meg téged.
Nem oly süket az Úr füle,
hogy ne hallaná meg kérésed.

Elzárnak Tőle vétkeid,
eltakarják Őt bűneid.
Térj meg hát Hozzá, s Ő megsegít,
békülj meg Vele, s Ő megszabadít!

Felhasad világosságod,
kinyílik majd gyógyulásod.
Az Úr meghallja kiáltásod,
ha jajgatsz, azt mondja: ím itt vagyok.

Vezérel téged szüntelen,
megelégíti lelkedet.
Mint öntözött kert, olyan leszel,
forrás, mely soha nem apad el.

Kelj fel, mert eljött a világosság,
kelj fel hát végre, Magyarország!
Kelj fel és készítsd az Úr útját,
kelj fel és hirdesd igazságát!

Ébredj fel, alvó magyar nép!
Istentől választott nemzetség,
királyi papság, elhívott nép,
halld meg az Úr üzenetét!

Emeld a magasba szemedet,
Lásd meg az Urat, Istenedet!
Hegyek és halmok megrendülnek,
de az Ő irgalma soha nem múlik el.

Kelj fel...
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Mentorálni olyan könnyű :)
  2011-08-22 07:08:08, hétfő
 
  Ahogy másoknak segítesz növekedni, te is növekedsz


"És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek" (2 Tim. 2:2)

"Ne félemlítsen meg a "mentorálni" szó. Mentorálni olyan könnyű, mint valakinek reggelit vinni havonta egyszer és megkérdezni, "Hogy vagy?"."

Ha Isten különleges áldásait szeretnéd megtapasztalni az életedben, akkor tanulnod kell más hívőktől, akik érettebbek, mint te és mentorálnod kell olyan hívőket, akik fiatalabbak, mint te.

Minden kereszténynek szüksége van egy Pálra és egy Timóteusra. Egy Pál, az olyasvalaki, aki régebb óta keresztény, mint te, segít gyakorolni a hitedet és bátorít. Ez az ember lehet akár csak egy hónappal is idősebb, de legalább egy kicsivel többet kell tudjon nálad és már tud mentorálni.

A Timóteusod pedig egy olyan valakit jelent az életedben, aki kevesebb ideje keresztény, mint te és segítesz neki építeni a hitét. A Timóteusodat bátorítod, tanítványozod míg növekszik a hitben.

Tehát van egy Pálod és egy Timóteusod. De te ugyanúgy valakinek a Pálja és valakinek a Timóteusa kell legyél.

A 2 Timóteusban Pál azt írja Timóteusnak: "És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek" (2 Tim. 2:2)

Ebben a versben 4 generáció jelenik meg. Pál azt mondja Timóteusnak, hogy ő mentorálta, és most Timóteusnak kell találnia valakit, akit mentorálhat, és annak az embernek is kell majd találnia valakit, akit ő mentorálhat.

Ne félemlítsen meg a "mentorálni" szó. Mentorálni olyan könnyű, mint valakinek reggelit vinni havonta egyszer és megkérdezni, "Hogy vagy?". Csak barátnak kell lenned. Figyelni, bátorítani és imádkozni a másik emberért. Nem kell tökéletes kereszténynek lenned, hogy ezt tehesd. Csupán hajlandónak kell lenned rá.

Mikor ezt teszed, olyan áldásokat fogsz megélni, amiket el sem tudnál képzelni.

(Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Alfa-Omega Fórumtalálkozó
  2011-08-21 17:06:42, vasárnap
 
 

Alfa-Omega 7.Fórumtalálkozó Aug. 20. Link



KENYERED ÉS BOROD TÁPLÁL ENGEM

1. Kenyered és borod táplál engem,
te gyógyítod szívem, hogyha fáj, (hogyha fáj)

Refr.:
Maradj velem, úgy kérlek, Jézus, maradj velem,
tiéd leszek, neked élek már.

2. Mikor veled járok én az úton,
minden gondom messze-messze száll, (messze száll)

Refr.: Maradj velem...

3. Leborulva hálát adok néked,
szívemből csak hála dala száll, (dala száll)

Refr.: Maradj velem...

Szerző:Donovan és Riz Ortolani




 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.