Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Tüntetés független Palesztina
  2011-09-20 21:00:48, kedd
 
  Békés felvonulás a független palesztin állam elismerése mellett


Mahmúd Abbász palesztin elnök hiteles alternatíva híján úgy döntött, hogy szeptember 23-án fél egy órakor beterjeszti a palesztinok felvételi kérelmét Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak - mondta el Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter újságírók előtt Rámalláhban csütörtökön.

A palesztinok és izraeliek közötti közvetlen tárgyalások egy évvel ezelőtt szakadtak meg, miután Izrael nem hosszabbította meg a ciszjordániai telepbővítésekre vonatkozó tilalmat.
A két fél álláspontja azóta nem közeledett, s végül a palesztinok úgy döntöttek, hogy megpróbálják elfogadtatni államukat az ENSZ-szel.

A Magyar Köztársaság tökéletesen impotens külügye kivár: a külügyminisztérium egy internetes újságnak küldött pénteki válasza szerint Magyarország még nem döntötte el, hogyan szavaz. Magyarország azt akarja, hogy az EU-tagállamok lehetőleg egységesen szavazzanak.
Ezért is hívunk mindenki békés felvonulásra a magyar külügyminisztérium épülete és az országház elé, hogy MI kifejezzük az egyértelmű támogatásunkat.

Támogassuk jelenlétünkkel szabad Palesztina elfogadását! Vegyünk részt minél többen a felvonuláson! - kérik a szervezők.

Időpont: 2011. szeptember 23., péntek, 17:00 óra

Helyszín, útvonal: útvonal: Bem József tér - Margit híd - rakpart - Parlament


Palesztin-Magyar Közösség


Üdvözlettel:
Latin-Amerika Társaság
www.latin-amerika.hu
info@latin-amerika.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutatók éjszakája szept. 23-án
  2011-09-20 20:54:22, kedd
 
  Kutatók éjszakája a Klebelsberg Kultúrkúriában
1028 Budapest, Templom u. 2-10.

2011. szeptember 23. 15:00 - 22:00

A lendületes kutató - a kutató és a sport
Az országos rendezvény pesthidegkúti helyszíne a Szövetség a Fiatalokért Alapítvány társszervezésében azt az elterjedt sztereotípiát szeretné megkérdőjelezni, amely szerint a kutató életviteléből hiányzik a dinamizmus, az egészséges életmód. A lendületes, életerős, egészséges kutató képét megismertetve megtalálhatók lesznek sportos kutatók, a témához kapcsolódó előadások, a gyermekeket akadályverseny várja, s az estét koncertek zárják.
15.00 Zsíros László Róbert látványos kísérletei
Az interneten nagyon népszerű Szertár blog szerkesztője egyszerű, többnyire otthon is elvégezhető kísérleteken keresztül népszerűsíti a természettudományokat. A fiatal kutató látványos fizikai, kémiai kísérleteinek bemutatója tavaly hatalmas sikert aratott, s idén is vendégünk lesz.

16.00 IQ-akadályverseny gyerekeknek - gyűjts pontokat értékes nyereményekért!
Akadályverseny tudományos feladatokkal a 8-15 éves korosztály számára. Az épület különböző pontjain felállított állomásokat tetszés szerinti sorrendben felkeresve játékos, kutatáshoz és technikai vívmányokhoz köthető feladatok megoldásával növelheted az IQ-dat játékos feladatok megoldásával. Ping-pongozz a kutató ellen, teszteld a legújabb sportágak számítógépes játékait, oldj meg logikai, tudományos, sporttörténeti feladatokat értékes nyereményekért (műszaki cikkek, zenelejátszók, könyvutalványok, stb.)!
16.30 A futball-játékvezetőt segítő magyar találmány bemutatója
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által tesztelt fejlesztés minden futballpályán jelen lehet a jövőben, megakadályozva a bírói az olyan bírói tévedéseket, mint a les, vagy hogy a labda átment-e a gólvonalon. A magyar találmányt a Maruzsi System nevében Maruzsi László mutatja be az érdeklődők számára, s elmondja azt is, hol jár a fejlesztés, mik mikorra várható a bevezetése.

17.30 Előadások, beszélgetések fiatal kutatókkal - egy pohár bor mellett
A pörgős, egyenként 20 percesre tervezett előadások a sporttörténelem, az élő környezet, a megújuló energiaforrások és a műszaki újdonságok témáira koncentrálnak. A helyszín a Vinotéka, ahol egy-egy ingyen pohár bor vagy üdítő mellett gyors, tömör előadások várják az érdeklődőket. Cél, hogy a figyelmet megragadásán túl az előadások gondolkodásra késztessék a résztvevőket, amelyek után néhány kérdésre is sor kerülhet.
A jórészt fiatal, pályájuk elején járó, de már eredményeket felmutató előadók között található Szegedi Péter PhD, sporttörténész, Zlinszky András, biológus, Németh Ágoston, napelemkutató, valamint több más hivatásának élő szakember.

19.00 Misztrál koncert
A tavaly ősszel gyerekalbumot is megjelentető Misztrál munkája az irodalom-, a néprajz- és a népzenekutatással függ össze, s tagjaik is köthetők tudományos területekhez. Az este folyamán az 1997-ben alakult, Balassi Bálint emlékéremmel és a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjjal illetett zenekar ilyen irányú kötődésével is megismerkedhetnek a látogatók.

20.30 Meztelen Diplomaták koncert
Az estét a tavalyi évhez hasonlóan a helyi kötődésű fiatalokból álló csapat könnyed koncertje zárja, akiknek tagjai között szintén több tudományos területtel foglalkozó zenészt találunk.
A műsor- és időpontváltozás jogát fenntartjuk!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkára rakódó terhek növelése
  2011-09-20 19:48:57, kedd
 
  A MUNKÁRA RAKÓDÓ TERHEK CSÖKKENTÉSÉRE LENNE SZÜKSÉG

Hát az a helyzet, hogy valóban aggodalomra ad okot a munkára rakodó terhek további emelése, holott adócsökkentés helyett, azt kellene csökkenteni, sőt már kellett volna, hiszen a munkaadó csak akkor tud felvenni újabb munkaerőt, ha ki tudja termelni a rá jutó összeget, de ezt ilyen magas járulékterhek mellett képtelen.

Ezzel így van a férjem is, aki szívesen venne fel még egy embert, DE NEM TUD, mivel már ezt a járulékterhet is alig tudja kitermelni.

Egy kicsit több odafigyelést kérnénk a kormánytól ezekre az általunk már évek óta hangoztatott dolgokra (s tőlünk avatottabbak is erről beszélnek),
mert így valóban az mszp--vel lehetne egyetérteni, akik a munkára rakodó terhek csökkentését és differenciált adókat követelnek.
Itt csupán annyi a kérdésem, hogy amikor ők hatalmon voltak, miért nem lépték meg ezeket?
Miért most lett hirtelen ilyen fontos, amikor más kormányoz???
Dehát ez mindig így van és így is volt, ezért szoktam megkérdezni, hogy most mit akarnak, nekik minden jó rendelkezésre, törvényre volt közel 70 évük!!
Nem lehetett volna azalatt ezeket meglépni????

De mindazonáltal való igaz, szerintünk nagyon fontos lenne a járulékterhek csökkentése a munkanélküliség csökkentése érdekében.
Reménykedjünk.....

Sajnos az adócsökkentéssel semmit nem ért el a kormány, mivel pl. a férjemnek 18 %-ról lement 16 %-ra, és hát lássuk be 2 %_ot nem is lehet észrevenni
(míg ugye a gazdagok 36%-ról szintén 16%-ra csökkent adójuknál azért a 20% mégis csak számottevő, ha zsebben marad!
És ők nem a gazdaság élénkítésére használják ezt, hanem luxusdolgok vételére, utazásokra stb. tehát nem azt teszik,
mint amit a kormány elgondolt. de hiszen nem is várható el, ugyanis ők nem szolidarisak, nem empatikusak és számukra
csak a pénz jelent valamit, nem az ország vagy a nemzet!

Tehát nem szabad ennyire naivan azt képzelni, hogy ők is a nemzetért dolgoznak.
Nem, ők nem a nemzetért dolgoznak, csak mi, akik már alig élünk az örökös megszorításoktól....
Kérem, hogy ebbe gondoljanak bele, vagy tegyék világossá, hogy miért tűnik úgy, hogy a gazdagoknak kedveznek, minket meg nyúznak.

Mindig mi viselünk el mindent, és meg is tesszük, abban a reményben, hogy majd jobb lesz (bár én már 60 éve hallgatom,
hogy most aztán már jövőre tényleg jobb lesz....vajon melyik jövőről lehet szó?),
csak ezen közben fontos lenne, hogy ne azt lássam, hogy míg én nyögök, addig a gazdag tök jól lébecol Hawaii-on, vagy lesodor az útról a Hummer-jével.

Úgy gondolom, hogy azért ezek fontos szempontok a teherviselés szempontjából. Önök azt mondják: közteher viselés - de ez még most sem valósult meg Magyarországon
1848 óta sem, mert amíg az én férjem a késélén egyensúlyoz, hogy életben maradjon és el tudja látni a családot és a két alkalmazottat is meg tudja tartani,
addig Kókáék vígan ugrándoznak az ellopott milliárdokból és milliárdokkal.

Bízva abban, hogy megfontolják ezeket a gondolatokat, szeretettel üdvözlöm Önöket:

Á. B.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányablak jól működik...
  2011-09-20 19:39:33, kedd
 
  Átalakuló közigazgatás

2011-09-15 13:17:04


Több lépcsőben zajlik a közigazgatás átalakítása Magyarországon, az eddigi tapasztalatok szerint eredményesek a változtatások.

Erről, Nyíregyházi látogatásán beszélt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kiemelte, azzal, hogy idén létrejöttek a Kormányhivatalok, az átszervezések még nem fejeződtek be, ősszel kerül a parlament elé az új önkormányzati törvénytervezet, amelyet ha elfogadnak a honatyák, több feladat kerülhet át az önkormányzatoktól. Ilyen pl. az általános és középiskolák, vagy egyes orvosi rendelők fenntartása, és üzemeltetése.

http://kolcseytv.hu/?page=hir&hid=6764
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszavazták az egyösszegű...
  2011-09-20 19:33:11, kedd
 
  Megszavazta a parlament az egyösszegű végtörlesztést


Rogán Antal javaslatát 277 igen szavazattal, 9 nem ellenében, 30 tartózkodással fogadta el a parlament. Igennel voksoltak a kormánypárti és a jobbikos képviselők, nemmel a szocialisták, az LMP tartózkodott.




Igennel voksoltak a kormánypárti és a jobbikos képviselők, nemmel szavazott az LMP, a szocialisták tartózkodtak. A törvény átmeneti időre lehetővé teszi, hogy az adósok ingatlanfedezetes devizaalapú hitelüket rögzített árfolyamon végtörleszthessék, illetve meghatározott körben adó- és illetékmentességet ír elő a devizahitellel rendelkező adósok megsegítésére kidolgozott programban részt vevők és a szociálisan rászorulók megsegítése érdekében. A végtörlesztést svájci frank esetében 180 forintos, euró esetében 250 forintos, japán jen esetében 2 forintos árfolyamon teljesíthetik az adósok.

Ezen árfolyamok alkalmazása akkor kötelező a pénzintézeteknek, ha az árfolyam a kölcsön folyósításakor nem volt magasabb, valamint a hitelfolyósító június 30-ig nem mondta fel a kölcsönszerződést. Emellett az adósoknak vállalniuk kell az áthidaló- vagy gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás végtörlesztését is, amennyiben devizakölcsönükhöz kapcsolódik ilyen. Ha a hiteladós teljesíti a feltételeket, a finanszírozó nem utasíthatja el a végtörlesztési igényt, és 60 napon belül elő kell készítenie a szerződés lezárását. Az ingatlanfedezetes devizahitel és a gyűjtőszámlahitel végtörlesztéséért nem számítható fel költségtérítés és egyéb díj vagy jutalék.

A devizahiteleseknek a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igényüket december 30-ig kell bejelenteniük a banknak. A gazdasági bizottság módosító indítványának elfogadásával a Ház azt is rögzítette, hogy az adósoknak az igénybejelentéstől számított 60 napon belül kell teljesíteniük a végtörlesztést. A devizahitellel rendelkező adósok megsegítésére kidolgozott programokban részt vevőket a jogszabály mentesíti a személyi jövedelemadó, az ajándékozási, illetve visszterhes vagyonátruházási illetékkötelezettség alól a pénzintézetek által elengedett követelés, az ingatlan értékesítéséből származó jövedelem, a kedvezményes bérleti díj formájában juttatott bevétel, illetve az ingatlan kedvezménnyel történő visszavásárlása után.

A törvény korlátozza a fogyasztóval kötött devizaalapú hitel- és kölcsönszerződések esetében devizában felszámítható költségeket, díjakat. Így kizárólag azokat a költségeket és díjakat lehet felszámítani devizában, amelyek az adott szerződés teljesítésének és fenntartásának érdekében a devizaforrás megszerzésével közvetlenül kapcsolatban állnak, ideértve a kamatjellegű kezelési költséget.

Nem számolható fel devizában a szerződéskötéssel, a levelezéssel, a kimutatások és igazolások előállításával, az ügyfelek látogatásával, a hitelmonitoringgal, a felmondással, a fedezet értékbecslésével és cseréjével, a szerződésmódosítással, a hitelfedezeti biztosítási szolgáltatással, továbbá a hitelszerződés ügyintézésével és a kapcsolódó hitelszámla lezárásával kapcsolatos díj és költség. Díjmentessé válik az állam lakásvásárlásával, valamint a devizában felvett lakáshitelből származó követelés rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével összefüggésben kezdeményezett jelzálogjog, végrehajtási jog, továbbá az elidegenítési és terhelési tilalom törlésére irányuló eljárás, akárcsak a vételi jog bejegyzésére irányuló eljárás és a nemzeti eszközkezelő javára történő vagyonkezelői jog bejegyzése. A törvény a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba és 2012. április 1-jén hatályát veszti.

A végtörlesztési lehetőségről a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának hajdúszoboszlói ülése után beszélt először Lázár János frakcióvezető. Orbán Viktor miniszterelnök a parlament múlt hétfői ülésén az országvédelmi akciótervet ismertetve jelentette be, hogy a kormány megvalósíthatónak tartja az elképzelést. Hozzátette, várható, hogy perek indulnak a döntés miatt Magyarország ellen. "Kedvezőtlen ítéletek esetén megfelelő válaszintézkedésekkel fogunk reagálni" - jelentette ki a kormányfő. Rogán Antal múlt pénteken nyújtotta be törvényjavaslatát, amelyet az Országgyűlés hétfőn a házszabálytól eltérve tárgyalt meg és fogadott el.

(MTI-fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végtörlesztésnél jobb megoldás
  2011-09-20 19:28:21, kedd
 
  VÉLEMÉNY / ELEMZÉS a Polgári Hírszemlén

Íme, egy a végtörlesztésnél sokkal jobb megoldás a frankhiteleseknek
2011. 9. 19.


A rögzített árfolyamon való végtörlesztés helyett a referenciakamathoz való kötés visszamenőleges előírása méltányosabb, jogilag megalapozottabb és a végtörlesztést forinthitellel kiváltók számára kedvezőbb lenne.

Nagy port kavart a lakossági deviza-lakáshitelek rögzített árfolyamon való végtörlesztéséről szóló döntés. Azonban lenne egy előnyösebb alternatíva: visszamenőleges hatállyal a lakossági hitelkamatoknak a referenciakamathoz (LIBOR) való kötése. A múltbeli túlfizetéseket tőketörlesztésként kellene számba venni, és a jövőben is a referenciakamat alapján kellene megállapítani a törlesztést.

Egy példa. Ha valaki 2007 januárjában felvett egy 10 millió forint értékű, svájcifrank-alapú, 20 év futamidejű lakáshitelt, amikor az árfolyam 157 forint, a frank LIBOR 2,2 százalék, és a frankalapú magyar lakáshitelek teljes hiteldíjmutatója ("kamata") 6,3 százalék volt, akkor a kezdő törlesztőrészlet 73 ezer forintra rúgott. Ma, amikor egy frank 238 forint és a hitel kamata 7,9 százalék (bár a LIBOR csak 0,1 százalék), a tőketartozás forintértéke 13,3 millió, a havi törlesztés pedig 125 ezer forint. A 180-as árfolyamú végtörlesztéskor a tőketartozás 10,1 millió forintra csökkenne.

Ha a végtörlesztéshez 9,5 százalékos kamattal forinthitelt vesznek igénybe, akkor a havi törlesztőrészlet 104 ezer forint lenne. Ha azonban a hitelfelvétel időpontjában érvényes kamatfelár (4,1 százalékpont a példában) visszamenőlegesen állandó maradna és - mivel időközben a kamatfelárak erőteljesen emelkedtek - minden többletfizetést tőketörlesztésként kell figyelembe venni, akkor a tőketartozás mai forint értéke 11,9 millió, a havi törlesztőrészlet pedig 87 ezer forint. Aki tehát forinthitelből fedezné a végtörlesztést, az ehelyett jobban járna a frankhitel megtartásával visszamenőleges referenciakamathoz kötés esetén.

A referenciakamathoz kötés mellett komoly érvek szólnak - terjedelmi okokból nem tudom itt kifejteni -, és számos előnye lenne. Méltányos az adósokkal szemben, hiszen a hitelfelvételkor ismert kamatfelárat kell megfizetniük, de az árfolyamgyengülésből eredő kockázatot, amelyet vállaltak, viselniük kell. Nagyon fontos, hogy a javaslat minden adósra vonatkozna, míg a végtörlesztéssel csak azok tudnak élni, akiknek van megtakarításuk vagy fel tudnak venni hitelt. Sőt, azon adósokat is kellene kompenzálni, akik már elő- vagy végtörlesztették a hitelüket.

Méltányos a bankokkal szemben, mert az extraprofitot veszi vissza tőlük, de nem kell átvenniük ügyfeleik veszteségét. Mondom ezt annak ellenére, hogy a bankok valóban nagyon agresszíven terjesztették a svájcifrank-hiteleket, és komoly felelősségük van a jelen helyzet kialakulásában. És méltányos azokkal szemben is, akiknek nincs hitele. Ha az Európai Bíróság a későbbiekben jogellenesnek ítélné a végtörlesztést és kártérítésre kötelezné a magyar államot, akkor ezt minden adófizető - nem csak a lakáshitelesek - adóforintjából kellene teljesíteni. A visszamenőleges referenciakamathoz kötést feltehetően nem találnák jogellenesnek, hiszen a legtöbb hitelszerződés záradéka amúgy is az irányadó nemzetközi pénzpiaci kamatokat említi.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holtan találták lakásán...
  2011-09-16 00:58:15, péntek
 
  Szeptember 7-én holtan találták lakásán B. Szabó Pált, az egri kórházvédők egyesületének elnökségi tagját, szellemi vezetőjét, tájékoztatta sajtószolgálatunkat dr. Pócs Alfréd főorvos, a kórházvédők egyesületének alelnöke, a Hun Fokos Szövetség elnöke.

Dr. Pócs Alfréd elmondása szerint az elhunyt teste tele volt sebekkel, lakása feldúlva, könyvei összeborogatva. Az intézkedő rendőr ennek ellenére kijelentette: ,,Az ügy lezárva!".
B. Szabó Pál hozzátartozói feljelentést tettek a megyei rendőrkapitányságon, amely várhatóan holnap, szeptember 12-én vizsgálatot indít B. Szabó Pál halála körülményeinek tisztázására.

B. Szabó Pál történelemtanár volt. Tanári diplomája mellé egy főiskola elvégzésével szociológusi oklevelet is szerzett. Ennek ellenére 2006 óta nem kapott állást a szakmájában, mert megalkuvást nem ismerő, lánglelkű hazafiként tartották számon, akinek kérlelhetetlen szókimondása sokak számára kellemetlen volt.

2007-ben az egri kórház portásaként alkalmazták. Ebben a minőségében vált a HOSPINVEST privatizációs kísérlete ellen harcot hirdető, egri kórházvédők szellemi vezetőjévé. Amikor a HOSPINVEST az ismert körülmények között átvette az egri kórházat, B. Szabó Pált azonnal menesztették. Hiába vette vissza a HOSPINVEST bukása után Heves megye közgyűlése a kórházat, B. Szabó Pál számára nem került állás. B. Szabó Pál számára azután sem akadt katedra, hogy a város polgármestere Habis László, Fidesz támogatással országgyűlési képviselő lett.
Ez a város szégyene - zárta nyilatkozatát dr. Pócs Alfréd. B. Szabó Pál 55 éves volt. ,,Betegség következtében ... elhunyt" tudósított haláláról a Népszabadság.

http://nol.hu/belfold/meghalt_az_egri_korhazvedok_vezetoje

Barátai ekképp búcsúztak tőle:
http://www.youtube.com/watch?v=y7UlFlank4A


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet-e a változásokat befolyá
  2011-09-15 00:16:20, csütörtök
 
  LEHET-E A VÁLTOZÁSOKAT BEFOLYÁSOLNI?

Polgári Hírszemlén találtam ezt a levelet, amit akár én is és te is v. még 8 millió magyar ember írhatta volna. Sajnos, nem írta alá. Ennek ellenére közzé teszem, mert helyettem, helyettünk is írta...Válaszolnék is a címben feltett kérdésre: LEHET!!!! De, nem csak lehet, hanem muszáj is. Van egy-pár ötletem... Az elsőt még a Magyarok Országos Gyűlésén, a kunszentmiklósi Bösztörpusztán kaptam. a következő üzenetben bemásolom ide a blogomba.

Bóna Mária Ilona


Kiindulás az, hogy milyen kivéreztetett, lepusztított országot hagytak ránk,
extranyereségű közüzemi díjakkal,
semmiféle méltánylást nem ismerő szolgáltatókkal,
iszonyúan kapzsi bankokkal, akik számtalan esetben törvénytelenül emelgetnek le a számláinkról, utalgatnak megbízás nélkül, és nincs semmiféle panaszlehetőség.
A levélre azt válaszolják, hogy kivizsgálták, nem követtek el hibát, és örülnek, hogy továbbra is a szolgáltatásukat választjuk.

Most voltam gazdasági továbbképzésen, a bankvezér azt taglalta, hogyan lehet kibújni az adózás alól.
Hogyan kell nagy befektetéseket eszközölni, és még a kamatadót is megúszni!
Érdekli is ezeket az ország helyzete, a betétesek elégedettsége, vagy bármi is a saját zsebük súlyosodásán kívül?

Valamit kellene kezdeni a most elhúzott szoci munkahelyi vezetők nyugdíjával is, mert vérlázító!!!!!

Ők maguknak utaltak minden pénzt, loptak-csaltak ezerrel - így hoztak össze maguknak kiemelkedően magas nyugdíjt.

Szoktam hivatkozni az állami munkahelyekre, egyrészt mert magam is közalkalmazott vagyok, másrészt mert a kollégáktól is ilyeneket hallok.

Most pl. elment az igazgató, a gazdasági vezető, a munkaügyes, és mind milliókkal.
Elment a közalkalmazott kisember, ő semmit nem kapott, - még a fele felmentési időt sem adták meg, amit tv. szerint kötelező.
A nagyok végig dolgoztak, már nyugdíjasként, kapták a fizut is, meg a nyugdíjukat is.
A kisember végigdolgozta a nyugdíj kezdetéig az időt, és csak a maga 70 ezres fizuját kapta.

A régi pártfunkcik nyugdíját is azonnal le kellett volna minimumra csökkenteni, és erősen hangsúlyozni, mennyivel emberségesebbek,
mivel a Rákosi-érában ők úgy fosztották meg a képzett embereket munkájuktól és vagyonuktól, hogy még a megélhetésüket is teljesen ellehetetlenítették.
Máshol sem helyezkedhettek el, és a házukat is idegeneknek adták.

Nagyon szerencsések a pártfunkcik, hogy őket nem akarják kitelepíteni a hortobágyi juhaklokba, mint ahogyan ők tették a nem is politizáló, rendesen dolgozó emberekkel.

Tudom, hogy rengeteg sérelem van minden irányban, és igazság sosem volt, sosem lesz.

Most zajlik a világ legnagyobb gazdasági változása - mondták az előadáson.

Lehet-e ilyen erős változásokat befolyásolni, amikor maga az ország is nagyon elszegényedett?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álmos küldetése - Ingyenes nap
  2011-09-09 09:46:42, péntek
 
  INGYENES NAP

ÁLMOS KÜLDETÉSE

előadások- hunokról - magyarokról - türkökről - kazárokról, és a 'zsidókérdésről

Szervező:
SZENT KORONA SZABADEGYETEM
- amely 2012. január végén újraindul - másfél éves képzéssel
és
a SZENT KORONA ORSZÁGÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Időpont:
2011. szeptember 24. /szombat/ 14.00 - 21.00 óráig.

Előadók:
Dr. BAKAY KORNÉL - A kazár-magyar kapcsolatok hiteles történelmi források tükrében.
Dr. BÁRDI LÁSZLÓ - Írott források a magyarokról és rokonaikról.
HARANGOZÓ IMRE - A megtartó hagyomány és az istenes hűség szövegei.
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT - A 'zsidókérdés' bibliai vonatkozásai.
Dr. VARGA TIBOR - "Álomország, Magyarország" Álmos küldetése.

Helyszín :
BUDAKALÁSZ - FALUHÁZ Szentendrei út 9.
A Budakalász-Lenfonó HÉV megállótól néhány lépésre !!

Bővebb információ: 06-30-389-3091

Honlap: www.szentkoronaorszaga.hu

E-mail: level@szentkoronaorszaga.hu

TÉRKÉP:
http://maps.google.hu/maps/msmsid=200026280276529563648.0004ab08c6612909b0627& ;msa
=0&ll=47.621438,19.049478&spn=0.01455,0.032873
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretet-tünt. Izland mellett
  2011-09-08 15:25:55, csütörtök
 
  Szimpátia - Szeretet Demonstráció
2011. szeptember 10., 14 óra
Budapest XII. kerület, Királyhágó tér - Izland konzulátusa mellett



"A teljes pénzügyi csőd után a lakosság - bár békés tüntetésekkel - a jobboldali liberális kormányt eltávolította. Amikor a helyébe lépett baloldali kormány meghirdette az államadósság kifizetését, azt a kormányt is a tömeg azonnal menesztette. Népszavazás történt a bankok államosításáról és az államot terhelő adósságok egyszerű törléséről. Kiderült ugyanis, hogy Izland lakossága a kapott kölcsönök többszörösét a nemzetközi bankoknak már régen kifizette. Azok viszont ennek ellenére még, a kifizetett összegek többszörösének a folyósítását követelik. A lakosság 93%-a a népszavazásnál az "ebből elég volt!" jelszóra szavazott. A bankok tehát állami kézbe kerülnek és a tervezet szerint az új Nemzeti Bank, belföldi használatra, kamatmentes pénzt fog forgalomba hozni. A jelzések szerint, a kormány ezzel a rendelkezéssel a költségvetését megduplázza, ugyanis eddig az adóbevételek felét az államadósság kamatterheinek a kifizetése vitte el minden évben. Ezért volt szükség az igen kegyetlen "megszorításokra", amit most a nép megelégelt." - (Országh József levele)

Az Emberiseg.hu 2011. szeptember 10-e, szombat, délután 14 órára Szimpátia-Szeretet-Demonstráció elnevezéssel békés gyűlést tart Izland konzulátusa előtt. A gyülekezés célja, hogy szeretetünkről és szimpátiánkról biztosítsuk Izland népét, amiért hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, azzal, hogy NEM-et mert mondani bankoknak, és képes volt egy vér nélküli forradalommal valódi változást kieszközölni.

Az összejövetelre mindenkit szeretettel várunk, aki e békés cél megvalósítása érdekében csatlakozik hozzánk. A szervezők elhatárolódnak minden ellenséges, gyűlöletkeltő megnyilvánulástól, provokációtól, hiszen nem valami ellen, hanem valami MELLETT szeretnénk tűntetni.

Az esemény szerveződése a FaceBookon - csatlakozz hozzá, és hívd barátaidat, ismerőseidet is!
Az ismertető felhívás pdf-ben INNEN LETÖLTHETŐ!

http://www.emberiseg.hu/cselekvesek/110910izland.htm



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5231
  • e Hét: 6611
  • e Hónap: 7558
  • e Év: 43499
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.