Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 679 
ROGÁN IS JORDÁn +
  2012-01-31 17:41:57, kedd
 
  2012-01-31. 16:14
Tarlós szerint Rogán ötlete volt a tízezer forintos útdíj, a bulvárhős tagad

Semmilyen körülmények között nem támogatja Tarlós István az útdíj bevezetését, és biztos abban, hogy ezt a miniszterelnök és a kormány sem teszi. A főpolgármester mai sajtótájékoztatóján kijelentette: a havi tízezer forintos közteher lehetősége Rogán Antal kifejezett kérésére került bele abba a javaslatcsomagba, amelyet a Városháza állított össze a kormánynak a BKV rendbetételére. Azt viszont már nem tudja megmondani, hogy a Belváros polgármestere miért emlékszik erre másként.

Bulvár Tóni széttárja a kezét
Rogán Antal tegnap azt mondta, nem az ő ötlete a havi tízezer forintos budapesti útdíj, és támogatná a javaslat visszavonását.
Tévesek azok a hírek, hogy Rogán Antal javasolta volna a havi tízezer forintos budapesti útdíj bevezetését - adta ki közleményben az V. kerületi polgármester. Rogán Antal szerint az útdíj felvetése abban a nyolcpontos javaslatban szerepel, amit Tarlós István főpolgármester a kormánynak küldött. A javaslatok a BKV finanszírozási gondjainak megoldásáról szólnak.
Rogán Antal a közleményében azt is hangsúlyozta, a javaslatot a Budapesti Közlekedési Központ dolgozta ki és foglalta írásba, és az érintettek aláírták, beleértve a főpolgármestert is. Rogán azt állítja: különvéleményt csatolt a javaslathoz, amelyben jelezte, hogy az anyag két pontját nem támogatja, mindezt a mai napig fenntartja. Támogatja, ha a főpolgármester visszavonja az általános útdíj javaslatát, mert helyette sokkal racionálisabb és igazságosabb megoldásnak tartaná a differenciált dugódíj bevezetését - tette hozzá.
(FN24 nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91445/#ixzz1l3Slki78
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvhű demokraták
  2012-01-31 17:37:53, kedd
 
  2012-01-31. 10:12
Elvhű demokraták

Az igazi demokrata arról ismerszik meg, hogy mindig pontosan tudja, más pártok képviselőinek mit kell tenniük. Mostanában például rendszeresen felhánytorgatják a Jobbiknak, hogy miért vesznek részt az Európai Parlament munkájában, ha egyszer ellenzik az Uniót. Roppant egyszerű a válasz: mert erre kaptak felhatalmazást a 2009-es EP-választásokon. Joguk és kötelességük, hogy képviseljék annak a félmillió embernek a véleményét, akik odaküldték őket. A fizetésüket is ezért kapják, nem az EU-diktátumok megszavazásáért. (Jellemző, hogy ha ők szembemennének a választói akarattal, vagyis behódolnának az EU-nak, akkor a demokraták szerint jogosan vennék fel a fizetésüket.)

Előfordultak hasonló esetek máskor is a történelemben: a kiegyezés után ott ültek a Parlamentben a függetlenségiek, akik nem értettek egyet az Osztrák-Magyar Monarchiával. Az csak a kommunizmusban van (és egyéb diktatúrákban), hogy a rendszernek nem szimpatikus eszméket, pártokat, személyeket elsöprik, eltörlik, kivégzik. A kommunizmusban nem lehetett volna országgyűlési képviselő egy kereszténydemokrata vagy nemzeti radikális. De ha a demokráciában nem lehet képviselő a nem-demokrata, akkor mennyivel jobb és demokratikusabb a demokrácia a kommunizmusnál?
A saját logikájuk szerint az MSZP-seknek és az LMP-seknek sem volna helye a mai parlamentben, hiszen szerintük most ,,Orbán-rendszer" van, márpedig ha ez a hivatalos irány, és ők nem tartoznak a hivatalos irányhoz, akkor nem is vehetnek részt az Országgyűlés munkájában...
Az Info Rádió egyik izgága kis újságírója minden áron szerette volna riportalanyaiból kivasalni azt a választ, hogy a Jobbikot a demokrácia nevében ki kell zárni a politikai életből, ha nem tartja magát demokratának. Ezzel megismerhettük korunk új tételét, a ,,demokrácia-paradoxont", mely szerint az a demokrata, aki negligálja 5-800 ezer ember véleményét.
A következetlenség azonban nem csak a hazai baloldal sajátja. Érdekes színfolt a belga liberális Guy Verhofstadt, aki Konrád Györggyel együtt a magyar alkotmány kapcsán aggódik a köztársaságért, miközben saját hazájában (amelynek miniszterelnöke is volt) az államforma királyság.
Zárkövy Bonifác - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/91428/#ixzz1l3ROtGdG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A zsidóság eltűnik Európából" - lapszemle 1942-ből
  2012-01-31 17:33:09, kedd
 
  2012-01-31. 14:04
"A zsidóság eltűnik Európából" - lapszemle 1942-ből


Győri Nemzeti Hírlap, 1942. január 31.
Berlin, jan. 20. Német TI. - A nemzeti szocializmus uralomra jutásának évfordulóján rendezett ünnepi gyűlést Göbbels dr. birodalmi miniszter nyitotta meg. Üdvözölte a Führert, majd megemlékezve arról a napról, melynek évfordulóját ma ünneplik, ezeket mondotta: A győzelem számunkra hit kérdése volt, az Ön személyébe vetett hit kérdése. Ma az egész német nép élén a véderővel, harcban áll, hogy megvédje forradalmunk vívmányait, a birodalom és a nemzet életterének biztonságát. Ami akkor hit kérdése volt: a győzelem, az ma bizonyossá lett.
Hitler vezér és kancellár beszédjének elején visszapillantást vetett a múltra és kifejtette, hogy a mostani háborúban ugyanazokról a célokról és erőkről van szó, melyek az első világháborút megindították. Ezek felelősek a mai háborúért is. Elsősorban azok a személyek is vannak uralmon. Churchill már 1914 előtt az akkori idők egyik legközönségesebb háborús uszítója volt. Roosevelt akkor Wilson elnök kis embere volt. A mai kapitalista férfiak már akkor is a mérleg serpenyőjébe vetették befolyásuk súlyát a háború érdekében. Ugyanazok a hajtóerők idézték elő az első világháborút és felelősek a második világháborúért is. Mögöttük az örök zsidóság, mely a népek minden viszályán keresni és nyerészkedni tud. Ezért a zsidóság volt a mozgatója annak, hogy nyugtalanságot keltsenek a népek között. Akkoriban hasonló eszközökkel küzdöttek, mint ma. A módszerek szintén ugyanazok maradtak. Ígértek mindent a kicsinyhitűeknek, könnyen hívőknek és ostobáknak és minden kísérlet arra irányult, hogy mások minél több vérével védelmeztessék saját érdekeikkel. Az angol világbirodalom 400 esztendő alatt sok háborúban alig 10 százalékát ontotta annak a vérnek, amennyire Németországnak szüksége volt pusztán egyszerű létének megvédelmezésére. A másik angol módszer a szétforgácsolódás. Németországban is gyalázatos forradalmat szítottak, mely mögött ott állt a hajtóerő, az örök zsidó. Sikerült akkor elbuktatniok Németországot.
Az első világháborút nem veszthettük el ellenségeink érdeme következtében, hanem kizárólag a saját hibánkból.
A zsidóság eltűnik Európából
A bolsevizmus az angolok nyakára megy
Amikor annakidején a küzdelmet megkezdtem, - folytatta tovább Hitler - nagyon is tudatában voltam annak, hogy ez az egész világ elleni küzdelem volt és hogy milyen nehéz ez a küzdelem. Miután visszapillantást vetett a nemzeti szocialista mozgalomra, rámutatott arra, hogy Churchill nem alkotott semmit, csak rombolt és pusztított. A történelem egykor úgy fog megemlékezni Churchillről, mint arról az emberről, aki az angol birodalom pusztulását okozta. Ez a háború nem úgy fog végződni, - mondotta - ahogy a világ zsidósága elképzeli, hanem úgy, hogy a zsidóság végleg eltűnik Európából. Először alkalmazzuk azt a régi zsidó törvényt, hogy szemet szemért, fogat fogért.
A Németországgal szemben álló államok évtizedeken át kifosztották Németországot, de így sem tudták saját gazdasági problémáikat megoldani és ha az angol hercegérsek azért imádkozik az Istenhez, hogy küldje rá egész Európa nyakára a bolsevistákat, akkor csak annyit mondhatok: Németország nyakára nem jönnek, de kérdés, nem mennek-e az angolok nyakára és akkor hiába imádkozik az öreg angol.
Hitler ezután rámutatott arra, hogy nem akarta a háborút, majd így folytatta: Ha a Gondviselés úgy döntött, hogy ennek a harcnak el kellett következnie, akkor arra kérem a Gondviselést, ruházza rám a harc egész terhét, viselni fogom ezt a terhet és nem riadok vissza semmiféle felelősségtől, de annyit mondhatok, 1918 nem fog megismétlődni mindaddig, amíg élek.
Hitler ezután Németország szövetségeseiről emlékezett meg és a hallgatóság mindannyiszor hosszasan éljenzett, amikor a különböző szövetségeseket elsorolta.
Ami pedig ma keleten folytatódik - mondotta a Führer - az egykor úgy fog szerepelni a történelem lapjain, mint a német nép legszebb hőskölteménye. Bármiféle terve is legyen az ellenségnek, Németország mindenre fel van készülve. Németország mindenütt harcol és egyetlen talpalatnyi földet sem enged át az ellenségnek, amit pedig átengedett, azt visszaszerzi. A legnehezebb már mögöttünk van. A tél volt keleti ellenségünk legnagyobb reménysége, de a télből már négy hónap eltel és ez mindössze néhány kilométernyi előretörést jelentett a vörösök számára, akik az áldozatok hekatombáit hozták az előretörés érdekében. Néhány hét múlva - folytatta - délen megkezdődik a tavasz és akkor eljön az óra, amikor új fegyverek özönlenek Németországból és akkor ismét odaütünk.
A téli ruhagyűjtés nagyszerű eredményéről megemlékezve megállapította, hogy ez a legtisztább népszavazás volt. Ezután így folytatta: Hogy ez az esztendő hogyan végződik, azt nem tudom. Nem tudom, véget ér-e ebben az évben a háború, de egyet tudok: bárhol mutatkozzék is az ellenség, le fogunk rá csapni éppen úgy, mint ahogy eddig tettük és ez az esztendő ismét a nagy győzelmek esztendeje lesz. Perceken át tartó tomboló lelkesedés jelezte a Führer beszédének végét, majd felhangzott a Deutschland Lied, és ezzel véget ért a történelmi gyűlés.

Miért zsidó-kommunista?
Valami érzékeny lelkű liberális vagy filoszemita úriember nagyon finom tónusú levélben leckéztet meg minket, hogy milyen csúnya emberek vagyunk mi. Nem egyszer olvasta már ,,egyébként szeretett lapjuk" hasábjain, ha a bolsevizmusról volt szó, hogy ,,zsidó-kommunista" uralom. Ez - mint írja - nem tárgyilagosság tőlünk, mert ha valaki becsületes eszközökkel harcol, amilyennek egy keresztény magyar lapnak kell harcolnia, akkor legyen tárgyilagos. Többek közt ezt írja:
- ,,A bolsevikiek vezére tudtommal Sztalin és a bolsevizmus orosz forradalom, oroszok által bevezetni akart rendszer, melynek ugyan szellemi atyja a zsidó Marx és zászlóvivői közt sajnálatosan sok zsidó akadt, de mégis: nem zsidó kommunista, hanem kommunista rendszer az és tárgyilagos lapnak, komoly lapnak ezt kell írnia..."
Így írja és így mondja, sajnos úgy látszik, így is tudja a levélíró, kinek lapunkról írt jó szavait egyúttal hálásan meg is köszönjük.
Sajnos azonban rá kell a levélírót döbbentenünk arra, amit ugyan hála Istennek már milliók tudnak, hogy igenis, a bolsevizmusnak nemcsak szülőatyja zsidó, de zsidók az orosz bolsevizmus mai véreskezű vezetői is nagy részben. (Zsidók voltak a magyarországi kommunizmus főemberei is.)
Íme egy kis csokor a vezető bolseviki zsidókból: az Izvesztija című bolsevik lap, tehát a leghitelesebb forrás nyomán szálankint összeszedve (bár már össze is köthetnénk őket!):
Zsidó: Sztalin feleségének testvére: Mosesohn-Kaganovics, Majszki nagykövet, Suritz, volt páriszi nagykövet, Stein, volt római nagykövet, Slavuckij, a tokiói nagykövet.
Zsidó a szovjet vezetők közül: Litvinov, zsidó Dubelszkij, a kereskedelmi flotta biztosa, Milstein, az iparügyi népbiztosság államtitkára, Lewin (Lőwy) az állami bank elnöke, Mechlis, az állami ellenőrzés népbiztosa, Ginzburg, közmunkaügyi népbiztos, Barmann közlekedésügyi népbiztos, Jakowlew földmívelésügyi népbiztos, Ustinow, ipari és fegyverkezési népbiztos, Weiser kereskedelemügyi népbiztos, Csintsuk külkereskedelmi megbízott, Losovszkij külügyi államtitkár, Berija belügyi népbiztos.
Ennyi csak a nagyjából. Hát még hány száz és ezer élvezi vezető pozícióban a rabszolga milliók verejtékéből a szovjet-jólétet (mert a vezetők jól élnek) akiknek nevét nem ismerjük!
Kérjük hát a levélírót és minden más gyengéd szívű magyar embert, hogy ne sajnálják a szovjetzsidókat. Higgyék el, ha azok miránk szabadulnának, nem sajnálnának minket és közülünk igen kevés jutna el még Turkesztánig is! Európa, a kereszténység és a magyar fajta, a magyar nemzet élethalálharca a szovjettel való háború. Itt nincs pardon! Ha gyengék és gyengédek leszünk a fenevadakkal szemben, akkor felfalnak bennünket.
Dúvadat csak dum-dummal kell vadászni! Mi ezt csináljuk a leghidegebb - tárgyilagossággal!

További részletek: http://kuruc.info/r/8/91440/#ixzz1l3Q9zPIj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellentétes életrajzok: 600 millió = 3 x 200 millió
  2012-01-31 17:29:02, kedd
 
  2012-01-31. 15:14
Ellentétes életrajzok: 600 millió = 3 x 200 millió

Különös világban, különös országban, különös időket élünk. Akkor szembesülhetünk legfőképpen ezzel a körülménnyel, amikor a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra kerülnek. Ami általános közröhejt vagy döbbenetet szokott honfitársainkból kiváltani. Vegyük például rögtön kiváló - az országban két hét alatt rendet teremtő, s ennélfogva lassan immár két esztendeje közbiztonsági szempontból minden tekintetben a legnagyobb rendben lévő - belügyérünk vagyonnyilatkozatát.

Pintér a volt izraeli nagykövettel - kaphatott néhány jó tippet, hogyan lehet eredményesen forgatni a pénzt...
Summázva a lényeget: Pintér Sándor 22 ingatlannal, 600 millió értékű befektetéssel és másfél milliárd forintnyi kintlevőséggel rendelkezik. Ja, pardon, ki ne felejtsük lajstromunkból: s egy nagyon értékes, 17 esztendős Wartburg típusú személygépkocsival. Nem vonjuk kétségbe a belügyi főpandúr tisztességét, nyilván fáradságos és izzadságos, áldozatos munkával tett szert eme szolid kis vagyonkára. Tudjuk, több vállalkozást menedzselt, az egyiket éppen a szemkilövető drodjaival ártatlan embereket viperáztató, tonfáztató, összerugdostató Gergényi Péter budapesti főkapitánnyal. Ezen túl, nyilván a kiemelt rendőri vezetői javadalmazását is példás előrelátással beosztva, puritán módon takarékoskodva élt, s lám, mindezeknek meg is lett a jutalma: a fentebb említett kisebbfajta vagyon birtoklása.
A nap másik híre, hogy 10 évi fegyházbüntetéséből kiszabadult a sátoraljaújhelyi fegyintézetből Ambrus Attila, közkeletű nevén a ,,viszkis rabló". Az ő bűne az volt, hogy 46 rendbeli fegyveres támadással 7 év alatt 200 millió forintot rabolt. Eredetileg a Legfelsőbb Bíróság 17 évi letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, de jó magaviselete okán szabadulhatott időnek előtte a bv-műintézményből.
Az egész történet olvastán - megfoghatatlanul és érthetetlenül, talán csak Freud mester által analizálható módon - egy korának viszonyait kiválóan ismerő francia klasszikus, Honoré de Balzac Goriot apó című művének cselekménye pergett le előttünk, annak is az a mozzanata, amelyben a szegény, de nagyon ambiciózus joghallgatónak, Rastignacnak a mentora, a bűnöző és az alvilág kasszáját kezelő Vautrin tanítványát efféle életbölcsességekre oktatja, hogy kora társadalmának labirintusában megtalálja a helyét:

,,Jogom van, hogy így beszéljek a világról, mert ismerem. Azt hiszi, ócsárlom? Szó sincs róla. Ilyen volt mindenkor. A moralisták sohasem fogják megváltoztatni. Az ember tökéletlen lény. Néha többé-kevésbé képmutató, s az együgyűek ilyenkor azt mondják, hogy erkölcsös vagy erkölcstelen. Nem vádolom a gazdagokat a szegények kedvéért: az ember ugyanaz fent, lent, középen. E magasrendű állatok között mindig akad tíz kemény legény, aki fölébe helyezkedik mindennek, a törvénynek is; én is közéjük tartozom. (...) Vesse meg hát az embereket, és keresse meg a törvény hálóján a rést, amelyen át ki lehet bújni. A látható ok nélkül keletkezett nagy vagyonok titka olyan bűn, amely feledésbe ment, mert ügyesen követték el".

Ez a tanácsa tehát Vautrinnek, az alvilág pénztárosának a gátlástalan társadalmi érvényesülésre és karrierre. Végezetül Balzac művének, amely az Emberi színjáték része, legpikánsabb és fantasztikusabb, legéletszerűtlenebb része a befejezés: Vautrin Párizs rendőrfőnöke lesz, s e köztiszteletnek örvendő pozícióból megy nyugdíjba. Miket nem talált ki határtalan képzelőerejével ez a nagy klasszikus realista francia...
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/91444/#ixzz1l3P3Hn7S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50 forint is lehet a tojás (importból), száznál több magyar
  2012-01-31 17:13:38, kedd
 
  2012-01-31. 06:56
50 forint is lehet a tojás (importból), száznál több magyar gazdát tesz tönkre az EU


A tojótyúkketrecek kötelező cseréje miatt akár 50 forintra is emelkedhet a tojás ára - írja a Napi Gazdaság és a Népszabadság keddi számában.
Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy 13 tagországgal, köztük Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárást indít, mert az elmúlt 12 évben nem sikerült végrehajtani az "állatjóléti célú beruházásokat" - emlékeztet a Napi Gazdaság, amelynek Földi Péter, a Baromfi Terméktanács szaktanácsadója elmondta: ha nem is határidőre, de az idén befejeződik a tojótyúkketrecek kötelező cseréje.
Legalább százan nem folytatják
Tavaly 3 milliárd forint értékű korszerűsítési pályázatot hirdetett meg a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a beruházás megvalósítása azonban egyre több termelőnek okoz gondot Földi Péter szerint. Mintegy 90 nagy termelő jelezte, hogy folyamatban van a korszerűsítés, ám határidőre nem végeznek vele, mintegy százan viszont vélhetően nem folytatják a tevékenységet. A Tojásszövetség úgy tudja, további 170 kisebb gazdaságban zajlik még az átalakítás, ezek többnyire pár száz, pár ezer tojót tartó vállalkozások.
A magyar gazda helyett a külföldit tartjuk el
Magyarországon az éves, 2,7 milliárd darabos tojásfogyasztásból mintegy 200 millió darab importból érkezik; ha a bizottság lépése miatt valóban hatályba lép a nem EU-konform tojásra az importtilalom, a kieső árualap miatt további áremelkedés várható. Hosszabb távon, a piac újrarendezését követően újra nőhet a magyar piacra érkező import, a tojásárak pedig várhatóan stabilizálódnak majd, azonban a nagyobb önköltség miatt a mostaninál magasabb árszinten, a piaci elemzők szerint nagyjából 50 forinton. Jelenleg a tojás fogyasztói ára 30-42 forint darabonként - írja a Napi Gazdaság.
50 forint is lehet a tojás
A Népszabadság szerint az 530 tojótyúktartó telepből száznál is több jelezte, hogy még nem állt át az új technológiára. Jó néhány tagállamban az árak emelkedésére számítanak, Magyarországon például az 50 forintos ár sem tűnik olyan messzinek - írja.
Tyúkonként ötezerbe kerül a legújabb EU-s hülyeség
Sok termelő akkor se tud technológiát cserélni, ha ehhez támogatást kap. A technológiacsere a tojótyúktartó telepeken tyúkonként ötezer forintba kerül. Egy közepes, 60-70 ezer tyúkot termelőnek tehát 300-350 millió forintot kell kiadnia; a nagynak minősülő termelőknél már 100 ezer fölött van a tyúkok száma, azaz félmilliárd forint felett a költség. Hogy ez a pluszkiadás mikor térül meg, nehéz kiszámolni - írja a Népszabadság.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91424/#ixzz1l3Ln8vFq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maradtunk gyarmat. Fidesz csak aláírja az EU fiskális paktum
  2012-01-31 17:11:51, kedd
 
  Maradtunk gyarmat. Fidesz csak aláírja az EU fiskális paktumát.

Forrás: jogi fórum 2012.01.31. 15:28

Decemberben egy új fiskális paktumtervezettel áltak elő merköziék, az unió ászai, mire anglia bedobta a törölközőt és kiszállt, Orbán sem kért Nagy-Britannia mellett a fiskális paktumból, a lengyelek feltételül szabták a több beleszólási jogot az aláíráshoz. Most azonban már más lett a paktumaláírási felállás. Orbán feladta a gazdasági szabadságharcát, viszont a csehek kihátráltak, mert összeférhetetlen az alkotmányukkal. Mi meg maradtunk továbbra is gyarmat. A nagy Béke menet pedig egy nemzetet önámító magamutogatás volt. Gyáva kormánynak nincs országa! Ismét példát mutatott hős népvezérünk a megfutamodásból az "arcal az bankok felé..." helyett .

Előzmény itt


A csehek is kimaradnak a fiskális paktumból



Csak 25 uniós tagállam fogja aláírni március elsején a költségvetési paktumról szóló kormányközi szerződést, miután az Európai Tanács hétfői informális ülésén Csehország is úgy döntött, hogy Nagy-Britanniához hasonlóan - legalábbis egyelőre - nem vesz részt a kezdeményezésben.



Hétfőn eldőlt, hogy a 27-ből huszonöt uniós tagállam fogja aláírni az Európai Tanács következő, március elsejei ülésén az új stabilitási kultúrát meghonosítani hivatott kormányközi szerződést. Az aláírók végleges mezőnye azt követően alakult ki, hogy Petr Necascseh miniszterelnök a hétfői informális EU-csúcson közölte, országa alkotmányossági okokból egyelőre nem tud csatlakozni a szerződéshez. Ezzel Csehország felzárkózott Nagy-Britannia mellé, amely már az előző, december eleji uniós csúcstalálkozón közölte, hogy nem vesz részt a kezdeményezésben.

Volt, akit meglepett, volt, akit nem a cseh távolmaradás. Diplomáciai források szerint Prága az elmúlt napokban már jelezte, hogy a kormányközi szerződéshez való csatlakozás, amihez a szkeptikus cseh elnök aláírása is szükséges, olyan alkotmányossági problémákat vet fel, amelyek komoly belpolitikai feszültségeket gerjesztenek. Petr Necas a csúcsot követően ugyanakkor a nem eurózóna-tagok eurócsúcsokon való részvételében megszületett kompromisszum elégtelenségével is magyarázta a cseh elutasítást. Egyúttal jelezte, hogy Csehország egy későbbi időpontban csatlakozhat a szerződéshez, de a márciusi határidőig erre biztosan nem lesz képes.

Nicolas Sarkozy francia elnök sajtótájékoztatóján némileg értetlenkedve fogadta a cseh döntést. Nem értette, hogy milyen új szempont merült fel, ami decemberben még nem létezett, amikor a csehek nem mondtak nemet.

Magyarország, amelyről a decemberi csúcson egy ideig az a benyomás alakult ki, hogy Nagy-Britannia mellett egyedüli országként nem kér a fiskális paktumból, ugyanakkor most 24 országgal egyetemben jelezte, hogy alá szándékozik írni a kormányközi szerződést. Orbán Viktorminiszterelnök a csúcsot követően azzal magyarázta a magyar döntést, hogy a csatlakozáshoz egyik vörös vonalat sem kellett átlépni a kettő közül, amelyet a kormány korábban meghúzott. Az egyik, hogy a valutaövezeten kívülálló országoknak csak az euró bevezetése után kelljen alkalmazniuk a szerződés rendelkezéseit. A másik pedig az, hogy a megállapodás szövege ne tartalmazzon semmilyen utalást az adóharmonizációról. A szöveg végül ennek a második feltételnek is megfelelt, mert az adóharmonizáció lehetőségére semmilyen formában nem utal a szerződés.

Orbán külön sikernek nevezte, hogy az eurózónán kívüli országok eurócsúcsokon való részvételének kérdésében is a Magyarország, és a részvételt a leginkább forszírozó Lengyelország számára kedvező kompromisszum született. A kissé kacifántos megoldás szerint eurócsúcsokat a jövőben mindig az Európai Tanács ülései után tartanak, ha csak rendkívüli okok másképp nem indokolják. A második kitétel, hogy évente legalább egy eurócsúcsot a fiskális paktumról szóló kormányközi szerződés végrehajtásának szentelnek majd. Harmadszor: a paktumhoz csatlakozó nem euróövezeti-tagok minden olyan eurócsúcsra meghívást kapnak, ahol a versenyképességről, a fiskális paktumról szóló szerződésről lesz szó, továbbá amelyek az euróövezet alapvető struktúráit érintik. Nem vesznek majd részt azokon az euró-összejöveteleken viszont, amelyeken például az euróövezet belső ügyei, például a programországok pénzügyi támogatása lesz napirenden. ,,Inkább azok az eurócsúcsok lesznek ritkábbak, ahol csak tizenhetes körben lesznek" - vélekedett utóbb egy tagállami diplomata.

Emlékezetes, hogy a kormányközi szerződést aláíró országokkal szemben elvárás lesz, hogy költségvetésüket egyensúlyba hozzák, vagy a költségvetési mérlegük többletet mutasson.Ez a feltétel csak akkor teljesül, ha a tagállamok strukturális hiány az adott évben nem haladja meg a nominális GDP arányában a 0,5 százalékot. A fenti ,,aranyszabályt" a szerződés aláíróinak a hatályba lépéstől számított egy éven belül az alkotmányba vagy hasonló fajsúlyú törvénybe kell foglalniuk, és ha ezt nem teszik meg az előírásoknak megfelelően, akkor az Európai Bíróság akár GDP-jük 0,1 százalékának megfelelő pénzbírságot is kiszabhat rájuk.

A szankcionálás módja az egyetlen továbbra is nyitott kérdés, amit a március elsejei aláírásig kell jogilag tisztázni. Az Európai Bizottság tiszte lesz az aranyszabály előírásszerű átvételének áttanulmányozása és megállapítása. A kormányok egy része azt szeretné, hogy amennyiben a Bizottság mulasztást állapítana meg, akkor az ügyet automatikusan az Európai Bíróság elé utalhassa. Ám erre mások véleménye szerint az érvényes eljárásoknak megfelelően nincs joga a Bizottságnak, ezért ezt a kérdést még tisztázni kell.

A kormányközi szerződés hatályba lépésének előfeltétele lesz, hogy legalább tizenkét euróövezeti tag ratifikálja a szöveget, erre legkésőbb 2013. január 1-jét jelölték meg határidőnek. Arról is megállapodtak, hogy legkésőbb öt évvel a szerződés hatályba lépése után annak rendelkezéseit beemelik az uniós jogi keretek közé.

,,Ez (a szerződés) óriási előrelépés a szorosabb és visszafordíthatatlan fiskális és gazdasági integráció és az euróövezeten belüli megerősített kormányzás felé. Jelentős mértékben javítani fogja a költségvetés fenntarthatóságának, az euróövezet szuverén adósságának a kilátásait és erősíteni fogja a növekedést" - szögezték le közös nyilatkozatukban az eurózóna tagállamai.

Orbán Viktor a csúcsot követő sajtóértekezletén a fiskális unió előnyének nevezte, hogy ezzel ,,tartani tudjuk azt a pályát, amit 2004-ben jelöltünk ki". A csatlakozás a paktumhoz szerinte megerősíti azt, hogy olyan makrogazdasági pályán haladunk tovább, aminek végpontja az eurócsatlakozás. Hozzátette, hogy mindez anélkül történik, hogy a kormánynak az adóharmonizáció kérdésében engednie kellene. A kormányfő úgy véli, hogy az adóharmonizáció lesz a következő évek nagy vitája, hiszen ebben a kérdésben láthatóan eltérnek a befektetéseket magukhoz vonzani kívánó, felzárkózásban lévő közép- és kelet-európai országok és a befektetések áttelepülését megakadályozni kívánó nyugati tagállamok érdekei.

Az állam- és kormányfők az állandó mentőalap, az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) módosításait is jóváhagyták és arra utasították pénzügyminisztereiket, hogy a következő, februári tanácsülésükön írják alá a dokumentumot.

Görögország is napirendre került az ülésen. Az állam- és kormányfők meghallgatták görög kollégájuk Lukasz Papademosz beszámolóját és sürgették a minél előbbi megállapodást az athéni kormány és a magánhitelezők között az 50 százalékos adósságleírásról. Igen szűk határidőt, a hétvégét jelölték meg a pénzügyminisztereknek arra, hogy megállapodjanak az új görög programról és mentőcsomagról, ami 130 milliárd eurós hitelt ígér Görögországnak.

Több vezető is ugyanakkor bírálta a görögöket amiatt, mert visszatérően nem tettek eleget az általuk vállaltaknak. Angela Merkel német kancellár a csúcsot követően egyedi esetnek nevezte Görögországot, és úgy vélte, hogy az Athénnel szemben is alkalmazandó fokozott ellenőrzés olyan esetekben releváns, amikor egy ország a rendszeres ellenőrzések során nem felel meg a kritériumoknak. Mind ő, mind pedig francia kollégája, Nicholas Sarkozy ugyanakkor cáfolták azt, hogy Görögország költségvetését bárki is gyámság alá akarná helyezni. ,,Nem lehet egy országot kívülről irányítani. Ez nem ésszerű, nem demokratikus és nem hatékony" - jelentette ki a francia államfő.

http://nemzethir.gportal.hu/gindex.php?pg=16523375&nid=6136669
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán helyett most a csehek álltak a britek mellé az uniós s
  2012-01-31 06:25:58, kedd
 
  Orbán helyett most a csehek álltak a britek mellé az uniós szerződés elvetésében


ecoline.hu

2012.01.30., 22:51 2012.01.30., 22:52 659 0

Ezúttal egy pillanatra se merült fel, hogy Magyarország különcködne, Nagy-Britannia azonban most se maradt egyedül: Csehország sem csatlakozik egyelőre a szigorú költségvetési fegyelmet előíró új pénzügyi unióról szóló szerződéshez. A többi 25 EU-tagállam aláír - közölte Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök hétfő este Brüsszelben. Diplomáciai források szerint a csehek parlamenti eljárásrendi okokra hivatkozva mondtak egyelőre nemet, de elképzelhető, hogy később meggondolják magukat.

Az EU-csúcs helyszínén név nélkül nyilatkozó diplomaták azt is elmondták az MTI-nek: létrejött a kompromisszum abban a kérdésben, hogy részt vehessenek-e az egyelőre az euróövezeten kívüli, de a pénzügyi unióról szóló új szerződéshez csatlakozni kívánó államok az euróövezeti csúcstalálkozókon. A kompromisszum lényege az, hogy évente legalább két csúcstalálkozót rendeznek majd csak az euróövezeti országok számára - a gazdasági konvergencia, illetve az euróval kapcsolatos stratégia kérdéseiben -, és ezen felül lesz egy olyan csúcsértekezlet is, ahol az új pénzügyi uniós szerződést aláíró, de az euróövezeten kívüli EU-országok is részt vehetnek majd, és amelyen "az euró architektúrája, valamint versenyképességi kérdések" lehetnek napirenden.

A szóban forgó forrás nem részletezte, mit kell érteni az euró architektúrája alatt, de korábban olyan értesülések terjedtek el, hogy az euróövezet jövőjét érintő átfogóbb ügyek tartozhatnak ide.

Az EU-országok állam-, illetve kormányfői e diplomáciai források szerint ennek a kérdésnek a tisztázásával lényegében megállapodásra jutottak a szóban forgó új pénzügyi szerződésről, amelynek a nagy részét már szövegszerűen is kidolgozták, és amelyet március elején akarnak aláírni. A szerződést elvben ugyan a 17 euróövezeti ország kívánja megkötni egymással - a pénzügyi fegyelem és a koordináció minden eddiginél szorosabbra fűzése céljából -, ám ahhoz csatlakozhat az eurózónán kívüli 10 további EU-ország is.

A szerződés szövegezése során kikristályosodott az az elv, hogy a szerződést ily módon aláíró nem euróövezeti országokra a szerződésből folyó jogkövetkezmények csak akkortól élnek majd, ha a szóban forgó ország csatlakozik az euróövezethez. Vagyis Magyarországnak pont nincs mitől tartania, igaz, a csehek is hasonló cipőben járnak, mégis nemet mondtak. Mindmáig nyitott kérdés volt azonban, hogy addig is a pénzügyi szerződéshez csatlakozó, de még nem euróövezeti országok képviselői részt vehetnek-e majd az euróövezeti országok csúcstalálkozóin.

Közvetlenül a hétfői EU-csúcs előtt külön megbeszélést tartott Brüsszelben a négy visegrádi ország - Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia - miniszterelnöke. Egyetértettek abban, hogy ezt a részvételi lehetőséget szükségesnek tartják.

A csúcstalálkozó előtt lengyel részről jelezték, hogy ha nem sikerül biztosítani a részvételt, akkor Varsó esetleg nem írja alá ezt az új szerződést. Diplomáciai értesülések szerint leginkább Franciaország ellenezte, hogy az eurózónán kívüli uniós országokat is beengedjék az övezetbeli országok csúcstalálkozóira.

Az új pénzügyi szerződés lényegében automatikus szankciókat ír elő a részes országokkal szemben, ha költségvetési hiányuk meghaladja a GDP 3 százalékát. A cél azonban ennél is nagyratörőbb: az úgynevezett kiegyensúlyozott költségvetés elérése, amit 0,5 százalékosnál alacsonyabb strukturális deficitszintként határoznak meg.


http://ecoline.hu/makro/2012/1/30/Orban_helyett_most_a_csehek_alltak_a_britek_U8Z WI4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szabad Internet vége?
  2012-01-30 19:01:31, hétfő
 
 
2012.01.30. | 11:02
ACTA: A szabad Internet vége?
503 olvasó

Miközben a világ a SOPA és PIPA törvények miatti felháborodásra figyelt az EU és Japán képviselői szép csendben aláírtak az említett két törvénynél is sokkal veszélyesebb egyezményt. Az Egyesült Államok és Japán kezdeményezésére és a nyilvánosság informálása nélkül készült Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) drámai módon megváltoztathatja az Internet globális felügyeletét. Az egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat kizárólag az ágazat és a kormányok képviselőinek részvételével és a média teljes kizárásával tartották, fittyet hányva a demokratikus folyamatoknak.

A megállapodás olyan intézkedéseket vezet be a szerzői jogok védelmének ürügyén, ami az Internet tartalmak feletti átfogó beleszólási joggal hatalmazza fel a privát szektort. Az ACTA minden korábbi jogi felügyeletet eltöröl és lehetővé teszi a szerzői jog tulajdonosoknak, hogy bírósági végzés nélkül követelhessék az általuk kifogásolt tartalmak törlését, az Internet szolgáltatókat pedig jogi úton felelősségre vonhatják, illetve megbüntethetik, amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak. Elvileg egy oldalt azért is törölhetnek, ha egy cég logóját engedély nélkül megjeleníti, vagy csupán egy szerzői joggal védett tartalomra mutató hivatkozást jelenít meg. Az ilyen vétkekért a felhasználók ellen büntető eljárás indulhat, eltilthatják az Internet használatától és még börtönbe is kerülhetnek.

A megállapodás súlyos következményekkel járhat a szólás szabadságára nézve. Az nyilvánvaló, hogy az igazi cél az információ feletti hatalom visszaszerzése, hiszen az Internet segítségével egyre több ember botlik bele a globális elit örök bosszúságába: az igazságba.

Az SOPA törvénynél tapasztalt heves tiltakozásból tanulva, Barack Obama, aki mint tudjuk alkotmányjogász, a törvényhozói folyamatot ügyesen megkerülve ,,végrehajtói megállapodásként" írta alá az ACTA-t, mivel így ennek törvényerőre emelkedéséhez nem szükséges a kongresszus jóváhagyása. A Fehér-ház nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva semmilyen információt nem volt hajlandó szolgáltatni a megállapodással kapcsolatban.

Az Internetszolgáltatókra vonatkozó büntetőjogi szankciók mellett, az ACTA arra is kötelezi őket, hogy a felhasználók személyes adatait átadják a szerzői jog tulajdonosoknak. Az intézkedés által bevezetendő jogi folyamatok ellentétben állnak az aláíró országok jogi szabályozásával, és többek között azt is lehetővé teszi, hogy a bevándorlási hivatal alkalmazottai átkutassák az utasok laptopjait, külső merevlemezeit, vagy bármilyen böngészésre alkalmas eszközt a repülőtereken vagy határátkelőkön.

A magyarországi aláírás nem érte el a hazai fővonalas média ingerküszöbét. A nemzetközi egyezmény még nem emelkedett törvényerőre hazánkban, mivel azt előbb az Országgyűlésnek ratifikálnia kell. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményben tudósított az aláírás tényéről, a jogvédő szervezet szerint az aláírás illetve a ratifikáció nyomán nem változik a magyarországi jogi környezet, ellenben könnyebbé válik a magyar jogtulajdonosok érdekeinek külföldi védelme. Ellenben az aláíró országok bármelyike kifogással élhet magyar oldalak ellen, és kérheti azok lekapcsolását, törlését, illetve a tulajdonos jogi felelősségre vonását.

Az ACTA megállapodás akkor emelkedik törvényerőre az EU országokban, miután azt az Európai Parlament júniusban aláírja. Hivatalos tiltakozással és a társadalom felvilágosításával van némi halvány remény, hogy a megállapodást elutasítják. Az ACTA létezésének ténye önmagában bizonyítja, hogy globális világunk teljes gőzzel robog a rendőrállamiság és központosított hatalom felé, ahol az emberi innovációnak és önfenntartó technológiáknak nincs helye.

Zbigniew Brzerzinski, volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, a Trilaterális Bizottság társalapítója már 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa előtt a globális politikai ébredés veszélyeire figyelmeztetett. Egyes technológiákban, mint a fájlmegosztó rendszerekben, a blogokban vagy a nyílt forráskódú szoftverekben megvan a potenciál, hogy aláássák a központi hatalomra vágyó, a társadalmat saját áruiktól való függésre kényszerítő oligarchikus kormányérdekeket. Zbigniew Brzerzinski alábbi, saját könyvéből való idézete is ebbe a törekvésbe enged bepillantást:

,,A technotronikus kor sajátossága az irányított társadalom megjelenése. Ezt a társadalmat egy elit irányítaná, amit nem korlátoznak a hagyományos értékek. Hamarosan lehetséges lesz szinte folyamatos megfigyelés alatt taratani minden állampolgárt és mindenkiről naprakész, a legszemélyesebb információkat is tartalmazó megfelelőségi naplót vezetni. A hatóságok mindenkor hozzáférhetnek majd ezekhez az adatállományokhoz."

Forrás: idokjelei.hu

Kapcsolódó blog:

Az összeesküvés elméletek cenzúrázását a Google végezze Kattintson ide...


http://komlomedia.hu/hir.php?hir=775
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itthagynák Magyarországot a fiatalok
  2012-01-30 18:52:04, hétfő
 
  Itthagynák Magyarországot a fiatalok
2012, január 30 - 17:36


A magyar fiatalok mindössze három százaléka vállalt már külföldön munkát, de több mint egyharmaduk dolgozna szívesen az országhatáron kívül a magasabb jövedelem és életszínvonal reményében - olvasható az Ipsos Zrt. országos felmérésében.

Több mint ötszáz, 15 és 25 év közötti fiatalt kérdeztek a külföldi munkavállalásról, nyelvtanulásról és példaképeikről 2011 negyedik negyedévében.

Az Ipsos hétfői közleménye szerint a válaszadók közül legtöbben Európában maradnának; ötven százalékuk két évnél hosszabb időre tervezné távollétét, és a vendéglátásban helyezkedne el.

A felmérésből kiderül: a külföldi munkavállalás elsősorban a magasabb kereset (98 százalék) és életszínvonal (78 százalék) miatt vonzza a fiatalokat; míg 40 százalék azért menne, hogy nyelvet tanuljon, egyharmaduk azért, hogy külföldi tapasztalatot szerezzen, amit később kamatoztathat.

A fiatalok 35 százaléka a vendéglátásban szeretne elhelyezkedni, egynegyedük pedig a szolgáltatás vagy kereskedelem területén; egyötödük alkalmi vagy diákmunkát, 17 százalékuk pedig gyermekfelügyeletet vállalna, és építőipari területre jelentkeznének még néhányan.

A legtöbben Európában vállalnának munkát, az első helyen Anglia áll, megelőzve Németországot és Ausztriát - derül ki a válaszokból.

A megkérdezett fiatalok többsége angolt, egyharmaduk németet tanult első nyelvként, emellett 4 százalékuk franciául, 2 százalékuk olaszul és 1 százalékuk spanyolul is tanult már.

A 15 és 25 év közötti fiatalok egyharmadának nincs nyelvvizsgája; a válaszadók több mint fele alapfokú nyelvvizsgát tett; a felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezők aránya alig éri el a három százalékot.

Arra a kérdésre, hogy van-e példaképük, 88 százalék nemmel válaszolt; a fiatalok jelentős többsége, 78 százaléka azt állította, hogy a szülők hatnak leginkább a gondolkodásmódjára - olvasható az Ipsos felmérésében.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/itthagyn%C3%A1k_magyarorsz%C3%A1got_fiatalok-20120130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új IMF hitelről,
  2012-01-30 18:47:54, hétfő
 
  Az új IMF hitelről,

Dátum: 2012. January 30. Monday, 10:18

Publicisztika
avagy megint hazudnak nekünk!


Dúl a magyar polgárháború! Nem, még a fegyverek szerencsére nem kerültek elő, de érződik a levegőben, hogy sokan már szívesen elővennék. Uszul a magyar egymásnak, annak rendje és módja szerint. Az előző heti cikkünk óta, amikor is a nemzeti oldal képtelenségére, mint fogalomra próbáltam rámutatni, még jobban megerősödött bennem a tudat, hogy miközben mi marakodunk, valahol a világban hahotáznak rajtunk. A nemzetközi tőke ill. a magyar oligarchák és pártok tőke kezében lévő sajtó hihetetlen alacsony színvonalat biztosít. A köz TV letagadja az Operaház előtti ellenzéki tüntetést, ahol zúg az ,,Orbán takarodj!", de a másik oldalon a Népszabadság is összeválogat alacsony IQ-val rendelkező kormánypárti demonstrálókat a ,,békemenetből". Így aztán megtudhatjuk, hogy szerencsétlen roma gyerek azt sem tudja, hol van, vagy azt, hogy az illető demonstráló, miért szereti a kormány politikáját. Azt válaszolja szegénykém kínjában, hogy ő genetikailag jobboldali. Atyavilág! Nos kérem, szerényebb képességű emberek mindenhol vannak, de direkt ezeket kiválogatni és közzétenni hazugság.

Kár tagadni, összejött pár százezer ember a kormány mellett tüntetni. Minek ezt tagadni? Ugyanolyan hülyeség, mint a szervezőknek 1 millió vagy 500 ezret mondani. Az meg egyenesen felháborító, hogy a Pintér által vezetett rendőrség, amely még soha egyetlen egy tüntetés létszámát nem becsülte meg, most egy órán belül közzétette a 400 ezres számot. Szóval hadakozik a magyar egymással. Orbán a fő háborús hadúr, érzi a puskaport. Sok mindent állíthatna pl. a kormánytüntetés két szervezője Bayer és Bencsik csak egyet nem, hogy Ő szerintük a szeretet legyőzi a gyűlöletet. Hát én még tőlük nemigen olvastam olyan cikket melyből áradt volna bárki felé a szeretet, aki nem az ő pártjukon áll. Gondolom, hogy az ők sem úgy értik, hogy a szeretet szelektív.

Szóval meg a megosztás, a hazugság. A fő megtévesztés most az IMF hitel! De tényleg, miért is kell nekünk hitelt most felvenni az IMF-től. Akik azt sugallják és állítják, hogy azért, mert az elmúlt nyolc év alatt az ország el lett adósítva, azok egyszerűen megtévesztik a magyar népet és hazudnak. Könyörgöm, most nehogy valaki azt vonja le ebből, hogy éljen Gyurcsány, mert idegbajt kapok. Szörnyű, hogy magyar emberekkel el lehet hitetni, hogy mindennek az oka az elmúlt 8 év. Mintha előtte nem lett volna államadósság. Az elmúlt 8 évben semmivel sem nőt jobban az adósságunk, mint előtte. (Ez a GDP arányos maszlag azért van, hogy ne értsük!) 1990-ben volt 22 milliárd dollár adósságunk. 1994-ben 40 milliárd, 1998-ban 60 milliárd, 2002-ben 80 milliárd, 2006-ban 100 milliárd, 2010-ben, 120 milliárd. Mi ebben a meglepő? Évente visszafizetünk 5-10 milliárd dollár kamatot, de kb. ennyivel mégis nő az adósságunk, függetlenül a kormányoktól.

Figyelem! Egyszer és mindenkorra. Az országot nem a magyar kormányok adósították el, hanem a nemzetközi pénzügyi háttéruralom által jól felépített rendszer, melynek célja MINDEN nemzet adósrabszolgaságba való terelése. A görögöket is Gyurcsány adósította el? A portugálokat, a spanyolokat, a belgákat is Gyurcsány? Orbán kedves focicimborája Silvio Berlusconi által vezetett eddig hosszan vezetett olaszokat ki a fene adósította el?

Akkor most minden nemzet kormánya hülye, vagy liberál bolsevista féreg? Nos, nem! Ha most valaki azzal az Orbáni dumával jön, hogy de ők 60%-os GDP arányos adóssággal adták át az országot, azoknak ajánlom figyelmébe, hogy a Horn kormány 80%-kal vette át az Boros kormánytól a vezetést és a Bokros csomag és az IMF diktátumok által vitte le 60%-ra. Hogyan? Hát privatizációval. Mit csinált az Orbán kabinet ez után 1998-2002-ig? Miután Bokros eltakarította a szennyest, ők semmit nem csináltak akkor az adósság további csökkentéséért, csak a szinten tartást vitték véghez a maradék privatizációval. Pécsi lakosként - tudom, hogy azon röhög az egész város, hogy a Páva Zsolt (FIDESZ polgármester, PÉCS) most nagy dirrel-dúrral visszafoglalta a gaz franciáktól a Pécsi Vízművet, csak egy bibi van, hogy 1998-2002 között ő adta el a franciáknak nevetséges pár százmillió forintért. Röhej!

Szóval az adósságcsökkentése a kormánynak csak egy humbug, egy porhintés. Az adósságot visszafizetni képtelenség, hiszen éppen ez a rendszer lényege. Orbán is megtapasztalhatta. Ha szembemegy a folyamatoknak, akkor abban a pillanatban a forintnak annyi és a magyar nép úgy elsöpri, hogy lehet akármilyen békemenet, nem védi meg. Sőt a békemenet résztvevőinek a nagy része is a fejét követelné, ha 700 forint lenne a benzin és 600 forint az euró, 800 forint a kiló kenyér. Hát nem érti Orbán? Szegény oktondi Szíjjártót küldi ki, hogy mondja el, hogy spekulánsok. Hát persze, hogy azok. De mit tudsz tenni ellenük Viktor? Semmit. Illetve sok mindent, de nem így, ahogy nekiláttatok.

Mi történt, míg a ,,békemenet" vonult, hogy nem leszünk gyarmat? Orbán Brüsszelben éppen letette a fegyvert, mindent megígért, csak adjanak pénzt és hosszabbítsák meg ezzel a hatalmát.
Ismerősöm kérdezi, hogy de hol a pénz? Ellopták a komcsik! Badarság! Persze, hogy lopnak, de nem csak a ,,komcsik", hanem a fideszes oligarchák is. Gondolod, hogy nincsenek? Nem írok neveket, mert nem kellenek már a perek. A Kedves Olvasó is tudja, kikről van szó. Volt olyan fideszes ember, aki sok cégben volt benne és az első Orbán kormány alatt magas pozíciót töltött be. Van olyan, amelyik most is. Több tízmilliárdos érdekeltségek vannak a kezükben. Többek között a sajtó tekintélyes része. Hol van már a baloldali sajtó túlsúlya. Sehol. Független sajtó meg nincs is szinte.

Szóval mire ment el pl. a Gyurcsány-Bajnai által felvett pénz? És mire kellene Orbánnak most az IMF pénze? Mire kell nekünk állandóan hitelt felvennünk? Elmondom, és nagyon jól kapaszkodjon meg! Semmi másért nincsen szükségünk újabb és újabb hitelfelvételre, mint, hogy az előző hitelek kamatait és némi lejáró tőkét törlesszünk. Teljes mértékben hazug az az Orbáni állítás, hogy azért kell a pénz, mert mások eladósították az országot. Szó sincs róla! Az országot a kamatos kamat intézménye (leánykori nevén uzsora) adósította el. És félreértés ne essék nem csak minket.

Mit csinál az uzsorás, ha vissza szeretnéd fizetni a kölcsönt? Emeli a kamatokat, vagy nem ad új hitelt. Most is ez történik. Orbán elkezdett kiabálni, hogy csökkentjük az államadósságot. Az uzsorások benyomták a gombot és leállították a ,,befektetőket", hogy állampapírokat vegyenek. Mit lehet tenni? Menni az IMF-hez? Szegény Orbán egyszerűen nem veszi észre, hogy az IMF és a piaci befektetők mögött ugyanazok a személyek, családok állnak. Most tényleg kedves Viktor, hányszor kell még ezt lemondani. Azt mondod Brüsszelben, hogy nekünk nem kell az IMF pénze, mert mi a ,,piacról" fogjuk magunkat finanszírozni. De az IMF és a piac egy és ugyanaz. Ugyanaz a pár család, dinasztia áll mindkettő mögött. Ébresztő!

Szerencsére most letettük a fegyvert, mert a ,,békevonulók" sem értik ezek szerint ezt az összefüggést, ami azért is érdekes, mert a nagy jókor jó helyen privatizálók, volt Ikarusz ember TV-jében is igaz hajnali kettőkor néhányan már elmondták hozzám hasonlóan a dolgokat. Kérdés, hogy akkor mit keres ott a transzparens mögött, amikor nagyon jól tudja, hogy egy nagy hazugság, hogy nem leszünk gyarmat. Már régen azok vagyunk! Ha ki akarunk lépni ebből a rabszolgasorsból teljesen más utat, kell választani, és sokkal rafináltabbnak kell lenni. Gyorsan jegyzem meg a Jobbik útja se megoldás, mert ők még harsányabban kiabálják a sokkal erősebb ellenfélnek, hogy gyere ki a hóra! Nos, kijött és megmutatta erejét, egy kézmozdulattal, 290-ről 320 az euro. Ha még mozdít a kezén, akkor egy hét alatt 400, ha legyint, akkor 500. Ezekkel nem lehet nyílt háborút viselni értsük már meg végre, mert beverik a fejünk.

Elek Attila,
Független SZABAD EURÓPA,
www.szabadeuropa.com


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4581
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 679 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.