Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
pozitív gondolat
  2012-10-21 22:38:31, vasárnap
 
  Egy görög filozófus mondta:"Nem az számít, hogy mi történik az emberrel, hanem az, hogy miként reagál rá." Milyen igaz! Ha épp csak 51 %-ban sugárzol pozitív gondolatokat és érzéseket a külvilág felé, máris átbillentetted az életed mérlegét! Minden egyes nap lehetőséget teremt egy új életre, hiszen minden egyes napon életed válaszútján állsz. És bármelyik nap megváltoztathatod a jövőt - azáltal, ahogy érzel. Ne feledd: "Bármit is adsz önmagadból az életben, ugyanazt kapod vissza. Adj valami pozitívat, és pozitív dolgot kapsz vissza - adj valami negatívat, és negatív dolgot kapsz vissza. Ha képes vagy érezni, meg is kapod." Legyen szép minden napod, órád és perced. Csak a jóra, a szépre gondolj, hiszen amit gondolsz, azt megteremted!

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
hét vége
  2012-10-21 22:11:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
birsalma torta
  2012-10-21 22:10:37, vasárnap
 
 


A tésztához:

6 dkg cukor
1 db citrom
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
7.5 dkg lágy vaj
1 csipet só

A tetejére:

2 db tojás
1 evőkanál méz
1.25 dl almalé
10 dkg mandulapehely
50 dkg birsalma
1.5 dl főzőtejszín
1 db narancs
3 dkg cukor
1 kiskanál fahéj

Elkészítés

Megmossuk a citromot, megtöröljük, és a héja felét lereszeljük. A reszelt héjat, a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük 1-2 evőkanál vízzel és a vajjal. Sima tésztává gyúrjuk, kibéleljük vele a sütőformát úgy, hogy a pereme 3 cm magas legyen. Betesszük a hűtőbe.

A birsalmát meghámozzuk, megmossuk, a magházát eltávolítjuk, húsát 1 cm vastag gerezdekre vágjuk. Megmossuk a narancsot, megtöröljük, a héjából reszelünk egy keveset, és a felét kifacsarjuk. A levét és a héját az almalével és a cukorral felfőzzük. Beletesszük a birsalmát, és gyenge tűzön, fedő alatt 5 percig pároljuk. Leöntjük a levét és félretesszük, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A szirupot leszűrjük, és félretesszük, amíg kihűl, a narancshéjat pedig kidobjuk. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3-4-es fokozat) előmelegítjük.

A tésztára szórjuk a mandulát, és 15 percre a sütőbe tesszük. Elrendezzük a tortalapon a birsalmát. A szirupot a tojásokkal és a tejszínnel elkeverjük, s a birsalmára öntjük. 180 °C-on (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2-3- as fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.

Fahéjas mézzel megkenjük, majd 10 percig a sütőben pihentetjük. A lekapcsolt forma alján hagyjuk kihűlni.

 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
birsalma alagút
  2012-10-21 11:00:52, vasárnap
 
 


Hozzávalók:

- a töltelékhez: 2 nagyobb birsalma (kb. 40 dkg nem túl puha befőtt is lehet) fél citrom leve, 1 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz, 2 szm szegfűszeg, fél rúd fahéj, 7 lap zselatin vagy 3,5 dkg zselatinpor

- a piskótához: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 6 dkg finomliszt, 1 csapott evőkanál kakaópor, 1 evőkanál olaj,

- a krémhez: 20 dkg rama sütőmargarin, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál porcukor,

- a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, a díszítéshez: 10 dkg dióbél


Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk, negyedekbe hasítjuk és magházukat kimetsszük. A gyümölcsöt 4 dl vízzel leöntjük, a citrom levével, a borral és a mézzel ízesítjük, a szegfűszeggel, fahéjjal fűszerezzük, és fölforraljuk. Ezután lefedjük, kis lángon további 5 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Végül a gyümölcsöt leszűrjük (levét félretesszük), majd lecsöpögtetjük és kis kockákra vágjuk.

Közben a piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásás masszát egybeforgatjuk, miközben a kakaós lisztet és az olajat is hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsire kenjük, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.


A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak. Ezután a birsalmára merjük. Mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Az őzgerincformát hűtőszekrénybe állítjuk és fél napon át dermesztjük. Ezután vágódeszkára borítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. A birsalagutat a maradék gesztenyekrémmel megkenjük, rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük, azután olvasztott csokoládéval egyenletesen bevonjuk. Végül durvára vágott pirított dióval megszórjuk. Ha a bevonata megszilárdult, a süteményt forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszelteljük.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
szeretet
  2012-10-15 12:32:55, hétfő
 
  "Élni annyi, mint szeretni.
Szeretni látni és megmutatni,
érezni és érzékeltetni,
meghallani és meghallgatni,
magasba szállni és fölröpíteni,
kinyílni és felnyitni,
megérteni és megértetni,
együtt érezni és eggyé olvadni
- és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás."
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
megvilágosodás
  2012-10-14 22:18:19, vasárnap
 
  Document Actions Megvilágosodás

Csak egyetlen dolog van ezen a világon, amit érdemes birtokolnunk, és ez a megvilágosodás. Ahhoz, hogy a megvilágosodás a miénk lehessen, őszinteségre és alázatosságra van szükségünk. Sajnos ebben a világban az őszinteség rég halott, az alázat pedig még meg sem született. Próbáljuk meg újjáéleszteni őszinteségünket, és próbáljuk meg, törekvésünk erejénél fogva, meggyorsítani alázatosságunk megszületését. Csak így leszünk képesek megvalósítani Istent.

A megvilágosodás nem valami nagyon távoli dolog. Nagyon is közel van; bennünk rejtezik. Belső fejlődésünk által minden pillanatban tudatosan belenőhetünk a megvilágosodásba. A legmagasabb megvilágosodás az Isten-megvalósítás. A megvilágosodásnak nem csak a lélekben, hanem a szívben, az értelemben, az életerőben és a testben is végbe kell mennie. Az Isten-megvalósítás tudatos, teljes és tökéletes egyesülés Istennel. Amikor belépünk saját létezésünknek és a világ létezésének a Forrásába, akkor a Valóságot közelítjük meg. Ez a Valóság a mi állandó Gyönyörünk, és a Gyönyör Isten Lélegzete.

A megvilágosodás a lélek tudatos tudása. Az emberiség a megvilágosodásban ismeri fel először Isten mindenható Erejét, határtalan Részvétét, végtelen Fényét és hiánytalan Tökéletességét. A megvilágosodás érezteti meg velünk, hogy mi is Isten valójában. A megvilágosodás előtt Isten elméleti; a megvilágosodás után Isten gyakorlativá válik.

Amikor valaki valóban megvilágosult, nem látja a többi embert tökéletlennek és reménytelennek. Attól a pillanattól, amikor megvilágosul, valódi egységet fog érezni másokkal, és mások úgynevezett tökéletlenségeit úgy fogja látni, mint Isten tapasztalatát, amit rajtuk keresztül él át.

A megvilágosodással korábban már rendelkeztél, csak elfelejtetted; már nem teljesen új a számodra. Ha valakinek valóban fontos a megvilágosodás, annak éreznie kell, hogy a fénytől a még több fény, a bőséges fény felé halad.



 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
Seneca idézet
  2012-10-14 21:40:04, vasárnap
 
  SENECA - Az Emberség ragyogása

Szeresd az embereket, és bocsáss meg nekik, amikor csak teheted - mert megbocsátani nagy dolog, ha nem a legnagyobb. A megbocsátás háromszorosan is jó: egyszer annak, akinek megbocsátottál, aztán magadnak - hiszen az emberség legnagyobb példáját adtad ezzel -, végezetül nemes emberi cselekedeted, amellyel két embert egymáshoz szelídítettél, átformálja kettőtök kapcsolatát, majd az egész életed.

A szívedhez közelálló embereknél a legelején csöndesítsd el fellobbanó haragodat. A végén mindig kiderül, nem is nekik, inkább magadnak kellett megbocsátanod, mert mindaz, ami történt - bár észre sem vetted - tőled származik, miattad esett meg.

Miért válaszolnál a szeretetre kíméletlenséggel közeli kapcsolataidban? Vizsgáld meg inkább, hogy a fekete keserűség képében hozzád érkező indulatok valóban a gyűlölet nyilait röpítik-e feléd, vagy egy ember kétségbeesését. Vizsgáld meg, vedd szemügyre alaposan: mennyire hasonlít a kétségbeesés a gyarlósághoz - mintha annak kísértete volna. A felületesen szemlélő tekintet csupa rosszat lát az emberi kétségbeesésben.

Amikor szeretsz valakit, tedd ezt: még ki sem mondtad, máris megbocsátottál.
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
hello
  2012-10-14 21:14:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
mandala
  2012-10-14 00:29:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
zen bölcsesség
  2012-10-14 00:24:02, vasárnap
 
  Te választod az örömöt.
Te választod a szeretetet.
Nyúlj ki befelé, és keresd meg magadban,
Hol lakik az öröm.
Látogasd meg belül a szeretet lakhelyét.
Hozd elő mindkettőt.
Engedd, hogy átérezhesd őket
ITT és MOST.

(Zen bölcsesség)
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 488 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 1799
  • e Hónap: 2791
  • e Év: 34520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.