Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Müller Péter: A vallás elválaszthatatlan a csodától
  2012-07-24 10:29:16, kedd
 
  A vallás elválaszthatatlan a csodától. És itt nemcsak a csodás tettekről és legendás eseményekről van szó, hanem az imádságról is.
Imájában az ember azt kéri az Istentől, hogy tegyen csodát.
Csoda alatt azt érti, hogy lépjen át az Úr a kérlelhetetlen törvényeken,
és változtassa át a nehéz valóságot. Könnyítsen a súlyos életterheken,
lágyítson a fájdalmon,segítsen gondolatai, reményei és vágyai megvalósulásában.
Keresztény szóval az imádság kegyelmet kér törvény helyett.

A kegyelem pedig - ebben a kőkemény törvényvilágban - csoda."

Müller Péter






A KEGYELEM SZÁMOMRA AJÁNDÉK ISTENTŐL
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A Szentlélekkel való együttműködés
  2012-07-23 14:41:11, hétfő
 
  " Újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Efézus 4:23)





A Bibliában újra és újra megjelenik egy fontos igazság: A Szent Lélek abban a pillanatban kiárasztja erejét, amikor hitből megteszünk egy lépést.

Amikor Józsué egy lehetetlen akadállyal találta szemben magát, a Jordán folyó vize csak akkor húzódott vissza, amikor a vezetők engedelmesen és hittel beléptek a zúgó folyamba. Az engedelmesség megnyitja az ajtót Isten ereje előtt.

Ne várj arra, hogy erősnek és magabiztosnak érezd magad. Lépj előre a gyengeségedben, tedd meg a helyes lépést a félelmeid és az érzéseid ellenére. Így lehet a Szent Lélekkel együttműködni, és így fog a személyiséged fejlődni.

Pál megmagyarázza, mi az a három dolog, amit tennünk kell, hogy Krisztushoz hasonlóvá legyünk:

Első, hogy el kell döntenünk, hogy eltávolodnunk a régi viselkedésformáinktól. "Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott..." (Efézus 4:22). Más fordításban: "Mindennek, ami a régi életmódodhoz kötődik, mennie kell. Velejéig romlott. Szabadulj meg tőle!" (MSG fordítás)

Második, hogy meg kell változtatnunk gondolkodásunkat. "Hagyd, hogy a Lélek megváltoztassa a gondolkodásmódodat" (Efézus 4:23, CEV fordítás). Azt mondja a Biblia, hogy az elménk megújulásával változunk meg (Róma 12:2).

Harmadik, hogy Isten személyiségét kell magunkra vennünk azáltal, hogy új, Istennek tetsző szokásokat alakítunk ki. A személyiségedet lényegében a szokásaid alkotják, az, ahogy általában viselkedsz. A Biblia azt mondja, "öltsétek fel az új embert, aki azért teremtetett, hogy Istenhez hasonló legyen valóságos igazságban és szentségben." (Efézus 4:24, NIV fordítás).

Beszéljünk róla

Mi az, amiről Isten azt mondta neked, hogy tedd meg, de te halogattad vagy nem tetted meg, mert alkalmatlannak vagy gyengének érezted magad?

Milyen régi szokásoktól kellene megválnod?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 07.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A szelídség nem gyengeség
  2012-07-22 09:55:54, vasárnap
 
  "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Tim. 1:7)




Egy kereszténynek nem kellene szelídnek lennie? Dehogynem, de a szelídség nem gyengeség. Ez nagy különbség. A szelídség azt jelenti, hogy kontroll alatt tartjuk az erőnket. Olyan, mint amikor egy vad csődört betörnek, és már szelíd. Ugyanakkora ereje van, mint amikor még vad volt, csak most ezt az erőt alárendeli mesterének.

A Biblia csak két személyt nevez szelídnek: Jézust és Mózest. De egyikük sem volt gyenge, félénk. A meggyőzés erős emberei voltak. Isten nem azt várja, hogy mindig bújj el a barlangodba amikor valaki ellenőrizni, vagy befolyásolni akar téged. Mit mondanál, ha valaki erkölcstelen, illegális, vagy illogikus dologra kérne? Természetesen nemet mondanál.

Egy kereszténynek nem piszkos szó a "nem". Teljesen rendben van, ha "nem"-et mondasz. Valójában időről időre szükség van erre. A Biblia azt mondja, hogy mondjunk igent, amikor igent értünk alatta, és nemet, amikor nemet értünk alatta. Nem mondja, hogy érezzük magunkat bűnösnek emiatt. Nem mondja, hogy magyarázkodjunk a döntéseink miatt.

Nem telik úgy el az életedet, nem beszélve a szolgálatról, hogy ne lenne valaki a közeledben, aki ne próbálna meg félemlíteni, ellenőrizni, vagy manipulálni. Isten mit szeretne, hogyan viselkedjünk, amikor valaki megpróbál megfélemlíteni?

A 2 Timóteus 1:7 megadja a választ: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét."

Ezt akarja Isten, hogy így viselkedjünk másokkal - erővel (magabiztosan), szeretettel (mások szükségére figyelve), és józanul. Isten lelke nem a gyávaság lelke. Nem tesz minket gyengévé.

Mégis ismerek keresztényeket, akik felelőtlenül azt gondolják: "Ahhoz, hogy elég lelki legyek, félnem kell másoktól. Hagynom kell, hogy azt tegyék mások, amit szeretnének." Amikor azonban belenézünk a Bibliába, azt látjuk, hogy ez nem ez a helyzet.

Nem tudsz mindenkinek megfelelni. Ez tény. Ne is próbálkozz vele. Amikor azok a nehéz esetű emberek jönnek, maradj talpon, imádkozz azokért, akik üldöznek, a többit pedig hagyd Istenre.

Beszéljünk róla:

Miért nehéz nemet mondanod másoknak? Milyen hatással van ez rád?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.07.15) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Félsz az elutasítástól? Tartsd észben az örökkévalóságot!
  2012-07-21 09:44:12, szombat
 
  "Az Úr azt mondja: Én vagyok az, aki megerősítelek téged. Miért félnél a halandóktól, akik nem élnek tovább a fűnél?" (Ézs. 51:12)





Az elutasítástól való félelem leküzdésének egyik módja, ha a megfelelő látószögből nézed a dolgokat. Figyelembe veheted mások véleményét, de soha ne becsüld túl, amit mondanak.

Mai igeversünkben Ézsaiás azt mondja, hogy az életünk itt a Földön átmeneti, miért félnénk hát más emberek véleményétől? Más emberek nem egyenlők Istennel, és az ő véleményük egyébként sem marad meg. A siker titka az, hogy éld túl a kritikusaidat.

Ézsaiás azt mondja, ha halandó emberek csalódást okoznak neked, ne aggódj emiatt. Egyedül Isten számít. Ne gondold azt, hogy ítéletük csalhatatlan vagy hogy egyenesen Istentől való. Nem kell automatikusan elfogadnod valakinek a kritikáját; meg kell ítélned, és csak azt fogadd meg, amit érdemes.

Miért mondom ezt? Mert amikor az emberek jóváhagyása a legfontosabbá válik számodra, azonnal az elutasítástól való félelem kellős közepében találod magad.

A Biblia ezt mondja: "Mindennek tudatában, mit mondhatunk? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róm. 8:31, TEV). Ha felismered, hogy Isten mennyire veled van, az képessé tesz arra, hogy ellenállj a félelmetes elutasításnak.

Néhány embernek csak a népszerűség, hírnév, taps számít. "Mit gondolnak a többiek rólam? Hogy nézek ki? Csak az imázs, az "image" számít!"

Ha így élsz, akkor ki vagy szolgáltatva mindenki más ítéletének. Ha a többiek azt mondják, hogy "lúzer" vagyok, akkor biztosan az is vagyok! Ha mások azt gondolják, hogy "hangyás" vagyok, akkor biztosan az vagyok! Én nem akarok így élni - és te?

Isten soha nem akarta, hogy így élj. Ő ezt mondja: "Minek hallgatsz rájuk? Ők csak halandó emberek. Egyedül én vagyok az, Aki számít. Ők nem élnek tovább a fűnél."

Pál azt mondja, az ő életének célja az, hogy Isten tetszésére éljen, ne az emberekére. "Ez úgy hangzik, mintha az emberek tetszését keresném? Egyáltalán nem! Egyedül Isten jóváhagyására figyelek! Próbálnék népszerű lenni az emberek előtt? Ha még mindig ezt tenném, nem lennék Krisztus szolgája..." (Gal. 1:10, TEV)

Isten azt mondja, hogy választanom kell. Választhatom azt, hogy Isten tetszésére élek, vagy azt, hogy az emberek tetszésére élek. Kinek akarsz inkább tetszeni? A tömegnek, vagy Istennek? Pál azt mondja, hogy nem tetszhetsz mindkettőnek egyszerre. El kell döntened, hogy kire akarsz jó benyomást tenni. Csak el ne feledd, hogy kinek az elismerése nem tart tovább a fűnél...

Beszéljünk róla:

Mi a különbség a között, hogy hatással van valakire mások véleménye, vagy hogy irányít valakit mások véleménye?
Milyen lenne az, ha valakinek az életét mások véleménye irányítaná? Milyen problémákat okozhatna ez például a te életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.07.14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Úr szava Biblia
  2012-07-20 16:39:40, péntek
 
 
Biblia az Úr szava Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Szükség van a megbocsájtás nyújtotta gyógyulásra
  2012-07-20 11:15:09, péntek
 
 
MEGBOCSÁTÁS Link

SZÜKSÉG VAN A MEGBOCSÁTÁS NYÚJTOTTA GYÓGYULÁSRA.


Link


Gyulai Pál: Tanács

Kiket szeretsz, s akik szeretnek,
Ha bántanak, ha megsebeznek,
Ne haragudj rájuk sokáig!
De öntsd ki szíved s ha letörléd
A fájdalom kicsordult könnyét
Bocsáss meg! Hidd, enyhedre válik!

Óh egymást hányszor félreértjük,
Szeretteinket hányszor sértjük,
Bár szívünk éppen nem akarja.
Mi is talán vérzünk a sebben,
Nekünk is fáj még élesebben,
De büszkeségünk be nem vallja.

Ne légy hát büszke, légy őszinte,
Híved legott azzá lesz szinte.
Oszlik gyanú, megenyhül bánat!
Oly váratlan jöhet halálunk
S ha egymástól haraggal válunk,
A sírnál késő a bocsánat.

 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Félsz az elutasítástól? Emlékezz, Istennek kedves vagy!
  2012-07-20 10:14:36, péntek
 
  ,,Mert nem az a megbízható ember, aki önmagát ajánlja, hanem az, akit az Úr ajánl" (2 Kor. 10:18).




Talajt vesztünk, mert bűnösök vagyunk. Minél többet vétkezünk, annál inkább el is bizonytalanodunk. Valaki közömbösnek mutatkozik irántad egy partin, és te máris úgy érzed, hogy senki sem kedvel. Pedig talán csak annyi történt, hogy valaki éppen nem vett észre. Ha a látásodat a félelmeid befolyásolják, ilyen könnyen sebezhető vagy.

Amíg a félelmeink lencséjén át érzékeljük az életet, nem vesszük észre mások fájdalmát sem. A magunk feltételezéseivel vagyunk elfoglalva. Ilyenkor elszalasztjuk a szolgálat lehetőségeit is. A magunk körül forgásban az önsajnálatunk folyton erősödik, pedig érzékelnünk kellene mások szenvedését is. Hogyan leszünk készek az áldozatvállalásra, amit Jézustól tanultuk, ha az elutasítástól való félelmeink kelepcéjében vergődünk?

Isten kijelentett igazságát veti meg, aki a csalódástól így retteg. Ő teremtett annak, aki vagy. Jézus Krisztusban a magáévá fogadott. ,,Őbenne választott ki minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretet által" (Ef 4,1).

Az Isten előtti elfogadhatóságunk oka nem az tehát, amit mi tettünk (hogyan is felelhetnénk meg a tökéletes Isten elvárásainak?), hanem amit Jézus Krisztus tett velünk. Meghalt helyettünk a kereszten. Bűnünk büntetését magára vállalta, és most, a szeretetével átölel bennünket. Amikor Isten ránk tekint, ezt mondja: ,,Jézus munkáját látom rajtad, és rá való tekintette elfogadlak téged is." Az én feladatom mindezért Megváltómnak tartani Őt, és alárendelni magamat az akaratának.

Isten mindent tud rólad, és mégis szeret. Nem csodálatos ez? Bármit is gondolnak rólad mások, Isten soha nem utasít el. A Biblia így mondja ezt: ,,Ha apám és anyám elhagynának is, az Úr magához fogad engem" (Zsolt 27,10).

Egyesek még felnőtt korukban is a szüleik jóváhagyása után epekednek. Ha annak a hiányában nőttél fel, ha elutasítást kaptál tőlük, ez már nem a te problémád. Nekik lennének tennivalóik. A szülő, aki megveti a gyermekét, Isten teremtményét utasítja el, mintha csak Isten hibázott volna.

Ez nem a te bajod - nekik kell megváltozniuk. Tanulj meg együtt élni a ténnyel, hogyha eddig nem tették meg, talán sohasem lesznek képesek rá. A boldogságodat egyébként sem befolyásolhatják már; nem másoktól függ az. Bármi történjen is, Isten állja a szavát - Ő gondot visel rólad.


Beszélgessünk ezekről!

Megfigyeltem, hogy még a csoportos beszélgetésekben is a leggyakrabban felvállalt félelem az elutasítástól való rettegés. Vajon, miért van ez így?

Isten ránk bízta az Örömhír terjesztését, de mi gyakran elmulasztjuk attól tartva, hogy mit gondolnak rólunk mások. Beszélgessünk az ilyen félelmek mibenlétéről, és arról, hogyan szabadulhatunk meg tőlük!

(Daily Hope by Rick Warren; 2012.07.13)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Félsz a elutasítástól? Emlékezz arra, hogy egyedi vagy
  2012-07-19 20:05:32, csütörtök
 
  Te alkottad testem belső részét, és te illesztettél össze engem anyám méhében. Köszönöm, hogy ilyen csodálatosan összetett vagyok. A te munkád csodálatos - és ezt nagyon jól tudom" (Zsolt. 139:13-14, NLT fordítás)




A Biblia azt mondja, hogy még mielőtt megszülettél, Isten előre eltervezett téged. Isten tudta, milyen leszel. Ő választott téged, és ő választotta a tulajdonságaidat. Ez azt jelenti, hogy egyedi vagy. Belőled csak egy van. Nincs senki más, aki olyan, mint te. Ha te nem vagy önmagad, ki lesz majd olyan, mint te? Pótolhatatlan vagy.

Nemrég olvastam, hogy 25.000 fajta orchidea van a világon. Ha Isten helyében lettem volna, teremtettem volna egy sárga-, egy kék-, meg egy piros orchideát. De nem úgy Isten. A Teremtő szereti a változatosságot, ő 25.000 különböző orchidea fajtát teremtett.

Ami pedig még ennél is csodálatosabb, hogy 4 milliárd különböző ember létezik. És mindenkit Isten teremtett. Te egyedi vagy. Senki más nem lehet olyan, mint te. Dávid azt mondja, hogy legyél hálás, és köszönd meg Istennek, hogy olyan csodálatosan bonyolultnak teremtett: “Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. Csodálatosak a te cselekedeteid! és jól tudja ezt az én lelkem" (Zsolt. 139,14).

Örülj, hogy Isten olyannak teremtett, amilyen vagy. Isten nem véletlenül teremtett téged. Képzelj el egy művészt, akinek a festményei mind ugyanúgy néznek ki. Vagy egy művészt, aki festett 12 különböző festményt és feltéve azokat szobája falára, a képek életre kelnek és megszavazzák, hogy mind egyformák lesznek. A művész nagyon csalódott lenne. Isten nem azt akarja, hogy olyan legyél, mint mások. Azt akarja, hogy önmagad légy.

Amikor ezt megérted, akkor bizonyára kevésbé fogsz félni az elutasítástól.

Beszéljünk erről:

Önmagad másokhoz való hasonlítása hogyan aknázza alá életcélodat?
Önmagad másokhoz való hasonlítása hogyan befolyásolja kapcsolatodat Istennel?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.07.12)
Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Félsz az elutasítottságtól? Tedd Istent első helyre
  2012-07-18 09:54:18, szerda
 
  "Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?" (Zsoltárok 27:1)




Az elutasítástól való félelem két dolgon alapszik. Az első, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy szeretve legyen - ez tény. Mindannyian kétségbeesetten vágyunk egy jó adag szeretetre az életben, ahhoz, hogy egészséges egyéniségek legyünk. Isten azt mondja, "Szeretni akarlak téged". Isten szeretet, és Ő tudja, hogy szükséged van arra, hogy mások szeressenek.

De, másodsorban, kialakítjuk azt a téves elképzelést, hogy a szeretetvágyunk betöltése kizárólag egy személytől vagy egy csoporttól függ. Ha arra számítasz, hogy valaki más majd 100%-ig betölti a szeretethiányod, helytelenül gondolkodsz. Fájdalmas helyzetbe hozod magad és megnyitod az ajtót az elutasítástól való félelem számára.
Amikor Istenen kívül bárki másra tekintesz úgy, hogy betölti minden szükségedet a szeretetre, az a személy nem tudja ezt megtenni. Nincs élő ember és nem is lesz, aki olyan tökéletesen és teljes mértékben tud téged szeretni, mint ahogyan szükséged van rá. Csak Isten teheti meg ezt.

Tehát az első lépés amit meg kell tenned ahhoz, hogy felülkerekedj az elutasítástól való félelmeden, az, hogy Istent helyezed az első helyre, mert Ő az egyetlen, aki végül betöltheti minden szükségedet.

Szeret minket Isten más embereken keresztül? Természetesen igen. Azt akarja Isten, hogy mi is szeressünk másokat? Igen. Szeretne minket csatornaként használni a szeretetének továbbadására? Feltétlenül.

De soha nem fogja semmilyen személy vagy csoport betölteni minden szükségedet. Isten nem így tervezte el. Nekik nincs elég szeretetük. Az emberi szeretet korlátozott; Isten szeretete korlátlan és feltétlen. Nem számít, milyen mély a szükséged, Ő be tudja azt tölteni.

Beszéljünk róla!

Miben kötöttél kompromisszumot azért, hogy mások elfogadjanak? Mit csinálnál másképp?
Mit gondolsz, hogyan segít majd Isten feléd való szeretetének megértése neked abban, hogy másokkal szemben asszertívebb legyél?


Daily hope by Rick Warren (2012.07.11.) Napi remény
Link Nem kell mindenkinek megfelelni

"Az emberektől való rettegés csapdába ejt." (Példabeszédek 29:25a)





Ha folyamatosan azon aggódsz, hogy mások mit gondolnak, akkor érzelmi csapdába fogsz esni. Nem kell mindenkinek jobban a kedvében járnod, mint amennyire képes vagy erre. Az csak egy legenda, hogy a boldogság eléréséhez mindenkinek meg kell felelned, akivel csak találkozol. Ez egyszerűen nem igaz.

Még maga Isten sem képes mindenkinek a kedvére tenni, és csak egy bolond próbálkozik olyasvalamivel, amit Isten sem tud megtenni. Jézus is csak arra fókuszált, hogy Atyja kedvében járjon. (János 8:29)

Hogy hogyan kezeld a ,,nehéz" embereket? Egy dolgot biztosan ne tegyél, éspedig ne add be a derekad! Az, hogy keresztény vagy, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek be kellene hódolnod, és hagynod, hogy mások manipuláljanak. A Róma 12:2 azt mondja: ,,... ne igazodjatok a világhoz"

Az igazság az, hogy senki sem befolyásolhat téged az engedélyed nélkül. Ha úgy érzed, valaki nyomást gyakorol rád, akkor hagyod magadnak, hogy nyomasztva érezd magad az illető személy által. Ha pedig manipulálva, vagy irányítva érzed magad, akkor megengeded magadnak, hogy irányítva, manipulálva legyél.

Nem kell ezt tenned! Rendben van, ha kiállsz azért, amit igaznak tartasz. Az is jó, ha magabiztos vagy. Sok keresztény fél attól, hogy felszólaljon. Sokan azt hiszik, hogy az a lelkibb viselkedés, hogyha csendben maradnak, és beletörődnek mindenbe. Isten nem azt várja tőled, hogy lábtörlő legyél - és Ő nem tesz téged gyámoltalanná.


Beszéljünk róla:

Hogyan lehetsz rámenős keresztényként, és nem megalkuvó?
Milyen gyakorlati tapasztalatod van azzal kapcsolatban, amikor úgy hoztál döntést, hogy mások mit gondolnak rólad, és nem Istenre figyeltél?

Daily Hope by Rick Warren (2012.07.10.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne engedd, hogy a keserűség elgyengítse az életed!
  2012-07-16 09:19:49, hétfő
 
  "A bolond szabad folyást enged a dühének, de a bölcs végül is lecsendesíti." (Példabeszédek 29:11 - Angolból szabadon)




A bibliai erőművésznek, Sámsonnak, volt egy különös gyengesége: az elsődleges motivációja az életben, egyszerűen a bosszúállás volt. Az élete tele volt megbántottsággal és haraggal, ezért mindig erőszakosan visszavágott az embereknek.

A Bírák 15-ben, ezt sok esetben láthatjuk. A 3. versben, Sámson ezt mondja: "Ezúttal jogom van, hogy leszámoljak a filiszteusokkal." Azután a 7. versben ezt mondja: "Amiért ti így cselekedtetek, megfogadtam, hogy addig nem nyugszom, amíg bosszút nem állok rajtatok." Végül, a 11.versben, egy olyan mentséget hoz fel, ami tipikus a gyenge embereknél: "Azt válaszolta: 'Csupán azt tettem velük, amit ők tettek velem.'" (Angolból szabadon).

Ez volt Sámson eljárásmódja: Mindig visszavágott másoknak.

Ha egész életedet azzal töltöd, hogy visszavágsz az embereknek, ahelyett, hogy meghoznád a saját döntéseidet, az el fogja gyengíteni az életed.

"Csupán azt tettem velük, amit ők tettek velem." Használtad már valaha ezt a mentséget?

Ha Sámson életét nézed, egy olyan srácot láthatsz, aki nagyon találékony a bosszúállásban. A Bírák 15:3-5 azt mondja: "Sámson azt mondta nekik: 'Ezúttal jogom van, hogy leszámoljak a filiszteusokkal. Nagyon nagy kárt teszek nekik.'Ezzel kiment és fogott 300 rókát, és a farkuknál fogva párba kötötte őket. Azután odakötözött egy-egy fáklyát minden párhoz, meggyújtotta a fáklyákat, és ráhajtotta a rókákat a filiszteusok gabonájára. Felgyújtotta a kévéket, és az álló gabonát, együtt a szőlő - és olajbogyó ültetvényekkel."

Ez nagyon találékony húzás volt! De ez a fajta találékonyság vezetett végül az elfogatásához és a halálához.

Mi a lecke, amit megtanulhatunk Sámson életéből? Jobb megfékezni a haragodat, és a cselekvést választani, ahelyett, hogy mindenkinek visszavágnál. Vagy ahogy a Példabeszédek 29:11 írja: "A bolond szabad folyást enged a dühének, de a bölcs végülis lecsendesíti."

Beszéljünk róla!

Ha végiggondolod, a neheztelés vagy a bosszúállás, idő, energia és kreativitás elvesztegetése. Mi módon tehet kárt benned a neheztelés, ahelyett, hogy a másikban tenne?
A megbántottság fogva tarthatja a találékonyságod, mert túl sok időt töltesz azzal, hogy azon gondolkodsz, mennyire megbántottak, és hogyan tudnál bosszút állni. Mit gondolsz, Isten miben használná inkább ezt a kreativitást?

Rick Warren, Daily Hope, 2012.07.09. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 820
  • e Hónap: 4621
  • e Év: 65922
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.