Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 267 
Balogh Éva - Jó éjt képe
  2012-07-30 17:52:21, hétfő
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Hétvégi bulizás
  2012-07-30 17:50:12, hétfő
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Majorné, Anikó - táncos pár
  2012-07-30 17:46:56, hétfő
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
A magyarok a Himnusz lecserélését kérik Londonban
  2012-07-30 17:20:11, hétfő
 
  A londoni olimpián szereplő magyar csapat vezetése a nemzeti himnusz lecserélésére kérte a szervezőket azt követően, hogy a kardozó Szilágyi Áron vasárnap szerzett aranyérmét követően ,,a Magyar Himnusz nem megfelelő verziója hangzott el".
Szilágyinak szólt a Himnusz, csak nem a megszokott ,,A Magyar Olimpiai Csapat vezetése sajnálattal tapasztalta, hogy első londoni olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron éremátadó ünnepségén a Magyar Himnusz nem megfelelő verziója hangzott el" - áll a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közleményében. ,,A csapatvezetés haladéktalanul kérte a helytelen mű lecserélését, melyet a mai napon a LOCOG (Londoni Szervezőbizottság) nemzetközi igazgatója engedélyezett. A LOCOG ígéretet tett az azonnali intézkedésre és a magyar kérés teljesítésére a vonatkozó nemzetközi protokollszabályokkal összhangban."
,,Bízzunk benne, hogy minél többször játsszák el Magyarország himnuszát a 2012-es londoni olimpián" - zárul a MOB közleménye.

 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Magyar eredmények Olimpia 07.30
  2012-07-30 17:17:15, hétfő
 
  Karakas Hedvig ötödik lett cselgáncs

...... ............


Az UTE 22 éves cselgáncsozója a bronzmérkőzésen kikapott francia riválisától, így az ötödik helyen zárta az olimpiát.
Karakas Hedvig a vigaszágra került (MTI) Legjobb 32:
Karakas Hedvig első mérkőzésén a spanyol Bellorin Concepciont verte. A mérkőzés elején a magyar versenyző kezdeményezett, meg is intették ellenfelét, de aztán elég szerencsétlenül belelépett a rutinos 31 éves spanyol akciójába, így yuko hátrányba került.
Világbajnoki bronzérmesünk azonban nem adta fel, alig egy perccel a vége előtt ippont dobott ellenfelén, és továbblépett. Ellenfele a brazil Silva Rafael volt a legjobb 16 között.

Legjobb 16:
A brazil agilisabban kezdett, és wazari előnyt szerzett, majd egy újabb akcióját megkontrázta a magyar. A bíró megállította a mérkőzést, egy darabig senki nem tudta miért, egyedül talán Karakas sejtette az igazi okot - a brazil Silva Rafaelt az új szabályok értelmében tiltott szándékos lábfogásért leléptették.
Karakas így a legjobb nyolc közé jutott, ahol a a román Caprioriu és a dzsibutiból érkezett Raguib közti mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

Negyeddöntő:
Mint kiderült, a legjobb négy közé jutásért Corina Caprioriuval kellett szembenéznie Karakasnak. Öt percen át küzdöttek az első pontért, azonban egyik cselgáncsozó sem tudott tiszta dobást vagy akciót végrehajtani.
A ráadásban a román sportoló szemmel láthatóan elfáradt, Karakas pedig sokkal aktívabb volt, ám a plusz három perc elteltével a bírók érthetetlen módon a kék zászlót, vagyis Caprioriut hozták ki győztesnek 2-1 arányban, ezzel egyszersmint megfosztották a magyar cselgáncsozónőt a döntőbe jutás lehetőségétől.

Vigaszág:
A magyar cselgáncsozó a vigaszágon vigasztalódott. Ott az orosz Irina Zabldunia ellen lépett tatamira, és szinte megismétlődött a román rivális elleni mérkőzés, ugyanis öt perc alatt szinte semmi sem történt.
A ráadásban azonban aranypont döntött a magyar cselgáncsozó javára, amikor támasztott gáncsolással földre küldte az oroszt, így yukóval megnyerte az összecsapást.
Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet a továbbiakban.

Bronzmérkőzés:
Automne Paviával került össze a magyar cselgáncsozó a bronzért folyó csatában, ám az egész nap a lábát fájlaló Karakas nem tudott olyan elánnal küzdeni a francia ellen, mint ahogy tette azt korábban.
Mindkét dzsúdóst figyelmeztették a bírók passzivitás miatt, majd végül Karakast megintették, így egy yukót írtak fel Pavia neve mellé.
A magyar olimpikon hiába küzdött a hátralévő percekben, nem tudta földre vinni az ellenfelet, így végül az ötödik helyen zárta a londoni olimpiát.

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Szilágyi Áron ARANY érem kardvívás 2012.07.29
  2012-07-30 10:42:55, hétfő
 
  .......


Nyolcaddöntő:
Szilágyi Áron-Csung Man 15-10
Negyeddöntő:
Szilágyi Áron-Max Hartung 15-13
Elődöntő:
Szilágyi Áron-Nyikolaj Kovaljov 15-7
Döntő:
Szilágyi Áron-Diego Occhiussi 15-8

Szilágyi Áron ARANY érem kardvívás
Szilágyi vívása képekben Link
Szilágyi Áron szenzációs vívással megnyerte a férfi kardozók viadalát az olimpián, így megszerezte a magyar csapat első aranyérmét Londonban.
Szilágyi Áron az első körben kardhegyre tűzte malajziai ellenfelét, a nyolcaddöntőben azonban az olimpiai címvédő kínai Csung Man várt rá. A Vasas 22 éves kardvívóját nem hatotta meg a rangos cím, és látványos akciókkal gyorsan elhúzott. Szilágyi végig meg is tartotta előnyét, és 15-10 győzött, ezzel már a nyolc közé jutott.
Ott a német Max Hartung várt rá, aki kétszeres junior világbajnok. Izgalmas asszó végén Szilágyi megszerezte a győztes tust, ezzel elődöntős lett.
Ott az orosz Nyikolaj Kovaljovval vívott, akit Szilágyi a világ jelenlegi legjobbjának tart. Ez persze nem tartotta vissza a magyar vívót attól, hogy négy tussal el ne húzzon az elején (5-1), azonban Kovaljov kiegyenlített (5-5).
Szilágyi azonban gyönyörű, egyértelmű találatokkal ismét jelentős előnyt épített ki (8-5). Kovaljov még egyszer feltámadt (8-7), de utána a magyar kardvívás legendás idői keltek életre a londoni páston.
Szilágyi még a vívást kevéssé ismerők számára is érthető és élvezhető, látványos vívással a pástba döngölte ellenfelét, 15-7-re győzött, és várhatja a finálét, ahol az olasz Diego Occhiussi vagy a román Rares Dumitrescu lesz az ellenfél.
A fináléban hihetetlenül kezdett a magyar vívó, ugyanis az olasz riválisától 5-0-ra ellépett, és ehhez két pecre sem volt szüksége. Ráadásul egy kétes szituációban is az ő javára ítéltek a bírók, így hat, majd később hét tus is fűződött a nevéhez, míg Occhiussi eközben csak egyszer villantotta fel a lámpát (7-1).
Ekkor az olasz mindent feltett egy lapra, ezáltal közelebb is férkőzött Szilágyihoz (8-3), majd átvette az irányítást és 11-6-ra feljött, majd 12-7-re.
A magyar vívó azonban akkor gyújtotta be a rakétákat, amikor az leginkább kellett, és zsinórban kétszer is az ő kardja ért tiszta felületet (14-8), tegyük hozzá ritkán látni a páston ennyi egylámpás találatot kardozótól, főleg olimpiai döntőben. Végül feltette a koronát egésznapos szereplésére, és 15-8-ra hozta az asszót, ezzel megszerezve a magyar küldöttség első aranyérmét.
Szilágyi Áron feljutott az Olümposz csúcsára! A Vasas 22 esztendős kardozója varázslatos vívással lett aranyérmes Londonban. A sajtótájékoztatón, az interjúzónában, a személyes interjúkon csillogó szemekkel válaszolt a kérdésekre. Természetesen még nem tudja felfogni, mit is vitt véghez.

Szilágyi Áron rossz buszra szállt és az aranyérmével lágyította meg a londoni sofőr szívét.
Szilágyi Áron tegnap a legszebb magyar kardhagyományokat idézve különleges vívással nyerte meg a magyar csapat első londoni aranyérmét. Ennyi tiszta, egyértelmű - ma már egylámpás - találatot kardvívásban ritkán vágnak, szúrnak, döntőbeli ellenfele, az olasz Diego Occhiussi is többször elismerően bólintott.
Aztán amikor vége lett eredményhirdetésnek, doppingvizsgálatnak, éremátadásnak és meglehetősen későn elindultak volna az olimpiai falu felé Szilágyi a média buszra szállt fel, természetesen jegy nélkül, hiszen a versenyzőket más busz szállítja. Történt mindez bizonyos Bruce Arthur twitter posztja szerint aki azt is megosztotta, hogy az újdonsült olimpiai bajnok a buszsofőr jegyet, vagy média akkredtiációs kártyát firtató kérdésére ezek híján a frissen megnyert aranyérmét mutatta fel. A sofőr vette a viccet és felengedte. Ja kérem, egy olimpiai arany láttán mindenkinek meglágyul a szíve
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Ungvári Miklós Dzsudo – EZÜST érem 2012.07.29
  2012-07-30 10:21:19, hétfő
 
  ...... ........


Ungvári Miklós Dzsudo - EZÜST érem
Megkülönböztetett figyelemmel kísérte a magyar küldöttség az Excel csarnokban helyi idő szerint negyed ötkor kezdődő cselgáncs mérkőzését. Merthogy abban egy magyar versenyző, a csupaszív Ungvári Miklós küzdött grúz ellenfelével szemben.
Ott volt Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Czene Attila, sportért felelős szakállamtitkár, Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Magyar Zoltán, a MOB alelnöke vagy éppen Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség egyik igazgatója.
Kisebb csoportok a lelátón is Mikinek drukkoltak, valaki egyszerűen csak ennyit írt a magyar zászlóra: ÉN.
Bíró Tamás, Ungvári edzője ugyanúgy toporgott a csarnok egyik sarkában, mint a végre döntős magyar srác. Végre, mert négy éve nagyon kiszúrtak vele az olimpián, egy nyilvánvaló csalás után korán véget ért neki a torna. Most a döntőig menetelt, és ott sem akart megállni az egyébként ,,világjáró" (volt a Kecskemét, a Cegléd, a Tatabánya sportolója, elindult a holland és a német bajnokságban is) dzsúdós. Aztán a fináléban korán hátrányba került, de az ő ezüstje valóban tényleg szépen csillog.
"Nagyon jól esett, hogy ennyien álltak mögöttem, rengeteg lelkesítő sms-t kaptam. Az elmúlt félévben szinte együtt éltünk az edzőmmel, rengeteget dolgoztunk. Köszönöm neki azt a munkát, amit belém fektetett az elmúlt két évtizedben. Megérkeztünk egy olimpiai éremhez, és még fel sem fogtam igazán. Köszönöm a családomnak, testvéreimnek, sajnálom, ha csalódást okoztam nekik" - mondta a rá váró újságíróknak Ungvári Miki közvetlenül a döntő után, és azt is elmondta, tudták, hogy be fog kezdeni az ellenfele, és a végére elfárad majd, így még bosszantóbb a küzdelem elején szerzett pontja.
,,Bennem lesz egy életen át, hogy itt voltam a kapuban, és nem tudtam bemenni rajta" - tette hozzá.
,,Ha még egyszer orosznak néznek, kimegyek" - viccelődött vagy inkább bosszankodott aztán Miki a sajtótájékoztatón (az éremátadás után), miután a moderátor hölgy kétszer is keletebbre helyezte a mi fiunkat.
Ha én nem is hittem benne, a családom igen. Egy kicsit másképpen csinálnám az elmúlt három hónapot, de persze lehet, hogy éppen ez kellett az ezüstéremhez. Tízen vagyunk testvérek, köszönöm nekik, hogy eljöttek édesanyámmal együtt ide Londonba" - érzékenyült el a magyar fiú.
,,Egy dzsúdósnak csak a lelke fájhat" - mondta a Sport24 kérdésére Miki, aki fizikailag kissé meggyötörten ült a sajtókonferencián. Végül aztán sikerült minket megnyugtatnia.
Egyébként 10 éves volt Lasha Shavdatuashvili, amikor Ungvári már megnyerte első Európa-bajnoki címét, a grúz fiú kiemelte, nem a helyezésért jött el Londonba, neki elég volt a részvétel is. Ehhez képest bejött neki az élet.
,,Éppen a 92-es olimpiai győzelem alkalmával döntöttem el, hogy cselgáncsozni szeretnék, mostanra bölcsültem meg, hogy megkapjam az érmet. Nem én választottam az ezüstöt, ő választott engem. Remélem, Éva sikere után, ami történelmi volt szombaton, eljön majd a magyar is a mi delegációnk számára" - mondta Ungvári

 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Ma elindulunk_ magyar olimpiai dal.
  2012-07-30 10:10:20, hétfő
 
  Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
07.29. Magyar eredmények 2012-es Olimpián
  2012-07-30 10:00:48, hétfő
 
  - Gyurta Dániel a DÖNTŐBEN újabb remek úszással 4. lett 100 mellen 59:53 mp, ezzel az országos csúcsát javította meg
selejtezőben és az elődöntőben is megdöntötte saját országos csúcsát. Klasszisunk 50 méternél még csak hetedikként fordult, ám a táv második felében feljött a harmadik helyre. Azonban hiába faragott tovább országos rekordján (59.53), az amerikai Brendan Hansen nagy hajrával megelőzte - négy századdal -, így nem jött össze a bravúros érem a gyengébbik számában. Az aranyat a dél-afrikai Cameron van der Burgh zsebelte be 58.46-os világcsúccsal.
,,Nagyon boldog vagyok, hogy most már a száz is jól megy, itt vagyok a világ élmezőnyében. Ezt a helyezést előre aláírtam volna, akkor is, ha nagyon közel volt a dobogó. Örülök, hogy háromszor úsztam egy percen belül, úgy, hogy még voltak benne hibák is, tehát van hová javulnom. A forduló volt a kulcspillanat, a középfutamban elaludtam, most viszont nagyon jól sikerült″ - mondta Gyurta, aki többek között Szilágyi Áron aranyérméről is szót ejtett.
,,Érzésre jó volt ez az úszás, a hajrám is, a fordulóim is. Az, hogy százon legyőztem a kétszázas riválisaimat, mindenképpen jó jel. Az uszodába egyébként úgy érkeztem, hogy tudtam Szilágyi Áron aranyáról és Ungvári Miklós ezüstjéről. Pekingben rányomta a bélyegét a szereplésre, hogy vártuk az aranyat, vártuk, és csak nem jött. Most ez az arany kicsit rólunk is levette a terhet


- Kozma Dominik 200 méteres gyorsúszásban összeítésben a 10. helyen végzett, így nem jutott fináléba. 1 perc 46:93 mp.


Vízilabda
Magyarország - Szerbia 10:14 B csoport
A magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras 2-2, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Hárai 1-1.
Kemény Dénes nyilatkozata:
- Mi történt?
- A második negyedben kihagytuk a helyzeteinket, ők kétgólos előnyre tettek szert, s ez hatalmas önbizalmat adott nekik - nyilatkozta a mérkőzés után Kemény Dénes. - Az történt, ami a szerbek ellen nem szokott: nem emberelőny-emberhátrányos szituációkba torkollott a mérkőzés, hanem elkezdtek akciógólokat dobálni. Lőttek bátran mindenhonnan, és legtöbbször célt találtak.
- Tizennégy gólt emberemlékezet óta nem kapott a csapat - legalábbis rendes játékidőben.
- Így van, ez sok. Ha a meccs előtt valaki azt mondja nekem, tíz gólt szerzünk, aláírom. Aláírom, mert biztos lettem volna benne, hogy ez elég a győzelemhez...
- Mit gondol, mély nyomokat hagy a játékosokban?
- Hétfő reggelig mindenképpen, de ez így is van rendjén. Onnantól azonban mindenki a következő feladatra koncentrál.
- Kedden jön Montenegró.
- Jön Montenegró. Tizenkét év után veszítettünk olimpián, de nem nagyon emlékszem, hogy ráztam fel akkor a csapatot. Igaz, akkor ki-ki meccs volt soron. Sőt, egyáltalán nem emlékszem...
- Ha a meccs előtt kérdezzük, hány százalékos állapotban van a társaság, mit válaszol? Csak mert sejthetően az olimpia második hetére van a csúcsforma kihegyezve.
- Jó állapotban éreztem a csapatot. A szerbek elleni meccsre máskülönben nem is lehetne kiállni. Még egyszer hangsúlyoznám, a második negyedben még minden rendben is volt, ám jött a rövidzárlat. Más lett volna öt háromról folytatni, mint három ötről. Érződött, megváltozott az ellenfél lelkiállapota. Nem törvényszerű, hogy ilyen gólokat lőjenek, hogy így elkapják a magyar válogatott ellen a fonalat. Most ez történt, a hibákat ki kell elemezni, és igyekezni kijavítani.
Játékosok nyilatkozata:
Varga Tamás: ,,Úgy kaptunk tizennégy gólt, hogy Szécsi Zoli két negyeden át kimondottan jól védett. Sajnos, túl közel engedtük őket a kapunkhoz, közel az öt méterhez akciózhattak, és ebből akciógólok sokaságát lőtték. Tizennégy kapott góllal semmilyen meccset nem lehet megnyerni, nemhogy az olimpián egy szerbek elleni csoportderbit."
- Kiss Gergely: ,,Nem kezdtünk rosszul, bár már akkor is jócskán maradt bennünk úgy támadásban, mint védekezésben. Az első félidőben még így is adnék magunknak egy erős átlagost, egy négyest. A nagyszünet után visszajöttünk, na akkor kellett volna hátul rendezni a sorokat, amire elöl is építhettünk volna. Akkor lehetett volna nyílt meccset játszani, erre kaptunk hatot. Igazából a szerbek semmit nem csináltak azon kívül, hogy végig koncentráltak, csak kihasználták a hibáinkat, de azt könyörtelenül. Abban a negyedben buktuk el a meccset. Nem kellett volna ennek a mérkőzésnek így alakulnia, hiszen tíz gólt lőttünk, csak a kapottak közben eldöntötték a találkozót."
- Madaras Norbert: ,,Az eredményen túl a játékunk is több mint akadozó volt. Egy olimpián nem elég lelkesnek lenni, jól is kell játszani, ez most újfent bebizonyosodott. Az egyébként is nehéz csoportunkban most még nehezebb lett a helyzetünk."
- Kásás Tamás: ,,A tizennégy kapott gól az borzasztóan sok. Főként úgy, hogy nekünk semmi sem sikerült ezen a meccsen. Olyan érzésem volt, mintha megleptek volna bennünket az elszántságukkal, a koncentráltságukkal, pedig ismerjük őket, és ismerjük az olimpiai érzést is. A tíz lőtt gólunk mondjuk nem kevés, nincs más hátra, a védekezésünket kell összeraknunk."
- Varga Dániel: ,,Egyrészt tizennégy gól az nagyon sok, amit kaptunk, főleg úgy, hogy a nagyobb része akcióból született. Nem így akartuk elkezdeni az olimpiát, nem ez szerepelt a terveink között, most készülünk keddi, Montenegró elleni mérkőzésre, ami ugyanilyen fontos és nehéz lesz."
- Szécsi Zoltán: ,,Rengeteg helyet és teret adtunk a szerbeknek, akik ezt kihasználták. Amikor odafigyeltünk a végén, akkor egálban voltunk velük, de addigra már nagy volt a hátrányunk. Az első félidőben próbáltam tüzelni a csapatot, a másodikban már inkább nyugtattam a társakat, mert láttam rajtuk az idegességet."
,,A győzelem az győzelem, nem számít, hogy mekkora különbséggel nyertünk, a lényeg a három pont. Lehet, hogy a végeredmény nem tükrözi az erőviszonyokat, az is elképzelhető, hogy a mi csoportunkból továbbjutók kerülnek be a legjobb négy közé is" - nyilatkozta Dejan Udovicsics, a szerbek szövetségi kapitánya.

Kézilabda
Magyarország - Dánia 25:27 B csoport
........


"Védekezéssel kezdünk gyerekek, csak nyugodtan" - adta meg az utolsó tanácsot Mocsai Lajos
Játékosok nyilatkozata:
- Lékai Máté: - Volt bennem félsz, de sikerült jól beszállnom a mérkőzésbe. Amikor kettővel elmentünk a hajrá előtt, úgy éreztem, hogy mi vagyunk nyerő pozícióban, jövünk fel, erre kaptunk két kétperces kiállítást, ami mellett buta hibákat is elkövettünk, ez döntött.
- Nagy László: - Végig pariban tudtunk lenni az Európa-bajnokkal, voltak hullámvölgyeink, de sikerült jól kijönnünk azokból. A két kiállítás volt a döntő, amikor vezettünk kettővel, és akkor fordítottak. Mindannyian nagyon vártuk a meccset, nem voltunk megilletődöttek, ez még jól jöhet bárki ellen a csoportban, erre kell építenünk. Jól sikerültek az elmúlt világversenyek és a felkészülési mérkőzések, annak tudom be, hogy az első másodperctől ilyen színvonalon tudtunk teljesíteni.
- Császár Gábor: - Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült legalább egy pontot szereznünk, mert benne volt a végjátékban legalább a döntetlen. Nagyot küzdöttünk, és nem is játszottunk rosszul, ezért sajnálom, hogy a vége vereség lett.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Vallásos verses kép V.Ildykótól
  2012-07-29 10:19:47, vasárnap
 
  ....

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 267 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 267 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1798
  • e Hét: 3568
  • e Hónap: 16244
  • e Év: 249991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.