Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Eljön az a nap
  2013-10-24 19:22:21, csütörtök
 
 


Malakiás 4.Link

4 ,,Mert eljön az a nap, lángoló, mint a tüzes kemence. Akkor minden büszke és gonosztevő olyan lesz, mint a szalma, és az a nap úgy elégeti őket, hogy nem marad sem gyökerük, sem águk - mondja az Örökkévaló, a Seregek Ura.

2 De számotokra, akik tisztelitek és félitek nevemet, az a nap olyan lesz, mint a hajnal. Felkel az Igazságosság Napja, és gyógyulást találtok szárnyai alatt. Akkor ugrándozva örvendeztek, mint a borjak, amikor kiengedik őket a karámból a legelőre.

3 Letapossátok az istenteleneket, akik hamuvá lesznek talpatok alatt azon a napon, amelyet én készítek - mondja az Örökkévaló, a Seregek Ura.

4 Emlékezzetek szolgámnak, Mózesnek tanításaira, törvényeire, parancsaira, rendelkezéseire, amelyeket a Hóreb-hegyen adtam át neki, és általa rendeltem Izrael egész népének - és engedelmeskedjetek azoknak!

5 Nézzétek! Elküldöm hozzátok Illést, a prófétát, mielőtt az Örökkévaló nagy és félelmetes napja elérkezik.

6 És az apák szívét majd a fiaik felé fordítja, a fiúk szívét pedig apjuk felé, hogy ne kelljen teljesen elpusztítanom a földet."




 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Ha meg akarsz gyógyulni, el kell kezdened beszélni
  2013-10-24 11:16:08, csütörtök
 
  "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Jakab 5:16




A gyógyulás ott kezdődik, hogy kimutatod a fájdalmad. A Biblia azt írja: "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Ezért hadd kérdezzelek meg: Azt szeretnéd, hogy megbocsáttassanak a bűneid vagy, hogy érzelmileg meggyógyulj?

Ha csak azt akarod, hogy megbocsáttassanak a bűneid, akkor valld meg Istennek őket. De, ha túl akarsz lendülni rajta és vinni előre az életed, akkor meg kell, hogy gyógyulj. El kell mondanod valaki másnak is.

Azt kérdezed, "Miért? Miért tesszük ezt? Miért akarja Isten, hogy mást is belerángassak?" Elmondom miért. Mert Isten tudja, hogy a problémád gyökere kapcsolati. Te észre sem veszed ezt. A másokkal való elrontott kapcsolataid adják a problémáid gyökerét.

Amikor nincs egy olyan ember az életünkben, akivel teljesen őszinték vagyunk, akkor maszkokat viselünk. Megjátszunk és színlelünk dolgokat, nem vagyunk őszinték egymással, játszadozunk egymással és képmutatóak vagyunk. Úgy teszünk, mintha mindent a kezünkben tartanánk, de mindenki tudja, hogy nem így van. Úgy teszünk, mintha rendben lenne, pedig nincs.

Mi lesz a következménye? Elszigetelődsz másoktól. Ez a helyzet megelőzi a bizalmasságot. Távol tart a szeretet legmélyebb szintjétől. Nem tudsz teljes szívből szeretni, ha bűn van a szívedben.

Olyan beteg vagy mint a titkaid. Az a helyzet, hogy minél többet rejtegetsz, annál betegebb leszel. Másrészről, az érzelmeid kinyilvánításával kezdődik a gyógyulás. Mikor találsz valakit, akiben megbízol, aki figyel rád és megosztja veled az érzéseit, tudod mi történik? Rájössz, hogy másoknak is vannak nagy problémái - gyakran ugyanazok, mint a tiéd.

Van valami abban, hogy megvallanak dolgokat egymásnak az emberek, ami kinyitja a zárat. Mikor kiengeded a mumust a szekrényből, akkor hirtelen már nem is tűnik olyan nagynak az a mumus.

Ha meg akarsz gyógyulni, akkor nem rejtegethetsz tovább. Az, amiről azt szeretnéd, hogy senki meg ne tudja, az a terület, ahol Isten a legnagyobb kegyelmet, irgalmat és gyógyulást akarja neked hozni.

Beszéljetek róla:

Kivel oszthatnád meg a bűneidet és érzéseidet ?
Ki bízik meg benned annyira, hogy ezt ő veled tegye meg ?
Jó hallgatónak tartod magad? Hogy fejlődhetnél ebben ?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Emlékeztető a mennyből
  2013-10-23 08:18:29, szerda
 
  "Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval!" (Róma 12:21)

Könnyen elfelejtjük, miért mentett meg Isten, mire hívott el, hogyan kellene élnünk. Ezért emlékeztetőt kapunk a mennyből:

" A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok.

Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyra törők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva:

"Enyém a bosszúállás, én megfizetek * - így szól az Úr. Sőt, * ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére.*

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róma 12:9-21).


Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Mintha sosem vétkeztél volna
  2013-10-23 08:11:22, szerda
 
  "Bátran menjünk kegyelmes Istenünk trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és kegyelmet találunk ami akkor lesz a leginkább segítségünkre amikor szükségünk van rá." (Zsid 4:16 NLT fordítás)




Nem szabad tétovának vagy félénknek lenned, amikor Istenhez mész megbocsátásért. A Biblia azt mondja, hogy ,,Bátran menjünk kegyelmes Istenünk trónjához. Ott megkapjuk irgalmát és kegyelmet találunk ami akkor lesz a leginkább segítségünkre amikor szükségünk van rá" (Zsid 4:16 NLT fordítás)

A kegyelem trónjánál nem szidalmat, büntetést vagy elutasítást fogsz találni. Amikor Isten elé járulunk bűneinkkel, az Ő irgalmában és kegyelmében részesülünk.

Mi a különbség az irgalom és a kegyelem között? Az irgalom megbocsátás mindenért, amit a múltban tettél. A kegyelem pedig erő a jövőbeli változáshoz. Mindkettőre szükséged van. Szükséged van a könyörületességre az összes olyan dologért, amit a múltban rosszul csináltál. És szükséged van a kegyelemre is, hogy változhass a jövőben. Isten azt mondja, hogy ha őszintén és alázatosan jössz Hozzá, meg fogod kapni a megbocsátását.

Engedd meg, hogy elmondjam neked, hogyan nem kaphatod meg Isten bocsánatát!

Ne könyörögj Istenhez! Ő jobban meg akar bocsátani neked, mint ahogy te azt szeretnéd. Ezért nem szükséges könyörögnöd. Ne alkudozz Vele vagy vesztegesd Őt meg! ,,Istenem, sose teszem még egyszer ezt." ,,Ilyen és olyan életet fogok élni." ,,A tizedem ezentúl 20% lesz." Ne alkudozz! Ne vesztegesd meg Őt! Ne könyörögj!Csak higgy!

Mit hiszel? Hiszel Isten ígéretében a Zsidókhoz írt levél 4:16 szerint?
Hogy tedd meg? Csak valld meg! Ebben a beismerésben azonban ne azt mondd, hogy ,,Istenem, sosem fogom még egyszer ezt tenni", hanem azt, hogy

,,Igazad van, Istenem, ez rossz volt".

A Biblia azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 5:1-n, ,,Mivel tehát megigazultunk (az lett kijelentve rólunk, hogy igaz, és jogosan állhatunk Isten előtt) a hit által, ragadjuk meg azt a tényt, hogy békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által" (AMP fordítás)

Mit jelent megigazultnak lenni? Azt, mintha sosem vétkeztél volna.
Nem szeretnéd, hogy a szíved olyan tiszta legyen, mint a frissen hullott hó? Mindegy, milyen mély a bűnöd foltja, Isten ki tudja szedni azt. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes lettél, hanem azt, hogy megbocsátottak neked.

Beszéljünk róla

Elhiszed, hogy Isten meg tudja bocsátani a legrosszabb bűnödet is? Miért vagy miért nem?
Milyen változások kellenek ahhoz, hogy megvalld bűneidet Istennek?

(Daily Hope Rick Warren, 2013. Október 16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az új kezdethez indíts megbánással
  2013-10-22 10:20:42, kedd
 
  ,,Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz. Emeljük föl szívünket és kezünket Istenhez, aki a mennyekben van: Mi voltunk a vétkesek és engedetlenek." Jeremiás siralmai 3:40-42a





Az út az új kezdethez és a tiszta lelkiismerethez a megbánással kezdődik. Először, átvilágítod minden területét az életednek, és aztán megbánsz minden bűnt.

Mit jelent az, hogy megbánni? Három dolgot: először is, felelősséget vállalsz a bűnödért. Másodszor, elfordulsz ezektől a dolgoktól. És harmadszor, odafordulsz Istenhez, és az Ő kegyelméhez.

A Biblia azt mondja: ,,Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz. Emeljük föl szívünket és kezünket Istenhez, aki a mennyekben van: Mi voltunk a vétkesek és engedetlenek." Jeremiás siralmai 3:40-42a

A megbánás nem azt jelenti, hogy kimagyarázod a bűnt. Nem mondod azt, hogy ,,Nem volt olyan nagy ügy." Nagy ügy volt, vagy különben már nem is emlékeznél rá. Nem mondod, hogy ,,Olyan régen történt" vagy ,,Ez csak egy szakasz volt, amin átmentem." vagy ,,Mindenki csinálja". Nem számít! Nem magyarázhatod ki a bűnt, nem kicsinyítheted le, nem találhatsz mentségeket rá, és nem hibáztathatsz másokat. Ez nem igazi bűnbánat.

Figyelj erre: A legnagyobb akadálya a csalódásaid okozta fájdalmak begyógyulásának te vagy. Ne várj Istenre, ne várj senki másra. Isten be akarja gyógyítani a csalódásaid okozta fájdalmakat az életedben, de a legnagyobb akadálya ennek te vagy.

A Biblia azt mondja az I. János 1,8-ban: ,,Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság."

Szeretnél megszabadulni az önmagadat romboló szokásokról az életedben? Nem fogod többé rombolni magad, ha nem csapod be magad többé. Minden egy teljes őszinteséggel kezdődik, és azzal, hogy felismered, hogy valami rossz, hiába szeretnéd kimagyarázni és mentséget találni rá. Be kell ismerned, meg kell vallanod, és ki kell irtanod az életedből.

Beszéljünk róla:

Mivel kapcsolatosan teszel úgy, mintha nem vennéd észre? Mivel kapcsolatosan tetteted, hogy nem érzel bűntudatot? Miről állítod, hogy nem bűn?

Nem gondolod, hogy itt az idő, hogy végleg megküzdj vele és kiirtsd az életedből? Milyen lépéseket fogsz tenni ma a megbánás érdekében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 15.) Napi remény
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten megtöri, aztán megsokszorozza
  2013-10-21 09:18:57, hétfő
 
  "Dobd csak a kenyered a víz színére,
sok nap múltán is ott találod." (Prédikátor 11:1)





Bármit, amit Istennek adsz, Ő megsokszorozza.

Ha a tehetséged adod Istennek, a tehetséged sokszorozza meg. Ha az energiádat adod oda, az energiádat sokszorozza meg. Ha az időd adod oda, az idődet sokszorozza meg. Ha pedig a pénzed, akkor a pénzed sokszorozza meg. Ha a kapcsolataidat adod oda Istennek, akkor azt sokszorozza meg. Bármit amit Istennek adsz, azt megsokszorozza és így adja vissza.

Prédikátor 11:1 ezt mondja: ,,Dobd csak a kenyered a víz színére, sok nap múltán is ott találod."

Van egy csoda a Bibliában, amit Jézus tett, hogy megtanítsa ezt az igazságot. 5 ezer ember követte Jézust kifelé a sivatag közepétől. Egész nap tanította őket, és a nap végére mind megéheztek. A tanítványok azt mondták Jézusnak, hogy küldje haza őket. Ehelyett Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy ételt kell adni nekik. Biztos vagyok benne, hogy ezt az ötletet nehezen nyelték le. Mit is csinált Jézus ? Megpróbálta a tanítványok hitét. Azt akarta látni, hogy mire lenne szükségük a tanítványoknak Jézustól, hogy megtudják etetni az 5 ezer embert.

a hatalmas tömegből egy kisfiú hozott egy edényt az ebédjével, amiben öt kis kenyér és két száraz hal volt. A fiú odavitte az ebédjét Jézushoz és azt mondta: ..Uram, vedd el, a Tiéd lehet."

Jézus elvette a vekni kenyeret, Imádkozott, megtörte és megáldotta, azután megsokszorozta. Darabokra törte, és mindenkinek adott belőle. Megetette mind az 5 ezer embert. 5 ezer ember volt szemtanúja ennek a csodának.

Nem csupán egy kis adag ételt adott az 5 ezernek; amikor összeszedték a maradékot a végén, 12 tele kosárnyi kenyeret és halat szedtek össze.

Isten mindig többet ad neked, mint amennyire szükséged van, vagy amit elvárnál vagy el tudnál képzelni. Elvette amit a fiú adott neki majd megtörte megáldotta és felhasználta,

Ez az amit Isten a te életedben is tesz. A nehéz része a megtörés rész. Amikor Isten elfogad téged és megtör, azután megáld majd és felhasznál téged az Ő terve alapján.

Beszéljétek át:
Mit akarsz ma Istenek adni ?
Miért fontos az hogy hagyd hogy Isten megtörjön téged ?

Link
Daily Hope by Rick Warren * Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pál apostol meghalni is kész volt az ÚR nevéért
  2013-10-20 19:29:01, vasárnap
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Add tovább, amit kapsz
  2013-10-20 08:25:42, vasárnap
 
  "Isten, aki magot ad a magvetőnek és kenyeret enni, el fog téged is látni maggal, amennyire csak szükséged van, ami növekedni fog, hogy gazdag termést arathass nagylelkűségeddel. Mindig gazdaggá fog tenni ahhoz, hogy adakozó lehess, ezért sokan adnak majd hálát Istennek az ajándékokért, mit tőlünk kaptak. Mert ez a szolgálat nemcsak Isten embereinek szükségleteit elégíti ki, de túláradó hálát is szül Isten iránt." (2Kor 9,10-12 TEV fordítás)





Isten azt szeretné, hogy amit nekem ad, rajtam keresztül adhassa tovább.

Isten keresi azokat az embereket, akiken keresztül megáldhatja a világot. Körbenéz és azt kérdi:"Csésze leszel vagy szalmaszál?" Ha a csészét választod, csak teletöltődsz, és ennyi. De ha azt mondod: "Istenem, szalmaszál akarok lenni, vezesd át rajtam keresztül az áldásaidat más emberek felé", akkor olyan ember vagy, akit Isten meg akar áldani.

A 2 Kor 9,10-11-ben ez áll: "Isten, aki magot ad a magvetőnek és kenyeret enni, el fog téged is látni maggal, amennyire csak szükséged van, ami növekedni fog, hogy gazdag termést arathass nagylelkűségeddel. Mindig gazdaggá fog tenni ahhoz, hogy adakozó lehess." TEV fordítás)

Ez az ígéret arra épül, hogy mennyire vagy hajlandó megosztani mindazt, amit Istentől kaptál. Kész vagy továbbadni azt az áldást, amivel Isten megáldott téged?

Most lehet, azt mondod "Várjunk csak egy percet! Én nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy ilyen nagylelkű legyek!" Ó, de igen, az vagy! Nem számít mennyid van, nagylelkű még lehetsz. Ott a bibliai történet az özvegyasszonyról, akinek csak két fillérje volt, mégis mind bedobta a perselybe. Mindig van mit adnod. Az csak kifogás, hogy "nincs elég, amiből adhatnék". Mindig tudsz adni valamit. Kell is adnod, mert Isten így tesz próbára. A Korinthusi levél 12. verse így folytatódik: "mert ez a szolgálat nemcsak Isten embereinek szükségleteit elégíti ki, de túláradó hálát is szül Isten iránt."

Mikor nehéz időket élsz, és így szólsz: "Istenem, nincs nekem sok, de bármennyi is az, kész vagyok másokkal megosztani. Csak kevés ételem van, de kész vagyok mást is meghívni vacsorára. Kész vagyok megosztanom másokkal, bármim is van", Isten megígér neked három dolgot: Először, lelkileg növekedni fogsz. Másodszor, mások szükségletei megelégíttetnek. Harmadszor, Istent dicséred ezzel.

Mikor továbbadod, amid van, Isten felfoghatatlan áldásai előtt nyitod meg az életed ajtaját.

Beszéljünk róla

Ezen a héten kivel oszthatod meg Isten áldását?
Ha úgy gondolod, nincs sok, amit továbbadhatnál, mit gondolsz, mit vár tőled Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.13) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Bízz napról-napra
  2013-10-19 07:55:01, szombat
 
  "Semmiért se aggódj, inkább mindenért imádkozz. Mond el Istennek, hogy mire van szükséged, és köszönj meg neki mindent, amit érted tett... irányítsd a gondolataidat igaz, becsületes, tiszta, szeretetreméltó és nagyszerű dolgokra. Olyasmikről gondolkozz, amik kiválóak és dicséretre méltóak." (Filippi 4:6,8 NLT fordítás)

Link



Isten azt szeretné, hogy naponta rábízd magad: "Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma." - nem a következő héten, nem a következő évben, sem a következő hónapban, hanem egyszerre csak egy nap.

A Filippi 4:6,8 rávilágít négy dologra, amit azért kell tennünk, hogy napi szinten bízzunk Istenben: "Semmiért se aggódj, inkább mindenért imádkozz. Mond el Istennek, hogy mire van szükséged, és köszönj meg neki mindent, amit érted tett... irányítsd a gondolataidat igaz, becsületes, tiszta, szeretetreméltó és nagyszerű dolgokra. Olyasmikről gondolkozz, amik kiválóak és dicséretre méltóak." (NLT fordítás)

Semmiért se aggódj! Miért olyan nagy ügy az aggódás? Mert az aggodalom nem csak egy rossz szokás, hanem bűn. Isten megtartja az ígéreteit és bízhatsz abban, hogy Ő gondoskodni fog rólad. "Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Máté 6:34)

Imádkozz mindenért! Az ima meg tudja változtatni a dolgokat. A Róma 8:32 ezt írja: "Aki az Ő tulajdon Fiát nem kímélte, hanem őt mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk mindent vele együtt?" Isten megoldást adott a legnagyobb problémádra - az üdvösség kérdésére - amikor elküldte Jézust, hogy meghaljon érted. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon érted, nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy minden más problémádról is gondoskodjon?

Légy hálás Istennek mindenért! Bármi is történjen, te adj hálát! A Biblia nem azt mondja, hogy minden dologért, hanem, hogy minden körülményben adj hálát. Nem kell hálásnak lenned az életedben lévő rossz dolgokért, nem kell hálát adj a gonoszért. Nem kell köszönetet mondanod a rákért, egy balesetért, a háborúkért vagy a bántalmazásért. Isten mégis azt mondja, hogy minden körülményben adjatok hálát. Miért? Mert tudod, hogy Isten gondot fog viselni rólad, be fogja tölteni a szükségeidet és segíteni fog neked.

Gondolkozz helyes dolgokról! Isten elénk ad egy listát, amiről gondolkozhatunk. Olyan dolgok ezek, amelyek igazak, becsületesek, tiszták, szeretetreméltóak, nagyszerűek, kiválóak és dicséretesek.

Hol találsz tiszta és kedves dolgokat, hogy azokon gondolkozz? A filmekben? Nem hiszem. A tévében? Nem. Tiszta, kedves és dicséretreméltó dolgokat egyedül Isten Igéjében fogsz találni. Olvasnod és tanulmányoznod kell, igeverseket tanulnod és megtöltened az elmédet vele. Az Ézsaiás 26:3 ezt mondja: "Tökéletes békében tartod mindazokat, akik Benned bíznak, akiknek a gondolatai rád irányulnak." (NLT fordítás)

Beszéljünk róla:

Hová kalandoznak el leggyakrabban a gondolataid?
Milyen helyzetben kell ma hálát adnod Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.12) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten arra vár, hogy kérj
  2013-10-18 10:06:27, péntek
 
  "Ha ti... tudtok jót adni a gyermekeiteknek, mennyivel inkább tud jót adni a ti Mennyei Atyátok azoknak akik kérik." (Máté 7,11)

Link



Isten mindennek a forrása. Minden amit látsz, és amit nem látsz a világban és az egész univerzumban, az Ő alkotása.

Mivel Istentől függsz, mint mindenednek a forrásától, négy dologra kell emlékezned.

Először, hogy mindened Istentől kapott ajándék.

Semmid nincs, amit megérdemeltél, minden Isten kegyelmi ajándéka. Mindened azért van, mert Isten így akarta, és ha nem akarta volna így, akkor most nem lenne meg neked.

A Biblia ezt mondja Jakab 1,17ben: "Minden jó ajándék felülről jön". Ezért kezdődik az Úr imádságának harmadik mondata az add szóval: ,,add meg a mi mindennapi kenyerünket ma." Miért? Mert ez egy ajándék. Nem tudod kiérdemelni.

Másodszor, nincs olyan, amire szükséged lenne, és Isten ne tudná megadni. Nem tudhatod, hogy az év hátralevő részében mire lesz szükséged, de bármi is legyen az, Isten meg tudja adni neked.

A Biblia ezt mondja a Filippi 4,19-ben: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." A dicsőséges gazdagság olyan bőséget jelent, amit csak Isten tud megadni, hiszen Neki kimeríthetetlen forrásai vannak.

Harmadszorra, Isten szeretne megadni neked mindent, amire szükséged van.

A Máté 4,11 szerint: "Ha ti ... tudtok jót adni a gyermekeiteknek, mennyivel inkább tud jót adni a ti Mennyei Atyátok azoknak, akik kérik." Isten be akarja tölteni a szükségedet.

És végül negyedszerre: Isten vár rád. Ha van olyan szükség az életedben ami még nem teljesült,az nem Isten hibája. Nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád. Nem az a probléma, hogy Isten nem akarja betölteni a szükségleteidet: a probléma az, hogy sosem kéred. Jakab 4,2 ezt mondja: "Nem kapjátok meg, mert nem kéritek Istent."

Beszéljünk róla:

Te kitől várod, hogy betöltse a szükségleteidet?
Mi az amivel vártál, hogy kérd Istentől pedig szükséged van rá?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.11) Napi remény
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 224
  • e Hét: 4451
  • e Hónap: 15504
  • e Év: 76805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.