Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/64 oldal   Bejegyzések száma: 631 
Holo-Rodolfó, avagy holokauszttagadás Népszabadság módra
  2013-10-31 08:50:02, csütörtök
 
  Holo-Rodolfó, avagy holokauszttagadás Népszabadság módra
2013. október 30. 18:33
Hunhír.info

2014. január 27-én, a munkatábor szovjet elfoglalásának 69. évfordulóján Auschwitzban fog ülésezni az izraeli parlament. Ez az első alkalom, hogy a knesszet külföldre megy - írja a liberális nol.hu Aztán a liberális portál bűvészkedik az áldozatok számával, de eddig még nem jelezte a világsajtó, hogy újabb bizonyítékot talált a növekvő magyarországi antiszemitizmusra, illetve a holokauszt áldozatai számának nyilasfasiszta csökkentésére.


A lengyel sajtó úgy tudja, hogy más országok parlamenti képviselői is jelezték, részt vesznek az emléknapon. 2015-ben Magyarország veszi a nemzetközi holokauszt emlékszövetség (IHRA) elnökségét. Az eseményt Edelstein szerint sürgeti az antiszemitizmus nyugtalanító európai növekedése. Edelstein szerinte a holokauszt óta nem volt ilyen erős a zsidógyülölet Európában.


A nol.hu szerint Vörös Hadsereg katonái 1945. január 27-én érték el az auschwitz-birkenaui haláltábort, ahol 750 túlélőt találtak, nőket és gyerekeket is. A nácik addigra az életben hagyott foglyok nagy részét nyugatra hajtották. A haláltáborban öt év alatt 1,1 millió embert - nagyrészt zsidókat - öltek meg. 1944 tavaszán a nácik ide szállították és itt ölték meg a 430 ezer deportált magyarországi zsidó nagy többségét.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69904
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltérő kultúra Fokvárosban: ürülékkel dobálózó politikus, fo
  2013-10-31 08:45:52, csütörtök
 
  : 2013-10-30. 20:06
Eltérő kultúra Fokvárosban: ürülékkel dobálózó politikus, fosztogató nigger csürhe



Zavargássá fajult szerdán egy tüntetés a Dél-afrikai Köztársaságban: több százan fosztogattak üzleteket, zúzták be autók ablakait, gyújtottak fel műanyag szemétgyűjtőket.
A zavargás a külföldi turisták legkedveltebb dél-afrikai úticél-településén, Fokvárosban volt, annak központjában. A rohamrendőrség utcákat zárt le és kábító gránátot is bevetett a rend helyreállítása végett.
A tüntetést a kormányon lévő Afrikai Nemzeti Kongresszus párt egy kegyvesztett tagja, Andile Lili szervezte, és a tüntetők zöme a párt emblémáját viselte ruházatán. A demonstrálók a fokvárosi állami bérlakáshiány miatt vonultak az utcára. Bár az országban az Afrikai Nemzeti Kongresszus párt van hatalmon, Fokvárost mégis az ellenzékben lévő Demokratikus Szövetség párt kormányozza.
Lili ellen egyébként bűnvádi eljárás folyik, mert emberi ürülékkel dobálódzott közterületen, így tiltakozva az ellen, hogy a fokvárosi nyomornegyedekben nincs elegendő megfelelő illemhely.
(MTI)

https://kuruc.info/r/4/119698/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanadót javasol Brüsszel Magyarországnak
  2013-10-31 08:43:22, csütörtök
 
 
Ingatlanadót javasol Brüsszel Magyarországnak
2013.10.30. 11:04 FN24

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint a környezetvédelem és a vagyonadó területén lenne lehetőség, ezen belül is az ingatlanadó esetében, ahol elmarad Magyarország az uniós gyakorlattól - írja a Privátbankár.hu.

Környezetvédelmi adóból vagy vagyonadóból kellene finanszírozni a bérterhek mérséklését, állítják - írja a Privátbankár az Európai Bizottság nemrég megjelent tanulmányára hivatkozva. Az uniós szakértők szerint a célzott járulékcsökkentés, az új vállalati adók bevezetése, valamint a fogyasztási adók emelése illeszkedik az uniós gyakorlathoz, a válság terheit azonban a magyar gyakorlattal szemben máshol sokkal inkább a magasabb jövedelműek viselik.

A nemzetközi összehasonlító elemzés szerzői Magyarország esetében arra hívják fel a figyelmet, hogy miközben a fogyasztási adó nagysága messze meghaladja az uniós átlagot, addig a környezetvédelmi adók területén lenne még lehetőség további adóemelésre, és különösen igaz ez a vagyonadókra is. Miközben ugyanis az ilyen típusú bevételek GDP-arányos nagysága az Európai Unióban átlagosan 2,1 százalék, addig hazánkban ez nagyjából a fele. Ezen belül pedig az ingatlanadó esetében még inkább elmarad hazánk az uniós gyakorlattól.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Következő lépés: Az "intoleráns" EU állampolgárok megfigyelé
  2013-10-31 08:42:32, csütörtök
 
 
Következő lépés: Az "intoleráns" EU állampolgárok megfigyelése
október 29, 2013 gatestoneinstitute.org - Idők jelei

Miközben az európai vezetők nem győzik kifejezni felháborodásukat az amerikai megfigyelési botrány Európára vonatkozó részleteivel kapcsolatban, az Európai Parlament egy olyan törvényjavaslat elfogadtatásán dolgozik, ami minden "intoleranciával" gyanúsított uniós állampolgár közvetlen megfigyelését írná elő.

Ellenzői szerint a törvény - aminek célja, hogy mind a 28 EU tagállam saját "kormányzati egységet" állítson fel a véleménybírák által intoleránsnak vélt egyének vagy csoportok megfigyelésére - a szólás szabadságának példanélküli korlátozását jelentené egy olyan kontinensen, ahol az állampolgárokat már most is rendszeresen büntetik a "helytelen" vélemények kifejezése miatt.

A Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény Európai Szerkezete elnevezésű törvényjavaslatot nemrég nyújtották be az Európai Parlament Polgárjogi, Igazságügyi és Belügyi Bizottságához.

A javaslatot a Tolerancia és Megbékélés Európai Bizottsága (ETCR) nevű, 2008-ban a korábbi lengyel elnök, Alexszander Kwasniewski és az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Moshe Kantor által alapított nem kormányzati szervezet készítette.

A szervezet 2008-ban nyújtotta be első javaslatát az egész Európára vonatkozó tolerancia törvény elfogadására, a Kristályéjszaka, a németországi holokauszt első erőszakos eseményének 70. évfordulójának tiszteletére.

Az öt éves lobbi tevékenységet követően az EU mára kezdi komolyan venni a javaslatot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szeptember 17-én a szervezet 45 percben prezentálhatta javaslatát az EU Polgárjogi bizottsága előtt.

A "Tolerancia Mintatörvényként" is ismert javaslatot az EU "Egyenlő Bánásmód Direktívájának" (ETD) részeként prezentálták, ami az élet szinte minden területére kiterjesztené a diszkriminációt.

Az ETD bírálói szerint a direktíva az "egyenlő bánásmód" teljesen téves eszméjét erőltetné a lakosságra, azzal a céllal, hogy felülről irányítsa az emberek közötti kapcsolatokat, durván megsértve ezzel az egyének önrendelkezési jogát.

A European Dignity Watch, egy brüsszeli polgárjogi szervezet szerint:

"Az egyén személyes erkölcsi nézetei szerinti együttműködési szabadság és a mozgásszabadság eszméi kerültek veszélybe az "egyenlőségnek" ezzel az újonnan kialakított koncepciójával. Ez a koncepció aláásná az európaiak szabadságát és önrendelkezési jogát, magánéletünket bürokraták irányítása alá vonná és jogbizonytalanságban tartaná.

Az állampolgárok társadalmi viselkedésének állami irányításáról van szó. Ezek a tendenciák régmúlt korok diktatúráira emlékeztetnek, és példanélküli támadást jelentenek az emberi jogok ellen."

Az ETD tágabb kontextusán belül az ECTR javaslat rendkívül merész, ugyanakkor terminológiája annyira homályos, hogy elfogadása esetén megnyitná Pandora szelencéjét a visszaélések előtt és kimondhatjuk, hogy akár véget vethet a szólás szabadságának Európában.

A tervezet 1. paragrafusának (d) pontja például leírja, hogy a "tolerancia egy elkülöníthető identitású csoport önkifejezésének, fennmaradásának és fejlődésének tisztelete és elfogadása." A 2. paragrafus (d) pontja pedig kifejti, hogy törvény célja "elítélni az előítéleteken, vakbuzgóságon és elfogultságon alapuló intolerancia mindennemű kifejezését."

A 2. paragrafusban olvasható magyarázat leírja, hogy "a vallásos intolerancia magában foglalja az "iszlamofóbiát", azonban nem definiálja a fogalmat, amit a Muzulmán Testvériség talált ki még a 90-es években. Logikusan következtetve, így a 2. paragrafus feltételezhetően magában foglalná az iszlám és az iszlám saria törvények bírálatát, ami a muzulmán aktivista csoportok legfőbb célkitűzése volt az elmúlt két évtized során.

A dokumentum 4. (f) (i) pontja leírja, hogy "nem szükséges tolerálni az intoleranciát."

A 6. paragrafus pedig kijelenti, hogy "a Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény hatályba lépése önmagában nem elegendő, ha azt nem támogatja a bevezetésért és végrehajtásért felelős mechanizmus, hogy a törvény ne csupán papíron létezzen."

Amennyiben a dokumentumot annak jelen formájában elfogadják, bizonyos emberek sértett érzéseinek orvoslása felülírná a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólás szabadságához fűződő emberi jogokat.

Hétköznapi nyelvre fordítva, a definíciók és elképzelések, mint a "tolerancia", "diszkrimináció", "sebezhetőség" vagy a "hátrányos helyzet" rendkívül szubjektív meghatározása egy jogi kényszerzubbonyt hozna létre, ami utat nyitna az egyének és csoport elhallgattatásához használható új "törvényi" eszközök előtt.

"A hitközösségek és iskolák, egyes vallások követői vagy akár hétköznapi szülők, akik szeretnék saját erkölcsi értékeiket átadni gyerekeiknek, mind az intolerancia gyanújába keveredhetnek," írja a European Dignity Watch.

"Ennél is rosszabb. Amennyiben EU törvényként kerül elfogadásra, a nyelvezet miatt homályos vagy alaptalan vádak alapján is beperelhetnek valakit, aminek eredményeként csorbulhat vagy akár el is tűnhet a szólás szabadsága. Az egyének vagy csoportok öncenzúrát gyakorolnának, attól tartva, hogy nézeteik miatt bíróság elé citálhatják őket," magyarázza a szervezet egy nyilatkozatban.

"A törvényjavaslat elfogadása és országos szintű bevezetése nemcsak egy jelentős hátralépés lenne, de olyan nemeztek feletti megfigyelést eredményezne, ami sötét kort jelent az európai demokráciának."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két székely fát vág az erdőben. Azt mondja az egyik:
  2013-10-31 07:21:17, csütörtök
 
  Két székely fát vág az erdőben. Azt mondja az egyik:
- Te, tudod-e, mi az a vagánykodás?
- Nem tudom.
A székely földobja a baltát, alááll, és az utolsó pillanatban ugrik el a leeső fejsze alól.
- Na látod, ez a vagánykodás.
A másik székelynek megtetszik a dolog, így másnap a fiával megy ki az erdőre, gondolja megmutatja, mit tanult.
- Fiam, tudod-e mi az a vagánykodás?
- Nem tudom.
A fickó feldobja a baltát, alááll, majd amikor el kellene ugrani megbotlik, és agyonüti a balta.
A fiú egyedül megy haza. Otthon az anyja:
- Apád hol van?
- Még kinn vagánykodik az erdőben.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Skizofrénia
  2013-10-30 23:06:31, szerda
 
 
Skizofrénia
Címkék: vélemény politika közélet
2013.10.24. 20:53

Orbán Viktor 2013. október 23.

Tudnotok kell, nem elég jól kormányozni. Nem elég kiszabadulni a hitelezők szorításából. Nem elég a gazdaság rendbetétele, és nem elég az eredmények hosszú sora, és nem elég semmilyen biztató felmérés sem. Máshol, máshol talán elég lenne. De mi magyarok vagyunk. Ezért ez mind nem elég. Jól ismerjük a saját fajtánkat. Szeretnénk mi látni azt a kormányt, amivel mi meg vagyunk elégedve. (taps) Ezért nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra, vagy a pártokra. Ha meg akarjuk védeni az Alkotmányunkat, a munkahelyeinket, a nyugdíjunkat, a fizetésünket és a rezsicsökkentést, vagyis, ha meg akarjátok védeni a mindennapi életetek szabadságát, személyesen kell részt vennetek a küzdelemben.

Ott áll 200 000 (nem Phillip számolta) olyan ember, aki állítólag azért ment oda, mert egyetért a kormánnyal. Isteníti a Fényességest, és áhítattal issza minden szavát. Ez látszik is abból, hogy nem nagyon érti mit is mond. Amolyan funkcionális analfabéta. Nem veszi észre, hogy Orbán Viktor kormányfő egy mondaton belül szinte sms-t küld Orbán Viktor pártelnöknek. (A skizofréniának az egyik legnagyobb előnye, hogy saját magaddal tudsz sms-ezni.) Egy mondaton belül személyes névmást vált, és ami a Mi érdemünk, azt mi védjük, de amitől nektek lenne jobb, azért harcoljatok.

A megkérdezett hallgatóság meg a beszéd után a fantasztikustól az isteniig magasztalta a beszédet, de az ünnepélyes, felemelő, jövőbe mutató is el-el hangzott értékelésként.

Félelmetes, hogy nem azt hallják az emberek amit mond, hanem azt amit hinni akarnak.

http://mittu-domain.blog.hu/2013/10/24/skizofrenia_916
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóta W.: Isten hozta, NSA!
  2013-10-30 21:50:19, szerda
 
  Tóta W.: Isten hozta, NSA!

2013. október 30., szerda, 09:07 • Utolsó frissítés: 6 órája
Tóta W. Árpád Szerző:


Úristen, valakik lehallgatták Orbán Viktort? Úristen, csak nem Simicska Lajost is? És tessék mondani, megkaphatnánk a felvételeket? Ránk tartozik ugyanis.

Budapesten is ügyködött az amerikai lehallgatóhálózat, úgyhogy most nyilván jön a következő forduló a nagy szuverenitási háborúban, emlékezetes csatája lesz a rezsiharcnak. A szörnyülködés tárgya az volna, hogy az amerikai nemzetbiztonság esetleg lehallgathatta Németh Lászlónét, amint ő a lehető legbecsületesebben jár el különböző ügyekben, trafikot intéz az arra érdemeseknek, vagy autópályát építtet az arra érdemesekkel. Vagy neadjisten lehallgathatták Lázár Jánost, ahogy a dohányzás visszaszorításáról elmélkedik Sánta Jánossal, és komolyan fontolóra veszik a cigaretta betiltását, mert annyira aggódnak a magyarok tüdejéért.

És valamit netalán félreérthettek, kihagyott az elektronika egy-egy pillanatra, és akkor a kontextusból kiragadva úgy is értelmezhetők ezek a beszélgetések, mintha nem lennének ezek a jó magyar emberek talpig becsületesek.

Abba bele sem merek gondolni, hogy ezek esetleg lehallgatták Simicska Lajost.
Túl szép lenne.

Ez a kormány ugyanis - lapunk sajnálatos hibájának apropóján - éppen azon igyekszik, hogy lehetetlenné tegye a mocskos kis ügyleteinek leleplezését: valótlan tartalmú video- vagy hangfelvétel közzétételéért ezután három év letöltendő járhat. Márpedig ha egy videón az látható, hogy Orbán Viktor éppen kirabolja a Mikulást, az bármilyen hitelesnek tűnik is, mégis van rá esély, hogy nem is ő az, hanem az egyik dublőre, vagy a Mikulás nem az eredeti lappföldi, esetleg az egészet megbeszélték előre, és ez egy oktatóvideó mikulásrabláshoz. És máris mehet a tényfeltáró a börtönbe; következésképpen nem fogja megkockáztatni a közlést, Magyarország népe pedig sohasem tudja meg, hogy miket művel a miniszterelnöke.

Ha ez a törvény létezett volna korábban, akkor például nem kerül ki a szekszárdi trafikmutyi-bizonyíték, mert hiszen ott sem tudhattuk biztosan, hogy az undorító szavakat valóban Horváth István polgármester mondja ki, és nem egy hasbeszélő. Bizony, a törvényalkotást nem a bajai kamuvideó motiválja, hanem azok a valós bizonyítékok, amelyek eddig előkerültek. És főleg azok, amelyek ma még a tárban szunnyadnak. Mert mocsok, lopás, bűnözés van itt elég, de jobb lenne, ha nem kéne vele elszámolni.

A szekszárdi ügynek, írjuk le még egyszer az ügyészség dicséretére, amúgy nem lett következménye. A nyilvánvaló, bizonyított hivatali visszaélést is meg lehetett úszni, sőt lehet azt baszkurálni, aki leleplezte. Ehhez nem új törvények kellenek, csak a régi pofátlanság. Új törvény azért kell, mert érzi a párt és benne Rogán Antal, hogy egyszer esetleg majd nem lesz elég a pofátlanság és az ügyészség, hanem ott állnak a szarzivatarban, és hebegve mutogatnak egymásra, mert akkor már azt kell kisorsolni, hogy kié is lesz az a letöltendő végül. Most ezt találták ki: legyen azé, aki bemártja őket.

Magyarországnak ezért kifejezetten érdeke, hogy ezeket a fiúkat lehallgassa egy náluk nagyobb hatalom. Egy olyan, amely a szemükbe köp, amikor a jogaikról kezdenek vekengeni. Olyan hatalom, amelynek eszközei úgy aránylanak az övékhez, mint az ő apparátusuk a magyar sajtóhoz. Hogy mindezt ők is törvénytelenül teszik, azt az amerikai sajtó kéri számon rajtuk. És hát teli torokból röhögik ki a kormányukat, ha annak nem tetszik, hogy teszik a dolgukat.


http://hvg.hu/w/20131030_Isten_hozta_NSA#utm_source=hvg_daily&utm_medium=emai l&utm_campaign=newsletter2013_10_30&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE &utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mialatt a kormány titkosszolgálati, rendőrállami módszerekke
  2013-10-30 21:43:16, szerda
 
 
Mialatt a kormány titkosszolgálati, rendőrállami módszerekkel üldözi a hazafias csoportokat, addig a magyarországi zsidók nyugodtan szervezhetik önvédelmi egységeiket.Létrehozták a Tett és Védelem Alapítványt, amely “segít a zsidóknak az önszerveződésben és önvédelemben": “Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért".

A zsido.com oldalon az alapítvány elnökével és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetőségi tagjával, Bodnár Dániellel készített interjú bevezetőjében leírják, hogy ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei.Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást is kínálnak az “antiszemita támadások" elszenvedőinek. “Jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk" - mondta el az alapítvány elnöke az interjúban, aki azt állítja nem önbíráskondi akarnak, hanem megmutatni, hogy a közösség tagjai nem “szabad prédák".

Idézünk most a zsido.com -ról az interjú egy részletét:

“B.D: Nagyjából három területen kívánunk mûködni: a konkrét jogvédelem és jogi segítség az antiszemita cselekmények áldozatainak - ehhez kapcsolódik egy törvényalkotási előkészítő munka, amiben szeretnénk aktív szerepet játszani. A második terület egy kutatási- és monitoring tevékenység. Rendszeresen szeretnénk tudományos igényességgel beszámolni az antiszemitizmus magyarországi állapotáról, és ezzel párhuzamosan szeretnénk heti, havi, féléves és éves jelentést készíteni a közbeszéd állapotáról. A harmadik, a legösszetettebb terület a közösségi önszerveződés, elsősorban az önkéntesek bevonása az antiszemitizmus elleni küzdelembe. Ennek két iránya van, egyrészt egy szociális munkási feladatcsoport, a másik pedig egy konkrét önvédelmi mechanizmus kialakítása.
E: Mi a konkrét célja ezeknek a feladatoknak? Mit remélnek elérni a munkájukkal?
B.D: Ezzel annak a kultúrának az alapjait szeretnénk megteremteni, hogy Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami szó nélkül marad. Nem szabad belenyugodni abba, hogy Magyarországon ma a zsidók 95 százalékának nem jut eszébe, hogy az őt ért atrocitást a jog eszközeivel meg lehetne torolni, hogy nem hiszik el, hogy az őket ért atrocitásnak, ha hangot adnak, annak van bármiféle súlya. Ez a szerveződés fórumot kíván nyújtani, hogy ha valakit a zsidósága miatt sérelem ér, akkor ennek hangot tudjon adni, és ha erre szükség van, akkor ezt a jog keretein belül kezeljük.
Az antiszemita atrocitások sokszor a legkiszolgáltatottabbakat, a szociálisan hátrányos helyzetûeket, időseket, betegeket, gyerekeket érik, és az ő számukra ez sokkal nagyobb traumát jelent, mint másoknak. Az ő esetükben ezek a nagyon kellemetlen traumák leginkább metál higiénés segítséget kívánnak. Az ő esetükben a legfontosabb, hogy érezzék: nincsenek egyedül, nincsenek magukra hagyva. A másik feladat pedig egy konkrét védelmi jelzőrendszernek a kialakítása. Ebben a zsidó közösség nyilván nem a rendfenntartó erők feladatait kívánja átvállalni, hanem belső integritásának és büszkeségének szimbólumaként, az öngondoskodást felvállalva lépne fel. Ez a zsidó közösség önképe szempontjából is alapvető jelentőségû.
E: Mik a következő gyakorlati lépések az Alapítvány életében?
B.D: Az elkövetkező három hónapban szeretnénk az öngondoskodásnak az alapjait lerakni, szeretnénk felállítani egy telefonközpontot, ahol szakértő kollégák fogadják majd a hívásokat és irányítják majd őket a szakemberekhez.
Ezzel párhuzamosan, ugyancsak a közösség bevonásával szeretnénk, nemzetközi mércével mérve is magas színvonalon elindítani a közbeszédet monitorozó mechanizmust. Ez professzionális sajtóelemzést jelent, és annak a mérését, hogy milyen formában tolódik el napjainkban a közbeszéd minősége. Milyen formában alakul ki az egyre radikálisabb gyûlöletbeszéd hangja, akár a politikai szereplők, akár az egyszerû újságírás terén.
Harmadik terület fejlesztése már az elkövetkezendő hetekben elkezdődik. Szeretnénk a fiatalokat minél inkább arra a fajta önszerveződésre megtanítani, amellyel képesek lehetnek szervezett keretek között a saját önvédelmüket nem csak fizikai, hanem verbális szinten is ellátni. A célunk a zsidóságuk büszke vállalásával kialakítani bennük az önvédelem mechanizmusait. Ez részben oktatási részben önkéntes szervezői feladat részben pedig egy konkrét védelmi rendszer felállításának a feladata...

...E: Mi történik, ha egy igazán durva dolog történik, mondjuk, ha valakit megtámadnak az utcán?
B.D: Ha valakit megtámadnak az utcán, akkor, ahogy erről már korábban beszéltünk, nyilván nem a rendfenntartóként lépünk fel. De a jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk. Nyilván nem az a feladata egy ilyen esemény kapcsán a zsidó önvédelmi szervezetnek, hogy önbíráskodjon, hanem sokkal inkább az, hogy megmutassa: a közösség tagjai nem ,,szabad prédák".
De mondanék egy hétköznapibb példát. Például egy szomszéd az idős, holokauszt-túlélő néni lakása elé üríti állandóan a szemetet, egyértelmûen antiszemita indíttatásból. Egy ilyen esetben minden további nélkül oda tud menni két önkéntesünk, és a legkisebb fizikai beavatkozás szándéka nélkül például vissza tudja pakolni a szemetet a szomszéd ajtaja elé. Illetve a jelenlétükkel tudják demonstrálni, hogy a zsidó közösség felelősséget vállal minden tagja iránt és nem kíván ahhoz asszisztálni, vagy tétlenül nézni, hogy a közösség bármely tagját megkülönböztetés vagy bármi nemû bántás érje a származása miatt..."

Eddig az idézet a zsido.com-ról.

A cikkből kiderült a szervezet ötletét Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija vetette fel körülbelül egy évvel ezelőtt, a működését pedig az EMIH fogja finanszírozni. Az alapítványban egyébként az EMIH-vel olykor ellenségeskedő hangnemet is megütő MAZSIHISZ-nek is van delegáltja.

A koncepció kidolgozásában kikérték az amerikai külügyminisztérium véleményét. Bodnár Dániel az interjúban elmondta: két nagy “előképük" van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Az egyik az Amerikában működő hírhedt ADL (a zsidóság “jó hírnevét" védelmezni hivatott “Rágalmazásellenes Liga") a másik pedig az Angliában működő Community Secuiity Trust. Ebből az ADL inkább az amerikai törvényalkotási folyamat befolyásolásában fejt ki számottevő tevékenységet, a CST-ben pedig a fizikai elrettentésen van a hangsúly, ők konkrét “védelmi" tevékenységet is ellátnak. A Tett és Védelem Alapítvány a kettő hibridjéből szeretné kialakítani saját modelljét.

A szervezet elnöke közölte: annak a kultúrának az alapjait szeretnék megteremteni, hogy “Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami válasz nélkül marad". Mintha nem értesülne akárcsak egy szóbeli sérelmükről is azonnal a teljes világsajtó...

Mindeközben a magyar emberek ellen a kisebbségek tagjai által elkövetett bűncselekmények a legjobb esetben is csak cenzúrázott, mínuszos hírként jelennek meg a fősodratú híradásokban, inkább az antirasszista elhatárolódással kezdve a sort, ha már nem lehet takargatni. A magyarok érdekében fellépni szándékozó csoportokat pedig folyamatosan vegzálja a zsidó politikai-gazdasági lobbi előtt megfelelési kényszerben szenvedő rendőrállami klientúra. Az “elrettentőnek" szánt zsidó szervezetnek talán még közpénzt is utalnak majd...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A béka segge még magasan van
  2013-10-30 19:16:08, szerda
 
  A béka segge még magasan van
2013-10-29 17:37:14


A béka segge még magasan van

Magyarország jobban teljesít! Tudom, belém sulykolják, ha kell a belem is kitaposva. Vitathatatlanul ez az igazság a makrogazdaságra vetítve. A nemzetre már nem igaz. A nemzetet emberek, egyének alkotják, akiknek nagy része olyan szegénységben él, amire a rendszerváltás óta nem volt példa: Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2011-ről 2012-re 60,7-ről 62,1 százalékra javult a foglalkoztatottság, míg a szegénység vagy társadalmi kirekesztés által fenyegetettek száma 3,051 millióról 3,188 millióra emelkedett - olvasható a Hírhatár Online írásában.



Hasonló képet fest a helyzetről a Tárki felmérése is - számol be közleményében az MTI.



Tavaly a magyar lakosság csaknem fele élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség valamilyen formája jelen volt - derült ki a Társadalomkutatási Intézet Zrt. (Tárki) felméréséből, amelyet hétfőn tett közzé honlapján



A kutatás adatai szerint 2012-ben a magyarok 17 százaléka volt "jövedelemszegény", 19 százaléka "munkaszegény", 37 százalékuk pedig súlyosan nélkülöző anyagi körülmények között élt. Tavaly a magyarok 47 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség legalább egyik, 8 százaléka pedig ahol mindhárom formája jelen volt.


Az EU stratégiai céljainak egyike, hogy csökkenjen a szegénység és társadalmi kirekesztettség. Ezek mérésére kidolgoztak egy mutatót, amely a jövedelemszegénység mellett a társadalmi kirekesztettség két másik elemét is magában foglalja, a munkaszegénységet, illetve a súlyos anyagi nélkülözést. A munkaszegénység azt mutatja, hogy egy háztartás munkaképes tagjai közül mennyien nem jutnak teljes vagy részmunkaidejű munkához. A súlyos anyagi nélkülözés azokat a háztartásokat jellemzi, ahol a jólét kilenc eleméből (például a személygépkocsi birtoklása, az évente egy hét nyaralás vagy a megfelelő fűtés) legalább négy hiányzik.


A szegénység elterjedtségének szokásos módja a szegénységi ráta mérése. A szegénység határának az átlagjövedelem 60 százaléka alatti jövedelmet tekintik. A Tárki kutatása szerint 2012-ben ez alatt a határ alatt élt a magyarok 17 százaléka, ami a legmagasabb a rendszerváltás óta.


A Tárki kutatásának adataihoz képest a szegények és társadalmi kirekesztettek aránya a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint kisebb volt. 2011-ben a KSH mérése szerint népesség 32 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség legalább egyik formája jelen volt. Ez az EU huszonnyolc tagállamának átlagánál (24 százalék) magasabb érték. A magyarországinál magasabb szegénységi és társadalmi kirekesztettségi arányt Bulgáriában (48 százalék), valamint Lettországban és Romániában (40 százalék), továbbá Horvátországban és Litvániában (33 százalék) mértek - zárult a Tárki közleménye.





Utoljára frissítve: 2013-10-29 17:47:39

http://www.velencei-hirhatar.hu/hirek/a-beka-segge-meg-magasan-van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Skoda leveri Vitézyéken a durva szavakat
  2013-10-30 19:05:48, szerda
 
  A Skoda leveri Vitézyéken a durva szavakat
Ma | 13:14
Megoszt / nyomtat
A+ / A-
[Vitézy Dávid, a BKK vezetője a Fővárosi Közgyűlésben - Fotó: MTI]

A Skoda beperli a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) arra hivatkozva, hogy a villamostenderrel kapcsolatban valótlan tényeket állított, és megsértette a cseh gyártó jó hírnevét. A Közbeszerzési Döntőbizottság a múlt héten semmisítette meg a BKK tenderét, amelyből a Skodát furcsa érvekkel kizárták.

A Skoda szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a BKK által nyilvánosan közzétett, az anyacéggel és magyarországi leányvállalatával, a Ganz-Skodával kapcsolatos állításokat tartalmazó állítások miatt perelnek.

Felidézték: a BKK kétségbe vonta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozatát, amely kimondta, hogy a központ jogsértő módon zárta ki a budapesti villamostenderből az összességében legelőnyösebb ajánlatot benyújtó Ganz-Skoda Zrt.-t. Ezen túl a BKK a közleményben gyanús, nem átlátható "offshore hátterű cégnek" nevezte a Skodát.
A Skoda szerint a BKK teljes egészében alaptalan és valótlan vádakat fogalmazott meg, amelyek alkalmasak a társaság jó hírnevének megsértésére. Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját levélben tájékoztatták, hogy szerintük az ilyen eljárás nem egyeztethető össze a jóhiszemű és tisztességes eljárás alapelvi követelményeivel, és alkalmas lehet arra, hogy a Skodának jelentős kárt okozzon. Ezért felszólították a BKK-t, hogy október 30-án délig vonja vissza a megfogalmazott valótlan állításokat. Mivel eddig ez nem történt meg, bírósághoz fordultak.

Hangsúlyozták, hogy a gyártó az Európai Unióban működő és adózó, teljes egészében átlátható tulajdonosi szerkezetű, jogkövető gazdasági társaság. Magyarország mellett Németországba, Olaszországba, Észtországba is szállítottak már járműveket, ezek az ajánlatkérők átláthatónak találták a cseh magánszemélyek tulajdonában álló céget.

A BKK korábban azt közölte, hogy a KDB határozata alapján nem zárhatja le a villamosbeszerzés értékelését, és egyelőre nem kötheti meg a szállítási szerződést az eljárás nyerteseként korábban kihirdetett spanyol szállítóval.

A BKK a fővárosi önkormányzat megbízásából, uniós források felhasználásával februárban indított közbeszerzési eljárást 37 új, alacsonypadlós villamos beszerzésére. A kocsiknak 2015 végéig kell forgalomba állniuk az átépülő vonalakon.

Négy cég adott érdemi ajánlatot, a Skoda és a Stadler ajánlatának érvénytelensége miatt a legjobbat - a német Siemenst megelőzve - a spanyol CAF adta. Ezután a cseh Skoda közbeszerzési jogorvoslati eljárást kezdeményezett ajánlatának érvénytelenné nyilvánítása miatt.

A BKK a Skodát szakmai alkalmatlanság, műszaki meg nem felelés és aránytalanul alacsony ár miatt zárta ki - áll a BKK korábbi közleményében. A KDB egyik vitatott elem tekintetében sem mondta ki, hogy helytelen döntés született, hanem további vizsgálatokat kért.

Forrás: STOP/MTI | STOP

http://www.stop.hu/belfold/a-skoda-leveri-vitezyeken-a-durva-szavakat/1189766/

NAGYON HELYES,ADJANAK A KIS KÖCSÖG VITÉZYNEK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/64 oldal   Bejegyzések száma: 631 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.