Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Orbán életműdíjat adott át Schmitt Pálnak
  2013-11-16 21:51:31, szombat
 
  Együtt ünnepelte a volt államfő, Schmitt Pál és a miniszterelnök a Magyar Testgyakorlók Körének 125 éves születésnapját szombaton Budapesten.

A miniszterelnök - ahogy a szolnoki Vízilabda Aréna avatóján délben - most is kifejtette, hogy Magyarország nagyon sikeres az elitsportok területén, de ,,az érem másik oldala" azt mutatja, hogy a gyerekek vészesen keveset mozognak és sportolnak. ,,Ezt az egész ország megsínyli" - mondta Orbán, aki szerint ezért van szükség a mindennapos testnevelésre és a sportlétesítmények építésére.

A rendezvényen megjelent plágiumügye kirobbanása után lemondott Schmitt Pál is, akit a kormányfő köztársasági elnökként üdvözölt. Később Orbán és a klub elnöke, Deutsch Tamás életműdíjat adott át a volt államfőnek, olimpiai bajnok vívónak.

Életműdíjat kapott Schmitt Pál

Az est elején a klub elnöke, Deutsch Tamás jelentette be, hogy stratégiai megállapodást írnak alá a magyar kormánnyal. Deutsch bejelentette, 2013-2020 között 300 millió forintnyi támogatást kap a megállapodás értelmében a költségvetésből annak érdekében a klub, hogy minél többen sportolhassanak az MTK-ban. Ezt a megállapodást további öt budapesti klubbal is aláírja a kabinet, ennek része az MTK elnöke szerint, hogy 2014-től a kormány átvállalja a klubok adósságát is. Deutsch szerint közel 5 milliárd állami támogatást kaphat a jövőben, ezt fejlesztésre, a meglévő létesítmények újjáépítésére költhetik, így a politikus szerint megújul a futballstadion is. A két politikus beszéde után aláírták az MTK és a kormány közötti megállapodást.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Ancsel Éva: veszteség
  2013-11-15 17:09:46, péntek
 
 


Nem csak az asszonyok szoktak elvetélni és nemcsak magzatot. Valószínű, hogy majd` minden ember elvetél néhányszor. Kiszakad belőle egy szerelem, egy gondolat, egy terv, egy elhivatottság - sűrű és nehéz vérzés kíséretében. De nem minden vetélés merő veszteség. Aki egyszer viselős volt, az már örökre tud valamit.
Ancsel Éva
 
 
0 komment , kategória:  Ancsel Éva  
Floridában nyaralnak a debreceni városvezetők
  2013-11-14 17:26:06, csütörtök
 
  A debreceni alpolgármester és a jegyző is tagja abból a helyi városvezetőkből álló társaságnak, akik egy floridai szakmai konferencián vesznek részt. Többen közülük azonban pálmafás és pecázós képeket tettek közzé magukról.

A szürke novemberi időjárásból a napfényes Floridába menekült bő tucatnyi debreceni cég- és városvezető egy energetikai konferencia ürügyén - írja a csütörtöki Blikk. Az utazásra úgy derült fény, hogy az egyik részt vevő pálmafás, kókuszdiós képeket töltött fel magáról a Facebook-oldalára, amelyeket később, miután cikk jelent meg róla a Vagy.hu-n, letörölt.

A debreceni polgármesteri hivatal a Blikk-kel azt közölte, hogy a debreceni jegyző, Szekeres Antal és az alpolgármester, Pajna Zoltán a saját költségén, a szabadsága terhére utazott el a floridai szakmai konferenciára. Szintén szabadsága alatt vesz részt a konferencián Nyíri László, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetője, aki pár évvel korábban egy debreceni önkormányzati cég éléről érkezett Miskolcra.

Nyíri László magánútját kötötte össze egy konferenciával, és saját költségén tartózkodik külföldön - válaszolt a Blikk kérdésére a miskolci polgármesteri hivatal.

A Blikk kereste a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, Litauszki Róbertet és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezetőjét, Csonka Tibort, de munkatársaik csak annyit közöltek, hogy szabadságon, illetve külföldön vannak. A Blikk úgy tudja, hogy ők is tagjai a nagyjából 15 fős floridai csapatnak, amely a hét végén tér vissza Magyarországra.

A Blikk úgy tudja, hogy a floridai Orlandóban jelenleg is zajlik egy konferencia a megújuló energiáról. A rendezvényre 22 ezer résztvevőt várnak. A lap megkereste a szervezőket, hogy köztük vannak-e a debreceniek, de azt a választ kapták, hogy nincsenek magyar vendégeik.

Mindenesetre a túrán részt vevő vezetők nem unatkozhatnak Floridában - írja a lap. A Facebookra feltett képek tanúsága szerint volt, aki tengeri horgászaton vett részt egy jachton, meglátogattak egy aligátortelepet, vagy egyszerűen csak kókuszdióból szürcsölték a kókusztejet a pálmafák alatt.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
N.Elizabeth: Falevelek
  2013-11-14 17:11:46, csütörtök
 
 


Falevelek

Emlékké nyílt most
minden tavaszi virág,
mintha fordult volna
velem is
egy kicsit a világ...

S minden virág-harmat
a földnek adta magát,
porszembe csókolta
a széllel elhamvadt illatát...

A fák ágai még reménykedve
nyújtóznak a Nap fényébe,
kinek teste esténként
megpihen a tavak szívében.

Már nincs zöld szinte sehol,
már csak az ódon aranyszín ragyog,
avarba fárad az őszi szél,
suttog egy múló dallamot...

Avarba csituló levelek!
Most én is álmodom veletek...
színeket, reményt és életet,
az új tavaszt és a kezdetet.
A fák karjával a Naptól
majd én is erőt veszek,
s tavasszal falevelek,
veletek,
tudom... újra boldog leszek...

N.Elizabeth
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Kitüntették Schmitt Pált...
  2013-11-14 16:45:12, csütörtök
 
  Az Állami Számvevőszék tájékoztatója szerint a korábbi köztársasági elnök elkötelezett támogatója volt a szervezet megújításának, ezért érdemelte ki a díjat.


Az egykori ÁSZ-elnökről, Hagelmayer Istvánról elnevezett díjat Schmitt Pál Elek János számvevő főigazgatóval és Makkai Mária számvevő igazgatóval együtt vehette át - adta hírül az Origo.

Az indoklás szerint a korábbi köztársasági elnök szerteágazó közéleti tevékenységével járult hozzá az ÁSZ társadalmi súlyának növeléséhez, áll a Hivatalos Értesítőben.

Schmitt Pál szerteágazó közéleti tevékenységével évek óta eredményesen járult, illetve járul hozzá az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyének növeléséhez.

Továbbá Schmitt Pál még az Országgyűlés elnökeként részt vett a sokáig választott tisztségviselők nélkül működő ÁSZ alkotmányos működésének helyreállításában is, államfőként pedig elkötelezett támogatója volt az Állami Számvevőszékről szóló törvényi szabályozás megújításának.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Kányádi Sándor: Novemberi szél
  2013-11-13 21:08:50, szerda
 
 


Link

Novemberi szél

Lefonnyadt rég az áfonya,
deres a medve lábnyoma.
Lecsupaszult a málnavész.
Minden toboz a földre néz.
Hályogod szemmel pillogat
olykor néhányat még a nap.
Se cirpelés, se csipogás,
hallgat minden kis muzsikás.
Csak a szél, csak a szél,
egyedül ő zenél.

Ág se moccanhat nélküle,
minden kis hang az ő műve.
A medve helyett ő morog.
Övé minden csőr és torok,
ő játszik minden furulyán,
harsonán, dobon, pikulán.
Táncoltat erdőt, bokrokat,
lebbent az égre fodrokat,
s annak, ki ellene szegül,
annak a hátán hegedül.

Kányádi Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Thomas D`Ansembourg: Emberismeret
  2013-11-13 18:53:00, szerda
 
 

Egon Schiele Önarckép,

Mintha gondoskodhatnánk megfelelően másokról úgy, ha nem vagyunk képesek megfelelőlen gondoskodni önmagunkról; mintha kellőképpen oda tudnánk figyelni mások szükségleteire, ha mi soha egy percet sem szánunk arra, hogy meghalljuk és megértsük a sajátjainkat. Mintha fordulhatnánk tisztelettel és jóakarattal a másik felé, elfogadva sokféleségét az ellentmondásosságával együtt, ha nem fordulunk önmagunk felé tisztelettel és jóindulattal, és nem viseljük el saját ellentmondásainkat. Ismét arra lyukadunk ki, hogy a másik felé vezető út során nem spórolhatjuk meg az önmagunk felé vezető utat.

Thomas D`Ansembourg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A problémák megoldása a mindennapos tapasztalatokból jön.
  2013-11-12 23:04:15, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erőlteti a kormány a lehetetlen határidőt
  2013-11-11 22:45:06, hétfő
 
  A parlament hétfő este szavaz az idei adómódosítókról, amelyek egyike komoly csapást mérhet a nagy bevásárlóláncokra és benzinkutakra - írja a Napi.hu.

A pc-alapú online pénztárgépek bevezetése szinte bizonyosan nem teljesíthető a december végi határidőre, a kormányjavaslat pedig ezen árusítóhelyeket bezárással fenyegeti, sőt Varga Mihály is ilyen kijelentést tett. Így épp a legnagyobb adófizetők boltjaira kerülhet lakat januárban, amit a büdzsé is megérezhet.

Év végéig kasszacsere
Az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szeretné felgyorsítani a kasszacserét, az átállás végső határideje nem változik, de a tárca még a héten megjelenő rendeletében szigorú határidőket szab a forgalmazók és a gyártók számára is - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn, a VOSZ rendezvényén. A módosításra azért van szükség, mert bár a kiskereskedők tisztességesen eleget tettek kötelezettségeiknek, a cserék kivitelezése részben a szervizeken, részben a forgalmazókon akadt el a miniszter szerint.

A túlzott szigorral komoly öngólt rúghat a kormány, hisz a legnagyobb áfafizetők a nagykereskedelmi láncok, illetve a benzinkutak. Éppen ezek a cégek használják a pc-alapú kasszákat, hiszen ezen gépeket lehet integrálni a vállalatok informatikai rendszereihez, amely például a készletnyilvántartásáért vagy épp a vállalatirányításért felelős - nyilatkozta a Napi.hu-nak Szalai János, adótanácsadó a PMX Consulting Group Kft. partnere.

Ha ezeket a boltokat akár csak pár napra bezáratja a NAV, akkor a költségvetési bevételek teljesülését veszélyezteti a kormány. Az adószakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a benzinkutak nem csak forgalmi adót, hanem jövedéki adót is fizetnek.

A NAV október 4-én hozta nyilvánosságra a pc-alapú (nagy) kasszák végső követelményrendszerét, vagyis a fejlesztőknek alig két hónapjuk lenne arra, hogy a szükséges szoftvereket, hardvereket (speciális nyomtatók, adóügyi ellenőrzési egységek) megtervezni, legyárta(t)ni, integrálni, tesztelni. Ráadásul az érintett vállalkozások egy része már október előtt is dolgozott a kasszarendszerén - ám a NAV utólag még módosított a követelményeken, így a korábbi fejlesztések egy részét újra kellett indítani.

Így ha a nagy üzletláncok, benzinkutak el is készülnének két hónap alatt a fejlesztésekkel, akkor a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak két hete maradna az összes rendszer auditálására, ugyanis további két hét szükséges a kiadott engedélyek hatályba lépéséhez. Eddig egyetlen nagykassza kapott működési engedélyt, az NGM közleménye szerint további 27 vár engedélyezésre. Január másodikán pedig már működni kell az új rendszereknek, vagy a NAV bezárathatja a boltokat.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Feljelenti a NAV a kipakoló ellenőrét
  2013-11-11 22:38:15, hétfő
 
  A NAV közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter a múlt héten azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját érintő nyilatkozattal kapcsolatban.

Pontosabban az váltotta ki a hirtelen riadalmat, hogy a NAV egyik ellenőrzési szakkoordinátora pénteken kitálalt, szerinte engedik csalni a nagy cégeket. Azaz a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Egy hétvége alatt átvilágítottak
A NAV szerint "a hétvégén lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az intézmény a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás, vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül".

Ez is bizonyítja
Fontos, hogy az önmagában is példátlanul bravúros teljesítmény mellett ne menjünk el ilyen gyorsan: a 23 ezer embert foglakoztató országos intézmény kifogástalan működését semmi nem szemléltethetné jobban, minthogy egy hétvége alatt átvilágították az egész szervezetet. Ez egy hasonló méretű vállalatnak tanácsadók tucatjaival is legalább fél évbe telt volna. Külön öröm, hogy mindent tökéletesen rendben lévőnek találtak, ami szintén igen ritka a legsikeresebb cégeknél is.

A közlemény úgy folytatódik, hogy a nyilatkozattal ellentétben a NAV növelte az ellenőrzési vizsgálatok számát a legnagyobb adózók körében, így jelenleg évente átlagosan 1,6 vizsgálat jut egy adózóra.

Az ellenőrzésre minden olyan esetben sor kerül, ahol vélelmezhető az adóelkerülés. A vizsgálatok 80 százaléka megállapítással zárul, a körbeszámlázásos ügyekben 1817 adóellenőrzés fejeződött be. A NAV összesen 83 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg ezekben a vizsgálatokban.

Kirúgták volna, de már lemondott
A NAV kezdeményezni kívánta az ügyekben nyilatkozatot tevő személy felmentését, azonban erre, Horváth András lemondása miatt már nem került sor.

Az adóhatóság emellett a nyilatkozatok miatt feljelentést tesz Horváth András ellen, "tekintettel az intézmény működését érintő megalapozatlan, rágalmazó kijelentéseire".
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1728
  • e Hét: 5689
  • e Hónap: 14711
  • e Év: 82476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.