Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/82 oldal   Bejegyzések száma: 810 
Lehet nem egyetérteni !! De ez igaz!!
  2013-11-30 17:43:11, szombat
 
  Lehet nem egyetérteni !! De ez igaz!!

Ez a rendszer inkább átkos!! Lásd iskolapadból éhségükben kiforduló gyermekek,anyagi okokból magzati korukban kukába lökött jövő nemzedék,elkeseredésükben ablakon kiugró gyermeküket lemészárló apák.Gyermeküket wc-be szülő anyák,otthonukban halálrafagyó életüket ledolgozó idős emberek.Munkahelyükön a legmesszebbmenőkig kizsákmányolt,a munkanélküliség hisztérikus riogatásának árnyékában dolgozó munkások.Agyvérzésben,szívrohamban elhalálozott harmincas éveiben járó túlhajszolt fiatalok.A jobb életkörülményekért áhítozó és ezért külföldre menekülő ifjaink ezrei.Az utcán vegetáló hontalanok tömege.A leromlott közbiztonságnak és a nyomornak köszönhetően büncselekményekben meggyilkolt emberek utolsó kétségbeesett üvöltésén kívül én semmit nem érzékelek.Na ez átkos!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog szerint javában zajlik a cigó felzárkózás, következő l
  2013-11-30 17:41:22, szombat
 
  2013-11-29. 17:31
Balog szerint javában zajlik a cigó felzárkózás, következő lépésként iskolába küldi őket - fizetésért

Százezer ember járhat iskolába a közmunkaprogramban részt vevők közül négy hónapig a téli időszakban, miközben megkapják a 49 ezer forintos juttatást - mondta a miniszter.
A nemzeti társadalmi felzárkózás stratégiáról tartott előadásában Balog Zoltán kiemelte: ezek a közmunkások január 1-jétől érvényesíteni tudják a gyermekeik után járó adókedvezményt is.
Hangsúlyozta: százezer ember vehet részt az állam pénzén, elsősorban EU-s forrásokból többek között alapkompetencia-képzésben, így ha "adott esetben" nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat, most megtehetik.
Balog rámutatott: kultúra nélkül felzárkózás sincs, a hit pedig része a kultúrának, illetve a kultúra része a hitnek.
Megjegyezte: a "társadalmi felzárkózásban" a kormányzat legfontosabb partnerei az egyházak, amelyektől a legtöbb segítséget kapták, emellett pedig némi kritikát is. Ugyanakkor az egyházak adósai a cigány közösségeknek, mert sokáig nem ismerték fel, hogy saját eszközeikkel élniük kell a "roma közösség" felzárkóztatásában - tette hozzá.
Felhívta rá a figyelmet: fontos a "romák" diplomához juttatása, hogy kialakuljon az értelmiségük, hiszen jelenleg csak a 0,8 százalékuk rendelkezik diplomával. "A keresztény roma szakkollégiumok útja nagyon jó út", a szakkollégisták pedig példát adnak a "roma fiataloknak" arra, hogy fel lehet zárkózni - fogalmazott.
Beszámolt róla, hogy a Központi Statisztikai Hivatal idevágó népszámlálási adatairól a jövő tavasszal rendeznek konferenciát. Elmondta, hogy minden látszat ellenére "megindult a többségi és a kisebbségi társadalom családmodelljeinek közeledése", ami azt jelenti, hogy a mélyszegénységre jellemző nagycsaládmodell visszaszorulóban van a "romák" körében is, a két-három gyermeket vállalók száma emelkedett a sokgyermekesek helyett.
Ismertette: az egy emberre jutó lakás alapterülete a "romák" körében 18,3, az egész lakosságon belül pedig 28 négyzetméter. Tíz éve a cigányság körében ez az adat csak 13 négyzetméter volt. Lakásban található WC-vel a cigányság 67 százaléka, az összlakosságnak pedig 94 százaléka rendelkezik.
A "cigány emberek" 22 százaléka él nagycsaládban, ugyanez az arányszám 2003-ban 29 százalék volt, míg a teljes lakosságnak mindössze 5 százaléka vállalja jelenleg a nagycsaládi életet.
A felmérés szerint a "romák" 77,4 százaléka dohányzik, az összlakosságnak azonban csak a 31 százaléka, és a várható élettartam a "romák" körében még mindig 8-10 évvel alacsonyabb, mint az összlakosság körében, ahol a bizalom tekintetében az egyházak sorrendben hátul, míg a "romáknál" az első helyen állnak - sorolta Balog Zoltán.
Az eseményen jelen volt mások mellett Réthelyi Miklós volt nemzetierőforrás-miniszter, Beer Miklós váci megyés püspök, valamint Kocsis Fülöp hajdúdorogi görög katolikus megyés püspök és Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120962/#ixzz2m9EMwiTP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elég volt a cigányterrorból! Orbán!
  2013-11-30 17:38:53, szombat
 
  Kirabolt, majd Kapos folyóba lökött egy magyar kisgyereket a 15 éves cigány
2013. november 30. 12:59
Hunhír.info

A 15 éves emberállat és máig ismeretlen fajtársa május 17-én délután szúrták ki a megyeszékhelyen sétáló és közben mobiltelefonáló magyar kisgyereket, s követni kezdték, hogy elvegyék a készülékét. Amikor utolérték, hátracsavarták a kezeit, a 15 éves cigány pedig kitépte a kezéből a 15 ezer forintos mobilt, majd a megtámadottat a Kapos folyóba lökték és elmenekültek a helyszínről.

És ha a magyar kisgyerek belefullad a folyóba, akkor mi van? Orbán, balog, meg a többi cigányvédő tovább harsogja, hogy tanulással kell felemelni őket? Nem tanulással! Oktatással, hogy megismerkedjenek a gumibor rejtett titkaival úgy, hogy egész életükben el ne felejtsék. Elég volt a cigányterrorból! Orbán!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70725
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a téli közfoglalkoztatás koncepciója egy abszurd agy
  2013-11-30 17:37:04, szombat
 
  Jobbik: a téli közfoglalkoztatás koncepciója egy abszurd agyrém
2013. november 30. 16:18
Hunhír.info

ciganyok-vasvillaval-lead.jpgA Jobbik azt szeretné megtudni a kormánytól, ki találta ki a téli közfoglalkoztatás koncepcióját, amelynek keretein belül százezer túlkoros, sok esetben antiszociális embert szabadítanak rá négy hónapra az általános iskolákra. A Jobbik már most sok visszajelzést kap szülőktől, akik féltik a gyerekeiket.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője szombaton szakmailag indokolatlannak és emberileg elfogadhatatlannak nevezte, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, a téli közfoglalkoztatásra jelentkező emberek az általános iskolákban tanulnak négy hónapon keresztül. Az alapfokú végzettséggel rendelkezőket szakiskolákban képzik tovább a tervek szerint.

A jobbikos politikus kiemelte: ezeket a sokszor analfabéta embereket nem a tudás megszerzése, hanem az a közel 50 ezer forint motiválja majd, amit a programban résztvevőként megkapnak. A kormány melegedni teszi be ezeket az embereket az iskolákba, és közben fizet is nekik - fogalmazott.

Abszurdnak és agyrémnek nevezte, hogy a kormány százezer embert szabadít rá az iskolarendszerre minden előzetes tájékoztatás nélkül. Hangsúlyozta: a Jobbik már most sok visszajelzést kap szülőktől, akik féltik a gyerekeiket.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70731
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid politikatörténet Magyarországról
  2013-11-30 17:32:04, szombat
 
  Rövid politikatörténet Magyarországról

1990-1994: Faszok.
1994-1998: Az előzőek mégsem akkora faszok.
1998-2002: Új faszok.
2002-2006: Két fasz közül maradjon, aki már itt van.
2006-2010: Ezeket a faszokat most már tényleg nem lehet űberelni.
2010-től: De
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antiszemétkedik az ENSZ-főtitkár is: megszálló, gyarmatosító
  2013-11-30 11:37:31, szombat
 
  2013-11-30. 10:29
Antiszemétkedik az ENSZ-főtitkár is: megszálló, gyarmatosító és palesztinokat gyilkolászó izraeliekről beszélt

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár arra figyelmeztetett, hogy fokozódik az Izrael és a palesztinok közötti feszültség, és ez veszélybe sodorhatja a béketárgyalásokat.
"Az erőszak és uszítás fokozódásának vagyunk a tanúi. A megszállt területek gyarmatosításának a politikája súlyos aggodalomra ad okot. Új telepeslakások ezrei felépítésének bejelentése nem egyeztethető össze a két állam létén alapuló megoldással" - üzente a főtitkár a palesztin néppel való szolidaritás nemzetközi napja alkalmából, és kérte az új ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi építkezésekről szóló tervek leállítását.
Ban Ki Mun péntek esti nyilatkozatában ezzel párhuzamosan elítélte azt is, hogy a Gázai övezetből rakétákkal lövik Izrael déli részét, és hogy palesztinok alagutakat ásnak a határ alatt.
Az üzenet időpontja egybeesik annak az első évfordulójával, hogy a Palesztina elnyerte a megfigyelő állam státusát az ENSZ-ben. Az évforduló alkalmából diplomatáknak Kelet-Jeruzsálemben tartott tájékoztatójában Száeb Erekat palesztin főtárgyaló azt kérte a nemzetközi közösségtől: gyakoroljon nyomást Izraelre, hogy állítsa le a telepek bővítését. Még megköthető a megállapodás, de a tárgyalásokat meg kell védeni egy olyan kormány ellen, amely mindent a telepesekért tesz - mondta.
A tárgyalások négy hónapja alatt az izraeli kormány bejelentette, hogy 5592 lakást épít a telepeseknek, és hidegvérrel végzett 23 palesztinnal - tette hozzá.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/120983/#ixzz2m7knEBO5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányok elől védte tulajdonát egy férfi, elítélték
  2013-11-30 11:32:08, szombat
 
  Cigányok elől védte tulajdonát egy férfi, elítélték
2013, november 30 - 10:47



Cigányok bodzát loptak egy ordacsehi férfitől, aki meg akarta védeni tulajdonát, végül a bíróság első fokon elítélte könnyű testi sértés miatt, a romák pedig megúszták egy egyszerű szabálysértéssel.

"2012 nyarán egyik nap a reggeli órákban Ordacsehiben, 7-8 között a cigányok - apa, anya, nagymama, 17 éves fiúk, és 8 illetve 10 éves gyerekük - a "csetézés" során odaértek ügyfelem ingatlanához. Az ingatlan mögött megy egy földes út, amin közlekedtek" - kezdte a történetet Takács Richárd, ügyvéd. Hozzátette: az ingatlan bekerített területén fekszik a meglopott tulajdonos háza, ott vannak az állatai, és pár bodza bokor, amin a férfi nyomon tudja követni, mikor érik be az ültetvénye, ami messzebb van,azt viszont a cigányok állandó portyái miatt éjjel-nappal a fiával felváltva kell őrizniük.

A cigányok - egy 17 éves fiú és az anyja - az ominózus napon elkezdték vödörbe leszedni a bodzát a kerítésen kívülről, ezt kis idő után észrevette a tulajdonos, aki hangosan, feldúlva ment ki a portájáról, kérdőre vonva őket, a cigányok lovaskocsijáról lekapott egy vasvillát és a lovaskocsitól nem messze álló cigánygyerek kezében lévő vödörre ütött, amit kivert abból, viszont eltalálhatta kis-közepes erővel a tolvaj karját is.

Ez után a bakon ülő cigány felkapta a meghosszabbított nyelű, mintegy két és fél méteres, sarlót és a férfi nyaka felé hadonászva üvöltötte, hogy "elvágom a torkod" - ezt mind a nyomozás során, mind a tárgyalás során büszkén mondta, valamint megerősítette az öreg cigány asszony is.

"Az incidenst követően a cigányok elindultak Ordacsehin keresztül, és felháborodottan hívták a rendőrséget. A cigányok feljelentésükben elmondták, hogy megtámadta őket ügyfelem, többször megütötte a vasvillával a 17 éves fiút, majd a lovat, és a traktorral még el is akarta ütni őket. A traktoros részről a kiérkező járőrök egybehangzóan állították, hogy nem történt meg, a ló bántalmazására sem volt semmi bizonyíték" - közölte Takács Richárd.

A rendőrség garázdaság ügyében nyomozott az ordacsehi férfi ellen, a cigányok megúszták egy tulajdon elleni szabálysértési bírsággal.

Később az is kiderült, hogy földút, amelyen a cigányok megközelítették a bodzát a meglopott férfi magánterülete. Így a rendőrségnek ejtenie kellett a garázdaságot. A Fonyódi Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást bűncselekmény hiányában.

Az ügy azonban tovább folytatódott, a cigányok magánváddal éltek, miszerint az ordacsehi férfi könnyű testi sértést okozott a 17 éves cigánygyereknek - emlékeztett az ügyvéd. Hangsúlyozta: mind a nyomozás során tett vallomásaikban, mind a tárgyaláson a cigányok még egymásnak is teljesen ellentmondó vallomásokat tettek, teljességgel kétségbe vonhatóvá téve ezzel a szavahihetőségüket.

Takács Richárd perbeszédében az Alaptörvény V. cikkére hivatkozott: miszerint "Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett, vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához", valamint az új Büntető Törvénykönyv (Btk) jogos védelmére helyezte a hangsúlyt.

Az ügyvéd a tárgyaláson felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában szüntette meg a nyomozást, azt hogy védence a saját tulajdonát, majd a saját testi épségét, és netán saját életét védelmezte a cigányokkal szemben.

Ezt követően jött a hideg zuhany, hiszen az ordacsehi férfit a Fonyódi Járásbíróság tanácsa bűnösnek mondta ki a cigánygyerekkel szemben könnyű testi sértés vétségében, próbára bocsátotta. A bíró szóbeli indoklásban elmondta: a régi Btk-t alkalmazza, hiszen ott a jogos védelem szigorúbb, annak ellenére, hogy az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy a vádlottal szemben azt a büntető törvényt kell alkalmazni ami számára kedvezőbb.

Az ügyvéd megjegyezte: a nyomozóhatóság, és a bíróság figyelmen kívül hagyott több tényt, pedig tudomása volt róla:

A család egységes akaratelhatározással valósította meg tettét, hiszen célzatosan lopni mentek.
Tették mindezt úgy, hogy két (8 és 10 éves) kiskorú gyermeküket vitték magukkal, így megvalósították a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét.

Takács Richárd állítja: a cigányok esetében nem szabálysértési bírságot kellett volna a rendőrségnek kiszabni, mert lopás bűncselekmény, nem pedig szabálysértés. Sőt, az ügyvéd szerint azáltal, hogy a meghosszabított sarlót az "elvágom a nyakad" kiabálással lóbálták az ordacsehi férfi felé, a romák megvalósították még a rablás bűntettét is.

Az ítéletet Takács Richárd és védence nem fogadta el, és a felmentésért, valamint az elkövetők felelősségre vonásáért további lépéseket fognak tenni, illetve kíváncsian várják, hogy a másodfok, a Kaposvári Törvényszék hogyan fogja ezt minősíteni.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/ciganyok_elol_vedte_tulajdonat_egy_ferfi_eliteltek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem akarja megkeresni a Fidesz az eltűnt 1000 milliárd
  2013-11-30 11:11:36, szombat
 
  Miért nem akarja megkeresni a Fidesz az eltűnt 1000 milliárdot?
Tegnap | 06:45 | Frissítve: Tegnap | 12:00

Úgy tűnik, csak Orbán Viktor kormányának nem hiányzik a költségvetésből évente 1000 milliárdnál is több általános forgalmi adó bevétel. Nem csupán a NAV egykori adóhatósági ellenőrei jelezték a bajt, de az Unió is.

Immár kétfősre duzzadt az ex-adóellenőrök tábora, akik vállalják (egyikük név nélkül): nagyon nincs rendben a magyar adóhatóság. A botrányt kiropbbantó Horváth András igazán nem vádolható baloldali elhajlással, hiszen Révész Máriusz köbányai választókörzetében ült önkormányzati képviselőként a rendszerváltás hajnalán, információink szerint szoros barátságuk azokból az évekből datálódik.
Információink szerint épp Révész volt az, aki rávette Horváthot, hogy próbálják meg csendben elintézni az ügyet, aminek eredményeként 2011-ben összesen három levél született a Horváth által az adóhatóságnál tapasztalt visszaélésekről. Nagy emberek kapták idejében a figyelmeztetést: Lázár János, aki akkor a Fidesz országgyűlési frakciójának mindenható ura volt, Rogán Antal, jelenlegi frakcióvezető, aki akkoriban a parlament gazdasági bizottságát vezette, így az adóügyek is hozzá tartoztak, valamint a gazdasági minisztérium államtitkára, Cséfalvay Zoltán. A szövegekben adótitkot nem leplezett le Horváth, azt azonban pontosan leírta: milyen visszásságok és szervezeti problémák vezetnek oda, hogy - számításai szerint - évente 1000-1400 milliárd forintos ÁFA-kiseés keletkezik a költségvetésben.

Komoly szellemi tőkét kellett mozgatniuk az érintetteknek, hogy megmagyarázzák: miért nem léptek akkoriban semmit. Rogán azt állítja: minthogy nem kapott konkrét neveket, adatokat, nem tehetett semmit. A másik két érintett reakciójára még várunk. Annyi azonban bizonyos: a botrány kirobbanása után a Nemzetgazdasági Minisztérium utasította a NAV-ot, hogy belső vizsgálattal járjanak utána Horváth állításainak. Láss csodát: az egy hétvége alatt lezavart ellenőrzés semmilyen rendellenességet nem tárt fel. Cséfalvay szerint azért lehettek ennyire gyorsak, mert minden adat számítógépen van.

Ha nem kapkodtak volna ennyire, kevesebb idő is elegendőnek bizonyult volna, hogy kiderüljön: valami tényleg nem stimmel. Az Európai Unió idén nyáron hozta nyilvánosságra azt a tanulmányát, amely az egyes tagállamok adóbeszedési hatékonyságát vizsgálta. Ebben Magyarországra nézve kísértetiesen hasonló következtetésekre jutnak, mint amiket Horváth András állít. Brüsszel szerint Magyarország 2011-ben 8,5 milliárd euró (2550 milliárd forint) áfabevételhez jutott, miközben elméletileg 12,2 milliárd euró (3660 milliárd forint) áfabevételre lett volna jogosult. A kettő közötti különbség 1110 milliárd forintnak megfelelő 3,7 milliárd euró, a magyar GDP 3,7 százaléka. Az adatok tanúsága szerint Magyarország 2000 és 2011 között ilyen módon minden évben a GDP 3 százalékának megfelelő forgalmiadó-bevételtől esett el.

Az ÁFA-elfolyási rangsorban nem állunk túl fényesen. A visegrádi országok közül Lengyelország ezen a téren kimagaslóan teljesít, a GDP 1,1-1,5 százaléka esett ki a büdzsé bevételei közül. Szlovákiában 2011-ben a GDP 4 százaléka volt az elmaradt áfabevétel, 2000 és 2011 átlagában pedig a bruttó hazai termék 2,9 százaléka. Csehországban ugyanezek a számok 2,7-2,1 százalékon állnak. A tagállamok közül Románia teljesít a legrosszabbul, a GDP 7,9 százalékának megfelelő forgalmi adó nem folyik be a költségvetésbe. Magyarország a hatodik legrosszabbul teljesítő tagállam, míg a listavezető Svédországban csupán az ÁFA 0,2 százaléka vész el.

Mindezen nyilvános adatok ellenére a Fidesz képviselői nem érezték fontosnak, hogy meghallgassák Horváth Andrást a parlament költségvetési bizottságában, miként azt sem, hogy vizsgálóbizottságot hozzanak létre állításai górcső alá vételére. Pedig ha ennek az összegnek csak a nagyobb része is befolyna a jövő évi költségvetésbe, a büdzsé akár szuficitbe, vagyis többletbe is fordulhatna.

Cikkünk megjelenését követően a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte a STOP szerkesztőségével: "Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár Horváth Andrástól nem kapott iratokat, soha nem is találkozott vele, az említett tartalommal nem kapott iratokat."

Mit tudhatott Horváth András?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) visszautasítja volt munkatársa, Horváth András vádjait és egyúttal rágalmazás miatt rendőrségi feljelentést tett ellene - mondta Varga Árpád, az adóhatóság külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.

Kifejtette: Horváth András a közép-magyarországi igazgatóságon dolgozott, koordinációs feladatokat végzett, nem vett részt ellenőrzésekben, mivel nem volt revizori képesítése, hiszen korábban államigazgatási főiskolát végzett.

Minthogy soha nem volt adóellenőr, az általa ismert adatokból korlátozott következtetéseket lehet csak levonni - tette hozzá Varga Árpád.


Szerző: trencséni

http://www.stop.hu/belfold/miert-nem-akarja-megkeresni-a-fidesz-az-eltunt-1000-mi lliardot/1197052/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ISTEN NEM VeR BOTTAL
  2013-11-30 11:02:29, szombat
 
  ISTEN NEM VER BOTTAL

Csak azért nem mondom, hogy Magyarország gazdasága és pénzügyei nettó hülyék kezében vannak, mert nem lenne igaz,
Az igazság ugyanis az, hogy gazdasági és pénzügyi életünk nem nettó hülyék, hanem ócska trógerek kezében van, a szervezett bűnözés kezében.
A bűnszervezet tagjai megszállták az államot és magukévá tették, mint dörzsölt kültelki vagány a tizenhatéves gimnazista szüzet, vagy akinek ez nem elég plasztikus, mint róka a libát.
Napról napra többet és többet harácsolnak, hihetetlen dolgokat művelnek, - most például bezárják a bevásárlóközpontokban üzemeltetett trafikokat, mert rontják a boltjukat, miután előbb kötelezték őket, hogy nyissanak külső bejáratot az épületeiken, vagyonokért - elképesztő, hogy ekkora simlisségeket is meg tudnak úszni.
Igaz, azt mondják, hogy a zseni és az őrült között egy cicaszőrszálnyi a különbség, és azt el kell ismerni, hogy a szemétségük zseniális.
Rejtő könyvében, a Vesztegzár a Grand Hotelben című alapműben a benszölött törzsfőnököt Csodálatos Nalayának hívták, ami a Csodálatosan Szemtelen Nalaya rövidebb változata volt - a kanyarban sincs hozzájuk képest.
Al Capone sem volt kajak száz, a Mi Boldogságunk is szalajt, mint a rigalánc, de a mi sorsunkhoz képest a chicagói népeknek arany életük volt, ott ugyanis csak Al Capone volt dilis, de nálunk a pénzügyek intézői mindahányan dilisek, Simicskától - Martolcsyig.
Még a méltóságteljes gólyát alakító Vargamiska sem egyszerű eset, habár az kétségtelen, hogy iparkodna kimaradni a kollektív ámokfutásból - ki tudja sikerül-e neki?
Simicskát legalább elzárva tartja a haverja, mert ha szabadon engedi, kiszámíthatatlan, hogy mikor kezdi sikítóval kivágni szomszédjai kerítésoszlopait, de Matolcsit más célra használja, ő Gyuri, a Korbács, akivel addig ver minket, mígcsak mozogni tudunk.
Persze ha a szerephez választott színészt, akkor helyesen járt el, - gondolom, hallotta valahol a népi bölcsességet, hogy üres kamrának bolond a gazdasszonya, így azután nem kellett sokáig keresgélnie, hiszen a pénzügyi zseni kéznél volt, mint Mujkó Mátyás királynak.
De meg is hálálja a bizalmat, ez nyilvánvalóan kiderült a héten is, utolsó rohama alkalmából.
Egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost, aki - ellenőrizetlen forrásból származó hírek szerint - mikor ez tudomására jutott, kiment az Unió székházának kapuja elé és megkérte az ott bagózó népeket, hogy hamuzzanak a tenyerébe, majd a hamut a saját fejére szórva visszasietett a gépéhez.
Azóta ott ül, könnyei peregnek, mint kukoricaszemek libaetetéskor, időnként dolgozik a nyomtató, aztán az iratmegsemmisítő, ő meg csak írja, írja lemondásának indoklását.
Megtört ember, egy nap alatt egy évtizedet öregedett, időnként a földre hasalva ássa a gödröt, melybe a magyar gazdaság fejlődését tükröző grafikon vége lóg, még szerencse, hogy az irodája a földszinten van, mert így nem okozhat problémát egy-két áttört födém.
Miután az IMF után imígyen az Uniót is helyretettük, és még mindig maradt benne némi pszichomotoros nyugtalanság, hát felszólította a négy nagy hitelminősítőt, kezdjék meg Magyarországgal a felminősítésről szóló tárgyalásokat.
Gyönyörű tradíciók örököse ő, egyenesági szellemi leszármazottja és érett gyümölcse lehet az ,,Óva intjük Angliát" címet kiötlő falusi szerkesztő és az Amerikának hadat üzenő tehetséges politikus szellemi nászának.
Lehet, hogy Kádár rendszere diktatúra volt, lehet, hogy Horn Gyula sem volt egy matyóhímzés, de az biztos, hogy a magyar állampolgárnak soha nem kell annyira szégyellnie magát, mint amikor a magyar jobboldal hatalomra kerül.
Tekintsünk el most attól, hogy ilyen esetekben kormányzásuk eredményeképpen olyan az ország, mint Drezda szőnyegbombázás után, a döglött lovak eltakarítása előtt, tekintsünk el attól, hogy úgy viselkednek, mint elefánt a porcelánboltban, de azért ilyen, hogy az egész földrész rajtunk röhögjön, még nemigen volt divatban.
Most meg divatba jött.
Ne rovom én ezt fel senkinek, hiszen magam is röhögök rajtuk, pedig én aztán - mint magyar állampolgár - igazán meg fogom ennek fizetni az árát, mégha a hatás mérsékelt is.
Mégis más az, ha valami komoly ember mond ekkora baromságot, mintha az unortodox pénzpolitika atyja, aki valahogy még így messziről sem keverhető össze könnyen Lord Káldorral, de még Bokrossal sem összemérhető - legalább bajsza lenne.
Isten nem mindig sáskajárással ver, van úgy, hogy ötletelget, próbálkozik - most éppen ezzel a bandával.
Csak éljük túl!

http://www.pupublogja.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiverte a biztosítékot a Matolcsy-beszéd
  2013-11-30 10:35:35, szombat
 
  Kiverte a biztosítékot a Matolcsy-beszéd

Gazdaság
|
2013.11.29. 20:12

Jelentős visszhangja van a csütörtöki Matolcsy-beszédnek, amelyben az Európai Unió pénzügyi biztosát lemondásra, a nagy hitelminősítőket pedig felminősítésére szólította fel. Egy harmadik állítását az Európai Központi Bank cáfolta, a biztos, Olli Rehn pedig üzente, hogy nem gondolt a lemondásra. A Nézőpont Intézet gazdaságkutató műhelyének vezetője szerint azonban Matolcsynak igaza van.

"Itt az ideje, hogy felszólítsuk Olli Rehn európai biztos urat, hogy haladéktalanul mondjon le!" Ezzel a kijelentéssel lepte meg hallgatóit Matolcsy György egy konferencián. A jegybankelnök szerint ugyanis az unió rossz gazdaságpolitikát folytatott, a válságkezelés megbukott, és a pénzügyi biztost ezért személyes felelősség terheli. A biztos, Olli Rehn, a Hir24 kérésére ezt nem akarta kommentálni.

(A Hír24 péntek esti adásának vendége volt Pesuth Tamás,a Nézőpont Intézet gazdaságkutató műhelyének vezetője. A vele készült beszélgetést meghallgathatja a videóra kattintva.)

Matolcsy szerint az uniónak lehetővé kéne tennie, hogy az infláció akár négy százalék is legyen. A beruházásokhoz szükséges pénzt pedig úgy lehetne előteremteni, hogy az unió jegybankja tulajdonképpen meghitelezné azt azzal, hogy megvásárolná az államok kötvényeit.

Matolcsy György ugyanezen a konferencián a nagy hitelminősítőket is megszólította.

"A hitelminősítőknek meg kell kezdeniük Magyarország kormányával a felminősítésről szóló tárgyalásokat. Felszólítom ezért a Magyar Nemzeti Bank elnökeként a négy legnagyobb hitelminősítőt, a Standardet, plusz a Moody's, a Fitch és a Nomura vezetőit, hogy haladéktalanul kezdjék meg a magyar kormánnyal a felminősítésre vonatkozó tárgyalásokat."

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/11/29/kiverte-a-biztositekot-a-matolcsy-beszed/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/82 oldal   Bejegyzések száma: 810 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.