Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Isten használja azokat, akik megerősítik hitüket
  2013-02-24 10:00:34, vasárnap
 
  "Hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét." (1. Péter 4:2.)




Mit teszel a hited megerősítése érdekében? Itt van néhány javaslat:

Tanulmányozd a Bibliát! Az Igét életünk részévé kell tennünk. Isten szava ösztönöz, és segít felszerelkezni mindennel, amire szükséged van ahhoz, hogy az ő akaratát teljesíthesd.

Tarts csendességet! Hogy állsz a csendességeddel? Néhányotoknak ez lelkiismeretfurdalást okoz. Ez azért lehet, mert aszerint próbáltok csendességet tartani, amit valaki tanított nektek régen, de ez a módszer nem passzol ahhoz amilyenné Isten formált titeket. Mit kell tenned ahhoz, hogy naponta szánhass egy kis időt Isten Szavára?

Olvass keresztény könyveket! Tégy magadnak egy szívességet és tanulj meg mindent, amit csak tudsz! Tápláld a lelked azzal, amit más hívők mondanak. Ha csak tanulmányozom egyedül a Bibliát és nem hallgatom meg, hogy más hívők mit mondanak róla, nem nyerhetek az ő bölcsességükből és tapasztalatukból.

Frissítsd a bizonyságtételed! Mit tesz Isten az életedben most? Mikor írtad le legutoljára a bizonyságtételed? Ha leírod, Isten ad lehetőséget rá, hogy megoszd. Amikor megosztod másokkal a bizonyságtételed, erősödik a hited.

Legyél hűséges résztvevője egy hívőkből álló kiscsoportnak! A Biblia azt mondja "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat" (1. Thesszalonika 5:11a.) A hit maratonján vagyunk, és együtt kell haladnunk. Szükségünk van más hívők támogatására és bátorítására.

Beszéljünk róla:

- Mi a terved a rendszeres bibliatanulmányozásra?

- Beszélj a kiscsoportoddal és készítsetek egy listát jó keresztény könyvekről, amiket elolvastok!

- Szánj időt a héten arra, hogy leírd a bizonyságtételed! Nem kell hosszúnak lennie. Oszd meg néhány keresztény barátoddal, így segíthetnek neked arra koncentrálni, amit el akarsz mondani.

- Beszéljétek meg a kiscsoportban, hogyan tudnátok egymást bátorítani!

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.17.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Testvéremnek
  2013-02-23 19:33:06, szombat
 
 

Link Testvéremnek Link
 
 
0 komment , kategória:  Boglárka blogja  
Napi HANGZÓ BIBLIA
  2013-02-23 16:28:41, szombat
 
 



MEGJELENT A NAPI HANGZÓ BIBLIA 2013.02.23-i EPIZÓDJA!

Link Link Kommentár

Mai igék: Ez. 18,1-19,14, Zsid. 9,1-10, Zsolt. 106,32-48, Péld. 27,10


Facebookon Link Link
 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent
  2013-02-23 16:17:24, szombat
 
  Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.
Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket,
és mindenféle rosszat hazudnak rólatok."

Máté evangéliuma 5. rész
Link



 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Csak Isten elfogadására van szükséged
  2013-02-23 09:58:33, szombat
 
  "Az Úr az én világosságom és szabadítóm, senkitől nem félek. Az Úr megvéd engem minden veszélytől, ezért soha nem félek." (Zsolt 27:1 TEV fordítás)

A visszautasítástól való félelem két dolgon alapszik. Először is, mindannyiunknak szüksége van arra, hogy szeressék. Ez tény. Mindannyiunknak hihetetlen nagy szüksége van masszív adag szeretetre, hogy egészséges személyiségek lehessünk. Isten azt mondja: "Szeretni akarlak." Isten szeretet, és tudja, hogy te arra vágysz, hogy szeressen valaki.

Másodszor azonban fel kell ismernünk azt a téves elképzelést, amely azt sugallja, hogy a szeretetigényünket kizárólag egy személy, vagy egy embercsoport elégítheti ki. Amikor azt várod el valakitől, hogy 100%-ig betöltse szeretetigényedet, bajba sodrod magad! Sérelmeknek teszed ki magad és megnyitod a visszautasítástól való félelem ajtaját. Ha bárki másban keresed- Istenen kívül- azt, aki betölti szeretetigényedet, rá fogsz jönni, hogy nem képes rá. Nincs olyan élő emberi lény, aki olyan maradéktalanul és teljesen tudna szeretni, ahogy arra neked szükséged lenne, és soha nem is lesz ilyen ember. Csak Isten teheti ezt meg.

Tehát az első lépés a félelem legyőzésében, hogy Istent helyezzük az első helyre, mivel Ő az egyetlen, aki teljesen betölti minden szükségedet.

De vajon Isten az embereken keresztül is szeret minket? Természtesen. Akarja Isten, hogy szeressünk másokat? Igen. Akar minket a szeretet csatornájaként használni? Egyértelműen igen.

Viszont soha nem fogja minden szükségletedet egyetlen ember, vagy csoport betölteni. Isten soha nem így gondolkozott. Nekik egyszerűen nincs elég szeretetük ehhez. Az emberi szeretet behatárolt. Isten szeretete határtalan és feltétel nélküli. Nem számít milyen mélyek a szükségleteid, Ő be tudja tölteni.

Az első lépés az elutasítástól való félelem leküzdésében azt komolyan venni, hogy senki más, csak az Úr a világosságod és a szabadítód: "Az Úr az én világosságom és a szabadítóm, senkitől nem félek. Az Úr megvéd engem minden veszélytől, ezért soha nem félek." (Zsolt 27:1, TEV fordítás). Ez azt jelenti, hogy Istentől várom, hogy felderítse a napomat, ezért senki mástól nem függ az, hogy jó vagy rossz napom lesz. Az Úrra tekintek, hogy megmentse az életemet, semmi nem múlik azon, hogy mások elfogadnak vagy elutasítanak.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell többé félnem.

A magabiztosság kulcsa nem az, hogy kielemzed magad, nem az, hogy agresszív légy és önző módon élj, hanem az, hogy megértsd, milyen mélyen szeret Isten téged. Ha tényleg megérted, képes leszel ezt mondani: "Isten szeret engem, és ha te nem így vagy vele, az a te problémád!"

Az egyszerűsített élet titka ez: "Azt fogom tenni, ami örömet szerez Istennek. Ha azt teszem, biztosan egyszerűbbé teszem vele az életem. És ha Istent boldoggá teszem, az mindig a leghelyesebb út, amelyen járhatok. Nem számít, hogy bárki más mit gondol."

Beszéljetek róla:

Kinek próbáltál megfelelni? Mi vot az eredmény?
Milyen változtatásokat léptethetsz életbe a gyakorlatban, hogy biztos legyél abban, hogy örömet szerzel Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.15.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Huszár Boglárka :) Portréfestő
  2013-02-23 09:48:43, szombat
 
 


" Festményeim fő témája az ember. Az ember aki pillanatról pillanatra változik .
Egy hangulat ,egy érzés megörökítése, nemcsak vásznon nehéz feladat
hanem fényképezőgéppel a kézben is."

Link
Link

"Elkapni egy pillanatot , egy mosolyt, jól megválasztani a fényeket a beállítást ,
és a modell legelőnyösebb oldalát bemutatni , ez a jó fényképész dolga."




 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Engedd el a téged visszatartó dolgokat
  2013-02-22 08:15:03, péntek
 
 

"Tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, ami akadályozza bennünk lévő folyamatot..." (Zsidók 12:1b, NLT fordítás)



Ha az élet versenyét be akarod fejezni, ha el akarsz jutni a végcélhoz, akkor el kell engedned néhány olyan dolgot, amely visszatart a versenyben. Nevezd ezt "rendbeszedésnek" vagy "egyszerűsítésnek". Néhány dolgot félre kell tenni a jó befejezéshez.

Milyen dolgokról beszélek? Azokról, amelyek az elkedvetlenedésedet okozzák. Gondold át ezt: ha egy villanykörtét hozzácsatlakoztatsz egy elemhez, az elem hosszú ideig fog működni, de ha 100 villanykörtét csatlakoztatsz egy elemhez, akkor az elem nagyon gyorsan lemerül és sötét lesz!

Ha folyton hozzáadsz valamit a programjaidhoz és az életedhez, akkor hamar kedvetlenedsz és elfáradsz.

A mai igeversben, a Zsidók 12:1-ben, két szóra szeretném a hangsúlyt fektetni: "teher" és "bűn", mert ez az a két dolog, amely visszatart az élet versenyében.

Teher lehet bármi, ami lelassít. Lehet egy kapcsolat, egy munka, egy tevékenység, vagy sport. Nem kell feltétlenül rossznak lennie. A teher lehet jó is, de ha túl sok jó dolgot gyűjtesz össze az életedben, össze fogsz omlani, mert nem lesz időd mindegyikre. Meg kell tanulnod "nem"-et mondani a növekedésed érdekében. Isten nem várja el tőled, hogy mindent megcsinálj.

A teher lehet egy nem reális elvárás, amely származhat csoportnyomásból vagy abból, hogy valakinek a tetszésére akarunk tenni, de lehet egy emlék is. Lehet, hogy megragadtál a múltban ragaszkodsz egy boldog érzéshez vagy egy fájdalmas dologhoz. Az a gond, hogy nem élhetsz a múltban, sőt, a jövőben sem. Egyedül a jelenben élhetsz. Ha bármi mást próbálsz tenni, az nyomasztani fog.

Bármilyen teher legyen rajtad, ha az nem működik az életedben, ha folyton lehúz, akkor el kell engedned!

Könnyű felismerni a bűnöket, ugye? A bűnök olyan dolgok is lehetnek, amelyeket tudod, hogy meg kell tenni, de mégsem teszed. Ismered a kulcsokat ahhoz, hogy egészséges életmódot élj, vagy rendben tartsd az anyagi dolgokat. De meg is teszed?

A Jakab 4:17 ezt mondja: "Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak."

Szóval, ha tudod, hogy kevesebbet kellene költened a jelenleginél ahhoz, hogy anyagilag rendben legyél, akkor ne menj el egy költekező túrára, amely további adósságba sodor. Nem kell, hogy lépést tarts a Jones vagy a Smith családdal vagy akárkivel, akihez hasonlítani akarod magad. Nem kell használnod a hitelkártyádat.

Élj a saját eszközeid, erőforrásaid szerint azért, hogy félretehesd az adósság terhét és jól fusd meg a versenyt.

Beszéljünk róla:

Melyek azok a terhek, amelyeket ma félre kell tenned?
Milyen változásokat kell véghezvinned az életmódodban, amelyek abban segíthetnek, hogy jól fusd meg a versenyed?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.15.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nick Vujicic * Pastor, Rick Warren * Valóra vált álom
  2013-02-22 08:06:13, péntek
 
  Micsoda hihetetlen . Megtiszteltetés volt együtt lenni és felszólalni a Saddleback múlt héten több mint 25.000 ember. Hála Istennek, az emberek már mentett és megkeresztelkedett. Áldd meg Ön és családja Pastor Rick.
Nick Vujicic





Valóra vált álom. Holding my Baby Boy Kiyoshi. Csodálatos kegyelem és Isten ajándéka. Szeretlek titeket annyira. Köszönjük az imádságokat.

Dream come true. Holding my Baby Boy Kiyoshi. Amazing grace and gift from God. Love you all so much. Thank you for your showers of prayer.




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Teológia - felnőtteknek * Hit, hinni, hívő
  2013-02-21 19:31:17, csütörtök
 
 
Fontos mindenekelőtt leszögezni, hogy a Biblia nem abban az értelemben használja a ,,hit" szót, mint a mai ember. ,,Hinni" nem azt jelenti, hogy valaminek (vagy valakinek, pl. Istennek) a létezését elhinni.
A héberben a ,,hinni" igének ugyanaz a töve, mint az ,,ámen" szócskának, s ennek a tőnek a jelentése: szilárdnak, megbízhatónak lenni, s így a belőle képzett ,,hit" szó azt jelenti: megbízhatóság, szilárdság, hűség. Így tehát ,,hívő" az az ember, aki megbízható és hűséges, akire lehet építeni.

Mivel azonban a ,,hit" nem elsősorban az emberre irányul, hanem Istenre, így a ,,hinni" szó vallásos jelentésébe az is beletartozik: Istent hűségesnek, megbízhatónak tartani, azaz Isten szavát és cselekedeteit mérvadónak elfogadni.
A görögben a szónak ugyanez az alapvető jelentése, bár a nyelv eltérő gondolkodásmódja miatt természetesen vannak eltérő jelentésárnyalatai is.

A keresztény (és a zsidó) hit lényege ugyanis éppen az, hogy a Biblián alapul, azt tartja nemcsak igaznak, de a cselekedetek zsinórmértékének is: mivel a ,,hit", mint az feljebb jól látszik, nem egy ideológia vagy egy vallásos jellegű filozófiai fogalom, hanem nagyon fontos gyakorlati implikációi is vannak: a hívő ugyanis éppen azért hívő, mert hűséges Isten szavához.

A hitet az Újszövetség egy helyen definiálja is, mégpedig a Zsid 11,1-ben: ,,A hit a remélt dolgok megvalósulása: a nem látható dolgok bizonyítása."

A fordításból nem derül ki, ami az eredeti szövegből jól kihallatszik: hogy a ,,remény" szót a ,,hit"-ből képzi a görög, másrészt a vers 2. felében szereplő jelentése nem csupán ,,dolog", hanem ,,megtétel" is, azaz a hit nem más, mint az ,,elhitt" dolog (azaz Isten szavának) cselekvés általi megvalósulása, és ezáltal a nem láthatók megélés általi bizonyítása.

A Heidelbergi Káté, amely a református egyházak egyik alapirata, saját hit-definíciójából kihagyja ezt az erős gyakorlatiasságot, és a fő hangsúlyt az ember Isten felé érzett bizalmára helyezi:

1. Az igaz hit egyrészt Isten Szavának ismerete és igaznak tartása,

2. másrészt (egy szintén Isten Szaván alapuló) bizalom Isten felé.

Hit, hinni, hívő
Link Teológia - felnőtteknek
 
 
0 komment , kategória:  Teológia - felnőtteknek  
Az életednek nem az a célja, hogy egy feladatlistát pipálgas
  2013-02-21 19:00:48, csütörtök
 
 


"Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak"
(Préd. 3:5b) Bibliai rövidítések Link





Isten soha nem akarta, hogy az életünk arról szóljon, hogy egy feladatlista pontjait teljesítsük. Mégis, sokunk egyre több dolgot akar bezsúfolni minden egyes napba.

Az a helyzet, hogy rengeteg dologról gondoljuk, hogy meg kell tennünk, miközben nem éri meg velük foglalkozni. Azt akarom ezzel mondani, hogy nem egyszerűsíted le az életed, ha veszel egy szervező programot. Még azzal sem, ha meggyőzöd a szomszédod -aki mellett még Martha Stewart is egy lajhárnak tűnik- hogy tippeket adjon, hogyan szervezd a tennivalóidat.

Az egyszerűsítés valójában döntésekről szól - előrehelyezni, ami fontos - és aztán azokhoz a döntésekhez ragaszkodni, bármennyire is csábít az, hogy egyre több dolgot adj a listához. Sőt, fogd ezeket a dolgokat, és írd fel őket, a "nem kell megcsinálnom" listára.

Te vagy az egyetlen, aki felelősségre vonható az időbeosztásodért, és csak te tudod megmondani, mi az, ami igazán fontos neked.

Most lehet, hogy azt gondolod: "De nekem vigyáznom kell a gyerekekre" vagy "ennek a jelentésnek péntekre el kell készülnie". Tisztában vagyok vele, mekkora nyomás van ma sok emberen, de lehet, hogy ezek a dolgok -a gyerekeid, a munkád- a fontos dolgok, amiket a "feladatok listáján" kell számontartanod, és a többit kell "nem kell megtennem" listára tenned.

Beszéljünk róla

Te vagy az egyetlen, aki felelősségre vonható az időbeosztásodért, és csak te tudod megmondani, mi az, ami igazán fontos neked.
Értékeld újra a tennivalóid listáját ma. Mi az, ami igazán fontos? Mi az, amit át tudsz tenni a "nem kell megtennem" listára?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.14) Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1611
  • e Hét: 5315
  • e Hónap: 9116
  • e Év: 70417
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.