Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kohut Katalin: Az örök-szerelem (24. szonett)
  2013-02-03 16:07:11, vasárnap
 
  Az örök-szerelem
24.szonett
Írta: Kohut Katalin

Virágos és napos kertet képzeltem,
sétáltam táncos léptekkel közepén,
mennyország ez, égtükör e földtekén,
varázslat, káprázat, mit érzékeltem?

S örömöm egyre emelkedett bennem,
mert megláttam őt, lépegetett felém,
látomás-e, vagy játszik velem elmém?
Ajkammal örök-himnuszt énekeltem.

Földi paradicsom leszállt az égből,
elege volt már hiába-reményből,
megjutalmazta jéggé fagyott szívem,

az édeni harmónia enyém lett,
ketten lettünk egyek, s suttogjuk: meglett,
miénk a jövő, az örök-szerelem.

2013. február 3.


















 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Golfield
  2013-02-03 10:30:23, vasárnap
 
  Golfield

1891-et írtak akkor, amikor felfedezték a sivatagi aranylelőhelyet.
Tódultak a könnyű gazdagság reményében oda az emberek, s ezt kihasználták a kereskedők, hamar megalapították Golfield városát, ahol megtalálható volt a bolt, az aranyváltó, aranymérő hely, a kocsmák, s a legfontosabb férfi szórakozás miatt a vörös lámpás kupleráj, ahol az aranyvadászok levezethették feszültségüket. Az ösztönlényekre jellemző, hogy a bennük dúló rossz tulajdonságoknak ilyen levezető csatornát, emberi testet vásároljanak maguknak.

Nehéz volt az aranybányászat. Rengeteg földet kellett megmozgatni, egész nap csákánnyal verték a vájatokat, majd a nehezen fellelhető vizet odacipelve átmosni a földdarabokat.

Egy napon egy holttestet találtak, körülötte dulakodás nyomaival. Kifosztották. Hamar elterjedt a híre, hogy aranyat talált, s az élelmesebb gyilkos hajlammal rendelkező aranyásók között megtalálható réteg kis része erre szakosodott: ha valaki aranyat talált, kifosztotta. Így hamar ment a meggazdagodás. Tartottak is az aranyásók attól a pillanattól, amikor aranyra lelnek, egyből vitték a városba, ha tehették, de a gyilkosságok három havonta ismétlődtek.
Egy napon lefejezve találták meg az egyik aranyásót. Nem volt ott törvény, nem volt vizsgáló bizottság, soha nem derült fény arra, ki követte el a gyilkosságokat. Átkozott várossá vált Golfield, lassan bezárta az üzleteket a kereskedő, az aranyváltó, mert nem akart senki az áldozatok sorsára jutni. Körülbelül hetvenen veszítették el életüket pár esztendő alatt gyilkosság áldozataként.
Az utolsó Golfield kihalt városa melletti aranyásó jelenleg már nyolcvanon felül van. Gépesített technikával keresi aranyait. Géppel kivájja a földet, majd az azóta Roosevelt által létrehozott sivatagi gát összegyűjtött folyó vízében átmosva kipotyognak a sárból az apró aranydarabkák. Sok-sok piciny aranykőból áll egy aranyrúd, melyet időnként beöntet. Már senki nem gyilkol, az aranyásók ideje lejárt, talán könnyebb pénzkeresési módot találtak maguknak a pénzhajhászok.

2013. február 3.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Zöldség saláta
  2013-02-02 20:16:59, szombat
 
  Hozzávalók: Petrezselyemgyökér, sárgarépa, vöröshagyma, karfiol, karalábé, burgonya, alma étolaj, só, majonéz, főtt tojás..
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk, majd kevés étolajon puhára pároljuk. Kihűtjük, tálra tesszük és majonézzel elvegyítjük.Végül az almát felkockázva, és a keményre főtt tojásokat felkarikázva díszítjük a salátát. Üdítően hat a gyomorra.Önálló ételként is finom, könnyű. Ehetünk mellé vajas kenyeret, felvágottat. Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
C. Busta fordítása nyomán:A nagy életcirkusz, A jegy
  2013-02-02 19:06:56, szombat
 
  A nagy életcirkusz

Ezer éve naponta játsszák ugyanazt,
marcangolnak és megemésztenek
a kimeríthetetlen szerepek.
A kosztümök színesek és szédítőek,
a színfal sokszor annyira harmonikus,
hogy a nézők majdnem elfelejtik,
ami előtte, közben és utána
a játékosokkal történik.
A rangok tetszenek a tapsolóknak,
nem tudják, máskor majd ők
lesznek az áldozatok a porondon.
Biztonságban vannak, mert régen foglalják
az állítólag nekik járó védett sátrakat.
Egyesek tiltakoznak, de reménytelenül
ellene és elhagyják a színteret,
az aszkéta ünnepi cirkuszt,
mialatt a tömeg a kapunál már
a kijelölt helyekért dulakodik.

Miskolc, 1999.




A jegy

Szeretetem
csupán egy jegy volt.
Ő annyira hatalmasnak tűnt,
hogy én beléköltözök.

Miskolc, 1999.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A kékség
  2013-02-02 19:05:24, szombat
 
  Kohut Katalin: A kékség

A kékség gyászruhába öltözött,
két szárnyát, míg bírja felemeli.
Az ég elsötétült, sűrűsödött a köd,
s az Időt, a kéket elnyeli.

Az Idő könyörtelen megmutatja
a kék ifjúság elmúlását.
Az ember halad, de dúdolgatva,
árny-szárnyai rejtik el a kéket.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Szervusz csalogány!
  2013-02-02 18:22:17, szombat
 
  Szervusz csalogány!

Szent Gergely doktornak neve napján
mennek a gyerekek iskolába.
Hittant tanulnak, Biblia alapján
szól az Isteni mese és fáma.

Lúd taposott deákoknak utat,
három igazságát a magyaroknak
Ludas Matyi példája is mutat,
mennyi rege, mese, s feltámadnak!

Meséből valóság lett immáron,
Gergely örülne, ha mindezt látná,
a magyarok az Isteni oltáron
vígadnak, angyali had jósolná

a jövőt, az angyal-muzsikára
szeretni tanulnak olyan sokan,
ilyen bősége az égnek mára
nyíltan árad, nem lehet titkosan.

Szent Gergely imáit morzsolják,
bűnbocsánatot kap a gyilkos itt,
a nagyvilág kiáltja hozsannát,
gyűjti kegyelem ajándékait.

Az ember bűnös most egyedül,
nincsen hite, még csak nem is pogány.
A szél a csendben neki hegedül,
s zúg az éneke, szervusz csalogány!

2013. február 2.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Orbán, Lázár, Pintér, Balogh összeférhetetlensége
  2013-02-01 08:33:24, péntek
 
 

A kormány január 29-i ülésén döntés született a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról, amely a legmagasabb szintre emeli a felzárkózás ügyét. A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése - tudatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásával lehetőség nyílik arra, hogy - idézve a némileg nyakatekert meghatározást - "a kormányzati struktúra legmagasabb szintjén közvetlen párbeszéd és az érintett miniszterek és szereplők szükség szerinti bevonásával közvetlen visszacsatolás keretében lehessen áttekinteni az eddigi intézkedések végrehajtásának megvalósítását, és meghatározni a romák felzárkózásának elősegítése érdekében szükséges további lépéseket".

A tanács javaslatot tesz a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kíséri a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) között létrejött "keretmegállapodásban foglalt célok teljesülését", valamint véleményezi a megállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és az ORÖ által készített beszámolókat.
HIRDETÉS

A testület elnöke a kormányfő (Orbán Viktor), társelnöke pedig az ORÖ elnöke (Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, a Lungo Drom vezetője). További tagjai: az emberi erőforrások minisztere (Balog Zoltán), a belügyminiszter (Pintér Sándor), a nemzetgazdasági miniszter (Matolcsy György) és a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (Lázár János).

A tanács legalább negyedévente tart ülést.

A közlemény emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor a tavaly júliusban indult konzultációs sorozat keretében az ORÖ vezetőivel is tárgyalt. A miniszterelnök az egyeztetést követően jelentette be egy legfelsőbb szintű cigányügyi egyeztető testület megalakításának szándékát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elme cigánysága kazahsztáni világsátrat épít a fidesszel
  2013-02-01 08:30:41, péntek
 
  Az Mszmp először bevitte a falvak, tanyák lakosait a városokba, kitermelte egyetemre a munkás-paraszt leszármazottakat, a városiakat megbénította, lehetetlenné tette, meg a nagybetűs emberek életét, nyomorba döntve őket. Miután jól összekuszált mindent, s a Fidesz szakosztálya már világrészeket emelt innen, a Pszichografológiáján végig haladva a költőknek, Kelet népe emelésével kezdett, aminek következtében a zenészei innen irányították 1967-es nyomorultak kezdettek Izrael emelkedését, mint a japán hintásokét, Aranyháló kezdetével a borsodi Keletes költőknek japán emelését végig ember áldozással, mint ahogyan a Kex is megénekelte annak idején a Zöld-sárgáben, már akkor engem egy őssárkánynak áldoztak meg közösen.

Az elmeosztály sötétkapus és börtön cigányságai aranybányára leltek Magyarországban, hiszen a világ legnagyobb sátrát építik meg a valódi kincset lelt Kazahsztán után Borsod megyében Orbán Viktor keresztre feszítésre született személyében, ak i helyett a népes elmeosztály engem tett feszületre, amiről a fél ország tud a művészekkel az élen. Még a törökök helyett is a gyerekemet forrázták le, így tud maga mellett az ország minden keleti, déli országot, ahány csak Jeruzsálemhez tartozik a bibliájuk szerint.

A menhely az életemről szóló írásokat bezúzta, álmoskönyvemben lévő álmaimat ismételte ismételt megmentésével a benne szereplőknek, gyalázatot hajtva végre a róka, farkas, varjú Száműzött Nap daljátékban szereplő kétezer éves történelem miatt, én voltam a kislány Panni 37 évesen. Erre ment el az életem, hogy nagy közös áldozással emelkedjenek, mint a Gabik, Ildikók, Erikák, Katalinok, Mariannák, Rózsák, Dórik (pandorások), Imrék, Jánosok, Ágnesek, Annák, karmikus szülöttek, akik miatt meggyalázták és kiárulták az embereket a Rákóczi téri forgószelesek vezetésével. Amíg ez az ország igazat nem fog beszélni, amíg nem fedi fel az igazságot, addig itt rend nem lesz. Miért kellett megmenteni az apokalipszis áldozataiként születetteket és kitermelni őket politikusnak a névtelen Ki vagyok én? kérdéssel önmagát kérdező ismeretlen merjünk nagyok lenni mozgalom képviselőivel? Születésem óta emelik a karmikus népeket, kezdték ezt az egykori boszorkányokkal, a sántákkal, a lábmegrántásommal a bölcsődében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 956
  • e Hét: 2843
  • e Hónap: 5202
  • e Év: 57468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.