Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
A politikus pályafutásában mintha hirtelen törés következne
  2013-06-18 19:44:47, kedd
 
  A politikus pályafutásában mintha hirtelen törés következne be, amint megválasztják hivatalába. E fordulat egyik oka talán az, hogy egyéni erkölcsi kódrendszerét - akaratától függetlenül - közösségire cseréli. Amellett a csúcsról egészen másképp festenek a dolgok, és egyetlen ember élete nagyon kicsinynek látszik. Amíg a politikus csak jelölt, látja az egyedi szenvedést; amint felért a csúcsra, mindez statisztikává válik.

Szent-Györgyi Albert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötmilliárd a kormányflottára
  2013-06-18 19:40:42, kedd
 
  Budapest .: Kis állami légiflottát akar felállítani a honvédelmi tárca, amelynél most folyik a beszerzési pályáztatás.

Egy amerikai portál egy hasonló Bombardier jetet 1,8 milliárd forintért kínál 9 évesen
A pályázó cégek két használt személyszállítót és egy személyszállításra is alkalmas teherszállító gépet ajánlhatnak megvásárlásra a földi támogató rendszerekkel együtt. A HM még az idén le akarja bonyolítani a beszerzést, amelyre ötmilliárd forintot terveztek be.

A minisztérium indoklása szerint a Malév megszűnésével ,,az ország szempontjából stratégiai fontosságú képesség tűnt el", amit szükséges pótolni, de az Állami Légiszállító Flotta nem a Malév szerepét kívánja betölteni.

Egy ilyen Embraer 24 évesen 3,2 milliárdba kerül
- A Magyar Honvédség misszióit, a polgári légi forgalomban nem szállítható veszélyes anyagokat, felszereléseket, a külföldön rekedt magyar állampolgárokat hoznák-vinnék a gépek - közölte a Blikk-kel a Honvédelmi Minisztérium, de a flotta teljesítené az extra gyors szervszállításokat, támogathatná a nagykövetségek evakuálását, a társminisztériumok és rendvédelmi szervek külföldi feladatainak végrehajtását is. Legutóbb Líbiában 2011-ben volt szükség hasonló akcióra.

Lapunk megtudta: az igényeknek több típus is megfelelhet, a HM elsősorban kétáramú gázturbinás sugárhajtóműves gépekben gondolkodik, amelyek újonnan 20-30 milliárdba kerülnének. A HM szerint Magyarország négy év alatt annyit költött gépek bérlésére, amennyiért a három használt gép beszerezhető. A katonai misszióinkat is bérrepülőkön szállították, mert a Honvédség An-26-osait sok helyen a zajterhelés miatt már leszállni sem engedik.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mozgó kép
  2013-06-17 20:25:13, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga: stadion lesz és újabb adóemelések
  2013-06-17 17:16:02, hétfő
 
  Váratlanul sajtótájékoztatót hívott össze Varga Mihály: megemelik a telefonadót, a tranzakciós illetéket, de a stadionépítésekről nem mond le a kormány.

Van egy jó fotód az árvízről? Küldd el nekünk e-mailben az ugyelet(kukac)privatbankar.hu címre, megmutatjuk mindenkinek!

Varga Mihály bejelentette, hogy a tranzakciós illeték kulcsa 0,3 százalékról 0,6-ra emelkedik a készpénzfelvételnél. Eltörlik a 6000 forintos felső határt, ez csak a számlák közti utalásnál marad meg, de a kulcs mértéke ott 0,2 százalékról 0,3-ra nő majd. A kormány a hétvégén erről tárgyalt a Bankszövetséggel is. A tranzakciós illetékből időarányosan 17% folyt be a költségvetésbe, a várt 42% helyett - mondta Varga.

Három adónemet emelnek meg.

Több adónemet is emelnek

Pénteken még a büdzsé mozgásteréről beszélt Orbán
Nyilvánvaló, hogy az Unió is meg fogja változtatni az álláspontját a következő félévben: nekünk rossz gazdasági évet jósoltak, miközben Magyarország jól teljesít; a gazdaság növekedése jóval nagyobb lesz, mint amit sokan vártak, akár meg is haladhatja a kormány előrejelzését - mondta pénteken a miniszterelnök.
Orbán Viktor szerint ez azt jelenti, hogy van a költségvetésben mozgástér, de ez alapján csak a második negyedév adatainak, eredményeinek függvényében hoz új döntéseket a kormány.
Részletek >>
A megemelt adóról Varga azt mondta, nem számít arra, hogy a megemelt adókat a fogyasztókra terhelik a pénzintézetek, mert komoly verseny van közöttük. Szerinte ugyanez volt a helyzet év elején is, bár a PSZÁF februári jelentése szerint 164 pénzintézetből csak 10 nem hárította át az illetéket a fogyasztókra.

A vállalkozásokat terhelő telefonadó 2 forint helyett 3 forintra emelkedik, a felső korlátot itt 2500 forintról 5000-re emelik. A magánszemélyek adóterhe marad 2 forint, mint eddig.

A kormányszóvivő egy elmúltnyolcévezés után azt mondta, mindezekre a döntésekre azért van szükség, hogy a túlzotthiány-eljárásból kikerülő Magyarország ne jusson Málta sorsára, vagyis hogy ne induljon meg újra ellenünk az eljárás. Varga Mihály szerint az infláció alacsonyabb lesz, mint azt várták, és ez kedvezőtlenül érinti a költségvetést, főleg a fogyasztást terhelő adókat.

Emelik a bányajáradékot is, 12 százalékról 16-ra. Új intézkedés az is, hogy az egészségügyi hozzájárulást kiterjeszti a kormány a kamatokra is.

A stadionépítések folytatódnak

A korábban bejelentett Varga-csomag második lépcsőjét, a nagy beruházások finanszírozását is újrahangolják, létrehoznak egy beruházási alapot, melyből ezeket tovább folytathatják. Ez azt jelenti, hogy az adóemelések mellett a kormány nem hajlandó lemondani a stadionépítésekről és a Kossuth tér felújításáról sem. Ezekről korábban Varga Mihály azt mondta, hogy csak abban az esetben folytatódhatnak, ha nem a költségvetés folyó kiadásait terhelik. Stadion épül jelenleg Debrecenben, épül az új FTC-pálya és több mint 100 milliárdot vihet el az olimpiai központ kialakítása és a Puskás-stadion újraépítése.

A bejelentett döntéseknek megfelelően módosítják a költségvetést, idén immár ötödször. Ebbe már a reklámadó is bekerül, de erről részleteket nem árult el Varga. Az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket ugyanis Lázár János vezeti. Az adóintézkedések augusztus elsejétől léphetnek hatályba.


 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Sárhelyi Erika: Utolsó vers
  2013-06-16 20:13:07, vasárnap
 
  Utolsó vers

Az utolsó nap, az utolsó szó jogán,
utolsó erőmmel majd még verset írok.
Arról, hogy menni kell - és persze túl korán.
S feljajdulnak a temetőben a sírok.

Hisz' nem írhatok vaskos testamentumot,
hogyha csak néhány betű minden vagyonom,
és kusza szavak és tétova mondatok,
s minden ingóságom egy toll az asztalon.

Elmémben meg nem született költemények
úsznak mint torz, életképtelen embriók,
de míg dobog a szív és harcol a lélek,
addig adnom kell magamból valami jót.

Egy utolsó strófát. Arról, hogy a vers vér,
verejték, alázat - és végtelen öröm.
S hogy írhattam gyönyörből, kedvemér' -
az utolsó szó jogán majd megköszönöm.

Sárhelyi Erika
 
 
0 komment , kategória:  Sárhelyi Erika  
edinburghcastlescotland.j
  2013-06-16 19:31:57, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészek fotói  
LarcdeTiompheMontpellier.
  2013-06-16 19:29:09, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészek fotói  
Költözik az államfő hivatala?
  2013-06-16 19:23:02, vasárnap
 
  A miniszterelnök veheti birtokba a Sándor-palotát, de magánházak rekvirálására is lehetőséget adna magának az állam.

Várhatóan ki fogják költöztetni a budai Várból az államfő hivatalát. A köztársasági elnöknek azért kellene vennie a sátorfáját, hogy mégiscsak a miniszterelnök vehesse birtokba a Sándor-palotát. A 2007-es kisajátítási törvény most zajló módosítása az ingatlantulajdonosok gyors és kíméletlen kiebrudalásának a lehetősége miatt keltett eddig feltűnést, a készülő szabályok azonban számos vezető közjogi intézmény új helyre költözése előtt is megnyithatják az utat. A törvényjavaslat nem csinál titkot abból, hogy a kisajátítási szabályok kiterjesztésére részben a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) kiebrudalása miatt kerül sor.

A parlamenti vita során az állam által megszerezni kívánt objektumok között többször szóba került a kormányfő által nemrég emlegetett pesti Balettintézet is. A legfrissebb törvényhozási fejlemények alapján nem elképzelhetetlen, hogy az Operaházzal szembeni épületet Orbán Viktor esetleg csereingatlanként kívánja felkínálni a Miniszterelnökség történelmi épületét jelenleg még birtokló Áder Jánosnak. Egy efféle hármas csere egybevágna a kormányfő régi tervével, hogy a három hatalmi ág kapja vissza háború előtti központi ingatlanát. A Parlament teljes egészében kerüljön tehát az Országgyűlés kezelésébe, a Kúria költözzön vissza a Hauszmann Alajos tervezte (ma a Néprajzi Múzeum által használt) épületbe, a Sándor-palota pedig megint a kormányfő és stábja elhelyezését szolgálja.

tovább:Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Babits Mihály idézet
  2013-06-16 16:37:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csontkovácsok, íriszdiagnoszták és egyéb sarlatánok
  2013-06-16 13:50:01, vasárnap
 
  Tényleg a szemünkben látszik a test térképe?

A hagyományos gyógyítás a tényalapú orvostudományon alapul. Ezzel szemben a különböző alternatív gyógymódok alapját különféle zavaros filozófiák alkotják. A tradicionális gyógyítást orvosi diplomával rendelkező szakemberek végzik, szemben az alternatív gyógyítással, amelynek bizonyos területein még az érettségi sem követelmény. A tények kedvéért tegyük hozzá, hogy sok orvos és gyógyszerész a szakmai tekintélyét adja az alternatív medicinához, jelentős szerepet játszva ezáltal a különféle hatástalan szerek és eljárások jelenkori térnyeréséhez.

Kiropraktika

A csontkovácsság (kiropraktika) alapító atyja - Daniel David Palmer - úgy vélte, hogy a betegségek zömét a gerinccsigolyák, nem megfelelő illeszkedése és az ebből adódó spirituális zavarok okozzák. A terápia lényege egy autentikus forrástól: ,,Egy tudomány, filozófia és művészet, mely a test belső öngyógyító működésével, erejével foglalkozik, az agy, a test és a gerinc összefüggésével és ennek az összefüggésnek a gyógyulásra és egészségmegőrzésre való hatásával. Egy módszer, mely gyógyít, karbantart és elősegíti a helyes működést, hogy az összes sejtben a rezgések (sic!) a megfelelő frekvenciáján működhessenek. A kiropraktika fő elve: minden anyagban létezik egy univerzális intelligencia (dupla sic!), ez adja az anyag összes tulajdonságát és működését, ezáltal biztosítja a létezését". Úgy vélem, hogy ez az idézet az értőn olvasók számára mindent elmond e terápia lényegéről. Annyit fűznék még hozzá, hogy a kiropraktika alkalmazása nem kockázat nélküli - főként csecsemők és idős emberek esetében - mivel például a nyaki artériák sérülését okozhatja. Megemlítem még, hogy a mozgásszervi problémák gyógyítására léteznek tudomány-alapú szakterületek is, amit ortopédiának, sebészetnek és traumatológiának nevezünk.

Írisz

Az íriszdiagnosztika elméleti alapjának lényege, hogy a szivárványhártya (írisz) az egész testet leképezi, s a színeződésbeli mintázatok alapján a szemből kiolvashatóak az egyes szervek betegségei, sőt a betegségekre való hajlamai is. Egy erőteljesebb színfolt a szivárványhártyán a megfelelő testrész jelen vagy jövőbeli betegségét jelzi. A ma alkalmazott módszert Péczely Ignác fejlesztette ki. Az anekdota szerint, a magyar orvost gyermekkorában egy bagoly támadta meg. A ragadozó madár lába - a fiú védekezése következtében - eltörött. Péczely magához vette a baglyot, melynek íriszén egy foltot figyelt meg a törött lábnak megfelelő oldali szemében. Sok évvel később, orvosként az egyik páciensén is hasonló elváltozásokat észlelt, s e két eset indíttatására alkotta meg az íriszdiagnosztikát. Péczely a XIX. században élt, s megfigyeléseit a jóhiszemű tudományosság vezette. A XXI. században viszont ez az attitűd már nem hiteles, hiszen ma már tudjuk, hogy a szem nem a test térképe, hanem a látás szerve, az agyunk pedig az ésszerű gondolkodásé.

Immun, vitamin

Az immunterápia azon a feltételezésen alapul, hogy a betegségeket az immunrendszerünk gyengesége okozza. A megoldás nyilvánvaló: erősíteni kell. Van azonban itt néhány probléma. A legfontosabb az, hogy az emberek túlnyomó többségénél az immunrendszer éppen optimálisan működik. Ha e készítmények valóban hatékonyak lennének, akkor az immunerősítés autoimmunbetegségekhez vezethetne. Szerencsére erről szó sincs, e szerek ugyanis hatástalanok.

Vitaminterápia, ásványianyag-pótlás, anti-oxidáns- és aroma terápia Szögezzük le, hogy a modern társadalmakban egy normálisan táplálkozó ember nem szenved hiányt sem vitaminokban, sem ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Tehát az ilyen anyagok étrend-kiegészítőként való szedése értelmetlen. A súlyos betegségek esetén komplementer készítményekként ajánlott hatalmas adagú különféle vitaminok (C, B16, E, K) terápiás hatása pedig erősen vitatott. Az viszont bizonyos, hogy e kezelések mellékhatásaként például vesekő, vagy véres vizelet alakulhat ki. Persze mondhatnánk, hogy rák esetén ez kit érdekel. Az E vitamint vetették alá részletesebb vizsgálatnak, s valóban hatásosnak találták a heveny légúti fertőzésben. Csakhogy nem enyhítette, hanem súlyosbította a betegséget. Az antioxidánsok szabadgyökökkel szembeni sejtvédő hatásának felvetése nem eredendően tudománytalan. Létezik ugyanis olyan elmélet, mely szerint e hatás a sejtek egészségi állapotát befolyásolja, sőt, ezáltal az öregedés fő oki tényezőjeként is szerepel. E vegyületcsoporttal üzletelők szerei azonban semmiféle teszten nem mentek át, ami a hatékonyságukat igazolná, ebből kifolyólag jó esetben is csak a ,,lehetséges" kategóriába sorolhatók.

Elsavasodás

A modern orvostudomány a molekuláris genetika forradalmát éli. Szinte hihetetlen, de az alternatív medicinában is nagy a felfordulás. Megjelent ugyanis az Új biológia, melynek alapja rendkívül egyszerű. A lényeg az, hogy a betegségeink forrása nem más, mint a testünk elsavasodása, ennek oka pedig a megbomlott belső harmónia. Robert O. Young, e diszciplína szellemi atyja egy kézenfekvő módszert ajánl a gondra: lúgdiéta. A konkrétumok szintjén azonban gondok vannak, ezért az élő vér sötétmezős mikroszkópiával történő elemzését a szakmabeli kollégák nem is tartják mérvadónak. Sőt, szerintük a vér nem tartalmaz semmiféle indikátorokat az immunrendszer egészségéről, a mérgek szintjéről, a test pH-járól, az ásványi anyag egyensúlytalanságairól, a rákról és számos egyéb betegségről. A vér pH-ját egyébként meg is lehetne mérni, de ezt valamilyen oknál fogva tiltja a protokoll. Hm ... Nézzük meg pontosan, hogy mik is bontják a belső harmóniát: ,,A megbomlott egyensúly lehetséges szavainktól, tetteinktől, valamint külső környezeti hatásoktól. Közrejátszhat a túl savas táplálkozás, az elmérgeződött környezet, sugárzó készülékek használata. A testi működési zavarok sejteket tesznek tönkre. Ezek a sejtek bomlani kezdenek és bomlástermékeket (savakat) hoznak létre, emiatt az egészséges sejtek beteg sejtekké alakulnak. Ahogy a sejtek bomlásnak indulnak megjelennek a baktériumok, utána az élesztőgombák, végül a penészgombák." Halkan jegyzem meg, hogy katasztrofális következményekkel járna, ha penészgombák tenyésznének a szervezetben. Hiába a bukott el az elsavasodás elmélet a vizsgálatok tesztjén, az Új biológia tanainak népszerűsége soha nem látott magasságokban szárnyal.

A sarlatánságok elleni küzdelem első lépéseként a szakma hangjának kellene jelentősen erősödnie. Ez vezethet csak el a kívánatos célig, ami a sarlatánságok törvényileg való tiltása kellene, hogy legyen.

Sorozatunk előző két részét itt és itt érheti el.

A szerző a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének igazgatója.

Szerző: Boldogkői Zsolt
Forrás: FN24
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 349
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 6458
  • e Év: 74223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.