Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Nem látod a jövőt? Támaszkodj Istenre !
  2013-07-26 09:37:43, péntek
 
  "Mindennek megvan a maga ideje, és kijelölt ideje van minden dolognak az ég alatt. Ideje van a megszületésnek, ideje a meghalásnak. Ideje van a vetésnek, ideje az aratásnak." Prédikátor 3:1-2





"Az alázatosakat az igazságban vezeti, és az ő útjára tanítja őket." (Zsolt. 25:9, NIV ford.)

A Biblia több dolgot is említ, amit meg kell tennünk ahhoz, hogy Istentől vezetést kapjunk, de a legelső dolog az, hogy beismerjük, hogy vezetésre van szükségünk!

Legtöbbször nem akarjuk követni Istent, és senki mást sem. A magunk útját akarjuk járni. Nem akarjuk beismerni, hogy útmutatásra vagy vezetésre van szükségünk.

A juhok természetüknél fogva hajlamosak rá, hogy letérjenek az ösvényről. Ézsaiás próféta mondja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta." (Ézs. 53:6)

Egy másik igazság a juhokról az, hogy korlátozott a látásuk. Nem látnak nagyon messzire, ezért szükségük van pásztorra.

Isten úgy teremtett meg, hogy ne tudj előre látni a jövőbe, bármennyire is próbálkozol. Miért tette ezt? Azért, hogy Őrá támaszkodj.

A Példabeszédek 14:12-ben ezt olvassuk: "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Mind hoztunk már olyan döntést, ami jónak tűnt az adott pillanatban, de később kiderült, hogy mégis rossz döntés volt. Néhány ösvény zsákutcába vezet, és letérünk az útról. Ezért kell beismernünk, hogy "Istenem, segítségre van szükségem!"

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Fővárosi Állat- és Növénykert
  2013-07-25 18:17:02, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Fővárosi Állat- és Növénykert  
Attól tartasz, hogy rossz döntést hozol ?
  2013-07-25 12:34:21, csütörtök
 
  ,,igaz ösvényen vezet engem az Ő nevéért" (Zsoltárok 23:3)

Link
Link


Előfordul hogy attól félünk, hogy rossz döntést hoztunk. Ez stresszt okoz bennünk.

De Isten azt mondja van ellenszere a határozatlanságnak. A zsoltárok 23:3 elmondja nekünk, : ,,igaz ösvényen vezet engem az Ő nevéért". Kezelhetjük a döntéshozatal okozta stresszt, ha engedjük hogy Isten vezessen minket.

Talán ezt gondolod: ,,De hát én ezt már megpróbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen téged, de azután még jobban összezavarodtál, mint azelőtt és még mindig nem tudod hogyan dönts. Aztán elgondolkozol: Miért olyan nehéz megérteni Isten akaratát?

Isten valamiféle játékot űz velünk? Természetesen nem! Isten vezetni akar minket. Azt akarja, hogy ismerjük akaratát jobban, mint ahogy azt mi akarnánk tudni. A mi problémánk az, hogy rendszeresen rossz dolgot keresünk, amikor Isten akaratát próbáljuk megtudni.

Vannak, akik valamiféle érzést keresnek. Vannak olyanok, akik módszertanilag akarják megközelíteni Isten akaratát, valamiféle receptet kutatnak vagy képletet, amit alkalmazhatnak. Megint mások mágikus megközelítésben keresik Istent és egy különös jelre várnak.

Ezek a módszerek csalódottsághoz vezetnek minket, aminek a következménye, hogy elszalasztjuk Isten akaratát.

Isten nem akarja, hogy összezavarodj, és azt sem akarja, hogy stresszelj a döntéseid miatt.

Ez az Ő ígérete, tehát hihetsz abban, hogy ez igaz:,,igaz ösvényen vezet engem az Ő nevéért" (Zsoltárok 23:3)



Beszéljük meg:

Isten milyen módon vezetett már Téged az igaz ösvényeken ?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.18.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Gránátalma
  2013-07-25 00:01:29, csütörtök
 
 



 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Hogyan válaszoljunk erre a zűrzavaros világra ?
  2013-07-24 12:20:13, szerda
 
  "Ez a világ nem a mi otthonunk - örökkévaló otthonunkra készülünk a mennyben." (Zsid 13,14 LB fordítás)





Ez a világ eléggé zűrzavaros. Hogyan viselkedjünk hát vele szemben?

Először is, naponta élvezed Isten kegyelmét. Isten vár még, hogy a világnak véget vessen, így mutatva ki kegyelmét, tehát hogyne éreznéd te is azt naponta. A rómaiakhoz írt levélben olvassuk: "Ha pedig az egynek elbukása miatt lett úrrá a halál egyetlen ember által, akkor azok, akik bőségesen kapják a kegyelem és az igazság ajándékát, még inkább uralkodni fognak az életben az egy Jézus Krisztus által." (Róm 5,17)

Másodszor, ne feledd, ez a hely csak átmeneti. Ne hagyd, hogy ez a romlott világ magával rántson - a divatok, értékek - mert semmi, amit láthatunk, nem tart örökké. Minden el fog tűnni egy nap. Csak két dolog fog örökké tartani: Isten igéje és az Ő népe. Tehát életedet azokra a dolgokra kell, hogy építsd, amik örökké tartanak.

Ez itt mind átmeneti. A fájdalmat nem kell elviselned az örökkévalóságon túl is. A Biblia azt írja: "Ez a világ nem a mi otthonunk - örökkévaló otthonunkra készülünk a mennyben." (Zsid 13,14 LB fordítás)

Ez megnyugtató kell, hogy legyen, ahogy végighaladsz a napodon. Fájdalommal fogsz találkozni. Valószínű, hogy így vagy úgy, minden nap találkozol fájdalommal. De nem fog örökké tartani.

Egy nap a mennyben minden fájdalom - a fizikai, szellemi és érzelmi - el fog tűnni.

Erre bizton számíthatsz.

Beszéljetek róla:

Mennyiben segít legyőzni a fájdalmat az, hogy tudod, nem tart örökké?
Hogyan tudod életedet híveben alapozni Isten igéjére és az Őt követőkre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.17.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Több időt a megtérésre
  2013-07-23 13:06:29, kedd
 
  Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2 Péter 3:9)

Link



A történelem a tetőfoka felé halad. Miért nem vet véget Isten az egész földnek? Mert be akarja mutatni a kegyelmét.

A Biblia azt mondja 2 Péter 3:9-ben: "Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen."

Isten azért viseli el a fájdalmat, melyet a föld okoz neki, mert próbál nagyon türelmes lenni. Arra vár, hogy lépd át a képzeletbeli vonalat és kezd el a vele való kapcsolatodat.

Mikor valaki odajön hozzád és azt mondja: "Nem tudok egy olyan Istenben hinni, aki nézi, ahogy az emberek szenvednek..." ezt válaszold rá: “Ilyen Istenben én sem hiszek. Isten nem ilyen Isten. Sőt, nem is tudod elképzelni, hogy Istent mennyire bántja, mikor látja a Föld bűneit. Sokkal jobban fáj neki, mint bárki másnak! Nagy fájdalmat okoz neki, amikor látja, hogy teremtményei hogyan viselkednek egymással."

Abban az Istenben hiszek, aki egy nap véget vet minden ördögi dolognak. Lesz egy elszámolás. Egy nap megméredtetik minden rosszakaró, és azokat, akik Isten családjához tartoznak, Ő magával viszi majd, hogy vele éljenek örökké, egy tökéletes helyen.

Ha még nem adtad át életed Jézusnak, biztos vagyok abban, hogy a mai áhitatot azért olvasod, mert Isten azt akarta, hogy ezt az üzenetet meghalld. Jézus azt mondja a János 10:10-ben, hogy Ő azért jött, hogy bőséges életünk lehessen, de ezt az életet csak úgy élhetjük, ha őt követjük.

Hogy jobban megérthesd, hogy hogyan lehetsz Jézus Krisztussal kapcsolatban, látogass el ide:

www.rickwarren.org. Kattints a Know God" szövegre, Link


itt majd találsz egy videót, ami elmagyarázza, hogy mit jelent Isten családjába tartozni.


Beszéljetek róla:

Mikor arról olvasol, hogy Isten türelmesen vár a megtérésünkre, mit mondd ez neked el róla?
Kiket ismersz, akiknek nincs kapcsolata Jézus Krisztussal? Tudnál imádkozni, hogy Isten türelmes legyen velük, és megadja a lehetőséget, hogy halljanak róla?

Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.16. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Istent szeretni egy választás
  2013-07-22 10:11:58, hétfő
 
  "A választás lehetőségét adtam ma elétek a jó és rossz, az élet és a halál között" (Mózes V. könyve 30:15 GNT fordítás)
Link



Habár a világ meg van törve, Isten mégis a felügyelete alatt tartja.

Miért nem pusztítja el Isten a világot most? Azért, mert választást ad elénk. A Biblia azt mondja a Mózes V. 30:15-ben: "A választás lehetőségét adtam ma elétek a jó és rossz, az élet és halál között." (GNT fordítás)

Más szavakkal, Isten nem robotnak teremtett téged. Megadja a szabadságot a morális döntésekre. Isten a saját képmására teremtett, szóval nem olyan vagy mint egy állat, ami az ösztöne után megy. Ember vagy lelkiismerettel. Gyakorlatilag Isten ezt mondja: "Megadom a képességet neked arra, hogy erkölcsi döntéseket hozz, mert nem akarom rád erőltetni, hogy szeress engem. Azt szeretném, ha választanál. Vagy szerethetsz engem, vagy nem. Hihetsz a Fiamban, Jézusban, vagy el is utasíthatod. Követheted az én célomat az életedben, vagy a saját magad céljait is. Neked adom ezt a választást."

Isten azt szeretné, ha azt választanánk, hogy szeretjük őt. Nem mondhatod azt, hogy igazán szeretsz, ha nincs meg a választási lehetőséged arra, hogy ne szeress. Nem tudom megparancsolni a feleségemnek, Kaynek, hogy szeressen. Nem tudom kényszeríteni, hogy szerelmes legyen belém. Ez az ő választása. Nem erőszakoskodhatom. Isten ugyanígy nem szeretné kierőszakolni, hogy szeressük.

De van itt egy dolog a választás szabadságával kapcsolatban: a következményekkel együtt kell tudni élned. Míg a választásban szabadságunk van, a következményekben nincs. Ezek a döntésünk részei.

A Prédikátor 3:17 ezt mondja: "Isten idejében eljön és megítél mindent, amit az ember tesz, a jót és rosszat is." (LB fordítás). Vagyis lesz egy nap, amikor Isten megkérdezi majd, hogy mi alapján hoztunk döntéseket a Földön. Isten azt szeretné, ha a Földön eltöltött időnk azzal telne, hogy megismerjük az ő bölcsességét, hogy bölcs döntéseket hozhassunk. Amikor nem döntünk megfelelően, akkor Jézus Krisztuson át Isten kiterjeszti ránk a kegyelmét.

Jó hír: Jézus megbocsát azonnal, teljesen, szabadon.

Beszéljünk róla:

Hogyan érint téged az, hogy Isten bízik benned annyira, hogy felelősséget ad a saját döntéseidben?
Mi teszi nehézzé, hogy a következményeket is átgondold, amikor döntesz?
Melyek azok a rossz, vagy bűnös döntéseid a múltból, amelyeknél el kell fogadnod Isten kegyelmét?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 07. 15. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Erő a változáshoz
  2013-07-21 10:35:07, vasárnap
 
  "Úgy gondoltam, hogy az embereket ilyen módon próbálja meg Isten. Így tűnik ki, hogy ők magukban véve hasonlók az állatokhoz." (Préd. 3:18)

Link



Háborúk, forradalmak, természeti katasztrófák, aljas, bűnös viselkedés és politikai megosztás - ezekkel vannak tele a hírek.

És a te bűnöd sem különb. Gondolj a hazugságokra, amiket valaha mondtál, a fájdalmakra, amiket okoztál másoknak és a jó cselekedetekre, amiket elszalasztottál.

Könnyű körbenézni a bűneink következményei felett és azon gondolkozni, miért engedi ezt Isten. Ha Isten mindenható, miért nem állítja meg a bűnöket, mielőtt elfajulnának?

Az az igazság, hogy az egyik oka annak, hogy Isten nem szakít el a bűntől (azon túl, hogy szabad akaratot adott), hogy azt szeretné, vegyük észre, mennyire szükségünk van Rá. Azt írja a Biblia: "Úgy gondoltam, hogy az embereket ilyen módon próbálja meg Isten. Így tűnik ki, hogy ők magukban véve hasonlók az állatokhoz." (Préd. 3:18)

Az állatoknak nincs lelkiismeretük. Azt teszik, ami jó érzés. Ha meg akarnak ölni egy másik állatot, megteszik. Ha el akarják venni egy másik állat eledelét, megteszik. De nekünk van lelkiismeretünk. Az emberek nem csak azt teszik, amire épp ingerük van. Képességük van rá, hogy döntéseket hozzanak, annak függvényében, hogy valami rossz vagy jó. Ez a képesség egy ajándék Istentől. Isten nélkül úgy viselkednénk, mint az állatok. Isten nélkül az élet egy katasztrófa.

Szükségünk van Istenre, és szükségünk van egy Megmentőre. Ha nem lenne szükséged Megmentőre, Isten nem pocsékolta volna arra az idejét, hogy elküldje a Fiát.

Isten nem akarta, hogy csak a tested állati vágyainak a tárgya legyél. Azt akarta, hogy szabad légy ezektől a vágyaktól, ezért küldte el a Megmentőt hozzád.

Mindannyiunk életében vannak olyan területek, ahol még mindig kiéljük ezeket az állati, testi vágyakat. Isten elküldte nekünk Jézust, hogy ne kelljen ebben maradnunk. Talán azt gondolod, hogy nem tudsz a magad erejéből megváltozni. Igazad van! Nem tudsz. Ha tudnál, megváltoznál, de nem tudsz, ezért nem fogsz. Nincs erőd megváltozni.

Istennek van! Szükséged van Rá az életedben!

Beszéljetek róla:

Mik a fő különbségek az állatok és az emberek közt?
Az életed mely területein éled ki a testi, állati ösztöneidet? Kinek tudod ezeket a bűnöket megvallani?
Annak észrevétele, hogy magadtól nem tudsz változtatni a vágyaidon, hogyan eredményez valós és tartós szabadságot Krisztusban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.15.) Link


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogy mentünk ennyire tönkre?
  2013-07-20 10:21:34, szombat
 
  "Aztán visszaemlékezem, és ez reménységgel tölt el. Az ÚR szeretete soha nem múlik el." JerSir 3,21-22a CEV





Nem kellene meglepjen ez téged, hogy nem minden működik jól ebben a világban. Nem minden ember boldog, ezen a világon nem minden hely gyönyörű. A gonosz létezik - és ennek a következménye a pusztulás. Csak vess egy pillantást a kedvenc hírközlő weboldaladra, azonnal láthatod.

Egy racionálisan gondolkodó ember sem tagadhatja a gonosz létezését.

Ez azt jelenti, hogy az az ember, aki komolyan veszi Istent, egy bizonyos ponton el kell gondolkozzon ezen a fontos kérdésen: Hogyan engedhette Isten, hogy minden így elromoljon?

Minden Ádámmal kezdődött. A Biblia azt mondja: "Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett." (Róma 5:12)

De a bűn nem állt meg Ádámnál. A Biblia azt is mondja: "Nincs egy ember sem az egész világon, aki mindig jó és soha nem vétkezik." (Préd 7,20). Ádám vétke a mi vétkeinkké is lett, mindannyiunké.

Ez a bűn mindent áthatott és borzasztó következményekhez vezetett az emberiség történetében. Például, ez vezetett a következőkhöz:

- Természeti katasztrófák és torzulások. A természet nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Gyakran teljesen ésszerűtlen, tele van hurrikánokkal, tornádókkal, földrengésekkel és a bolygó lerombolásával fenyegető jelenségekkel.

- Rothadás és halál. A mi testünk nem úgy működik, ahogy kellene, és egy napon egyszer csak megáll, és nem működik tovább.

- Érzelmi csüggedés és csalódottság. Stresszelünk és csalódottak vagyunk, hiszen egy bukott világban élünk. A világnak nem kellene ennyire összetörtnek lennie, és ez gyakran elkeserít minket. Plusz, nem vagyunk tökéletesek és így önmagunkban is csalódunk.

- A kapcsolatainkban lévő távolságok és viszályok. Amikor Ádám és Éva elkövették a bűnüket, nem csak Istennel romlott meg a kapcsolatuk, de egymástól is eltávolodtak. Összetört kapcsolatokkal kell azóta is együtt élnünk.

- Lelki üresség és sötétség. A bűn egy olyan lyukat hagy a szíveden, amit semmi nem tud betölteni. Pascal ezt Isten-alakú űrnek nevezte. Megpróbáljuk betölteni ezt mindenfélével, de csak Isten tudja azt igazán betölteni.

Hol találhatsz reménységre a bűn borzasztó következményei között? Tedd azt, amit Jeremiás tett. Azt írta a Siralmakban, a 3,19-23-ban: "Amint azon gondolkodom, hogy milyen bajokkal van tele az életem és hogy egyedül vagyok, szánalmasnak érzem magam...Aztán visszaemlékezem, és ez reménységgel tölt el. Az ÚR szeretete soha nem múlik el. Ha Ő nem lett volna könyörületes, már elpusztultunk volna. Az ÚRban bízhatok, hogy minden reggel kegyelmét nyújtja." (CEV)

Rick Warren, 2013.07.13. Link
Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
GÓDOR MIKLÓS Természetfotós
  2013-07-19 12:08:53, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.