Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
Döbrögi a harmadik világháborúra készül?
  2014-01-31 17:58:40, péntek
 
  Döbrögi a harmadik világháborúra készül?

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin
Katonai, hatalmi átrendeződés zajlik a világban, amire jobb, ha felkészül Európa, különben a vesztesek közé fog tartozni - ezzel a baljós geopolitikai elemzéssel lepte meg az MNB mai konferenciájának közönségét Orbán Viktor miniszterelnök.

Mivel a mai jegybanki konferencia hallgatósága elsősorban a forintkrízis miatt várható monetáris lépésekre koncentrált, az erre vonatkozó utalásokat próbálta kiszűrni az előadók által elmondottakból, kisebb figyelmet kapott a magyar kormányfő nagyon érdekes geopolitikai fejtegetése. Orbán Viktor lényegében arról beszélt, hogy a legutóbbi gazdasági válság jóval többről szól, mintsem pénzügyi krachról. Abból, amit a miniszterelnök felvázolt, egy, az első világháború előtti időszakot idéző, pontosabban a világháborút előidéző politikai világ rajzolódott ki.

A legjobb, ha idézünk a mai előadásából:"Az, amit Európában mi gazdasági válságként érzékelünk, az lényegében a világ hatalmi viszonyainak az átalakítását jelenti" - jelentette ki a kormányfő. Aztán így folytatta:"Ritkán beszélünk erről így, én sem mélyedek most bele, de mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét, hogy érdemes tanulmányozni a ma fölemelkedő félben lévő hatalmak aktuális költségvetésének katonai kiadásait. Ott olyan növekedéseket és számokat fognak látni, ami mögött racionális megfontolások húzódnak - ezt kár lenne elvitatni - de ezeknek a növekedési üteme világosan mutatja, hogy nem egyszerűen gazdasági, hanem katonai és hatalmi átrendeződésről is szó van. Vagy talán arról van szó első sorban. Jobb szembenéznünk a valósággal. Ha nem változtatunk az európai politikán, akkor a mi kontinensünk ennek a nagy globális átrendeződésnek a vesztese lesz" - állapította meg a jegybankárokból, tanácsadókból, a sajtó képviselőiből álló hallgatósága előtt. Majd megerősítette: ,,Európa az elmúlt időszakban az időnkénti optimista és pozitív politikusi nyilatkozatok ellenére is ennek az egész globális hatalmi átrendeződésnek folyamatosan a vesztese. Ha nem tudunk ezen változtatni, azt fogja jelenteni Európa számára, hogy a világban zajló változásokat el kell fogadnunk. Azt fogja jelenteni, hogy nem lesz más választásunk, mint hogy tudomásul vegyük azokat és kiszorulunk abból a körből, akik alakítani tudják a világ jövőjét meghatározó döntéseket."

A Figyelő legutóbbi, 5. számában foglalkozott a világ hadiipari kiadásaival, az általunk közölt rangsor szerint a TOP15-be több olyan ország is beletartozik, amelyet a feltörekvők közé sorolnak. Ilyen például Brazília (2012-ben 33,1 milliárd dollár, amivel a 11. helyen állt), India (46,1 milliárd dollár, 8. hely) , nem is beszélve Kínáról (166 milliárd dollár, 2. hely). A listát az Egyesült Államok vezeti, 682 milliárd dolláros kiadással.
(figyelo)

Bal-Rad komm: A napnál is világosabb-elment a maradék esze is Döbröginek! Egy gazdasági témájú konferencián teljesen másról beszél. Most, amikor Magyarország a totális államcsőd szélén imbolyog, ez a közveszélyes barom háborús készülődésről mereng. (Talán nem állunk messze az igazságtól, ha kijelentjük: még tán' jól is jönne neki egy ki háború itt a környékünkön-mert azzal el tudná talán kerülni a bukását! Reményei szerint!)
Hovatovább már a világ Nagy Vezető Személyiségének képzeli magát, aki próféciákat hirdet.
Ez az ember már teljesen megbolondult na!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/dobrogi-a-harmadik-vilaghaborura-keszul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A földmutyikra dühös gazdák zárták le az utat Biharban
  2014-01-31 17:56:49, péntek
 
  A földmutyikra dühös gazdák zárták le az utat Biharban

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin

Megindultak a gazdák Hajdú-Bihar megyében is: Berettyóújfaluban útlezárással tüntetnek a Hortobágyi Nemzeti Park és a földalap földosztása ellen. Szerintük ,,öltönyös fiatalok" vitték el azokat a földeket, melyeken korábban ők gazdálkodtak.

,,Soha életemben nem tüntettem semmiért és semmi ellen, de ami a földpályázatok körül történik, felháborító" - mondta az egyik bihari gazda, miért vonult ki a román határ felé vezető 42-es számú főútra demonstrálni. Tüntetnek a földpályázatok eredményei ellen a bihari gazdák Berettyóújfaluban. A hvg.hu-nak az egyik tüntető azt mondta, a gazdák azért demonstrálnak a Debrecentől 40 kilométerre fekvő városban, mert több pályázat esetében azt tapasztalták, hogy nem helyben lakók nyertek. Az egyik gazda azt mondta, jelenleg 20-30 gazda vonult fel autókkal, erős rendőri jelenlét mellett tüntetnek.

A haon.hu megyei hírportál szerint félpályás útzár mellett demonstrálnak a 42-es főúton, a tüntetést bejelentők délig tervezik a megmozdulást. A Hortobágyi Nemzeti Park újrapályáztatott földek körül az utóbbi hónapokban folyamatos botrányok voltak, a Hajdú-Bihari Naplónak több gazda is arra panaszkodott, hiába van az állattartó telepe a meghirdetett föld közelében, nem ő nyert, hanem ,,öltönyös fiatalok" lettek a győztesek. A megyei napilap szerint a vesztesek között van Európa egyik legnagyobb juhtartó gazdasága is, melynek 22 ezer anyajuha alól ,,húzták ki a talajt".

Már a kormány is vizsgálódik

A nemzeti park földbérleteit korábban mind az MSZP, mind az LMP kifogásolta, a két ellenzéki párt vizsgálatot követelt. A zöldpárti Lengyel Szilvia tavaly szeptemberben azt állította, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. több vezetője egy nagyobb földterületet nyert. Az országgyűlési képviselő bejelentette: a nonprofit kft. igazgatóhelyettesének, Bodnár Dánielnek a cége 275,7 hektárhoz, míg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Hajdú-Bihar megyei vezetője, Ónodiné Demeter Éva 350 hektárhoz jutott. A gazdák másfél hete levélben tiltakoztak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternél, de az aláírók szerint a tárcavezető még nem válaszolt nekik.

A kormányszóvivő csütörtökön bejelentette: a szerdai kormányülést követően Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy vizsgálja meg, hogy a Hortobágyi Nemzeti Parkot érintő földhaszonbérleti szerződések ügyében, történtek-e szabálytalanságok, jogsértések.

Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár - aki tavaly tiltakozásul a földtörvény ellen még a Fidesz frakciójából is kilépett - december 30-án tette közzé a földpályázatokat feldolgozó kutatásainak utolsó részét. Ebben azt írta, feltűnő, hogy a pályázatok egy részét a pályázatok beérkezése után visszavonták, nem hirdettek eredményt, sok földnek a megpályáztatását eltolták a választások utáni időszakra. Ángyán megjegyezte: az eddig bérbe adott területek közel egyharmadát, 243 hektárt mindössze 2 pályázó 5 nyertes pályázattal szerezte meg.
(HVG)

Bal-Rad komm: ,,Soha életemben nem tüntettem semmiért és semmi ellen, de..."-de mostmár muszály!
Talán nem az ,,öltönyös fiatalok" ellen kell demonstrálni, (hiszen ők csak “jólöltözött ifjú gazdák") hanem A RENDSZER ELLEN, amely léttelenségre itélte a magyar mezőgazdaságot, a magyar ipart, a magyar egészségügyet, a magyar oktatásügyet-A MAGYAR EMBEREKET!

Az ellen a RENDSZER ELLEN kell demonstrálni, amely párthovatartozás alapján osztogatja az életlehetőséget, vagy vonja meg a magyar emberektől!

DEMONSTRÁLJATOK GAZDÁK!

A Nemzet Patkánya vizsgálatot rendelt el? És?
Majd kideritik, hogy minden rendben volt-van! De már csak a “választások" után!
Oszt' jónapot!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/a-foldmutyikra-duhos-gazdak-zartak-le-az-u tat-biharban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Torzítva tudósít Ukrajnáról a média
  2014-01-31 17:55:09, péntek
 
  Torzítva tudósít Ukrajnáról a média
2014.01.28. 22:50 | Lajos Domokos


A médiumaink elfogultak lesznek, mihelyt ellentmondásba kerülnek egymással a magasztos nyugati elvek, illetve az üzleti-hatalmi érdekek.

UkrajnaSzakad.jpegHeteken át meghökkentő volt látnom, hogy az Euronews - amit addig tényszerűen tájékoztató hírforrásnak gondoltam - elfogult beszámolókat sugároz Kijevből. A képsorok brutalitást mutattak akkor, amikor a kormány oldalán fellépő belügyes Berkut osztagokat filmezték, viszont a Majdanon, a Függetlenség terén táborozókat a hatalom önkényének áldozataként állították be. Ezt a felfogást tükrözték a magyar televíziók rövid hírei, a magyar újságok cikkei, a rádiók általam hallott kommentárjai is.

Igaz, ami igaz, Ukrajna a csöppet sem kedvelhető vezetők országa. Oligarchák telepszenek rá a parlamentre, a kormányzatra, a hivatalokra, a hatóságokra. Jó ideje olyanok irányítják az országot, akik a politikai hatalmat csupán arra használják, hogy a klánjukhoz tartozók vagyonát gyarapítsák.

Janukovics elnök szintén ilyen oligarcha. Miután megnyerte az elnökválasztást, nem azzal foglalkozott, hogy végre működő országot szervezzen Ukrajnából, hanem arra koncentrált, hogy eltakarítsa útjából a hozzá hasonló ellenlábasokat, továbbá még gazdagabbá tegye az ország egyik milliárdosát, történetesen saját fiát, s mindazokat, akik a hatalomhoz segítették őt. Mozgásterének növelése érdekében puccsszerűen elnöki rendszerré alakíttatta át az addigi parlamentáris kormányzási szisztémát. Mindezek alapján én lennék az utolsó, aki könnyet hullatna ezért az önelégült és hiú emberért.

Csakhogy nekem nagyon nem tetszik, ha azok a nyugati és hazai médiumok, amelyek a kiegyensúlyozott, az úgymond objektív tájékoztatás letéteményeseinek tekintik magukat, nagyon is elfogultnak bizonyulnak, mihelyt ellentmondásba kerülnek egymással a magasztos nyugati elvek és a nagyon is földhöz ragadt üzleti-hatalmi érdekek! Hozzájuk képest - Lehet ezen csodálkozni! - az orosz híradók tudósításaiban az eseményekben résztvevő minden oldal szemszögéből láthattunk képeket, hallhattunk megszólalásokat. Más kérdés, hogy az ezeket kommentáló vitaműsorokban már érvényesült az Oroszország-szemszög.

Úgy alakult ki ez a helyzet, hogy miközben Janukovics azt hitte: ravaszul manőverezik az Európai Unió, az Egyesült Államok és Oroszország között, valójában a nagyhatalmak ütközőövezetükké tették Ukrajnát. Az EU egy ukrán szempontból mit sem érő fecnit akart aláíratni annak érdekében, hogy az ország megnyitja piacát a nyugati cégek előtt. Oroszország úgy gondolja, hogy az itt élő orosz honfitársak, sőt állampolgárok érdekeinek védelme, a hozzá közel eső keleti területeken lévő repülőgép-, rakéta-, atomerőművi turbinagyártó stb. vállalatokkal való együttműködés, nem utolsó sorban az orosz Fekete-tengeri flotta bázisának védelme miatt van itt keresnivalója. Ami pedig az USA-t illeti, a fő szempontja alighanem az, hogy az orosz határokhoz minél közelebb tolhassa rakétáit.

Az EU főtisztviselői, a történelmi okokból érintett - s talán egy esetleges majdani területi osztozkodásra is gondoló - lengyel és litván politikusokkal szövetkezve a Vitalij Klicsko által vezetett Ütés (Udar) párt és a börtönben lévő Julia Tyimosenko híveit, vagyis a Haza (Batykivscsina) párt tagjait tüzelték fel tüntetésre. Ebben egy húron pendültek a kijevi amerikai nagykövetség diplomatáival, sőt az amerikai külügyminiszter Kijevben intézkedő helyettesével. (Csak egy pillanatra próbáljunk elképzelni egy fordított helyzetet! Na, ugye, ne megy?)

Oroszország pénzt, a fülig eladósodott Ukrajna számára életmentő összeget ígért, mi több szinte azonnal át is utalta az összeg egy részét, mindenesetre annak másfélszeresét, amit az EU egyáltalán megreszkírozott volna erre a célra. Hozzá az orosz média csak az utóbbi napokban kezdte arra biztatni az Ukrajnában élő oroszokat, hogy önkéntes osztagokat szervezve védjék meg városaik igazgatási központjait az ukrán szélsőségesektől.

Ebben a helyzetben az európai, köztük a magyar tudósításokban az ukrán elnököt, s az Ukrajnának pénzt folyósító Oroszországot megtestesítő Putyint mutatták be úgy, mint akik a rossz oldalon állnak. Értelemszerűen a jók szerepét a nyugati hatalmaknak és az általuk támogatott tüntetőknek osztották ki a mi médiumaink.

A világnak ez a feketének és fehérnek való megmutatása önmagában is kifogásolható lenne, de van még itt valami. Ahogy az előző bejegyzésben már leírtam: az egyik tegnap éjszakai orosz tévéműsorba bejátszott amatőr filmrészlet szerint amerikai kiképzők irányították az ukrán újfasiszta szervezetek nyári túlélő táboraiban zajló foglalkozásokat. Az adásban olyan kiképzőtisztek nevét is megemlítették, akik a 90-es évek elején Szerbiában is megfordultak.

Az ukrán újfasisztákról legyen elég annyi: a II. világháború alatt, a náci Németország hadserege által megszállt országrészekben, mindenekelőtt a Galíciában kegyetlenkedő, vérengző, illetve a belorusz falvak sokaságát felégető ukránok utódainak tekintik magukat. Nemzeti hősként tartják számon a háború alatt a németekkel együttműködő Sztyepan Andrijovics Banderat, aki Lvivben,1941. június 30-án kikiáltotta a független Ukrajnát. Banderának ma szobra áll a sok hányattatást megélt, hol Lembergnek, hol Lvovnak nevezett városban. Az ottani mai banderisták - egyéb dicső tetteik mellett - tegnap már lengyel turistabusz utasait vegzálták... Attól tartok, sokunk arculcsapása lenne, ha épp a nyugati hatalmak, mindenekelőtt az amerikaiak hoznák helyzetbe ezeket a más népek, népcsoportok gyűlöletére trenírozott osztagokat, miközben a nyugati, közte a magyar lakájmédia szabadságharcosokként jelenítené meg őket! Talán nem késő még figyelmeztetni erre.

Ma, az EU vezetői és az Oroszország elnöke közötti genfi csúcstalálkozón, nemkülönben az ukrán parlamentben mintha néhány lépést tettek volna annak érdekében, nehogy még véresebb, még több halottat követelő összecsapásokba torkolljanak az események. Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy Oroszország semmiképpen nem fog beavatkozni az ukrajnai eseményekbe. Az orosz elnök utalt arra, hogy készek tovább folyósítani a hitelt a szomszédos országnak, ám némi gondot okozhat, hogy lemondásra kényszerült Nyikolaj Azarov Ukrajna miniszterelnöke. Ezzel esetleg kérdésessé válhat a gazdaság szerkezeti átalakításának az eddigi kormányfő által kidolgozott terve, amelynek megvalósítása a pénz szakaszos folyósításának feltétele volt. A helyzetet érzelmileg sem könnyű kezelni - jelezte Putyin. Mert miközben Ukrajna épp ma kérte, hogy a gázszállítással összefüggő korábbi engedményeket további árcsökkentéssel tetézze meg a Gazprom, addig a Lvivben a négerek, a zsidók és az oroszok ellen feltüzelve toborozzák a Kijevbe, naponta induló autóbuszokra a tüntetőket.

Az orosz tévéhíradó ma esti tudósításából kiderült: Galícia székvárosában nyíltan beszélnek arról, hogy sok fegyver van a nacionalistáknál. Ehhez képest a ma fejleményeihez az is hozzátartozik, hogy immár az Ukrajnában élő oroszok - köztük az orosz nacionalizmustól átitatott bájkerek, a motorosok - is önkéntes csapatokat szerveztek, hogy szükség esetén megütközzenek az ukrán szélsőségesekkel. Szimferopolban az autonóm köztársaság képviselői megszavazták, hogy a nagyrészt oroszok lakta Krím félszigetre nem engednek be szélsőséges csoportokat. Ha az a forgatókönyv valósul meg, amit ma egyetlen józan ember sem kíván, ki-ki gondoljon majd arra, hogy vajon ő maga kellő körültekintéssel járt-e el, tudósított-e az ukrajnai helyzetről akkor, amikor még minden olyan egyszerűnek, csupán feketének és fehérnek látszott a kényelmes szerkesztőségi szobákból!


http://bekialtas.blog.hu/2014/01/28/torzitva_tudosit_ukrajnarol_a_media
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márpedig itt kérem államcsőd van! Államcsőd a javából!
  2014-01-31 17:51:48, péntek
 
  Márpedig itt kérem államcsőd van! Államcsőd a javából!

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin

Kizárt, hogy ne lett volna pénz a lejáró adósságra.

Igaz ugyan, hogy január első felében - ahogy arra múlt heti cikkünkben rámutattunk - igencsak kicentizhette a finanszírozást a magyar államadósság kezelője, de aki figyeli a számokat, és azokat helyesen össze is tudja adni, az nem hihette el azt a szerdai rémhírt, mely szerint nem tudtuk kifizetni a lejáró devizakötvényünket. Már csak azért sem, mert ahogy szerda reggel elemeztük, december végén 1,7 milliárd euró volt a kormány devizaszámláján, vagyis nemcsak a szerdai 1 milliárd eurós kötelezettséget, de még a májusi 500 millió fontosat is teljesíteni tudjuk. Sőt, ahogy a cikkünk végén akkor megjegyeztük, a PEMÁK-állomány is nőhetett - ha jól kalkuláltunk - 0,1-0,2 milliárd euróval a december végi szinthez képest.

Tehát devizafronton biztosan nem volt szűkében az állam, már csak azért sem, mert ha volt forinttartaléka (ennek értéke lehetett egyébként necces január első felében), akkor azt az MNB devizatartalékainak terhére be tudta volna váltani. A jegybank már a tavaly áprilisi Növekedési Hitelprogram harmadik pillérének meghirdetésekor jelezte, szívesen adna forintért devizát az államnak, amikor annak lejár a devizaadóssága. Ezzel ugyanis nem sérülne a Guidotti-Greenspan szabály, hiszen ugyan csökkenne a nemzetközi tartalék, de az éven belül lejáró külső adósság összege is ugyanannyival mérséklődne.

Bár nem tartozik szorosan a cikk témájához, de például a Guidotti-Greenspan szabály alapján körülbelül 4 milliárd eurós mozgástere van az MNB-nek, hiszen a legfrissebb, publikusan elérhető adatok szerint körülbelül 28,9 milliárd euró az ország 2014-ben lejáró külső adóssága, miközben december végén a jegybanki tartalék 33,8 milliárd volt. Vagyis van némi muníció, ha a jegybank a piacon “direktben" akarja védeni a forintot.

Tehát devizaoldalon - a publikus adatok alapján - nem lehetett probléma; nettó marhaság volt a szerdai pletyka. És ha a forintkötvénnyel kapcsolatban keltettek volna ilyen negatív híreket a héten, akkor azok is. Bár, ahogy Kisöpörve: szinte üres lehetett a kincstár január első felében cikkünkben elemeztük, a forintszámla összege 64(!) százalékkal csökkent egyetlen hónap alatt, és december végén mindössze 242 milliárd forint volt rajta. Pedig január 8-ig összesen 365 milliárdnyi kincstárjegy járt le, ráadásul a központi költségvetés havi lefutása is olyan, hogy hó elején a kiadások, majd második felében a bevételek dominálnak. Vagyis a kiadásokat is finanszírozni kellett.

De ha január elején nem futott ki a forintból a kormány, akkor január második felében már biztosan nem lehetett ilyen probléma. Egyrészt minden hónap 12-ig kell a vállalkozásoknak a bért terhelő járulékokat befizetni, másrészt 20-án áfát, amely januárban hagyományosan a legmagasabb a decemberi kiugró kiskereskedelmi forgalom miatt. Lásd a fenti ábrát a tavaly januári államháztartási folyamatról.

Emellett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) is alaposan rákapcsolt januárban, főleg annak első, nyugodtabb kétharmadában. Szinte minden alkalommal a terv felett értékesített, és a hónap során négyszer likviditási kincstárjegyet is kibocsátott, miközben 2013-ban erre egész évben mindössze kétszer volt példa - az is az év elején.

Most olyannyira lendületbe jött az ÁKK, hogy januárban összesen 905 milliárd forintot vont be, miközben “csak" 485 milliárd forint járt le. Ez pedig nettó 420 milliárd forint, ennyivel nőhetett a forintszámlán lévő összeg. Ha a költségvetés pénzforgalmi egyenlege idén is úgy alakult, mint 2013-ban, akkor az összességében se nem növelte, se nem csökkentette a számla értékét.

A forinttartalékok visszaépülésére nemcsak a fenti számokból, hanem az ÁKK heti, a központi költségvetés bruttó, nem konszolidált adósságának alakulásából is vissza lehet következtetni. Mint a lenti ábrán látható, vélhetően politikai nyomásra az ÁKK úgy alakította a finanszírozást, hogy a december 6-i 78 százalékos GDP-arányos központi adósságrátát december végére 2,7 százalékponttal 75,3-ra mérsékelte. (Ez a ráta egyébként kisebb, mint a teljes államháztartásra vonatkozó, hiszen az államháztartás más alrendszereinek adósságát nem tartalmazza.) A tartalékok “felélésével" elért csökkenés csak átmeneti volt, hiszen a január 24-i adatok szerint ismét 78 százalékon állunk. (Igaz, ebben cirka 0,8 százalékpont erejéig a forint jelentős gyengülése is szerepet játszik, hiszen január 24-ig 2,9 százalékkal értékelődött le decemberhez képest.)

A januári felfutás valószínűleg nem volt ilyen egyenletes, mint ahogy az az ábrán látszik. Az ÁKK azonban nem ismert indokok miatt, januárra a szokásostól eltérően nem közölt heti adatokat. A transzparencia csökkentése egyébként táptalajt adhat mindenféle híresztelésnek.
(mfor.hu)

Bal-Rad komm: A probléma ezzel az államcsődös hisztériakeltéssel mindössze annyi, hogy IGAZ!

Magyarország ugyanis a lejáró hitelek visszafizetését újabb hitelek felvételével finanszirozza. Igaz persze, hogy ezekből a hetente felvett-és NEMHITELEKNEK nevezett állampapiraukciókból befolyó összegek egy JELENTŐS RÉSZÉVEL AZ ÁLLAM MŰKÖDÉSÉT is finanszirozzák, de...
De mi van akkor, ha az állampapirok iránti kereslet leapad? Mint az megtörtént tegnap is már. És nem fogják vásárolni a papirokat a spekulánsok?
Na!-akkor fog bekövetkezni az államcsőd! Akkortól válik feizetésképtelenné-PAPIRON IS-Magyarország!
Márpedig a “kör" előbb-utóbb bezárul! Vagy azért, mert az éppen aktuálisan lejáró “nemhitelek" kamatait sem tudjuk már fizetni, vagy azért, mert már senki sem fog vásárolni “nemhitelnek" számitó államkötvényeket. Márpedig azok, akik ilyen “nemhiteleket" nyújtanak Magyarországnak, azok már inkább a főspekulánsok “rémhireire" hallgatnak, és nem Döbrögire meg Mekkmeszterre!
Márpedig a spekulánsok tegnap magyar államcsődről kezdtek el pusmogni!
Teljes joggal!

Magyarországnak ugyanis már semmiféle vagyona nincs, és nincs értékteremtő, SAJÁT TULAJDONÚ GAZDASÁGA! (Volt a szocializmusban!)

MÁR CSAK A KISEMBEREK MAGÁNVAGYONA MARADT! Mint fedezet!

A RENDSZERVÁLTÁSKORI 20 MILLIÁRDRÓL 120 MILLIÁRD DOLLÁRRA NÖVEKEDETT KÜLSŐ ÁLLAMADÓSSÁG FEDEZETEKÉNT! (Ha pedig a forint továbbra is “kitart", akkor lesz csak látványos adósságnövekedés!)

Magyarországon bizony államcsőd van! És ezt hamarosan a bőrünkön fogjuk érezni!
Miközben úton-útfélen egyebet sem hallunk: Magyarország jobban teljesit!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/marpedig-itt-kerem-allamcsod-van-allamcsod -a-javabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon ütik a forintot, túl vagyunk a 314-en
  2014-01-31 17:48:46, péntek
 
  Nagyon ütik a forintot, túl vagyunk a 314-en

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin

Kemény napja volt a forintnak pénteken, a reggeli 309,5-ről egészen 314-ig gyengült az euróval szemben. Néhány nap alatt így már jó négy százalékot gyengült. A dollárral szemben 232,2, a svájci frankkal szemben pedig 256,5 forint volt az utolsó árfolyam.
A nemzetközi befektetői hangulat több okból is borús volt, de a forint a többi bajba jutott feltörekvő devizánál is erősebben gyengült. Ebben a legtöbb elemző szerint a Magyar Nemzeti Bank játssza a legfontosabb szerepet: a kamatcsökkentések folytatásának szerdai kinyilvánításával túlságosan szembe haladnak a befektetői hangulattal.

A hónapok utolsó péntekjein egyébként sem ritkák a kemény árfolyammozgások, sok alapkezelő ilyenkor rendezi át a portfólióját.

A forint olyan szinteket vitt át, hogy a gyengülő trendnek most már csak később, 320 forintnál lehet a következő megállója - ha csak nem változik meg alapvetően az MNB politikája. Ez utóbbira egyelőre nem sok jel mutat. A jegybank pénteki konferencián ugyan nem hangzott el új utalás a kamatcsökkentésre (pedig Matolcsy még rendkívüli nyilatkozatokat is tett), de a jelek szerint már ez is kevés.

Az állampapír piaci mozgásokból úgy tűnik, hogy a befektetők már fél százalékos kamatemelést várnak. Az MNB alapkamat 2,85 százalékon áll, a 3 hónapos diszkontkincstárjegy referenciahozama viszont 3,23 százalékra ugrott, tehát a piac néhány hónapos időtávon már magasabb kamattal számol. Az viszont nem biztos, hogy ezt a jegybanknál is így gondolják.
(index)

http://kep.index.hu/1/0/546/5461/54613/5461396_1d8fe1856cb9893a00c4786f8f5f9dd6_w m.gif

love (1).gif
Puszilom a húsod Gyurikám! Ha hétfőig igy kitartunk, az egymillió eurommal kerestem 15 millió forintot. Egy hét alatt!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/nagyon-utik-a-forintot-tul-vagyunk-a-314-e n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsiharcról őszintén
  2014-01-31 08:11:37, péntek
 
 
A rezsiharcról őszintén

2014. január 31.

Tavaly adta ki Orbán Viktor a verdiktet a Fidesz választmányi ülésén: a választásokig mindennek a rezsiharcról kell szólnia.

Ha komolyan gondolták volna, akkor 2010. májusában meghirdetik a rezsiharcot, és nem gáz- és villanyáram áremeléssel nyitnak. A 27 százalék áfa miatt nagyon hasznos dolog a magas rezsi az államnak is, nemcsak a szolgáltatóknak. Akik ugyebár német és francia állami tulajdonú cégek. Kik is a legnagyobb lobbierő az Európai Unióban? Németország és Franciaország...

Most már jelentős költségeket is okoz a rezsiharc: országjárás, gyűlések, levelezés, telefonálgatás, kormánybiztos, apparátus és annak rezsiköltsége.

A földgázt a Gazprom most már 20 százalékkal olcsóbban szolgáltatja, és a villamos energia is olcsóbb lett, mert rákötöttek bennünket az uniós hálózatra...

Eddig amikor olcsóbban szolgáltattak a beszállítók (Gazprom például nyáron 30 százalékkal olcsóbban, és feltöltötték vele a magyar tározókat!), az soha nem jelent meg eddig a fogyasztói számlákban. Most már megjelenik végre.

Ennyit azért illik tudni arról, mire is jó ez a nagy rezsiharc?
Talán habverésre, talán szavazatszerzésre. Az utóbbi mindennél fontosabb, és végül a győztes mindent visz. Mi is az a minden?
A maradék maradékának a maradéka...
Ébredj fel kegyes nép!
SVPSZ

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civil Összeborulás Fóruma
  2014-01-31 08:04:05, péntek
 
  Civil Összeborulás Fóruma

2014.01.30. 10:36


Az Összefogás Párt honlapján egy visszaszámláló látható, amely a választásokig még hátralévő időt mutatja, másodperc pontossággal, fölötte azzal a felirattal: Győzzön az Összefogás 2014-ben!

(Ez a kívánság persze kissé merésznek tűnik annak fényében, hogy a 2010-es választásokon a szavazatok 0, 05 %-át kapták.)

A honlapjukon egy kérdés is szerepel: Ön kit látna szívesen Magyarország új miniszterelnökének a 2014-es választást követően?

A szavazás jelenlegi állása szerint Vona Gábor vezet, és talán nem meglepő, hogy Szepessy Zsolt tőle nem sokkal lemaradva a második, Orbán viszont momentán csak a harmadik helyen áll.

Szepessy úr, az Összefogás Párt elnöke, ahogy magát pártja honlapján hirdeti: Kossuth Lajos szülőfalujának Monoknak korábbi polgármestere, igen kreatív volt mindig annak érdekében. hogy a médiába bekerüljön. Persze nem a bűnügyeire gondolok. Szociális kártya, áfakártya, II. János Pál pápának monoki díszpolgárság adományozása, Szoboszlai Barna felkarolása, ételosztással egybekötött tüntetés Baján, stb.

Most legutóbb azzal a jobboldalnak oly tetsző váddal állt elő, miszerint a szocialistákból, Együtt-PM-esekből, demokratikus koalícióból, liberálisokból összeálló választási szövetség tagjai " Elrabolták nevünket és ezen bűnös úton szerzett név kampányban történő használatával könnyen megtéveszthetik azokat, akik ránk akarnak szavazni és mi így szavazatokat veszíthetünk"

Fenyegetően kijelentette, hogy amennyiben nem állnak el az összefogás név "jogosulatlan használatától, akkor minden rendelkezésre álló hazai és nemzetközi jogi lehetőséget" ki fognak használni velük szemben, illetve tüntetni fognak a baloldali pártok irodái előtt és rendezvényeiken.

A Szepessy féle hőbörgést mindenesetre a jobboldalon nagy örömmel fogadták. Megint lehet egyet rúgni a baloldalba ennek ürügyén.

Ezek már nem csak akasztani akarnak, de még plagizálnak is.

,,Mesterházyék nem szakítanak a névbitorlással", ezzel a címmel adta közzé például a Magyar Nemzet a szocialisták elnökének reagálását.

Az a Magyar Nemzet, amelyik mellesleg egy egész ország nevét bitorolja. (Akár csak a Magyar Csapat.)

Ja, és tényleg, mi van a Civil Összefogás Fórumával? Ők nem bitorolják az összefogás szót?

Akkor legyünk már következetesek uraim! Nevezzék át ők is magukat valami másra. Például a baloldallal kapcsolatban úgyis szeretik használni az összeborulás kifejezést, legyenek hát ők is Civil Összeborulás Fóruma.

Vagy esetükben talán még ennél is stílusosabb lenne a Civil Összeröffenés Fóruma elnevezés.

http://proszektura.blog.hu/2014/01/30/civil_osszeborulas_foruma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bohózatba illő bénázás folyik a pénztárgépekkel
  2014-01-31 08:00:29, péntek
 
  Bohózatba illő bénázás folyik a pénztárgépekkel
2014, január 30 - 15:49


A Jobbik szerint a kormány az e-pénztárgépek bevezetésével baráti cégeket hoz helyzetbe, jóhiszemű vállalkozásokat pedig ellehetetlenít - szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő.

A jobbikos politikus szerint a kormány "bénázását", amit a pénztárgépek ügyében művel, leginkább burleszknek lehetne hívni, ám mivel több százezer vállalkozót károsítanak meg, mégis inkább tragédia. Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: a kormány csak bizonytalanságot teremt.

A jobbikos politikus emlékeztetett: az Alt Cash és a Japán Cash korábban már engedélyezett, és több tízezer kereskedő által megrendelt online gépének forgalmazási engedélyét a múlt héten vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, miután megállapította, hogy az azokba beépített adóügyi ellenőrző egység hiányosságai miatt az érintett pénztárgépek lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre. Gyöngyösi Márton felidézte: az Alt Cash másik, korábban szintén engedélyezett pénztárgépének az engedélyét 2013 novemberében az akkor lejáró határidő utolsó napján vonta vissza a hivatal.

Hozzátette: mivel az Alt Cash egy több évtizede sikeres piaci szereplő, ezért a Jobbik szerint erős a gyanú, hogy a kormány ismételten - hasonlóan a trafik- föld- és kaszinómutyihoz - "piaci pozíciókat osztogat újra a haveri köröknek" és ennek részeként sikerült most az Alt Cash-t kiszorítani a piacról, miközben a tavaly nyáron alakult LA Pénztárgép Kft.-t sikerült "nyerő helyzetbe hozni". Szavai szerint az LA Pénztárgép két befektetője közül az egyik Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter barátja, a másik pedig egy szervezeten keresztül részt vett a NAV-val közösen az online pénztárgépekre történő átállás menetének kidolgozásában.

Gyöngyösi Márton szerint az a "bohózat", amit a kormány folytat a pénztárgépek körül, igazából csak a korrupció álcázására szolgál. A kormány több mint egy éve folyamatosan lebegteti a szankciókat a vállalkozások feje fölött, folyamatosan változtatja a határidőket, az engedélyeztetésben pedig semmilyen útmutatással nem látja el őket - rótta fel. Hozzátette: a Nemzetgazdasági Minisztérium előbb szabja ki a határidőket és közli a szankciókat, és csak "később szán időt az új pénztárgépek tesztelésre és engedélyeztetésre".

A Jobbik tavaly feljelentést tett a pénztárgép-ügyben, de ezt tavaly december 31-én az ügyészség elutasította - emlékeztetett Gyöngyösi Márton. A gyanú pedig csak erősödik, de az is kezd bebizonyosodni, hogy azok a cégek járnak jól, melyek nem veszik komolyan a kormányt - tette hozzá.

A nemzeti párt felszólítja a kormányt, hogy függessze fel ezt a bohózatot legalább a választásokig, és kárpótolja a megkárosított vállalkozásokat - zárta Gyöngyösi Márton.


MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/bohozatba_illo_benazas_folyik_a_penztargepekkel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ózdi hétköznapok: ma csak három embert késeltek meg
  2014-01-31 07:59:01, péntek
 
  Ózdi hétköznapok: ma csak három embert késeltek meg
2014, január 30 - 19:03


Három fiatalt szúrt meg zsebkésével csütörtökön egy szintén fiatal férfi Ózdon, egy tizenéves fiú életveszélyesen megsérült, a tettest elfogták - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Gaskó Bertalan közölte: a rendőrség emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást V. István 18 éves ózdi lakossal szemben.

A gyanúsított Ózd belterületén előzetes szóváltást követően három fiatalembert megsebesített, akik közül a mentőszolgálat munkatársai egy 16 éves fiút életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba. A két másik sértett a támadás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A késelőt egy órán belül azonosították, elfogták - tette hozzá a szóvivő.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/ozdi_hetkoznapok_ma_csak_harom_embert_keseltek_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP legitimitása kérdőjelekkel
  2014-01-31 07:47:20, péntek
 
 
MSZP legitimitása kérdőjelekkel

Dátum: 2014. January 30. Thursday, 12:59

Történelmi pillanatok tanúja voltam tegnap délután.

A Fővárosi Törvényszéken 2013.01.24-én 13 órától 17 óráig tartó bírósági tárgyaláson Minda Zoltán felperes bebizonyította, hogy igaza van, sőt, azt is, hogy a vele szemben álló két alperes közül az egyik, az MSZP NEM IS LÉTEZIK.

Minda Zoltán ebben a perben az édesanyját képviselte, aki MSZMP-tag volt évtizedeken át, és keresete arra irányult, hogy a bíróság állapítsa meg: az alperes MSZMP megsértette az ő személyiségi jogait, az emberi méltósághoz és a jogbiztonsághoz fűződő jogait, amikor a pártvagyon őt illető részét is a megkérdezése nélkül és akarata ellenére ELTÜNTETTE, és a párt törvénytelen intézkedései az ő személyére, mint volt párttagra is rossz fényt vetnek.



Az MSZMP vagyona az ú.n. rendszerváltás idején kb. 9 milliárd Ft-ból és sok száz ingatlanból állt. Az évtizedek óta működő társadalmi szervezetek (pl. az MSZMP) vagyonelszámoltatására törvényt hoztak. Az MSZMP NULLA vagyont kimutató jelentést készített. A még be sem jegyzett új párt, az MSZP adott be kimutatást erről a vagyonról, holott rá nem is vonatkozott az MSZMP-re, mint régóta működő szervezetre kötelező törvény.

Ráadásul az MSZP SOHASEM ALAKULT MEG szabályosan, az összes társadalmi szervezetre kötelező törvények szerint. Az igaz, hogy az MSZMP kongresszusán bejelentették, hogy a jövőben MSZP LESZ a jogutódjuk, de pl. még az alapítók (minimum tíz fő) neve sem állapítható meg az MSZP által a cégbíróságon jóval később bejegyeztetésre benyújtott iratokból.

Tehát a párt vagyonát, ami a párttagok tagdíjbefizetéseiből és az állami vagyon pártvagyonnak tekintett részéből állt, az MSZMP egy nem létező pártnak ,,játszotta át", amely később sem, sohasem lett szabályosan bejegyezve. (Ezt a műveletet közönségesen sikkasztásnak nevezik...)

Mindezekért felelőssé tehető az MSZMP, amely nem tett semmit a vagyona ,,átjátszása" ellen, az MSZP, amely a sajátjaként bánt (élt vissza) mások vagyonával, és az állami szervek, a törvényhozó és az ítélkező fórumok, amelyek ELFOGADTÁK a törvénysértő bejegyzést és jelentéseket. Ez az ügyet tárgyaló bíróság is hozott korábban olyan döntést, amely helyben hagyta a törvényellenes helyzetet.

Hárman jelentkeztek beavatkozónak a felperesi kereset mellett. Az alperesek ügyvédjei sem ellenezték elfogadásukat, bár mindketten azt az álláspontot képviselték, hogy az MSZP az MSZMP ,,jogutódja".

A bíróság végül elegendőnek találta a bizonyítást, és le akarta zárni a tárgyalást.

Minda Zoltán csalódását fejezte ki, hogy a bíróság maga akar ítélkezni, holott az addig elhangzottakból kiderül: azt elfogulatlanul nem tehetné, ezért más ítélkező fórum elé kell vinni az ügyet, ráadásul, az is bebizonyosodott, hogy a két alperes közül az egyik jogszerűen nem is létezik: csak az MSZMP a valóságos alperes, az MSZP jogilag NINCS!

A tegnapi tárgyalás ezért ,,eredménytelenül" végződött, de a hallgatóságot lenyűgözte Minda Zoltán felkészültsége, ahogyan fejből sorolta a paragrafusokat, a dátumokat, és pillanatok alatt megtalálta és idézte a maga elé készített okiratok megfelelő szakaszait. A hallgatóság egymás között suttogta: ,,Most történt meg az igazi rendszerváltás!" Engem boldoggá tett a történelmi pillanat átélése, és az, hogy tanúja lehettem Minda Zoltán mindvégig korrekt és udvarias hangú jogi zsonglőrködésének, amelyet úgy vitt véghez négy órán keresztül, hogy a három jelen volt jogász (a bíró, az MSZMP és az MSZP jogi képviselője) szinte megsemmisült a szakmájában. A bíró ellenérzéseit, türelmetlenkedését többször észlelhettük, de fegyelmezhette őt a hallgatóság és három felvevőkészüléke. A fiatal bírónő később egyszer ügyvéd úrnak is szólította Minda Zoltánt, amivel egyértelműen elismerését fejezte ki a nem-jogász felperes iránt.

Most már csak egy FÜGGETLEN bíróság kell, amely kimondja (merje kimondani!): az MSZP NEM LÉTEZIK, - és kezdjük elölről a ,,rendszerváltást"! - Itt a legfőbb ideje helyreállítani a Szent Korona Alkotmányának jogfolytonosságát!

- Vajon létezik-e ma ILYEN FÜGGETLEN bíróság Magyarországon?!

KSM

Az Összefogás Magyarországért Párt
társadalompolitikai szakértője

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5108
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.