Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Az Igazság megszabadít
  2014-02-24 11:12:01, hétfő
 
  Alfa-Omega Keresztyén Közösség Link Link Tanúlmányok



Az igazság megszabadít

31 Azután Jézus azokhoz fordult, akik hittek benne: ,,Ha ragaszkodtok a tanításomhoz, engedelmeskedtek a szavamnak, és annak megfelelően éltek, akkor valóban a tanítványaim vagytok. 32 Akkor majd megismeritek az igazságot, az igazság pedig megszabadít titeket."

33 Azok így válaszoltak: ,,Mi Ábrahám leszármazottjai vagyunk, és soha nem voltunk rabszolgák! Miért mondod, hogy meg fogunk szabadulni?"

34 Jézus így válaszolt: ,,Igazán mondom nektek, ha valaki bűnben él, az a bűn rabszolgája. 35 A rabszolga nem marad örökre a családban, csak a fiú, 36 ezért, ha a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek! Tudom, hogy Ábrahám leszármazottjai vagytok, 37 mégis meg akartok ölni, mert nem fogadjátok el a tanításomat. 38 Én arról beszélek, amit Atyámtól tanultam, és ti is azt teszitek, amit atyátoktól tanultatok."

39 Azok így feleltek: ,,A mi ősatyánk Ábrahám!" Jézus azonban ezt válaszolta: ,,Ha valóban Ábrahám leszármazottjai lennétek, akkor az ő példáját követnétek. 40 De ti meg akartok ölni engem, aki az igazságot mondom nektek, amit Istentől hallottam. Ábrahám nem tett ilyet. 41 Ti valóban azt teszitek, amit atyátok."

Ők erre így válaszoltak: ,,Nem vagyunk mi törvénytelen gyermekek! Egy Atyánk van, az Isten!"

42 Jézus így válaszolt: ,,Ha Isten lenne az atyátok, szeretnétek és elfogadnátok engem, mert én Istentől jöttem. Nem magamtól jöttem, ő küldött el engem. 43 Miért nem értitek, amit mondok? Mert nem fogadjátok el a tanításomat! 44 A ti atyátok a Gonosz, ti pedig örömmel megteszitek, amit ő kíván. Ő kezdettől fogva gyilkos volt, és soha nem állt az igazság oldalán, mert nincs is benne semmi igazság. Amikor hazudik, akkor mutatja meg a valódi természetét: hogy hazug, és ő a hazugságok forrása.

45 Ezzel ellentétben én az igazat mondom, de ti nem hisztek nekem. 46 Kicsoda vádolhatna engem bűnnel közületek? Ha pedig igazat mondok, miért nem hisztek nekem? 47 Aki Istentől származik, az elfogadja, amit Isten mond. Ti azért nem fogadjátok el, mert nem Istentől származtok!"

János 8 :31-45
Link
 
 
1 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Ne add vissza a sérelmet, hanem felejtsd el !
  2014-02-24 10:12:32, hétfő
 
  ,,Amikor imádkoztok, és még nem bocsátottatok meg valakinek, tegyétek meg azt és engedjétek el a sérelmet, hogy a ti Mennyei Atyátok is megbocsássa a ti vétkeiteket és hiányosságaitokat, és elfeledje azokat." (Mk 11,25, AMP fordítás)





Amikor valaki fájdalmat okoz nekünk, általában kétféleképpen szoktunk reagálni: megjegyezzük és megtoroljuk az esetet.

De ezt mondja az 1Kor 13,5: ,,A szeretet (...) nem rója fel a rosszat." Ez alapján hogyan kellene viselkednünk azokkal, akik megbántottak minket? Hogyan kezeljük azokat a sebeket és fájdalmakat, amelyeket gondosan őrizgetünk az emlékezetünkben?

Ne idézzük fel őket újra és újra, hanem inkább töröljük ki őket. Engedjük el, bocsássunk meg, és lépjünk tovább.

Háromféleképpen idézhetjük fel, hogyan bántottak meg minket: a gondolatainkban, amely újra felkavarja az érzelmeinket; a kapcsolatainkban, amikor újra és újra felhozzuk a másiknak, és gyakorlati módon is azáltal, hogy elpanaszoljuk másoknak.

Először csak magunkban ismételgetjük a sérelmet. De a neheztelés önpusztító hatású! Ez csak őrizgeti a fájdalmat, sosem gyógyítja meg azt, és nem vezet sehová. Én úgy látom, hogy az életünk afelé halad, amiről a legtöbbet gondolkozunk. Ha folyton arra gondolsz, mekkora fájdalmat okozott neked valaki a múltban, akkor a múlt felé fogsz haladni. Ha azonban a jövőre összepontosítasz, akkor előrejutsz. Ha a lehetőségekre néz a szemed, akkor meg fogod őket ragadni.

Másodszor a kapcsolatainkban szoktuk felidézni a fájdalmat, ami tüske és fegyver lesz a kezünkben: ,,Emlékszel rá, hogy ezt tetted velem?" ,,De hiszen ezt tetted velem!"

A Biblia ezt mondja a Példabeszédek 17,9-ben: ,,A szeretet elfelejti a hibákat. Ha gyötröd vele a másikat, az a legjobb barátságot is megrontja" (LB). Tönkreteszi a házasságodat és minden más kapcsolatodat. A zsémbelés nem működik.

Harmadszor: úgy idézzük fel a sérelmet, hogy újra és újra elmeséljük másoknak. Magyarul: pletykálunk! Mindenkinek elmeséljük, kivéve Istennek és az egyetlen személynek, akit érint a dolog.

Tudod, hogy Isten gyűlöli a pletykát? Éppúgy gyűlöli, mint a büszkeséget, merthogy a pletykálkodás is az. Ez egész egyszerűen egoizmus: azért tesszük, hogy jobb színben tüntessük fel és ezáltal jobban érezzük magunkat. Minden alkalommal, amikor pletykálsz, büszke vagy, és Isten gyűlöli mindkét viselkedést.

A szeretet nem rója fel a rosszat. Nem tépi fel újra és újra a sebet, hogy az nehezteléssé, pletykává vagy büszkeséggé váljon bennünk. A szeretet úgy válaszol a sérelemre, hogy elengedi azt.

,,Amikor imádkoztok, és még nem bocsátottatok meg valakinek, tegyétek meg azt és engedjétek el a sérelmet, hogy a ti Mennyei Atyátok is megbocsássa a ti vétkeiteket és hiányosságaitokat, és elfeledje azokat." (Mk 11,25 AMP)

Beszéljünk róla:

Melyik az a sérelem, amelyet magadban újra és újra felidézel? Szabadulj meg tőle ma!
Mit gondolsz, miért egyszerűbb zsörtölődni egy sérelem miatt, mint megbocsátani azt? De tényleg ez az egyszerűbb, ha hosszútávon nézzük a dolgot?
Miben kell változnod azzal kapcsolatban, ahogyan a pletykára reagálsz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 02. 17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Igaz + Nyers = Rossz
  2014-02-23 10:16:00, vasárnap
 
 



,,Testvéreim, ha valaki közületek valami rosszat tesz, ti, akik lelkiek vagytok, igazítsátok helyre azt a személyt, és szelíden segítsétek, hogy ismét jó legyen. Legyetek azonban óvatosak, mert titeket is megkísérthet a bűn." (Galata 6:1 - NCV fordítás)

Életedben mindenki egy bizonyos ponton csalódást fog okozni neked. Miért? Mert senki sem tökéletes!

Hogyan kezeld azokat az embereket, akik csalódást okoztak? Hogyan válaszol a szeretet, amikor az emberek csalódást okoznak?

Galata 6:1-ben azt mondja a Biblia: ,,Testvéreim, ha valaki közületek valami rosszat tesz, ti, akik lelkiek vagytok, igazítsátok helyre azt a személyt, és szelíden segítsétek, hogy ismét jó legyen. Legyetek azonban óvatosak, mert titeket is megkísérthet a bűn." (NCV fordítás)

A csalódást okozó ember felé a szeretet válasza, hogy szelíd vagy hozzá, és nem ítélkező.

Hogyan lehet egy kemény, nehéz beszélgetést szelíden lefolytatni? Hogyan vigasztalhatod szeretettel az embereket, mikor látod, hogy olyat tettek, amit nem kellett volna tenniük? A Biblia azt mondja, hogy szelíden tegyük, figyelmesen, tisztelettel, nem durván, nem nyersen vagy közönséges módon.

Íme egy egyszerű képlet, amit könnyen az emlékezetedben tarthatsz:
Igaz + Nyers = Rossz

Nem számít, hogy neked van igazad, ha ezt nyersen képviseled, senki nem fog törődni azzal, hogy mit mondasz. Rögtön védekezni fognak! Ha el akarsz érni valakit, aki csalódást okozott neked, ezt szelíden, szeretettel kell tenned.

Példabeszédek 15:4 azt mondja: ,,A szelíd szavak az életnek a fája, az álnok nyelv pedig összetöri a lelket." (NLT fordítás)

Mindig van választási lehetőségünk, hogyan beszélünk valakivel - kiváltképpen a saját gyermekeinkkel. Megfigyelted már, hogy a bántó szavak milyen mélyen megsebeznek egy gyermeket? Éveken keresztül gyógyíthatod. A Biblia azonban olyan szavakról beszél, amelyek gyógyítanak és segítenek. Tehát amikor gyermekeid elrontanak valamit, ne húzd fel magad az ügyön és ne mondd nekik azt, amit épp abban a pillanatban gondolsz róluk. Mutasd meg nekik, milyenek lehetnének a dolgok. Mondd nekik az élet, az egészség, a remény szavait, ne pedig az ítélet éles szavait.

Ugyanez a helyzet a házasságainkkal. Mennyi rengeteg házassági probléma elkerülhető lenne, ha csak egy kicsit várnánk, és nem éles, bosszúálló, hanem szelíd kedves szavakat használnánk. Meg kell tanulnunk kedvesnek, szelídnek lennünk a beszédünkben és a reakcióinkban.

Beszéljetek róla:

Mi a tipikus válaszod, mikor foglalkoznod kell valakivel, amikor tudod, hogy neked volt igazad az adott szituációban?
Ha kiértékelnéd a napi beszédedet, hány százalékára mondanád, hogy szelíd volt?
Gondolkodj egy kicsit egy helyzeten, mikor valaki csalódást okozott neked. Egy szelíd válasz hogyan oszlathatná el a problémát, hogyan tenné jobbá a dolgok kimenetelét?



(Daily-Hope by Rick Warren - 2014.02.16) Napi remény
Link Link Daily-Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A szeretet elengedi a sértést
  2014-02-22 12:31:59, szombat
 
  "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Péld. 19:11)





Vannak emberek, akik mindig a maguk igazát akarják. Szerintük van jó megoldás és rossz megoldás is valamire és a tied mindig a rossz megoldás. Ha nem felelsz meg az elvárásaiknak, akkor azt tudatni fogják veled. Arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon tudod megszerezni az elismerésüket.

Tehát hogyan válaszolsz szeretettel az ilyen követelőző embereknek?

A Biblia azt írja, hogy a türelem abból fakad, ha látod az összképet: "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Péld. 19:11) Minél jobban megértesz valakit - a hátterét, a harcait és a terheit -, annál türelmesebb leszel vele.

Sokszor ránézünk az emberekre és azon gondolkodunk, mennyit kell még fejlődjenek. Viszont nem állunk meg azon elgondolkodni, hogy vajon mennyit fejlődhettek már. Talán olyan családból származik, ahol nem volt példa kedvességre és udvariasságra. Talán egy nagyon hátrányos helyzetű családban nőtt fel és valóságos csoda, hogy eddig eljutott.

Milyen terheket cipel? Lehet, hogy beteg. Lehet, hogy családi problémája van. Lehet, hogy most vesztette el az állását. Rengeteg harca és terhe van egy embernek, amit nem is gondolnál.

A Példabeszédekben azt olvassuk, hogy bocsássuk meg a vétkeket. Te elnézed a sértéseket vagy megsértődsz? Olyan sértődékeny vagy, hogy, ha valaki viccesen néz rád vagy elfelejt mondani valamit, esetleg nem vesz észre, akkor azt magadra veszed? A szeretet elengedi.

A Biblia azt írja, "úgy cselekedjetek, ahogy szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek" (Lk. 6:31) A szeretet megértő, nem követelőző - ez az amit másoktól szeretnél, amikor rossz napod van, nem vagy jól vagy terheket cipelsz.




Ez azt jelenti, hogy hagynod kéne, hogy mások átgázoljanak rajtad? Hagyod, hogy elnyomjanak? Beburkolózol és hagyod, hogy azt mondjanak, amit akarnak?

Nem. Itt a kulcs: Légy gyengéd anélkül, hogy megadnád magad. Jézus sose bújt el a manipulátorok elől - a vallási vezetők és farizeusok elől, akik nagyonis követelőzők és törvénykezők voltak. Mindenféle követeléseik voltak, amiket ők maguk sem tudtak megtartani, de Jézus nem hagyta, hogy sarokba szorítsák. Gyengéd volt, de nem adta meg magát. Ezt nevezzük úgy, hogy cselekvő szeretet.

Beszéljetek róla:

Töltsd ma úgy a napot, hogy elgondolkozol a körülötted élők nehézségein, esetleg kérdezd is meg tőlük.
Hogy változtatja ez meg a nézőpontodat, hozzáállásodat és reakcióidat mások felé?
Miért gondolod, hogy nehéz "elengedni"? Miért kell miénknek lenni az utolsó szónak?
Mit kéne megváltoztatnod a reakcióidon, hogy gyengéd legyél megadás nélkül?

Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.15.Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pilinszky János: Keresztről keresztre
  2014-02-21 23:25:35, péntek
 
  Link

Pilinszky János:
Keresztről keresztre

(részlet)

Az ember itt a földön nem is annyira
lépésről lépésre vándorol,
mint inkább keresztről keresztre száll.
Már geometriai formáját tekintve is a kereszt:
találkozás és ellentét, tiszta ellentmondás.
Tragikum és reménység egyszerre.
A teljes elhagyatottságnak és
kiszolgáltatottságnak ama metszőpontja,
ahol a lélek egyedül képes önmagát végül is
egészében és véglegesen Isten kezére adni.

Az első kereszt a gyerekkor keresztje.
Félelemből és bizalomból ácsolták.

A második kereszt a kamaszkoré.
Egyik ágának fölismerés,
másik ágának tévelygés a neve.

A harmadik kereszt a felnőttkor keresztje.
Széthúzó találkozó két ága.
Most kell beilleszkednünk a világba,
s ugyanakkor megtanulnunk lemondani róla.

Az utolsó kereszt az öregkoré.
A legsúlyosabb és a legkönnyebb kereszt,
mivel az utolsó.
Olajfák kertje, agónia a neve. ,, A többi kegyelem.
A többi tiszta csend..."
A többi: a kereszt, minden ellentmondás fölülmúlása,
végleges elnémulása. Végre és végül a béke-
mindennel és mindenkivel.

A kereszt tragikus metszőpontja ugyanis
legfőbb vigaszunk, reménységünk helye is.
S hogy ez a találkozás lehetséges,
arra csak az a magyarázat van.
Az, hogy túl mindenen, már itt a Földön
egyek vagyunk az Atyában.


Istennel járni
Link

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja
  2014-02-21 23:04:27, péntek
 
 





Link


"Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.
Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;

De akik az Úrra várnak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk,
futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!"

Ésaiás 40:29-31
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szeretet tapintatos és nem csak őszinte !
  2014-02-21 11:10:30, péntek
 
  "A bölcs, érett embert az értelméről ismerik. Minél kedvesebbek a szavai, annál megnyerőbb" (Péld 16:21 TEV fordítás)




Észrevetted már, milyen sok nehéz természetű ember él a világban? Volt már arra késztetésed, hogy neked foglalkoznod kellene velük?

Tudod mik azok az illetlenségek amik nagyon megbántanak? Amikor például felhívnak telefonon és azt mondják, "hát Te meg ki vagy?" Emberek, akik a közlekedési dugóban állva csak ingerülten dudálnak. Emberek, akik csalnak és beállnak ahhoz a kasszához ahova csak 10 vagy annál kevesebb árucikkel lehet állni. Emberek, akik elfoglalják a parkolóhelyedet.

És a sort még lehetne folytatni, biztos vagyok benne, hogy te is tudnád.

Példabeszédek 16:21 ezt mondja, "A bölcs, érett embert az értelméről ismerik. Minél kedvesebbek a szavai, annál megnyerőbb" Minél kedvesebb vagy, annál megnyerőbb is. Nem lehetsz igazán meggyőző, amikor érződik rajtad, hogy csak kötekedni szeretnél. A zsémbelődés az nem működik.

Az, ahogyan valakinek mondasz valamit, meghatározza azt, ahogyan ő reagálni fog rá. Ha támadólag nyilvánulsz meg, az védekezésre ösztönzi őt. Ezért fontos, hogy a szavaid a szeretetből fakadjanak. A szeretet igazságos, de ugyanakkor tapintatos is.

A tapintat és a hangsúly mindig együtt jár. Az is számít, amit mondasz, nem csak az ahogyan mondod. Ha megfelelő hangsúlyban - vagyis a szeretet hangján - mondasz valamilyen súlyos dolgot valakinek, sokkal inkább meg fog érkezni hozzá az üzenet.

Egy nehéz természetű embernek adott szeretetteljes válasz elvárja, hogy szimpatikus és tapintatos legyél. Ha le akarsz süllyedni az ő szintjére, akkor támadni fogod őt. Ha egyenlő szeretnél vele lenni, akkor legyél vele egyenlő. De ha úgy akarsz válaszolni neki ahogy Jézus tennél, akkor mutasd meg neki a szeretetet a szavaiddal és ahogyan mondod azokat.

Beszéljünk róla:

Biztos ismered a mondást, "ha jót nem tudsz mondani, akkor inkább ne mondj semmit"
Úgy gondolod, hogy az a legjobb válasz egy nehéz természetű emberrel szemben, ha egyszerűen
ott hagyod? Miért igen vagy miért nem?
Neked mit kellett volna változtatnod a viselkedéseden, hogy az emberek érett, bölcs személyként ismerjenek
meg?
Mit jelent az, hogy tapintatosnak lenni?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.Február 14.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Segítsétek egymást a hitetekkel
  2014-02-20 10:34:21, csütörtök
 
  ,,Segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hited segít majd nekem, és az én hitem segít majd neked." (Róma 1,12 NCV fordítás)




A világ tele van alacsony önértékelésű emberekkel, mert mindenkinek vannak bizonytalanságai.

Sőt, tanulmányok bebizonyították, hogy minél fiatalabb vagy, amikor az első elutasítást megtapasztalod, annál komolyabb következményei lesznek az életedben. Majdnem olyan, mint egy átok, amikor az emberek azt mondják: ,,Nem érsz semmit. Nem számítasz."

Hogyan reagálj egy ilyen ,,átokra"? Elkezdesz hinni abban, amit Jézus mond rólad ahelyett, amit az emberek mondanak. A Biblia azt mondja az 1Korinthus 13,7-ben: ,,Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, nem számít mibe kerül. Mindig hiszel benne, mindig a legjobbra számítasz tőle, és mindig kitartasz mellette, hogy megvédd őt." (LB)

Jézus azt akarja, hogy úgy higgy másokban, ahogyan Ő hisz benned. Jézus megerősítette a körülötte levő embereket. Amikor ránézett az emberekre, látta bennük a lehetőséget, és hogy Isten mire teremtette őket. A legjobbat hozta ki az emberekből azáltal, hogy nem megcímkézte őket, hanem azt mondta: ,,Hiszem, hogy meg tudod tenni. Tudom, hogy meg tudod tenni."

Nézd meg az alábbi verseket:

"Ha olyan kicsiny hitetetek lenne, mint egy mustármag, és ezt mondanátok ennek a hegynek: Mozdulj el innen ide" elmozdulna. Semmi sem lenne lehetetlen számotokra." (Máté 17,20)

"Minden lehetséges annak, aki hisz." (Márk 9,23b)

"Aztán Jézus azt mondta nekik: "Bizony mondom nektek, ha lenne hitetek és nem kételkednétek, ilyen dolgokat cselekedhetnétek, és még ettől is többet." (Máté 21,21)

"Bizony mondom nektek, bárki, aki hisz bennem, ugyanazokat a dolgokat cselekszi, amiket én, és még nagyobb dolgokat, mert én az Atyával leszek." (János 14,12)

Hogyan lehetséges ez? Amikor Jézus Krisztus fizikailag a Földön volt, csak egy helyen lehetett egy időben. Most, Jézus a Szent Szellemet helyezi belém és beléd és mindenkibe, aki hisz Jézus Krisztusban mint Megváltójában. Jézus hiszi, hogy sokkal nagyobb dolgokat tudsz cselekedni, mert benned van a Szent Szellem. Ő hisz benned!

Jézus azt akarja, hogy higgy másokban is, és mond el nekik, hogy milyen lehetőségeket látsz bennük, melyekkel csodás dolgokat cselekedhetnek Istennek.

,,Segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hited segít majd nekem, és az én hitem segít majd neked." (Róma 1,12 NCV)

Beszéljünk róla:

Melyek azok a bizonytalanságok, amik visszatartanak attól, hogy úgy higgy magadban, mint ahogy Jézus hisz benned?
Milyen módon tudod kifejezni másoknak, hogy hiszel bennük?
Hogyan növelheted a hited, hogy elérd azokat a lehetőségeket, amelyeket Krisztus lát benned? Hogyan segíthetsz másoknak, hogy növekedjen a hitük?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.13) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Úr Napja közel van !
  2014-02-20 10:12:13, csütörtök
 
 


1 Szeretteim, ez már a második levelem, amelyet nektek írok. Mindkettővel az a célom, hogy emlékeztesselek titeket ezekre a dolgokra, és hogy ébren tartsam bennetek a józan gondolkodást. 2 Emlékezzetek arra, amit régen a szent próféták mondtak! Jusson eszetekbe Urunk és Megváltónk parancsa, amelyet apostolaitok közvetítettek nektek!

3 Mindenekelőtt értsétek meg, hogy az utolsó napokban olyan gúnyolódók lépnek majd színre, akik csak a saját emberi kívánságaikat követik, és mindenből gúnyt űznek! 4 Azt mondják: ,,Jézus megígérte, hogy vissza fog jönni, igaz? De hol késik? Mióta őseink meghaltak, semmi sem változott! Minden ugyanúgy megy tovább, mint a világ teremtése óta."

5 Ezek a gúnyolódók szándékosan nem akarnak emlékezni arra, hogy Isten a szava által teremtette az eget és a földet réges-régen, majd a szárazföldet a víz által formálta ki, és a vízből hozta elő. 6 Azután Isten ugyancsak vízzel borította és pusztította el azt a régi világot. 7 A mostani eget és földet is ugyanez az isteni szó őrzi meg addig, amíg egy napon majd tűzben fog elpusztulni. Ez ugyanakkor fog megtörténni, amikor az istentelen embereket Isten megítéli és elpusztítja.

8 Csak azt az egyet ne felejtsétek el, szeretett testvéreim, hogy az Úrnál egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap!

9 Az Úr sohasem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják. Nem várakoztat bennünket, hanem ő vár ránk türelmesen, hiszen nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt kívánja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és hozzá forduljon.

10 Bizony, eljön az Úr Napja, de úgy fog megérkezni, mint a tolvaj! Akkor az ég recsegve-ropogva eltűnik, az elemek elégnek a tűzben, a föld pedig megég[a] mindazzal együtt, amit az emberek hoztak létre.

11 Ha pedig mindezek így el fognak pusztulni, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, szent és istenfélő életre!

Új Ég és Új Föld

12 Várva várjátok, sőt siettessétek Isten Napjának eljövetelét! Azon a Napon tűzben pusztul el az ég, és az elemek szétolvadnak a hőségben. 13 Isten ígérete szerint azonban Új Eget és Új Földet várunk, ahol igazságosság fog uralkodni.

14 Szeretett testvéreim, mivel vágyva várjátok mindezt, teljes erővel azon igyekezzetek, hogy tisztán, bűntelenül és békességben találjon benneteket az Úr!

Pál leveleiről

15 Urunk most még türelmesen vár. Értsétek meg, hogy ez sokak számára a megmenekülés lehetőségét jelenti! Ugyanerről írt nektek szeretett testvérünk, Pál is, Istentől kapott bölcsességgel. 16 Ő minden levelében szokott írni ezekről a dolgokról. A leveleiben akadnak nehezen érthető részek, amelyeket egyes tudatlan és bizonytalan emberek félremagyaráznak és kiforgatnak. De nemcsak Pál leveleit, hanem az Írások egyéb részeit is kiforgatják eredeti értelmükből, és ezzel a saját pusztulásukat okozzák.

Befejezés

17 Szeretett testvéreim, ti azonban mindezeket már előre tudjátok. Vigyázzatok tehát, s ne hagyjátok, hogy ezek az elvetemült emberek félrevezessenek benneteket! Ne engedjétek a szilárd meggyőződéseteket megingatni! 18 Inkább erősödjetek meg Jézus Krisztus kegyelmében! Ő Urunk és Megmentőnk - igyekezzetek tehát minél mélyebben megismerni őt! Övé legyen a dicsőség most és örökké! Ámen!

2 Péter 3
Link Link Egyszerű fordítású * Biblia
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Szabad vagyok
  2014-02-19 13:21:32, szerda
 
 

Szabad vagyok

1. Megkötözve voltam én börtönöm sötét ölén,
rabláncok alatt sorvadt az életem.
Koldus voltam, elhagyott,reményem is elfogyott.
Jézus fényt, szabadságot hozott nekem.

Refr.
Szabad vagyok allelúja,Szabad vagyok allelúja
Allelúja Jézus Krisztus megváltott.
Vérző keze az áldott,mellyel engem megváltott,
széjjeltépett rajtam minden rabláncot.

2. Mióta szabad lettem,testvérem, hidd el nekem,
rabláncoktól szabad lenni nagyon jó.
Hogyha rabbilincs lehullt,eltemetve már a múlt.
Jézus vére volt ebben a fô erő.

Refr.
Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 1500
  • e Hónap: 12553
  • e Év: 73854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.