Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Mozgó kép
  2014-03-22 22:29:09, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  GIF  
Igaz történet: Megtaláltam a férjem eltitkolt feleségét
  2014-03-22 17:28:14, szombat
 
  Igaz történet: Megtaláltam a férjem eltitkolt feleségét

Különös történet volt a miénk. Nagy szerelem, boldog házasság, szép kislány, kiegyensúlyozott családi élet, aztán egy szép napon a kocsimba csúszott egy másik autó. Nem volt nagy baj, csak...


István jóval idősebb volt nálam, akkor töltötte be a huszonötöt, amikor megismerkedtünk. Én még kamaszlányként, jóval érettségi előtt jártam. Amikor befejeztem a középiskolát, és túl voltam az utolsó vizsgán is, gyorsan össze akartunk házasodni. Nem ellenezte senki, meglett az esküvő. Eleinte természetesen a szüleimnél laktunk, Istvánnak sem volt önálló otthona. Aztán, amikor én is találtam munkát, béreltünk egy lakást, és odaköltöztünk. István akkor már néhány éve kamionsofőrként dolgozott, és szép fizetést hozott haza.

Megszületett a kislányunk. Amint lehetett, bölcsődébe adtuk, és mentem vissza dolgozni. Amikor néhány évre rá megkaptuk életünk első másfél szobás otthonát, azt gondoltam: végre egyenesbe ért az életünk. A házasságunkkal soha sem volt semmi baj, egyetlen egyszer sem veszekedtünk, a férjem mindig kedves és odaadó volt velem is, a kislányunkkal is. Legalábbis amikor itthon volt, hiszen sok időt töltött távol, vitte az árut egyik országból a másikba. De nem haragudtam, és nem gyanakodtam a távollétei miatt, hiszen több kamionos feleségét is megismertem időközben, és náluk sem volt ez másképp. István mindig sms-ezett, ha megérkezett valahová az adott fuvarral, megírta, mikor veszi fel a következőt, mikor indul visszafelé, számításai szerint mikor ér haza. Néha telefonon is beszéltünk, de a drága külföldi tarifa miatt nem vittük túlzásba, és azt is megbeszéltük, hogy én csak vészhelyzetben hívom, inkább ő jelentkezik, amikor ideje van. nem is akartam volna megzavarni vezetés közben.

Aztán egy esős őszi délelőtt a hol araszoló, hol megtorpanó forgalomban véletlenül belém csúszott egy autó. Vétlen voltam, de a koccanó autós nem akarta elismerni, hogy ő volt a hibás. Szó szót követett, hirtelenjében nem tudtam mit kitalálni, gyorsan felhívtam a férjemet, hogy segítsen, hiszen vészhelyzet van: nem tudtam, mit csináljak. Csak csörgött, csörgött a telefon, nem vette fel. Biztos vezet, és nincs kéznél a mobil, gondoltam, de azért megpróbáltam még egyszer.

A második csörgésre egy női hang szólt bele. Kicsit tétován, értetlenül az ismeretlen hang hallatán, mondtam, hogy Nagy Istvánt keresem, azt felelte, nem tudja adni, ő a felesége, és a férje külföldön van. Még megkérdezte, miben segíthet. Néhány másodpercig levegőért kapkodtam, de naivan még mindig arra gondoltam, hogy félreértésről lehet szó, valaki más számát hívtam. De az asszony csak megerősítette a korábbit, ez Nagy István, kamionsofőr telefonja, ő a felesége, a férje pedig külföldön van. De most már visszakérdezett, vajon ő kivel beszél. Összeszedtem magam, és azt mondtam a nőnek, hogy most nem árulhatom el, de mindenképpen beszélnünk kell, mert tudok valamit a férjéről, amit ő biztosan nem is sejt.
Este hozzám hasonló korú fiatalasszony álldogált a megbeszélt helyen, kék blézerben, ahogy mondta. gyorsan bemutatkoztam, természetesen nem használtam az asszonynevemet, nem akartam azonnal elijeszteni. Beültünk egy közeli kávézóba, mégse az utcasarkon ácsorogva avassam be titkomba, ami addig azt hittem, egyáltalán nem titok. Megrendeltük a gyümölcslevet, én meg elővettem a személyimet, és még néhány magammal hozott családi fényképet, amin mindhárman rajta voltunk. A történet hallatán a nő összeomlott. Elmondta, hogy ugyan nem házasodtak össze, de már tíz éve együtt él Istvánnal, és bárhová is mentek, a férjem mindenütt a feleségeként mutatta be. És neki is volt egy kislánya, akinek István az édesapja. A gyermek két évvel fiatalabb, mint a mi lányunk...

István valóban kamionsofőr volt. Ebben nem hazudott nekünk, de ezen kívül mindenben. Ahogy az asszonnyal összeraktuk, olyan ügyesen alakította az útbeosztásait, néhány napot mindig ráhazudott egy-egy útja elejére és végére, hogy egyik családnak sem tűnt fel a színjáték. Mindkét helyen szerető férj és apa volt, évekig átvert mindkettőnket. Ki tudja, mikor jöttünk volna rá, ha véletlenül nem felejti "otthon" a mobiltelefonját.
Megbeszéltem a másik "feleséggel", hogy amikor a férjünk az olaszországi útjáról hazaér, nálunk várja majd, hogy így szembesíthessük a valósággal. Nagy volt a döbbenet. István nem is bírta sokáig. Úgy menekült el otthonról, mint egy kivert kutya. Néhány hónappal később a válóperi tárgyaláson láttam újra. Meggyötört, karikás szemű férfi ült le mellém, és kérlelt, bocsássak meg, és kezdjük újra. Nem tudtam megtenni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Carlo Goldoni: érzelmek...
  2014-03-20 23:27:17, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petőfi Sándor: Ki a szabadba!
  2014-03-20 19:38:18, csütörtök
 
 


Petőfi Sándor: Ki a szabadba!

Ki a szabadba, látni a tavaszt,
Meglátni a természet szinpadát!
Az operákban ki gyönyörködik?
Majd hallhat ott kinn kedves operát.

A természetnek pompás szinpadán
A primadonna a kis fülmile;
Ki volna, énekesnők! köztetek
Merész: versenyre kelni ővele?

Megannyi páholy mindenik bokor,
Amelyben ülnek ifjú ibolyák,
Miként figyelmes hölgyek... hallgatván
A primadonna csattogó dalát.

És minden hallgat, és minden figyel,
És minden a legforróbb érzelem...
A kősziklák, e vén kritikusok,
Maradnak csak kopáran, hidegen.

Eperjes, 1845. április
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Orbán lehet a legnagyobb szélkakas
  2014-03-19 21:38:14, szerda
 
  ,,Napóleonig visszamenőleg nem tanulmányoztam olyan vezetőt, aki ennyire hajlamos lenne a pálfordulásokra, mint Orbán Viktor" - mondta a Népszabadságban megjelent interjúban Charles Gati, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem politológusprofesszora.
,,Valaha oroszellenes volt, most oroszbarát, valaha liberális, sőt a Liberális Internacionálé alelnöke volt, ma jobboldali, valaha támogatta a szabad piacot, most államosít, valaha az oktatás decentralizációjában hitt, most központosít, valaha erőteljesen Európa- és Nyugat-párti volt, most pedig, bár elvárja az EU anyagi támogatását, a ,,hanyatló" és ,,bűnös" Nyugatról tart beszédeket, valaha meggyőződéses ateista volt, most meg áhítatos frázisokkal operál" - sorolta a példákat a Népszabadságnak a magyar miniszterelnök radikális változásáról az amerikai politikatudós.

Mit lép Orbán Viktor?

A fontos kérdés ezek után szerinte az, hogy egy lehetséges új hidegháború küszöbén Orbán Viktor kivel tart. Tovább mélyíti barátságát a volt KGB-s Putyinnal? Viselkedése alapján azt sem lehet kizárni, hogy megfontolja Magyarország intézményes elkötelezettségének felülvizsgálatát.

Úgy véli, Magyarországot egy olyan fontos ügyben, mint az energiaellátás, nem szabadna évtizedekre odaláncolni egy megbízhatatlan és újra agresszív hatalomhoz.

Keserű lehet a kijózanodás

Oroszországgal kapcsolatban Gáti úgy értékelte a halyzetet, hogy Putyin felülvizsgálta a nyugati nyitás politikáját, és populista, nacionalista retorikájával, erőszakos lépéseivel inkább a saját, rövid távú népszerűségét növeli. Népszerűsége azonban szerinte nem tart örökké, a kijózanodás pedig nagyon keserű is lehet.

A Magyarországon a személyét ért bírálatok kapcsán elmondta, sokan nem tudják, hogy 1989-ben és utána még sok éven át milyen bensőséges kapcsolata volt az akkori Fidesz vezetőivel. Két angolul írt könyvének magyar fordítását például Orbán Viktor és Kövér László ellenőrizte.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Rendszerint éppen az, aki bajban van,
  2014-03-17 22:48:34, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudnak este, cáfolják reggel – Hende Csaba kalandja
  2014-03-17 16:50:45, hétfő
 
  Igazi csemegével szolgált tegnap este a Hír Tv, vádat emelt az ügyészség Vadai Ágnes ellen. Az adás szerkesztője Hende Csaba honvédelmi minisztert idézte, aki egy kampányrendezvényen kotyogta ki a hírt.

Ami nem igaz.

Ma reggel ugyanis az ügyészség cáfolta, hogy Vadai ellen vádat emeltek volna, de azt is, hogy Hende Vadait jelentette fel. Az ügyészség közleménye szerint ,,azért sem emelhettek vádat a DK politikusa ellen, mert nem kérték mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésben. A Központi Nyomozó Főügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentése alapján folyik a nyomozás, de egyelőre ismeretlen tettes ellen" - mondta Nagy Andrea szóvivő.

Hende egyelőre nem reagált, mindenesetre elég kínos, hogy honvédelmi miniszter létére olyannal áll elő, amiről pár órán belül kiderül, hogy hazugság. Igen ám, de az is lehet, hogy nem is mondott ilyet. A Hír Tv tudósításában ugyanis csak a műsorvezető említi, hogy vádat emeltek Vadai ellen, pedig bemutattak egy felvételt is az ominózus kampányrendezvényről. Itt azonban Hende nem beszél vádemelésről.

Most akkor Hende hazudott, vagy a Hír Tv szerkesztője próbálkozott egy újabb piti manipulációval? Végeredményben teljesen mindegy, mert bárki volt is, csak egyvalami biztos: az, hogy nem fog bocsánatot kérni Vadai Ágnestől.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Minden betegségnek más a szaga
  2014-03-17 16:38:19, hétfő
 
  Régóta ismert tény, hogy a leheletünkből, netán a bőrünk vagy a vizeletünk szagából meg lehet állapítani, hogy mi a betegségünk, és bár erre az emberi orr nem mindig elég érzékeny, bizonyos állatok jóval kifinomultabb szaglásukkal nagy sikereket érnek el e téren, sőt - remények szerint - hamarosan gépek segítségével is beazonosíthatóak lesznek a különféle rendellenességekre utaló testszagok.

Címkék: ammóniaszagú vizelet, rubeola, aceton, cukorbetegség, betegség, szag
A Sensors című lapban közzétett tanulmányból kiderül, hogy a cukorbetegnek aceton szagú, májbetegeknek viszont nyers halszagú a lehelete, húgyhólyag fertőzés esetén a vizeletünk ammónia szagú lesz, a rubeola hatására izzadságunk szaga a frissen fosztott tolléra fog emlékeztetni, a skizofrének ellenben ecetszagút izzadnak, a tífuszosok bőrének illata a frissen sült kenyeret idézi, a sárgaláz hatására bőrünk szaga egy hentesboltéra fog hasonlítani, végül a skrofula névre hallgató nyirokmirigy-fertőzés hatására a beteg állott sörszagot áraszt.

Az emberek számára persze nem mindig könnyű megkülönböztetni a szagokat, ám a kutyáknak például mindez jóval egyszerűbben megy, így néhány ebet már kifejezetten arra a célra képeznek ki, hogy szimatjuk segítségével kiszúrják a rákot vagy a cukorbetegséget. A távlati cél pedig az lenne, hogy olyan gépeket tudjanak gyártani, melyek szintén képesek beazonosítani az egyes betegségek szagát. Dr. George Preti, a philadelphiai Monell Chemical Sensen Központ munkatársa nagyon hasznosnak tartja mindezt, hiszen így talán már korábbi stádiumban fel lehetne deríteni a rákos betegségeket, ami például a petefészekrák esetében lenne különösen fontos, hiszen azt általában csak az előre haladott állapotában ismerik fel, amikor többnyire már nem gyógyítható.

Minden betegségnek más a szaga

Ám nem a kutyák az egyedüli állatok, melyeknek rendkívüli szaglóképességük van, a gyümölcslégy is rendelkezik ilyen képességekkel, a németországi Konstanz Egyetem szakemberei éppen ezért olyan módosítást végeztek a legyek génállományában, melynek köszönhetően a rákos sejtektől világítani kezdenek azok antennái. A kutatók abban bíznak, hogy előbb-utóbb a legyektől függetlenül is sikerül egy hasonló antennát kifejleszteni és így a különféle betegségeket időben felismerni.

Egy hasonló találmány, a BreathLink névre hallgató "elektromos orr" kifejlesztése már jó úton halad, ezzel az eszközzel tíz perc alatt ki lehet deríteni, hogy valakinek mellrákja van-e, ráadásul mindezt anélkül, hogy az illetőt káros röntgensugaraknak tennék ki. A hollandiai Maastricht Egyetem Orvosi Központjában már tesztelik a műszert, és remélhetőleg néhány éven belül forgalomba is kerülhet. Ezzel egy időben egy másik cég egy Owlstone névre hallgató műszer kifejlesztésén dolgozik, mellyel a bélrákot lehetne kiszimatolni, ami szintén hatalmas előrelépés lenne az orvostudomány területén.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Társadalmunkat méltán nevezik eldobható társadalomnak.
  2014-03-16 21:59:49, vasárnap
 
  Társadalmunkat méltán nevezik eldobható társadalomnak. Élelmiszereinket tetszetős csomagolásban vásároljuk meg, amit aztán azonnal a szemétbe dobunk. Az autókat és a háztartási eszközöket is úgy tervezik, hogy hamar elavuljanak. A bútorokat nem azért adjuk jótékonysági intézményeknek, mert már használhatatlanok, hanem azért, mert kimentek a divatból. Még a nem kívánt terhességek is "eldobhatók". Üzleti kapcsolatainkat is csak addig tartjuk fenn, amíg hasznosak számunkra. Nem meglepő tehát, hogy társadalmunk elfogadta az "eldobható házasság" eszméjét is. Ha már nem vagyunk boldogok egymással, vagy kapcsolatunk nehéz időszakon megy keresztül, hagyjuk ott az egészet, és nyissunk egy új fejezetet az életünkben.

Gary Chapman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bán Mór: A lelkek betegek (...).
  2014-03-16 21:42:16, vasárnap
 
 


A lelkek betegek (...). Itt mindenki lop, csal, hazudik, saját hasznát lesi. Az igaz ember megvetett, ostoba fajankó, a tolvajok gúnyolásának céltáblája. A becsület ritka portéka, értéke nincsen. Büszke, bátor magyarok helyett kiket látsz? Kapzsi tolvajok hadát, hitvány kis senkiket. Hol vannak a hazáért halni kész hősök?

Bán Mór
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 9036 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 2250
  • e Hónap: 11272
  • e Év: 79037
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.