Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
Hogy lesz ebből legitim választás, gyerekek?
  2014-03-30 21:47:17, vasárnap
 
  2014.03.28. 09:32

Hogy lesz ebből legitim választás, gyerekek?


Úgy néz ki, a Fidesz hatalomújrázáshoz kireszelt csodafegyvere - a választási törvény - könnyen a képükbe robbanhat. Egy választásnál nem csak az fontos, hogy mi lesz az eredménye, de az is, ezt az eredményt a kedves választók és egyéb haszontalan honpolgárok mennyire fogadják el legitimnek.

Márpedig ahogy a dolgok most állnak, ezzel lesznek bajok.

Például legitimnek tekinti majd az eredményt az a három választási bizottsági tag, akik saját aláírásukkal olyan lapon is találkoztak személyesen, amire ők saját kezűleg nem biggyesztették oda? Legitimnek tekinti a közvélemény mikor tudja, 26 db nyomozás folyik máris választási csalás ügyben, a 18 listaállító szervezetből 10-ről feltételezhető a leadott listák meglévő másolatai alapján a himihumi? Legitimnek tekinti majd, ha tudja az Magyar Királyi Adatvédelmi Hatóság először aszonta: na hellóka, túl sok munkával járna kideríteni, mizu, úgyhogy nem végezzük el, majd - a választások közelsége miatt sürgős - munkát a fővároson belül kilenc napig utaztatva küldi át a rendőrségnek.

Mert innen nézve ahol én ülök ettől az aláíráscsalás bizniszeléstől kevésbé csak az áfacsalást akarja nyomozgatni Fénylő Csillagunk közpénzen fenntartott szolgaserege.

Érdekes, Gulyás Gergely sem azon iparkodik, hogy az erre hivatott szervek utána járjanak a fölmerült visszaéléseknek, hanem az előre mosakodással van elfoglalva már most: "a baloldal, az a genyó, meg fogja kérdőjelezni a választások tisztaságát." Nem, tökfej, a rossz hír az, nem a "baloldal" hanem mi választók kérdőjelezgetünk itt titeket, ráadásul nem utólag hanem előre. Mert ha hiszed, ha nem, engem és számtalan hozzám hasonlót kurvára érdekel, visszaéltek-e az aláírásommal a rendszerben ami lehetővé teszi ezt, vagy sem? Olyanokra fogunk szavazni a lapokon akik legalább azt a minimális támogatását bírják a szavazókorú lakosságnak, ami a könnyített jelölt és listaállításhoz szükséges, vagy a választásra kínált alternatívák több, mint fele aláírás hamisító, bizniszpártos tolvaj? Az esetleges győzelmetek után nektek is elég vicces lesz így odaállni az eredményközlőhöz:

orbán győzelem.jpg

Szóval az van, srácok, bizony lesznek legitimációt firtató kérdések választások után, hacsak meg nem tesztek mindent ennek az okozott áldatlan helyzetnek a rendezésére. Persze, ha csak a hatalom megtartása a cél mindenféle problémák sutba dobásával, akkor csak szarjátok le az egészet ahogy eddig.


http://varanus.blog.hu/2014/03/28/hogy_lesz_ebbol_legitim_valasztas_gyerekek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem illik róla beszélni, de a kilencvenes évek elején renget
  2014-03-30 21:31:20, vasárnap
 
  ,,Nem illik róla beszélni, de a kilencvenes évek elején rengeteg nyugati szakértő érkezett az országba és tollba mondta a törvényeket, előkészítette a vagyoneladási látszat-pályázatokat, szerződéseket. Irodákkal rendelkeztek az állami hivatalokban, nem eggyel és nem kettővel találkoztam. Az Eurázsia feletti hatalomszerzés a washingtoni konszenzusnak nevezett program a dereguláció-privatizáció-liberalizáció fogalomhármas szerint zajlott. A helyiektől pénzelvonás, az idegen megfinanszírozása, az infláció felpörgetése, cégek csődbe kergetése, a média megtévesztő eszközeivel. Ma pedig ott tartunk, hogy a programszerűen végrehajtott átrendeződés dokumentumai szétszóródnak. A valóság nem kerül a mai fiatalok elé, nem kerül a történelemkönyvekbe." (Varga István: Számháború)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az évszázad rablása (MIND ZSIDÓ )
  2014-03-30 21:29:23, vasárnap
 
  Az évszázad rablása

A legnagyobb bankok egykori alapítóinak leszármazottai a mai napig megtalálhatóak a pénzügyi elit soraiban. Ezek a dinasztiák évtizedek óta birtokolják azt a hatalmat, ami országok és nemzetek felett állva dönt gazdasági, geopolitikai és társadalmi kérdésekről. Ők azok akikkel zárt ajtók mögött tárgyalnak elnökök és miniszterek. Ha érdekükben áll átrajzolják a térképet, fegyveres konfliktusok kimenetelét döntik el és rajta tartják az ujjukat egyes országok gazdasági mutatóin. Kik ők pontosan és honnan jött az a hatalom, amit már jóideje birtokolnak?


A Rothschild dinasztia

Lord Jacob Rothschild
1744-ben Mayer Amschel Rothschild egy majna-frankfurti pénzváltó fiaként látta meg a napvilágot. Sikerült az európai bankárok legjobbjai közé küzdenie magátm ám a nagy áttörést számára a tartomány fejedelméhez fűződő kapcsolata jelentette. Vilmos hanaui herceg, kasseli választófejedelem adósaitól a Vilmos által kihelyezett pénzt, melynek felhasználására szabad kezet kapott. Rothschild kihasználta a lehetőséget, és Nagy-Britanniában kezdte üzleteit bonyolítani. Az apa, fiait bevonva a "családi üzletbe" létrehozta a Rothschild bankárdinasztia nemzetközi hálózatát. A fiúk Londonban Párizsban Nápolyban és Bécsben hoztak létre fiókokat, amelyek (mondanom sem kell) nyereségesnek bizonyultak. A dinasztia leszármazottjai a mai napig jelen vannak és magas pozíciókat töltenek be a bankszektor berkein belül.


A Rockefeller dinasztia

David Rockefeller
John D. Rockefeller neve által vált híressé a Rockefeller név. 1863-ban olajfinomítót hozott létre. Jó időben szállt be a "bizniszbe", ugyanis az olajipar ebben az időszakban még mondhatni gyerekcipőben járt. 1885-re a világ legsikeresebb vállalatává nőtte ki magát. Roosevelt monopóliumellenes politikája szétrombolta a céget, de valami hasonló történt, mint nálunk a rendszerváltás időszakában. Ahogy a politikai hatalommal bírókból "zöldbárók" lettek, úgy mentette ő is át a pénzügyi hatalmát. Fia megépíttette a Rockefeller Center-t és később ők adományoztak telket a New York-i ENSZ-székház számára. Ők építtették a World Trade Center-t is, ami mint tudjuk az amerikai gazdaság egyfajta szimbólumává vált. David Rockefeller tagja a Bilderberg-csoportnak és alapító tagja a Trilaterális Bizottságnak.


A Bilderberg-csoport

Az első Bilderberg konferencia 1954-ben
Az 1952-ben alakult társaság Bernát holland herceg ötlete nyomán jött létre, aki aki megbeszéléseket kezdeményezett a világ problémáinak megvitatására. Az első tárgyalás 1954-ben történt Hollandiában, az Oosterbeekben található Bilderberg Hotel-ben. Azóta minden évben megrendezik éves megbeszélésüket, természetesen szigorúan zárt ajtók mögött.

A tagok a világ kulcspozícióban lévő elitjéből kerülnek ki. Mellesleg találni közöttük három magyar tagot. Frei Tamás biztosan örülne... Természetesen David Rockefeller, Henry Kissinger, a belga és a spanyol királynő is megtalálható a tagok között.


Az anyagi javak egyenlőtlen eloszlása

A következő videóban Berni Sanders, Vermont független szenátora arról beszél, hogy gyakorlatilag háború folyik, miközben a középosztályt módszeresen szétverik, megnyirbálják az oktatást, egészségügyet, addig a milliárdosok és nagyvállalatok óriási adókedvezményeket kapnak a képviselőháztól cserébe kampányaik pénzeléséért, a vagyon pedig egyre jelentősebb arányban az egyre mohóbb felső 1% kezébe kerül.



Mi az oka annak, hogy újból és újból ezekbe a nevekbe botlunk? Nem más mint az, hogy az a bizonyos felső 1% a összjövedelem 23.5%-át szerezte meg, többet mint az alsó 50% együttesen. A világ 85 leggazdagabb embere annyi vagyon felett rendelkezik, mint a világ legszegényebb 3,5 milliárdja. Ezt az adatot az Oxfam nemzetközi jótékonysági szervezet hozta nyilvánosságra. Ráadásul a hozzájuk áramló jövedelem a 70-es évek óta megháromszorozódott. A probléma tehát az, hogy míg a tisztes haszont felváltotta a gátlástalan nyerészkedés, addig mi szépen csendben hagytuk meglopni magunkat...


http://www.kontrollblog.com/2014/03/az-evszazad-rablasa.html?utm_source=feedburne r&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+kontrollblog%2FZQiT+%28Kontrollbl og+-+h%C3%ADrek%2C+amikr%C5%91l+hallgat+a+nagyvil%C3%A1g...%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ők harcolnak az első sorban Orbán Viktorért
  2014-03-30 20:56:16, vasárnap
 
 
Ők harcolnak az első sorban Orbán Viktorért
Vorák Anita2014. 03. 29. 10:08


Bayer Zsolt
Csizmadia László
Stefka István

Függetlenek a politikától, de a Fideszt segítik. Le akarnak számolni a kádárizmus örökségével, de többen közülük a szocializmusban indították be a karrierjüket. Kik szervezik a szombaton is vonuló Békemenetet?

Szombaton közvetlenül a Fidesz nagygyűlése előtt ötödször vonul végig Budapesten a Békemenet, amelyre a szervezők egymillió embert várnak. A menetet szervező Civil Összefogás Fórum pártfüggetlen állampolgári kezdeményezésnek mutatja magát, de bevallottan egyetlen céljuk van: a Fidesz és a kormány támogatása.
hirdetés

A Békemenet szervezői
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo

A menetet először 2012. január 21-én rendezték meg azzal a mottóval, hogy "Nem leszünk gyarmat!". A szervezők akkor az IMF-nek és a szerintük az országot támadó külföldi sajtónak akartak üzenni. A szervezők szerint most azért van szükség az újabb menetre, hogy megmutassák: végre le kell számolni az MSZP által átmentett kádárizmus hagyományaival - szerintük ilyen az erkölcsi nihilizmus, a korrupció és "a seggnyalás művészete" -, és be kell fejezni a rendszerváltást.

A menet élén minden alkalommal ugyanazok az arcok - a fenti képen is látható főszervezők - vonultak. Kik ők?

Fricz Tamás
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Fricz Tamás

A Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), illetve a mögötte álló Civil Összefogás Alapítvány egyik alapítója. Neki köszönhetjük azt az elmúlt tíz évben unalomig koptatott fordulatot, hogy Magyarország következmények nélküli ország. A politológus végzettségű Fricz 1996 után hosszú évekig ezen a címen fejtegette a Magyar Nemzetben, hogy a politikai vezetőket szinte semmi sem korlátozza, még akkor sem, ha jogszerűtlenül, korrupciógyanúsan vagy erkölcstelenül viselkednek. A kifejezés még Orbán Viktort is megihlette, aki 2011-ben a Facebook-oldalán ígérte meg a követőinek, hogy Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország.

Az 55 éves Fricz az osztrák és német pártrendszerek tanulmányozásával kezdte a tudományos pályáját a rendszerváltás előtt, kutatta a magyar pártrendszert is, de az elmúlt években már a napi politika felé fordult, és írásaiban nem titkolta pártszimpátiáját sem. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után a kormányváltásig minden lehetséges alkalmat megragadott arra, hogy elmondja: előrehozott választásokra lenne szükség az országban.

Bayer Zsolt
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Bayer Zsolt

A CÖF minden lehetőséget megragad arra, hogy elmondják: ők függetlenek a Fidesztől, és nem működnek együtt a párttal. A kezdetektől a Békemenet szervezői között szereplő Bayer Zsolt azonban ezt már csak azért sem mondhatja, mert egyébként büszkén szokta hangoztatni, hogy 1988-ban egyike volt a Fidesz 37 alapítójának, és övé a párt 5-ös számú tagkönyve. A magyar-történelem tanár végzettségű, 51 éves Bayer a rendszerváltás után újságíróként kezdett dolgozni, de évekig a Fidesz sajtófőnöke is volt.

Dolgozott a Népszabadságnál, majd 2002 után a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél, amíg 2007-ben el nem csábította Széles Gábor a Magyar Hírlaphoz és az Echo TV-hez.
hirdetés

Csizmadia László
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Csizmadia László

A Civil Összefogás Fórum alapítója az első Békemenet idején még szinte teljesen ismeretlen volt a közéletben, a kormányváltás előtt legfeljebb fideszes lakossági fórumokon szerepelt, 2009-ben például Budai Gyulával és Kondor Katalinnal, az Echo TV műsorvezetőjével.

A 67 éves Csizmadia az üzleti életből érkezett meg a Fidesz közelébe. A CÖF honlapján elérhető életrajza szerint jogi diplomát szerzett az ELTE-n, de előbb kereskedőnek tanult. A rendszerváltás előtt szép karriert futott be: a Gyermekélelmezési vállalatnál volt főosztályvezető 13 évig, aztán a Dél-budai Vendéglátó Vállalat kereskedelmi igazgatója lett. Hat év után elcsábította a Kádár-korszak emblematikus vállalata, a Skála Coop, amelynek hat évig volt a vezérigazgatója.

1993-ben üzlettársaival sikerült privatizálnia egy másik nagy állami céget, a lakástextil-kereskedelemmel foglalkozó Bétexet, amelynek azóta is résztulajdonosa, tavaly év elejéig a vezérigazgatója is volt, jelenleg az igazgatóság elnöke. Amikor nemrégiben Csizmadiát arról a több tízmillió forint támogatásról kérdeztük, amit az elmúlt években magánszemélyként adott a Civil Összefogás Alapítványnak, azt mondta, hogy jól menő cégének, a Bétexnek köszönheti, hogy ezt megengedheti magának. Pedig a Bétex a cégadatbázisban elérhető gazdálkodási adatok szerint nem megy túl jól, 2012-ben 227 millió forintos árbevétel mellett több mint 8 millió forint veszteséget termelt.

A civil szektorban 2008-ban vállalt először tisztséget, akkor lett a Patrióták a Gazdaságért és Közjóért Egyesület elnöke. A Békemenetet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt 2009-ben alapították. A 2010-es kormányváltás után a civil pénzek elosztása felett őrködő, miniszteri felügyelettel működő Nemzeti Civil Alap Tanácsának elnökévé választották, a posztot 2011-ig töltötte be.

Széles Gábor
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Széles Gábor

A milliárdos nagyvállalkozó az elmúlt hónapokban leginkább energiacellájával tartja izgalomban a közvéleményt. A villamosmérnök végzettségű Széles szerint ez a titokzatos találmány nemcsak gazdasági csodafegyver, de a politikára is nagy hatása lesz, mert ha bejön a terve, akkor Orbán Viktor újra kétharmaddal nyeri a választást. Alig egy héttel a választások előtt az energiacellát még nem mutatták be, de Széles más frontokon is dolgozik a kormány sikeréért.

Az 1981 óta vállalkozó Széles már a rendszerváltás idején is a jobboldalhoz húzott, 1989-ben be is lépett az MDF-be, és 1993-ig a párt elnökségi tagja is volt. Miután fideszes és más jobboldali pártok politikusai hosszú évekig panaszolták, hogy szerintük a médiában baloldali túlsúly van, Széles Gábor 2005-ben saját pénzéből kezdett el áldozni arra, hogy billentsen a helyzeten: előbb Echo néven televízió társaságot alapított, majd 2006-ban megszerezte a Magyar Hírlapot, amelynek a szerkesztőségét és a profilját is gyorsan átalakították. A médiavállalkozások évek óta csak veszteséget termelnek Szélesnek, aki erre azt mondta egyszer Friderikusz Sándornak egy műsorban, hogy "nagyvállalkozók között vannak, akiknek az a szenvedélyük, hogy elkártyázzák a fölös pénzüket, és fogja fel, hogy én meg itt égetem el a feles pénzemet". A médiatámogatás mellett Széles közvetlen anyagi segítséget is nyújtott a Fidesznek, a 2010-es kormányváltás előtti évben tízmillió forintos adományával ő volt a párt legnagyobb egyéni támogatója.

Bencsik András
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Bencsik András

A Demokrata 63 éves főszerkesztője nemrégiben büszkén hangoztatta, hogy ő a rendszerváltás óta jobboldali újságíró. A rendszerváltás előtt még az állampárt lapjának számító Népszabadságnál, korábban pedig a Népszavánál dolgozott, de amikor emiatt nemrégiben Gyurcsány pártjának szóvivője lekommunistázta, kikérte magának, hogy ő sem párttag, sem kommunista nem volt soha.

A vállaltan jobboldali Demokratát 1994-ben alapította, azóta a főszerkesztője. Bencsik a rendszerváltás után az MDF-fel szimpatizált, 1994-ben egy időben szimpatizált a MIÉP-pel és Csurka Istvánnal is, de aztán kölcsönösen megtagadták egymást a lapjaikban. A Jobbik erősödése után a Magyar Gárdának is alapító tagja lett, a gárda később bíróságon betiltott egyenruháját az élettársa tervezte, de végül 2008-ban kilépett a szervezetből. Pártszimpátiája nyilvánvaló: lapjában az előző választások előtt a Fidesz támogatására buzdította olvasóit.

Stefka István
Forrás: Bácsi Róbert László - Origo
Stefka István

"Ma már a média 50-55 százalékát mi uraljuk. Mi mondjuk meg, hogy mi történik" - mondta Stefka István, Széles Gábor Magyar Hírlapjának főszerkesztője tavaly a Lakiteleki Népfőiskolán egy konferencián. Stefka azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a Fidesz-tábort érti a "mi" alatt, mert az is mondta, hogy "elvesztettük a 2006-os választást".

Stefka 2008 óta vezeti a Magyar Hírlapot, de már előtte is Széles Gábornak dolgozott, csak az Echo TV-ben. Stefka korábban, már a rendszerváltás évei óta a Magyar Televízióban a Hétben és a Híradóban dolgozott, de a Kádár-rendszerben is megtalálta a számítását újságíróként: 1972-től a Magyar Rádió munkatársa volt.


http://www.origo.hu/valasztas2014/20140328-a-bekemenet-szervezoi.html?source=hirl evel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányútra futtatott német orosz tengely
  2014-03-30 20:41:54, vasárnap
 
 

Cigányútra futtatott német orosz tengely



Egy évszázaddal ezelőtt meghiúsult egy ideális hatalmi szövetség leghátsóbb

elképzelése, amikor megálmodták a német-orosz-japán tengelyt, amivel

semlegesíthették volna az addigra kialakult birodalmak erejét. Bár már 1905-ben

meggyengült Oroszország, amikor polgári forradalom keretében magukhoz vették a

hatalmat azok az erők, amelyek 12 évvel később már falhoz állították az egész cári

családot. Nem sokat tudtunk meg erről történelemórán, így összevissza vagdalkoztunk

ebben a témában az érettségin is, mert történetesen erről kellett helyesen megfeleljek.

Persze a mellébeszéléssel felsallangozott, tudatlanságomért akkor még jó eredményt

adtak a népi demokrácia kevésbbé elvetemült tanítói.

Pedig ha ismertük volna a cár mögött meghúzódó második vonalat, akik kezükben

tartották a kormányt, sőt korai szövetséget kötöttek Szerbiával, hogy ha netalántán

háborúba keverednének az Osztrák-Magyar Monarchiával, akkor feltétlenül

támogatják majd őket. Ilyen egyezményt kötöttek Franciországgal is a szerbek, sőt

Anglia támogatását is maguk mögött tudhatták, mielőtt eldördülhettek volna azok

a gyilkos lövések, amelyek kiontották a monarchia trónörökösének és feleségének

az életét. Az ultimátumra választ váró vezetést meglepte, hogy a szerbek már teljes

fegyverben várták a monarchia csapatait, mielőtt még az ultimátum ideje lejárt volna.

Princip lövéseire jövő válaszlövésekre már az oroszok válaszoltak, mire a németek is

beszálltak teljes erővel a franciák és angolok ellen. Nem sokkal később Törökország,

azaz az Oszmán birodalom maradványa is hadba lépett, akiknek a fennhatósága alatt

állt Palesztína, akik a háború egyik célországa voltak a jadani Nagy Magyarország

mellett. Az arábiai Lawrence története is erről szól. Balfour Deklarációja, a későbbi

Izrael állam megteremtését ratifikálta. Pedig! A keresztény Németország és egy

keresztény Oroszország szövetsége teljesen megváltoztathatta volna a képet. Elmaradt

volna az első nagy háború, amit egy zsidó állam létrehozása végett szerveztek. A

japánok Kínát támadták már egy kicsivel korábban, ezzel a kapcsolati rendszerek

készen álltak, mielőtt a szereplők léphettek volna.

Oroszország hamarosan kimerült kezdetleges felszerelése miatt, de a belső romlasztás

is nagyban akadályozta őket, mivel kommunista agitátorok gyengítették a harci

szellemet. Amerika kezdetben még németbarát politikát folytatott, az oroszok

gyengítése érdekében, de amikor a németek erős állásból békekötésre vetemedtek

1916-ban, azzal majdnem keresztbe húzták a háborúból busás hasznot húzó bankárok

elképzeléseit, akik komoly százmilliókat fektettek bele a kommunizmus elterjedésébe.

Furcsa gondolatok ezek ugye? A társadalmak krémje, a dúsgazdag bankárok és a

legalja forradalmárok összeboronálása a sorok között, de Lenint és Trockíjt is ezek a

nagybankárok látták el fedezettel, amikor elindultak leplombált vagonokban Svájcból,

vagy tengerjáró hajóval 1917 áprilisában Manhattanból.

A többi már történelem. A békekötést egy amerikai küldöttségnek sikerült

megakadályoznia Londonban, majd az USA is belépett a Lusitania elsüllyesztése

miatt a németek elleni háborúba. Ezután Oroszország is kiszállt a harcokból, de végül

a győztesek oldalán találta magát a legyőzőtt tengelyhatalmakkal szemben. A háborút

követő forradalmak hamar elbuktak, de megismerhette ebből Európa, hogy kik vették

át a hatalmat a Szovjetúniónak nevezett Tanácsköztársaságban.

Németországban is lerázták magukról hamar a kommunistákat, de ezt nem egy Horthy

féle államférfi követte, hanem a Weimar-i Köztársaság, egy finomított változata a

Magyar Tanácsköztársaságnak, amit Hitler nemzeti szocialista kormánya váltott le

demokratikus megmérettetés során. Korunk Németországa még ma is megszállás

alatt áll, mivel a volt NDK-ból már hazamentek a szovjet csapatok, de ott maradtak a

szövetségesek mind a mai napig, felügyelve a német demokráciát. Angela Merkel jó

kancellárnak bizonyult, aki az emberi jogok védelmében mindent megtesz, nehogy az

érdekvédelem csorbuljon. Rengeteg kitüntetést kapott már polkorekt intézményektől,

amelyek nagy hatást gyakorolnak korunk legújabb világrendjére, amit a pénzteremtők

mafiaszerű kapcsolatrendszere tart életben az összes erre a feladatra létrehozott

intézményeivel együtt.

Pedig másként is lehetett volna... Korunkban a kereszténység képviselői csendben

szemlélik, amint célkeresztbe veszik az egységes ortodox államvallást gyakorló

Oroszországot, amelynek vezetője egy volt KGB-s ezredes Vlagyimír Putyin. Putyin

jól ismeri az ellene fellépő oligarchákat, akiktől korábban sikerült megszabadulnia,

amikor kezébe vette a korábban elszabadult gyeplőt. Azóta váltogatják egymást az

elnöki és miniszterelnöki székben fegyvertársával Medvegyevvel. Az euroatlanti

birodalom rossz szemmel nézi őket, mivel nehéz fogást találni ezen a nagy szőrös

medvén, amelyik egyelőre nem akar bemenni a barlangjába. Hírszerző korából ismeri

az őt figyelő rendszert, így nagyon óvatosan fejezi ki magát olyan kérdésekben,

amelyek nyílt konfliktust idéznének elő.

Merkel Németországa még saját alkotmánnyal sem rendelkezik, mivel hivatalosan

nem ért véget a második világháború számára, ezért lehetnek még mindig megszállás

alatt. Egyik támadó hadviselésre felkészített atomtengeralattjárót szállítják a

másik után Izraelnek, akikre nem vonatkoznak a nemzetközi szerződésekben előírt

tendenciák, sem az ENSZ BT rendeletei, amelyet rendszeresen figyelmen kívül

hagyhatnak a szövetségeseik jóvoltából. Most Ukrajna miatt alakult ki új feszültség

zóna, sőt puccsal elzavarták a demokratikus keretek között megválasztott oroszbarát

kormányt és farkasszemet néznek Oroszországgal, aki az övéi segítségére sietett.

Referendumot tartottak a Krím félsziget elszakadásáról, amit rövid időn belűl

megszavaztak és ratifikáltak, hasonlóan Koszovóhoz, Kelet Timorhoz, Dél

Szudánhoz, vagy éppen a Falkland szigetekhez, amelyek hasonló módon kerültek

át egy másik állam felügyelete alá. Most a Donyeck medence készül visszatérni

anyaországához. 1954-ben Sztálin halála után, Hruscsov ajándékaként Ukrajnában

találták magukat az oroszok. A Szovjetúnió megszünéséig ez nem jelentett semmit,

de most, amikor a NATO is beköltözne az oroszok spejzébe, megszólaltatták a

vészharangot.

Európa jövöje múlhat azon, hogy Németország az euro-atlantista erők oldalán marad,

vagy a BRICS államokat erősíti majd kiemelkedő gazdaságával, amit egyelőre

felügyelnek még a győztes hatalmak. Japán sem szívesen nyilatkozik, emlékezve

Hirosimára és Nagaszakira, de a legutóbbi fukusimai atomerőműban való robbanás is

figyelmezteti őket a globális erők hatalmára. Közel száz évvel korábban meghiúsult

egy igéretes kapcsolatrendszer, de helyette megkaptuk a FED intézményeit.


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a Békemenet valódi üzenete?
  2014-03-30 20:18:45, vasárnap
 
  Mi a Békemenet valódi üzenete?
2014.03.30 14:56


Tormay Céciletől kölcsönözzük az idézetet: "Egy idegen faj tudtul adta uralmát!" Mert most is az történik, mint az 1919-es eseményeknél, csak sokkal kifinomultabb módon. Békének hazudott háború a nemzet ellen. Annyiban tér el a fent említett eseményektől, hogy bele van építve a feudális rendszer rekonstruálása, horthysta elemek újraértelmezése. Kitűnően látható, hogy akár forradalom, akár ellenforradalom, az idegen faj uralja mindkettőt. Kész forgatókönyvvel rendelkezik, minden eshetőséget számításba vett.

Érdemes megnézni a Békemenet szervezőinek listáját, minden kétséget kizáró bizonyítékot megkapunk a magyarságtól merőben eltérő fajiság egyszerű válaszára. Kezdjük a sort Széles Gáborral, aki a Videoton rt.-nél és Ikarusnál szerzett óriási vagyonával alapozta meg sikerét. 2005-ben, Echo TV néven saját televíziót alapított, majd megszerezte a Magyar Hírlap nevű nyomtatott médiafelületet is. Széles 2010-ben 10 millió forintot utalt át a Fidesznek. Nyilván volt miből. Az 1981 óta vállalkozó Szélest Magyarország egyik leggazdagabb embereként tartják számon.

Hídfő.net | Széles GáborSzéles Gábor. A Videoton élén eltöltött ideje alatt sok ember betegedett meg halálosan a módszerei miatt.

Következzen Fritz Tamás, aki a Fidesz egyik kegyeltje, alapítója a Civil Összefogás Fórumnak és mögötte álló Civil Összefogás Alapítványnak. 1996. óta publicistája a Magyar Nemzet napilapnak. Az 55 éves, zsidó származású politológus mélységesen lojális a Fidesz irányába, minden egyes papírra vetett sora egy új "urambátyám" korszaknak eljövetelét vetíti elénk.

Hídfő.net | Fritz TamásFritz Tamás. Nagy "tisztelője" és fogyasztója a fiatal és csinos magyar lányoknak.

Folytassuk Bayer Zsolttal, aki igen érdekes személyiség. Zsidó létére zsidóellenes kirohanásairól híresült el, de a cigányozás sem áll távol tőle. Mikor mit igényel az olvasóközönség. Valószínűleg gőzleeresztő szerepe van az úgynevezett jobboldalon. 2002-ig a Népszabadságnál tevékenykedő Bayer "pálfordulással" a Magyar Nemzethez került. Bár ellent mond a Népszabadságnál betöltött szerepe, hiszen 1988-ban alapítója volt a Fidesznek, övé az ötös számú tagsági könyv. Hír Tv-s karrierje után,a Széles Gábor által alapított média-birodalom egyik véleményformáló vezéralakja, a Magyar Hírlap és Echo TV központi megmondóembere.

Hídfő.net | Bayer ZsoltBayer Zsolt. Ha kell egy kis kormányzati cigányozás vagy feszültségkeltés, előveszik a kalapból.

Csizmadia László sem sokkal marad le a leggazdagabbak listájáról. Ő is - mint jónéhányan - az üzleti életből érkezett a Fideszhez. Bár a Civil Összefogás Fórum nem győzi kihangsúlyozni, hogy a Fidesztől független, azért a válasz ennél sokkalta prózaibb. Csizmadia kereskedőnek tanult, szép karriert mondhat magáénak a Gyermekélelmezési Vállalatnál, ahol 13 évig volt főosztályvezető, ezt követően a Dél-budai Vendéglátó Vállalat kereskedelmi igazgatója lett. Ne felejtsük el, hogy az MSZMP-ben kezdte politikai karrierjét, még 1980-ban lépett be. A Kádár-korszak alatt a Skála Coopnak volt a vezérigazgatója hat éven keresztül. 1993-ban sikeresen privatizálta a lakástextil-kereskedelemmel foglalkozó Bétexet, ahonnét jelentős vagyonra tett szert. A 2010-es kormányváltás utáni a civil pénzek elosztásával foglalkozó Nemzeti Civil Alap Tanácsának elnöke, egészen 2011-ig.

Hídfő.net | Csizmadia LászlóCsizmadia László. MSZMP káderből lelkes "civil" lett.

Bencsik Andrással folytatjuk a sort, aki talán legemblematikusabb figurája a skizofréniában szenvedő véleményformáló publicistáknak. Persze, itt is tetten érhető egy irányított skizofrénia, ami tudatos beépülés a magyar önszerveződésbe, ezáltal a magyar vérkeringésbe. Zsidó származása ellenére alapítója volt a Magyar Gárda Egyesületnek, sőt, az élettársa cége tervezte a későbbiekben betiltott Gárda-egyenruhát is. Rövid időn belül kilépett a Gárdából és szapulásába, démonizálásába kezdett. Bencsik élettársa volt a szintén zsidó származású Beregszászi Olga is, akinek ingyenreklámot biztosított Demokrata nevű hetilapjában. A Népszabadságnál és Népszavánál kezdődő pályája, elmondása alapján a rendszerváltáskor gyökeresen megváltozott, elmondása alapján akkor lett jobboldali újságíró. Az 1994-ben alapított Demokratának vezetője, ezzel pedig erőteljes hatást fejt ki a magyarság életerejének szárba szökkenése ellen.

Bencsik - tipikus médiazsidó, minden olvasottabb nyomtatott sajtóban "alkotott" pár évet

Következzen Stefka István, aki 1972 óta a Magyar Rádió munkatársa volt, dolgozott a Híradó és a Hét munkatársaként is. 2008-óta vezeti a Magyar Hírlap nevű sajtóterméket, része a Széles-féle média-birodalomnak. Tavaly Lakitelken egy konferencián pedig nemes egyszerűséggel kijelentette: "Ma már a média 50-55 százalékát mi uraljuk. Mi mondjuk meg, hogy mi történik!"

Stefka István

Látható tehát a fent felsorolt prominensek vezetésével fémjelzett új elit, akik biológiailag semmiben sem különböznek az 1919-es latoroktól. Ez alól Stefka kivétel kicsit, mert az ő származása nem tisztázott, de gyanítjuk ő se ősmagyar. A kaftánt drága öltönyre cserélték, göndör szőrzetüket leborotválták, igyekeztek szalonképessé tenni a természet alakította, rút bélyeget. Most békemenetet szerveznek, a gyűlölet ellen. Olyan ruhát öltenek, amilyet akar a nép, mert a nép békét akar. Mivel jólelkű, jámbor, ezért meg lehet vezetni. Meg is vezetik őket, belevezetik őket a Fidesz által kijelölt fantázia-világba, ahol választást lehet nyerni sohasem volt rezsicsökkentésekkel, meg nemlétező munkahelyteremtéssel. Az ámokfutás folytatódik, velük fut az ország népe, az újabb ígéretekkel, újabb nihil felé.

http://www.hidfo.net/2014/03/30/mi-bekemenet-valodi-uzenete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akikhez nem szól a kampány
  2014-03-30 20:13:06, vasárnap
 
 
2014. 03. 30.

JámborAndrás
Akikhez nem szól a kampány

Április 6-án választások lesznek Magyarországon, ahol annak rendje és módja szerint minden állampolgár egy szavazattal rendelkezik. A különféle jogfosztott csoportok - szegény emberek, nők, cigány emberek, a szexuális kisebbségekhez tartozók - könnyedén elkergethetnék a kormányt, és választhatnának maguknak olyat, amely mindannyiuk érdekeit szem előtt tartva kormányoz. Arról, hogy ezt a kimenetet milyen intézményes tényezők hátráltatják, sok szó esik. Ahogyan arról is, hogy a jelenlegi jelöltek között sokan nem találnak számukra megfelelőt. Az a politikai egyenlőtlenség azonban, ami az elnyomott társadalmi osztályok és jobb helyzetben lévő emberek érdekérvényesítési lehetőségei között fennáll, szinte egyáltalán nem jelenik meg a magyar nyilvánosságban. Pedig ezt egy tisztességes médiatörvény és a 2010 előtt érvényben lévő választási rendszer sem számolná fel. A Mérce a választásokat megelőző hetekben egymáshoz lazán kapcsolódó írásokban foglalkozik ezekkel az egyenlőtlenségekkel.


jambi1.jpg

A politikai egyenlőtlenség egyik következménye az, ahogyan a kampánytémák megválasztásában a pártok szelektálnak a társadalmi csoportok között. A magyar választási kampány pontosan olyan mint a magyar állam szolgáltatásainak rendszere. Miközben több millió szegény ember van, akik még az állam által biztosított jóléti szolgáltatásokat se tudják igénybe venni (például nincs a faluban orvos, iskola vagy patika), a választási kampány és a pártpolitika nem hogy megszólítaná vagy képviselné őket, hanem sok esetben csak még inkább a társadalmon kívüliségüket erősíti azáltal, hogy egyszerűen sem az őket érintő kérdéseket, sem őket nem teszi saját kampányának témájává.

A rendszerváltás óta rendezett magyar választási kampányok három legfőbb témája a megélhetés, a jövő és a rend. De ezek a témák mindig csak a gazdagok vagy a középosztály szempontjából kerülnek elő. Megélhetésen csupán a középosztály megélhetését értik, amit pedig a pártok mindegyike kizárólagosan a munkahelyteremtéssel kapcsol össze. A jövővel kapcsolatban felhozott kérdések az oktatással, leggyakrabban a felsőoktatással kapcsolatosak, ami a szegényebb emberek és gyermekeik elől lényegében el van zárva. A rend pedig csupán közbiztonsági, és korrupciós kérdésként merül fel, amiben a szegény emberek mint a rend megbontói, illetve a segélyek kedvezményezettjei jelennek meg, pedig ők azok, akiket a leginkább érint a közbiztonság próblémája, és ők azok, akiknek esélyük sincs korruptnak lenni. Idén két további téma emelkedik ki: a látszólag a megélhetéshez köthető rezsicsökkentés, és a demokrácia témája. A rezsicsökkentés még a középosztály számára is alig jelent valódi segítséget, és a legszegényebbeket szinte egyáltalán nem érinti. A demokráciadeficit kérdése az ellenzéki pártok kampányában csupán a Fidesz hatalomgyakorlásával szembeni ellenállásról szól. Arról nem beszélnek, hogy a szegényebb, a demokráciában leginkább csalódott rétegeknek milyen szerepet szánnának egy másfajta demokráciában, hogyan próbálnák meg megnyitni számukra a részvétel és az érdekérvényesítés lehetőségeit.

Munkahelyteremtés

A munkahely ideálisan nem azt jelentené, hogy éhbérért megdöglesz, hanem azt, hogy megkeresed a kenyérre valót, jobb esetben azt a pénzt, ami nyaralásra, a gyerekeid ellátásához vagy más életcélod megvalósításához szükséges. Magyarországon viszont valódi munkahelyből nincsen annyi, mint amennyi kereső képességű ember van, rendes megélhetést biztosító munkahely terén pedig még rosszabbul állunk. Ezzel szemben a Fidesz és a Jobbik kommunikációja szerint munkát csak az nem talál, aki nem keres, aki pedig nem dolgozik az kívül kerül a társadalmon, és nem nem jogosult az állam kegyére. Bajnai Gordon mondandója ettől csak barátságosabb retorikájában tér el, helyzetelemzésében nem. A törekvő emberekre való folytonos hivatkozás azt üzeni, hogy a munka és a felemelkedés csak erőfeszítés kérdése, ebből pedig az következik, hogy akinek nincs munkája az magára vessen. Az MSZP és a DK legalább megszólalásaiban és kampányszlogeneiben nem stigamtizálja a munkát nem találó embereket, de valódi megoldást hosszú távon nem kinál nekik. Az igazsághoz az LMP és a PM járnak talán a legközelebb, szerintük az emberekbe való befektetésben, és a gazdaság strukturális átalakitásában van a megoldás kulcsa.

De annyiban az összes párt téved, hogy az általuk vázolt verzió alapján nem lesz elegendő munkahely. Sőt a kapitalizmus törvényszerű folyamatai miatt a teljes foglalkoztatottság, vagy a nagy léptékű munkahelyteremtés lehetősége - mindenféle erőfeszítések dacára - csupán illuzió. A termelés egyre kevesebb emberi errőforrást vesz igénybe, de a szolgáltatóiparban is csökken az emberi errőforás szükségessége. Ennek több fontos következménye van.

Egyrészt a munkaerőpiacon egyre szűkül a kínálat, a munkalehetőségekért folytatott küzdelemben pedig az alulmaradók az alulképzett, leggyakrabban szegény emberek lesznek, akik a társadalmi felzárkozás esélye nélkül újra termelik a saját szegénységüket.

Másrészt egyértelművé válik, hogy aki a munkahelyteremtésről mint a társadalmi problémák megoldásáról beszél, az messze jár a valóságtól. Aki azt mondja, hogy aki akar, az tud dolgozni, az nem mond igazat, hiszen mindenki számára, aki az elmúlt években próbált munkát találni, nyilvánvaló, hogy ez milyen nehéz, és nyilvánvaló az is minél kevésbé képzett és minél szegényebb valaki, annál nehezebb.

De a legnagyobb vétséget az követi el, aki nem beszél arról, hogy az állam mit kezdhet azokkal az emberekkel, akik nem tudnak dolgozni. Aki őket bünteti, vagy retorikájában kártevőnek állítja be, alapot teremt a legszélsőségesebb kirekesztő politikáknak, ahelyett, hogy valóban lehetőséget adna minden állampolgár számára a boldog élethez. Hiszen az állam egyik legfőbb feladata, hogy gondoskodjon az állampolgárairól, és nem az, hogy démonizálja őket saját bénasága, vagy a mindekori kormányzó párt politikai haszna érdekében. A 4 millió szegény embert nem lehet egyszerűen a szőnyeg alá söpörni, az a párt pedig, amelyik ebben a kérdésben nem rendelkezik mondanivalóval, vagy rossz mondanivalóval rendelkezik, normális esetben nem is kerülhetne a kormányrúd közelébe.

Persze az is egyértelmű, hogy a pártok miért így beszélnek a munkahelyek kérdéséről. Egyrészt maga a munkahelyteremtés, mint megoldás mítosza hosszú évtizedek alatt az állampolgárok elsődleges elvárása lett az állammal szemben. Másrészt pedig nem tartják érdekesnek és megnyerhetőnek a társadalomnak azt a felét, amelyet közvetlenül érintenek ezek a próblémák, az ebből eredő demokratikus deficit hosszútávon az egész politikai rendszer létjogosultságát ássa alá. Harmadszorra pedig a politikusok elsősorban a saját környezetük próblémáit ismerik fel és próbálnak rá választ adni, illetve azokéit, akik elég erőforrással rendelkeznek ahhoz, hogy kommunikálják feléjük az igényeiket. Ha senki se veti fel nekik a szegénység strukturális problémáit, ők nem is fognak rá válaszokat adni, ha senki nem követeli a támogatásáért cserébe a valós kérdések felvetését, ezt senki nem is fogja megtenni.

A 'jövő' és a 'rend' témájával kapcsolatos kampánnyal egy következő írásban foglalkozunk.


http://magyarinfo.blog.hu/2014/03/30/akikhez_nem_szol_a_kampany#more5885132
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétségbeesett levelet írt a mentőszolgálat
  2014-03-30 20:10:52, vasárnap
 
 
Kétségbeesett levelet írt a mentőszolgálat

2014. 03. 28. 09:14

Öt-hat milliárd forintos gyorssegélyt kér az Emmitől Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója. Ha nem kapják meg, akkor naponta kevesebb mentőautó lehet szolgálatban, mint amennyire szükség lenne, vagy nem a megfelelő felszereltségű mentők mehetnek a betegekért - írja a Népszabadság.
DBELO20130409001
Burány BélaFotó: Beliczay László

Az OMSZ előző főigazgatóját, Mártai Istvánt Szócska Miklós államtitkár szerint azért váltották le, hogy ezzel felgyorsuljon a mentőszolgálat fejlesztése. Az új megbízott főigazgató szerint azonban a források szűkössége a már beharangozott fejlesztések kudarcával fenyeget.

A lap szerint a váltáskor az államtitkárság hárommilliárd forintos gyorssegélyt adott az OMSZ gazdálkodásának stabilizálására, de úgy látszik, ez kevés volt: még 1,3 milliárd kellene 59 új mentőautóra, 2,6 milliárd forint bérekre (ez a dolgozók kéthavi bérköltségét fedezné), de az sem megnyugtató, hogy jelenleg a 710 mentőből csak 30-34-re jut biztosan orvos, további 130-140 kocsira mentőtiszt, a maradékra pedig csak ápoló jut.


http://index.hu/belfold/2014/03/28/ketsegbeesett_levelet_irt_a_mentoszolgalat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon Gábor és más politikusbűnözők útlevéldílere kislányok
  2014-03-30 20:04:26, vasárnap
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-03-30. 11:39
Simon Gábor és más politikusbűnözők útlevéldílere kislányok megrontásával is múlatta idejét

Gyanúsított volt a Répás Lajos (62) elleni perben a múlt csütörtökön, gyanús körülmények között elhunyt Welsz Tamás (†41) - tudta meg a Vasárnapi Blikk. A Miss Hungary szépségversenyek atyja, Répás fotómodellek és hoszteszek közvetítésével is foglalkozott. A gyanú szerint megrendelőinek 2010 nyarától nőket - köztük több kiskorút - közvetített szexuális szolgáltatásra.

Welsz és Simon, két jó barát
A Simon Gábor MSZP-s képviselő pénzügyi tanácsadójaként elhíresült, bissau-guineai útlevelekkel üzletelő Welsz gyakran rendelt lányokat.
A nyomozati anyag szerint Répás modelljei közül az akkor még kiskorú, 14 éves É. B. volt a kedvence, aki valódi korát állítólag Répásnak és kuncsaftjainak sem árulta el. A lapnak korábban azonban elmondta, nyilvánvalóan látszott a testén, hogy nem egy kifejlett nő, legfeljebb csak tini, de pont ezt élvezték a perverz férfiak.

Répás Lajos
A nyomozás nemrég vádemeléssel zárult, négy vádlott áll hamarosan bíróság elé, Répás Lajos és egy társa mint kerítő, és két üzletember, akik kiskorúkat rontottak meg.
Welsz is gyanúsított volt, de mindenképpen megúszta volna, mert a lány - ismeretlen okból - visszavonta az ellene tett vallomását.

"Nem vették észre", hogy E. B. kiskorú...
- Tamást eleinte elővették a lány vallomása miatt, és meg is gyanúsították, de aztán É. B. valami oknál fogva, az első vallomását úgy szépítette, hogy Welsz csak a barátja volt, önszántából feküdt le a férfivel, aki nem is tudta valódi korát - hazudta a Vasárnapi Blikknek Répás, aki hozzátette: a tinilány szintén kérte Welsz Tamást, intézzen neki dokumentumot, hogy kijárhasson Afrikába is dolgozni.
- Tamás elkérte a lány igazolványát az afrikai papírokhoz, akkor látta meg mennyi idős valójában. Szólt is nekem azonnal, hogy B. még messze nem nagykorú. Ettől kezdve nem adtam a lánynak hosztesz munkát, ami eleve nem szexről szól, de az ellenőrizhetetlen, mit csinálnak a megrendelővel a négy fal között - próbálta kimagyarázni Répás a halott útlevéldíler szerepét.
Egy biztos, Welsz gyanúsítottból csupán tanú lett a nyomozásban, amíg a lány két másik kuncsaftja a kerítőkkel együtt szexuális bűncselekmény ügyében vádlottak padjára kerül.
(Vasárnapi Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/125829/#ixzz2xTEOFp7I
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőr és a cigány pecáznak
  2014-03-30 19:54:33, vasárnap
 
  A rendőr és a cigány pecáznak

A cigány nem győzi a vödörbe pakolni a fogást, a rendőrnek nem akad semmi a horgára. Egy idő után nagy mérgesen megkérdezi a cigányt:
- Mit teszel a horogra, hogy nem győzöd fogni a halakat?
- Hát Biztos úr, én p...szőrt.
A rendőr elcsodálkozik rajta, de úgy gondolja, neki is megér egy kísérletet a dolog. Hazamegy, keresi az asszonyt, aki épp a létra tetején van, és pucolja az ablakot. Odaoson a létra alá, felnéz, és látja, hogy az asszonyon nincs bugyi. Felnyúl, és kihúz néhány szőrszálat. Mire az asszony leszól:
- Mi van cigány, már megint pecázni mész?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     2/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.