Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Kriza Ákos jutalmazza a megváltott város hatvan éven felülei
  2014-07-25 12:51:22, péntek
 
  Kriza Ákos református elmeosztály volt sportolója, ember áldozással vasfüggönyösként vastrágya vallással polgármesterré tett a világ minden országának könyveit képviselő miskolci Rákóczi téri börtön karmikusokat jutalmazza tízezer forinttal hatvan éven felül, jobban mondva azokat, akik még csak nem is harcoltak, könyveiket embereken hajtották végre, csodálatos mulatós életet éltek.

Miskolc városának nem az első jutalmazása,2003-ban a nyugdíjfolyósítója emelésben részesítette az összes kevesebb pénzű rokkantnyugdíjast, nyugdíjast, miközben minket koldultatott a reformátusok elmeosztálya és bolondjai vasfüggönyösként maguk helyett.

A reformátusok ember gyilkossága születésem óta tart, hetven éves ismtéléssel kezdték el a Benkő pataki anyám apjának támadását a trianoni magyarokkal, születésem óta járnak körben az összes csapásuk megmentésének apokalipszisével.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Búcsú könnyek
  2014-07-24 18:47:07, csütörtök
 
  Kohut Katalin: Búcsú könnyek

A nyár még marasztal egy darabig.
Időm lejárt már húsz esztendeje,
folytatása létemnek iszonyat itt,
távoli a világ - nem élek benne.
Kívülről látom az embereket,
viharként dúl bennem a szeretet,
külső szemmel könnyezve figyelek,
ősz-évszak lesz, mikor majd elmegyek.
Emlék érmeim itt hagyom Nektek,
talán örökségem elteszitek.
Ne sirass majd, szívedben leszek,
könny-tenger szemmel nézlek Tégedet!

2014. július 24.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Örömtánc
  2014-07-24 13:00:45, csütörtök
 
  Kohut Katalin: Örömtánc

Örök frigyünk megköttetett,
békesség lett a földeken,
énekhangunk szertelen lett,
ujjongásunk víg-ünnepel.

Szívünk fogja a szeretet,
legyőztük a sötétséget,
összefogjuk hű kezeket,
örömtáncunk nem ér véget.

2014. július 24.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Divatcégek, kreatív iparosok politikai apokalipszise
  2014-07-24 05:41:41, csütörtök
 
  A divatcégek, mióta világ a világ minden korban szolgálták a politikai erőket aszerint, éppen melyik kornál jártak az izmusok, vagy kommunista korok, vallások ismétlésében, állandó történelmi játszmák bevezetésével, a világ tisztításával. Ismeretes, hogy a reformátusok Talmudja húsz esztendeje állott fel a skizopren elmeosztályával Orbán Viktornak ismét, s a média születésem óta tartó ember áldozását kezdték ismételni az összes börtön Hunnia elmesztály által 1956 után kiadott könyv végrehajtásával a borsodi elmeosztályokkal, különösen a II-es elmeosztályával a gyalázóimnak, amik Madonnát, Malek Andreát a Pszichografológiából, Szulák Andreát táguló-szűkülőként ismétlésben is megmentették, ismételve az összes börtön bűnöző könyvét, amit addig a börtön hajtott végre rajtunk tégla házban lakók helyett, mivel a református Talmud zsidóival frigyet kötöttek Bodrogi Gyuláék kezdetével, ez pedig elég régen volt.

A divatcégek úgy változtatják a divat jegyeit, ahogyan születésem óta hajtják végre a különféle korokat. Így a denevéres reformátusok sorsát kétszer emelték, egyszer a hatvanas években, egyszer 1998 óta denevér köpeny bevezetésével. A vasfüggönyös fekete ruha a hetvenes években lett bevezetve, emelték már akkor az összes főnixes csapását a borsodi 666 központnak, ugyanis a menhely vette át az vasország felett az irányítást, megmentve az összes vastrágya káosz vallás képviselőjét világ-Erdélyben a 666 feketemágusaival Borsodban.

A borsodiak emelték a beat, hippi, punk sárga tengeralattjáróinak betegeit, így a Beatlest is a Kiss Tábornok utcai névtár alapján. Így ismételték Demjén száma alapján a régi karácsonyfákat is gombafejjel, sárga villamossal, autóval, boroshordóval, szívekkel, ezüst és arany csapásokkal, mint sziszegő hóesésekkel.

Amikor az ördögöket rászabadították az emberekre Harangozó Teréz nyitva van a pokoltár dala alapján, és Országszky Ördogi felvonulása szerint bevezették a mini szoknyát, hozzá az árnyékok cigarettáját a menhely helyett engem cigarettáztatva éheztetésem közben helyettük.

Valamennyi énekes, együttes emberi apokalipszist jelent ismétlésben is, a médiába ment cigánysággal Romániából és sötétkapus református kíséretükkel.

A csőnadrág bevezetésekor a punkrációs csöveseket tiszították, emberré válva az én áldozásommal és emelték megbocsájtva a műanyag kommunizmusuk végrehajtását, mely miatt még meg is jutalmazták a csöveseket hatalmas házakkal, jóléttel.

Az iparosok ugyanígy járnak a politikával, együtt képeznek egy egységet. Így történt, miután a kék szalonbútort nagymamánál 1971-ben kidobták - Bergendy beállítása után szalonzenekarként Demjén Ferenccel kezdtek ember deformációval -, kommunizmusban már a műanyag punkrációs elmeosztályhoz értek, s a műanyag gyárak mellett megjelentek a műanyag termékek, értéktelenné váltak az addigi fajansz és porcelán készletek.

Most az informatikusokkal ismételték az ember gyilkosságot, mivel az űrhajóval járók a borsodiak kíséreteit jelentik, ők vezették be az első mobilt 1995-ben a Rákóczi térnek, nekik lett átadva minden technikai vívmány, nem az embereknek ismét, mert az embereknek a főnixes Rákóczi tér szerint nem jár semmi sem, sem étel, sem ital, sem ruha, sem szépség, sem tehetség, sem társ, sem szerelem, sem szeretet, sem tisztelet, sem ház, sem udvar, sem forrásvíz, sem nyaralás. Az egész ország nyaral, a vasfüggönyösök ismétlésben is, toroznak, vigadnak, mulatnak, mulatós dalokkal szórakoztatják a Rákóczi teret. Koldultatásom Nagy Anna halál református és M. Gabriella református Rákóczi tere végrehajtásában lett ismételve a két Gabi elvitelével, nekik kellett volna nyomorban lenni, mint apokalipszis tagjainak.

Amikor a Szentpéteri kórház elmeorvosai 1995-ben az Ízisz korához értek Cseh Károlyék keletes elméjének, nap és holdzáras bőrtáskát árultak a kereskedők, nevettek rajtam a doktornők, amikor terápiára mentem, majd dr. Somlyai szétszakította a nap és holdzárát a bőrtáskámnak, rácsapva a Radiponomra, mintha kábítószert talált volna. Már a tompalátás Időjelekét ismételték Darnyi Tamás Talmdus kezdetével, ennek már 42 éve a Rákóczi tértől.
Valamennyi pszichiáter elmebeteg, így reformálták meg dr. T. Judit szőke belőlem orvossá tett nevéhez érve az összes csapását menhelyének, mint a füveseket, drogosokat, alkoholistákat, bermudásokat, Időjelek szülötteit testenyészetekként. Ízisznek nap és hold együttállás volt az elmélete, ami a kínai pusztítóé is, szereplője be volt rendezve, de az orvosok engem áldoztak fel a borsodi Kelettel Íziszként.

Amikor B. Irén elmeosztályához értek, bordás ruhaanyagot állítottak elő, ezt árulták a butikusok. Felsorolhatatlan, elő kell szedni a divatstílusokat születésem óta. Halász Judit szőke emelésekor halász nadrágot vezettek be a hatvanas években. Mára megöregedett...

Amikor az Antológia Humanájával az ördögi Hamvas Bélának ismét a Kodály népdalokhoz értek és a Kodály módszerhez, 1986-ban Yamaha furulyát adott ki Japán 666 borsodi vonzata, ami fars volt már. A börtön minket támadott meg ekkor Zoltán Erika beállításával Japán helyett, mint ahogyan 1998-ban is azzal, hogy belém tették a napot. Ismét előlről kezdték Japán történelmét a gésákkal, hintás gésáival a Fejezetek a szexualitás történetéből című könyvnek, akár az arab történelmét is az Illatos kertnek Töreky könyve alapján együtt az egykori Mohamed népének Koránjával. Egész keletet a magyar és német trianoniak kislány áldozásával rajtunk tisztították meg a cigánysággal együtt, emberré nemesedtek, mint a miskolci Rákóczi tér és elmeosztályok. Minden ország befogadja a magyar skizopreneket, amik így nyaralgatnak féktelenül.

Évek óta a fekete árnyékokat, sziklai népeket emelik, rongyos farmerrel vezették be a divatjukat. Ezek helyett dagadok, mert ilyen elmúlás volt nekik eltervezve 16 éve már, ezekkel állították be a borsodiak a könyvszereplőket a világ minden részéhez, áldozásommal hagyták el a várost, mentek szét szerte a világban szaporodva, megöregedve. A főnix Rákóczi tere megtisztult utcanépével csinosodik, míg én puffadok helyettük húsz éve Z. Erika és B. Gyöngyi beduin kezdetével.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Kifosztott nyomor
  2014-07-23 18:45:29, szerda
 
  Kohut Katalin: Kifosztott nyomor

Hosszú volt a tél, mely a rozoga erdei viskó lakójának naponkénti feladatot adott. Nemcsak az élelem beszerzése volt nehézkes erdei gyümölcsök, zöldségek, ehető gyógyfüvek nélkül, hanem a tüzelő is. Egy füstölő rossz kályhával fűtött, azon főzött, amellett melegedett. Reggelre alaposan lehűlt a kicsinyke helyiség levegője, a lehelet páraként szállt a levegőben.
Alig várta, hogy a napsugarak oltalmazó melegsége végre felmelegítse meggémberedett testét. Itta magába a fényt, mintha abban fürdött volna. Bizony, ráfért a vízben fürdés is, télen csak egy héten egyszer mosakodott meg lavórban alaposan. Már megszokta a testszagát, alig izzadt, inkább a bogarak, amik kikezdték cserzett bőrét. Hiába, az élősködők nem véletlen születtek egykor, mindig is szerették a váladékokat.

Első nap volt, hogy nem kellett a rossz kályhába befűteni. Kizöldült az erdő, felöltötték ünnepi ruhájukat a fák és megjöttek a költöző madarak. Addig csak a füles bagollyal és a varjúkkal, karvalyokkal, cinegékkel, verebekkel élt szorosabb kapcsolatban, meg persze a szelíd őzekkel, nyulakkal.
Egy kemping rezsót talált az egyik erdei tisztáson, feltett rá egy nagy fazék tiszta forrásvizet melegedni, majd beleöntötte a kiszuperált gyerekkádba, beáztatta, kimosta téli ruha darabjait. Egy fára kötözött madzag jelentette a ruhakötelet, arra teregetett. Pulóverje, trikója, alsó ruházata, rongyos farmer nadrágja ünnepelt a tisztaság és nap illatával.

A városba ment az egyik segítő szervezethez eledelért, akik időnként télen is meglátogatták egy-egy csomaggal.

Fiatalok csapata tűnt fel az erdei tisztáson. Féktelenek voltak és rosszak, mint általában a jómódú gyerekek szoktak, amikor éppen nincsenek otthon, szabadságukat élvezik. Autós kiruccanás volt ez piával és füves cigarettával, amitől elbódultan szemlélték a számukra megváltozott természetet. Észrevették a rozoga kalyibát és mellette a kötélen lógó ruhákat. Az egyik srác odament és levette a nap energiájával megszáradt rongyos farmernadrágot.
- Ez igen, éppen ilyet akartam venni magamnak, de nem tudtam rá összeszedni az öt kilót!
Bevágta az autóba a nadrágot, majd nagy ricsajjal elhagyták az erdőt.

Megérkezett a kalyiba tulajdonosa és észrevette a nadrág hiányát. Vakargatta a fejét, most mit tegyen?
Visszament a városi rendőrségre és jelentette a nadrág lopást.
- Neve?
- Zörgő Tivadar.
- Lakcíme?
- Nincsen, az erdőben lakom egy fa házikóban.
- A lopás tehát nyilvános helyen történt, így nem lehet felelősségre vonni és feljelenteni senkit sem. Más a magán tulajdon, a saját tárgyakhoz lakcím is szükséges, mert az adja a feljelentés védettségét, akkor jelent lopást, sérelmet.

A férfi szótlanul elballagott, a Máltai szeretetszolgálathoz tartott. Onnan kapta két éve ezt a nadrágot is. Hátha ismét megszánják és adnak pár új ruházatot is.

Így történt ez a hihetetlen eset, hogy a nyomort a jólét kifosztotta.

2014. július 23.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Righteosos Brothers: Ghost zenéje filmrészletekkel
  2014-07-23 07:11:17, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Kohut Katalin: Szépség nyitány
  2014-07-22 05:40:33, kedd
 
  Kohut Katalin: Szépség nyitány

,,Hinni a szépet, lehetetlent, hogy egyszer valóra válik. Hinni a vágyban, akaratunkban. Ha kell, hát bízni halálig." Szabó Lőrinc

Csillag Dániel egykor ígéretes tehetsége volt a zeneakadémiának, de szegénysége és szerénysége ott marasztalták szülővárosában, ahol egyszerű és mások diákjai által komikusnak gondolt tanítóként dolgozott az egyik iskolában. Ének óráira gyakran bevitte hegedűjét, hogy bemutassa egy-egy saját maga által komponált zenéjét, vagy előadja a klasszikusok híres darabjainak részleteit. A gyermekek kuncogtak, amikor belépett a terembe. Bizony előfordult, hogy óra végére a fél osztály kinn állt a folyosón, mert fegyelmezetlenkedtek, de ettől nagyobb büntetést Dánielnek nem volt szíve kirónia rájuk.
Felesége, a legszebb leány volt a kisvárosban egykor, fél év alatt ette meg gyönyörű testét a halálos kór, a rák. Dánielt annyira ette a bánat egyetlen szerelme után, hogy megkomponálta emlékére a Szépség nyitánya című zenekari kísérettel szólóhegedűre írt művét, mely a fiókban porosodott. Néha-néha elővette a kottáit gyakorlás miatt, meg ilyenkor könnyes szemekkel emlékezett egyetlen szerelmére. Amikor az andante részhez ért, elképzelte, ahogyan feleségével kéz a kézben sétálnak az utcákon, lassan permetező esőben a holdvilág gyenge fényénél. Minden ütem szinte egy-egy érzést elevenített fel szívében, ilyenkor újraélte a szerelmet, s végén, a halál sötét részénél sírt a hegedű a vonó alatt, olyan kétségbeesetten, hogy szinte beledermedt a levegőbe a hatalmas fájdalom. A darab vége egy óriási felkiáltójel, üzenet a halálnak, melyet kissé indulatosan adott elő, fejezett be, ilyenkor sikított a hegedű ujjai alatt.

Leánya, Melli külsőre ugyanolyan szépség lett, mint édesanyja volt, egész nap a tükörben nézegette ezért magát, de akaratos, dacos leányként ijesztő személyiség-bélyeget viselt. Szégyellte az apját, akit a gyerekek csak Vigyori Dánielnek csúfoltak. Otthon bedugta a füleit, hogy ne hallja a hegedű cincogását, amikor a hangszeres gyerekek az apjánál tanultak. Ilyenkor szinte menekült otthonról. Így botlott bele tizenhét évesen az egyik fürdőhelyen egy amerikai fiúba. Ronald nem tudta levenni szemeit Melli tökéletes alakjáról, elvarázsolta karakteres, formás arcocskájával, barna sűrű, göndör hajzuhatagával, ami királynővé koronázta szemeiben. Elhatározta, hogy megszerzi magának a leány szívét. Maga egy michigani egyetemen dolgozott informatikusként.
Rövid udvarlás után Melli úgy döntött, elhagyja az egyre nagyobb szegénységbe süllyedő apját és szülővárosát, Ronald feleségeként majd kiélheti nagyvilági hajlamait, még dolgoznia és tanulnia sem kell többé.
Egyszerűen közölte Dániellel a tényt, hogy utazik, s bár látta apja összetört arcát, nem kegyelmezett, kilépett életéből kegyetlenül és dacosan, ahogyan addig is élte életét.

Amerikában hatalmas házban élt luxus körülmények között a házaspár. Ronald imádattal csüngött feleségén, csodálta, mint tökéletes szépséget, vigyázott rá, mint egy porcelán babára. Naponta meglepte kisebb ajándékokkal, virággal. Hatására Melli csodálatos átalakuláson ment keresztül, s egyszer csak írni kezdett. Kezdetben cikkeket, melyeket magazinok közöltek le, s közben hódolt másik új szenvedélyének, a festészetnek. Képei tisztasága meglepte a zsűrit, amikor első alkotásaival benevezett egy versenyre. A szépség jegyeit őrizte minden műve, mintha egykori letűnt idők harmóniáját festette volna meg realista módon, vagyis azt ábrázolta mindig, amit látott, de minden arcnak, tájképnek földöntúli ragyogást ajándékozott.
Ronald gyakran elkísérte irodalmi berkekben és kortárs festők között híressé vált feleségét estélyekre, ahol bemutatták hetente a világ legszebb dallamait. Leányuk, Melitta, aki már három évesen ének tehetségnek mutatkozott adta elő a híres musicaleket, filmslágereket.

Dánielt emésztette a bánat felesége és leánya elvesztése miatt, majd ágynak esett. Nem is tudott unokája létezéséről. Kottáit legtehetségesebb tanítványára, Nicolasra hagyta és miután eljátszotta feleségének írt nyitányát, dacolva a halállal a darab végén, ő is búcsút mondott az életnek. Utolsó útjára pár tanítványa kísérte el, temetését a kisváros rendezte a legszerényebb körülmények között. Nevét lassan elfelejtették.

Egyik nap Ronald egy meghívóval érkezett haza szerelméhez, Mellihez és a gyönyörű hajadonná nőtt énekes előadóművész Melittához. Egy magyar hegedűművész koncertjére szólt az invitálás, amit maga a művész nyújtott át a férfinak, amikor megtudta, hogy magyar a felesége.
A Csillag Nicolas név megpillantásakor Melli szíve összerezzent. Eszébe jutott édesapja, akit faképnél hagyott és azóta sem érdeklődött felőle, valamint a hegedűről a cincogás, amit nem bírt otthon elviselni. Tudta jól, hogy szeretetet és tiszteletet nem lehet utólag átadni, mint egy szál virágot, s a sírjára apjának hiába is helyezné már a bocsánat kérését.
Izgatottan lépett a hangverseny terembe csodálatos leányával, Melittával. Ronald odavezette Nicolashoz a családját. Melli megtudta, hogy a zeneszerző előadó felvette apja, Csillag Dániel vezetéknevét tiszteletből, hogy a világ mindig emlékezzék az általa nagyra becsült zseni tehetségre. Melli szíve majd megszakadt bánatában, amikor megismerte apja szomorú sorsát.

Bejelentették a magyar származású Csillag Dániel Szépség nyitányát, amit Nicolas szólóhegedűvel játszott és a nagy zenekar kísérte őt. Már az első akkordoknál felfedezte Melli a szépség harmóniájának megnyilvánulását, ráismert néhai édesanyja és apja szerelmének jegyeire, s a vég, a halál eljövetele és megrázkódtatása zokogásba fúlón érte Dániel leányát. Melitta áhítatos zöld szemekkel nézte nagyapja tanítványát, Nicolast, s elbűvölten hallgatta a szépség lekottázásának hegedűjátékát. Első látásra szerelem szövődött az ifjak között, így nyújtották egymásnak kezeiket és szívüket. Egymásra talált a hű tanítvány és zeneszerző, hegedű tehetség és a tiszta szívű énekesnő. Egyesülésük egy hatalmas nyitánya lett a jövő tiszta művészetének, s a békességnek.

Fura meghívót kapott a kisváros minden tiszteletbeli tagja és a magyar művész világ képviselete: egy temetői hangversenyt rendez Csillag Nicolas és felesége, az amerikai kristályhangú Melitta.
Kettős sírkő köré gyűlt a tömeg. Az egyikre egy friss szobor került a Szépség angyala címmel, a másikra egy aranyhegedű kottával. Ekkor felhangzott Csillag Dániel Szépség nyitánya, melyhez dalszöveget írt a szerelmespár, akik kézen fogva érkeztek meg lassú léptekkel a permetező esőben.

2014. július 22.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A lányom nélkül soha (1991) – Filmajánló
  2014-07-21 22:25:21, hétfő
 
  Kohut Katalin: A lányom nélkül soha (1991) - Filmajánló

Színes magyarul beszélő amerikai filmdráma - 111 perc

rendező: Brian Gilbert
író: William Hoffer, Betty Mahmoody
forgatókönyvíró: David W. Rintels
zeneszerző: Jerry Goldsmith
operatőr: Peter Hannan
vágó: Terry Rawlings

szereplő(k): 
Sally Field (Betty Mahmoody)
Alfred Molina (Moody)
Sheila Rosenthal (Mahtob)
Sarah Badel (Nicole)
Roshan Seth (Houssein)

A film valós történet alapján készült.

1984-et írunk. Betty szüleinél boldogan él a kis család Amerikában egy tó partján, csodálatos környezetben. A kórházban Moodyt orvosként csúfolják, mint iránit azzal, hogy lassan visszaimádkozzák magukat a kőkorszakba, miért odamennek orvostan hallgatónak. Ajatollah ért az orvostudományhoz, ha valaki megsérül, hagyják meghalni - hangzik a vélemény az irániakról két orvostól.
Moody Perzsiában született, jelenleg Irán a neve sok barlanggal, mecsettel, mint a gyémántok. Lányának, Mahtobnak mesél a szülőföldjéről. Már húsz éve él a férfi Amerikában, ezért amerikai állampolgárnak számítanak valamennyien. Moody perzsa mesét mond lányának Aladdinról, dzsinnről, szultán leányáról.
Moody tíz éve nem látta a családját, a Teheránban élő nővérét. A férfi Iránba akar menni vakációzni két hétre, de a felesége, Betty nem tartja biztonságosnak, azt tanácsolja, utazzon egyedül. Megesküszik a férfi a Szent Koránra, hogy nem lesz semmi veszély, két hét múlva visszajönnek.

Hatalmas fekete, stóla-kendős ruhába öltözött rokonság fogadja a családot a repülőtéren. Mahtobot holdfényként szólítja az egyik rokon, mert ez a neve jelentése. Betty is kap csadort - fekete ruhát - ajándékba azzal, hogy abban járjon majd. Ha nem veszi fel a csadort, akkor letartóztatják. A repülőtérről hazatérve Betty kicsit félve figyeli a katonaságot az utcákon.
Át kell lépni egy véres bárányt megérkezésükkor, mert itt ez a szokás. A teheráni egyetemisták éppen pénteki imádságot tartanak. Éjszaka felköltik a férfit imádkozni.

Bettynek másnap kilátszik a hajszála a kendő alól, szabályszerűen lerohanják az utcán a rendőrök miatta, mert a kilógó hajszál olyan, mint a tőr, amit mártírjaik szívébe szúrnak. Csak akkor kezdhetnek hozzá az evéshez kényelmetlen testtartásban, a földön ülve, amikor a családfa erre engedélyt ad.
Más kultúra, Betty nem tudja megérteni. Nagyon vallásos a férfi családja, a forradalom óta a nép visszatért a Koránhoz, gyanakodva, idegenként méregetik egyesek a rokonságból, mert amerikai lett amerikai feleséggel. Moody szerint a családjuk azt hiszi, hogy ők örökké szeretkeznek, mert naponta háromszor tusolnak. A családtagok szeretkezés után tusolnak.

Másfél hete mindennap hajnalban a hívők, mint Mohamed közvetlen követői imádságra hívják Moodyt. Szerinte tisztelni kell őket miatta.

A férfi elárulja, hogy történt valami, mielőtt Iránba utaztak. Kirúgták a kórházból indulás előtt két nappal. Találtak olyat, aki kevesebb pénzért is dolgozik és aki nem iráni. Michigenben előítéletesek, de csak burkoltan szerinte. Soha egy kolléga sem állt ki mellette, ha probléma volt. Betty közli, hogy holnap hazamennek és fellebbezni fognak, ilyet nem lehet tenni. Csomagolnak másnap a bőröndökbe, de a férfi nem készül velük. Indulás előtt három nappal le kell adni az útleveleket engedélyezésre - közlik velük. Meg kell várniuk a pecsét miatt a következő járatot. Betty csodálkozik, hogy a férje nem adta le az útleveleket. Betty dühös, mert férje közli, hogy nem mennek vissza, ott maradnak végleg Teheránban, a férfi ott akar élni és dolgozni, mert elege van Amerikából. Betty sír, mert a férfi Mahtobból muzulmán nőt akar faragni. Betty azt hiszi, a férjére a családja volt ilyen nagy hatással és közli, hogy ez egy elmaradott, primitív ország, nem marad ott, mert a nőkkel is rosszul bánnak. A férj szerint a gyerek ott igazi értékeket tanulhat, s Bettynek, mint feleségnek azt kell tennie, amit a férje mond, ott fognak maradni.

Feldúltan a családhoz fordul Betty, hogy elmondja, mit érez. Hét éve házasodtak össze, a bizalom mindig fontos volt számukra. Ő nem akart odamenni, a férje tudta ezt, csak azért ment el, hogy megismerje őket, de nagyon félt, de a férje megesküdött, hogy semmi baj nem történik. Hogyan esküdhetett meg a férje a Koránra, hogyan tehette ezt vele - fordult a családfőhöz? Allah megbocsát neki, közli a rokonság. Betty sír, hogy ezt nem tehetitek, átkozottak!

A kislány közli az anyjával, hogy ő vele megy, segít neki. A férfi elkéri a ház, kocsi kulcsokat, a csekk könyvet és a hitelkártyát. Moodynak nincs mit mondania, zsarnokká vált a feleségével szemben. A férfi közli, hogy a külügyminisztérium azt tesz, amit akar. Az ő hitük ilyen, senki sem állíthatja meg őket - mondja a férfi feleségének, tudja, hogy Bettynek nehéz, de jobb lesz minden, ígéri. Betty imádkozni kezd, a lánya mondja utána az imát. Kér segítséget, hogy ne engedje őket elválasztani, valamint, hogy hazatérjenek Amerikába.
Anyja felhívja telefonon, hogy el kell mennie a svájci nagykövetségre, mert amerikai Iránban már nem működik, de a férje észreveszi. Megtiltja, hogy a telefonhoz nyúljon, meg kimenjen a házból.
Betty telefonál éjszaka a svájci nagykövetségre suttogva, hogy segítsenek, mert ő fogoly, de nem értették szavait. Moody számon kéri feleségét, már nagyon kegyetlenül uralkodva rajta, s közli, hogy hülye, valamint a családja állandóan figyeli őt. A gyerek meg megy a teheráni iskolába tanulni.
Betty megszökik taxival és a svájci nagykövetségre megy a lányával.
A nagykövetségen útlevelet kérnek, de azért beengedik motozás után. Betty nagyon megörül, hogy beengedik, biztonságban érzi magát. A nagykövetségen közlik vele, hogy nem maradhatnak ott, s mivel iráni a férje, ő iráni állampolgár. Betty hiába közli, hogy ő amerikai állampolgár, azt mondják neki, hogy a törvény szigorú a nőkkel szemben, vissza kell mennie a férjéhez, mert a férje után iráninak számít. Sok amerikai nő él ott hasonló körülmények között. Ha egy asszony elválik ott, a gyereket is a férjének ítélik. Megkérdezik, miért ment Iránba. Betty elmondja, hogy a férje megváltozott, csak rokonlátogatóba mentek oda. Irán most iszlám állam, ami most sok iszlámit nagyszerű érzésekkel tölt el. Esetleg hazatelefonálhat, vagy írhat levelet - közlik a követségen.

Moody kuss! felkiáltással közli Bettyvel, hogy megöli, ha még egyszer elhagyja a házat és ütlegelni kezdi. Később a férfi bocsánatot kér feleségétől, Betty könyörög neki, hogy költözzenek el a férfi nővérének házából. Moody nem akarja elveszíteni, így beleegyezik a költözésbe.
A szabályok ugyanazok maradnak. Bácsikája magas méltóság a férfinek, könyveket ír az iszlámról, együtt vacsoráznak, hogy segítsen a férfinek állást szereznie. Megkérdezi a bácsika, miért visel csadort, amikor az perzsa hagyomány? Korán iskolába fog járni az asszony, ahol angolul tanítanak.
Betty az iskolában megismerkedik egy michigeni amerikai asszonnyal, akinek a férje szintén orvos volt. Meghívja őket magukhoz. Betty titokban érdeklődik az iráni jelzésekről, megbízza a gyereket, hogy faggassa ki az apját ezekkel kapcsolatban, hogy el tudjanak majd menni onnan.

Az amerikai asszonyt, akit az iskolában ismert meg a férje már többször elengedte, de visszament Iránba. Betty csodálkozik rajta. Szerinte idő kérdése a megszokás, az iszlámnak megvan a maga szépsége, ő örül annak, hogy a gyerekei muzulmánok lesznek. Betty közli Ellennel a titkát, majd kéri, hogy felejtse el, amit mondott, megkéri, hogy adjon fel egy levelet az amerikai családjának. Ellen szerint ha elkapják Bettyt, ki is végezhetik.

Mivel Amerikából jött, nem kap állást Iránban Moody. Felhördül, hogy az egész rendszer olyan primitív lett. Bettynek időközben születik egy kisbabája, amit megköszönt a férjének. A férje elengedi az utcára egyedül, de a nagyobbik gyereket nem viheti, csak a kicsit. Felhívja a családját, hogy állandóan figyelik. Nicole közli vele, hogy a gyerekeit nem engedik vele válás után. A boltos közli, hogy akármikor telefonálhat tőle, mert nagyon szereti Amerikát. Betty megígéri lányának, hogy minden jó lesz majd. A boltos segítséget nyújt egy asszonnyal, de közli a nő, ha elkapják szökés közben, kivégzik. A bátyja már sok amerikai asszonynak segített.

Mi lesz Betty és a gyereke sorsa? Elválik-e a férjétől, vagy sikerül megszöknie a lányával? Meggondolja-e magát a férje, Moody, s ismét együtt lesz a család szeretetben, mint régen?

Az igaz filmet itt tekinthetik meg:

http://www.youtube.com/watch?v=fVF-zxGK34o&list=PL1830F177AFCBAFEF
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Zarándokoltam
  2014-07-21 08:35:21, hétfő
 
  Kohut Katalin: Zarándokoltam

Ruhám szétszakadt, sár dagad rajtam,
a tiszta jövőbe vándoroltam,
égi galamb jelzi utam végét,
meglelem itt álmomnak a lényét,
aki megóv, félt és szeret szüntelen,
karjában sebzett szívem megpihen.

2014. július 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kislány áldozó román Talmud és börtön Farkas menhellyel
  2014-07-20 19:10:34, vasárnap
 
  A Talmud többezer éves kislány gyalázókból áll, áldozókból áll démonokkal, központjuk és népük a reformátusokat jelenti, amikkel születésemkor kezdtek Johannás kislány áldozással, mentek tovább a kommunista Vörös oroszlánosokkal, mint reformátusokkal, a menhelyi 666 űrhajóval járó csapásaikkal.

1989-ben feltették a skizopren elmeosztályt a médiával, hozzájuk tették a magyarok és emberek gyilkosainak apokalipszisét, az újhelyi Révész és a miskolci Bertalan utcai névtáblát felvevő indiai cigányságukat, mint új honfoglalókat az én áldozásommal, még a vasfüggönyös dalami lámai nemesek mellett. Farkas Flórián már a Bertalan utcai ember gyilkosságot ismételte honfoglalóként a Horváth József-féle cigányság vezetőkkel, Horváth Gyula német díjas borsodi cigánytelepeivel együtt. A cigányság Müllerékkel megtámadta az embereket, ismételte az összes írásomat, mely a református kislány gyilkosságról szólt és a kommunista gyilkosságokról, ismételve az összes belőlem állított zenekar dalait és számait embereken végrehajtott apokalipszisi szerint, mint Omega, Illés, Metros kezdetét a bibliai szentháromságnak, a többi elmeosztályról van és főnix árnyékait jelenti, melyek világ végére vártak a 666 borsodi központ Rákóczi terével.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 191
  • e Hét: 953
  • e Hónap: 12658
  • e Év: 51659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.