Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
FICO KARAKÁn
  2014-08-31 20:19:06, vasárnap
 
  Fico megvétózhatja az Oroszország elleni szankciókat
2014, augusztus 31 - 10:27


Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió vasárnap hajnalban véget ért brüsszeli csúcsértekezlete után "értelmetlennek és a kívánttal ellentétes hatást kiváltónak" nevezte az EU Oroszország elleni büntetőintézkedéseit, és azzal fenyegetőzött, hogy hazája megvétózza az esetleges újabb szankciókat.

"Amíg nem tudjuk, hogy a már bevezetett szankcióknak milyen hatása van, nincs értelme újabbaknak" - jelentette ki Fico újságíróknak nyilatkozva.

Szlovákia, amelynek fontosak az orosz gázszállítások, már korábban kifejezésre juttatta, hogy ellenzi a büntetőintézkedéseket Oroszország ellen.

Robert Fico most kijelentette azt is, hogy küzdeni fog az olyan szankciótervek ellen, amelyek ártanak országa gazdasági növekedésének. "Ha lesznek javaslatok, akkor fenntartom magunknak a jogot, hogy megvétózzuk azokat, amelyek ártanak Szlovákia nemzeti érdekeinek" - jelentette ki.

Az uniós csúcsot követően, de még Fico nyilatkozata előtt, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke azt mondta: az Európai Tanács készen áll, hogy további jelentős lépéseket tegyen Oroszország ellen a Kelet-Ukrajnában zajló események függvényében.

Angela Merkel német kancellár pedig sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a következő napokban nem javul a helyzet Ukrajnában, akkor újabb uniós szankciókat fognak elrendelni Oroszországgal szemben.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/fico_megvetozhatja_az_oroszorszag_elleni_szankciokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Finn exminiszter: a konfliktus megoldása az lehetne, ha Kele
  2014-08-31 20:18:22, vasárnap
 
  2014-08-31. 18:40
Finn exminiszter: a konfliktus megoldása az lehetne, ha Kelet-Ukrajnát Oroszországhoz csatolnák

A finn zöldek egyik legtekintélyesebb képviselője, korábbi minisztere szerint megoldást jelenthetne az ukrajnai konfliktusra, ha Kelet-Ukrajnát Oroszországhoz csatolnák. Véleménye szerint egy népszavazás dönthetne az országrész sorsáról.

Osmo Soininvaara
A Helsingin Sanomatnak, a legnagyobb példányszámú finn napilapnak adott augusztus 30-i nyilatkozatában Osmo Soininvaara, az Interparlamentáris Unió finn csoportjának vezetőségi tagja, a finn zöldek egyik legtekintélyesebb képviselője, korábbi miniszter elmondta, hogy szerinte az ukrajnai konfliktus megoldása az lehetne, ha Kelet-Ukrajnát Oroszországhoz csatolnák.
Soininvaara azt reméli, hogy egy külföldi megfigyelők által ellenőrzött népszavazás dönthetne Kelet-Ukrajna sorsáról. Azt, hogy maguk az emberek mit szeretnének, csak így lehetne megtudni.
(Kuruc.info - Helsingin Sanomat nyomán)

https://kuruc.info/r/4/132407/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas vérengzésre készül a NAV?
  2014-08-31 19:53:23, vasárnap
 
 
Hatalmas vérengzésre készül a NAV?
F. Szabó Emese
2014. augusztus 27.

A sötét múlt árnyéka miatt retteghetnek a boltosok. Ha a pénztárgépcserék után a NAV elkezdi firtatni a korábbi éveket, az új adatok fényében kiderülhet, hogy éveken át bevételt titkoltak el. Napi 25 ezer forint be nem ütött tétel öt év alatt 25 milliós adóhiányt, és ami különösen fájó, bírságot is jelenthet.

Nem az lesz a kereskedők vagy vendéglátósok legnagyobb problémája a pénztárgépcserével, hogy havonta vagy hetente jönnek-e a revizorok megnézni, minden tételt beütnek-e a gépbe. Az igazán nagy kockázat ugyanis nem a jelen vagy a jövő, hanem az elmúlt időszakban rejlik, amelyen ráadásul már nem is lehet változtatni.

A hatóság a gépek által szolgáltatott adatokat - szeptembertől már minden kasszát le kell cserélni - össze tudják vetni a korábbi évek bevallási adataival. Az összehasonlítás persze nem lesz tökéletes, hiszen a korábbi évekről kevesebb információ áll rendelkezésre, ám ahhoz azért megfelelő lesz, hogy kiderüljön: a gépcsere óta jelentősen megnőtt-e a kimutatott bevétel.

Az új online kasszás szisztéma szerint a kereskedők, szolgáltatók kénytelenek lesznek a teljes forgalmat - de legalábbis a forgalom javát - beütni a gépbe. Ez annál kínosabb lesz, minél nagyobb volt a korábbi években eltitkolt bevétel. A két adatot viszonylag könnyen, a rendszerbe épített szűrések segítségével szinte automatikusan össze lehet vetni - akár úgy is, hogy vastag, piros betűvel emeli ki a program a nagyobb eltéréseket.

Ennek az lesz a következménye, hogy a NAV kényelmesen kiválaszthatja azt a társaságot, vállalkozót, amelynél korábbi adóévekre ellenőrzést indít. Nagyjából az reális, hogy 2010-ig visszamenőleg, szépen sorban kezdi meg a vizsgálatokat. Először a legkorábbi évekre mennek rá, hiszen az fog elévülni leghamarabb - öt év után lehet fellélegezni, az azt megelőző időszakra ugyanis már nem szabhat ki bírságot és nem követelhet semmit a hatóság. Azok a cégvezetők, akik komolyabb sumákságokat követtek el, így 2019-2020-ig rághatják a körmüket, addig bármikor beállíthat a revízió.


Becslés után jön a büntetés



Megúszni azért lesz nehéz a vizsgálatot, mert az elmúlt éveket nem lehet kiradírozni a cég életéből. Nem nagyon jöhet szóba egy új cég alapítása és a régi végelszámolása. A hatóság ugyanis minden céget automatikusan ellenőriz a megszűnés előtt. És ha kicsit is alaposak a revizorok, utólag rávarrhatják a társaságra az elmúlt években meg nem fizetett adót. Az nem várható, hogy a kereskedők tömegével állnának neki cégtemetőkbe hordani, illetve strómanokra bízni kis cégüket, ez a nagyüzemi csalók sajátja.

Honnan találja ki a NAV, hogy mennyi volt a valós forgalom a kimutatotthoz képest 2010-ben? Egyrészt rendelkezésre áll a mostani pénztárgépek által szolgáltatott adatokból megbecsülhető forgalom. Másrészt a hatóság minden évben végez úgynevezett információgyűjtő ellenőrzéseket, amelyek adott szektorok és iparágak forgalmát, bevételeit tartalmazza megyei vagy még kisebb szintre bontva. Harmadrészt a KSH fogyasztást és belkereskedelmet mérő statisztikáit is össze lehet vetni földrajzi korrekció mellett - hiszen Budapesten biztosan nagyobb egy bolt forgalma, mint Fényeslitkén.

Az adatok összefésüléséből pedig kijöhet, hogy a vizsgált cég a múltban 40 százalékkal mutatott ki alacsonyabb bevételt, miközben a térségi átlag csak ötszázalékos eltérést mutat, s ilyen eltérés az átlagtól már bizony valószínűtlennek tetszik. Ezt követően a NAV becsléssel állapítja meg a cég valós bevételeit, majd ebből kiszámítja, mekkora volt az eltitkolt forgalom, majd megállapítja, mennyi adót kellett volna befizetni.

Ebben a legnagyobb tétel biztosan az áfa, de szép összeg jöhet össze a nem bevallott bevétel nyomán a társasági adóból is. Mindezt ráadásul meg lehet fejelni az adóhiánynak megfelelő bírsággal is, mindez pedig késedelmi kamattal növelve már elég ijesztő összeg lesz. Ezt ráadásul többször is eljátszhatja a hatóság, hiszen vizsgálhatja a 2010-esmellett a 2011-2014-es éveket is.

Ha naponta csak 25 ezer forintot nem ütöttek be a bolt egyetlen gépébe, az egy év alatt 2,4 millió forint áfa kiesését jelenti. Ezt érdemes megfejelni legalább ekkora bírságtétellel, mert a bevétel eltitkolását szigorúan bünteti a NAV. Ehhez jön még a kieső bevétel után be nem fizetett társasági adó és annak bírsága. Mindez késedelmi kamat nélkül is meghaladja az ötmillió forintot egyetlen adóévre. Öt évre visszamenőleg így kamat nélkül már 25 milliónál járunk.

Kérdés persze, hogy a több százezer érintett társaság közül hányhoz mennek ki valójában a revizorok, illetve kifacsarják-e a cégekből az utolsó cseppet. Nyilván nem vizsgálnak meg minden céget, és feltételezhető, hogy nem kell minden ellenőrzöttnek minden esztendőért vezekelnie. Ám ezzel együtt is komoly mészárlást vihet véghez a hatóság, ha komolyan használni kezdi a rendelkezésére álló eszközöket.

Abban nagyjából biztosak lehetnek a kereskedők, hogy a láncban, franchise-ban működő boltokhoz el fognak jutni, ahogy az albán pékségekre is egy füst alatt csapnak le. A kirívó eltéréseket karikázhatják be még a revizorok, ha például a korábbi évek bevételeihez képest a gépcsere után többszörösére ugrott a forgalom.

http://m.nol.hu/gazdasag/a-sotet-mult-arnyeka-miatt-retteghet-a-boltos-1482511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Délvidéken is helyzet van!
  2014-08-31 19:45:58, vasárnap
 
  Délvidéken is helyzet van!
2014. augusztus 31.

Egy jó hír: A szerb miniszterelnök az uniós felszólításra világosan megmondta: Szerbia az unióba készül, de az oroszok elleni szankciókban nem vesz részt. Oroszország már viszi a délvidéki magyarok almáját, a tavalyi ár kétszereséért, átszámítva 65 forintos áron.

Ennyi a jó hír, és van egy nagyon rossz hír is! A szerb kormány az Egyesült Arab Emírségeknek bérbe adta két, nagyrészt magyarok által lakott falu termőföldjét. Szerbiában három évre tudták bérbe venni a földet, és kaptak hitelt a művelésre. Felvették a hitelt, gépesítettek, most elvették a földet, és megkapták az arabok. A szerb mezőgazdasági miniszterhez fordultak, aki azt mondta, hogy mehetnek majd napszámba, 400 munkahelyet fognak teremteni az arabok... Termőföld-támogatási pénz nálunk nincs, nálunk 70 ezer forint/hektár/év a támogatás, ami nincs művelési kötelezettséghez kötve! Egy-egy oligarcha akár milliárdos támogatást is kap...

A szerbiai magyar gazdák elmondták, hogy nincs érdekvédelmük. Halkan azért megkérdezném, hogy Orbán Viktorék nagy kedvence, Pásztor István VMSZ-elnök miért nem áll ki mellettük?? Igaz, a temerini fiúknak se segített. Tusnádon tárgyalt Orbánnal. Lehet, hogy megint kikunyerált néhány milliót az adónkból!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppál Péter Ukrajna helyettes kulturális miniszterével talá
  2014-08-31 18:12:08, vasárnap
 
  Hoppál Péter Ukrajna helyettes kulturális miniszterével találkozott

Hoppál Péter és Olekszandr Zsuravcsak

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára és Olekszandr Zsuravcsak ukrán kulturális miniszterhelyettes kezet fog a Szarvasi Vízi Színházban 2014. augusztus 29-én, ahol megbeszélést folytattak. MTI Fotó: Lehoczky Péter
Megújítják a magyar-ukrán kulturális együttműködést

- Hírek, kommentárok -

MTI: “A magyar-ukrán kulturális együttműködés megújításáról állapodott meg pénteken Szarvason Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Olekszandr Zsuravcsak ukrán kulturális miniszterhelyettes.

A két politikus találkozóját követő sajtótájékoztatón Hoppál Péter eredményesnek nevezte a megbeszélést. A találkozó célja volt a magyar-ukrán kulturális együttműködés új kereteinek előkészítése - mondta. Hozzátette: 1995-ben létrejött a két ország között egy kulturális, oktatási és tudományos keretszerződés, ezt szeretnék egy három évre szóló munkatervvel megújítani.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország meghirdette a keleti nyitás politikáját, amelyben szavai szerint a gazdasági kapcsolatok élénkítésén túl leginkább a kultúra tudja segíteni és szolgálni a baráti kapcsolatok elmélyítését. “Ukrajna Magyarország legnagyobb szomszédja, stabilitása elemi érdekünk" - mutatott rá. Magyarország rendkívüli módon érdekelt a kelet-ukrajnai válság politikai rendezésében, és minden segítséget megad az ország stabilitásának és békéjének helyreállításához - fejtette ki.

A megbeszélés fontos témája volt a Magyarországon élő ukrán kisebbség és a kárpátaljai magyarság kulturális sokszínűségének bemutatása és népszerűsítése.

Olekszandr Zsuravcsak a sajtótájékoztatón időszerűnek nevezte a két ország kulturális együttműködésének új tartalommal való megtöltését. Hozzátette: az ukrán népet és annak lelkületét a kultúrán keresztül lehet a legjobban megismerni.

A magyar-ukrán kulturális együttműködés eddigi eredményeit méltatva elmondta: a két ország színházainak, fesztiválszervezőinek együttműködése tartós szakmai és baráti kapcsolatokat eredményezett. Mindezt tovább kell erősíteni az új kulturális együttműködés keretei között."

Bal-Rad komm: Igen sok megtárgyalni valója lehet a magyar félnek, a kijevi junta kulturális miniszterhelyettesével. Többek közt arról lehet beszélni a kulturális együttműködés megújításának keretében; hogyan is lehet betiltani bizonyos tévéállomások vételét a lakosságnak? És, hogyan lehet ennek a rendőrség segítségével, s az állampolgárok folyamatos zaklatásával érvényt szerezni? Ahogyan ez éppen a napokban megtörtént Kárpátalján.

Vagy, hogyan lehet betiltani az államnak nem tetsző médiát, sajtót, - elnémítani minden olyan szót, ami ellentmond neki. - Ahogyan ez most éppen szokásban van Ukrajnában.

Ezen kívül meg lehet tanulni a gumiégetés szép hagyományát, nemzeti színű zászlókat lengetve, - majd Molotov-koktélt hajigálni a rendfenntartókra és fel lehet eleveníteni a Második Világháború fasiszta hagyományait, - ahogyan az szokásba jött az utóbbi időben Ukrajnában. És még sorolhatnánk a kijevi junta alatt divatba jött igazán mély és látványos ukrán kulturális szokásokat, - melyekről azért lehet tárgyalni a megújuló kulturális együttműködés keretében.

Mi, az egyszerű kis eszünkkel, sajnos csak erre tudunk mi gondolni ezen találkozó hallatán, - mivel az erről készült tudósítás a résztvevők által elmondott sallangokon és az üres protokollon kívül, - semmi konkrétumot nem tartalmazott.

Akkor meg is kérdezhetjük: Miről is állapodott meg konkrétan Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Olekszandr Zsuravcsak ukrán kulturális miniszterhelyettessel? Csak nem titok?

Azt csak úgy csendben jegyezzük meg, - hogy a valóban sokszínű és érdekes ukrán kultúrát, - nem a Junta által uralt médiákból ismerhetjük meg. Ehhez bizony még egy darabig, - csakis a magunk által szabadon keresett információkra vagyunk utalva.

B-R

http://balrad.wordpress.com/2014/08/29/hoppal-peter-ukrajna-helyettes-kulturalis- miniszterevel-talalkozott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elborult lengyel atlantista tudat
  2014-08-31 18:04:54, vasárnap
 
  Elborult lengyel atlantista tudat

Posted on 2014/08/29 Szerző: Admin

Lengyelország pénteken délután megtagadta annak a repülőgépnek a légterén történő átrepülését, amelyen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tért volna vissza Szlovákiából Moszkvába. Este azonban mégis megadta az engedélyt.
Sojgu repülőgépe Pozsonyban pénteken délután felszállt, majd később visszaérkezett az ottani repülőtérre - jelentette a szlovák közszolgálati rádió.
A lengyel légtérirányítási hatósága az elutasítást adminisztratív okokkal indokolta. Később azonban mégis megadta az engedélyt az orosz gép számára - közölte kora este a varsói orosz nagykövetség. Szergej Sojgu így késő este hazatérhetett.
A miniszter gépe korábban nem kapott átrepülési engedélyt az ukrán hatóságoktól sem.
Bojkott
A védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz államfő képviseletében Besztercebányán részt vett az antifasiszta Szlovák Nemzeti Felkelés kitörése jubileumi, 70. évfordulója ünnepségein.
Értesülések szerint Bronislaw Komorowski lengyel államfő Sojgu miatt bojkottálta az ünnepség hivatalos részét, mert állítólag nem akart egy tribünön állni az orosz védelmi miniszterrel.
A prágai CTK hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy Komorowski ezzel akart tiltakozni az ellen, hogy a meghívottak között ott volt az orosz védelmi miniszter is. Lengyelország az Európai Unión belül Moszkva legkövetkezetesebb bírálói közé tartozik az oroszok ukrajnai szerepe miatt.
(Origo)
Bal-Rad komm: “...Lengyelország az Európai Unión belül Moszkva legkövetkezetesebb bírálói közé tartozik..." - és valószinűleg a legnagyobb pofon elszenvedője is lesz, amit Misa ad majd nekik. Mint jól kiérdemeltet.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/29/elborult-lengyel-atlantista-tudat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Intoleráns csőcselék támadt a szélsőjobbos felvonulásra Sto
  2014-08-31 17:59:18, vasárnap
 
  Intoleráns csőcselék támadt a szélsőjobbos felvonulásra Stockholmban


A Svédek Pártja hatóságilag engedélyezett felvonulása ellen tiltakozó liberális csőcselékkel csapott össze a svéd fővárosban a rendőrség.

A balos média szerint szélsőséges nézeteket valló Svédek Pártjának mintegy 150 tagja a szeptember 14-i önkormányzati választások előtti kampánya keretében rendezett felvonulást Stockholmban. E megmozdulásuk ellen több mint tízezer agymosott tüntetett, megpróbálva megközelíteni a nemzeti párt tagjait. A kutyás és lovas rendőrök megpróbálták távol tartani a csürhét, de többen petárdákat, üvegeket és más tárgyakat hajítottak feléjük.

A rendfenntartók ezért kénytelenek voltak határozottan fellépni. Az összecsapásban három rendőrtiszt könnyebben megsérült. Arról nincs hír, hogy a Svédek Pártjának megmozdulása ellen tüntetők között vannak-e sebesültek. Néhány embert előállítottak rendbontásért.

A Svédek Pártja lezárná Svédország határait a bevándorlók előtt, és csak olyanoknak adna svéd állampolgárságot, akik "a Nyugat genetikai és kulturális örökségét hordozzák". A párt szeretne bejutni az önkormányzatokba a szeptember 14-i választásokon.

Tiszteletre méltó céljaik eléréséért rendezett felvonulásaik általában heves tiltakozást váltanak ki a konzumidióta lakosság nagy részéből.

Néhány nappal ezelőtt a közép-svédországi Norrköpingben rendezett nagygyűlésük kezdetén Steven Spielberg Oscar-díjas zsidó holopropaganda-filmje zenéjének dallamát játszotta a városháza óratornyának 80 harangja - ezzel provokálta a hazafiakat a városvezetés. Egy héttel ezelőtt Malmö városában csaptak össze a rendőrök a párt egyik rendezvénye ellen tiltakozó csőcselékkel.

Márciusban a Svédek Pártjának tagjai kerültek összetűzésbe baloldali aktivistákkal egy nemzetközi nőnapi feminista tüntetésen. A hazafiak az incidensről kiadott közleményükben jelezték, hogy tagjaikra a baloldali szélsőségesek támadtak.


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/805-intolerans-csocselek-tamadt-a-szelso jobbos-felvonulasra-stockholmban
(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te Irgalmas Isten! Megsértették a füzesabonyi döbrögisták jó
  2014-08-31 17:58:03, vasárnap
 
  Te Irgalmas Isten! Megsértették a füzesabonyi döbrögisták jó hirét!

Posted on 2014/08/30 Szerző: Admin

Feljelentést tesz a Fidesz füzesabonyi szervezete jó hírnév megsértése miatt és felszólítja a Jobbik szóvivőjét, hogy nyilvánosan kérjen elnézést, amiért valótlanságot állított.
A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám csütörtökön beszélt arról Sipos Attila füzesabonyi alpolgármester, korábbi baloldali jelölt-aspiráns Facebookon közétett írására hivatkozva, hogy a politikust megfélemlítették és visszalépett.
A Fidesz szerint az ellenzéki politikus valótlanságot állított, a kormánypárt füzesabonyi alapszervezete egyúttal visszautasított a Jobbik rágalmait és jogi lépéseket helyezett kilátásba. Kiemelték: a Fidesz törvényes kampányt folytat, és visszautasít minden tisztességtelen eszközt.
A Molnár Richárd helyi elnök által jegyzett közlemény arra is kitért: elítélik az elmúlt évek gyenge teljesítményét, s Füzesabony lemaradásáért a “jobb és baloldali szélsőséges pártokat" - a “bukott baloldalt", az Összefogás Füzesabonyért Egyesületet és a Jobbikot - tartják felelősnek. “A mi célunk, hogy az elmúlt évek kudarcai után Füzesabonyt is fejlődési pályára állítsuk" - fogalmazott Molnár Richárd.
A közlemény szerint a Fidesz jelöltje elsőként adta le a jelöléshez szükséges aláírásokat Füzesabonyban, elsőként mutatta be jelöltjeit és programjának fő elemeit, s külön aláírásgyűjtő akcióba kezdett a város fejlesztéséért. “Az ügynökbotrányba keveredett, és érpataki zászlóégetővel kokettáló Jobbik" a Fidesz szerint érezhetően kétségbeesett. Megjegyezték: van egy “diszkrét bája" annak is, hogy a Jobbik a baloldalnak szurkol, az ő indulásukért aggódik. A kormánypárt felszólítja a Jobbikot, hogy “kétségbeesését ne rágalmazással és hazugságok terjesztésével próbálja leküzdeni".
(stop.hu)
Bal-Rad komm: Irgalmas Nagy Isten! Nézz le ránk! Ezt az iszonyatot! Megsértették a döbrögista horda füzesabonyi bandáját! Hazugságokkal. Ezt a magasztos és a nemzet (uralma) iránt elkötelezett igazszivű, narancshitű társaságot, amely erejét és tudását nem kimélve munkálkodik a közjóért!
És most a galádok rossz hirüket keltik!
Bocsáss meg nekik Isten! Hisz nem tudják mit beszélnek?!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/30/te-irgalmas-isten-megsertettek-a-fuzesabon yi-dobrogistak-jo-hiret/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól kiszúrt az állam a befektetőivel
  2014-08-31 17:40:02, vasárnap
 
  Jól kiszúrt az állam a befektetőivel

Hír24

2014. augusztus 29. 10:16




Hatalmasat zuhant az utóbbi másfél-két hónapban az új lakossági államkötvények hozama.

Bár az állam még mindig többet fizet a lakossági befektetésekre, mint amennyi kamatot a bankbetéteknél el lehet érni, azért már nem olyan bőkezű, mint eddig.
Elolvadtak a kamatok

Mert mint az Azépénzem.hu megnézte, a júniusi 4,89-5,64 százalékok helyett ma már 1,4 százalékkal kevesebbet fizet pl. a négy- és hatéves futamidejű Bónusz Magyar Államkötvény.

A korábbi, magasabb kamatú papírok jegyzését pedig leállították július közepén, az újakat meg még lájtosabb hozammal kínálják. De hasonló a helyzet a kincstárjegyeknél is.
A bankok kavartak be

Az okról már mi is írtunk, kiderült, hogy a bankok is bevásárolhattak a magasabb kamatozású állami értékpapírokból. Pedig azokat a lakosság számára bocsátották ki. Ez nem tetszett az MNB-nek, ezért faragta le a hozamokat.

Ha érdekli, mennyit is fizetnek ma a különböző állampapírok, itt nézheti meg!

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/08/29/jol-kiszurt-az-allam-a-befektetoivel/?utm_s ource=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_20 14-08-29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy György szerint a jegybank pénze csak az övé. Dőzsöl
  2014-08-31 17:25:19, vasárnap
 
 
Matolcsy György szerint a jegybank pénze csak az övé. Dőzsöl is belőle rendesen.
2014.08.29. 14:45

Nagyon nehéz lehetett a nemzet legnagyobb nem megszorítójának visszafogni magát addig, amíg fejest nem ugorhatott a jegybanki kincseskamrába egy nagy pancsolásra. A pénz ott úszkált a szeme előtt szépen sorba rendezve, várva mikor kerül majd sor a felhasználására, ahogy azt a normális gazdasági folyamatok megkívánják. Részeg brókerek ha megtámadják a forintot, meg ilyenek. De már kiderült, Matolcsy György nem is ilyenekre szánta ezt számára példátlan lehetőségeket kínáló eszközt ami a rendelkezésére állt. Csak még eddig nem jött el az ő ideje.

Igazi Fideszes vezetőhöz méltóan Matolcsy György is szépen sunyi módon már korábban előkészítette a jegybank pénzének a lehető leghatékonyabb felhasználását a maga, és a kormánypárt számára. Persze nemzeti turulmadárnak öltöztetve az egészet, aki büszkén repked tündérország felett. Kormánypárti elit körökben ilyen hatékonyságnak nevezik általában a lopást, és teszik nemzeti mázba. Közben nagyon igyekeznek ezt egy olyan kifinomult eleganciával előadni, amiből szerintük a választó egy szót sem ért meg, de beveszi kanyar nélkül. Pedig a lopás az mindig az, bárhogyan is nevezik, akár stadionnak is.

Először, a kezdetekben voltak azok a folyamatok, amelyeket Matolcsy György mint jegybankelnök még a törvényes keretek között igyekezett végrehajtani. De mint mostanra kiderült, ezzel is csak azt kívánta előkészíteni, később szépen lerabolhassa az ország tartalékának szánt pénzt. Magába olvasztotta az ellenőrzési felügyeletet, ami régen a PSZÁF volt, így magát ellenőrizhette a későbbiekben. Kibocsájtott egy növekedésinek álcázott hitelt, amivel az erős gyanú szerint a kormányhoz közeli vállalkozások jártak a legjobban, más nem is igen kaphatott belőle. Eddig még úgy nézett ki, a jegybank teszi a dolgát, őrzi az árfolyamot, segíti a hitelezést, élénkíti a gazdaságot, és ellenőrzi is azt. És májusig volt felügyelőbizottsága a jegybanknak, ami azért némi akadályt jelentett. Meg áprilisban voltak a parlamenti választások is. Addig semmiképpen nem lehetett belenyúlni a kasszába holmi hasznosnak tűnő kastélyvásárlásokkal. Csak elő lehetett készíteni.

De aztán szabad lett a pálya. A nemzet pöttykutatójának nem kellett magát visszafogni, kiélhette magát, és luxus iránti igényét. Persze ezt is szigorúan közpénzből, és stadionnyi méretben csinálta, ahogy azt a kormánypárt elitjétől megszokta az ország. Csináltatott magának a jegybank épületében luxus éttermet, hiszen a magyar gulyást nem lehet akárhogyan, és akárhol kikanalazni. Különösen neki nem, aki már annyiféle adóemelést végrehajtott az ország ellen, a Fidesz érdekében. Vett pár képet, meg egy hegedűt, mert ugye pártolni kell a művészetet. Az mindegy kitől, és mennyiért, a választó ne legyen kíváncsi, bízzon a jegybank kifinomult művészeti igényességében. Ezek voltak a kis falatok, mert ekkora szűnt meg a felügyelőbizottsága. Utána aztán jött a nagy habzsolás. Kastély, mert pihenni azt kell, és nem mindegy milyen körülmények között. Irodaház, lehetőleg a drágábbikból, ki tudja kitől vásárolva, és főleg miért ennyiért. Ezek azért nem annyira jegybanki tevékenységek, viszont Matolcsy György legalább jól érzi magát a munkahelyén, és szabadon verheti el a közös pénzt, fideszes szokás szerint következmények nélkül. És ez megér az országnak pár kidobott milliárdot.

Az igazi nagy falat azonban még hátra van. Matolcsy György úgy gondolja nem múlhat el közgazdasági zsenialitása nyom nélkül, ennek továbbvitelére, és tanítására mindenképpen kell, és érdemes százmilliárdokat elkölteni. Gyorsan össze kell rakni pár alapítványt, venni nekik sarokházakat, az emeletes belvárosi típusból, lehetőleg ezért is sokat fizetve. Van miből, ez nem lehet akadály. És persze lóvé is kell az alapítványok működéséhez. Itt azért ismét nem lehet a jegybank szűkmarkú, mégis csak a nem megszorítás adóemelését kell oktatni megfelelő keretek között az ide jelentkezőknek, akik erről akarnak majd tanulni. Pénz nem számít itt sem, töltse fel a jegybank ezeket az alapítványokat is néhány bő tíz milliárddal, legyen megfelelő háttér az oktatásra.

Ez a kétszázmilliárdos keret több, mint az ország teljes felsőoktatásra szánt pénze. Mondjuk ezt a Fidesz tette ennyire kevéssé, mert nem akar okos embereket képezni maga ellen a sajátnak tekintett országban. De ez még így is egy olyan százezres nagyságú embertömeg oktatására elég. A jegybank kétszázmilliárdjából vajon mennyi tanulót akarnak majd oktatni? Jó, nincs még annyi tanterem a birtokában, kréta is kell, meg tanárok, és turulos gábrieles szobor iskolák elé. Akkor mennyi is marad ebből a pénzből a tanításra? Eddig csak az alapítványok elnökeinek a fizetése nyilvános, ami a kiadások közül látszik.

Ez még csak a történet eleje, de a vége nem lehet kérdéses. Minden meg fog valósulni a jegybank elképzeléseiből, és a Fidesz vezetése, meg a haverok sem fognak rosszul járni. Lesz itt még kifizetőhelynek álcázott oktatás, hiszen ösztöndíj is kell az ilyen iskolákban a tanulóknak. Irodaházat is lehet még vásárolni lehetőleg drágán, és ki tudja kitől. Ezt szokták normális helyen pénzmosásnak nevezni, pedig a Fidesz nagyon igyekszik közben tisztességesnek látszani. És sokan még annak is látják, na ezzel meg tisztában is vannak. Ezért tudnak még az ország nyakán élősködni.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/08/29/matolcsy_gyorgy_szerint_a_jegybank_penz e_az_ove_dozsol_is_belole_rendesen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.