Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Zimányi Alajos: Tönkrement táj
  2015-01-25 22:42:00, vasárnap
 
  Ha tudod, hogy honnan jöttél és hová mégy, de legfőképp, Kié vagy, akkor nemcsak hús-vér vagy, hanem lélekben örökkévaló és szellemiekben maradandót hátrahagyó.

Negyvennégyben
nagy kockázatot vállalt értem
az Isten,
s hogy mennyire lettem
hű vagy hűtlen,
lelepleződöm képeimben.

Papi családba születtem,
lelkésznek szántak,
én tanár akartam lenni,
mindkettő voltam,
talán nem hiába.

Költőként kezdtem,
grafikusként végzem.
Álmosdról indultam,
Bagamérig költöztem vissza.

Végül jó volna,
ha porom felett
az Isten megállna.

Zimányi Alajos


Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Zimányi József  
Aranyosi Ervin: Boldogok a lélekben szegények...
  2015-01-25 12:41:43, vasárnap
 
  Link

Boldogok a lélekben szegények,
nem bántja őket önvád, düh, harag.
E szép világban tiszta szívvel élnek,
ezért a lelkük súlytalan marad.

De mit tegyél, ha így szeretnél élni?
Mitől lesz tiszta a lelkiismeret?
Tanácsot vársz? Nem kell mellébeszélni!
Elmondom hát, jobb, ha megismered.

Ne menjen le egy nap se haragoddal,
- a léleknek csak a bűn tud ártani.
Hogy megbékélhess este önmagaddal,
meg kell tanulnod megbocsátani.

A megbocsátás nem jelent felejtést,
csak annyit teszel, hogy elengeded.
Hogy nem dédelgetsz haragot, vagy sértést,
mely álmodban is nyomja lelkedet.

Ha volt olyan, akit Te megbántottál,
Kérj gondolatban most bocsánatot.
Akkor egy jónak tűnő döntést hoztál,
s okoztál véle sérelmet, bánatot.

A dolgon ma már változtatni nem tudsz,
bármit teszel, - a Föld forog tovább.
Ám lélekben jobb ha ezen túl jutsz,
mint őrizvén, magadban tartanád.

És egyúttal bocsáss meg önmagadnak,
tisztítsd meg végre lelkiismereted!
Az álmok ettől majd békében hagynak,
kitölti lelked a béke, s szeretet.

Ha valaki a nap során megsértett,
próbálj meg neki megbocsátani.
A tőle telő legjobbat tette véled,
s nem tudott jobbat, mint téged bántani.

A dolgon ma már változtatni nem tud,
bármit is tenne, - a Föld forog tovább.
Talán már másképp “kötné meg az alkut",
s talán kedvesebb napot hozna rád.

Bocsáss meg hát, ne őrizgesd a sértést,
harag ne dúlja ma éjjel lelkedet!
Tisztuljon meg, keresd az egyet értést,
Mert megbékélni csak ily módon lehet.

Mert boldogok a lélekben szegények,
nincs teher rajtuk, a lelkük súlytalan.
Lelküket adják át a tiszta fénynek,
szeretve élnek, s szeretnek gondtalan.
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
A forma határozza meg a funkciót
  2015-01-25 09:37:51, vasárnap
 
  "Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Többféle elvégzendő munka van, de ugyanaz az Isten ad tehetséget minden egyes személynek." (1Korinthus 12:4-6, GW fordítás)




Az építészetben a funkció határozza meg a formát. Mondd meg, mire akarod használni az épületet, és megmondom, hogyan építsd meg. Az emberek esetében azonban pont az ellenkezője igaz. A forma határozza meg a funkciót. Nézd meg, milyennek formált Isten, hogy milyen lelki ajándékokat, szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatot adott, és tudni fogod, hogy mit kell kezdened az életeddel.

Tudtad, hogy Isten egy bizonyos munkát kifejezetten veled szeretne elvégeztetni, amíg itt a földön vagy? Isten nem helyez embereket a földre anélkül, hogy ne lenne feladatuk a földi életükben. Az életműved része a munkád és a karriered is. A munkád része Isten céljának az életedben. Nem azért vagy a földön, hogy foglald a helyet, és fogyaszd az erőforrásokat. Azért helyezett a földre, hogy a világ több legyen általad és az által, amilyennek formált téged.

Isten soha nem végeztet veled olyan munkát, amihez nem ad képességet. Ezért vannak szellemi és lelki ajándékaid. Ott rejtőzködnek benned egészen addig, amíg el nem döntöd, hogy felfedezed és fejleszted őket.

Sok felmérés mutatta ki, hogy a legtöbb amerikai nem neki való munkát végez, mert nincs tehetségük ahhoz amit csinálnak. Elsősorban anyagi okok miatt dolgoznak az adott területen, nem pedig azért, mert arra lettek teremtve.

Ha olyan munkád van, amiben nem tudod hasznosítani az Istentől kapott tehetségedet, akkor lehet, hogy más munkát kell keresned. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan munkára vesztegesd, amiben nem tud megnyilvánulni az, amire Isten elhívott. Isten nem azért helyezett a földre, hogy pénzt keress. Az számít, hogy milyen munkára formált téged.

A Biblia ezt mondja az 1Korinthus 12:4-6-ban: "Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Többféle elvégzendő munka van, de ugyanaz az Isten ad tehetséget minden egyes személynek." (GW fordítás)

Ha tudod, hogy milyen szellemi-lelki ajándékaid vannak, akkor tudod a választ arra, hogy mi Isten akarata az életedre nézve, hogy mit tegyél, milyen területen dolgozz, mi legyen a szolgálatod, vagy mi legyen a feladatod a világban. A benned lévő ajándékok megmutatják az irányt, és az alapján fog kirajzolódni, milyen munkát kell végezned.

Beszéljetek róla

Az Istentől kapott ajándékaid és tehetséged hány százalékát használod a munkádban, és hány százalékát a szolgálatban?
Mi a fontosabb a munkádban: az Istentől kapott ajándékaidat és tehetségedet használni, vagy pénzt keresni? Mi az, amin változtatnod kell azzal kapcsolatban, amit válaszoltál?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.18.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne csapd be a környezetedet !
  2015-01-24 09:03:41, szombat
 
  ,,A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz." (1 Korinthus 12:4-6 GW fordítás)




Amikor tudod mivé kellene fejlődnöd, akkor azt is tudod mit kellene érte tenned és máris képes vagy összpontosítani arra, hogy jobban kihasználd életed minden pillanatát.

Ez az a pillanat, amikor hitből megteszed azt a lépést, hogy kimondod: ,,Isten útján fogok járni, nem a saját utamon". Megengedem, hogy irányítsa az életemet. Isten céljait akarom követni és nem a sajátjaimat. Azt fogom tenni, amire elvezet Isten és amire képessé tesz engem.

Abban a pillanatban, amikor megteszed ezt a lépést és a hitedet Jézus Krisztusba veted, Isten négy fontos ajándékkal fog megajándékozni.

Megbocsátás. A Rómaiakhoz írt levél 5:15 azt mondja: ,,Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiárad az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra." Az első dolog, amit Jézus tett az volt, hogy mindent eltörölt, amit valaha rosszul tettél. Megbocsátott. Nincs kárhoztató ítélet ellened.

Örök élet. Istennek hosszú távú tervei vannak veled. A Biblia a Rómaiakhoz írt levél 6:23-ban azt mondja: ,,Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." Soha nem fogod tudni munkával vagy pénzzel megkeresni a Mennyországba vezető utat. Az egyetlen út, amellyel a Mennyországba mehetsz az Isten egyetlen ingyenes ajándékának hitből való elfogadása.

A Szentlélek. A Rómaiakhoz írt levél 5:5 azt mondja: ,,...mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által." Honnan tudod, hogy Isten irányítja-e teljesen az életedet? Onnan, hogy ha nyilvánvalóvá válnak életedben a Lélek gyümölcsei: a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

Speciális képességek. A Bibliában megjelennek bizonyos speciális képességek, amelyeket a Lélek ajándékainak nevezünk, amelyek nagyban különböznek az anyagi vagy a fizikai ajándékoktól. Ezek olyan képességek, amelyekre azért van szükséged, hogy el tudd végezni azokat a munkákat, amelyeket Isten bíz rád. Sok hívő nem is sejti, hogy rendelkeznek ezekkel az ajándékokkal, még kevesebben tudják, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Pedig minden hívő rendelkezik ajándékokkal!

A Biblia az 1 Korinthus 12:4-6-ban azt mondja: A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz."

Mi a lelki ajándék? Istennek célja van a Te életeddel is és a Lelki ajándékok, amelyeket tőle kapsz olyan felszerelések, amelyekre akkor lesz szükséged, amikor Ő megkér téged egy feladat elvégzésére. Isten soha nem kér olyan dolgot, amelyhez nem adott neked képességet. Ezeket az ajándékokat abban a pillanatban megkapod, amint elfogadod Jézus Krisztust. Nem neked kell kiválasztanod az ajándékodat. Nem kell keresned ezt az jándékot.

Nem a Te saját céljaid elérésére kapod az ajándékokat. A lelki ajándékaidat azért kapod, hogy más embereket segíts vele. A gyülekezeti családod többi tagja pedig a saját ajándékaival szolgál feléd.

Amikor én a tanítói ajándékomat használom, áldást nyersz. Amikor Te használod a saját lelki ajándékaidat, a gyülekezet tagjai nyernek áldást. Mint egy puzzle. Ha egyetlen darabja hiányzik a kirakónak, mi az első dolog, amit észreveszel a kirakón? Az egyetlen hiányzó darabot. Ha nem fejleszted és használod a lelki ajándékaidat, mindannyiunkat becsapsz.

Beszéljetek róla

Hogyan tudod teljesíteni azt a szerepedet, amelyet Isten szánt neked a saját gyülekezetedben?
Ha keresztény vagy, megkaptad mind a négy ajándékot? Hogyan változtatta meg ez az életedet?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.17.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogyan kezeld az érzelmeidet ?
  2015-01-23 07:23:57, péntek
 
  ,,Az emberi természet irányítása halálba vezet, de a Lélek vezetése élet és békesség. Aki az emberi természetének engedelmeskedik, nem lehet kedves Isten előtt." (Róma 8:6,8 - TEV fordítás)
Az elme békességének a kulcsa megtanulni irányítani az érzéseinket.




Négy fontos okot szeretnék megosztani veletek Isten Igéjéből, amiért fontos kezelni az érzéseidet.

Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, mert azok gyakran megbízhatatlanok. Ami zsigerből jön, gyakran rossz, a megérzéseid sokszor csalnak, az érzéseid megannyiszor sötét utakra vezetnek. Nem támaszkodhatsz mindig arra, amit érzel! A Péld 14:12 azt írja: ,,Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Nem szabad mindent elfogadnod, amit érzel, mert nem minden helyes és hiteles, és nem biztos, hogy jó irányba vezet.

Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, mert nem szeretnéd, hogy befolyásoljanak. Ha nem irányítod az érzéseidet, akkor azok fognak irányítani téged, és a hangulataid fognak befolyásolni! Hogyha csak az érzéseid vezetnek, mások is észreveszik ezt, és ki fogják ezt használni. A legrosszabb viszont az, hogy Sátán kedvenc fegyvere a negatív, romboló érzelmek, ezért fel fogja használni a félelmet, a megbánást és az aggodalmaskodást, hogy tönkretegye az életedet. A Biblia azt írja az 1Pt 5:8-ban: ,,Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el."

Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, hogy kedves lehess Isten előtt. Ha az érzéseid irányítják az életedet, nem irányíthatja azt az Isten! Hogyha az érzéseid alapján hozod meg a döntéseidet, azokat tetted az isteneddé, nem lehet Isten az Urad! A Róma 8:6,8 ezt mondja: ,,Az emberi természet irányítása halálba vezet, de a Lélek vezetése élet és békesség. Aki az emberi természetének engedelmeskedik, nem lehet kedves Isten előtt." (Róma 8:6, 8 TEV fordítás)

Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, hogy sikeres lehess az életben. Több kutatás bizonyította, hogy sokkal fontosabb az érzelmi intelligencia, mint az értelmi, amikor a sikerről beszélünk. Hány olyan embert ismerünk, akik elvesztették a becsületüket a dühben kimondottak miatt, vagy elveszítettek egy munkalehetőséget az önfegyelem hiánya miatt?

A Biblia azt írja a Péld 5:23: ,,(Az emberek) elvesznek és meghalnak a saját bolondságuk és az önfegyelem hiánya miatt" (CEV fordítás).

Amikor átadod az életedet Jézusnak, az érzéseidet is át kell adnod. Amikor azt mondod, hogy átadtad a szíved az Úrnak, akkor az érzéseidet is alá kell rendelned Neki! Jézus az érzéseid ura is akar lenni, nem csak a gondolataid és tetteid irányítója.

,,Mostantól kezdve az elkövetkezendő életeteket nem emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint kell éljétek!" (1Pt 4,2 TEV fordítás)

Beszéljetek róla

Az érzéseid alapján hozod meg a döntéseid? Honnan tudod, hogy egy adott érzés jó vagy rossz?
Szerinted miért fontos megtanulni, hogy a Szentlélek vezetésére hallgass? Hogyan tudod ezt megtenni?
Mit kell még alárendelned Istennek az érzelemvilágodból?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten érzelmi kapcsolatot is szeretne veled
  2015-01-22 10:06:08, csütörtök
 
  "A legfontosabb parancsolat ez .... Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel." (Márk 12:29-30, NLT fordítás)

Link



A Bibliában, a Márk 12:29-30-ben ezt olvassuk: "A legfontosabb parancsolat ez .... Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel."

Hallod, hogy Jézus érzelemről beszél itt? Azt mondja, ne csak langyosan szeresd Őt, hanem szenvedélyesen: teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel. Isten azt akarja, hogy ne csak ismeret legyen a fejedben Róla, hanem hogy érzelmi kapcsolatban állj Ővele.

A következő dolgokat jó tudnod az érzelmekkel kapcsolatban:

Istennek is vannak érzelmei.
Isten olyan Isten, akinek vannak érzelmei, és tud örülni, át tudja érezni a fájdalmat, és gyűlöli a bűnt. Csalódást is tud érezni az emberekkel kapcsolatban. Azért vannak érzelmeink, mert Isten képmására lettünk teremtve. Ha Istennek nem lennének érzelmei, nekünk sem lennének.

Az, hogy képes vagy érezni, Istentől kapott ajándék.
Az érzelmek tesznek emberré. Az érzelmi képességek teszik lehetővé, hogy szeress, alkoss, hogy hűséges, kedves és nagylelkű legyél. Lehet, hogy nem mindig tűnnek az érzelmek ajándéknak, de még a negatív érzelmeknek is megvan a maguk célja az életedben.

Két érzelmi szélsőség létezik, ami kerülendő.
Az emocionalizmus egy olyan szélsőséges irányzat, ami azt vallja, hogy az életben csak az számít, ahogyan érzünk, az, hogy mit gondolunk, hogy mi a helyes és mi nem, az nem számít. Azt állítja, hogy mindennek az érzelmek az alapja, és ezek irányítják az ember életét. A másik szélsőséges irányzat a sztoicizmus. Követői azt vallják, hogy az érzelmek egyáltalán nem számítanak. Nem számít más, csak az ember értelme, intellektusa és akarata. Vannak olyan keresztyén gyülekezetek, amelyek teljesen erre a két szélsőséges megközelítésre épülnek. Egyes keresztények például azt mondják, egyáltalán nem számít, mit érzel, és egyáltalán nem tulajdonítanak jelentőséget az érzelmeknek. De ez nem helyes.

Isten nem véletlenül adott érzelmeket nekünk. Ő azt akarja, hogy egy érzelmi kapcsolat legyen az alapja az iránta való szeretetünknek és imádatunknak, és hogy szeressük Őt teljes szívünkből és teljes elménkből.

Beszéljetek róla

Miért van az, hogy néha Istent inkább ésszel és nem szívvel dicsérjük?
Te könnyen ki tudod nyilvánítani az érzelmeidet, vagy inkább magadba fojtod azokat?
Szerinted Isten milyen érzelmeket szeretne, hogy bevigyél a Vele való kapcsolatodba?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.15) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Stephen Ingraham * Természetfotós
  2015-01-21 21:39:03, szerda
 
  Link Link





Ázsiai keserédes gyümölcs * Kereklevelű fafojtó

BAGAMÉR Link




 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Ezekről gondolkozzatok...
  2015-01-21 08:51:46, szerda
 
  "Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne fáradjatok el, és ne hagyjátok abba az erőfeszítést." (Zsidók 12:3, NCV fordítás)




A mentális egészséged megőrzése miatt fontos, hogy az elmédet a helyes dolgok felé irányítsd.

Gondolkodj Jézusról.

Már biztosan hallottad a mondást: "Azzá válsz, amiről a legtöbbet gondolkozol." Ha még inkább olyan akarsz lenni, mint Jézus, vele kell betöltened a gondolataid. A Zsidó levél 12:3 ezt mondja: "Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne fáradjatok el, és ne hagyjátok abba az erőfeszítést." (NCV ford.)

Gondolj másokra.

A Biblia azt mondja a Filippi 2:4-ben: "Ne csak a saját dolgaitokkal törődjetek, hanem mások iránt is mutassatok érdeklődést, és az iránt, amit mások tesznek." (TLB ford.) Ma a világ, amiben élünk, teljesen az ellenkezőjét diktálja ennek. Minden arra buzdít, hogy csak magadra gondolj, és senki másra. De Jézus fölötte áll ennek a világi normának, és amikor róla gondolkodsz, könnyebben fogsz tudni másokra is gondolni.

Gondolkodj az örökkévalóságon.

"Szem nem látta, fül nem hallotta, és elme még fel nem fogta, amit Isten készített azoknak, akik Őt szeretik." (1Korintus 2:9, NLT ford.) Amikor olyan igazságokra kezdesz el összpontosítani, mint ez, minden problémád kisebbnek tűnik majd azokhoz a dicsőséges, örömteli és élvezetes dolgokhoz képest, amelyek az örökkévalóságban várnak ránk.
Az elméd a legnagyobb kincsed, de egyben a legnagyobb harcmező is. Kérd Istent, hogy segítsen meghozni minden nap azt a döntést, hogy Isten Igéjéből táplálkozol, megtisztítod az elméd a romboló gondolatoktól, és Jézussal, másokkal és az örökkévalósággal kapcsolatos gondolatokkal töltöd meg. És akkor megnyerted a csatát.

Beszéljetek róla:

Hogyan tudnád a gyakorlatban is megvalósítani a Filippi 2:4-et a házicsoportodban vagy a gyülekezeti közösségedben ezen a héten? És hogyan tudnád megvalósítani ezt a családodban?
Hogyan segít a Jézusról és az örökkévalóságról való gondolkodás abban, hogy gondolj másokra is?Mi az, ami leginkább megakadályoz abban, hogy a nap folyamán az örökkévalóságot tartsd szem előtt? Hogyan tudod ezeket a zavaró dolgokat csökkenteni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 01. 14.) Napi remény
Link



Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én néki az ő orczájának szabadításáért. Zs.42:6
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mi szellemi fegyverekkel harcolunk
  2015-01-20 10:08:19, kedd
 
  Krisztus szelídségével és gyöngédségével intelek és figyelmeztetlek titeket én, Pál - akiről egyesek azt mondják, hogy szemtől szemben alázatosan viselkedek, és csak a távolból vagyok harcias. 2 El fogok menni hozzátok, de kérlek, ne kényszerítsetek rá, hogy harcias legyek azokkal, akik úgy gondolják, hogy mi csak közönséges emberi eszközökkel élünk!

3 Mert igaz, hogy ebben a testben élünk, de nem közönséges fegyverekkel harcolunk, ahogyan az emberek szoktak. 4-5 A mi fegyvereink nem ember alkotta eszközök, hanem szellemi fegyverek, amelyek Isten ereje által hatásosak! Ezekkel le tudunk rombolni minden büszke erődítményt, amelyet az ellenség azért épített, hogy Isten igazi megismerését akadályozza. Le is rombolunk minden emberi okoskodást és vitatkozást, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak! 6 Készek vagyunk arra is, hogy megbüntessünk közöttetek minden engedetlenséget, mihelyt a ti engedelmességetek tökéletes lesz.

7 Lássátok meg ezeket a nyilvánvaló tényeket: ha valaki meg van győződve arról, hogy ő Krisztusé, akkor fogja fel, hogy mi is ugyanúgy Krisztushoz tartozunk! 8 Lehet, hogy látszólag túl sokat dicsekszem azzal a hatalommal, amelyet az Úr arra adott, hogy építselek benneteket, s nem arra, hogy ártsak vele - de én nem fogok ezzel a hatalommal szégyent vallani! 9 Nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha csak a leveleimmel ijesztgetnélek benneteket. 10 Mert vannak közöttetek, akik azt mondják: ,,Pál levelei szigorúak és kemények, de ő maga gyenge, és beszéde semmit sem ér." 11 Ezeknek azt üzenem, hogy amit távolról, a leveleinkben írtunk, pontosan azt fogjuk tenni, amikor személyesen közöttetek leszünk. 12 Mert mi nem akarunk versengeni ezekkel az önjelöltekkel, akik nem veszik észre, milyen ostobák, amikor a saját mércéjükhöz mérik magukat!

13 Mi azonban semmi mással nem dicsekszünk, csak azzal a munkával, amelyet Isten ránk bízott. Ebben azonban ti is benne vagytok, hiszen hozzátok is eljutottunk. 14 Mert mi nem lépjük át a megbízatásunk határait. Akkor léptük volna át, ha soha nem mentünk volna el hozzátok. De bizony elmentünk! Sőt, mi voltunk az elsők, akik a Krisztus örömhírét hozzátok vitték! 15 Csak arról beszélünk, amit magunk végeztünk, s nem dicsekszünk mások eredményeivel. Viszont abban reménykedünk, hogy hitetek megerősödésével ti is egyre jobban segíteni fogtok, hogy a szolgálatunk kiterjedjen. 16 Mert az a szándékunk, hogy a városotokon túli vidékeken is hirdessük az örömüzenetet. Semmiképpen sem akarunk azonban olyan munkával dicsekedni, amelyet más végzett a maga területén. 17 Mert meg van írva: ,,Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjen!"

18 Mert nem az a megbízható, aki önmagát ajánlgatja, hanem az, akit az Úr ajánl.

2 Korintusi 10
Link Link Minden harc csak út feléd



 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Hogyan harcoljunk a bennünk lévő jó szándék ellenségeivel
  2015-01-20 09:43:07, kedd
 
  "Elhatároztam, hogy betartom törvényeidet örökre, bármi is történjen."(Zsoltárok 119:112, CEV fordítás)

Sokan azért nem élnek hatékony életet, mert soha nem tanulták meg, hogyan küzdjenek az elméjükben dúló csatákkal.

Ha meg akarod tanulni az elmédet irányítani, meg kell tisztítanod azt a káros gondolatoktól. Ez nem könnyű feladat, mivel három ellenséged van, ami meg akar akadályozni, hogy beteljesítsd az életed megváltoztatására irányuló jó szándékaidat.

Az első számú ellenséged a régi természeted.

Pál azt mondja a Róma 7:23-ban: "Van egy másik erő bennem, ami csatában áll az elmémmel. Ez az erő rabszolgájává tesz a bűnnek, ami még mindig bennem van. (NLT fordítás) Észre szoktad venni magadon, hogy olyan dolgokat teszel, amelyeket igazából nem is akarsz megtenni? Ez a csata az agyadban zajlik a régi, bűnös természeted és a benned lévő jó szándékok között.

A második ellenséged Sátán.

Sátán nem kényszeríthet semmire, de tehet javaslatokat, és azok a javaslatok nagyon-nagyon erősek. Folyamatosan negatív gondolatokat ültet el az agyadban. Erre felhasználhat más embereket, a televíziót, vagy egyszerűen csak bedob egy gondolatot az elmédbe.

A harmadik ellenséged a világ értékrendje.

Van bármi is a mai világban, ami önfegyelemre sarkallná az embert? Nincs semmi. Gyakorlatilag minden reklám ezt mondja: "Ma megérdemelsz egy kis lazítást, legyen úgy, ahogy te szeretnéd, mi mindent megteszünk ezért..." A Biblia azt mondja az 1János 2:16-ban: "Mert mindaz, ami a világban van - a test kívánsága, a szem kívánsága és a(z életben lévő dolgokkal való) büszkélkedés -, nem az Atyától van, hanem a világból jön." (NIV fordítás)
Ilyen ellenségek mellett nem csoda, hogy elbátortalanodunk, kétségbeesünk és bukásokkal küszködünk.

Te hogyan vívod meg ezt a csatát? Nézd meg, mit mond a 2Korinthus 10:3-5: "Bár a világban élünk, nem úgy harcolunk, ahogy a világ. A fegyverek, amikkel mi harcolunk, nem a világ fegyverei. Sőt, épp ellenkezőleg: (a mi fegyvereinknek) isteni erejük van az erősségek lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden vitát, érvelést és állítást, ami Isten megismerése ellen van, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy Krisztusnak engedelmessé tegyük." (NIV fordítás)

Van választásod. Az elmédnek hallgatnia kell rád. Isten nem csak elmét adott, hanem akaratot is! A legjobb akkor legyőzni a kísértést, amikor az még el sem kezdődött.

"Elhatároztam, hogy betartom törvényeidet örökre, bármi is történjen." (Zsoltárok 119:112, CEV fordítás)

Beszéljetek róla:

Elhiszed, hogy Isten törvényének és útmutatásainak követése szabadságot hoz és segít élvezni az életet? Miért igen, vagy miért nem?
Mit használ Sátán konkrétan a te személyes életedben, hogy romboló gondolatokra és viselkedési mintákra irányítsa a figyelmed?
Mit tudsz tenni azért, hogy megtanulj kívülről igeverseket, hogy még könnyebben állhass meg a kísértésekkel szemben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 01.13.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 6000
  • e Hónap: 9801
  • e Év: 71102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.